czy mówicie o tym swojemu Tż? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 09:52   #1
Seniorrita
Raczkowanie

czy mówicie o tym swojemu Tż?

Witajcie!
Od czasu do czasu kiedy nachodzi mnie wielka ochota a nie ma przy mnie mojego Mężczyzny lubię dogodzić sobie sama... nie jest to często i zastanawiam się czy powinnam mu o tym powiedzieć czy też lepiej nie? Czy Wy o tym mówicie swoim Facetom???
I czy uważacie, że kiedy np w poniedziałek się masturbujecie to we wtorek ciężej jest Wam osiągnąć podniecenie z Mężczyzną? Czy nie widzicie różnicy w poziomie ochoty na seks???

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi z niecierpliwością
Seniorrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 10:28   #2
bini6
Wtajemniczenie

Dot.: czy mówicie o tym swojemu Tż?

My nie mamy przed soba tajemnic wiec jesli dogadzam sobie sama on wie o tym chociaz odkad mam tż zdarza mi sie to bardzo rzadko ale jednak zdarza i nie ma to wplywu na moje podniecenie jak juz jestem z tż
a jesli chodzi o to czy powiedziec jesli rozmawiacie zawsze szczerze o wszystkim to ja bym powiedziala

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2011-05-10 o 10:29
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 10:44   #3
Seniorrita
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź mnie też to się zdarza bardzo rzadko od kiedy jestem ze swoim Tż. Ale kiedyś jak o tym rozmawialiśmy to stwierdziliśmy, że nie będziemy tego robić sami tak po prostu. I teraz czuje się strasznie, bo czuję, że nie zawsze to jednak wychodzi...i nie wiem skąd ale mam wyrzuty sumienia
Seniorrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 11:30   #4
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seniorrita Pokaż wiadomość
Witajcie!
Od czasu do czasu kiedy nachodzi mnie wielka ochota a nie ma przy mnie mojego Mężczyzny lubię dogodzić sobie sama... nie jest to często i zastanawiam się czy powinnam mu o tym powiedzieć czy też lepiej nie? Czy Wy o tym mówicie swoim Facetom???
I czy uważacie, że kiedy np w poniedziałek się masturbujecie to we wtorek ciężej jest Wam osiągnąć podniecenie z Mężczyzną? Czy nie widzicie różnicy w poziomie ochoty na seks???

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi z niecierpliwością
Cytat:
Dzięki za odpowiedź mnie też to się zdarza bardzo rzadko od kiedy jestem ze swoim Tż. Ale kiedyś jak o tym rozmawialiśmy to stwierdziliśmy, że nie będziemy tego robić sami tak po prostu. I teraz czuje się strasznie, bo czuję, że nie zawsze to jednak wychodzi...i nie wiem skąd ale mam wyrzuty sumienia
Wg mnie jesli uznaliście, że nie bedziecie się masturbować... no to cóż, ja wiem, skąd te wyrzuty sumienia (pomijam zasadność takiego układu, co kto lubi). Bo w myśl tej "umowy" nie powinnaś tego robić.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 14:27   #5
201604250941
Konto usunięte

To wez powiedz, czy rzeczywiscie Twoj facet nie daje rady zaspokoic Cie tak jak Ty sama? Bo tak wszyscy strasza, ze od masturbacji potem sie nic nie czuje z facetem itd., jest w tym cos?
Poza tym to nie zdrada, po co ma wiedziec?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 14:32   #6
fiska
Zakorzenienie

Skoro mu coś obiecałaś, to teraz bądź szczera i powiedz, ze czasami nie dajesz rady wytrzymać, to nic złego.
Poza tym wątpie zbey on ani razu się ze sobą nie zabawiał od tej Waszej obietnicy
Ja rowniez mimo, ze jestem w związku ze swoim Tżtem, to ja i on wiemy ze to robimy i nie mamy z tym zadnych problemow.

Na moje podniecenie 2-go dnia to nie wpływa. Choć jak wiem, że bede się widzieć Tżtem, to wole poczekać ten jeden dzień i się przegłodzić

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 14:38   #7
Mariilenka
Raczkowanie

Mnie też się to zdarza, aczkolwiek rzadko. Czasami sobie żartujemy z moim Tż, że sama się pomiziam..:P On też to czasami robi... Jak każdy. Przecież to normalne. Żaden powód do wstydu.
Mariilenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 15:26   #8
Lea_ny
Zakorzenienie

W moim związku oboje wiemy, że czasem to robimy - w pewien sposób dzielimy się tym ze sobą, bo jak któreś z nas dopada wielka ochota, to pisze o tym temu drugiemu i na ogół zaczyna się wymiana gorących wiadomości Ale to wieczorami, jak wiemy, że oboje mamy czas - jak w ciągu dnia najdzie mnie na takie zabawy, to mu o tym nie piszę, żeby w pracy mu nie przeszkadzać No a później po fakcie nie widzę już potrzeby informowania go o tym ("słuchaj, dzisiaj o 15 zrobiłam sobie dobrze").

I w moim przypadku masturbacja nie wpływa negatywnie na seks z partnerem - a nawet są pozytywy, bo jak zaspokajam się sama, to potem mam jeszcze większą ochotę na TŻ-a
Stary 2011-05-10, 16:17   #9
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Dziwne takie obiecanki...
Z kobietami to jest tak: im czesciej osiagaja przyjemnosc tym latwiej i szybciej jej ja osiagnac
Masturbacja o ile nie wykonana prysznicem czy innym zbyt intensywnym bodzcem bardziej pomaga w seksie niz przeszkadza.

Co do obietnicy. Jak mu chcesz powiedziec to powiedz, ale powinnas mu przynajmniej powiedziec, ze troche za rzadko sie toba zajmuje i nie wytrzymasz w postanowieniu juz dluzej... Obietnica taka ma sens jak oboje sie nawzajem zaspokajacie, gdy jedno nie spelnia swojej roli a ty masz swoje potrzeby... moze przestac byc milo
Stary 2011-05-10, 16:52   #10
Gwiazdaa
Rozeznanie

Nie myślisz,że to nie ma najmniejszego sensu?
Po co sobie utrudniacie życie?
Przecież to normalne i naturalne.
Wiadomo jeśli masz okazje zrobić to z nim to nie robisz tego za plecami sama tylko wykorzystujesz okazję by nacieszyć się bliskością.
A mężczyźni chcą czy nie, raczej muszą. Przecież ten "materiał" im się nagromadza i muszą od czasu do czasu się go pozbyć. To chyba oczywiste.

Tak mówię mu,że czasem sobie dogadzam i on też mi o tym mówi
Stary 2011-05-10, 17:47   #11
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdaa Pokaż wiadomość
A mężczyźni chcą czy nie, raczej muszą. Przecież ten "materiał" im się nagromadza i muszą od czasu do czasu się go pozbyć. To chyba oczywiste.
Serio? To powiedz to mojemu TŻ, który w ogóle tego nie robi, bo nie chce i jakoś nie musi się "pozbywać materiału" I nie szkodzi mu to, nie choruje, nie boli go nic, raka jądra też nie ma (słyszałam takie wymówki)... Jedynie jak dawniej mieszkaliśmy osobno w oddalonych od siebie 400 km miastach i widywaliśmy się co miesiąc. Wtedy faktycznie to robił, bo miesiąc...to dużo czasu. Zgadzam się, ja sama bym nie wytrzymała

A co do tematu - nie musisz mu nic mówić teoretycznie. Nie robisz nic złego, więc nie masz się z czego spowiadać. Ale z drugiej strony nie ma czego ukrywać, bo to nie źle jak jest się w potrzebie Gorzej, jakby masturbacja zastępowała Ci jego.
Stary 2011-05-10, 17:48   #12
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Ej , serio niektórzy myślą, ze facetom się tam coś fizycznie nagromadza i musza to z siebie wyrzucić ? No masakra jakaś
Stary 2011-05-10, 17:57   #13
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Ej , serio niektórzy myślą, ze facetom się tam coś fizycznie nagromadza i musza to z siebie wyrzucić ? No masakra jakaś
Dokładnie
A to jest przykład tego jak faceci mącą w głowach swoim kobietom, żeby im nie truły i pozwalały na codzienną masturbację - przynajmniej tak to skwitował TŻ Co niezbędne nie jest.
Stary 2011-05-10, 18:00   #14
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Pomijając już kwestię czy zbędne, czy nie, ale nie sądziłam, ze ktoś wierzy w aż takie rzeczy...
Stary 2011-05-10, 18:02   #15
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Pomijając już kwestię czy zbędne, czy nie, ale nie sądziłam, ze ktoś wierzy w aż takie rzeczy...
A wierzysz w połowę rzeczy, jakie czasami wygadują kobiety o mężczyznach?
Stary 2011-05-10, 18:07   #16
podwodniak
BAN stały

Jak facet nie uprawia seksu i nie masturbuje się to, ma polucje i normalnie funkcjonuje.
Chociaż zdarza sie u niektórych facetów, że jak mają erekcje i nie dojdą do wytrysku to bolą ich jądra.
Słyszałem historie o pewnym księdzu, który cierpiał na takie bóle jąder, że nie mógł chodzić. Jego organizm domagał sie seksu, a on nawet odmawiał sobie masturbacji ze względów religijnych. To sie nazywa cierpieć za wiare.

Ja codziennie mam ochote na seks i jak nie jestem w związku, to masturbije sie raz dziennie.
Czytałem też kiedyś jakieś badania z których wynikało, że masturbujacy sie faceci rzadziej zapadają na choroby związane z prostatą.
podwodniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 18:56   #17
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
A wierzysz w połowę rzeczy, jakie czasami wygadują kobiety o mężczyznach?
No nie...
Stary 2011-05-10, 19:51   #18
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez podwodniak Pokaż wiadomość
Czytałem też kiedyś jakieś badania z których wynikało, że masturbujacy sie faceci rzadziej zapadają na choroby związane z prostatą.
Ciekawe bo ja czytalam cos przeciwnego
Im czesciej dochodzicie tym wieksza szansa chorob prostaty
Stary 2011-05-10, 23:38   #19
naine
Przyczajenie

Nie o każdym razie. Mojego nawet podnieca myślenie o mnie w takiej w sytuacji, z resztą często w trakcie seksu pomagam sobie więc wtedy nie ma co o tym gadać - po prostu widzi
naine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 13:04   #20
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Dokładnie
A to jest przykład tego jak faceci mącą w głowach swoim kobietom, żeby im nie truły i pozwalały na codzienną masturbację - przynajmniej tak to skwitował TŻ Co niezbędne nie jest.
Nieswiadoma by pewnie zdrade wybaczyla takim uzasadnieniem

zreszta nie wiem co moj Tz robi jak mnie nie ma. I wcale mnie to nie interesuje .
Jedynie co to takie wzajemne zabranianie sobie nie ma sensu

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez naine Pokaż wiadomość
Nie o każdym razie. Mojego nawet podnieca myślenie o mnie w takiej w sytuacji, z resztą często w trakcie seksu pomagam sobie więc wtedy nie ma co o tym gadać - po prostu widzi
Czytalam gdzies ze 70 % kobiet musi sobie pomagac
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 13:21   #21
201803300917
Konto usunięte

nie rozumiem jak można komuś ingerować w tak intymna strefę i narzucać na nią jakieś ograniczenia o ile nie wpływa to negatywnie na wspólne życie seksualne....to chore. zalutuje mi potrzeba posiadania kogoś na własność i totalnej kontroli
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 13:50   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
nie rozumiem jak można komuś ingerować w tak intymna strefę i narzucać na nią jakieś ograniczenia o ile nie wpływa to negatywnie na wspólne życie seksualne....to chore. zalutuje mi potrzeba posiadania kogoś na własność i totalnej kontroli
Dla mnie to również dziwne. Jakieś tłumaczenie się przed kimś, że się człowiek masturbuje? Sorry, nie moja bajka. TŻ wie, że sobie od czasu do czasu sprawiam tego typu przyjemność, ale nie tłumaczę się głupio, że to przez to, iż jego nie ma w pobliżu, tylko przyznaję - robię to dlatego, że po prostu mam na to ochotę, to część mojej seksualności. I on mi się nie musi z niczego tłumaczyć, co najwyżej może mi o tym powiedzieć na zasadzie "pikantna ciekawostka".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 13:54   #23
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
dlaczego zaraz chore? kazdy lubi co innego. moze autorka lubi takie ograniczenia totez sie godzi na to...
jedyne co, to mogla by dac swojemu misiowi do zrozumienia, ze troche za malo jej daje zeby jej tyle zabierac

kazdy zwiazek jest inny, sa ludzie ktorzy potrzebuja tego, zeby ktos im cos kazal, zabranial itp. i nie ma w tym nic dziwnego

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-05-11 o 13:56
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 14:03   #24
adeville
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naine Pokaż wiadomość
ja mam dokladnie tak samo nie rozmawiamy o tym i nie spowiadam mu sie z tego bo nie widze potrzeby by to robic
adeville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 20:46   #25
kalincia
BAN stały

A mój wie, że czasami się masturbuję, ja wiem, że on. Nie mieszkamy razem i nie widzimy się co dzień, co więc w tym dziwnego. Szczerze mówiąc, najczęściej się masturbuję myśląc o nim. Ale czasem przy filmie. Nie wpływa to absolutnie na poziom podniecenia między nami. A może i wpływa - dodatnio. Jak sobie tak różne żeczy nawyobrażamy osobno, to potem mamy więcej fantazji, będąc razem. Realizujemy wyobrażenia...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 21:55   #26
elle elle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez podwodniak Pokaż wiadomość
Jak facet nie uprawia seksu i nie masturbuje się to, ma polucje i normalnie funkcjonuje.
Chociaż zdarza sie u niektórych facetów, że jak mają erekcje i nie dojdą do wytrysku to bolą ich jądra.
Słyszałem historie o pewnym księdzu, który cierpiał na takie bóle jąder, że nie mógł chodzić. Jego organizm domagał sie seksu, a on nawet odmawiał sobie masturbacji ze względów religijnych. To sie nazywa cierpieć za wiare.

Ja codziennie mam ochote na seks i jak nie jestem w związku, to masturbije sie raz dziennie.
Tak, to prawda, jak to kiedys w szkole pani mówiła ''seks dla zdrowia'' ale mój TŻ się nie masturbuje ja również nie

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 12:39   #27
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
I w moim przypadku masturbacja nie wpływa negatywnie na seks z partnerem - a nawet są pozytywy, bo jak zaspokajam się sama, to potem mam jeszcze większą ochotę na TŻ-a
Coś w tym jest

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Przecież ten "materiał" im się nagromadza i muszą od czasu do czasu się go pozbyć. To chyba oczywiste.
moze Gwieździe chodziło o podniecenie

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 15:32   #28
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
Z kobietami to jest tak: im czesciej osiagaja przyjemnosc tym latwiej i szybciej jej ja osiagnac
Masturbacja o ile nie wykonana prysznicem czy innym zbyt intensywnym bodzcem bardziej pomaga w seksie niz przeszkadza.
Koralik, możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego masturbacja prysznicem może być szkodliwa?
Stary 2011-05-12, 15:45   #29
wiki90
Przyczajenie

Ja akurat robie to najczesciej pod prysznicem., a dokladniej prysznicem w wannie, i nie widze w tym nic szkodliwego. moj tz o tym wie,,, ale nie spowiadam mu sie z kazdego razu, poodbnie jak i on mnie, jedne jest perwne ze moje anatazje w tym czasie bladza wokol niego,,,
wiki90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 23:56   #30
podwodniak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
Ciekawe bo ja czytalam cos przeciwnego
Im czesciej dochodzicie tym wieksza szansa chorob prostaty
Podobno wytrysk przeczyszcza cewke moczową z róznych...
podwodniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości