|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
To zalezy od organizmy, ale zazwyczaj okolo 1-2 mm na dobe, gdzies czytalam ze komus urosl 10 mm w 1 dobe, wiec roznie to bywa.
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Hello dziewczynki
![]() Miło że pytacie ale na konsultację do lekarza idę w poniedziałek może dowiemy się coś konkretnego. Narazie mamy zdecydowanie jakiś kryzys starankowy jeśli tak to można nazwać,staramy się ale ja się nie umiem ostatnio jakoś wyluzować i nie wiem czy mnie rozumiecie ale czasem odnoszę wrażenie że to takie mechaniczne jest,nie tylko ja mam takie odczucia bo tż też. Chyba za bardzo się nakręciłam na robienie dzidzi. I na duchu też mi jakoś przez to wszystko ciężko i płakać się chce. Tracę siły czasem. Sorry ze Wam tu marudzę ale Wy wiecie o naszych problemach,innym nie opowiadam że nam się nie udaje. Jeszcze na dodatek w przeciągu ostatnich 2 dni usłyszałam tyle razy od rodziny i znajomych hasełek pt. A co Wy dziecko sobie na emeryturę sprawicie? No przydałoby Wam się już. A to najlepsze:starajcie się w końcu bo później jak będziecie chcieli to nie będziecie mogli mieć Przez to wszystko aż się wczoraj popłakałam. ![]() Trzymam kciuki za Was cały czas,mam nadzieję ze w końcu któreś się uda bo chyba brakuje dobrych fluidów.
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rodziną i tymi hasłami sie nie przejmuj-ludzie z braku delikatności i taktu pieprzą takię rzeczy, że ma się ochote ich zabić, ale lepiej to po prostu olać.Kto ma wiedzieć, że się staracie oraz leczycie-ten wie, reszta widać nie jest tego warta Głowa do góry, kryzys minie, wszystko się ułoży.I jak zwykle zalecam spokój i wrzucić troszkę na luz-to jest najlepsze dla przyszłej mamy |
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś
![]() Kryzys prędzej czy później dopada każdego... Ale co się dziwić Clo to Clo - idziesz do łóżka na rozkaz lekarza... Rodziną nie ma co się przejmować, ludzom to łatwo mówić, czasem zero wyczucia mają ![]() Może na wakacjach lepiej nam się będzie szło do tego łóżka W ramach zapomnienia, dobrego nastroju, miłości a nie zadaniowo ![]() Mocno ściskam i nie załamuj się
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie daj się kochana |
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Też już miałam swoje chwile zwątpienia i poczucie robienia dziecka a nie przyjemności.
Wczoraj byliśmy z mamą u lekarza, a potem mój tż miał dużo pracy i już myślałam że odpuszczamy i poszłam do łóżka. Ale przyszedł za mną i było bardzo miło Zauważyłam, że bardzo przejął się tymi naszymi staraniami .
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za dobre słowa,jesteście kochane
Wiem że musi być lepiej i będzie,mam nadzieję że przez lato trochę się wyluzuję,urlopik i te sprawy i że w końcu się uda.Musi się udać. Nadzieję mam a podobno ona umiera ostatnia.
|
|
#3128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrocilam od gina wlasnie, pecherzyk pekl, prawdopodobnie w nocy, ale jakos nie czuje zeby cos z tego mialo wyjsc. To juz moja 3 owulka, wiec moze do 3 razy sztuka, sama nie wiem. |
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi czy to możliwe,mam cykle 34dniowe i według monitoringu jak chodzę owulacja wypada ok.20,21 dnia cyklu czy to możliwe że tak pozno?
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, owulka wypada zawsze 14 dni przed @, moze byc jeden dzien roznicy ewentualnie.
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj gin mowi, ze to zawsze jest 13, 14 lub 15 dni, a jesli jest np.mniej tych dni do @ to cos jest nie tak i trzeba ta faze wydluzyc. |
|
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za rozwianie wątpliwości czyli mam owulkę tak pozno. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Jutro do lekarza,bardzo się cieszę bo przynajmniej się coś dowiemy,trzymajcie kciuki jutro za nas proszę
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki, daj znac co i jak.
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam się, mam nadzieję że mnie nie wygonicie za to że mało się udzielam ![]() Dziś już ode mnie mama wyjechała, będzie mi smutno i nudno bez niej ![]() ale na pocieszenie zrobię sobie dziś sernik na zimno ![]() Miałam wcześniejszą wizytę u gina bo byłam w mieście i zajrzałam do niego przy okazji a że nie miał pacjentek to mnie przyjął w czw (a byłam umówiona na środę tą). Zdziwiłam się bo ostatnio jak mnie badał powiedział że mam jakiś stan zapalny albo infekcję i zrobił cytologię, teraz jak byłam były wyniki i wyszło że I stopień czyli bardzo dobrze I jestem w szoku bo już skończyłam 19tc czyli zaczęłam 20 to już połowa! a ja nadal brzucha jako tako nie mam. wczoraj jak się porządnie najadłam to był taki fajny okrąglutki, a dziś już po uregulowaniu jest znów mały i nie wygląda na ciążowy nawet jak go próbuję podkreślić ![]() Ale może dzięki temu czuję mojego dzidziusia Wysyłam wam fluidki Zazdroszczę wam trochę przytulanek bo my nic nie możemy, ale może już po usg jak będzie dobrze to gin wzniesie celibacik |
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to za nieudzielanie sięMam nadzieję, że na usg wszystko będzie ok, a może maluch nawet pozwoli zajrzeć między nóżki i dowiecie się co to za jeden w tobie mieszka.Ale kamień z serca spadnie jak lekarz wymieni wszystkie narządy, że są oraz, że prawidłowej wielkości ![]() A brzucho urośnie, przecież musi(choć wiem jak ja chciałam żeby już było widać, że to ciąża, a nie smaluszek a teraz jestem gruba i trochę przerażona co to będzie dalej).Grunt, że macica ma dobrą wielkość, że płynu owodniowego jest tyle ile trzeba oraz, że maluch rośnie, brzuch fajny, ale i cięzki
|
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Marta co u lekarza ?
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,jestem.
Byłam w pracy i nie miałam możliwości napisać. Jestem załamana ![]() Co prawda wyniki męża dobre ale w tym miesiącu pęcherzyka brak ![]() Ginek mówi że dziwne bo pierwszy cykl odkąd biorę clo nie ma żadnego pęcherzyka. Dał mi receptę na clo na następny cyk i powiedział że to będzie ostatni. Jeśli w przyszłym cyklu nie zadziała to powiedział że dostanę jakieś mocniejsze tabletki a pozniej laparoskopia. Tak mi przykro i zle że najchętniej przerwałabym te staranka ale marzę o dzidziusiu i wiem ze muszę podjąć tą walkę. Swoje muszę wypłakać.
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Ale zleciało nie?? |
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Trzymam kciuki za kolejny cykl ![]() ![]() .Trzeba próbować. |
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, to że wyniki męża są w porządku to super nowina
A u Ciebie, skoro pęcherzole rosły po Clo to duży plus, a teraz ten brak wzrostu może rzeczywiście świadczyć o tym, że Clo jest za słabe dla Twojego organizmu. Dobrze, że jest jeszcze coś mocniejszego i a nóż widelec ten mocniejszy lek da kopa pęcherzykom. Popatrz na mnie - mój organiz potrzebował odrazu podwójnej dawki Clo wic przypuszczam (patrząc na tempo wzrostu) że po 2-3 cyklach z Clo lekarz zacznie działać w inny sposób... Nie wolno się poddawać, choćby nawet dlatego, że są jeszcze inne drogi Dziewczyny, ja jednak czuję że nici z tego cyklu. Co prawda plamień nie ma @ też nie (14.05 ma być) ale nic nie czuję... kawę piję ze smakiem jak piłam, papierosy równie dobrze smakują... ![]() Jedyne co to przytyłam 1 kg - duży apetyt To się wyżaliłam... No i jestem cały czas zmęczona. Chce mi się spac. Wczoraj padłam jak mucha po 21 a o 7:30 gdy zadzownił budzik ciężko było mi się zwlec z łózka... No nic. Do niedzieli ciężko będzie wytrwać. Testować bym już chciała aby wiedzieć na czym stoję... Mućka, bardzo ładny blog
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wytrzymaszJa muszę czekać do piątku (20 maja) to dopiero ćwiczę swoją cierpliwość. Dzisiaj mam 18 dc i konieczność spania w staniku (masakra), ale co z tego jak mam tak zawsze po potencjalnej owulacji ( co do której nie mam pewności, że jest ). Pozostaje mi tylko czekać, chociaż moja intuicja mówi mi, że nic z tego No to sobie ponarzekałam, już mi lepiej |
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie dobiłaś Miałam cichą nadzieję, że będę z tego gatunku dziewczyn co nawet zapachu fajek znieśc nie potrafią ![]() ![]() Ale skoro to nie reguła to znając moje szczęście będę chodziła po ścianach Maloka, czeka nas próba wielka ![]() Kupiłam test ale tak czy inaczej na nim pisze że - od 1szego dnia spodzewanej @ więc uznałam, że bez sensu marnować kase, zrobić go a później kupować następny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

W ramach zapomnienia, dobrego nastroju, miłości a nie zadaniowo 

.