Jak ubierają się, malują, styl preferują kobiety w Waszych krajach? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 08:54   #301
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik
Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
jasne ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii,
ale wyrazanie opinii w sposob niespawiedliwy, nacjonalistyczny, rasistowski, obrazajac kogos za jego rase, religie, pochodzenie itp - uwazam ze do tego sie prawa nie ma. nikt do tego prawa nie ma.

a wiec stwierdzenie jakiejs wizazanki, ze ona uwaza ze muzulmanie to brudasy, ludzie nieporzadni i bez kultury w ogole, ale ze "bez obrazy",
jest smieszne, osmiesza ja sama, swiadczy o jej wlasnym poziomie, powinno skutkowac w punktach od moderatora (jest to lamanie praw czlowieka, dyskryminacja ze wzgledu na pochodzenie, religie) gdyz jest to nie tylko lamanie poprawnosci politycznej, ale po prostu zwykle chamstwo, niesprawiedlowosc i lamanie prawa wewnetrznego RP jaki i rowniez miedzynarodowego, pod ktore kazdy obywatel RO podpada....

jest to kwestia wlasnej moralnosci przede wszystkim

ja tez nie przepadam na przyklad za Turkami w Austrii, bo czesto sie zle zachowuja, ale nie mysle o nich zle jako o calej populacji, ani ich nie krytykuje " bo to Turcy". krytykuje pojedyncze przypadki.

na tej samej zasadzie mozna mowic, ze Polacy to zlodzieje, pijacy, damscy bokserzy, bezguscia i klamcy.

sorry ze odbiegam od tematu, ale po prost nienawidze wszelkich przjeawow dyskryminacji i rasizmu z jakichkolwiek pobudek i uwazam, ze MODERATORZY powinni to blokowac.
Ja wiem, że to tak "pięknie" jest mówić, że się jest TOLERANCYJNYM, to takie prawe i wymagane społecznie. Nigdy tego nie negowałam i osobiście jestem w stanie tolerować wiele. Mam taki apel do wszystkich wrzeszczących o obrażaniu religii, rasy itd. Czy jesteście świadomi co tolerujecie? Bo mam wrażenie, że ta wasza obrona to tylko puste słowa, które fajnie brzmią.
Proponuję obejrzeć poniższe slajdy, przeczytać choćby "Tysiąc wspaniałych słońc", żeby dotknąć niewielkiego rąbka tej tajemnicy, dlaczego i za co można nie znosić ludności pochodzenia arabskiego.
http://wiadomosci.onet.pl/138231,21,0,0,1,pokaz.htm l
Chodzę z 12 pakistankami na angielski, czasem opowiadają o swoim życiu. One same tego nie tolerują...
A ja nigdy nie będę tolerować okrucieństwa, nieprzestrzegania podstawowych praw do życia, uniemożliwiania rozwoju, zastraszania i przemocy. I to wszystko w imię religii, dumy męskiej, bo ona najważniejsza.
Zacytowałaś Olikę. Jeśli przeczytasz jej wypowiedzi na forum, zauważysz, że dziewczyna ma głowę na karku. Przy okazji szczerze jej kibicuję i bardzo cieszę się, że poradziła sobie z problemami jakie ją i jej męża spotkały. A jednak napisała, że jej też nacja turecka nie przypadła do gustu. Dlaczego nie dowiesz się ze źródła, co jest powodem jej niechęci tylko krzyczysz tutaj, że jesteśmy nietolerancyjne? Owszem, ja jestem, jak pisałam wyżej, nienawidzę używania siły na kimś, kto nie może się bronić. Przemoc na kobietach, dzieciach i zwierzętach jest dla mnie przestępstwem. I nie pisz w odwecie, że to są skrajne przypadki. Może nie każda jest oblewana kwasem za karę ale np moja koleżanka z grupy nie pójdzie się nigdzie uczyć dalej (aby mieć zawód), bo jej mężowi nie podobałoby się, że w grupie może przytrafić się jej jakiś mężczyzna. A podobnych trudności te biedne kobiety mają na codzień naprawdę dużo.

A zmieniając temat, jestem w szoku, że mimo radykalnej zmiany pogody (zima, zima i jeszcze raz zima), nie zmienił się ubiór mieszkanek wysp, nadal obowiązują baletki i leginsy, rybaczki i adidasy na bosą stopę, wczoraj widziałam ślizgające się klapki. Góra też z poprzedniego sezonu, od samego patrzenia porażało mnie z zimna.

Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 18:13   #302
olgicula
Raczkowanie

Niemki...

Zaczne od tego, ze jestem z bardzo mieszanej rodziny- tata Niemiec (ale jego mama, czyli moja babcia- pochodzi ze Szwajcarii) mama- Rosjanka. Ja- Polka z obywatelstwem, ale czuje sie 100% Niemka.

Denerwuja mnie stereotypy niemek wymyslione chyba przez Polakow- ze emo, wytatuowane, tluste, wykolczykowane... brzydkie...

Z tego co ja obserwuje- obecnie studiuje na uni w Heidelbergu gdzie jest duzo obcokrajowcow, ale akurat na moim kierunku jest 70% niemcow.
Dziewczyny ubieraja sie NORMALNIE- schludnie, ale preferuja tzw 'sportowa elegancje'- co ciekawe, stawiaja na jakosc i dobra marke...
Wiekszosc tzw emo to nastoletni wybryk, sama obserwuje jak mlodziez wyrasta na elegancka kobite
olgicula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-31, 09:52   #303
USagent
Przyczajenie

Witam

Ukraina...

Mysle, ze ten kraj ma dwie twarze - jedna twarz to taka, jak mysla Polacy ze ubieraja sie Ukrainki - tanio, wyzywajaco, bazarowo. Pewnie niektorzy tak, ale po moim dluzszym pobycie w Kijowie i w poludniowej Ukrainie zupelnie zmienilam swoje zdanie o tym kraju. W Kijowie ludzie sa bardzo wylansowani, o wiele bardziej niz w Warszawie. Duzo osob nosi futra - czapki, plaszcze, kozuchy, ale nie wyglada to wulgarnie, ale szykownie i elegancko (wiem, noszenie futer nie jest etyczne, ale coz...Greenpeace ma marne szanse na Ukrainie).

Poza tym - sporo zlota - kolczyki, pierscionki, bransoletki. Ukrainki sa szczuple, maja ladne twarze i brak takiej hmmm 'zawzietosci' (nie nazwe tego dosadniej) w oczach, co niestety czesto widze na naszych wspanialych polskich ulicach...Moj pobyt w Kijowie bedzie mi sie kojarzyl z eleganckimi ludzmi w fajnych zimowych czapkach - futrzanych uszankach, czapkach kozackich, skorzanych beretach. Naprawde bylam pozytywnie zaskoczona.

Poludniowa Ukraina - troche skromniej, ale mlodziez tez stara sie nadazac za moda - wielu facetow nosi dlugie wlosy, dziewczyny szczuple, ladne makijaze. Jak ktos jest ciekawie ubrany, to potrafia zaczepic na ulicy i spytac Sorry, gdzie kupilas to i to (ode mnie chcieli rekawiczki he he

Edytowane przez USagent
Czas edycji: 2010-01-31 o 09:57
USagent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 13:26   #304
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Z tego co widze (albo moze nie zauwazylam, jesli tak to przepraszam) to nikt ze Szwecji sie jeszcze nie wypowiedzial, wiec moze ja zaczne a w razie czego ktos cos dopowie. Wiec tak: modnie i wygodnie. Genralnie Szwedki potrafia narzucic na siebie wszystko- od bluzek z mlodszej siostry po babcine kiecki. I na poczatku mnie to przerazalo! Ale wiecie co? One maja jakis taki dar chyba, bo wszystko potrafia przerobic na swietne ciuchy poprzez tanie dodatki. Wiec generalnie co dziewczyna to inny styl, ale jakos im to pasuje. Najwieksza popularnascia ciesza sie jednak legginsy i tuniki, to im chyba najbardziej do gustu przypadlo. A ze dziewuszki kompleksow nie maja to kazda ma chyba po kilka par legginsow w szafie, nie zaleznie od figury i stanu majatkowego.
Co do fryzur to tez bardzo roznie, ale wiadomo- kroluje blond jak na skandynawki przystalo. I bardzo dbaja o wlosy. Rzadko kiedy spotka sie rodowita szwedke ze zniszczonymi wlosami. Aha! Te studiujace i uczace sie- trampki! Zawsze, wszedzie i do wszystkiego. A najlepiej oczywiscie do legginsow.
W skrocie mowiac- wszyscy nosza wszystko i kazdy na swoj sposob.
A jeszcze tak na marginesie- o tyle o ile dziewczyny dobrze sobie z ciuchami radza to chlopcy to juz jest totalna porazka... Jak znajde jakies zdjecia obu plci to dodam.
Do szkoly szwedki zaloza cokolwiek. Ale na imprezach wygladaja jak gwiazdy hollywood... Pozdrawiam
Framme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 19:48   #305
Blushy
Raczkowanie

Hehe, ja się juz wypowiadałam o Szwecji. Chyba żyjemy w innych środowiskach, bo u mnie na wsi jak to już wcześniej pisałam królują workowate dresy i Crocsy . Zgadzam się co do braku kompleksów, codziennie widzę gro puszystych dziewczyn w opiętych ciuchach i leggingsach... Oczywiście są też zadbane dziewczyny, ale rzadko je widuję. Faceci ubieraja sie i wyglądaja zdecydowanie lepiej! W środowisku mojego TŻ Szweda ja jestem jedyną szczupłą dziewczyną, wszyscy jego kumple maja puszyste dziewczyny szczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi, inne kanony urody ?
Blushy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 22:38   #306
janson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apsik Pokaż wiadomość

A zmieniając temat, jestem w szoku, że mimo radykalnej zmiany pogody (zima, zima i jeszcze raz zima), nie zmienił się ubiór mieszkanek wysp, nadal obowiązują baletki i leginsy, rybaczki i adidasy na bosą stopę, wczoraj widziałam ślizgające się klapki. Góra też z poprzedniego sezonu, od samego patrzenia porażało mnie z zimna.
Wiem o co chodzi, Czy moze mi to ktos wytlumaczyc? Przeciesz poczucie ciepla i zimna to jeden z najprostszych instinktow ludzkich. Nie rozumiem, po prostu tego nie rozumiem. ale napewno cos musi byc tego przyczynom, jakies inne spojrzenie na swiat, ktore mi jak na razie obce. Prosze, jak ktos nawet i tylko sie domysla, to niech wytlumaczy...
janson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 07:03   #307
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Do Blushy: Oj, wybacz, nie zauwazylam, ze juz pisalas A w jakim rejonie mieszkasz? Moze to tez od tego zalezy? Ja jak przyjechalam tu to rzeczywiscie, tez krolowaly dresy z team sportia, ale teraz juz jakos rzadziej. A u facetow (albo raczej mlodych chlopakow) nie moge zniesc spodni w skarpetkach i tych fryzur roztarganych na wszystkie strony swiata, poprostu mnie to poraza. Ale faceci dojrzali to przewaznie maja gust jak sie patrzy, to musze przyznac, nie mam im nic do zarzucenia. I tez wlasnie zauwazylam, ze dziewczyny, ktore maja troche cialka jakos latwiej znajduja sobie facetow niz te szczuple. A moze te szczuple bardziej wybredne sa? haha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 11:48   #308
Blushy
Raczkowanie

Mieszkam w samym sercu Szwecji 100 km na północ za Gävle, i kawałek na wschód od Söderhamn Właśnie mi się te ich czupryny podobają, fakt że to głównie młode chłopaki w takich biegają. Poza tym styl małolatów rzeczywiście nie bardzo zwłaszcza ich spodnie spuszczone do ½ tyłka i czapki z wyprostowanym daszkiem (normalnie te daszki się trochę formuje, u nas czasem stare dziadki w takich chodzą )
Co do dziewczyn, to właśnie dużo facetów ma problemy ze znalezieniem drugiej połówki. U nas to jest tak, albo nasi kumple mają puszyste dziewczyny, albo są sami. Jeden z tych samotnych miał kłopoty ze swoimi ex, bo albo go zdradzały albo manipulowały, żeby wzbudzać w nim zazdrość. A on akurat szuka zadbanej i miłej dziewczyny no i jest ciągle sam....Mój TŻ zgadza się ze stereotypem "puszczalskich Szwedek", sama sporo się już tu nasłuchałam o niewiernych dziewczynach....może te puszyste są po prostu bardziej godne zaufania?
Blushy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 19:23   #309
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Tak tez moze byc. Mam tez takie wrazenie, ze one chca facetow na wlasnosc tzn. ze to one chca w zwiazku rzadzic a chlop ma gotowac i prac gacie ;P Moze za krotko tu mieszkam i mam mylne pojecie, ale te puszyste (jak ja ^^) jakies takie bardziej przyjemne sie wydaja... A wracajac do ubioru to moze rzeczywiscie to zalezy tez troche od rejonu,bo ja w zupelnie innych stronach siedze. Dodaje odrazu kilka zdjec szwedek,ktore znalazlam na necie.Mysle,ze oddaja mode "szkolna" w Szwecji
Stary 2010-02-10, 16:13   #310
ajanna
Wtajemniczenie

fajny wątek
nie przebrnęłam przez cały jeszcze, ale mogę napisać o Hiszpanii, a konkretnie o Katalonii i jej stolicy Barcelonie. oczywiście, w tej ostatniej jest mnóstwo turystów, a w całym kraju wiele mniejszości narodowych, ale żeby się streszczać napiszę tylko o Katalończykach

więc po pierwsze, zupełnie zaprzeczają stereotypowemu wyobrażeniu o Hiszpanach - w końcu to inna grupa etniczna - zdarzają się wśród nich osoby o bladej cerze, blondyni, rudzi, piegowaci, z zielonymi oczami - również sylwetki są b różnorodne. jednak przeciętna Katalonka to szczupła, drobna i ładna dziewczyna z ciemnymi baaardzo gęstymi włosami (często kręconymi), ciemnymi oczami i jasną cerą. w większości obowiązuje tutaj specyficzny, hiszpański styl - wielowarstwowe ubrania, apaszki, duże torby, duuużo biżuterii (ale raczej sztucznej, etnicznej, artystycznej itp.). najpopularniejsze tutaj spodnie to, albo legginsy, albo spodnie z b obniżonym krokiem (które jak pamiętam kilka lat temu nie przyjęły się w Polsce) oraz wszelkiego rodzaju pumpy. te spodnie z obniżonym krokiem są, albo z jednobarwnej (czarnej, szarej) bawełny, albo b kolorowe we wzory. szczerze mówiąc jedyną ich odmianą, która b mi się nie podoba są jeansy - uszyte tak że tyłek jest zwisający a nogawki b krótkie - co optycznie nawet z najładniejszej sylwetki robi zupełnie dysproporcjonalną. b często dziewczyny noszą długie buty, kozaki itp. do całkiem letnich ciuchów (również w lecie). a w ogóle to (zwł. latem) są jak na polskie standardy b porozbierane - spod małych, prześwitujących topów widać staniki albo piersi, a spodnie (obie płcie) często noszą tak nisko opuszczone, że widać przedziałek na tyłku albo połowę majtek. poza tym fryzury - różne - z reguły fajne, dużo tlenionych i długich włosów - ale mając takie włosy można eksperymentować. najbardziej zazdroszczę im takich fryzur, że na czubku mają powycinane, krótko sterczące włosy, a reszta - długa i prosta + często takaż grzywka. co do makijażu - malują się raczej mocno, ale ładnie. no i obie płcie tak poniżej 45. mają mnóstwo tatuaży - wszędzie dosłownie - często na twarzy/dłoniach i często kolorowych, no i mnóstwo piercingu - tuleje, kolczyki na twarzy, w dziąsłach itp. dość popularne są też dredy - zwł u facetów - co drugi facet ma z tyłu krótsze lub dłuższe dready, a resztę krótką.
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 05:35   #311
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

zawsze wiedzialam, ze hiszpania to kraj dla mnie ^^
Stary 2010-02-15, 00:08   #312
ajanna
Wtajemniczenie

dla mnie też

ale, zapomniałam dodać, że dziewczynki tutaj - w wieku od 11 do 19 lat, wyglądają jak prostytutki . chodzą b mocno umalowane, wyzywająco ubrane, zwykle z piercingiem i natapirowanymi (często utlenionymi) włosami
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 15:46   #313
Bee13
Rozeznanie

a jak jest z izraelską modą ?

crazy!
Bee13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 18:41   #314
USagent
Przyczajenie

Indie...

No coz, mysle, ze moda w Indiach to fascynujacy temat Moda uliczna w Bombaju praktycznie nie istnieje, ludzie poubierani w byle co i byle jak (no ale wiadomo, ze jak sie zyje za mniej niz dolara dziennie to trudno myslec o modzie), duzo kobiet chodzi w sari, najlepsze sa zas te, w ktorych widac faldy tluszczu na brzuchu. Generalnie - feria barw i kolorow, o wiele ciekawiej niz na polskich ulicach. Wsrod mlodziezy - zdarzaja sie poubierani na modle europejska.

W Delhi - wiecej ludzi poubieranych europejsko, w garniturach, w marynarkach, mlodziez troche jak z MTV. Myslalam, ze na ulicach dojrze slynne pieknosci w stylu Hollywood, ale niestety - takie panie pewnie po brudnych ulicach nie chodza... Tak samo jak przystojni bollywoodzcy aktorzy

Rzadza oczywiscie kosmetyki wybielajace

Nasza moda wbudza zainteresowanie. Jak ktos jedzie do Indii (kobieta) to nie zakladajcie na siebie duzo zlota, bo wam kobiety-ochroniarze moga skonfiskowac. Tamtejsze kobiety sa jak sroki.
USagent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 01:33   #315
spaghettii
Wtajemniczenie

Norwegia..

To moze ja dopisze cos jeszcze o tym jak sie ubieraja w Norwegii. Zima/wiosna tego roku zaczel byc modny "one piece" czyli cos jakby dres/pizama/kombinezon w jednym Wiekszosc osob nosi to tylko w domu, ale duzo osob tez wychodzi tak na ulice. Smieszny jest widok norwega z jaskraworozowym one piece, dlugimi przylizanymi wlosami i opaska na wlosach . W kwietniu i maju wszyscy maturzysci biegaja w czewonych (ewt. niebieskich lub czarnych-ale to rzadziej) spodniach i bluzach oraz innych ubraniach z norweska flaga napisem RUSS, bo jest to co roczna tradycja. A teraz latem to modne sa spodenki i do tego dlugie,luzne tuniki, legginsy, krotkie sukienki itp. Dodaje kilka zdjec znalezionych w internecie

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 12:15   #316
go2me
Rozeznanie

Cytat:
To moze ja dopisze cos jeszcze o tym jak sie ubieraja w Norwegii. Zima/wiosna tego roku zaczel byc modny "one piece" czyli cos jakby dres/pizama/kombinezon w jednym
woow! ja miałam takie coś wieki temu, moja różowa piżamka! miałam 11 lat i spałam w czymś takim he he...a teraz wraca to do łask! ale serio...dziwnie to wygląda

go2me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 10:07   #317
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

W Skandynawii, tj. Norwegia i Szwecja z tego co zauwazyłam młode dziewczyny w moim wieku (ale zazwyczaj Norweżki bo te z innych krajów - Arabskich, Afrykańskich itd nie) ubierają się dość niechlujnie. Dresy do kozaków, dresy do sandałów, ogólnie chodzi o wygode a nie o modę, tak moglabym to określić. Wyglądają natomiast ładnie na wszelakich imprezach czy potańcówkach, wtedy można nawet uwierzyć ze mają jakiś gust hehe : )) Tak samo jak Włoszki, nie przejmują się swoją tuszą bo zwykle twarze mają śliczne a z dołu wyglądają jak świnki, i to wszystkie
Zabawny widok mialam też wczoraj, gdy jakaś Norweżka szła w długiej sukience do tego miała jakieś pseudo zimowe kozaki, bluze od dresu i torbe drogiego projektanta cud miód

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 20:21   #318
Bling
Zadomowienie

Tak ubrana widzialam wczoraj Polke kolo 50 tki, bez komentarza.......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00313.jpg (142,1 KB, 324 załadowań)

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 18:16   #319
Bling
Zadomowienie

Ta sama pani dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00318.jpg (132,3 KB, 282 załadowań)

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 17:48   #320
PinkPanterr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bling Pokaż wiadomość
Tak ubrana widzialam wczoraj Polke kolo 50 tki, bez komentarza.......
Cytat:
Napisane przez Bling Pokaż wiadomość
Ta sama pani dzisiaj
czuje się nastolatką
Z tyłu liceum z przodu muzeum
...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:.

24.07.2010- rzuciłam!

3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn

"Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom,
Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo"

PinkPanterr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 18:02   #321
magda1302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
Ja sie dolacze do opini kolezanek ze Polaka mozna poznac z daleka, nie umiem tego wyroznic ale ten typ tak ma. Na lotnisku szczegolnie to widpczne kiedy panny staraja sie jak najbardziej mga byc umalowane, obcisle i wogole super. mi sie najbardziej podobaly ostatnio 2 panie kolo 35 lat w stylu Szazy z jej fryzura i egipskimi kreskami zrobionymi eyelinerem O panach nie bede wspominac bo troche mi wstyd. Tak jak polskie panie o siebie dbaja czasem az nadto tak panowie raczej juz nie. Pomine fakt tych co zesc pracy nosza na sobie - od plam po farbie, byciu brudnym itp. Ale te stroje codzienne - masakra i ten wszech obecny was w stylu Lecha W. Macie podobne odczucia widzac na ulicy kogos wygladajacego jak z Polski?? I prosze sie na mnie nie rzucac bo ja nie chce nikogo urazic ani nie krytykuje - stwierdzam tylko fakt z wlasnych obserwacji.
zgadzam się w 100% !!!
nawet mój TŻ Grek już Polaków rozpoznaje...
i też nie krytykuje, moje obserwacja to jest

było już o Grekach?
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 14:39   #322
Romanaccia
Zakorzenienie

O! jaki fajny watek przeczytalam go sobie (jakos mialam dziwne wrazenie,ze juz sie tu wypowiadalam na temat ,no dobra nie wazne )

To co zostalo napisane o wloszkach absolutnie sie zgadza i od tamtej pory wogole sie nie zmienilo co pierwasz nosi spodnie rurki do tego obrzydliwe trampasy,no poprostu dramat jakis,trampki do rurek ,albo ballerinki (styl,ktorego poprostu nie trawie) za krotkie T-Shirty zaa ktorych wyplywa sadelko (rzadko zdarza sie spotkac taka z ladnym,plaskim brzuszkiem) no i oczuwiscie zad wystajacy zza spodni ,fuj ! gigantyczne okulary ciagle w modzie tak samo jak wielgachne szaliki owiniete 30 razy wokol szyi

lub mini spodniczka do tego kozaki ,takie zamszowe,marszczone na plaskiej podeszwie,wieli dekolt i ogromna torebka.

jesli chodzi o makijaz to ja zauwazam dwa typy kobiet,te ktore nie maluja sie prawie wcale i te ktorym moznaby szpachelka z twarzy podklad zdzierac.
Lubuja sie w ciemnej opaleniznie ,bardzo czesto z solarium zarowno mezczyzni jak i kobiety.

Wloszki nie sa jakos specjalnie eleganckie,jesli juz to raczej babki po 35-40 umieja sie jakos ubrac.
Stary 2011-05-19, 01:03   #323
ewelline
Zadomowienie

Emigrantki w SE z Ukrainy lub Rosji bardzo często można rozpoznać po wyglądzie. Zazwyczaj ładne, zadbane, umalowane w idealnie wymodelowanej fryzurze, bardzo często w butach na wysokim obcasie, kozaczki na szpilce (białe, czerwone, czarne itp)do spódniczki lub krótkich spodenek. Lubia czerwony kolor, często noszą czerwone bluzki, płaszczyki (znajoma, która pochodzi z Rosji narzekała ze płaszczyki , kurtki s a w takich smutnych kolorach u nas) Złota biżuteria, czerwone paznokcie, dobrej jakości dodatki (okulary, torebki, parasolki) Często zakupy robią w swoich krajach.
Mam sąsiadkę z Ukrainy i nigdy nie widziałam jej bez makijażu, w dresie czy w niewymodelowanej fryzurce, nawet w pralni o 7 rano czy o 22

Niemki, raczej sportowo. Dobrej jakości sportowe spodnie ewentualnie jeansy, adidasy, sportowa torba lub plecaczek. Czasem czapka lub chustka zawiązana na głowie. Zadbane ładne dziewczyny, na co dzień bez kolorowego makijażu.

kobiety z krajów arabskich przeważnie widzę w workowatych ubraniach, koszulach, tunikach często bez makijażu, niektóre w burkach ale to inna sprawa
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 12:37   #324
sadia
Raczkowanie

Mi się bardzo podoba styl niektórych studentek w UK - niby wkładają na siebie co popadnie, ale bardzo ładnie to wygląda - krótkie spodenki/jegginsy/legginsy, dłuższy t-shirt i jeszcze dłuższy cienki sweterek. Do tego torebka i baletki/delikatne sportowe buty. Włosy upięte w kok jaki miała Mala Mi z muminków Delikatny makijaż, włosy często jeszcze naturalne, czasami podkręcone.

Niestety można też spotkać przefarbowane małolaty z krzywymi krechami wokół oczu, które nie wiedzą, że czasem to, że się w coś mieszczą, nie znaczy, że mają rozmiar 36/10. Ich matki zresztą też.

Za to solarium i platynowy blond to już domena kobiet z Europy Wschodniej tak samo jak tipsy. Zawsze rozpoznam po tym z daleka Polkę...

..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::..

Edytowane przez sadia
Czas edycji: 2011-05-22 o 12:49
sadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 16:57   #325
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadia Pokaż wiadomość
Za to solarium i platynowy blond to już domena kobiet z Europy Wschodniej tak samo jak tipsy. Zawsze rozpoznam po tym z daleka Polkę...
Amerykanki pod tym wzgledem sa jeszcze gorsze
Stary 2011-05-22, 20:12   #326
Smoke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez araneaa Pokaż wiadomość
W Skandynawii, tj. Norwegia i Szwecja z tego co zauwazyłam młode dziewczyny w moim wieku (ale zazwyczaj Norweżki bo te z innych krajów - Arabskich, Afrykańskich itd nie) ubierają się dość niechlujnie. Dresy do kozaków, dresy do sandałów, ogólnie chodzi o wygode a nie o modę, tak moglabym to określić. Wyglądają natomiast ładnie na wszelakich imprezach czy potańcówkach, wtedy można nawet uwierzyć ze mają jakiś gust hehe : )) Tak samo jak Włoszki, nie przejmują się swoją tuszą bo zwykle twarze mają śliczne a z dołu wyglądają jak świnki, i to wszystkie
Zabawny widok mialam też wczoraj, gdy jakaś Norweżka szła w długiej sukience do tego miała jakieś pseudo zimowe kozaki, bluze od dresu i torbe drogiego projektanta cud miód
oj tak, w tych rejonach kobiety nie maja stylu... Na imprezach nie jest tak do końca ładnie, wtedy widać że nie potrafią poruszać się na wysokich obcasach
Smoke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 20:55   #327
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smoke Pokaż wiadomość
oj tak, w tych rejonach kobiety nie maja stylu... Na imprezach nie jest tak do końca ładnie, wtedy widać że nie potrafią poruszać się na wysokich obcasach
Ja rowniez slyszalam wielokrotnie,ze skandynawki czlapia w rozchodzonych butach i zupelnie nie potrafia chodzic na obcasach,ja majac ciagly kontakt z turystami czesto je widze niechlujnie ubrane,malo kobieco,nieelegancko.

a co do wloszek,ja mieszkam w Italii od 9 lat i jak dziadka patelnia NIGDY nie widzialam naprawde ladnej wloszki,bo one sa poprostu brzydkie,nie bede sie juz w szczegoly wdawac,ale naprawde o ladna i zadbana dziewczyne tu trudno
Stary 2011-05-23, 09:26   #328
Smoke
Raczkowanie

.....szkoda, że nie można usunąc własnych wpisów

Edytowane przez Smoke
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:31
Smoke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 21:12   #329
abinitio
Raczkowanie

Za to solarium i platynowy blond to już domena kobiet z Europy Wschodniej tak samo jak tipsy. Zawsze rozpoznam po tym z daleka Polkę...[/QUOTE]

"moje" angielki bardzo chętnie korzystają z solarium w nadmiarze, w przeciwieństwie do mnie i koleżanki ze Słowacji, więc chyba zależy od osoby

A co do mody, ponieważ ostatnio zrobiło się naprawdę gorąco większość nastolatek powyciągała z szaf swoje futrzate bądź wełniane buciory typu Ugg i wraz z bluzeczką na ramiączkach i szortami (ewentualnie legginsami) to ostatnio najmodniejszy look. Szczerze współczuje ich współlokatorom, bo w końcu kiedyś buciora trzeba zdjąć.... No chyba, że dopiero jak się zrobi zimno wskoczą bezpośrednio w klapki (ale o zamiłowaniu do odmrażania stóp obywatelek UK było już powyżej)

Edytowane przez abinitio
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:17
abinitio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-11, 18:19   #330
Ieka
Zakorzenienie

jak ubeirają się Niemki ?nuuda..
po pierwsze prawie zero makijażu, poza obmalowanymi na czarno oczami, włosy niechlujnie związane w kok prawie na czubku głowy, szarosci, beże, czernie, takie sprane kolory, buty tenisówki lub podobnego typu, dresy.To obraz typowej Niemki.Czyli jednym słowem nic ciekawego, niechlujny styl mają właśnie zazwyczaj

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Niemcy

Młode dziewczyny zazwyczaj ubrane w dżinsy rurki , opaski na włosach , mocno wymalowane oczy, włosy najczęściej długie , proste , bląd. Buty baleriny lub sportowe.Są albo chude jak po anoreksji , albo pulpety.Kolory różne ,raczej cukierkowe.

Kobiety w wieku ok. 30-40 wyglądają jak kury domowe , jak by przed chwilą miotły
rzuciły w kąt, najczęściej z nadwagą ,w dresach , bądż w obszernych dżinsach, w płaskich butach sportowych , klapkach , lub kozaki i spodnie w kozakach takie oficerki.Kolory stonowane, albo sprane.Obszerne kurtki .Ogólnie są zaniedbane.Nie noszą butów na obcasie , jeśli już to nie za wysokim i grubym.

Znacznie lepiej się prezentują w wieku 50-70, z fryzurą , ładnie ubrane , lekki makijaż, a babki 70 to już wogóle szprychy ,żakieciki, eleganckie sweterki itp.Kolory przeważnie beże.
Ogólnie spodnie , w spódnicach chodzą tu rosjanki długich do ziemi lub za kolana, swetry rozpinane , ale pod szyję zapięte ,chustki na głowie, takie przezroczyste jak apaszki ze srebrną nitką( może to kwestia religii) kolory raczej szare i czarne.

Polki można poznać z daleka, zazwyczaj elegancko i gustownie ubrane.
Polaków nistety też ,zazwyczj w spranych dresach adidasa, z wielkim napisem na plecach, koszulach flanelowych, swetrach we wzorki, skarpetkach kiedyś białych i klapkach lub sandałach , koszmar.

Turczynki - kolorowo , zloto , mocny makijaż , duże kolczyki koła, ale z gustem , nie tak jak niemki.Są bardzo ładne.
Typowe niemry nie powalają urodą.
Jednak tutaj nikt nie zwraca uwagi w co jesteśmy ubrani , nikt nie obcina cię z g óry do dołu, ze wzrokiem , który mówi wszystko.

dokładnie!
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości