Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 14:34   #331
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurde kazdy sie pyta
nie wiem:P ale bierzemy te z doplata, mniej wkkluc i na pneumo
chyba skojarzone to sa

no i wlasnie na 7 czerwca sie zapisalam na kontrole poporodowa do gina
ja tez wlasnie nie wiem co zrobic z tymi szczepionkami. nawet nie wiem kogo sie doradzic w tej kwestii. na pneumo tez biore na 100% ale czy skojarzone czy nie -nie mam pojecia
Stary 2011-05-09, 14:35   #332
dorkabl
Zadomowienie

Mamusie karmiące! Co z biustonoszami? Polećcie jakieś , zeby człowiek na darmo pieniążków nie wywalił
zastanawiam sie tez nad zakupem ze 2 rozpinanych bluzek, zeby tak koszulek nie rozciągać przy karmieniu - dobrze mysle? dobrze?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:36   #333
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
ja poprostu przestalam odciagac
wczoraj jak naciskalam to juz zadnej kropelki...

a co do szwow
te mamusie, ktore pekly badz byly nacinane i maja szwy, ktore maja sie rozpuscic i wyleciec, macie je jeszcze?????????
bo ja mam 2 szewki nadal

ale juz po turecku siedze bez problemu

a ten infacol to na recepte jest?? te kropelki? gdyby w razie w byly potrzebne

ja karmie butlami dr browna i aventu i mala kolek ni ma

odpukac tfu tfu
Agus ja mam jeszcze jeden szew ,reszta juz wylazła.a siedze normalnie juz od dłuzszego czasu.

a co do butelek to my lovi mamy i jak na razie jest ok,ale na kolki to jeszcze czas,wiec sie za bardzo nie ciesze.

kropelki mamy sub simplex-niemieckie i bobotic,ale narazie nie podaje,wiec nie pomoge.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 14:42   #334
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
ooo a ja jeszcze nie wiem kiedy na szczepienie
poczekam do konca maja i sie umowie.

a do gina mam na jutro.

chrzciny mamy 4sierpnia razem z koscielnym akurat w 4 rocznice cywilnego-tak chcielismy-bedzie jedna data.
ale to jak sie zglasza malego do przychodni to sami ustalaja date szczepien...
u nas polozna przyjechala wziela wypis i po 2 dniach dostalismy zawiadomienie o szczepieniu

ja czekam az malutka sie obudzi
i pozniej ja na spacer wezme
Stary 2011-05-09, 14:45   #335
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja poprostu przestalam odciagac
wczoraj jak naciskalam to juz zadnej kropelki...

a co do szwow
te mamusie, ktore pekly badz byly nacinane i maja szwy, ktore maja sie rozpuscic i wyleciec, macie je jeszcze?????????
bo ja mam 2 szewki nadal

ale juz po turecku siedze bez problemu

a ten infacol to na recepte jest?? te kropelki? gdyby w razie w byly potrzebne

ja karmie butlami dr browna i aventu i mala kolek ni ma

odpukac tfu tfu
ja tez mam te same butle, avent zdarza sie ze mi cieknie co mnie wkurza bo maly jest mokry zanim sie skapne i do przebrania caly, poza tym bardzo nie lubi pic z nich mleka wiec dokupilam dr brown, ale kolki byly, pierwszy syn dostal jak mial jakies 2-3tyg.
infacol nie jest na recepte- na szczescie

Cytat:
ooo a ja jeszcze nie wiem kiedy na szczepienie
poczekam do konca maja i sie umowie.

a do gina mam na jutro.

chrzciny mamy 4sierpnia razem z koscielnym akurat w 4 rocznice cywilnego-tak chcielismy-bedzie jedna data.
oo to super, gratulacje ze bierzecie koscielny ja ostatnio przy tz mowie do mamy ze ma sie szykowac bo bierzemy koscielny (taki zarcik) to mojemu tz az lyzeczka z reki wyleciala z wrazenia

my chcemy ochrzcic w 5 urodziny synka tego starszego i zrobic za jednym razem

kochane , czy ktoras z was spotkala sie w sklepie z duzym opakowaniem mleka bebilon HA??? bo sa tylko male i dla mnie bez sensu bo on tyle pije ze co pare dni kupuje
Stary 2011-05-09, 15:01   #336
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
ale to jak sie zglasza malego do przychodni to sami ustalaja date szczepien...
u nas polozna przyjechala wziela wypis i po 2 dniach dostalismy zawiadomienie o szczepieniu

ja czekam az malutka sie obudzi
i pozniej ja na spacer wezme
No widzisz,a w naszym burakowie sa jakies inne zasady

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

oo to super, gratulacje ze bierzecie koscielny ja ostatnio przy tz mowie do mamy ze ma sie szykowac bo bierzemy koscielny (taki zarcik) to mojemu tz az lyzeczka z reki wyleciala z wrazenia

my chcemy ochrzcic w 5 urodziny synka tego starszego i zrobic za jednym razem

kochane , czy ktoras z was spotkala sie w sklepie z duzym opakowaniem mleka bebilon HA??? bo sa tylko male i dla mnie bez sensu bo on tyle pije ze co pare dni kupuje
Tez dobry pomysł z tymi urodzinamiA jak starszak na malucha reaguje ??Radzisz sobie? masz jeszcze tz-ta w domu??

co do bebilonu,to nie ma chyba,tylko zwykły jest w duzych pudlach.
ja mam ten sam problem z Humaną,bo jest tylko w malych pudelkach i musze latac do apteki i zamawiac,bo nie ma normalnie .
a ile Twoj maluszek wypija jednorazowo? Gabrys juz całe 90ml doji i niby do 8tyg ma mu to starczac,ale cos watpie hihi.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:30   #337
agus87
Zakorzenienie

czy przy MM podajecie jakies dodatkowe witaminy?? D lub K ???????????????
bo mi polozna mowila, ze nie trzeba
Stary 2011-05-09, 16:58   #338
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
te witaminki to chyba tylko przy karmieniu piersią? MM chyba je zawierają i nie trzeba podawać

Dziewczyny, sory że zadaję takie banalne pytania ale to pierwsze mm przepisuje lekarz czy po prostu idzie się samemu do sklepu i kupuje. Kupujemy w sklepie czy w aptece???
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:58   #339
violisia
Zadomowienie

ja karmie mm i podaje wit d
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:12   #340
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
2 komplety tj. 4 sztuki?
Tak, 4 szt.
Kosz wg mnie póki co zbędny, idealnie spisują się paklanki ale kupsko jest najgorsze, gdy wprowadza się inne pokarmy oprócz mleka, wtedy może się okazać, że taki kosz się przyda.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sory że zadaję takie banalne pytania ale to pierwsze mm przepisuje lekarz czy po prostu idzie się samemu do sklepu i kupuje. Kupujemy w sklepie czy w aptece???
Wit. K i D przy UU.
MM ja kupiłam sama i uważam, że nie trzeba do tego lekarza choć niektóre portale podają, że pierwsze mleko powinien przepisać lekarza ( może przepisze to, z którego ma jakieś profity )
Można kupić w sklepie, można i w aptece.

Dziewczynki, moje dziecię obudziło się dziś rano o 8:00 i oczywiście zerrrrro snu, miała tylko krótkie drzemki - zasypiała przy UU - odkładałam do łóżeczka 1-5 minut snu i pobudka. Zasnęła mi na kolanach o 13:30 i spała tylko godzinę po czym dalej maratonik cyckowy i śpi dopiero teraz od 17... Czyli przez 9h spała tylko raz 1h i miała kilka krótkich drzemek

Ja już nie wiem co jest mojemu dziecku. Obstawiam bóle brzuszka, bo od rana pręży się, stęka i nie puszcza bąków. Kupy też raczej nie ma, jakieś takie tylko zabarwienie lekkie na pieluszce. Dopiero o 16 zaczęła puszczać salwy i zasnęła.
Do tego brzuszek miała taki duży, rozlewał się na boki i twardy ale nie wiem czy twardy sam w sobie czy od tego, że się napinała cały czas
Dostaje kropelki po każdym karmieniu, no czasem co drugie albo trzecie kiedy je po 5-8 minut kilka razy w ciągu jednej godziny.

Piszecie, że kolki dopiero od 5tyg. się zaczynają?

Ja już nie wiem co mam jeść, chyba kurde nic. TŻ mi szuka co mogę czego nie mogę i kurde wszędzie co innego napisane. Już nawet bym mogła jeść tylko tą gotowaną pierś z ryżem ale też piszą, że kurczaki nafaszerowane antybiotykami a ryż powoduje zaparcia. Ja już nie wiem co mam robić I jeszcze wyczytaliśmy, że takie krótkie karmienia po 5-7 minut powodują, że dziecko nie zjada tłustego pokarmu tylko ten początkowy, w którym jest dużo laktozy i to też powoduje kolki.

A w ogóle najczęściej piszą, że kolka to kilkugodzinny, nieprzerwany płacz a u nas tak nie ma. Iga tylko pręży się mocno, stęka i jęczy czasem się rozbeczy albo bardziej tak na głód. To, że boli ją brzuszek wnioskuję po tym, że śpi jej się dobrze na brzuszku na mojej piersi, najlepiej jeszcze otulona kocykiem i potrafi krzyknąć krótko przez sen, tak właśnie jak na ból.

Nie wiem, mam już mętlik w głowie, niewyspana jestem strasznie więc idę się zdrzemnąć póki mój skrzacik śpi

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:22   #341
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Tak, 4 szt.
Kosz wg mnie póki co zbędny, idealnie spisują się paklanki ale kupsko jest najgorsze, gdy wprowadza się inne pokarmy oprócz mleka, wtedy może się okazać, że taki kosz się przyda.

Wit. K i D przy UU.
MM ja kupiłam sama i uważam, że nie trzeba do tego lekarza choć niektóre portale podają, że pierwsze mleko powinien przepisać lekarza ( może przepisze to, z którego ma jakieś profity )
Można kupić w sklepie, można i w aptece.

Dziewczynki, moje dziecię obudziło się dziś rano o 8:00 i oczywiście zerrrrro snu, miała tylko krótkie drzemki - zasypiała przy UU - odkładałam do łóżeczka 1-5 minut snu i pobudka. Zasnęła mi na kolanach o 13:30 i spała tylko godzinę po czym dalej maratonik cyckowy i śpi dopiero teraz od 17... Czyli przez 9h spała tylko raz 1h i miała kilka krótkich drzemek

Ja już nie wiem co jest mojemu dziecku. Obstawiam bóle brzuszka, bo od rana pręży się, stęka i nie puszcza bąków. Kupy też raczej nie ma, jakieś takie tylko zabarwienie lekkie na pieluszce. Dopiero o 16 zaczęła puszczać salwy i zasnęła.
Do tego brzuszek miała taki duży, rozlewał się na boki i twardy ale nie wiem czy twardy sam w sobie czy od tego, że się napinała cały czas
Dostaje kropelki po każdym karmieniu, no czasem co drugie albo trzecie kiedy je po 5-8 minut kilka razy w ciągu jednej godziny.

Piszecie, że kolki dopiero od 5tyg. się zaczynają?

Ja już nie wiem co mam jeść, chyba kurde nic. TŻ mi szuka co mogę czego nie mogę i kurde wszędzie co innego napisane. Już nawet bym mogła jeść tylko tą gotowaną pierś z ryżem ale też piszą, że kurczaki nafaszerowane antybiotykami a ryż powoduje zaparcia. Ja już nie wiem co mam robić I jeszcze wyczytaliśmy, że takie krótkie karmienia po 5-7 minut powodują, że dziecko nie zjada tłustego pokarmu tylko ten początkowy, w którym jest dużo laktozy i to też powoduje kolki.

A w ogóle najczęściej piszą, że kolka to kilkugodzinny, nieprzerwany płacz a u nas tak nie ma. Iga tylko pręży się mocno, stęka i jęczy czasem się rozbeczy albo bardziej tak na głód. To, że boli ją brzuszek wnioskuję po tym, że śpi jej się dobrze na brzuszku na mojej piersi, najlepiej jeszcze otulona kocykiem i potrafi krzyknąć krótko przez sen, tak właśnie jak na ból.

Nie wiem, mam już mętlik w głowie, niewyspana jestem strasznie więc idę się zdrzemnąć póki mój skrzacik śpi
ja tak samo zapytalam tylko polozna czy moze byc to samo co podawane bylo malej w szpitalu, bo juz tam dokarmialam,

a co do szewkow Agus ja peklam i mialam 2 rozpuszczalne,(a te gdzie nacieli, juz sciagneli mi w szpitalu jak wychodzilam..) i juz sie rozpuscily, siadam normalnie, chwilami tylek tylko taki jakby nadwyrezony
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:26   #342
matallewar
Zakorzenienie

Oficjalnie witamy się z Edzikiem na odchowalni

Muszę Was kiedyś nadrobić (chociaż odchowalnię, bo to teraz kopalnia wiedzy, a ja jej bardzo potrzebuję), ale na razie musimy się ogarnąć w domku.

Mamy z małym problemy ze spaniem w nocy, więc jestem nieco wykończona.
Do tego nawał pokarmu mogłabym cały oddział noworodków wykarmić

Załączam zdjęcia Edzika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Edzik_foto_0001.jpg (77,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0135.jpg (61,3 KB, 49 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:52   #343
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz,a w naszym burakowie sa jakies inne zasady

Tez dobry pomysł z tymi urodzinamiA jak starszak na malucha reaguje ??Radzisz sobie? masz jeszcze tz-ta w domu??

co do bebilonu,to nie ma chyba,tylko zwykły jest w duzych pudlach.
ja mam ten sam problem z Humaną,bo jest tylko w malych pudelkach i musze latac do apteki i zamawiac,bo nie ma normalnie .
a ile Twoj maluszek wypija jednorazowo? Gabrys juz całe 90ml doji i niby do 8tyg ma mu to starczac,ale cos watpie hihi.
mam jeszcze tz-ta gdzies do 24go maja.
staszy syn ma totalna olewe na brata.
pomaga jak sie poprosi,przejal sie jego pepuszkiem jak widzial kikutka, ale ogolnie zero zainteresowania.
no tak myslalam ze ten HA to tylko w malych puszkach...

moj maly bardzo roznie pije.
od 40 do 120 sie zdarza, z tym ze ma takie slimacze tempo i robi sobie przerwy
ja tez stawiam ze 90 do 8tyg- nie ma szans

Cytat:
nic nie podaje. moja dr przy pierwszym mowila ze mam mu cos podawac pomimo mm, ale nie pamietam ktora wit

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
te witaminki to chyba tylko przy karmieniu piersią? MM chyba je zawierają i nie trzeba podawać

mozesz kupic w sklepie lub aptece w zaleznosci jakiego bedziesz uzywac. uwazam tez ze pierwszego opakowania nie warto kupowac duzego bo nie wiadomo czy maluch zaskoczy
Stary 2011-05-09, 18:57   #344
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Witam świeżo upieczone mamusie
Moja koleżanka ma też rodzić za miesiąc [początek czerwca]...
Jak mi już brakuje tych pierwszych dni z maleństwem, kiedy głównie spało i jadło i było takie maleńkie :P
a teraz już wiercipięta na całego i zaczyna już wymuszać [z różnym rezultatem]

co do szczepionek nigdy nie podalabym dziecku skojarzonej - zazwyczaj jak sie nawet choruje to na 1 chorobe a nie na 5... poza tym jak nastapi odczyn poszczepienny to wiadomo od czego - od ktorej szczepionki/przeciwko czemu... a tak trzeba sie glowic czy i na co szczepic dalej.

co do dublowania wit D [jest w MM i jak ktos daje dodatkowo] moze to powodowac za duzo wapnia we krwi - u nas za duzo wapnia we krwi może mieć zwiazek ze zwapnieniami w glowce [ktore w przyszlosci moga powodowac nawet padaczke] - opinia lekarza

ja wit K+D dawałam sporadycznie, karmilam piersią a i tak miała za dużo wapnia [nie wiem od czego]
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 19:11   #345
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oficjalnie witamy się z Edzikiem na odchowalni

Muszę Was kiedyś nadrobić (chociaż odchowalnię, bo to teraz kopalnia wiedzy, a ja jej bardzo potrzebuję), ale na razie musimy się ogarnąć w domku.

Mamy z małym problemy ze spaniem w nocy, więc jestem nieco wykończona.
Do tego nawał pokarmu mogłabym cały oddział noworodków wykarmić

Załączam zdjęcia Edzika
witamy
slodziaczek z niego

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Witam świeżo upieczone mamusie
Moja koleżanka ma też rodzić za miesiąc [początek czerwca]...
Jak mi już brakuje tych pierwszych dni z maleństwem, kiedy głównie spało i jadło i było takie maleńkie :P
a teraz już wiercipięta na całego i zaczyna już wymuszać [z różnym rezultatem]

co do szczepionek nigdy nie podalabym dziecku skojarzonej - zazwyczaj jak sie nawet choruje to na 1 chorobe a nie na 5... poza tym jak nastapi odczyn poszczepienny to wiadomo od czego - od ktorej szczepionki/przeciwko czemu... a tak trzeba sie glowic czy i na co szczepic dalej.

co do dublowania wit D [jest w MM i jak ktos daje dodatkowo] moze to powodowac za duzo wapnia we krwi - u nas za duzo wapnia we krwi może mieć zwiazek ze zwapnieniami w glowce [ktore w przyszlosci moga powodowac nawet padaczke] - opinia lekarza

ja wit K+D dawałam sporadycznie, karmilam piersią a i tak miała za dużo wapnia [nie wiem od czego]
dzieki za wypowiedz nt. szczepionek.
kazda opinia sie dla mnie liczy.
mam wrazenie ze teraz sie slyszy bardzo duzo zlego o skojarzonych...
Stary 2011-05-09, 19:43   #346
andziot
Zakorzenienie

co do witamin to przy modyfikowanym podaje się wit D, K nie trzeba ...

ogólnie dzieci w Polsce mają duży niedobór wit D (m.in. mało słońca w ciągu roku) i raczej się jej nie przedawkuje, w mleku mm nie jest jej za dużo, więc oprócz tego podaje się ją oddzielnie,

co do przedawkowania to o wiele częściej zdarza się niedobór !!!

co do szczepionek - to choroba a szczepienie to zupełnie co innego !!!!
odczyn poszczepienny może wystąpić po składniku dodatkowym szczepionki, który np jest też w szczepionce pojedynczej, więc nigdy nic nie wiadomo ...
poza tym w Polsce w kalendarzu szczepień są też szczepionki skojarzone obowiązkowe np MMR, więc nie da się uniknąć szczepionek skojarzonych

Ja szczepiłam Zosię Infanrixem hexa .
To decyzja indywidualna każdej z matek.

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:01   #347
Catia88
Rozeznanie

Widziałam,że akurat o witaminach pisałyście. Ja mam z tym problem... Lekarka zapisała Cebion (witC), Vitaminum E Medana i KiD-Vitum. a mój problem jest taki,że na ulotkach są inne zalecenia niż te które dała lekarka.. może mi coś którą doradzic?? Podajecie takie witaminy?? (karmię piersią).

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:03   #348
agus87
Zakorzenienie

a ja sie pytam po raz kolejny i ju ostatni bo zwariuje
czy przy SAPCE zoltawe smarki wyciagane gruszka (!!!) (nie wykichiwane, ani nie cieknace z noska bron boze) to normalne????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ??????
Stary 2011-05-10, 08:17   #349
MoniaK
Zakorzenienie

Aguś, co to jest ta sapka???? Sory ale nie wiem

Dzięki za rady odnośnie mleka czyli jak zajdzie potrzeba to mogę w każdej chwili wyskoczyć do apteki i kupić
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:50   #350
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, nie mam pojęcia

Dzień dobry, Odchowalnio

Chciałam póki pamiętam, podrzucić swoje rady i sugestie. Oczywiście, to moje opinie, ale może komuś przyda się

1) śpiworek bez rękawów został użyty raz i schowany. Beznadzieja, u nas się nie sprawdził. Dobrze, że nie dokupowałam, a tego, który Hania dostała mniej szkoda

2) weryfikuję swoje zdanie na temat zaklejania pępka - zwracam honor Andziot i również uważam, że nie trzeba zaklejać. Miałam jakieś mylne wyobrażenie tego pępka, że to jakaś rana, no i jak tego nie zaklejać? Ale jest to taki malutki, niesączący koniuszek, że nic nie trzeba robić. My tylko po kąpieli psikamy Octeniseptem i styka. Miejmy nadzieję, że szybko odpadnie

3) podobnie jak Moria, bardzo chwalę sobie laktator TT i pojemniczki, nie ma nic wygodniejszego! Karmię Hanię swoim mlekiem [czasami Enfamil], ale muszę często odciągać, bo chyba wybuchłabym

Dobra, dopijam kawę, zjem śniadanie i popatrzę w mój "telewizor"

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:21   #351
agus87
Zakorzenienie

jedziemy na 10.30 odessac malej ssakiem elektronicznym ta wydzieline bo pediatra powiedzial, ze skoro iunia ma apetyt to malo prawdopodobne, ze to infekcja
Stary 2011-05-10, 12:45   #352
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Mary, spadłas mi z nieba z tym spiworkiem
Własnie weszłam tu do Was (bo u nas juz straszne pustki, zresztą Wy drogie Mamusie, macie juz doświadczenie!!) zapytac o konieczność spiwora - bo przeglądając allegro uświadomiłam sobie, ze mi go brak.

Czyli w czym Maleństwa zasypiają ?? Otulacie je w rózek, czy przykrywacie kocykiem/kołderką?
Kurcze, sama nie wiem co jeszcze dokupić..
Na pewno opakowanie do przechowywania pokarmu nabędę, mam butle i podgrzewacz TT więc równiez wezmę do kompletu z TT.

i wiem czego nie mam !!!
Ani pół kosmetyku dla dzidzi Sęk w tym, że większość tych ze sklepów pachną mi tak samo (jak olejek dla cieżarnych z Rossmanna Baby dream, a to kojarzy mi się z I trymestrem ciąży i mega mdłościami)
Olejek wówczas po 2 tygodniach uzywania wylądował w koszu... no i tym sposobem moje dziecię nie ma jeszcze żadnego kosmetyku
Czy jest coś bezzapachowego?

Jak jakieś praktyczne rady Wam się jeszcze nasuną to piszcie prosze!! Jesteście dla nas (jeszcze nie mam) nieocenionym źródłem i skarbnicą wiedzy

Btw, ale czuję sie tu u Was jakoś nieswojo Niczym słoń w składzie porcelany albo jak bym była na jakims nowy wątku, gdzie nikogo jeszcze nie znam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-05-10 o 12:49
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 12:47   #353
agus87
Zakorzenienie

ja sie tylko melduje, ze moja corka jest zdrowa jak rybka!!!!!!!!!!!!!
ma ta okropna sapke
lekarz przepisal nowa sol morska i aspirator do wyciagania inny
i duzo wietrzyc i spacerowac
wsiooooooooooooooooooooo : jupi:

a katarek podlapala ode mnie
wczesniej co antybiotyki bralam i karmilam piersia wtedy jeszcze
Stary 2011-05-10, 15:03   #354
atiz
Rozeznanie

Nareszcie w domku, pierwsza noc przespana całkiem ładnie, nadrobię Was potem, poczekalnie już odpuszczam Chciałam się tylko przywitać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1718.jpg (39,7 KB, 83 załadowań)

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:10   #355
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, Rybeczko, z tym śpiworkiem, to moja opinia, wiem, że dziewczyny sobie chwalą. Myślę, że już lepszy taki z rękawkami, jak któraś z mamusiek ma

Hania nocne spanie ma w rożku, ale nie otulam Jej jakoś mocno, bo to wiercipięta i pewnie wkurzałaby się Rożek po prostu powoduje, że mała się nie odkrywa i z każdej strony jest otulona może wieczorem cyknę fotkę poglądową

W ciągu dnia śpi albo obok, na kanapie i wtedy pod kocykami, albo w wózeczku i wtedy też kocyki

Co do kosmetyków, to z innych/charakterystycznych zapachów kojarzę Klorane i Mustelę, a tak to nie wiem

Aguś, świetnie wieści! My do pediatry jutro idziemy, pierwsza wizyta, kontrolna

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Atiz, na fejsie pisałam, ale tu powtórzę! Pola jest przepiękna!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:15   #356
matallewar
Zakorzenienie

Napisałam w klubie, zajrzyjcie mamusie w wolnej chwili, może coś doradzicie. Tam mi łatwiej śledzić odpowiedzi.

Edzik śpi w rożku, wygodnie mu, nie rozkopuje się i mam pewność, że się nie poodkrywa. Poza tym jest w nim trochę spokojniejszy.

Właśnie zasnął, ja też trochę odespałam, więc podczytam, co tu pisałyście (jem, to mogę oczy czymś zająć).

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 15:56   #357
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Nareszcie w domku, pierwsza noc przespana całkiem ładnie, nadrobię Was potem, poczekalnie już odpuszczam Chciałam się tylko przywitać.
Jejku jaka śliczna
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:28   #358
Eve1603
Zakorzenienie

Atiz
no cuuuudo

ja mialam kilka spiworkow/toreb na szelkach wlasnie i bardzo je sobie chwalilam, bo dla mnie to one sa wlasnie jak koldra, ktora sie nie zsunie, a rece sa wolne - chodzi mi o to, ze my tez nie spimy w kombinezonie, ale jestesmy przykryte od powiedzmy klatki piersiowej w dol.
Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi

Rozka uzylam moze 3 razy - kompletny niewypal w moim wypadku.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Matall
widzialam Twoj apel na FB Bardzo dobrze - ja rozumiem, ze wszyscy chca sie dowiedziec, co i jak i zobaczyc malucha, ale powinni pomyslec co taka biedna matka przezywa odbierajac milion telefonow i przyjmujac kolejnego goscia

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:06   #359
atiz
Rozeznanie

Dziewczonka, Mary pięknie dziękuję

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Dziewczyny bierzecie DHA? W jakiej to postaci jest, tabletki?

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:11   #360
agus87
Zakorzenienie

moja Ola ma dzisiaj 3 tygodnie
u mnie jest tak goraca 25 stopni w cieniu
ze mala spala na dworze 3 godziny
i teraz mi hula, nie chce spac, a wypila 90ml godzine temu
ale chce ja zmeczyc zeby po 8 ja wykapac i wtedy nakarmic i polozyc

a wy mamusie po ile godzin spacerujecie na dworze???
ja dzisiaj pierwszy raz tak dluuuugo
tZn ona spala przy drzwiach do domu, ale pod daszkiem na dworze
nie chodzilam z nia, wiec wiatr nie dosiegal, zreszt nie bylo go dzis

i sie zastanawiam czy jej za cieplo nie ubieram bo miala kaftanik, spoiochy i polarek na to, a na dol skarpetki, gora czapeczka
no i w gondoli byla i kocem okryta dodatkowo

a tesciowa z moja mama mowia, ze jeszcze jej koszulki brakuje pod kaftanikiem, bo jej chlodno

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości