mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 10:55   #2701
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Nikaa2, Roiboos to herbata czerwona, produkowana przez poznańską palarnię kawy Astra. Ja ją pije od wielu lat, jest lekko miodowa i rzeczywiście bez kofeiny. Są jeszcze Roibosy Tekane i tetley z waniliowym aromatem, pycha!
Ja i tak mam teraz fazę na kwaśne rzeczy, np. taki świeżo zakiszony ogóreczek
a propos ogórków dzisiaj robię ogórkową to zapraszam zrobie kwaśną dla Ciebie

muszę kupiĆ tą herbatkę, szkoda tylko ze wczoraj kupiłam zieloną- ale też się przyda

Tincia i Ggoraa i mnie czeka prasowanie, głównie koszul bleh... i ja lubie praĆ, w sumie lubię wciskaĆ przycisk w pralce
A ggoręę podziwiam, teraz fugi na balkonach chociaż jeżlei to forma wyładowania energii po scycjach z Tż to sprawa się rozumie przez się
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:48   #2702
OlusiaS
Wtajemniczenie

nika-nie pij za duzo tej zielonej herbaty,bo ma zly wplyw na rozwoj dziecka,tzn hamuje wzrost komorek.
Ale mi smaku narobilas ta ogorkowa .Niestety nie jestem w stanie takowej ugotowac,bo nie mam ogorkow .Ale zaraz,o 15:30 podjezdza polski sklep na kolkach,wiec moze i ogorki by mial.Chyba potem wyskocze,bo bedzie za mna lazila .
Ale sie ciesze,ze wszystko u was w porzadku .Ja wizytke mam dopiero 26 maja,ale czas tak szybko mi leci,ze wcale o tym nie mysle .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:53   #2703
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja wizytke mam dopiero 26 maja,ale czas tak szybko mi leci,ze wcale o tym nie mysle .
A ja 25go i codziennie gapie się w kalendarz :/ bo mam nadzieję, że dzizia pokaże co ma między nóżkami

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:55   #2704
dygotka8
Zakorzenienie

OlusiaS-ale Ty juz genetyczne miałaś usg??na pewno tak,ale ja nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich kto kiedy ma wizytę
każde usg jest tak stresujace?bo ja od soboty mam stresa wlaśnie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:17   #2705
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
OlusiaS-ale Ty juz genetyczne miałaś usg??na pewno tak,ale ja nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich kto kiedy ma wizytę
każde usg jest tak stresujace?bo ja od soboty mam stresa wlaśnie...
Nie,genetycznego nie mialam.Nie wiem,jak to tu jest.Na nastepnej wizycie spytam lekarki
Stary 2011-05-10, 12:26   #2706
marejta
Zadomowienie

To ja też ja też, chcę się zapisać na tą ogórkową, uwielbiam zupę ogórkową, ale mi smaka narobiłyście

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:27   #2707
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja wam powiem,ze jakos wizytami sie juz nie stresuje .Bylo dla mnie stresujace ( w ogole cala ciaza) do 10 tygodnia,ale potem mi przeszlo.Pare lat temu stracilam dziecko i strasznie sie balam,ze to sie powtorzy zwlaszcza,ze ciagle bylam przeziebiona.Ale teraz jest juz ok,przeziebienia minely
Stary 2011-05-10, 12:29   #2708
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
To ja też ja też, chcę się zapisać na tą ogórkową, uwielbiam zupę ogórkową, ale mi smaka narobiłyście
No i mi tez...a wlasnie zagotowalam gar pomidorowki- kto sie zamieni?????
Stary 2011-05-10, 12:51   #2709
nikaa2
Wtajemniczenie

wpadajcie, ogórkowa właśnie dochodzi ))) tylko nie wiem co na deser...

widzę, że na pomidorową nikt nie chce się zamieniĆ ale pomidorową też uwielbiam, ostatnio sobie zrobiłam ze śmietaną 30% i była przepyszna jak nigdy(pewnie przez tą śmietanę )

OlusiaS
bardzo dobrze, że już się nie stresujesz nie ma jak wesoła bezstresowa mamuśka
Stary 2011-05-10, 12:57   #2710
Tincia
Wtajemniczenie

Ja lubię i ogórkową i pomidorówkę Szczególnie mojej mamy zupki Mniam... Dzis mam maminą grzybową Tylko makaron muszę dogotować

Ja przed wizytami nie mam stresa. Miałam tylko raz, przed genetycznym. Mam nadzieję, że więcej mnie nie złapie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:05   #2711
marejta
Zadomowienie

Ja pomidorową też lubię, ale jadłam ją całkiem niedawno, a ogórkową to już dawno temu, hmmm muszę pomyśleć nad zupką

Ja też nie mam jakiś specjalnych obaw, bardziej się bałam pierwszego trymestru, teraz mi jakoś łatwiej, nie denerwuję się tak wszystkim, tym bardziej, że ciążę bardzo dobrze przechodzę No jedyne co to zawsze nie mogę się doczekać następnej wizyty i kiedy zobaczę maleństwo, a teraz to już w ogóle czekam z niecierpliwością, bo przecież mam cichą nadzieję, że dowiem sie kto tam mieszka

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:06   #2712
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wiec chyba ja moge sie na ten temat wypowiedziec- migreny codziennie od 3 tygodni- z przerwa kilkugodzinna. Zaczelam pic slaba kawe- troche pomaga ( moje normalne cisnienie to 90-60, przy pulsie 91...), oprocz tego mozna brac APAP nawet co 4 godziny, PARACETAMOL, w ostatecznosci jesli nie pomoga 1/2 tabletki pyralginy ( to powiedziala mi ginka,ale wole nie ryzykowac).
Ja się przyłączam, na szczęście od 2 dni mnie nie boli, tylko czasami ćmi. Faktycznie może sprawa ciśnienia, ja mam 100/70. Troszkę pomaga mi apap i normalna tzn. parzona kawka, ale całkowicie bólu nie usuwają.

Co do herbaty zielonej, to w normalnych ilościach, czyli kubek czy 2 dziennie absolutnie nie szkodzi, swojego czasu szukałam na necie informacji. Przed ciążą piłam ją ze smakiem, tak do 5 tygodnia, bo potem odrzuciło mnie od niej i od kawy. Polecam liściaste bio-active, zwłaszcza z pigwą.

Myszeczka więc miałaś owu tydzień wcześniej niż ja, dlatego sądzę że termin powinnam mieć na 9-10.12. Może jeszcze w trakcie mi zmieni. A ten ból pod żebrami to nie czasem wątroba lub trzustka? Może lekkostrawna dieta pomoże.

A na ogórkową ja też chętnie A na deser to poproszę miseczkę jagód, chodzą za mną od 3 dni

Również czekam na dobre nowiny z dzisiejszych wizyt
Stary 2011-05-10, 13:07   #2713
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Słuchajncie wyczytałam o herbacie ROIBOOS- dla nas byłaby idealna, zawiera żelazo, zapobiega mdłościom, u matek karmiących na wytwarzanie pokarmu wpływa... no po prostu cudo, zapobiega senności, depresji, nie zawiera kofeiny, zapobiega bólom głowy, wpływa na trawienie , przy alergii, astmie - CZYLI TO CO TRAPI NASZE FORUMOWICZKI oto link:

http://herbatka.bloog.pl/id,706408,t...l?ticaid=6c472
No nikaa2 ja już ją odkryłam, ale powiem Ci, że mi się znudziła po tygodniu i teraz na razie nie mogę na nią patrzeć.
Dziewczynki zażywacie kwasy Omega3?
Stary 2011-05-10, 13:12   #2714
nikaa2
Wtajemniczenie

jestem w 9t.c. i zazywam tylko Folic, gin powiedział, że później dołączymy witaminy

kwasów omega jeszcze nie, bo z tego co pamiętam to później się go podaje coś po 13t.c.?

p.s. mam smaka na makaron z truskawkami na deser
Stary 2011-05-10, 13:36   #2715
sozaa
Rozeznanie

O! Ja uwielbiam pomidorową, jedyna rzecz, którą moge jeść i jeść i jeść.... i nigdy nie mam dosyć! teraz mam dylemat, gotować ogórkową, czy odmrozic pomidorową (zawsze mam troche na czarną godzinę ).

Tak Makaron z truskawkami na deser może być!

Gosiaczekkk, my chyba będziemy miały podobny termin, ja według OM miałam mieć na 3 grudnia, ale po USG okazało się, że owu musiałam mieć 10 dni później i jakoś mi wypadnie termin ok. 13 grudnia.

Póki co idę zjeść pomidorki z mozarellą
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:43   #2716
magolina
Wtajemniczenie

pomidorowa i ogórkowa ok ale ta grzybowa.....Tincia przez Ciebie język mi do tyłka ucieknie tak bym zjadła takiej pikantnej grzybowej z kluseczkami mniam mniam

Wróciłam właśnie od lekarza z tatą i nie wiem co począć z resztą dnia

co do stresu przed wizytą u lekarza to ja się tak boję tylko tego usg pomiarowego czy wszystko będzie dobrze. Jak będzie ok to już mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:56   #2717
ggoraa
Zadomowienie

Dawac truskawki!!!
Dziewczyny zatluke was ... truskawki chodza za mna od klilku dni! a, ze mam wojne z Tztem to nie mam truskawek- nie chce mi sie isc pol miasta do sklepu po nie ( urok mieszkania pod lasem )....

No nic- ide robic mielone-z ziemniaczkami i z salata polana pyszna smietanka ( to tez za mna chodzi od jakiegos czasu)
Stary 2011-05-10, 14:03   #2718
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Gosiaczekkk, my chyba będziemy miały podobny termin, ja według OM miałam mieć na 3 grudnia, ale po USG okazało się, że owu musiałam mieć 10 dni później i jakoś mi wypadnie termin ok. 13 grudnia.
No widzisz u mnie jest odwrotnie, wg usg 2.12, a wg owu, którą wiem kiedy miałam 10.12. I tak w większości przypadków dzieciaczki zdecydują kiedy chcą się urodzić Czyli też ci leci 10 tydzień, ja nie mogę się doczekać końca I trymestru. Zazdroszczę, że większość już w II albo na samej końcówce I
Stary 2011-05-10, 14:22   #2719
muffinka90
Zakorzenienie

Nie zagladalam tu od wczorajszego popoludnia, a tu 3 strony wpadly

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Muffinko, zapomniałaś o mnie na dziś, też byłam na wizycie
Elu wybacz
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i czekam na nastepne dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
[/COLOR]a jak tam wasze pępuszki dziewczyny bo mój mi ucieka na zewnątrz hehehe kiedyś był schowany a teraz wychodzi
TZ sie smieje z mojego pepka jak narazie rozlazl sie na boki ale chyba jest troche plytszy niz zwykle.

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy miewacie bóle głowy w ciąży??? ja od kilku dni mam straszne bóle, czasami jak się prześpię w dzień to trochę przechodzi. Jednak strasznie mi przeszkadza i nie wiem czy to objaw czy to przez pogodę.
Za dwa dni mam wizytę ale chciałabym się Was poradzić.

Jakie tabletki ewentualnie mogę wziąć?? Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek tabletek (oprócz witaminek oczywiście) ale czasami ból jest tak okropny że nie wiem czy dam radę bez środka przeciwbólowego

Pozdrawiam Was wszystkie przyszłe mamusie
Ja mialam w okolicach swiat przez trzy tygodnie bole okropne codziennie, nie pomagaly drzemki ani swieze powietrze. Przeczekalam je jakos, zimne oklady przynosily na chwile ulge i teraz juz zadko sie zdarzaja, ale to przez niskie cisnienie. Paracetamolu nie bralam, bo farmaceutka powiedziala mi, ze lepiej do drugiego trymestru sie wstrzymac.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Hejka

Jak mnie dzis rano brzuch rozbolał to szok, ale tylko chwilke.
Gorzej mam z tym prawem bokiem bo mnie boli tak troche niżej niz żebra.
Masakra.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Myszeczko, tez tak mam od soboty. Zrobilo mi sie jak podnioslam te glupie donice, myslalam ze to wyrostek, bo mnie tu kiedys gin nastraszyl, ze w ciazy czesto sie zadrza zapalenie wyrostka, ale nie pogarsza sie, nie mam goraczki, wiec chyba to nie to

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-10 o 14:27
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:23   #2720
Paula__22
Raczkowanie

Gratuluje wam udanych wizyt. trzymam kciuki za następne. U mnie dzisiaj też ogórkowa, a na drugie danie spagetti. Ja dzisiaj właśnie zaczęłam 12 tydzień także niedługo koniec I trymestru. Brzuszek zaczyna się zaokrąglać. J ana USG genetyczne dopiero idę za 1,5 tygodnia.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:26   #2721
dygotka8
Zakorzenienie

ja juz po usg genetycznym,badani trwało króciutko(ale czego się spodziewać po NFZ...) ale lekarz pokazał rączki i serduszko i powiedział,że wszystko jest dobrze,a mi z wrażenia zrobiło się słabbo...uffff

z radości zjadłąm sorbet malinowy

a moja waga znowu spadła-nie wiem czemu...

ja prócz kwasu foliowego nie biorę żadnych witamin-lekarz nie kazał więc nie biorę

pytałam o szkodliwość usg dla dziecka-otóż one dziecku nie szkodzi,ale ludzie -zwłaszcza Ci co nei mają pojęcia są zawsze lekarzami i wiedzą wszystko.Dlatego w razie obaw pytajcie lekarzy,a nei kuzynek

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-10 o 15:50
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:41   #2722
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Dawac truskawki!!!
Dziewczyny zatluke was ... truskawki chodza za mna od klilku dni! a, ze mam wojne z Tztem to nie mam truskawek- nie chce mi sie isc pol miasta do sklepu po nie ( urok mieszkania pod lasem )....

No nic- ide robic mielone-z ziemniaczkami i z salata polana pyszna smietanka ( to tez za mna chodzi od jakiegos czasu)
ggoraa nie mów mi nic o truskawkach Wczoraj zrobiłam sobie pyszne gofry z bitą śmietana i truskawkami i po godzinie zwróciłam co do jednej truskawki masakra
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 16:20   #2723
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane mamusie
Zapomniałam wam się pochwalić że w niedzielę pierwszy raz poczułam kopniaka od małej w kościele. Przekonałam się że dwóch rzeczy nie znosi badań i chodzenia do kościoła gdy tylko zbliżam się do kościoła ona protestuje ruszając się Aaa, trzech rzeczy nie lubi, jak siedzę w moim ulubionym fotelu właśnie też mi się oberwało
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dziewczyny ja chcę ogórkową ja po prostu szaleję za kwaśnym

Jutro mijam półmetek jejuś jak to zleciało

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-10 o 16:26
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 16:36   #2724
ela3010
Zadomowienie

Ja po pracy.
Widzę że króluje dziś temat obiadowy, ja miałam rosół, na jutro spagetti a następnie kopytka z mizerią, więc plan trzydniowy jest.
Gratuluję już udanych wizyt i czekam na następne wieści.

Dziewczyny ja chodzę prywatnie do gina, i tak jakoś dziwne mi to że usg króciutkie było a to już pomiarowe, wizytę mam niejasno określoną bo za 4-5 tygodni i nie wiem czy z usg czy bez bo usg robi w innych godzinach, a to już będzie mój 18ty tc. Kurcze, zastanawiam się co mam z tym fantem zrobić. A połówkowe usg to kiedy, w 20tygodniu? Coś mi się zaczyna to nie podobać.

Muffinko wybaczam Ci
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 16:41   #2725
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja po pracy.
Widzę że króluje dziś temat obiadowy, ja miałam rosół, na jutro spagetti a następnie kopytka z mizerią, więc plan trzydniowy jest.
Gratuluję już udanych wizyt i czekam na następne wieści.

Dziewczyny ja chodzę prywatnie do gina, i tak jakoś dziwne mi to że usg króciutkie było a to już pomiarowe, wizytę mam niejasno określoną bo za 4-5 tygodni i nie wiem czy z usg czy bez bo usg robi w innych godzinach, a to już będzie mój 18ty tc. Kurcze, zastanawiam się co mam z tym fantem zrobić. A połówkowe usg to kiedy, w 20tygodniu? Coś mi się zaczyna to nie podobać.

Muffinko wybaczam Ci
O ile mi wiadomo to już można robić połówkowe od 18 tyg. do 22 więc się nie martw
Stary 2011-05-10, 17:52   #2726
muffinka90
Zakorzenienie

Ufff... 4 pralki prasowania za mna Nie wiem skad to sie bierze, nas tylko dwoje, a co to bedzie, jak dojda te wszystkie spiochy i bodziaki

Aniu gratuluje polmetka i kopniakow

Elu dziekuje za wybaczenie Ja mam polowkowe w 19tc, juz mi gin kazal caaala godzine zarezerwowac ale sie naogladamy

P.S. jesli juz mowa o obiadkach, to jutro gotuje kalafiorowa jakos mi sie zamarzylo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-10, 17:56   #2727
fatal21
Wtajemniczenie

Cześć Kobietki!
Jestem zdruzgotana, zła, wkurzona itp. dodałabym wiele innych epitetów, ale się powstrzymam.Byłam dzis w państwowej przychodni, bo chciałam skierowanie na badania krwi jakie wypisała mi moja PRYWATNA ginekolog.I co???Poszłam do państwowej gin, a ona z tekstem "jak Panią stać na prywatnego lekarza to i stać Panią na prywatne badania."Do jasnej.........chyba płacę normalne podatki i powinno być tej babie to na rękę, ze nie musi mnie badac i przyjąć kogo innego a kasę i tak dostanie.Oczywiście cytuje :"ja nie jestem rzemieślnikiem więc muszę Panią zbadać" tak też zrobiła a teraz wszystko mnie boli i piecze((Jestem zła i smutna.Jak tu się leczyć na NFZ?Poprosiłam jeszcze o badanie TSH bo mam genetyczne obciązenia na co usłyszałam, że ona nie ma takich uprawnień i specjalista ma wypisać.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:01   #2728
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
wpadajcie, ogórkowa właśnie dochodzi ))) tylko nie wiem co na deser...

widzę, że na pomidorową nikt nie chce się zamieniĆ ale pomidorową też uwielbiam, ostatnio sobie zrobiłam ze śmietaną 30% i była przepyszna jak nigdy(pewnie przez tą śmietanę )
To zostało coś jeszcze, bo jak się wszystkie rzuciły to może się chociaż na resztki załapie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No nikaa2 ja już ją odkryłam, ale powiem Ci, że mi się znudziła po tygodniu i teraz na razie nie mogę na nią patrzeć.
Dziewczynki zażywacie kwasy Omega3?
Ja mam wszystko w witaminkach, można je brać od pierwszego miesiąca bo i kwas foliowy i kwasy zawierają. Lekarz mi zalecił

Cytat:
Dawac truskawki!!!
Dziewczyny zatłukę was ... truskawki chodzą za mna od klilku dni! a, ze mam wojne z Tztem to nie mam truskawek- nie chce mi sie isc pol miasta do sklepu po nie ( urok mieszkania pod lasem )....

No nic- ide robić mielone-z ziemniaczkami i z salata polana pyszna smietanka ( to tez za mna chodzi od jakiegos czasu)
Ale wiesz na mielone też bym się załapała, jak coś to się piszę.
To trochę do sklepu masz, spory kawałek

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja juz po usg genetycznym,badani trwało króciutko(ale czego się spodziewać po NFZ...) ale lekarz pokazał rączki i serduszko i powiedział,że wszystko jest dobrze,a mi z wrażenia zrobiło się słabbo...uffff

z radości zjadłąm sorbet malinowy

a moja waga znowu spadła-nie wiem czemu...

ja prócz kwasu foliowego nie biorę żadnych witamin-lekarz nie kazał więc nie biorę

pytałam o szkodliwość usg dla dziecka-otóż one dziecku nie szkodzi,ale ludzie -zwłaszcza Ci co nei mają pojęcia są zawsze lekarzami i wiedzą wszystko.Dlatego w razie obaw pytajcie lekarzy,a nei kuzynek
Ciesze się, że wszystko w porządku. A usg mnie też lekarz mówił, że w żaden sposób szkodliwe nie jest. Ale wiadomo, że czasem i takie opinię się zdarzają.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamusie
Zapomniałam wam się pochwalić że w niedzielę pierwszy raz poczułam kopniaka od małej w kościele. Przekonałam się że dwóch rzeczy nie znosi badań i chodzenia do kościoła gdy tylko zbliżam się do kościoła ona protestuje ruszając się Aaa, trzech rzeczy nie lubi, jak siedzę w moim ulubionym fotelu właśnie też mi się oberwało
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dziewczyny ja chcę ogórkową ja po prostu szaleję za kwaśnym

Jutro mijam półmetek jejuś jak to zleciało
Aniu to gratuluję i kopniaczka, troszkę zazdroszczę I półmetku też gratuluję
Czas płynie szybko, chociaż mi się dłuży od wizyty do wizyty

To czekamy na relację z wizyt

muffinka90 to może lepiej nie myśleć ile tego dojdzie, jak maluch się pojawi. Ale jak teraz 4 pralką prasowania dałaś radę to wprawy nabierasz

fatal21 ja właśnie dlatego nie chodzę na NFZ do ginekologa, bo szkoda moich nerwów, w każdym razie wizyty współczuję

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-10 o 18:05
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:12   #2729
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
Jestem zdruzgotana, zła, wkurzona itp. dodałabym wiele innych epitetów, ale się powstrzymam.Byłam dzis w państwowej przychodni, bo chciałam skierowanie na badania krwi jakie wypisała mi moja PRYWATNA ginekolog.I co???Poszłam do państwowej gin, a ona z tekstem "jak Panią stać na prywatnego lekarza to i stać Panią na prywatne badania."Do jasnej.........chyba płacę normalne podatki i powinno być tej babie to na rękę, ze nie musi mnie badac i przyjąć kogo innego a kasę i tak dostanie.Oczywiście cytuje :"ja nie jestem rzemieślnikiem więc muszę Panią zbadać" tak też zrobiła a teraz wszystko mnie boli i piecze((Jestem zła i smutna.Jak tu się leczyć na NFZ?Poprosiłam jeszcze o badanie TSH bo mam genetyczne obciązenia na co usłyszałam, że ona nie ma takich uprawnień i specjalista ma wypisać.
Ja też chodzę prywatnie do ginekologa, a żeby nie płacić za wszystkie badania poszłam też państwowo do lekarza. Z tym że ja państwowemu lekarzowi nie mówiłam, że jest mi potrzebny właściwie tylko do wypisania skierowania. Poszłam na normalną wizytę, a doktor mysli że jest moim lekarzem prowadzącym, no i jako lekarz prowadzący musi mi wypisac skierowania na wszystkie badania ciązowe. Szczerze mówiąc obawiałam sie właśnie takiej reakcji jak Ciebie spotkała, dlatego tez zachowałam dla siebie to, że chodzę prywatnie.
Niestety tak to juz jest w naszej państwowej słuzbie zdrowia, że traktuja pacjentów jak bydło Nie łam się, nie ma sie co przejmować bzdurami
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:14   #2730
muffinka90
Zakorzenienie

Ona231 jak bedzie maluszek to tatusia zaprzegne, a co Niech jeszcze sie cieszy troche luzem, bo niedlugo sie skonczy

Ale mi sie marza lody chyba sie kopsne na dol (tylko nie bardzo mi sie chce 4 pietra dygac)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości