mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 21:03   #2671
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy się nie stresujcie kroplami do nosa na alergię, ja mam silną astmę i jestem na sterydach wziewnych i lekach silnie rozszerzających oskrzela! To jest dopiero zestaw!...
Oj, to Ty bidna, ja akurat astmą nie reaguje, mam inne objawy. Głównie wysypki, rumień, oczne... Także pewnie lato bez wypadów leśnych będzie.
A Tobie życzę mało alergicznego lata
Wiadomo- kwestia leków, to wypadkowa między potrzebą ich dla matki a zagrożeniem dla maluszka. A wiadomo, że nikt nie testuje leków na ciężarnych, stąd chuchanie na zimne (każdy lekarz woli, żeby czegoś tam nie brać)

Co do piersi, to ja normalnie mam takie średnie B :/ A teraz nabrzmiały do C Tzn. jeszcze zakładam mój największy stanik B, ale jest ciasno Miałam dziś kupić nowy, ale nie chciało mi się przymierzać

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:12
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:11   #2672
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

ufff ale się cieszę,że nie jestem na nic uczulona

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:26   #2673
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość

a właśnie dziewczyny, macie problemy z zębami, dziąsłami? coś czuję,że czeka mnie wizyta u dentysty.
zęby myje specjalną pastą do krwawiących dziąseł, zmieniłam szczoteczkę na soft i ciągle boli.
przed chwilą jeszcze znalazłam maść na dziąsła i miałam sekunde spokoju.
Problemy z dziąsłami, to zapewne sprawka hormonów, mogą nawet wyglądać na takie zaczerwienione- jak nastrzyknięte krwią, niestety za bardzo się z tym nie da nic zrobić. Po ciąży samo mija. Ale jeśli Cie to bardzo niepokoi to przejdź się do dentysty, niech obejrzy

Goldika- widzisz teraz możesz być już spokojna

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:28
Stary 2011-05-09, 23:37   #2674
dreamnes
Raczkowanie

hehe ja miałam małe B a teraz mmmm są piękne. tak w 2 tyg sie zrobiły mam nadzieje ze jeszcze sporo urosną hehe

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

a jak tam wasze pępuszki dziewczyny bo mój mi ucieka na zewnątrz hehehe kiedyś był schowany a teraz wychodzi

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 06:31   #2675
ela3010
Zadomowienie

Witajcie.

Zbieram się do pracy ale chciałam tylko napisać że trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty, myślcie pozytywnie kochane. Buziaki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 06:46   #2676
goldika
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za gratulacje
muszę zmykać na uczelnie ale podobnie jak ela wpadłam trzymać kciuki za wizytujące dzisiaj
Cieszę się, że wszystkie miałyśmy wczoraj udane wizyty moje USG trawało ponad 25minut! szok
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:15   #2677
rojku
Rozeznanie

Dziewczyny trzymam za Was również kciuki. Zaraz dawać mi tu znać i wrzucać fotki.

Ja dziś zostałam w domu, bo mnie wieczorem złożyło przeziębienie i stwierdziłam, że nie ma co chodzić z tym do pracy tylko porządnie się trzeba wyleczyć.
Stary 2011-05-10, 08:16   #2678
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczynki
Gratuluję wczorajszych wyników USG i trzymam kciuki za dzisiaj Ja właśnie siedzę w pracy i zastanawiam się co zrobić, żeby nie zasnąć.. :/ Normalnie jakaś sennośc mnie dopadła - a tyle miałam energii o 5 rano jak zadzwonił budzik

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:23   #2679
nikaa2
Wtajemniczenie

łał, wreszcie dotarłam do końca, z 3 albo 4 strony napisałyście od niedzieli... uffff... i jeszcze w między czasie wyrzuciło mnie ze strony, więc jest za wcześnie aby wszystko powtrórzyĆ to co napisałam przed wywaleniem...:rolle yes:
dziękuję ślicznie za 3manie kciuków wizytę mozna zaliczyĆ do udanych

