Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 09:52   #1561
catro
Rozeznanie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Agnieszka - ślicznie wyglądasz na zdjęciach. Ciąża Ci służy mała też niczego sobie

w ogóle to nadrobiłam ostatnie zdjęcia: Michaś Izumi, Lenka Evitki, Wercia Asiulkowa - duże już są oj duże rozkoszniaki nasze

Pl_Madzia - za ten bieg z wózkiem to normalnie szacunek ludzi ulicy Aż mi głupio jak na waszą rodzinkę patrzę (i jeszcze Libry), bo ja to leniwiec się straszny zrobiłam

I skorzystam z tego, że wy w tematach komunijnych - my jedziemy 29 do dziewczynki - wy tu coś o PSP piszecie - takie się teraz prezenty daje? Ja myślałam coś o aparacie cyfrowym/ ewentualnie rolki+coś jeszcze. Pasuje? A i czy komuniści dostawali jakieś pieniądze? To u mnie ostateczność, ale chciałam się dowiedzieć jakie kwoty się obecnie daje? Hellllp

I jeszcze P0P - wy z Oliwką trasy długie robicie. My na komunię będziemy jechać 6 godz. (na Mazury do Gołdapi- cieszę się jak głupia). Przerwy to tak liczyć co 2 godz? I czy masz jakieś super-zabawiaki dla małej do samochodu? Muszę cos wymyśłić jak ją zabawiać w czasie podróży

I jeszcze mnie teściowie wkur.... od dawna mam ochotę wam się wyżalić, a zawsze się powstrzymuję, że to tak nieładnie, bo to rodzice TZ. A w dupie to mam - idę do klubu sie poskarżyć

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:28   #1562
mloda1989
Zakorzenienie

Znowu bede nudzic ale chyba zdecyduje sie na ta czerwona wykladzine.... co do mebli to jedna sciana bedzie cala w szafach w kolorach drewna a gdzie indziej beda kolorowe mebeleki.... stolik tez bedzie z czerwonym blatem bo akurat takie w firmie teraz robia...ta tapete co pokazywalam to tez dam.... a jakby wykladzina za bardzo po oczach dawala to dokupie jakis jednokolorowy dywanik
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:41   #1563
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy sa ograniczenia na poczcie jeśli chodzi o wielkość paczki? Bo spakowałam leżaczek i karuzelę na łózeczko i to mi zajęło dośc spory karton. Chce wysłać pocztą i nie wiem czy moze byc taka duza? A ile by kosztowala wysylka kurierem np. dhl takiej paczki (ok 10 kg)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:44   #1564
mloda1989
Zakorzenienie

podaj wymiary to ci podam koszty
Stary 2011-05-10, 10:45   #1565
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
sara- ja właśnie miałam pytać cię o ta marynarkę dresową... i jak materiał? bo w komentarzach niektórzy piszą ze super a inni że beznadziejnie bo się rwie podszewka itp... jak twoja? i który kolor kupiłaś? mi się koralowy podoba ale jeszcze się nie zdecydowałam
a z tymi bluzkami to chciałam ci napisać to samo co evitka- mi też się wydaje że ten zamek będzie się wykrzywiał niefajnie...
u mnie się nic nie dzieje z podszewką jak na razie, a wziełam kolor nude, jest ciemniejszy niż tam na zdjęciu. Mi się ten różowy i koralowy też podobają. Teraz bym wzieła chyba któryś z tych dwóch

zdrówka dla Kalinki

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
LIBRA dziekujemytak mnie te kwiatki tez rozczulily...jeszcze tak sie cieszyla jak przynosila i widziala jaka jestem usmiechnieta,za kazdy kwiatek jej dziekowalam a ona az piszczala tak sie cieszyla

gratuluje spadku kg
my za to chodzimy do parku co dziennie. niedosc,ze kilka krokow od domu to jeszcze jest maly i zamkniety,takze Karinka biega bez ograniczen,a ja moge poleniuchowac na kocyku

a i poki juz pisze
czuje mojego maluszka juz od prawie tygodnia:jupi :
kopie,wierci sie i kreci
śliczna Karinka
ale Ci zazdroszcze tych kopniaków maluszka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:48   #1566
ASIULEK_23
Zakorzenienie

ok 70x50x30

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-10, 10:55   #1567
mloda1989
Zakorzenienie

kurier kosztuje niecale 18 zl przyjezdza do ciebie do domu i obiera od ciebie paczke nigdzie nie musisz chodzic

http://kurierem.pl/przesylki-kuriers...24-163050.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 11:11   #1568
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A jak sprawdzam na tej stronie to mi wychodzi 25 brutto :/
https://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/wyslij_przesylke/oferta

to co wycięli to k.u.r.j.e.r.z.y.pl

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ok, wpisałam na tej stronie wymiary i wyskoczylo mi to co Tobie. I co ja mam teraz dalej zrobić?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-05-10 o 11:05
Stary 2011-05-10, 11:14   #1569
mloda1989
Zakorzenienie

dawaj na gg
Stary 2011-05-10, 11:36   #1570
cigi
Rozeznanie

Cześć dziewczyny;
przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam ważne pytanie- jak to jest ze żłobkami w Polsce; Są płatne? Publiczne, prywatne? I jeśli tak, to ile płatne?
Moją małą strasznie coś uczula, od miesiąca mniej więcej i coraz bardziej (Evitka czyli to w naszym przypadku ewidentnie cos, z czym córcia nie miała styku wcześniej, a dopiero tutaj w Pl), ma już wysypane plecki, teraz brzuszek, dwa placki na kolanku i teraz pośladki jeszcze......
nie mam pojęcia co to, proszek zmieniłam z lovelli, myślałam że to on, na dzidziusia.. i nic
Czy któregoś dzieciaczka uczulaly słoiczki z owockami???? Daję jej bobovitę, bardzo często, zastanawiam sie czy to nie wit C, ale to by dziwne było; nie wiem co jeszcze by to mogło byc...
Libra, chyba nie woda, bo az tak? No i nie od razu po przyjeździe to miała...
Jogurty i serki przestałam dawać, a wyskoczyło na brzuchu i klatce piersiowej,wiec to chyba nie to...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

no i jeszcze czy mozna dziecko oddac nop np tylko a 3 dni do żłobka?
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:40   #1571
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
(a właśnie-ta soda z octem to jakie proporcje?)
ja robię dwa do jednego czyli dwie łyżki octu jedna łyżka sody(na plamę)+ soda łyżeczka do prania do proszku.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 11:46   #1572
machaj
Raczkowanie

libra- 3ki już powinny się przebijać ale od samego początku wiemy o tym że wychodzą... bez camilli nie spalibyśmy tak dobrze w nocy (1-2 pobudki z camilla)

evitka- a mój to dopiero ma 30 przed sobą

sara to może się skuszę na tą marynarkę.. a widziałaś spódniczki do tych marynarek? też fajne ale drogie

dziewczyny a powiedzcie mi moge wyjść z małą na dwór jak ma podwyższoną temp? taka ładna pogoda...
w nocy znowu miała niecałe 39... a godzinę prędzej podaliśmy jej ibum;/
ja się zastanawiam czy to aby na pewno gardło.. może to ta 3dniówka? okaże się pojutrze...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:52   #1573
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny;
przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam ważne pytanie- jak to jest ze żłobkami w Polsce; Są płatne? Publiczne, prywatne? I jeśli tak, to ile płatne?

Czy któregoś dzieciaczka uczulaly słoiczki z owockami???? Daję jej bobovitę, bardzo często, zastanawiam sie czy to nie wit C, ale to by dziwne było; nie wiem co jeszcze by to mogło byc...
Jogurty i serki przestałam dawać, a wyskoczyło na brzuchu i klatce piersiowej,wiec to chyba nie to...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ze żłobkami - to każde miasto samodzielnie ustala cennik publicznych. U nas jest to 150 za pobyt + za wyżywienie (maksymalnie 120 zł) w publicznym. Jest jeszcze prywatne dofinansowywane przez miasto - takie same opłaty chyba.
Jeśli chodzi o prywatne, to żłobków u mnie jest jeden (ten własnie w/w), ale są np. prywatne przedszkola, które już np. 1,5 roczne dzieci przyjmują.
Więc lepiej się w swoim mieście rozpoznaj.
Co do tych 3 dni, to takie rzeczy raczej w prywatnych przejdą - w publicznych moga marudzić, bo chętnych od groma.

A co do słoiczków - to moją uczulają winogrona, a ich sok jest często do różnych słoiczków dodawany

Cytat:

dziewczyny a powiedzcie mi moge wyjść z małą na dwór jak ma podwyższoną temp? taka ładna pogoda...
ja się zastanawiam czy to aby na pewno gardło.. może to ta 3dniówka? okaże się pojutrze...
o rany - miałam Ci odpisac wcześniej i jakoś zapomniałam.

Może Kalina ma to samo, co niedawno miała Natalka Sidorci i moja Ola? Też temp. ponad 38-39 stopni + coś tam w gardełku? Moja temp miała przez 3 dni, potem został kaszel (taki brzydki i męczący) i katarek. Teraz już prawie przeszło.
Ja obstawiam, że to ten sam wirus
A z gorączką nasza pediatra zabroniła wychodzić.

Stary 2011-05-10, 11:57   #1574
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

żłobek za miesiąc z wyżywieniem to ten sam cennik co przedszkole że około 300 zł na mc. W państwowym dziecko mogą przyjąć np na 4 godziny, ale nie że 3 dni w tyg. Bo tak jak wcześniej tobie napisała catro chetnych więcej niż miejsc. W prywatnych liczą godzinowo też, ale tu chyba dziewczyny pisały o klubach malucha że po 10 zł za godz. U mnie w mieście w prywatne przedszkole kosztuje na miesiąc niecałe 200 zł, z dodatkowymi zajęciami(język, rytmika, teatr, basen itp), bo oni mają sponsorów, ale trzeba od mojego domu do przedszkola dziecko autem wozić, a ja mam państwowe pod domem, że z kalkulacji to mi jednak taniej wyjdzie pod domem.

Stary 2011-05-10, 11:57   #1575
catro
Rozeznanie

Dziewczyny - czy znacie jakieś sklepy internetowe oferujące imienne zawieszki?
Myślę też nad czymś takim w prezencie komunijnym

Stary 2011-05-10, 12:00   #1576
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój pediatra każe spacerowac nawet jak dziecko ma zapalenie płuc, ale nie jak ma gorączkę, bo w tym momencie organizm walczy z infekcją, a może jeszcze coś na dworzu dojść. Ale jakby to byla temp np 37,5 to bym wyszła tylko nie w skupisko dzieci i ludzi, żeby kogoś niewinnego nie zarażać

Stary 2011-05-10, 12:07   #1577
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

"Chwilę" mnie nie ma i nastukały kilka stron
Babcia do nas przyjechała więc nawijałyśmy...makaron na uszy,bo ja tu za bardzo nie mam z kim...więc korzystam z okazji.

Pisałyście o proszkach do prania i płynach..ja, nie pamiętam już kiedy,przeszłam na "normalne proszki i płyny" i używamy E color i do białego,płyny też różne..płuczemy w lenorze,a ost trafiłam fajny zapach płynu E (różowy)..mmm...pachnie milusio

sara,ta elegancka...suuuper..pewn ie sama się skuszęwięc dziekuję za linkaaa i te http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1 jak dla mnie też extra.

no i zapomniałam, co miałam jeszcze napisać

my już dziś po jednym spacerku na plac,po drzemce pójdziemy jeszcze raz..

aaaa,mój tż ma ambitny plan..kupił sobie rower..ten,co całe życie autem jeździ i oznajmił,że będzie jeździł nim do pracy i z Nadią na przejażdżki oby...
tak się napalił,że za jednym zamachem kupił jej fotelik na rower
ciekawe kiedy czas na to znajdzie,ale...będę w niego wierzyć
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:10   #1578
cigi
Rozeznanie

catro, madzia- dzieki;

Kochane moje, potrzebuje jeszcze pomocy. Czy są tu jakieś znawczynie tematów komputerowych, internetowych, lub babeczki, które mają pod ręką jakiegos znawcę tematu???
BŁAGAM o helpunek.
Mam problem z lapkiem. Otóż we Fr miałam internet przez livebox Orange, tutaj wyinstalowałam, i podłączyć chciałam sobie u rodziców bluconnecta ery. I za nic nie chce mi ruszyć. Użeram się już z tym problemem miesiąc. A jeśli wyniosę się od rodziców, to nie będę miała neta, a jest mi po prostu niezbędny.
Najpierw zgłaszał mi problem, że jakieś fale radiowe się nakładają, potem błąd portu, teraz nic nie zgłasza juz chyba, a nie działa. Znalazłam w lapku 3 zainfekowane pliki, dwa są w kwarantannie, z jednym nie wiem co, będę wyrzucać niepotrzebne progeamy, była robiona defragmentacja. i nic
co ja mam zrobić??? HELP HELP HELP.
prosze, jeśłi któraś może mi pomóc, piszcie tu, albo może lepiej na PW; mogę poczekać troche...
Stary 2011-05-10, 12:17   #1579
P0P70
Zakorzenienie

A Tego blueconnecta to masz przez jaki modem. Takie coś jak pendrive czy taka płytka co się ją wsuwa do laptopa?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 12:36   #1580
cigi
Rozeznanie

Pop, jak pendriva
Stary 2011-05-10, 12:50   #1581
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
sara to może się skuszę na tą marynarkę.. a widziałaś spódniczki do tych marynarek? też fajne ale drogie

ja z gorączką nie wychodziłam na dwór, ale rózne opinie są na ten temat

a widziałaś te marynarki co Ana pokazywała też fajne.
spódniczke teraz dopiero zobaczyłam- fajna

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
"sara,ta elegancka...suuuper..pewn ie sama się skuszęwięc dziekuję za linkaaa i te http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1 jak dla mnie też extra.

no i zapomniałam, co miałam jeszcze napisać

my już dziś po jednym spacerku na plac,po drzemce pójdziemy jeszcze raz..
te bluzki są w sklepach za ok 50 zł, nie opłaca się zamawiać na allegro
ja nie moge sie zdecydować którą tunike wybrać

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:59   #1582
P0P70
Zakorzenienie

W takim razie oprogramowanie instalacyjne masz w pendravie i mam nadzieję że nie zostało zainfekowane ani nie usunełaś. A więc najlepiej bedzie jak stprawdzisz to w pierszej kolejności. No chyba ze oprogramowanie się instaluje a laptop dalej nie widzi modemu. Wtedy może być sam modem uszkodzony albo gniazdo USB z Laptopie.

Zobacz jaki dokładnie typ modemu masz - tam na nim powinno nyć napisane.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:17   #1583
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski
Byłyśmy dzisiaj już 4 godz. na spacerze. Połowę z tego Zosia przespała. Wróciłysmy i oczywiście odrazu włączyłam wizaż i czytałam miedzy ziemniakami (obieraniem) a ogórkami (tarciem). Muszę korzystać bo koza jeszcze śpi i jest łatwiej bez niej na mojej nodze.
Teraz się wszystko gotuje więc mogę pisać (szybko).

Asiulek widzisz weny nie masz ale zdęcia zawsze możesz nam wrzucić. Wercia super

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laski
w piatek bylam w szpitalu bo dostalam wezwanie...wszystko w porzadku tylko oprocz nadzoru swojej poloznej, bede miala jeszcze nadzor szpitala ze wzgledu na zbyt wysokie cisnienie jakie mialam w pierwszej ciazy.boja sie znow takiej sytuacji wiec wola dmuchac na zimne i juz wczesniej ingerowac w razie czego...

jutro ide do poloznej,wiec trzymac kciuki za nas

zaraz Was nadrobie
tylko jeszcze kilka foteczek mojej malej szalonej
te ostatnie zdjecie to kwiatki jakie dzis zrywala moja Karinka dla mnie jak bylysmy w parku...bylam w szoku,przynosila po jednym kwiatuszku wiec sie troche napracowala...rezulata taki,ze pieknie zjadla caly obiadzik i wolala o jeszcze
Lepiej dmuchać na zimne - masz rację.
Kwiatuszki śliczne a ten duży Kwiatuszek jest słodki

Cytat:
izazula- ja do czerwca mam zjazdy więc jest szansa (np 22 maja mam zajęcia do 12 i później jestem wolna)

Mam nadzieję że uda nam się wreszcie spotkać. Weź sobie z klub mój numer (albo Ci na priv napiszę) i się zdzwonimy. Teraz wiem tylko że 22 maja jest z nami syn Tż no i moja chrzsnica ma urodziny ale chyba pójdziemy do nich w sobotę bo u nich zawsze jest dużo gości a ja tego nie lubię.

Dużo zdrówka. Ja bym poszła na spacer tylko w zacienionym miejscu żeby bardziej nie rozgrzewać dziecka
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co do biegania za dzieckiem to ja stosuję metodę coś jak P0P , nie biegam , sam lata , nie podnoszę jak upadnie sam musi wstać i nie pocieszam jak się walnie mówię że nic się nie stało reaguję dopiero jak jest porządny ryk albo krew się leje, może trochę drastycznie ale też uważam że jak się nie przewróci to się nie nauczy, na rękach to już miejsca na strupy brak
Musimy dać dzieciakom oddychać, zyć i uczyć się świata

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj u okulisty na kolejnej wizycie po naświetlaniach i wsio ok, niby wyszedł lekki astygmayzm, ale ponoć w normie.
Jakich naświetlaniach ? Coś przegapiłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 13:17   #1584
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

te bluzki są w sklepach za ok 50 zł, nie opłaca się zamawiać na allegro
ja nie moge sie zdecydować którą tunike wybrać
kurka,ja u siebie jakoś ich nie widziałam..w sumie co prawda jakoś specjalnie po sklepach nie latam,ale wpadłaby mi w oko nawet przypadkiem

a taką kupiłam u nas jakieś 2tyg temu..też taniej niż na all.mam beżową,wielkiego wyboru nie było wtedy..
http://moda.allegro.pl/bluzka-japan-...604594577.html
Stary 2011-05-10, 13:23   #1585
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Cześć dziewczyny;

U nas są 2 żłobki. Jeden państwowy a drugi prywatny. W obu musisz mieć znajomości albo czekać kilka/kilkanaście miesięcy w kolejce. Nie ma możliwości oddawania na 3 dni w tygodniu. Nawet jeżeli będzie dziecko tak chodziło to zapłacisz za cały miesiąc. Płatności są ustalane na poziomie miejskim i opłaty zwykle różnią się (nawet znacznie) między miastami. U nas jest to opłata stała + opłata za każdy dzień wyzywienia. Niestety nie znamobecnej wysokości. Kiedys opłacało się dziecko zostawić dłużej w żłóbku bo opłaty były niższe niż w przedszkolu a teraz się wyrównały
Stary 2011-05-10, 13:48   #1586
sidorcia
Rozeznanie

machaj, zdrówka Kalince
evitka, jakie naświetlania, chyba też coś przegapiłam?

zdjęcia z dzisiejszego spacerku, wyszłysmy tylko na 30min narazie bo wieje jak cholera!!! i się chmurzyło trochę a wczoraj Natalka zasypała sobie całkiem nogę piaskiem, (pierwszy raz byłyśmy w piaskownicy) i w skarpetkach a nawet w nosie miała piach

u nas place zabaw są nie równe, w piasku dzisiaj znalazłam jakieś larwy więc się zmyłyśmy ;/ moje dziecko nie jest w stanie chodzić po takich wyżynach inaczej niż za rączkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00630.jpg (266,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00632.jpg (255,6 KB, 33 załadowań)
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:57   #1587
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
machaj, zdrówka Kalince

zdjęcia z dzisiejszego spacerku, wyszłysmy tylko na 30min narazie bo wieje jak cholera!!! i się chmurzyło trochę a wczoraj Natalka zasypała sobie całkiem nogę piaskiem, (pierwszy raz byłyśmy w piaskownicy) i w skarpetkach a nawet w nosie miała piach

u nas place zabaw są nie równe, w piasku dzisiaj znalazłam jakieś larwy więc się zmyłyśmy ;/ moje dziecko nie jest w stanie chodzić po takich wyżynach inaczej niż za rączkę
Co za radość
Stary 2011-05-10, 14:02   #1588
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
machaj, zdrówka Kalince

ale suuuper fotki

wszystkie nasze wizażowe dzieciaczki są takie piękne,ja aż nie pamiętam kogo widziałam i komu pisać
ale zdjęcia oglądam wszystkie

Nadia nie chce na tych bujakach siedzieć,od razu schodzi..najlepsza jest zjeżdżalnia i huśtawka no i też nie chce sama chodzić,bo po trawie jej ciężko,a trafi się to dołek to górka i ręce do mnie wyciąga.
Stary 2011-05-10, 14:15   #1589
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Znowu bede nudzic ale chyba zdecyduje sie na ta czerwona wykladzine.... co do mebli to jedna sciana bedzie cala w szafach w kolorach drewna a gdzie indziej beda kolorowe mebeleki.... stolik tez bedzie z czerwonym blatem bo akurat takie w firmie teraz robia...ta tapete co pokazywalam to tez dam.... a jakby wykladzina za bardzo po oczach dawala to dokupie jakis jednokolorowy dywanik
mi się podoba- i o jakim w końcu kolorku na ściany myślisz?
ja sobie wyobraziłam i mi by sie super komponowało z jasną kawą z mlekiem

Cytat:
Cześć dziewczyny;

Moją małą strasznie coś uczula, od miesiąca mniej więcej i coraz bardziej (Evitka czyli to w naszym przypadku ewidentnie cos, z czym córcia nie miała styku wcześniej, a dopiero tutaj w Pl), ma już wysypane plecki, teraz brzuszek, dwa placki na kolanku i teraz pośladki jeszcze......
nie mam pojęcia co to, proszek zmieniłam z lovelli, myślałam że to on, na dzidziusia.. i nic

U nas też żłobek ok.300zł teraz było napisane w gazecie że podwyżka chyba ok350-380zł wyjdzie

W prywatnych właśnie można na godziny i to się często nazywa klub malucha, jakas tam akademia krasnoludka etc.

Z tym uczuleniem to ciężka sprawa często z odkryciem winowajcy
Musisz przeanalizować co tu je czego tam nie jadła. Owoce mogą jak najbardziej uczulać i to każde (to indywidualna sprawa)- w bobovitach często dodawany jest sok z cytryny, a cytrusy to też potencjalnie alergizujące są.
I też pamiętaj, że nigdy nie będzie tak, że odstawisz i za 2 dni po wysypce-u nas każdorazowo co najmniej tydzień te parchy schodzą ( a często dłużej). Dlatego tym bardziej trudno wyłapać, bo czasem nie wiem czy to już nowe czy jeszcze stare...a czasem wychodzą jak niby same bezpieczne rzeczy je. I winowajców może być kilku....
Zapisuj może co je, spróbuj dawać to do czego masz zaufanie i obserwuj.
A i jeszcze kiedyś prawie na pewno miała parchy od marchewki-chyba pryskana była, bo po ekologicznej nie miała.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja robię dwa do jednego czyli dwie łyżki octu jedna łyżka sody(na plamę)+ soda łyżeczka do prania do proszku.
dzięki

Cytat:
libra- 3ki już powinny się przebijać ale od samego początku wiemy o tym że wychodzą... bez camilli nie spalibyśmy tak dobrze w nocy (1-2 pobudki z camilla).
a u nas niestety camilia nie działała wcale
z tą temp. to nie wiem, zależy jaka ta temp i w razie co to nie szłabym tam gdzie ludzi są, bo jak ma obniżona odporność to może coś złapać i w sumie pozarażać też.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jakich naświetlaniach ? Coś przegapiłam
Cytat:
Po naświetlaniach w szpitalu po urodzeniu, młoda żółtaczkę miała i fototerpię z tej okazji. Byliśmy 3x u okulisty żeby zobaczyć czy wszystko o oczkami ok.

sidorcia, u nas tez to samo z placami, jak byliśmy z lenką na innym niż zawsze chodzimy to nawierzchnia była dość grubego żwirku, bardzo źle się dzieciom chodziło, a pośród tych kamyczków rozbite szkło i pety
natusia jak zwykle-sama radość, śliczna

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 14:22   #1590
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny;

U nas nie ma żadnego prywatne od 650 w góre .

Pali sie wólka kosowska także zaraz będę miała chmurę dymu nad domem
Bo już widać . jara się hala 10tyś m2. W radomiu p0noć czarno jest .

A miałam wam napisać już pare dni temy a zapomniałam była u siebie w tym sklepie chińskim co wam kiedyś pisałam że jest , no i są te wszystkie rzeczy prawie co wklejałyście szczególnie te co dr cron zamieściła . TYlko spodnie które zamieściła za 19 zeta tam są po 55 . jest też pełno tych balerin co są na allegro po 29-39 zł .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości