|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Mi się bardziej podoba męski, no ale cóż
Chciałam mieć ciemny kolor. No ale pewnie zdecyduję się na damkę ![]() No właśnie strasznie okropny W damkach odległość między kierownicą a siodełkiem jest mniejsza, niż w męskich Kobieta po prostu inaczej siedzi na rowerze i jeżdżąc na męskim ponoć później bolą plecy i kark.Cytat:
![]() Cytat:
) Zużyłam żel do mycia twarzy YR, a kupiłam żel do zmiękczania skórek ![]() Dziś był mój ostatni dzień w pracy. |
||
|
|
|
#2222 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nusia rzeczywiście dopiero teraz do mnie dotarło, że pozycja pleców jest zupełnie inna.
Całe życie miałam chłopskie rowery i lepiej mi się na nich jeździło, jakoś mi wygodniej w takiej bardziej pochylonej pozycji. Wiecie, że zawsze jak jadę po nierównej drodze na rowerze to swędzą mnie łokcie? W nowej gazetce Rossmanna masło arganowe Bielendy.
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
:d:d:d
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
porzeczko
biedne maleństwo...teraz będzie miał już dobrze u Was ![]() Hosenko chciałabym mieć tak sprecyzowane plany na dalszą przeyszłość z TŻem Aktogimko to tylko konad stempelki malować niestety nie umiem :x, oby pazurki rosły zdrowe ![]() Pilar balsamy to i moja zmora ale teraz jest cieplej to będę się częściej smarować ![]() kolorówka i lakiery? to niedobrze, bo to trudno schodzi )ante a ja myślę od czego mam takie suche końce :x a to od brzozówki? nosku brawo za zużycia i potrzebne zakupyco Cię swędzi? ![]() Nusiu zużycia ![]() dziewczynki, ja znowu lakiery a bu! ale i tak zadowolona jestem zakupy sprawiły mi radość..nic na swoje usprawiedliwenie nie mam Byłam dzisiaj u dentyski, leczenie ząbka, potem scaling (coś strasznego!), czyszczenie pastą i takim wiertełkiem szczoteczkowym wymęczyła mniea z dobrych odwykowych rzeczy: zużyłam CIEŃ do powiek (najjaśniejszy z 4ki Oriflame GG), odżywkę do włosów farbowanych dodawaną do farby ale jakoś długo jej używałam (40ml), NT II 15l (baza od tego poszła wieki temu, a ten dzisiaj)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-05-09 o 21:01 |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko gratuluje cienia!!!
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
tylko jeden gram ale miałam je chyba z 2 lata
|
|
#2227 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam.
A co do pracy to chyba dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje
![]() ![]() Nom dobrze, dobrze. Teraz skupię się na uczelni i swoich sprawach, a potem zaczynam szukać czegoś na pełny etat. A ja miałam takie długie (jak na siebie) pazurki i mi się oczywiście musiał złamać jeden, tak chamsko na ukos z boku i musiałam wszystkie skrócić
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-05-09 o 21:48 |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Nusiu
przykro. ale lepsze skrócone na równo wszystkie ładnie wypielęgnowane niż każdy inny Dziewczynki, mogę sobie kupić coś jak już otworzą naturę, czy mnie zlinczujecie? (chciałabym puder w kwiatuchy i chociaż jeden lakier )
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Tez powiedzialam mamie zeby zapolowala na puder ale sie jeszcze nie udalo..wiec jak dla mnie mozesz
Wiosna jest, az sie prosi o pastelowe paznokcie ![]() zuzylam pianke do golenia |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko: a rozmawiacie na temat przyszłosci?
My zaczęliśmy bardzo szybko ![]() Jakby naszych szaleństw było mało to ... prawdopodobnie odpuszczamy kupno mieszkanie a będziemy sie budować. Początkowo nie chciałam za bardzo, zwłaszcza, że TŻ nic nie mówił, że miałby działkę. A tu się okazuje, że może dostać od taty działkę 10 arów. No i tak sie skłaniamy ku temu i jeszcze mój tata sam zaczął mnie wcześniej namawiać na budowę. Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc.
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się, jak np. jeden paznokieć jest krótszy, bo się złamie, już lepiej wyrównać i czekać, aż odrosną.Jeśli to jest to "coś", to możesz No bo rzeczywiście szybko wszystko idzie do przodu Ale pomyśl sobie, jaką jesteś szczęściarą. Jeszcze niedawno byłaś sama, a teraz spotkałaś swoją drugą połówkę i już macie tak sprecyzowane plany Nic, tylko się cieszyć Hosenko Wywaliłam do kosza puder brązujący w kulkach Avonu, bo prawie skończyła się data ważności i mają jakiś dziwny zapach. Poza tym i tak ich prawie nie używałam, bo efekt średnio mi się podobał... Zakochałam się wczoraj w potrójnym pudrze brązującym L'Orela Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-05-10 o 10:31 |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas się właśnie wczoraj rozpoczęła budowa, mury idą w górę! Własny dom to moje marzenie. Ale przyznam, ze pochłania niesamowitą ilość czasu, pracy i pieniędzy. Wydaliśmy już 100tys. a mamy tylko podmurówkę... no i TŻ chodzi ledwo żywy, bo nie dość, ze dużo pracuje, to do wieczora jeszcze budowa , postem spanie i tak ciągle... Oczywiście, gdyby wziąć ekipę to byłoby wygodniej i szybciej, no ale nie stać nas na to... Ale swój domek to piękna sprawa! Cytat:
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właściwie tak do końca nie jestem jeszcze przekonana. TŻ się wkurza, że za bardzo patrzę w przód, bo np. mówiłam że na starość będzie nam trudno utrzymać dom jak dzieci się wyniosą, czy ja zostanę sama, a w bloku zawsze to łatwiej, dużo spraw z głowy.
No nie wiem. Pamiętam ze wrzucałaś kiedyś link do wizualizacji. Mozesz jeszcze raz? Mi sie podoba coś tego typu: http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/atk30.htm tylko szkoda, ze nie ma poddasza. Wypatrzyłam też taki: bez antresoli: http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/...nowiskowym.htm z antresola: http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/..._antresola.htm Tylko bez tych szpikulców i kolumny widziałabym bardziej proste a nie rozszerzane.
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki domek: http://pprojekt.pl/projekt328-rosa,opis.html
ale jednak zrezygnowaliśmy z garażu, bo mamy już w budynku gospodarczym, a w jego miejsce jest pralnia, spiżarnia i powiększona kotłownia. No i na górze zamiast drugiej łazienki mamy garderobę. Mi się znowu strasznie podobają te skośne kolumny Podobał nam się wizualnie też ten projekt:http://www.dobredomy.pl/projekt/prometeusz ale odpadł z wielu powodów: kotłownię ma w środku i to bardzo małą, przystosowaną na ogrzewanie gazowe, łazienka też w środku, słaba wentylacja, dużo okien, byłby dużo droższy w wykonaniu. U nas mamy lepsze rozmieszczenie i wejście od dworu i z domu do kotłowni. podoba mi się ten Twój drugi projekt, ale to duże okno byłoby strasznie drogie. Mi za to małe okrągłe do łazienki powiedzieli 1200zł a tak w temacie, wczoraj przyszły mi wymianki- woda slip into, balsam z Ori jogurt i mango, woda Intimissimi i próbki
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: tam są drzwi na taras, wiec można coś innego, tańszego wymyślić.
Na razie tak się tylko rozglądamy i widzę, że mamy inny gust Jemu podobaja się bardziej strzeliste domy, coś w typie jak Twój, a ja wolę niższe.Sądzę, że i tak by się skończyło na projekcie mojej siostry
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-05-10 o 13:17 |
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki jest projekt Twojej siostry?
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie jest
Tylko moja siostra jest architektem, więc mogłaby coś po kosztach przygotować tzn jeszcze o tym nie wie
|
#2240 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
z tych wszystkich które pokazałyście najbardziej mi się podoba ten: http://www.dobredomy.pl/projekt/prometeusz jak z bajki
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosenko bardzo dobrze, że myślisz o starości. Taki dom buduje się na całe życie i bardziej "na potem" niż "na teraz" tak naprawdę. Moi rodzice wybudowali niewielki domek z poddaszem użytkowym, coś koło 120 metrów. Odkąd z nimi już nie mieszkam wydaje mi się dla nich za duży. Poza tym bardzo żałują że nie postawili parterowego. Co prawda są dopiero koło 50tki i żadnych kłopotów zdrowotnych nie mają, ale już myślą jak to będzie w przyszłości chodzić po tych schodach na górę. Mamy świetnego wujka, który ma problemy ze stawami (ok. 70tki) i już nie daje rady wejść do nas na górę. Podobnie teściowie zbudowali dom, ale dużo większy niż moi rodzice. Mają nieurządzoną górę, bo zabrakło im już funduszy. Trochę tego nie rozumiem, że tak to zaplanowali. Są sami, wywalili mnóstwo kasy na ten dom, zadłużyli się na maksa i jeszcze połowa jest nieskończona.A ten projekt Hosenko jak dla mnie jest idealny Moim zdaniem dużo lepszy parterowy niż z poddaszem |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko: z tym wychodzeniem na górę to w sumie nie ma znaczenia czy blok czy dom, bo w bloku też są schody, nawet na parter trzeba podejść, nie mówiąc już o wyższych piętrach.
Miałam na myśli raczej radzenie sobie później z robotą wokół domu (odśnieżane, ogród, palenie itp). Piętrowego kolcka na pewno nie chcemy, zwłaszcza takiego góra taka sama jak dół. Rodzice TŻ mają właśnie taki i TŻ nie chce w nim zostać. Dobrze dla niego, ze nie ma takiego przymusu, bo ma jeszcze 3 młodszego rodzeństwa (i starszego brata, ale on wynajmuje z żoną dom w tej samej miejscowości i nie chce się budować.) Co do tych projektów, chcielibyśmy 5 pokojów + salon, a te gotowe parterowe przeważnie maja 3 pokoje + salon. Dobrym rozwiązaniem jest wiec poddasze: na dole salon, sypialnia nasza, duża łazienka, kuchnia, a na poddaszu 4 pokoje - 3 dla dzieci i 1 "awaryjny".
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-05-10 o 14:27 |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I broń Boże od garażu w piwnicy czy gdzieś na niższym poziomie niż parter Wtedy to się dopiero można udupić z odśnieżaniem.
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-05-10 o 14:29 |
|
|
|
|
#2244 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie w kolorówką jest największy problem, bo ma tego ogrom, a rzadko gdzieś wychodzi, bo mieszka na wsi, więc i rzadko się maluje.Cytat:
Cytat:
Mi się nie chce nic kończyć na czym mi nie zależy :/No i kupiłam wczoraj jeszcze szampon, a wiecie ile ich mam |
||||
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Swan
ja Ci dam szampon! co to ma być ![]() ja mam tylko jeden rozświetlacz (INGLOT pasiak )a lakieru nie powinna kupować już...wiem to Dziewczyny dla mnie dom...budowa...projekty to czarna magia , o so chozi ale najbardziej podobają mi się proste rozwiązania
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko zapomniałam Ci pogratulować tego cienia
i lakieru Świetne zużycia Ciekawe, kiedy ja zużyję jakiś cień ... Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-05-10 o 16:33 |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno nigdy nie zuzyje zadnego
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze się dopchałam do dna drugiego cienia i sukcesywnie ubywa , znacznie większego (szampanski luminelle z YR)tylko nie wiem gdzie go połozyłam od kilku dni poza tym kończę też odżywkę do pazurków z SH, ale już do mnie nailteki jadą, więc wyjdę na zero znowu
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie kupilam sliczna sukienke H&M
![]() Wlasnie o takiej myslalam, bedzie super na lato
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Chciałam mieć ciemny kolor. No ale pewnie zdecyduję się na damkę 
I tak się w ogóle wczoraj rozmarzył o dzieciach 

a bu! ale i tak zadowolona jestem 

)

Wtedy to się dopiero można udupić z odśnieżaniem.