|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Dzień dobry
U mnie jak zwykle z rana kawka i śniadanko i Was podczytuję .. Gratulacje dla andziotka i dla Gabi .. agus87, dziękujemy za rady SiLLee, no niestety, ja to mam takie szczęście, że trafiam na dziwnych lekarzy .. zanim wylądowałam u tego to byłam u kilku, których lepiej pozostawić bez komentarza - do tego chodzę prywatnie, więc i traktuje mnie lepiej niż tamci, ale jak widać nie jest zwolennikiem cc ..Klaterina, ja też z bolącym kręgosłupem ! A najgorzej to mnie boli ta część plecków nad tyłeczkiem, lędźwie ..? Przy wstawaniu ból okropny ..
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
dokładnie enchantresss tam, ale boli tez przy myciu garów bo sie pochylam trochę przez brzuch, boli przy prasowaniu i takich tam czynnościach więc nie tylko jak wstaje z łóżka
|
#303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... oby Twoje słowa okazały się prorocze ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
az się boję, jak to będzie przy karmieniu...
|
||
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba trochę ogarnąć mieszkanie, zagonię męża bo ma dzisiaj wolne i zrobimy ostatnie (mam nadzieję) porządki przed porodem
|
#305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest absolutnym przeciwnikiem robienia cc "na życzenie" kobiety, bo wg niego to nie jest żaden zabieg, a bardzo poważna operacja, która może za sobą nieść wiele negatywnych konsekwencji.. zaznaczam, że to tylko zdanie mojego gineksa i nie wiem czy się pod tym podpisuje w 100% zakładam, że jednak będę rodzić SN (o ile w ogóle kiedyś urodzę ![]() ![]() ) , ale oczywiście jeśli coś nie pójdzie zgodnie z planem to jak najbardziej cc... byle tylko synek był zdrowy
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Renessme jak ty to ładnie ujełaś kości przycipne
|
|
#307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() położenie podłużne miednicowe u pierworódek to względne wskazanie właśnie .. Mówi, że 'zrobimy ciątko', ale w dniu terminu, nie wcześniej, bo Mała musi być gotowa .. Ja wiem, że niektóre dziewczyny mają cc tydzień lub dwa przed terminem, ale mój absolutnie nie chce o tym słyszeć .. Ale wytrzymam, jeszcze tylko 29 dni ..
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
sie doczekałaś dzien dobry ![]() i do widzenia ![]() miłego dnia dziewczynki
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Zaczne od gratulacji dla Andziotka!! ![]() W koncu sie doczekala! ![]() Ja dalej 2w1. Ale wieczor wczorajszy mielismy z atrakcjami, najpierw skurcze przepowiadacze przez ok 3h, takie mocniejsze, potem pojawilo sie wiecej tego brazowego i przestraszylam sie, czy to nie wody przypadkiem. Zadzwonilam do szpitala,kazali natychmiast (!) przyjechac, a bylo juz sporo po 23ciej, to pojechalismy. Bardzo mila pani polozna sprawdzila cisnienie, puls maluszki, obejrzela moja wkladke , zbadala, no i stwierdzila, ze to nie wody,tylko czop tak sobie dalej odchodzi...W nocy dalej mnie pokurczylo, co 10 min nawet, ale w koncu wszystko sobie poszlo... Takze u mnie powoli sie rozkreca, ale w slimaczym tempie... ![]() Za to chyba juz wiemy, czemu Nadienka tak zwleka z wyjsciem... TZ zmienia prace Mial rozmowe w piatek, a wczoraj dostal oferte na pismie!!! I wreczyl juz wymowienie ![]() Cieszymy sie strasznie,bo wcale nie bylo latwo z ta zmiana, wysylal cv, chodzil na rozmowy przez prawie rok... A tu prosze, koniec 9 miesiaca i sie udalo (nie spodziewalismy sie tego zupelnie).Zrobie sobie kawke i bede was doczytywac. Ciekawe co z Anula??? I jak tam Siasiek?? Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-05-10 o 09:05 |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Biedny Mimbulek napisał smsa, że całą noc męczyły Ją skurcze, a dziecka ani widu, ani słychu ![]() ANDZIOT! Gratulacje! Ściskam Ciebie i Gabulka! Wspaniale! Hanutka skończyła dziś tydzień! Strasznie zleciało, niedawno jeszcze mówiłam, że nie ma nawet doby i pamiętam, jak przynieśli mi takiego umęczonego kurczaczka do karmienia 2 h po porodzie Dziękujemy za wszystkie przemiłe komentarze w albumie Pauliziu, no cicho tu, bo albo dziewczyny siedzą z noworodami, albo na porodówkach. Ale spokojnie, damy radę jakoś, co? Zytus, najwyższa pora! Dobrze, że wszystko gotowe Ddaaiissyy, ja takie bóle okresowe miałam co jakiś czas, im bliżej porodu, tym częściej, a chyba dwie noce przed, czy noc przed, jakieś mocniejsze. Myślę, że masz przepowiadacze ![]() Grazin, zawsze kiedy jest reklama "pędzę do Ciebie światłowodem", to myślę o Tobie, tak mi się kojarzy Trochę się gubię, gdzie co pisać, czy tu czy w Odchowalni, ale te info zostawiam tu: na pocieszenie dla wszystkich, taki optymistyczny akcencik, co będzie potem ![]() Bilans pociążowy: 1) - 7 kg i spada powolutku 2) brak zgagi! Nic! Zero! Rennie, które walało się po mieszkaniu zniknęło! 3) jest szansa, że flaczek pociążowy ładnie się wchłonie, mam w dole brzucha opuchliznę po CC i jeszcze ta macica się obkurcza. Mam od pępka w dół zaokrąglony brzuch, ale myślę, że można na tym popracować, kiedy zagoi się blizna [pas, Mustelka, potem brzuszki] 4) nogi przestają być ciężkie, krążenie wraca do normy, mnie już nie puchną i nie bolą, poznikały takie fioletowe punkciki z łydek, mam gładkie i normalnych gabarytów! 5) mimo blizny po CC dałam radę zrobić pedicure 6) ostatnie, ale najważniejsze... to wszystko nic, przy radości i miłości, jaką daje dzidziuś. |
|
|
|
#311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz już tylko wyczekiwać na Wasze Maleństwo Cytat:
Widać, że jesteś niesamowicie szczęśliwa.. i cholernie Ci zazdroszczę, że masz już tego małego pisklaczka po drugiej stronie brzuszka ![]() My tu jeszcze musimy czekać, ale na takie szczęście warto czekać choćby całe życie ..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Camomile no widzisz jak się ładnie układa, gratulacje dla TŻ
![]() mary poziomkowa normalnie aż mi ciepło robi po takich opisach, super wywaliłam na balkon kolejną partię ciuszków popranych, gapię sią na nie i mi się dziub sam uśmiecha
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
anulka urodziła 10.05.2011 o godz. 3,37 Sofie Helene - 10pkt, 50cm, 3112g
|
#314 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bilans pociazowy bardzo optymistyczny (szczegolnie pedicure ), no i punkt 6 Ale z Edzika slodziak Cytat:
Juz pare osob tutaj polecalo mi otulaczek, glownie jak dziecko nie chce spac, podobno jak jest takie otulone to odplywa... ![]() Tylko ja go nie bede codziennie uzywac ze wzgledu na bioderka (ktoras z dziewczyn wczesniej o tym pisala...) Cytat:
![]() Cytat:
![]() I czekamy na wiesci. Cytat:
![]() Przynajmniej ja sie nasluchalam niezbyt pozytywnych opowiesci o wywolywaniu.... Cytat:
.Agus,wielkie dzieki za tyle praktycznych rad! Cytat:
![]() Klaterina, Enchantress |
|||||||
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusią
Super....ale szybko nas w dwupaku ubywa Ja byłam wczoraj na spotkaniu z położną. powiedziała że brzuch jeszcze wysoko, a to że mam rozwarcie nie ma znaczenia, równie dobrze mogę urodzićw terminie co i dziś. A co do samej położnej to odczucia mam bardzo pozytywne, świetna babka, bardzo miła. cieszę się że na nią trafiłam. Już czytałam opinie w necie o niej, kobietki są bardzo z niej zadowolone. O każdej porze dnia mogę dzwonić i przyjeżdza. Opieka kosztuje 400zł. Przepakowałam wczoraj torbę...i wyszły mi 2 zamiast jednej Teraz jedna jest dla mnie a druga dla Tymka. |Położna kazała spakować jeszcze wodę małą z dozownikiem i dużą, biszkopty, lewatywe a i mydło szare "biały jeleń" w płynie, do podmywania a i dla dziecka, ponoć lepsze niż płyn do kąpieli bo nie wysusza skóry. |Co o tym myślicie?? Ogolić kazała mi sie tak 5-7 dni przed terminem żeby nie było żadnych podrażnien, bo przy dezynfekcji byłoby nie ciekawie Wiec naprawdę myśli o wszytskim.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Jupiiiii, hurraaa...
Co za wspaniałe wieści z rana Andziotku Gabrysia na świecie!! Serdecznie gartuluję i bardzo się cieszę, że masz już swoje słoneczko w ramionach ![]() ![]() I od Anulki też smsik przyszedł Anulka Moc buziaków i najszczerszych gratulacji dla was Ciebie ![]()
|
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Anula! |
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
ooo i jeszcze jeden dzidziuś anulka gratulacje
![]() ![]()
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
Anulinka i Sofia - ogromne gratulacje !!!
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Wczoraj wieczorem podczytywałam, chciałam napisać do mojej Paulizi, żeby jej smutno nie było.. i nie chciało mi posta wysłać Wkurzona poszłam spać.. z czego i tak męczyłam sie pół nocy, żeby zasnąć Jak sie udalo, to po chwili pobudki non stop na sik.. wrrrAnulinka buźka dla Ciebie ![]()
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
agus bardzo dizekujemy za praktyczne wskazówki i w miare mozliwosci prosimy o wiecej
![]() Andziotko i jej dzielny mężu, który o wizazu pamietałes... GRATULUJEMY GABRYSI Nareszcie malutka sie zdecydowała mowiłam wczoraj, ze te figle migle wieczorem po to by nabrac rozpędu do ewakuacji na zewnątrz ![]() mary poziomkowa, dziekujemy za info o Mimbi Czyli lezy sobie w szpitalu i czeka....Najlepszego dla Tygodniowej juz Hanutki !!! Po obejrzeniu zdj w albumie jestem oficjalnie zakochana !! Zazdroszcze, ze masz juz Hanie i mozesz odczuwac niekonczącą sie falę miłosci, szczescia i radosci !! Ywpj bilans bardzo napawa optymizmem, jak jeszcze wskoczysz w easytony to juz w ogole będą nózki i dup**ka miód cud i rodzynki ![]() Camomile, teraz juz nadeszła Twoja pora !! Lolus, moze za miesiac o tej porze i my bedziemy juz miały malenstwa Zzdecydowaliscie sie na imię ? ![]() kruczaa, ja nieoficjalnie mam umówioną także panią położna ze szpitala gdzie chce rodzić (dzis bede z nia omawiała tel szczegóły) i również 400zł to kosztuje. Z uwagi na fakt, ze w moim pierwszym, wczesniej wybranym szpitalu "przyjemnosc" ta kosztowała 800zł to postanowiłam dać Pani 500zł - niech się mną dobrze opiekuje, bo ciężki przypadek histeryczki jestem i panikary ![]() Mysle, ze taka położna to fajne dla nas wsparcie Reness i mnie boli ta kość o której pisałas. Własnie najgorzej jak długo siedzę, leżę - potem gdy sie rozchodzę oki ale na poczatku masakra !! Anulinko, powodzenia Pisz do nas ![]() Kolezanka z szoku wyszła - iż różowe ciuszki musi zamienic na niebieskie
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
SIASIEK URODZIŁA!!!!
Nikusia o 7:20 waga 3430g i 54cm ![]() Siasiek wzruszona gratulujemy ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ps. bede później
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje siasiek
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się posypało! Mimbi też się pewnie dziś rozsypie
![]() Anula, serdeczne gratulacje! Moc buziaków dla Ciebie i Zosieńki! Siasiek, wreszcie! Cudownie! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Nikusia! Wracajcie do sił, Kobitki! Cieszę się, że Was trochę pocieszyłam Ale Kurczaczki to najcudowniejsze, co nas spotka/spotkało Easytony, to ja nie wiem, czy dużo zdziałają, bo tyłek mi spadł i cellulit wydaje się większy - to z negatywów
|
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
[
Cytat:
Po rozmowie z nia naprawdę sie uspokoiłam, powiedziała żeby sie o nic nie martwic, że ona pomozę, bezdiemy zmieniać pozycje porodowe, wszytsko bedzie do mojej dyspozycji, wanna porodowe też, ale bardziej jako wspomagacz niż żeby w niej rodzić. O leki przecibólowe też nie bedę musiała błagać, jak będą potrzebna to mi dadzą.
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
kruczaa; osobiscie tez bym wolała legalnie ale niestety nie da się oficjalnie w tamtym szpitalu
Kolezanki z pracy mama, jest ex położną i ta polecona pani, to własnie znajoma koleżanki mamy (btw Ania ma termin 2 tyg po mnie )
|
#327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj bardzo płodny dzień trójka dzieciaczków już jest ![]() mary twój post jest po prostu
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-05-10 o 10:17 |
||
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
wooow i jeszcze siasiek gratulacje
![]() dziewczyny idą dzisiaj jak burza
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, będzie dziś jeszcze Misia Mimbi! Mimbi dostała ZZO, więc już z górki!
|
|
|
|
#330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W moim przypadku to ciesze sie że jest to legalnie, bo ja nie znam żadnych położnych i nawet nie wiem jakbym miała to załatwić. A tak to wszytsko pisze na stronie szpitala, zapytałam gina o jakis kontakt, polecił właśnie tą. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

zanim wylądowałam u tego to byłam u kilku, których lepiej pozostawić bez komentarza - do tego chodzę prywatnie, więc i traktuje mnie lepiej niż tamci, ale jak widać nie jest zwolennikiem cc ..

az się boję, jak to będzie przy karmieniu...

Czasami sobie stoję a tu weźmie mnie taki ból, że się zginam w pół (jaki rym 

, zbadala, no i stwierdzila, ze to nie wody,tylko czop tak sobie dalej odchodzi...

Jak sie udalo, to po chwili pobudki non stop na sik.. wrrr