![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?
Cytat:
Proponuję obejrzeć poniższe slajdy, przeczytać choćby "Tysiąc wspaniałych słońc", żeby dotknąć niewielkiego rąbka tej tajemnicy, dlaczego i za co można nie znosić ludności pochodzenia arabskiego. http://wiadomosci.onet.pl/138231,21,0,0,1,pokaz.htm l Chodzę z 12 pakistankami na angielski, czasem opowiadają o swoim życiu. One same tego nie tolerują... A ja nigdy nie będę tolerować okrucieństwa, nieprzestrzegania podstawowych praw do życia, uniemożliwiania rozwoju, zastraszania i przemocy. I to wszystko w imię religii, dumy męskiej, bo ona najważniejsza. Zacytowałaś Olikę. Jeśli przeczytasz jej wypowiedzi na forum, zauważysz, że dziewczyna ma głowę na karku. Przy okazji szczerze jej kibicuję i bardzo cieszę się, że poradziła sobie z problemami jakie ją i jej męża spotkały. A jednak napisała, że jej też nacja turecka nie przypadła do gustu. Dlaczego nie dowiesz się ze źródła, co jest powodem jej niechęci tylko krzyczysz tutaj, że jesteśmy nietolerancyjne? Owszem, ja jestem, jak pisałam wyżej, nienawidzę używania siły na kimś, kto nie może się bronić. Przemoc na kobietach, dzieciach i zwierzętach jest dla mnie przestępstwem. I nie pisz w odwecie, że to są skrajne przypadki. Może nie każda jest oblewana kwasem za karę ale np moja koleżanka z grupy nie pójdzie się nigdzie uczyć dalej (aby mieć zawód), bo jej mężowi nie podobałoby się, że w grupie może przytrafić się jej jakiś mężczyzna. A podobnych trudności te biedne kobiety mają na codzień naprawdę dużo. A zmieniając temat, jestem w szoku, że mimo radykalnej zmiany pogody (zima, zima i jeszcze raz zima), nie zmienił się ubiór mieszkanek wysp, nadal obowiązują baletki i leginsy, rybaczki i adidasy na bosą stopę, wczoraj widziałam ślizgające się klapki. Góra też z poprzedniego sezonu, od samego patrzenia porażało mnie z zimna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Niemki...
Zaczne od tego, ze jestem z bardzo mieszanej rodziny- tata Niemiec (ale jego mama, czyli moja babcia- pochodzi ze Szwajcarii) mama- Rosjanka. Ja- Polka z obywatelstwem, ale czuje sie 100% Niemka. Denerwuja mnie stereotypy niemek wymyslione chyba przez Polakow- ze emo, wytatuowane, tluste, wykolczykowane... brzydkie... Z tego co ja obserwuje- obecnie studiuje na uni w Heidelbergu gdzie jest duzo obcokrajowcow, ale akurat na moim kierunku jest 70% niemcow. Dziewczyny ubieraja sie NORMALNIE- schludnie, ale preferuja tzw 'sportowa elegancje'- co ciekawe, stawiaja na jakosc i dobra marke... Wiekszosc tzw emo to nastoletni wybryk, sama obserwuje jak mlodziez wyrasta na elegancka kobite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ukraina... Mysle, ze ten kraj ma dwie twarze - jedna twarz to taka, jak mysla Polacy ze ubieraja sie Ukrainki - tanio, wyzywajaco, bazarowo. Pewnie niektorzy tak, ale po moim dluzszym pobycie w Kijowie i w poludniowej Ukrainie zupelnie zmienilam swoje zdanie o tym kraju. W Kijowie ludzie sa bardzo wylansowani, o wiele bardziej niz w Warszawie. Duzo osob nosi futra - czapki, plaszcze, kozuchy, ale nie wyglada to wulgarnie, ale szykownie i elegancko (wiem, noszenie futer nie jest etyczne, ale coz...Greenpeace ma marne szanse na Ukrainie). Poza tym - sporo zlota - kolczyki, pierscionki, bransoletki. Ukrainki sa szczuple, maja ladne twarze i brak takiej hmmm 'zawzietosci' (nie nazwe tego dosadniej) w oczach, co niestety czesto widze na naszych wspanialych polskich ulicach...Moj pobyt w Kijowie bedzie mi sie kojarzyl z eleganckimi ludzmi w fajnych zimowych czapkach - futrzanych uszankach, czapkach kozackich, skorzanych beretach. Naprawde bylam pozytywnie zaskoczona. Poludniowa Ukraina - troche skromniej, ale mlodziez tez stara sie nadazac za moda - wielu facetow nosi dlugie wlosy, dziewczyny szczuple, ladne makijaze. Jak ktos jest ciekawie ubrany, to potrafia zaczepic na ulicy i spytac Sorry, gdzie kupilas to i to (ode mnie chcieli rekawiczki he he ![]() Edytowane przez USagent Czas edycji: 2010-01-31 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Z tego co widze (albo moze nie zauwazylam, jesli tak to przepraszam) to nikt ze Szwecji sie jeszcze nie wypowiedzial, wiec moze ja zaczne a w razie czego ktos cos dopowie. Wiec tak: modnie i wygodnie. Genralnie Szwedki potrafia narzucic na siebie wszystko- od bluzek z mlodszej siostry po babcine kiecki. I na poczatku mnie to przerazalo! Ale wiecie co? One maja jakis taki dar chyba, bo wszystko potrafia przerobic na swietne ciuchy poprzez tanie dodatki. Wiec generalnie co dziewczyna to inny styl, ale jakos im to pasuje. Najwieksza popularnascia ciesza sie jednak legginsy i tuniki, to im chyba najbardziej do gustu przypadlo. A ze dziewuszki kompleksow nie maja to kazda ma chyba po kilka par legginsow w szafie, nie zaleznie od figury i stanu majatkowego.
Co do fryzur to tez bardzo roznie, ale wiadomo- kroluje blond jak na skandynawki przystalo. I bardzo dbaja o wlosy. Rzadko kiedy spotka sie rodowita szwedke ze zniszczonymi wlosami. Aha! Te studiujace i uczace sie- trampki! Zawsze, wszedzie i do wszystkiego. A najlepiej oczywiscie do legginsow. W skrocie mowiac- wszyscy nosza wszystko i kazdy na swoj sposob. A jeszcze tak na marginesie- o tyle o ile dziewczyny dobrze sobie z ciuchami radza to chlopcy to juz jest totalna porazka... Jak znajde jakies zdjecia obu plci to dodam. Do szkoly szwedki zaloza cokolwiek. Ale na imprezach wygladaja jak gwiazdy hollywood... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Hehe, ja się juz wypowiadałam o Szwecji. Chyba żyjemy w innych środowiskach, bo u mnie na wsi jak to już wcześniej pisałam królują workowate dresy i Crocsy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Do Blushy: Oj, wybacz, nie zauwazylam, ze juz pisalas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w samym sercu Szwecji 100 km na północ za Gävle, i kawałek na wschód od Söderhamn
![]() ![]() Co do dziewczyn, to właśnie dużo facetów ma problemy ze znalezieniem drugiej połówki. U nas to jest tak, albo nasi kumple mają puszyste dziewczyny, albo są sami. Jeden z tych samotnych miał kłopoty ze swoimi ex, bo albo go zdradzały albo manipulowały, żeby wzbudzać w nim zazdrość. A on akurat szuka zadbanej i miłej dziewczyny no i jest ciągle sam....Mój TŻ zgadza się ze stereotypem "puszczalskich Szwedek", sama sporo się już tu nasłuchałam o niewiernych dziewczynach....może te puszyste są po prostu bardziej godne zaufania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Tak tez moze byc. Mam tez takie wrazenie, ze one chca facetow na wlasnosc tzn. ze to one chca w zwiazku rzadzic a chlop ma gotowac i prac gacie ;P Moze za krotko tu mieszkam i mam mylne pojecie, ale te puszyste (jak ja ^^) jakies takie bardziej przyjemne sie wydaja... A wracajac do ubioru to moze rzeczywiscie to zalezy tez troche od rejonu,bo ja w zupelnie innych stronach siedze. Dodaje odrazu kilka zdjec szwedek,ktore znalazlam na necie.Mysle,ze oddaja mode "szkolna" w Szwecji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Wtajemniczenie
|
fajny wątek
![]() nie przebrnęłam przez cały jeszcze, ale mogę napisać o Hiszpanii, a konkretnie o Katalonii i jej stolicy Barcelonie. oczywiście, w tej ostatniej jest mnóstwo turystów, a w całym kraju wiele mniejszości narodowych, ale żeby się streszczać napiszę tylko o Katalończykach ![]() więc po pierwsze, zupełnie zaprzeczają stereotypowemu wyobrażeniu o Hiszpanach - w końcu to inna grupa etniczna - zdarzają się wśród nich osoby o bladej cerze, blondyni, rudzi, piegowaci, z zielonymi oczami - również sylwetki są b różnorodne. jednak przeciętna Katalonka to szczupła, drobna i ładna dziewczyna z ciemnymi baaardzo gęstymi włosami (często kręconymi), ciemnymi oczami i jasną cerą. w większości obowiązuje tutaj specyficzny, hiszpański styl - wielowarstwowe ubrania, apaszki, duże torby, duuużo biżuterii (ale raczej sztucznej, etnicznej, artystycznej itp.). najpopularniejsze tutaj spodnie to, albo legginsy, albo spodnie z b obniżonym krokiem (które jak pamiętam kilka lat temu nie przyjęły się w Polsce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
zawsze wiedzialam, ze hiszpania to kraj dla mnie ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie też
![]() ale, zapomniałam dodać, że dziewczynki tutaj - w wieku od 11 do 19 lat, wyglądają jak prostytutki ![]() ![]()
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
a jak jest z izraelską modą ?
![]()
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Indie...
No coz, mysle, ze moda w Indiach to fascynujacy temat ![]() W Delhi - wiecej ludzi poubieranych europejsko, w garniturach, w marynarkach, mlodziez troche jak z MTV. Myslalam, ze na ulicach dojrze slynne pieknosci w stylu Hollywood, ale niestety - takie panie pewnie po brudnych ulicach nie chodza... Tak samo jak przystojni bollywoodzcy aktorzy ![]() Rzadza oczywiscie kosmetyki wybielajace ![]() Nasza moda wbudza zainteresowanie. Jak ktos jedzie do Indii (kobieta) to nie zakladajcie na siebie duzo zlota, bo wam kobiety-ochroniarze moga skonfiskowac. Tamtejsze kobiety sa jak sroki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
Norwegia..
To moze ja dopisze cos jeszcze o tym jak sie ubieraja w Norwegii. Zima/wiosna tego roku zaczel byc modny "one piece" czyli cos jakby dres/pizama/kombinezon w jednym ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
W Skandynawii, tj. Norwegia i Szwecja z tego co zauwazyłam młode dziewczyny w moim wieku (ale zazwyczaj Norweżki bo te z innych krajów - Arabskich, Afrykańskich itd nie) ubierają się dość niechlujnie. Dresy do kozaków, dresy do sandałów, ogólnie chodzi o wygode a nie o modę, tak moglabym to określić. Wyglądają natomiast ładnie na wszelakich imprezach czy potańcówkach, wtedy można nawet uwierzyć ze mają jakiś gust hehe : )) Tak samo jak Włoszki, nie przejmują się swoją tuszą bo zwykle twarze mają śliczne a z dołu wyglądają jak świnki, i to wszystkie
![]() Zabawny widok mialam też wczoraj, gdy jakaś Norweżka szła w długiej sukience do tego miała jakieś pseudo zimowe kozaki, bluze od dresu i torbe drogiego projektanta ![]() ![]()
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Tak ubrana widzialam wczoraj Polke kolo 50 tki, bez komentarza.......
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Ta sama pani dzisiaj
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Z tyłu liceum z przodu muzeum ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet mój TŻ Grek już Polaków rozpoznaje... i też nie krytykuje, moje obserwacja to jest ![]() było już o Grekach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
O! jaki fajny watek
![]() ![]() ![]() To co zostalo napisane o wloszkach absolutnie sie zgadza i od tamtej pory wogole sie nie zmienilo ![]() ![]() ![]() ![]() lub mini spodniczka do tego kozaki ,takie zamszowe,marszczone na plaskiej podeszwie,wieli dekolt i ogromna torebka. jesli chodzi o makijaz to ja zauwazam dwa typy kobiet,te ktore nie maluja sie prawie wcale i te ktorym moznaby szpachelka z twarzy podklad zdzierac. Lubuja sie w ciemnej opaleniznie ,bardzo czesto z solarium zarowno mezczyzni jak i kobiety. Wloszki nie sa jakos specjalnie eleganckie,jesli juz to raczej babki po 35-40 umieja sie jakos ubrac.
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Emigrantki w SE z Ukrainy lub Rosji bardzo często można rozpoznać po wyglądzie. Zazwyczaj ładne, zadbane, umalowane w idealnie wymodelowanej fryzurze, bardzo często w butach na wysokim obcasie, kozaczki na szpilce (białe, czerwone, czarne itp)do spódniczki lub krótkich spodenek. Lubia czerwony kolor, często noszą czerwone bluzki, płaszczyki (znajoma, która pochodzi z Rosji narzekała ze płaszczyki , kurtki s a w takich smutnych kolorach u nas) Złota biżuteria, czerwone paznokcie, dobrej jakości dodatki (okulary, torebki, parasolki) Często zakupy robią w swoich krajach.
Mam sąsiadkę z Ukrainy i nigdy nie widziałam jej bez makijażu, w dresie czy w niewymodelowanej fryzurce, nawet w pralni o 7 rano czy o 22 ![]() Niemki, raczej sportowo. Dobrej jakości sportowe spodnie ewentualnie jeansy, adidasy, sportowa torba lub plecaczek. Czasem czapka lub chustka zawiązana na głowie. Zadbane ładne dziewczyny, na co dzień bez kolorowego makijażu. kobiety z krajów arabskich przeważnie widzę w workowatych ubraniach, koszulach, tunikach często bez makijażu, niektóre w burkach ale to inna sprawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podoba styl niektórych studentek w UK - niby wkładają na siebie co popadnie, ale bardzo ładnie to wygląda - krótkie spodenki/jegginsy/legginsy, dłuższy t-shirt i jeszcze dłuższy cienki sweterek. Do tego torebka i baletki/delikatne sportowe buty. Włosy upięte w kok jaki miała Mala Mi z muminków
![]() Niestety można też spotkać przefarbowane małolaty z krzywymi krechami wokół oczu, które nie wiedzą, że czasem to, że się w coś mieszczą, nie znaczy, że mają rozmiar 36/10. Ich matki zresztą też. Za to solarium i platynowy blond to już domena kobiet z Europy Wschodniej ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ..::Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę::.. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sadia Czas edycji: 2011-05-22 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wloszek,ja mieszkam w Italii od 9 lat i jak dziadka patelnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
.....szkoda, że nie można usunąc własnych wpisów
![]() Edytowane przez Smoke Czas edycji: 2011-05-23 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Za to solarium i platynowy blond to już domena kobiet z Europy Wschodniej
![]() "moje" angielki bardzo chętnie korzystają z solarium w nadmiarze, w przeciwieństwie do mnie i koleżanki ze Słowacji, więc chyba zależy od osoby ![]() A co do mody, ponieważ ostatnio zrobiło się naprawdę gorąco większość nastolatek powyciągała z szaf swoje futrzate bądź wełniane buciory typu Ugg i wraz z bluzeczką na ramiączkach i szortami (ewentualnie legginsami) to ostatnio najmodniejszy look. Szczerze współczuje ich współlokatorom, bo w końcu kiedyś buciora trzeba zdjąć.... No chyba, że dopiero jak się zrobi zimno wskoczą bezpośrednio w klapki (ale o zamiłowaniu do odmrażania stóp obywatelek UK było już powyżej) Edytowane przez abinitio Czas edycji: 2011-05-28 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
jak ubeirają się Niemki ?nuuda..
po pierwsze prawie zero makijażu, poza obmalowanymi na czarno oczami, włosy niechlujnie związane w kok prawie na czubku głowy, szarosci, beże, czernie, takie sprane kolory, buty tenisówki lub podobnego typu, dresy.To obraz typowej Niemki.Czyli jednym słowem nic ciekawego, niechlujny styl mają właśnie zazwyczaj ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
dokładnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.