Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 18:39   #1561
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Kochana jesteś
Smutno mi się zrobiło bo coraz więcej tych ograniczeń, prawie nic mi nie wolno, no i doszłaby kolejna rzecz, niby nic, ale jakoś tak..
a espadryle wyglądają mniej więcej tak: http://www.kozaczek.pl/avatars/1184321804.JPG
Nigdy nie miałam takich bucików na nogach ale na pewno sa wygodne Wyglądają na stabilne więc ja bym kupiła A jak pisałam wcześniej jak nie w tym sezonie to w nastepnym będziesz śmigała jako sexy mama
Wiem co czujesz bo ja się czułam tak samo tym bardziej, że koleżanki wokoło mi wkręcały, ze one nie kupowały sobie nic na ciążę bo to szkoda pieniędzy, lepiej przelatać w tym czym się ma itp a ja własnie chciałam sobie pokupowac jakies ciuszki ciążowe to tak na mnie krzywo patrzyły, ze zamiast myślec o dziecku to o sobie myślę i tez mi się przykro zrobiło bo tez niby nic, niby zwykłe ciuchy a jednak... Każda z nas chce się czuć kobietą. Wiadomo, że nosimy w sobie nowe życie i to jest 100 % udowodnienie naszej kobiecości, każdy się zachwyca brzuszkiem itp no ale jednak samopoczucie nie takie jak kiedyś, dolegliwości przeróżne i do tego dodatkowe kilogramy więc chociaz wyglądac chcemy jak najładniej żeby nie zatracić tego kobiecego wyglądu
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:42   #1562
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Oj bo oni sa nierozumni czasem. Ale jestem pewna że dla swojego malża jesteś najpiekniejsza na świecie - jakby chwile pomyslal to na pewno by tak powiedział. Poza tym wiadomo że kobieta w ciązy jest większa niz normalnie, ale to czysta natura, to jest piękne nie brzydkie. A więc kiciulec nie hipopotam tylko piękna kobieta, kwitnąca, spodziewająca sie największego cudu na świecie - swojego dziecka. I tego się trzymamy, nie?
Zawsze starałam się dbać w miarę możliwości o wygląd. Ubrać się odpowiednio do figury(zgrabna to ja nigdy nie byłam), jakiś makijaż, czyste włosy, pomalowane paznokcie, co jakiś czas maseczki. Teraz też się staram, ale jakoś efektów nie widzę, widzę tylko brzuch, na który nic nie pasuje z moich ubrań. Staram się coś dokupić niedrogo. Zawsze mówiłam, że nie chcę w ciąży chodzić tylko w dresach i workowatych ubraniach i chcę być kobieca, ale to takie trudne
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:42   #1563
anetika
Rozeznanie

kasiuleczkakuleczka, mucka21 - piękne brzuszki

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:43   #1564
lausanne
Wtajemniczenie

yyy caroline chyba mi umknęlo Twoje zdjęcie - dziewczyny piszą że ladnie a ja nie widziałam i niektorych cytowanych postow też nie... może opuściłam jakąs stronę niechcący? w ogóle dzis wolno czaję, wybaczcie wszystkie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:44   #1565
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

kurcze dziewczyny pomóżcie mi bo się troszkę zmartwiłam. Coś ze mnie leci dzisiaj. Tzn upławy tp u mnie codzienność ale dziś mam jakis taki bardziej mokry dzień. Chodziłam trochę bez wkładki i mam mokra plame na majtkach. I czuję taką wilgość. Nie leci ze mnie tak, zeby mi leciało po nogach czy coś ale jest to zwiększona niż zwykle ilość. Czy to jest normalne/ Trochę się zaniepokoiłam... W dodatku już drugi dzień dzidziuś do mnie nie puka
Stary 2011-05-10, 18:45   #1566
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Kochana no co Ty! Każda z nas ma gorsze dni Widziałam Cię na zdjęciach i jesteś prześliczną dziewczyną więc nie mów tak A buciki przeciez możesz kupić i nawet jak nie będziesz się czuła na siłach nosić je w tym sezonie to poczekają do następnego stópki się przecież nie zmienią A TŻ powiedz, że są kobiety które chodzą w ciąży w wysokich butach. Bo jeśli jest im wygodnie, nie boli kręgosłup, nie puchna nogi to czemu nie? Ja lubię obcasy ale narazie przerzuciłam się na balerinki bo dla mnie sa o niego wygodniejsze i do tego ja taka ciamajda albo się potkne albo coś a nie chcę dzidizusiowi krzywdy zrobić. Główka do góry :8 ja gbym kupiła te butki Acha a co to sa te espadryle? Bo ja pierwsze słyszę taką nazwę
Caroline dobra jesteś najpierw wypocieszała dziewczynę, doradziła kupowanie butków a na koniec stwierdziła, że nie wie nawet jak te buty wyglądają jak to się mówi- "you made my day!"

fajną kiecunię kupiłaś, za takie pieniądze to żal by było nie brać i miejsca na brzuszek sporo nie będzie miał dzieciaczek ciasno hehe

Kasia super brzucholek

Kiciulcu odnośnie tych butków- to nie są typowe obcasy, jak się dobrze w nich czujesz i myślisz, że dobrze by Ci się w nich chodziło to bierz faceci zazwyczaj się nie znają na takich sprawach

co do tych bodziaków ja myślę, że tak czy inaczej warto mieć kilka sztuk z krótkim rękawkiem choćby, żeby nałożyć na to jakąś ładniejszą bluzeczkę (oczywiście troszkę później nie zaraz po urodzeniu )

a odnośnie łóżeczka turystycznego - też chcemy kupić, ale raczej będę polować na używane. Nam będzie potrzebne tylko na wyjazdy do moich rodziców lub teściów więc nie potrzebuję nie wiadomo czego, ważne żeby dzidziuś miał gdzie spać. Ale jakbym brała do domu i miało by to być główne łóżeczko to chciałabym jak najfajniejsze

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:47   #1567
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

to dluga historia z tymi nianiami - zero szczęscia mieliśmy i w koncu szwagierka się zgodziła nam pomagać - placimy jej za przyjazdy bo musi codziennie przyjezdzac ze Swidnika i teściowa która miała płacic za nianię jej daje po prostu sporo więcej do kieszonkowego, bo w sumie przeciez nie jej obowiązek przyjezdzac do nas i całe 8 godzin nam pomagac. A ja jestem spokojna bo ufam jej najbardziej, bardziej nawet niz mojej mamie i mamie tz'ta jesli chodzi o opieke nad małym i wiem że zrobi wszystko tak jak ja bym to zrobila. W dodatku jest taka kochana że i obiad nam zrobi i malemu ugotuje i ogarnie w mieszkaniu, wiec moge spokojnie lezec i nie martwic sie ciążą
super, że się znalazła zaufana osoba, która zna się na rzeczy i Ci pomoże

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kiciulec - jak ja już bym chciała kupować mebelki do pokoju małej. A jestem w czarnej d...

Tata łaskawie "odstąpił" nam jeden pokój, bo po ślubie on miał 2, a my jeden. Trzeba go wyremontować. Malowanie, nowa podłoga, meble, wymiana grzejników... Przeraża mnie to, a już mamy maj. Czerwiec i lipiec minie nam, bo mamy sesje i obrone, a w sieprniu to ja sie będę kulać po sklepach... doła mam znów i najchetniej to bym usiadła i płakała. A tu trzeba prasować, zrobic obiad, powiesić pranie, pisać prace licencjacką - a nie chce mi się nic!
Aga głowa do góry, jak nie dziś to jutro się zrobi, ja też mam czasami mega lenia i po prostu sobie odpuszczam. A kupowanie ciuszków i mebelków dla dzidzi na pewno będzie bardzo miłe i czas zleci bardzo szybko
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Widzę że zakupy idą dobrze. Moje dziecko ma na razie jedne śpioszki i łóżeczko, które dostaliśmy w prezencie. Resztą chcę dokupić końcem sierpnia.. Na razie i tak nie mam gdzie tego w mieszkaniu składować, trzeba lekko przeremontować wszystko. A łóżeczkiem się pochwalę, a co
ładniutkie to łóżeczko
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
będzie dobrze My mamy przeprowadzkę we wrześniu, fakt nowe mieszkanko, nie wymagające remontów... ale nie wiem, czy mieszkanie będzie do odbioru na początku, w połowie czy na koniec września... - mam nadzieję, że niebawem jak złożą rusztowania pozwolą nam wejść do mieszkania, w celu upewnienia się czy metraż się zgadza, chciałabym upewnić się czy dana ściana ma tyle metrów i centymetrów jak na mapce - to dość istotne przy kuchni na wymiar... tyle kasy potrzeba na meble... no i z 5tyg czekania na te meble... pewnie będzie tak, że urodzę i jeszcze z miesiąc (najmniej) u rodziców będziemy mieszkać, nie wiem jak to będzie...
fajniutko do swojego mieszkankaa mężuś kiedy wraca?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a co az tyle zamówiłaś?
kurcze a ja jakos sie nei umiem zebrać i zostane z niczym, bede dziecko w reczniku trzymac
Asiu to tak jak ja, ja nic nie mam jeszcze do dzidzi, żadnego ciuszka, dosłownie nic, ale postanowiłam, że dopóki nie będę znać płci to nie kupuję. Wizytę mam 31 maja to może będzie widać w końcu.
Ostatnio mi szwagierka przywiozła 3 książki na temat wychowania i pielęgnacji dziecka, więc to cały mój dorobek akcesori dziecięcych
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:48   #1568
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

mooonik bo kiciulec napisała, że TŻ powiedział jej, że takie wysokie to niebardzo więc tak sobie wydedukowałam, ze to są pewnie jakieś nietypowe obcasy

lausanne a moja fotka jest na str 50 pod koniec
Stary 2011-05-10, 18:48   #1569
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Nigdy nie miałam takich bucików na nogach ale na pewno sa wygodne Wyglądają na stabilne więc ja bym kupiła A jak pisałam wcześniej jak nie w tym sezonie to w nastepnym będziesz śmigała jako sexy mama
Wiem co czujesz bo ja się czułam tak samo tym bardziej, że koleżanki wokoło mi wkręcały, ze one nie kupowały sobie nic na ciążę bo to szkoda pieniędzy, lepiej przelatać w tym czym się ma itp a ja własnie chciałam sobie pokupowac jakies ciuszki ciążowe to tak na mnie krzywo patrzyły, ze zamiast myślec o dziecku to o sobie myślę i tez mi się przykro zrobiło bo tez niby nic, niby zwykłe ciuchy a jednak... Każda z nas chce się czuć kobietą. Wiadomo, że nosimy w sobie nowe życie i to jest 100 % udowodnienie naszej kobiecości, każdy się zachwyca brzuszkiem itp no ale jednak samopoczucie nie takie jak kiedyś, dolegliwości przeróżne i do tego dodatkowe kilogramy więc chociaz wyglądac chcemy jak najładniej żeby nie zatracić tego kobiecego wyglądu
u mnie na wsi ludzie nie wiedza ze sa ciazowe ciuchy. ja w lumpku kupilam sobie pare spodni ciazowych (udało mi się upolować) nawet takie dresowe i wiem że jak ktoś je zobaczy to się będzie pytać a co to takiego i ludzie pewnie beda mowic ze szkoda kasy itd ale ja je w lumpku kupowalam po 1 zł! jedne siostra mi dala bo nie wiedziala ze to sa ciazowe i sobie wnich chodzila a mój tż to on miał nadzieję ze w ciąży chociaz w szpilkach zaczne chodzić ale takie jak kiciulec pokazujesz wygladaja na stabilne, ja w ogole nie lubie wysokich butow bo lubie szybko chodzic a w nich nie umiem
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:51   #1570
DzastaW
Zadomowienie

A Ja szukam teraz ozdób na ściany =))) gdy miałam w planach turystyczne łóżeczko, to nie planowałam ozdabiania pokoju, a gdy ma być drewniane to chcę je ozdabiać =))) he he. Dziwna jestem =))) jutro wyciągam mamę by pokazać jej łóżeczko i wózek =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:52   #1571
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze starałam się dbać w miarę możliwości o wygląd. Ubrać się odpowiednio do figury(zgrabna to ja nigdy nie byłam), jakiś makijaż, czyste włosy, pomalowane paznokcie, co jakiś czas maseczki. Teraz też się staram, ale jakoś efektów nie widzę, widzę tylko brzuch, na który nic nie pasuje z moich ubrań. Staram się coś dokupić niedrogo. Zawsze mówiłam, że nie chcę w ciąży chodzić tylko w dresach i workowatych ubraniach i chcę być kobieca, ale to takie trudne
kochana, ja wiem, że trudno. Zmieniamy się szybko i niełatwo nam to zaakceptować w takim tempie, zwłaszcza ze jest moda na "suche baby", a do tego realia w PL sa takie ze nie kupisz sobie tony nowych ciuchow tylko na ten czas, nie pojdziesz co miesiac do fryzjera choc wlosy inaczej sie teraz ukladaja ani do wizazystki ot tak na poprawe humoru. Poprzednio byłam w ostatnich miesiącach ciąży w zimie (i to ta niby zima stulecia - długa i mrozy ogromne) i uwierz mi że wtedy to już w ogóle nie miałam motywacji Bo i tak głownie siedzialam w domu. Ale wierzę, że jak się chce wyglądać kobieco to się w koncu uda - tak jak mówisz: zrobisz paznokcie, włosy, makijaż, ogolisz się tu i ówdzie Przeciez nie ma brzydkich kobiet (wg mnie przynajmniej), sa tylko kobiety zaniedbane! Więc jak o siebie zadbamy to na pewno jesteśmy piękne I pamiętaj, że my kobiety juz tak jestesmy stworzone, ze jak patrzymy w lustro to o dziwo widzimy najgorsze rzeczy, same mankamenty urody. Nie znam takiej która jest z siebie w pelni zadowolona. A inni spostrzegają nas zupełnie inaczej!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 18:57   #1572
lullaby_ml
Zakorzenienie

Hej kochane, jak skonczylam prace poszlam sobie na tarasik i sobie usiadlam na sloneczku, z przerwami dosiedzialam 40 min i stwierdzilam ze no way, raz ze dzidzi a dwa-balam sie ze usne na tym leżaku poszlam spac i spalam cale poltorej godziny
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:57   #1573
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
spadam do domku odezwe sie jak juz tam dotre i postawie wode na bób hi hi buziolki
ło matko a Ty znowu będziesz wcinać bób??? Ja też chcę!! Zaproś mnie do siebie, obiecuje, że będę grzeczna
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tż mi nie kupi i nie podrzuci arbuza bo się spóźni na trening. Wkurza mnie. Co by mu się stało gdyby się spóźnił te 5 czy 10 minut? WRRRR

wiem głupia jestem, ale co poradzę że mam taką ochotę.
Skąd ja to znam U mnie Cotka jest to samo..trening rzecz święta Tak to jest mieć sportowca za męża, nic tylko hehe. Teraz ma kontuzje, a i tak od 3 godz siedzi na stadionie
Cytat:
Sukienka za 31 zł (mam nadzieje, ze nie wyglądam jak beczka) i 19 tc... Acha no i troszkę twarzy mi widac ana nosie nowe okularki> Dziewczyny z klubu widziały moją fotkę bez okularów bo na codzien nosze soczewki. Więc to nadal ja
śliczna sukienka i za taką kaskę super i brzunio zgrabniutki
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie - dziękuję za wszystkie kciukasy - kochane jesteście
Było cudownie - wszystkie pomiary w normie, dzidzol waży ponad 600 gr, wiercił się straaasznie, ale w końcu pokazał co tam ma między nóżkami - i będzie SYNEK Stwierdzam, ze w moim przypadku coś takiego jak kobieca intuicja nie istnieje - byłam święcie przekonana, że będzie dziewczynka, ale synek też wspaniale A TŻ - zachwycony i dumny jak paw, od razu jak wyszliśmy z gabinetu spotkał kolegę i się musiał pochwalić zdjęciem siusiaka - bo takie też nam gin udokumentował żeby nie było Teraz mamy problem z imieniem... Bo miała być Izunia, a w takim wypadku będzie albo Hubert albo Staś
Gratuluję siuraczka
Cytat:
Acha mam pytanko odnoście bodziaków z Biedronki. Czy teraz jest jakas pferta dla maluchów w Biedronce? Czy udało wam się akurat dorwać? bo chyba ze dwie osoby o tym pisały więc może sama się wybiorę...
I legginsy w Lidla tak zachwalacie. A jak jest z gumką? Bo to sa takie zwykłe nie typowo ciążowe nie? Można je podciągnąć tak wysoko na cały brzuch i nie cisną?
Ja wczoraj kupiłam te bodziaki. Fajne gatunkowo i za taka cenę Myślę, że napewno się przydadzą pod jakąś bluzę bądź sweterek
Cytat:
Ach bo ja dzisiaj zapracowana jak mrówka I byłam jeszcze zerknąć co w klubie - tam wrzucę fotkę (całą siebie... )
A to mój poranny brzusio ( albo BRZUCHOLLL?) no i te nieszczęsne worki, które musiałam dziś ogarnąć...
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
moje zdjęcie najedzonego brzuszka z niedzieli, moja mama uważa że był taki ładny przez to że byłam bardzo ciepło ubrana- jestem zmarzluch, napiszę ile miałam na sobie ciuchów - pewnie będziecie mnie uważać za wariatkę:
bluzka na ramiączkach taka grubsza, golf bez rękawów też grubszy i ta sweterkowa tunika na wierzch, ponad to miałam ocieplane getry (takie zakładane na brzuch) i zwykłe getry też na brzuchu chyba nawet na zdjęciu widać ubrałam się na cebulę, miałam jeszcze bluzę ale do zdjęć zdjęłam
Ładne macie kobitki brzuszki Mucka ja mam bardzo malutki brzuszek, ale lekarz mnie uspokoił, że nie mam czym się przejmować. U każdej kobiety inaczej pojawia się brzuch, stwierdził żebym nie narzekała a cieszyła się póki go nie mam, bo w swoim czasie się pojawi i nie raz jeszcze będę miała dość

Ja właśnie wróciłam z działeczki Dotleniłam się na maksa
Stary 2011-05-10, 18:57   #1574
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
kochana, ja wiem, że trudno. Zmieniamy się szybko i niełatwo nam to zaakceptować w takim tempie, zwłaszcza ze jest moda na "suche baby", a do tego realia w PL sa takie ze nie kupisz sobie tony nowych ciuchow tylko na ten czas, nie pojdziesz co miesiac do fryzjera choc wlosy inaczej sie teraz ukladaja ani do wizazystki ot tak na poprawe humoru. Poprzednio byłam w ostatnich miesiącach ciąży w zimie (i to ta niby zima stulecia - długa i mrozy ogromne) i uwierz mi że wtedy to już w ogóle nie miałam motywacji Bo i tak głownie siedzialam w domu. Ale wierzę, że jak się chce wyglądać kobieco to się w koncu uda - tak jak mówisz: zrobisz paznokcie, włosy, makijaż, ogolisz się tu i ówdzie Przeciez nie ma brzydkich kobiet (wg mnie przynajmniej), sa tylko kobiety zaniedbane! Więc jak o siebie zadbamy to na pewno jesteśmy piękne I pamiętaj, że my kobiety juz tak jestesmy stworzone, ze jak patrzymy w lustro to o dziwo widzimy najgorsze rzeczy, same mankamenty urody. Nie znam takiej która jest z siebie w pelni zadowolona. A inni spostrzegają nas zupełnie inaczej!
Jeżeli my same dobrze czujemy się we własnej skórze i czujemy się kobieco to tak włąśnie postrzegają nas inni Bo wtedy to promienieje z naszego wnętrza

Idę się położyć bo się zdenerwowałam tą plamą i w ogóle jakoś mi tak smutno, zatęskniłam za TŻ (ten tydzień ma popołudniówki i praktycznie mało rozmawiamy bo jak wraca z pracy to tylko robię mu kolacyjkę i kłąde się spać) jakoś tak się zmartwiłam o dzidziusia...
Stary 2011-05-10, 18:57   #1575
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Nie przejmuj się Ja dziś robiłam porządki... - przegląd wszystkiego! Począwszy od ubranek po synku i przyszłych dla córci, po ubrania męża i na końcu moje bo wiedziałam, że mogę się delikatnie mówiąc wnerwić No i nie wiele tych ubrań mam do wyboru... Ale wiesz jakoś się nie przejęłam...
Nie wchodzę na allegro bo wpisując w tytule ubrania ciążowe wyskakują mi rozmiary 40... a ja mam już 42, niebawem pewnie 44 i nie za wiele tych ubrań!!!
Dziś w ogóle się zaniedbałam no ale miałam naprawdę pracowity dzień.
Pocieszę Cię że moje włosy są liche że ho-ho...

ŁO MATKO!!!! AMELKA JEK MNIE KOPIE!!! nic nie widzę... tak mi łzy ze szczęścia płyną Wariatka!!!
Jejku chyba ma czkawke??? (pisałyście o tym... ale nie mogę się skupić - u mnie to możliwe w 19tyg. + 4dni? tak dużo tych ruchów - jeszcze tak (w tej ciąży) nie czułam

kiciulku
- wybacz, zgubiłam swą myśl... muszę się skupić (narazie nie mogę)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:58   #1576
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
mooonik bo kiciulec napisała, że TŻ powiedział jej, że takie wysokie to niebardzo więc tak sobie wydedukowałam, ze to są pewnie jakieś nietypowe obcasy

lausanne a moja fotka jest na str 50 pod koniec
a no spoko, wrociłam się specjalnie dla Ciebie ja tam kocham niebieski kolor i mnie sie niemal wszystko niebieskie podoba a sukienka widzę duzo brzuszka jeszcze w sobie pomiesci
Stary 2011-05-10, 19:01   #1577
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dziewczynki fajne macie brzuszki

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:01   #1578
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za ten monolog chociaz nie byl do mnie, ale kurcze mi teraz poprawilas humor
Stary 2011-05-10, 19:03   #1579
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Idę się położyć bo się zdenerwowałam tą plamą i w ogóle jakoś mi tak smutno, zatęskniłam za TŻ (ten tydzień ma popołudniówki i praktycznie mało rozmawiamy bo jak wraca z pracy to tylko robię mu kolacyjkę i kłąde się spać) jakoś tak się zmartwiłam o dzidziusia...

Cytat:

ŁO MATKO!!!! AMELKA JEK MNIE KOPIE!!!

Gratuluję!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 19:06   #1580
lausanne
Wtajemniczenie

a Karolinka jak masz się martwić tym wyciekiem to moze zadzwon do swojego gienka, masz numer? a jak nie dzis to jutro rano. Albo podjedz z tz na IP jak wroci juz z pracy - o ile będzie sie to powtarzac. I nie martw się niczym. A co do dzidziusia to moze polez sobie spokojnie na plasko na lozku albo w wannie i sie wsłuchaj w swoj organizm. Mozliwe ze nie poczulas go od dwoch dni bo bylas czyms zajeta, a to jeszcze nie ten tydzien zeby czuc zawsze jak sie rusza.
Stary 2011-05-10, 19:06   #1581
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No już kopniaczki będą coraz większą normą
Teraz to czekamy która pierwsza zobaczy wypchniętą rączkę lub nóżkę albo falowanie brzucha.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:07   #1582
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Już się moja księżniczka uspokoiła... achhh jak było fajnie!!!
kicilku sorki jestem tak podekscytowana, że nie myślę...
chciałam pisać, że włosy mam liche - boję się że po porodzie łysa będę??? po po ciąży z Filipem tak mi włosy wypadały (no ale wcześniej DUUUŻO ich mi przybyło, więc teraz nie wiem, czy też tak będą znów wypadać)
Na buzi wciąż pryszczole mi wyłażą jako nastolatka takich problemów nie miałam a tu proszę... Wyglądam po prostu ble, ble, ble ale teraz głupia tak się cieszę z tych kopniaków (czkawki?) - wyraźnych ruchów, że mam to wszystko w bo to wszystko dla mojej córci!!!

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:07   #1583
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzieki za ten monolog chociaz nie byl do mnie, ale kurcze mi teraz poprawilas humor
ciesze się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 19:08   #1584
anciaahk
kosmitka

Caltea - też mam taki problem z tętnem. Niskie ciśnienie i wysokie tętno, często powyżej 100, a w zasadzie zawsze większe niż 90. Do tego czuję takie jakby kołatanie serca, nawet jak nic nie robię.
A zakupki robisz z rzeczy używanych czy nowych?
Imię Leon cudne, też mój typ, ale mąż się nie zgodził.

Agnieszka 0605 my też teraz zaczynamy remont, dokładnie na koniec maja. Zakończy się pewnie na koniec lipca i sierpień będzie też zakupowy, o ile zdążę przed Frankiem . Dlatego chociaż ciuszki staram się mieć.

Aa2 nie przejmuj się tym, że nie czujesz ruchów, ja zaczęłam czuć chyba dopiero w 21 czy 22 tygodniu. A młody teraz tak szaleje, że czasem aż brzuch boli. Jakiś nadaktywny mi się trafił . Jeszcze będziesz miała dość.

Natko skąd masz takie cudne zakupki?? Te półśpiochy są urocze!
Samochód wygląda okropnie. Mój mąż mówi, że do wyklepania.

Mucka21 nie dziw się, że ta siostra Twojego brata nie chciała oglądać Cię w ciąży. Ja ją akurat dokładnie rozumiem. Sama miałam podobnie. Gdy człowiek stara się latami i nie wychodzi, to patrzenie na inną ciążę niestety sprawia olbrzymi ból , mimowolnie. Zgadzam się z Agnyską.

Caroline bardzo twarzowa i ładna sukieneczka , a beczki chyba nie widzialaś?

Anetika gratuluję synka!!!! I jaki duży chłopak z niego! A TŻ tak dumny jak mój, ze szczęścia chodził kilka dni z rogalem na twarzy!

Kiciulec podobają mi się takie buty, chciałabym podobne, ale dużo niższy obcas, chyba są wygodne?

A mnie teraz mało, bo zakuwam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:13   #1585
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A mnie teraz mało, bo zakuwam.
chyba telepatycznie cie przyciągnełam myślałam o Tobie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:18   #1586
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko: uważacie że dziecko 4-5 miesięczne będzie można zostawić bez mamy co drugi weekend na około 10 godzin (a przez cały weekend na około 20)? A później młodsze jeszcze też na taki czas? Bo chciałabym pójść do szkoły, ale się troszkę obawiam...

Stary 2011-05-10, 19:18   #1587
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wlasnie sie dowiedzialam ze moi znajomi biora slub 27 sierpnia 12 lat bycioa razem i akurat musza miec termin na teraz juz, przeciez ja bede rodzic..
Stary 2011-05-10, 19:20   #1588
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
w pierwszej chwili zrozumiałam, że chodzi o Twojego TŻ-a...
: hahaha:
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...594081856.html
dziewczyny co sądzicie o tym łóżeczku?
fajne, też o takim myślałam, bardzo funkcjonalne i można wszędzie można ze sobą zabrać

natka dobra robota
Cytat:
Sukienka za 31 zł (mam nadzieje, ze nie wyglądam jak beczka) i 19 tc... Acha no i troszkę twarzy mi widac ana nosie nowe okularki> Dziewczyny z klubu widziały moją fotkę bez okularów bo na codzien nosze soczewki. Więc to nadal ja
fajniutka sukienka i bardzo ładnie wyglądasz, no i rzeczywiście brzusia nie widać za bardzo
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie - dziękuję za wszystkie kciukasy - kochane jesteście
Było cudownie - wszystkie pomiary w normie, dzidzol waży ponad 600 gr, wiercił się straaasznie, ale w końcu pokazał co tam ma między nóżkami - i będzie SYNEK Stwierdzam, ze w moim przypadku coś takiego jak kobieca intuicja nie istnieje - byłam święcie przekonana, że będzie dziewczynka, ale synek też wspaniale A TŻ - zachwycony i dumny jak paw, od razu jak wyszliśmy z gabinetu spotkał kolegę i się musiał pochwalić zdjęciem siusiaka - bo takie też nam gin udokumentował żeby nie było Teraz mamy problem z imieniem... Bo miała być Izunia, a w takim wypadku będzie albo Hubert albo Staś
gratulacje synkano i wiadomo tatuś dumny
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:21   #1589
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No już kopniaczki będą coraz większą normą
Teraz to czekamy która pierwsza zobaczy wypchniętą rączkę lub nóżkę albo falowanie brzucha.
a na moje ruchy to kto poczeka

Ancia jest no jak wkuwasz to Ci wybaczam rzadkie przebywanie ze mną
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:23   #1590
DzastaW
Zadomowienie

aa2 Ja poczekam =)))

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A Mi się bardzo chce do łazienki już parenaście minut, ale nie chce Mi się iść =))) he he. Leń ze Mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości