![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki zdające BIOLOGIĘ 2011
dużo rzeczy mam źle (albo mogę mieć źle, albo strzelałam, np. w grzybach), dwóch zadań w ogóle nie zrobiłam.
![]()
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na tej stronie są z mazowieckiego: http://www.tematymatura.fora.pl/pozi...eckie,385.html Na forum są też inne województwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
A kiedy mniej więcej CKE podaje klucz? Dopiero po wynikach, czy wcześniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Mniej więcej w połowie czerwca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
wg moich obliczen mam 50 % ..... masakra....
niech jeszcze trafi mi sie nie mily sprawdzajacy to juz w ogole masakraaa. zegnajcie stacjonarne studia, witajcie zaoczne i kasa na stół... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Ta matura to była jakaś pomyłka. Naprawdę ja nie wiem, kto to układa, ale niech się zastanowi, co on właściwie chce nam zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
wg mnie naprawdę z roku na rok jest coraz gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Ja liczyłam, że w tym roku będzie łatwiejsza, co nie zmienia faktu, że na prawdę się uczyłam. Tylko, że jak przyjdzie mi ją poprawiać za rok, a jej poziom będzie taki sam albo jeszcze lepszy to ja dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
szczerze to ja teraz naprawdę nie wiem co mam dalej zrobić... w tym momencie czuje się jakby całe moje plany się rozsypały. Nie wiem, skończą mi się ustne w przyszłym tygodniu i będę musiała jakoś to wszystko na trzeźwo ogarnąć. Powtórka z rozrywki w przyszłym roku średnio mnie bawi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Konto usunięte
|
Ja mam jutro ustną z polskiego, a jeszcze nie jestem przygotowana
![]() Wczoraj tylko przeczytałam moją prezentację dwa razy. Co do biologii, no cóż, źle mi nie poszło, bo będę mieć 60-80%, ale nie jestem super zadowolona z wyniku. Pluję sobie w brodę o takie pierdoły, np. wpisanie przy bocianie i wróblu konkurencji, ominięcie konwergencji, mimo że to słowo przeleciało mi przez myśl... Niestety czasu już nie cofnę. Szkoda mi trochę tego ze dużo czasu spędziłam na nauce, a prawie wcale tej wiedzy nie wykorzystałam. A kierunek studiów już wybrałam - położnictwo ![]() Teraz pozostaje mi jedynie przekonać rodziców, bo trochę kręcą nosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się
![]() a nie myślałaś na przykład o analityce medycznej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
powiem tak, dosyć trudoa było i np te 2 polecenia z prawdą/fałśzem to porażka, bo w obu zad mam 2dobrze na 3!!! no a punktu nie dostanę bo to za 1pkt, i wgle, takie dziwne te polecenia były, niby łatwe a jednak, przy pingwinie niby proste i na logike a teraz jak myślę to gafe strzelilam chociaż to też nie wiadomo, w kluczu onetu jest
1)że w wodzie też znajduje pokarm(nie paradoks??? do żarcia płynie) 2)że popłynie szybciej niż by doszedł i to 2 mam własnie tak, a w pierwszyzm palnęlam że w wodzie czuje się bezpieczniej ![]() no i wiecie, niby nasza matura i nasz wybór ale jak do domu wróciłam i powiedziałąm ze ok 50-60% będe mieć no to rodzice zrobili skrzywdzone miny, a cholera weźcie, wszystko było tak ułożone zeby maturzyście dokopać, za 1pkt było 5 rzeczy do wybrania lub ułożenia!!! i wex sie nie pomyl, 1 gafa i wszystko źle, tym systemmem punktacji to nas skrzywdzili chyba troche ![]() Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-05-11 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W tej maturze nie podobało mi się to, że te zadania były typowo na wiedzę i nie taką ogólnikową, tylko normalne wkucie. A malutko było "na podstawie tekstu/tabeli/rysunku", a zwykle jest takich zadań dużo. Ale czasu się nie cofnie, trzeba sobie znaleźć jakiś kierunek studiów. Chyba w październiku powiem "dietetyko witaj" ![]() Trzymam mocno kciuki za Wasze egzaminy ustne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
ehh, no i wszystkoi przeliczyłąm, przy miłym egzaminatorze i normalnym kluczu 60% wychodzi, a gdzie postawiłyście to R przy mejozie??? trzeba było przy tej ramce, a ja się tak zastanawiałam gdzie i myśle moze na obiema strzełakami(przed i za ramką) i ostatecznie na tej za postawiłąm i chyba nie uznają
![]() Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-05-11 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Ja napisałam przy tej ramce, bo na tym rysunku było widać podział mejotyczny, najpierw jedna komorka, potem podzielone. A teraz nie wiem czy nie trzeba bylo przypadkiem nad tą strzałką. Ale wiecie co, to by byla przesada gdyby takich rzeczy nie zaliczali. Jak chcieli dokladnie, to mogli napisać " nad strzalka" albo "pod ramką". Przecież to nie jest kwestia wiedzy, ( bo czy tu, czy tu zaznaczone, to widać ze uczen wie ze mejoza jest w sporoficie, przy produkcji zarodników) tylko interpretacja schematu. Myśle ze powinni zaliczać i to, i to, ale kto ich tam wie..
Ja mam jeszcze jedno pytanie.. Tam przy tym schemacie z mitochondrium i chloroplastem, napisałam samo "oddychanie". Nie dodałam że tlenowe... Myślicie że zaliczą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
też postawiłam za ramką
![]() ---- tez napisałam samo oddychanie ; o
Edytowane przez Tindomerel Czas edycji: 2011-05-11 o 11:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
nie wiem, tam gdzie był chloroplast i mitochondrium to tylko chloroplast i fotosynteza wpisałam, mitochondrium mi z głowy wyciekło a jeszcxze dzień wcześniej na taki sam rysunek patrtzyłam, sądze ze zależy od egzaminatora, ja bym ci zaliczyła
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
no wlaśnie, nie wiadomo jak to ocenią, bo tak myślałam żeby klamerkę zrobić nad tym co ja uważałam za mejoze(od tej wyjściowej do tych zarodników) i nad moją klamerką postawić R ale potem pomyślałam że wtedy wgle będzie zero za niezrozumienie/niewykonanie polecenia i dałam nad drugą strzałką, ehh,. zła jestem na siebie i jeszcze bardziej na cke ps wasi rodzice też tak rozszerzona bio i chemie przeżywaja??? ;x Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-05-11 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Heh, dzieki, to mnie troche pocieszyłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie po tym wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
nieee, a na medycyne/stomatologie się wybierasz ze fizyka?? niby mielismy 3latat rozszerzonej fizyki ale tak naporawdę nikt nic nie umie i ja bym nawet 30% nie uzbierałą ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda tylko ze malo mi to humor poprawia... nie pogodzilam sie jeszcze z tym wszystkim.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
no jestem ciekawa jaki próg na farmacje będzie, w odwodzie analityka medyczna, kosmetologia i ratownictwo medyczne, wytłumaczyć tylko rodzicom ze nic się nie stało to trudna sprawa ![]() na UM w łodzi we zeszłym roku na farmację było 316pkt co daje po 79% z bio i chemi :/ pingwinek, pogratulować rodziców!! moi zero wsparcia tylko w kółko jedno i to samo, mam zdać na 80%, zero wsparcia, nic do nich nie dociera jaka matura jest trudna, porównują maturę sprzed 30lat do dziesiejszej ![]() Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-05-11 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Tak, ta fizyka z myślą o medycynie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Moi też mnie wspierają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tą wentylację u ptaków i ssaków to mam źle, myślałam ze chodzi o to jak 'dociera' powietrze i zaczęłam coś pisać że powietrze u ssaków to do każdego pęcherzyka dochodzi a usuwany jest CO2 a u ptaków to napisałam że ododaychają za pomocą worków płucnych wgle nie jarzyłam co i jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dokładnio to samo. I jestem wściekła, bo wiedze miałam, naprawde uczyłam sie tych wszystkich rybek, żabek, ptaków, wszystkiego. A przez to ze oni nie umieja sformułować pytania, tak żeby było jasne i zrozumiałe dla każdego, trace kolejne punkty.... Ciekawe czy w ogole ktoś wpadł, że chodziło tam o przepone itd, skoro nawet w poleceniu bylo o workach powietrznych, co budzilo skojarzenia z samym przebiegiem oddychania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez misziaaa18 Czas edycji: 2011-05-11 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.