|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
to zapraszam zrobie kwaśną dla Ciebie ![]() muszę kupiĆ tą herbatkę, szkoda tylko ze wczoraj kupiłam zieloną- ale też się przyda ![]() Tincia i Ggoraa i mnie czeka prasowanie, głównie koszul bleh... i ja lubie praĆ, w sumie lubię wciskaĆ przycisk w pralce ![]() A ggoręę podziwiam, teraz fugi na balkonach
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
nika-nie pij za duzo tej zielonej herbaty,bo ma zly wplyw na rozwoj dziecka,tzn hamuje wzrost komorek.
Ale mi smaku narobilas ta ogorkowa .Niestety nie jestem w stanie takowej ugotowac,bo nie mam ogorkow .Ale sie ciesze,ze wszystko u was w porzadku .
|
|
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
OlusiaS-ale Ty juz genetyczne miałaś usg??na pewno tak,ale ja nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich kto kiedy ma wizytę
![]() ![]() każde usg jest tak stresujace?bo ja od soboty mam stresa wlaśnie...
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie,genetycznego nie mialam.Nie wiem,jak to tu jest.Na nastepnej wizycie spytam lekarki
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
To ja też ja też, chcę się zapisać na tą ogórkową, uwielbiam zupę ogórkową, ale mi smaka narobiłyście
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wam powiem,ze jakos wizytami sie juz nie stresuje
.Bylo dla mnie stresujace ( w ogole cala ciaza) do 10 tygodnia,ale potem mi przeszlo.Pare lat temu stracilam dziecko i strasznie sie balam,ze to sie powtorzy zwlaszcza,ze ciagle bylam przeziebiona.Ale teraz jest juz ok,przeziebienia minely
|
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
No i mi tez...a wlasnie zagotowalam gar pomidorowki- kto sie zamieni?????
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadajcie, ogórkowa właśnie dochodzi
))) tylko nie wiem co na deser...![]() widzę, że na pomidorową nikt nie chce się zamieniĆ ale pomidorową też uwielbiam, ostatnio sobie zrobiłam ze śmietaną 30% i była przepyszna jak nigdy(pewnie przez tą śmietanę )OlusiaS bardzo dobrze, że już się nie stresujesz ![]()
|
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lubię i ogórkową i pomidorówkę
Szczególnie mojej mamy zupki Mniam... Dzis mam maminą grzybową Tylko makaron muszę dogotować Ja przed wizytami nie mam stresa. Miałam tylko raz, przed genetycznym. Mam nadzieję, że więcej mnie nie złapie
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Ja pomidorową też lubię, ale jadłam ją całkiem niedawno, a ogórkową to już dawno temu, hmmm muszę pomyśleć nad zupką
![]() Ja też nie mam jakiś specjalnych obaw, bardziej się bałam pierwszego trymestru, teraz mi jakoś łatwiej, nie denerwuję się tak wszystkim, tym bardziej, że ciążę bardzo dobrze przechodzę No jedyne co to zawsze nie mogę się doczekać następnej wizyty i kiedy zobaczę maleństwo, a teraz to już w ogóle czekam z niecierpliwością, bo przecież mam cichą nadzieję, że dowiem sie kto tam mieszka
|
#2712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do herbaty zielonej, to w normalnych ilościach, czyli kubek czy 2 dziennie absolutnie nie szkodzi, swojego czasu szukałam na necie informacji. Przed ciążą piłam ją ze smakiem, tak do 5 tygodnia, bo potem odrzuciło mnie od niej i od kawy. Polecam liściaste bio-active, zwłaszcza z pigwą. Myszeczka więc miałaś owu tydzień wcześniej niż ja, dlatego sądzę że termin powinnam mieć na 9-10.12. Może jeszcze w trakcie mi zmieni. A ten ból pod żebrami to nie czasem wątroba lub trzustka? Może lekkostrawna dieta pomoże. A na ogórkową ja też chętnie ![]() Również czekam na dobre nowiny z dzisiejszych wizyt
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczynki zażywacie kwasy Omega3?
|
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem w 9t.c. i zazywam tylko Folic, gin powiedział, że później dołączymy witaminy
kwasów omega jeszcze nie, bo z tego co pamiętam to później się go podaje coś po 13t.c.? p.s. mam smaka na makaron z truskawkami na deser
|
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
O! Ja uwielbiam pomidorową, jedyna rzecz, którą moge jeść i jeść i jeść.... i nigdy nie mam dosyć! teraz mam dylemat, gotować ogórkową, czy odmrozic pomidorową (zawsze mam troche na czarną godzinę
).Tak Makaron z truskawkami na deser może być! Gosiaczekkk, my chyba będziemy miały podobny termin, ja według OM miałam mieć na 3 grudnia, ale po USG okazało się, że owu musiałam mieć 10 dni później i jakoś mi wypadnie termin ok. 13 grudnia. Póki co idę zjeść pomidorki z mozarellą |
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
pomidorowa i ogórkowa ok
tak bym zjadła takiej pikantnej grzybowej z kluseczkami mniam mniam![]() Wróciłam właśnie od lekarza z tatą i nie wiem co począć z resztą dnia ![]() co do stresu przed wizytą u lekarza to ja się tak boję tylko tego usg pomiarowego czy wszystko będzie dobrze . Jak będzie ok to już mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Dawac truskawki!!!
Dziewczyny zatluke was ... truskawki chodza za mna od klilku dni! a, ze mam wojne z Tztem to nie mam truskawek- nie chce mi sie isc pol miasta do sklepu po nie ( urok mieszkania pod lasem )....No nic- ide robic mielone-z ziemniaczkami i z salata polana pyszna smietanka ( to tez za mna chodzi od jakiegos czasu)
|
#2718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli też ci leci 10 tydzień, ja nie mogę się doczekać końca I trymestru. Zazdroszczę, że większość już w II albo na samej końcówce I
|
|
|
#2719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie zagladalam tu od wczorajszego popoludnia, a tu 3 strony wpadly
![]() Elu wybacz Gratuluje wszystkim udanych wizyt i czekam na nastepne dobre wiesci Cytat:
jak narazie rozlazl sie na boki ale chyba jest troche plytszy niz zwykle.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-10 o 14:27 |
|||
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wam udanych wizyt. trzymam kciuki za następne. U mnie dzisiaj też ogórkowa, a na drugie danie spagetti. Ja dzisiaj właśnie zaczęłam 12 tydzień także niedługo koniec I trymestru. Brzuszek zaczyna się zaokrąglać. J ana USG genetyczne dopiero idę za 1,5 tygodnia.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po usg genetycznym,badani trwało króciutko(ale czego się spodziewać po NFZ...) ale lekarz pokazał rączki i serduszko i powiedział,że wszystko jest dobrze,a mi z wrażenia zrobiło się słabbo...uffff
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z radości zjadłąm sorbet malinowy ![]() a moja waga znowu spadła-nie wiem czemu... ja prócz kwasu foliowego nie biorę żadnych witamin-lekarz nie kazał więc nie biorę pytałam o szkodliwość usg dla dziecka-otóż one dziecku nie szkodzi,ale ludzie -zwłaszcza Ci co nei mają pojęcia są zawsze lekarzami i wiedzą wszystko.Dlatego w razie obaw pytajcie lekarzy,a nei kuzynek ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-10 o 15:50 |
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj zrobiłam sobie pyszne gofry z bitą śmietana i truskawkami i po godzinie zwróciłam co do jednej truskawki
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie
Zapomniałam wam się pochwalić że w niedzielę pierwszy raz poczułam kopniaka od małej ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Dziewczyny ja chcę ogórkową ja po prostu szaleję za kwaśnym ![]() Jutro mijam półmetek jejuś jak to zleciało Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-10 o 16:26 |
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Ja po pracy.
Widzę że króluje dziś temat obiadowy, ja miałam rosół, na jutro spagetti a następnie kopytka z mizerią, więc plan trzydniowy jest .Gratuluję już udanych wizyt i czekam na następne wieści. Dziewczyny ja chodzę prywatnie do gina, i tak jakoś dziwne mi to że usg króciutkie było a to już pomiarowe, wizytę mam niejasno określoną bo za 4-5 tygodni i nie wiem czy z usg czy bez bo usg robi w innych godzinach, a to już będzie mój 18ty tc. Kurcze, zastanawiam się co mam z tym fantem zrobić. A połówkowe usg to kiedy, w 20tygodniu? Coś mi się zaczyna to nie podobać. Muffinko wybaczam Ci
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff... 4 pralki prasowania za mna
![]() Aniu gratuluje polmetka i kopniakow Elu dziekuje za wybaczenie Ja mam polowkowe w 19tc, juz mi gin kazal caaala godzine zarezerwowac![]() ![]() P.S. jesli juz mowa o obiadkach, to jutro gotuje kalafiorowa jakos mi sie zamarzylo
|
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobietki!
Jestem zdruzgotana, zła, wkurzona itp. dodałabym wiele innych epitetów, ale się powstrzymam.Byłam dzis w państwowej przychodni, bo chciałam skierowanie na badania krwi jakie wypisała mi moja PRYWATNA ginekolog.I co???Poszłam do państwowej gin, a ona z tekstem "jak Panią stać na prywatnego lekarza to i stać Panią na prywatne badania."Do jasnej.........chyba płacę normalne podatki i powinno być tej babie to na rękę, ze nie musi mnie badac i przyjąć kogo innego a kasę i tak dostanie.Oczywiście cytuje :"ja nie jestem rzemieślnikiem więc muszę Panią zbadać" tak też zrobiła a teraz wszystko mnie boli i piecze ((Jestem zła i smutna.Jak tu się leczyć na NFZ?Poprosiłam jeszcze o badanie TSH bo mam genetyczne obciązenia na co usłyszałam, że ona nie ma takich uprawnień i specjalista ma wypisać.
|
|
|
|
#2728 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To trochę do sklepu masz, spory kawałek ![]() Cytat:
Cytat:
I półmetku też gratuluję Czas płynie szybko, chociaż mi się dłuży od wizyty do wizyty ![]() To czekamy na relację z wizyt ![]() muffinka90 to może lepiej nie myśleć ile tego dojdzie, jak maluch się pojawi. Ale jak teraz 4 pralką prasowania dałaś radę to wprawy nabierasz ![]() fatal21 ja właśnie dlatego nie chodzę na NFZ do ginekologa, bo szkoda moich nerwów, w każdym razie wizyty współczuję
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-10 o 18:05 |
|||||
|
|
|
#2729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety tak to juz jest w naszej państwowej słuzbie zdrowia, że traktuja pacjentów jak bydło |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Ona231 jak bedzie maluszek to tatusia zaprzegne, a co
![]() Ale mi sie marza lody chyba sie kopsne na dol (tylko nie bardzo mi sie chce 4 pietra dygac)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

to zapraszam zrobie kwaśną dla Ciebie 

. Jak będzie ok to już mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba
Wczoraj zrobiłam sobie pyszne gofry z bitą śmietana i truskawkami i po godzinie zwróciłam co do jednej truskawki 

Ja mam polowkowe w 19tc, juz mi gin kazal caaala godzine zarezerwowac
((Jestem zła i smutna.Jak tu się leczyć na NFZ?Poprosiłam jeszcze o badanie TSH bo mam genetyczne obciązenia na co usłyszałam, że ona nie ma takich uprawnień i specjalista ma wypisać.