Miałam wczoraj wizytę i pogadankę o wynikach badań. Gin powiedział, że nie mam infekcji ale mam aplikowaĆ Lactovaginal co drugi dzień na noc( żeby zapobiec infekcjom, które często występują). Nie zrobił mi usg bo za 2,5 tyg. idę na genetyczne- a że mi kuzynka nagadała, że częste usg szkodzi, to sobie dałam na tej wizycie looz z podglądactwem. No niestety leukocytów mam sporo bo 13tyś. (u ciężarnych norma do 15tyś.) chociaz moja koleżanka już w 5m.c. ma tylko 10,5 tyś.. Także na razie nie dostałam żadnych leków, oby leukocyty się już nie zwiększały
Załozono mi kartę ciąży, wypisano l4 (tzn. jak to jedna z dziewczyn słusznie zauważyła, że lepiej brzmi "nie jestem aktywna zawodowo" )
aha i dobrze by było, żebym poszła do internisty na obejrzenie gardła, bo mu wspomniałam, ze co parę dni płuczę solanką bo coś czuję pobolewania i drapanie w gardziołku.
i wizyte mam na 31maja wyznaczoną.

Cieszę się, że i u Was wizyty przebiegły jak najlepiej, że dzidzie zdrowe i że już mamy spokojniejsze nerwy

ach i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, na pewno wszystko będzie ok

u mnie już ok 3t.c. powiększyły się piersi i troszkę rosna ale teraz już nie tak spektakularnie z A mam B (mój Tż nie odbiega od normy, również jest zadowolony) jakoś mnie nie bolą, ale brodawki mam wrażliwsze na dotyk. Jak czasami Tż się zamachnie, żeby mnie przytuliĆ albo coś pokazaĆ, to uwierzcie mi mam łzy w oczach.... i to w cale nie z radości

agnesuk
z tego co się orientuję, to w ciąży można stosowaĆ żel Aperisan, płukaĆ dentoseptem, septosanem myĆ i płukaĆ Ajoną i Meridolem (Merdiolem to gdy mi kiedyś krwawiły dziąsła, to nie kazała płukaĆ po myciu wodą, tylko tak zostawiĆ, tzn. wyplyĆ pianę i zostawiĆ do działania. Ale oczywiście najlepiej skonsultuj się ze stomatologiem lub ginekologiem. Aha jest taka maśĆ Traumell homeopatyczna, która jak to homeopatyczna szkody nie zrobi na bank, a też jest na choroby przyzębia, ale ze skutecznością to nie wiem, bo nie stosowałam.

Tincia
na AZS to bez sterydów (chyba jedyna o takiej sile działania)jest maśĆ Elidel, ale nalezy to skonsultowaĆ z lekarzem. A wiem, że też była (nie wiem musiałabyS poszukaĆ) maś Flexiderm ziołowa, którą można w ciąży- nawet tak było na ulotce napisane. No i MaśĆ cholesterolowa jest bezpieczna, ale pewnie o natłuszczaczach i emolientach wiesz więcej ode mnie

dygotka8
jak nie lubisz(zreszta ja tez nie przepadam, a tym bardziej jak się dowiedziałam, ze w suszonych owocach jest dużo toxycznej siarki, którą używają do suszenia wszystkich owoców, która de facto można chociaż w części wypłukaĆ gotowaną wodą) to może sok 100% żurawinowy(nie te słodkie syropy, które mają żurawiny malutko) tylko właśnie ten 100% sok, który nie zawiera cukrów, to jest kwaskowe, rozcieńcza się go wodą. Dla kwasomaniaczek pycha, ewentualnie można sobie dosłodziĆ miodem, który też ma działanie bakteriobójcze i podnosi odoprnośĆ albo cukrem np,. trzcinowym

ooo a propos moczu, tzn badania. Słuchajcie ja miałam badanie mocz ogólny- taką karteczkę od lekarza. Tak się utarło, że może byĆ pojemnik niejałowy do tego badania, miałam takowy w domu, więc w nim zaniosłam do badania. Ja odbieram wyniki a mnie z nóg ścięło, bakterii mam ponad tysiąc! czyli ostre zapalenie. Obdzwoniłam laboratoria to mi mówiono, ze właśnie niejałowy moze byĆ pojemnik. Ale pomyślałam sobie, nie poddam się, bo przeciez jak pójde do lekarza z takim wynikiem to mi od razu zaaplikuje antybiotyk...tymbardziej, ze mnie ani pęcherz nie bolał, ani przy siusianiu, ani temperatury nie miałam... powtórzyłam badanie na mocz ogólny w innym laboratorium tylko, ze już przyniosła w pojemniku jałowym i co się okazało, "bakterii nie wykryto". Pisze to jako przestrogę, ze zawsze warto w jałowym pojemniku mieĆ próbke do badania, bo się można przejechaĆ niepotrzebnie z antybiotykiem.

Piszecie o kilogramach, no ja jakoś nieopatrznie przytyłam 3 kg a jestem w 9t.c. no po prostu za dużo jem a za mało się ruszam (tak przypuszczam,) dobrze, że się ciepło robi to na spacer do parku się wypuszczę

Kropeczka27
to tak jak piszesz nie leczona choroba jest dużo dużo gorsza niż odpowiednio leczona
3mam kciuki za Ciebie i maluszka, żeby objawy ci jak najmniej dokuczały

KkkasikkK
masz mądrą babcię
i daj znaĆ jak tam dzisiejsze usg! tzn. idąc tokiem rozumowań babci, upewnij nas w przekonaniu, że wszystko jest w najlepszym porządalu

sozaa
3mam kciuki za wizytę! nie martw się na zapas(wiem, ze łątwo powiedzieĆ) ale na prawdę uwierz w to!
a krople na alergie to stosowała koleżanka w ciąży Xylorhin spray, ale nie powinna, dziecko zdrowe. Najbezpieczniej to woda morska w aerozolu albo Euphorbium Hell'a, ale wiadomo ze słabsze...a czekaj a może Rhinallergy homeopatyczne tabletki do ssania? albo aerozol Luffa? koniecznie zapytaj lekarza albo homeopatię to mozna samemu spróbowaĆ...
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:52   #2680
lina84
Rozeznanie

Cześć dziewczynki -ciesze się ogromnie że po wczorajszych wizytach dzidzie zdrowe
Ja też byłam wczoraj u gina ,byłam z moim mężem pierwszy raz i tak byliśmy przejęci ze zapomnieliśmy o wydruku zdjęcia.Ale mój tż był szczęśliwy bo widział serduszko bijące .Generalnie powiedział że wszystko prawidłowo. Następna wizyta 10 czerwca .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:58   #2681
erybka
Przyczajenie

Miło poczytać z rana te euforyczne wrażenia z wizyt. Od razu się ma więcej energii i pozytywne nastawienie do świata Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - radości będzie pewnie tyle samo

Moje cudo ma się świetnie, wyłączając może kompletne ADHD, z powodu którego usg nieco sie przedłużyło, bo trudno było złapać wszystkie niezbędne parametry. Lekarz sam się śmiał, że z takim akrobatą dawno sie nie spotkał Mój syn, którego zabrałam na wizytę, śmiał sie do łez z tego "skaczącego dzidziaka". Na koniec dostał od lekarza oddzielne zdjęcie, które powiesił już sobie w pokoju. Popłakałam się ze wzruszenia - on chyba czeka na poród bardziej, niż ja.

Następnie miałam wizytę u lekarza prowadzącego, która zakończyła się konkluzją: "Pani Ewo, wszsystko jest świetnie, ale na wszelki wypadek trzeba Panią położyc do szpitala". Zdębiałam na te słowa. Z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam bardzo wysoki cukier i nie mogę przejść normalnego badania po obciążeniu glukozą. Takie badanie będzie wymagało kilkudniowej hospitalizacji. No nie mogę sie doczekać, naprawdę

Dzis za to mam sporo energii do pracy, muszę więc to wykorzystać

Co do nawilżaczy powietrza: ja w miarę potrzeby wieszam mokry recznik na kalofyferze. Ale inna rzecz, że nie mam jakiś regularnych kłopotów z suchym lub niezbyt czystym powietrzem w domu. U mnie to wystarcza.

Aha, tak czytam o tych waszych cyckach i cieszę się, że moje E/F jakoś specjalnie nie urosło Przy mojej budowie wyglądałoby to dość zabawnie

Miłego dnia! Trzymam kciuki za wasze zdrowie, za dzisiejsze wizyty i za kondycje maluchów!
erybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:08   #2682
ggoraa
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
GRATULACJE ZA UDANE WIZYTY!!!
Ciesze sie, ze wczoraj nie wkradla sie zadna negatywna nutka do watku

Dzis zabieram sie za fugi na balkonie i tarasie, wiec pewnie pojawie sie u was dopiero wieczorem. Milego dnia
Stary 2011-05-10, 09:11   #2683
magolina
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki
Bardzo się cieszę że same pozytywne relacje i że wszystko z naszymi wizażowymi szkrabami ok
Ja już jak na szpilkach czekam na wizytę w poniedziałek, chyba stres mnie zeżre jak będę na nią szła
Ja mam krzywą przegrodę nosową i praktycznie mogę oddychać tylko buzią. Przed ciążą nie bylo aż tak źle, przyzwyczaiłam się do tego, ale w ciązy jakby mi się pogorszyło a że na razie nie ma mowy o jakiś zabiegach to się męczę.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Oby były udane.

Miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:26   #2684
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny!
Dziękuję za trzymanie kciuków. Albo lepiej nie dziękować
W każdym bądź razie ja mam wizytę dziś troszkę późno, bo dopiero o 20. Niestety mój kochany mąż się uparł, że nie może opuścić żadnej wizyty A że długo pracuje, to tylko taki termin nam i lekarzowi odpowiada.
Także zapewne dopiero jutro wkleję zdjęcia i napiszę co i jak Ale mam nadzieję, że będzie dobrze. My z mężem innej wersji nawet nie bierzemy po uwagę

Wracam do pracy. Miłego dnia mamuśki

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:38   #2685
sozaa
Rozeznanie

Muszę Wam powiedzieć, co wyszło z moją wizytą. Wchodzę do Medicover, mowię, że mam wizytę, a Pani sprawdza w systemie i mowi "ale ja widzę 9....czerwca!" Najlepsze jest to, że w czwartek dzwoniłam, aby potwierdzić (jeszcze nie mogłam sprawdzić wizyty przez int.) i pani powiedziala, że tak, wszystko OK, 9 maja, PONIEDZIAŁEK!!! ( czerwca nie wypada w pon. - sprawdziłam). Jak ja tego nie mogłam zauważyć? Może było dla mnie oczywiste, że jak zamawiam wizyte w kwietniu, to bedzie na maj najwczesniej, a nie dopiero czerwiec? Ale to nic, idę w czwartek, a tę z czerwca i tak sobie zostawiłam. Tylko, że w czwartek idę do innej lekarki, ale jak mi się spodoba, to u niej zostanę. Przy okazji dowiedziałam się, że ta pani, do której jestem zapisana na 9 czerwca i tak ma takie terminy, jakbym chciała się wczoraj do niej zapisać to najbliży termin na lipiec! A zależało mi na tej wizycie, bo mam problem z moim niedrożnym nosem, na pocieszenie Pani z recepcji wysłała mnie do internisty. Pan doktor mnie zbadał, zlecił badania krwi i moczu (morfologie itp. już zrobiłam, jeszcze tylko mocz, toxopazmoza, różycka i cyto.), i sprawdził co na moją nosową alergię mogę zażywać.

Rhinocort, Nasonex (który używałam w przypadku ostatniego nieżytu), Buderhin. Lekarz powiedział, że mam sie podleczyć Nasonexem (mam nadzieję, że kilka dawek mi pomoże) a potem codziennie, aż do jesieni Cromohexal, który jest łagodny i może być stosowany w ciąży. Wszystkie leki to aerozole, powiedział, że lepiej darować sobie tabletki, choć mi i tak tabletki nigdy nie pomagały, a jedynie działały usypiająco.

Wracam do pracy... Oby szybko zeszło!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:51   #2686
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Dziękuję za trzymanie kciuków. Albo lepiej nie dziękować
W każdym bądź razie ja mam wizytę dziś troszkę późno, bo dopiero o 20. Niestety mój kochany mąż się uparł, że nie może opuścić żadnej wizyty A że długo pracuje, to tylko taki termin nam i lekarzowi odpowiada.
Także zapewne dopiero jutro wkleję zdjęcia i napiszę co i jak Ale mam nadzieję, że będzie dobrze. My z mężem innej wersji nawet nie bierzemy po uwagę

Wracam do pracy. Miłego dnia mamuśki
Zazdroszcze takiego Tż'ta Moj na wizyty ze mna nie chodzi,bo mam zawsze o 15-ej w poniedzialki a on wtedy nigdy nie ma wolnego ( a moglby w sumie miec ). Jedynie na czym mu zalezy to usg 3d. Ale po ostatniej klotni to nawet nie mam zamiaru zabirac go na nastepne 3d- co prawda dopiero pod koniec czerwca jest, ale nauczke musi dostac.
Stary 2011-05-10, 09:51   #2687
kasiowa4
Raczkowanie

dziewczyny czy miewacie bóle głowy w ciąży??? ja od kilku dni mam straszne bóle, czasami jak się prześpię w dzień to trochę przechodzi. Jednak strasznie mi przeszkadza i nie wiem czy to objaw czy to przez pogodę.
Za dwa dni mam wizytę ale chciałabym się Was poradzić.

Jakie tabletki ewentualnie mogę wziąć?? Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek tabletek (oprócz witaminek oczywiście) ale czasami ból jest tak okropny że nie wiem czy dam radę bez środka przeciwbólowego

Pozdrawiam Was wszystkie przyszłe mamusie

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:57   #2688
sozaa
Rozeznanie

ksiowa4, Paracetamol możesz brać, słyszałam też, że Apap, ale ja póki co nie mam żadnych migren i nie brałam żadnych leków. Ale jak juz będę zmuszona to wypróbuje paracetamol.
No i przy nastepnej wizycie zapytaj sie swojego lekarza o to, co możesz.
Sprawdż tez masaż stóp, za bole migrenowe odpowiada chyba duzy paluch, to pomaga, ale masaże muszą być regilarne i trawać okreslony czas, nie jestem specjalistką, najlepiej sprawdź w internecie.
Stary 2011-05-10, 10:01   #2689
nikaa2
Wtajemniczenie

sozaaa
życzę szybkiego przejścia objawów! szybkiego podleczenia a nawet zaleczenia

no z tą wizytą to faktycznie przegięcie, denerwujące jest to że inni nas wprowadzają w błąd(w przypadku potwierdzenia wizyty, przecież dzwoniłaś!) no ale jak to w zyciu, a tymbardziej teraz powinnyśmy daĆ sobie na looz

magolina
nic Ciebie (Was ) nie zeżre do poniedziałku
będzie dobrze, noskiem też się nie przejmuj

wczoraj byłam na biznes lanch'u w Hanna sushi ale nie jadłam surowych rybek(zjadł z przyjemnością za mnie Tż ) ja tylko zupę miso i roladki z paluszkami krabowymi, imbir, zielony chrzan, i warzywa w cieście w sosie sojowym było super Nie powinno zaszkodziĆ, prawda? (przed ciążą uwielbiałam shushi- mniami)

a kawę inkę to bez problemu można piĆ? skład przeczytałam i jest super smakowity, smak dzieciństwa wczoraj kupiłam też zieloną herbatę- mam nadzieję, że ta bomba antyoksydantów nie szkodzi w ciąży...

Tak w ciąży można przyjmowaĆ preparaty na bóle lub gorączkę, zawierające wyłącznie substancję czynną- paracetamol( czyli pod nazwami handlowymi APAP, CODIPAR. PANADOL, PARACETAMOL, EFFERALGAN) wszystkie sa w tej samej dawce, czyli po 500mg paracetamolu

podobnież odwodnienie może powodowaĆ bóle głowy w ciąży i brak magnezu(czyli jeśĆ orzechy, pełnoziarniste pieczywo no i to wszystko co zawiera magnez) i spacer na świeżym powietrzu

podobnież wcieranie Amolu w skronie tez jest bezpieczna

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:34
Stary 2011-05-10, 10:09   #2690
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka

Jak mnie dzis rano brzuch rozbolał to szok, ale tylko chwilke.
Gorzej mam z tym prawem bokiem bo mnie boli tak troche niżej niz żebra.
Masakra.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:20   #2691
ona24
Zadomowienie

Witajcie
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i dziewczyny przestańcie się tak stresować, bo na pewno wszystko będzie dobrze
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:30   #2692
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Tincia
na AZS to bez sterydów (chyba jedyna o takiej sile działania)jest maśĆ Elidel, ale nalezy to skonsultowaĆ z lekarzem. A wiem, że też była (nie wiem musiałabyS poszukaĆ) maś Flexiderm ziołowa, którą można w ciąży- nawet tak było na ulotce napisane. No i MaśĆ cholesterolowa jest bezpieczna, ale pewnie o natłuszczaczach i emolientach wiesz więcej ode mnie
Ja wiem, z są maści bez sterydów, ale niestety nic mi nie działa... do natłuszczania zrobiłam sobie w aptece krem, zakupiłam emolienty (trzeba przyznać, że po nich skóra jest świetna więc każdej polecam) i zrobiłam sobie krem natłuszczający z hydrokortyzonem, ale niestety... widać na mnie za słaba dawka... ehhh... no ale troszke podgaja sporadycznie. Jakoś przeżyję

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-10, 10:31   #2693
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
hehe ja miałam małe B a teraz mmmm są piękne. tak w 2 tyg sie zrobiły mam nadzieje ze jeszcze sporo urosną hehe

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

a jak tam wasze pępuszki dziewczyny bo mój mi ucieka na zewnątrz hehehe kiedyś był schowany a teraz wychodzi
mój jest bez zmian bo ciągle brzuch mam płaski

nikaa2 ja wcześneij najprawdopodobniej próbkę moczu źle pobrałam,dzis zrobiłam tak jak elkarka mi kazała,no i dałam w niejałowym pojemniku,ale moze następnym razem kupię jałowe dla spokojności??
mam nadzieję,że tym razem wyniki będa oki,o nawet próbka wizualnie wyglądała znacznie lepiej niz ostatnio.
nikaa2 nie słuchaj kuzynki tylko lekarza zapytaj czy usg szkodzi czy nie szkodzi dziecku.mi lekarz powiedział,że nie szkodzi-dziś zapytam jeszcze drugiego.do tej pory usg dopochwowe miałam juz 3 razy

dziś to chyba zwariuję do tego usg.....,

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:34   #2694
nikaa2
Wtajemniczenie

Słuchajncie wyczytałam o herbacie ROIBOOS- dla nas byłaby idealna, zawiera żelazo, zapobiega mdłościom, u matek karmiących na wytwarzanie pokarmu wpływa... no po prostu cudo, zapobiega senności, depresji, nie zawiera kofeiny, zapobiega bólom głowy, wpływa na trawienie , przy alergii, astmie - CZYLI TO CO TRAPI NASZE FORUMOWICZKI oto link:

http://herbatka.bloog.pl/id,706408,t...l?ticaid=6c472
Stary 2011-05-10, 10:34   #2695
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dzis zabieram sie za fugi na balkonie i tarasie, wiec pewnie pojawie sie u was dopiero wieczorem. Milego dnia
Ambitna! Udanego szorowania Już nie mogę się doczekać kiedy moja energia do mnie powróci Nadal etap- nic mi się nie chce, robię bo muszę....

Nikaa2 zaraz obadam sprawę herbatki Ale zaraz, bo ja dziś jeszcze śniadanka nie zjadłam- aż dziwne, że jeszcze kibelka nie tulę :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:42
Stary 2011-05-10, 10:40   #2696
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy miewacie bóle głowy w ciąży??? ja od kilku dni mam straszne bóle, czasami jak się prześpię w dzień to trochę przechodzi. Jednak strasznie mi przeszkadza i nie wiem czy to objaw czy to przez pogodę.
Za dwa dni mam wizytę ale chciałabym się Was poradzić.

Jakie tabletki ewentualnie mogę wziąć?? Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek tabletek (oprócz witaminek oczywiście) ale czasami ból jest tak okropny że nie wiem czy dam radę bez środka przeciwbólowego

Pozdrawiam Was wszystkie przyszłe mamusie
Wiec chyba ja moge sie na ten temat wypowiedziec- migreny codziennie od 3 tygodni- z przerwa kilkugodzinna. Zaczelam pic slaba kawe- troche pomaga ( moje normalne cisnienie to 90-60, przy pulsie 91...), oprocz tego mozna brac APAP nawet co 4 godziny, PARACETAMOL, w ostatecznosci jesli nie pomoga 1/2 tabletki pyralginy ( to powiedziala mi ginka,ale wole nie ryzykowac).

Jesli chodzi o masaze- na mnie nie dzialaja, moze ewentualnie jeszcze zimny oklad na czolo.

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ambitna! Udanego szorowania Już nie mogę się doczekać kiedy moja energia do mnie powróci Nadal etap- nic mi się nie chce, robię bo muszę....
Heh, dzieki...jeszcze si enie podnioslam hihihi...ale to nie chodzi u mnie o energie- tak odreagowuje stres i nerwy- a mam ich troche ostatnie za duzo jak na moj stan. Z checia bym pojechala na dzialke i pokosila trawe, ale zabraniaja mi.
Z cyklu nie chce bo musze ja mam prasowanie i pranie heheh ( ale to u mnie jest we krwi a nie z powodu ciazy )
Stary 2011-05-10, 10:45   #2697
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Z cyklu nie chce bo musze ja mam prasowanie i pranie heheh ( ale to u mnie jest we krwi a nie z powodu ciazy )
Taaaa... pranie mi nie przeszkadza, ale PRASOWANIE!!! bleh, zeszły tydz miałam wolny, to naprałam wszystko możliwe, a teraz czeka aż się zaprzyjaźnię z żelazkiem na 2-3godz :/ Też mam tą niechęć we krwi niezależnie od ciąży

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-10, 10:45   #2698
sozaa
Rozeznanie

Nikaa2, Roiboos to herbata czerwona, produkowana przez poznańską palarnię kawy Astra. Ja ją pije od wielu lat, jest lekko miodowa i rzeczywiście bez kofeiny. Są jeszcze Roibosy Tekane i tetley z waniliowym aromatem, pycha!
Ja i tak mam teraz fazę na kwaśne rzeczy, np. taki świeżo zakiszony ogóreczek
Stary 2011-05-10, 10:50   #2699
dygotka8
Zakorzenienie

dla mnie najlepsza herbatka rooibos to ta z bioedronki(oryginal) dużo bardzej mi smakuje niz z astry.piłam ja nałogowo od kilku miesięcy-potem przestałam z jakiegoś powodu i tak od miesiąca jej nie piję.
no i ta herbatka nie ma żadnych pobudzaczy więc super

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:52   #2700
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Taaaa... pranie mi nie przeszkadza, ale PRASOWANIE!!! bleh, zeszły tydz miałam wolny, to naprałam wszystko możliwe, a teraz czeka aż się zaprzyjaźnię z żelazkiem na 2-3godz :/ Też mam tą niechęć we krwi niezależnie od ciąży
No, ja sie tez pozbylam potwora z szafy tydzien temu ( tak nazywam kupe pranie uzbierana do rozprasowania- zazwyczaj 3 pralki ).... a teraz moje dwa brudasy znow daly mi rozrywke. Filipcio brudzi sie bardziej jak niemowle, dwa razy dziennie trzeba przebierac...a jak pomysle, ze za pol roku dojdzie drugie tyle malych spioszkow i bodziakow to
Nawet zelazko parowe nie przekonalo mnie do tej czynnosci. bleeee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości