Maturzystki zdające BIOLOGIĘ 2011 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 20:21   #661
baboo
Raczkowanie

Dot.: Maturzystki zdające BIOLOGIĘ 2011

dużo rzeczy mam źle (albo mogę mieć źle, albo strzelałam, np. w grzybach), dwóch zadań w ogóle nie zrobiłam. ogólnie dno i żal mi siebie.

baboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 20:26   #662
lhunfeniel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że napiszę tę maturę gorzej od wszystkich próbnych, do których się w ogóle nie przygotowywałam xD

Dziewczyny nie orientujecie się jak to jest z ustnym angielskim - scenki się powtarzają, prawda? I ile ich jest na województwo?
Ja gdzieś wyczytałam że 50 ale nadal nie wiem jak to jest A jutro w południe mam ustny
Na tej stronie są z mazowieckiego:
http://www.tematymatura.fora.pl/pozi...eckie,385.html
Na forum są też inne województwa
Stary 2011-05-10, 22:36   #663
marktunia500
Przyczajenie

A kiedy mniej więcej CKE podaje klucz? Dopiero po wynikach, czy wcześniej?
marktunia500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 22:48   #664
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baboo Pokaż wiadomość
zawaliłam to. kompletnie.
witaj w klubie
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 22:52   #665
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marktunia500 Pokaż wiadomość
A kiedy mniej więcej CKE podaje klucz? Dopiero po wynikach, czy wcześniej?
Mniej więcej w połowie czerwca.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 23:07   #666
pingwinek=]
Zakorzenienie

wg moich obliczen mam 50 % ..... masakra....
niech jeszcze trafi mi sie nie mily sprawdzajacy to juz w ogole masakraaa. zegnajcie stacjonarne studia, witajcie zaoczne i kasa na stół...
Stary 2011-05-11, 07:14   #667
wink737
Zakorzenienie

Ta matura to była jakaś pomyłka. Naprawdę ja nie wiem, kto to układa, ale niech się zastanowi, co on właściwie chce nam zrobić.

Tak dla wyzwania, jakiekolwiek by nie było
wink737 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 07:42   #668
Tindomerel
Zadomowienie

wg mnie naprawdę z roku na rok jest coraz gorzej już mam dość tego wszystkiego... nie olałam sobie tej biologii a wynik będę mieć tragiczny
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 07:45   #669
wink737
Zakorzenienie

Ja liczyłam, że w tym roku będzie łatwiejsza, co nie zmienia faktu, że na prawdę się uczyłam. Tylko, że jak przyjdzie mi ją poprawiać za rok, a jej poziom będzie taki sam albo jeszcze lepszy to ja dziękuję.

Tak dla wyzwania, jakiekolwiek by nie było
wink737 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 07:59   #670
Tindomerel
Zadomowienie

szczerze to ja teraz naprawdę nie wiem co mam dalej zrobić... w tym momencie czuje się jakby całe moje plany się rozsypały. Nie wiem, skończą mi się ustne w przyszłym tygodniu i będę musiała jakoś to wszystko na trzeźwo ogarnąć. Powtórka z rozrywki w przyszłym roku średnio mnie bawi ale nie wiem czy będę miała inne wyjście
Stary 2011-05-11, 08:03   #671
201605011933
Konto usunięte

Ja mam jutro ustną z polskiego, a jeszcze nie jestem przygotowana
Wczoraj tylko przeczytałam moją prezentację dwa razy.

Co do biologii, no cóż, źle mi nie poszło, bo będę mieć 60-80%, ale nie jestem super zadowolona z wyniku.
Pluję sobie w brodę o takie pierdoły, np. wpisanie przy bocianie i wróblu konkurencji, ominięcie konwergencji, mimo że to słowo przeleciało mi przez myśl... Niestety czasu już nie cofnę. Szkoda mi trochę tego ze dużo czasu spędziłam na nauce, a prawie wcale tej wiedzy nie wykorzystałam.

A kierunek studiów już wybrałam - położnictwo
Teraz pozostaje mi jedynie przekonać rodziców, bo trochę kręcą nosami
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 08:36   #672
mariamarysienka
Zakorzenienie

nie przejmuj się
a nie myślałaś na przykład o analityce medycznej?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 08:54   #673
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Ja mam jutro ustną z polskiego, a jeszcze nie jestem przygotowana
Wczoraj tylko przeczytałam moją prezentację dwa razy.

Co do biologii, no cóż, źle mi nie poszło, bo będę mieć 60-80%, ale nie jestem super zadowolona z wyniku.
Pluję sobie w brodę o takie pierdoły, np. wpisanie przy bocianie i wróblu konkurencji, ominięcie konwergencji, mimo że to słowo przeleciało mi przez myśl... Niestety czasu już nie cofnę. Szkoda mi trochę tego ze dużo czasu spędziłam na nauce, a prawie wcale tej wiedzy nie wykorzystałam.

A kierunek studiów już wybrałam - położnictwo
Teraz pozostaje mi jedynie przekonać rodziców, bo trochę kręcą nosami
To tak jak ja. Do tego zaraz idę do mojego polonisty, bo ma mnie przepisać, ciekawe jak to powiem

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 09:31   #674
misziaaa18
Zadomowienie

powiem tak, dosyć trudoa było i np te 2 polecenia z prawdą/fałśzem to porażka, bo w obu zad mam 2dobrze na 3!!! no a punktu nie dostanę bo to za 1pkt, i wgle, takie dziwne te polecenia były, niby łatwe a jednak, przy pingwinie niby proste i na logike a teraz jak myślę to gafe strzelilam chociaż to też nie wiadomo, w kluczu onetu jest
1)że w wodzie też znajduje pokarm(nie paradoks??? do żarcia płynie)
2)że popłynie szybciej niż by doszedł

i to 2 mam własnie tak, a w pierwszyzm palnęlam że w wodzie czuje się bezpieczniej

no i wiecie, niby nasza matura i nasz wybór ale jak do domu wróciłam i powiedziałąm ze ok 50-60% będe mieć no to rodzice zrobili skrzywdzone miny, a cholera weźcie, wszystko było tak ułożone zeby maturzyście dokopać, za 1pkt było 5 rzeczy do wybrania lub ułożenia!!! i wex sie nie pomyl, 1 gafa i wszystko źle, tym systemmem punktacji to nas skrzywdzili chyba troche

Edytowane przez misziaaa18
Czas edycji: 2011-05-11 o 09:39
misziaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 09:36   #675
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lhunfeniel Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam że 50 ale nadal nie wiem jak to jest A jutro w południe mam ustny
Na tej stronie są z mazowieckiego:
http://www.tematymatura.fora.pl/pozi...eckie,385.html
Na forum są też inne województwa
Dziękuję ślicznie

W tej maturze nie podobało mi się to, że te zadania były typowo na wiedzę i nie taką ogólnikową, tylko normalne wkucie. A malutko było "na podstawie tekstu/tabeli/rysunku", a zwykle jest takich zadań dużo. Ale czasu się nie cofnie, trzeba sobie znaleźć jakiś kierunek studiów. Chyba w październiku powiem "dietetyko witaj"

Trzymam mocno kciuki za Wasze egzaminy ustne! Mnie to dopiero czeka.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 09:41   #676
misziaaa18
Zadomowienie

ehh, no i wszystkoi przeliczyłąm, przy miłym egzaminatorze i normalnym kluczu 60% wychodzi, a gdzie postawiłyście to R przy mejozie??? trzeba było przy tej ramce, a ja się tak zastanawiałam gdzie i myśle moze na obiema strzełakami(przed i za ramką) i ostatecznie na tej za postawiłąm i chyba nie uznają

Czas edycji: 2011-05-11 o 10:34
Stary 2011-05-11, 11:23   #677
Myrka
Raczkowanie

Ja napisałam przy tej ramce, bo na tym rysunku było widać podział mejotyczny, najpierw jedna komorka, potem podzielone. A teraz nie wiem czy nie trzeba bylo przypadkiem nad tą strzałką. Ale wiecie co, to by byla przesada gdyby takich rzeczy nie zaliczali. Jak chcieli dokladnie, to mogli napisać " nad strzalka" albo "pod ramką". Przecież to nie jest kwestia wiedzy, ( bo czy tu, czy tu zaznaczone, to widać ze uczen wie ze mejoza jest w sporoficie, przy produkcji zarodników) tylko interpretacja schematu. Myśle ze powinni zaliczać i to, i to, ale kto ich tam wie..
Ja mam jeszcze jedno pytanie.. Tam przy tym schemacie z mitochondrium i chloroplastem, napisałam samo "oddychanie". Nie dodałam że tlenowe... Myślicie że zaliczą?
Myrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 11:24   #678
Tindomerel
Zadomowienie

też postawiłam za ramką kurde nie wiem powinni to uznać ale cholera wie

----
tez napisałam samo oddychanie ; o

Edytowane przez Tindomerel
Czas edycji: 2011-05-11 o 11:26 Powód: dopisek
Stary 2011-05-11, 11:28   #679
misziaaa18
Zadomowienie

nie wiem, tam gdzie był chloroplast i mitochondrium to tylko chloroplast i fotosynteza wpisałam, mitochondrium mi z głowy wyciekło a jeszcxze dzień wcześniej na taki sam rysunek patrtzyłam, sądze ze zależy od egzaminatora, ja bym ci zaliczyła

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
też postawiłam za ramką kurde nie wiem powinni to uznać ale cholera wie

----
tez napisałam samo oddychanie ; o

no wlaśnie, nie wiadomo jak to ocenią, bo tak myślałam żeby klamerkę zrobić nad tym co ja uważałam za mejoze(od tej wyjściowej do tych zarodników) i nad moją klamerką postawić R ale potem pomyślałam że wtedy wgle będzie zero za niezrozumienie/niewykonanie polecenia i dałam nad drugą strzałką, ehh,. zła jestem na siebie i jeszcze bardziej na cke

ps wasi rodzice też tak rozszerzona bio i chemie przeżywaja??? ;x

Czas edycji: 2011-05-11 o 11:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:29   #680
Myrka
Raczkowanie

Heh, dzieki, to mnie troche pocieszyłyście Ale i tak wszystko zalezy od jedynego sprawiedliwego klucza cke.. Kurcze, jutro fizyka... Jak tyle uczyłam sie biologii i takie efekty, to co bedzie z fizyka, na ktora powiecilam znacznie mniej czasu... Zdaje ktos fize jutro?
Stary 2011-05-11, 11:31   #681
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
szczerze to ja teraz naprawdę nie wiem co mam dalej zrobić... w tym momencie czuje się jakby całe moje plany się rozsypały. Nie wiem, skończą mi się ustne w przyszłym tygodniu i będę musiała jakoś to wszystko na trzeźwo ogarnąć. Powtórka z rozrywki w przyszłym roku średnio mnie bawi ale nie wiem czy będę miała inne wyjście

podpisuje sie po tym wszystkim
Stary 2011-05-11, 11:33   #682
misziaaa18
Zadomowienie

nieee, a na medycyne/stomatologie się wybierasz ze fizyka?? niby mielismy 3latat rozszerzonej fizyki ale tak naporawdę nikt nic nie umie i ja bym nawet 30% nie uzbierałą ;p
Stary 2011-05-11, 11:34   #683
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misziaaa18 Pokaż wiadomość
nie wiem, tam gdzie był chloroplast i mitochondrium to tylko chloroplast i fotosynteza wpisałam, mitochondrium mi z głowy wyciekło a jeszcxze dzień wcześniej na taki sam rysunek patrtzyłam, sądze ze zależy od egzaminatora, ja bym ci zaliczyła

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

no wlaśnie, nie wiadomo jak to ocenią, bo tak myślałam żeby klamerkę zrobić nad tym co ja uważałam za mejoze(od tej wyjściowej do tych zarodników) i nad moją klamerką postawić R ale potem pomyślałam że wtedy wgle będzie zero za niezrozumienie/niewykonanie polecenia i dałam nad drugą strzałką, ehh,. zła jestem na siebie i jeszcze bardziej na cke

ps wasi rodzice też tak rozszerzona bio i chemie przeżywaja??? ;x
u mnie nie, moja mama na szczescie bardzo mnie wspiera, tylko ja chodze po domu i krzycze ze zlosci i poplakuje po katach, ona natomiast ciagle mowi mi zebym sie nie martwila, a jak zaczelam krzyczec o studiach zaocznych to tylko powiedziala: no i dobrze pojdziesz w razie czego na zaoczne! przeciez kupa ludzi tak robi

szkoda tylko ze malo mi to humor poprawia... nie pogodzilam sie jeszcze z tym wszystkim..
Stary 2011-05-11, 11:35   #684
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość

no jestem ciekawa jaki próg na farmacje będzie, w odwodzie analityka medyczna, kosmetologia i ratownictwo medyczne, wytłumaczyć tylko rodzicom ze nic się nie stało to trudna sprawa

na UM w łodzi we zeszłym roku na farmację było 316pkt co daje po 79% z bio i chemi :/

pingwinek,
pogratulować rodziców!! moi zero wsparcia tylko w kółko jedno i to samo, mam zdać na 80%, zero wsparcia, nic do nich nie dociera jaka matura jest trudna, porównują maturę sprzed 30lat do dziesiejszej

Czas edycji: 2011-05-11 o 11:37
Stary 2011-05-11, 11:42   #685
Myrka
Raczkowanie

Tak, ta fizyka z myślą o medycynie Ale teraz to juz sama nie wiem jak będzie. Zlozylam jeszcze na fizjoterapię jak coś. Pocieszam sie tym, ze fizyka i chemia (ktora tez mnie czeka niestety ) są konkretniejsze, wiesz to piszesz, nie to nie, i wychodzac ze szkoly mniej wiecej wiesz jak ci poszlo. I wiadomo co pisać, czego oczekują. A z biologia... Wystarczy przypomnieć to pytanie z wentylacją płuc u ssaków i ptaków. Nie wiedziałam, czy chcą ogólnie, czy dokładnie, a jak dokladnie to jak dokładnie :P Na ten temat mozna spokojnie przeznaczyć jakieś pół strony, a tam dwie linijnki. I domyśl się o co akurat szanownym egzaminatorom chodzi. A ktoś w ogole stąd wybiera sie na medyczny w łodzi?
Stary 2011-05-11, 11:42   #686
Tindomerel
Zadomowienie

Moi też mnie wspierają pocieszają, że jak nie w tym roku to następnym tylko widzę, że też jest im przykro bo wiadomo chcą dla mnie jak najlepiej, a napisałam ta biologie jak napisałam nie wiem naprawdę jak to się wszystko skończy
Stary 2011-05-11, 11:46   #687
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myrka Pokaż wiadomość
Tak, ta fizyka z myślą o medycynie Ale teraz to juz sama nie wiem jak będzie. Zlozylam jeszcze na fizjoterapię jak coś. Pocieszam sie tym, ze fizyka i chemia (ktora tez mnie czeka niestety ) są konkretniejsze, wiesz to piszesz, nie to nie, i wychodzac ze szkoly mniej wiecej wiesz jak ci poszlo. I wiadomo co pisać, czego oczekują. A z biologia... Wystarczy przypomnieć to pytanie z wentylacją płuc u ssaków i ptaków. Nie wiedziałam, czy chcą ogólnie, czy dokładnie, a jak dokladnie to jak dokładnie :P Na ten temat mozna spokojnie przeznaczyć jakieś pół strony, a tam dwie linijnki. I domyśl się o co akurat szanownym egzaminatorom chodzi. A ktoś w ogole stąd wybiera sie na medyczny w łodzi?

tą wentylację u ptaków i ssaków to mam źle, myślałam ze chodzi o to jak 'dociera' powietrze i zaczęłam coś pisać że powietrze u ssaków to do każdego pęcherzyka dochodzi a usuwany jest CO2 a u ptaków to napisałam że ododaychają za pomocą worków płucnych wgle nie jarzyłam co i jak a banalne było, u ssaków przepona i mięsnie miedzyżebrowe---tyle to mogłam napisać bo wiedzieałam a polecenia nie zrozumiałąm
Stary 2011-05-11, 11:48   #688
Tindomerel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
Stary 2011-05-11, 12:01   #689
Myrka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misziaaa18 Pokaż wiadomość
tą wentylację u ptaków i ssaków to mam źle, myślałam ze chodzi o to jak 'dociera' powietrze i zaczęłam coś pisać że powietrze u ssaków to do każdego pęcherzyka dochodzi a usuwany jest CO2 a u ptaków to napisałam że ododaychają za pomocą worków płucnych wgle nie jarzyłam co i jak a banalne było, u ssaków przepona i mięsnie miedzyżebrowe---tyle to mogłam napisać bo wiedzieałam a polecenia nie zrozumiałąm

Mam dokładnio to samo. I jestem wściekła, bo wiedze miałam, naprawde uczyłam sie tych wszystkich rybek, żabek, ptaków, wszystkiego. A przez to ze oni nie umieja sformułować pytania, tak żeby było jasne i zrozumiałe dla każdego, trace kolejne punkty.... Ciekawe czy w ogole ktoś wpadł, że chodziło tam o przepone itd, skoro nawet w poleceniu bylo o workach powietrznych, co budzilo skojarzenia z samym przebiegiem oddychania...
Stary 2011-05-11, 12:04   #690
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myrka Pokaż wiadomość
Mam dokładnio to samo. I jestem wściekła, bo wiedze miałam, naprawde uczyłam sie tych wszystkich rybek, żabek, ptaków, wszystkiego. A przez to ze oni nie umieja sformułować pytania, tak żeby było jasne i zrozumiałe dla każdego, trace kolejne punkty.... Ciekawe czy w ogole ktoś wpadł, że chodziło tam o przepone itd, skoro nawet w poleceniu bylo o workach powietrznych, co budzilo skojarzenia z samym przebiegiem oddychania...
dokładnie, ja myślałam właśnie że im chodzi o opisanie dokładne mechanizmu oddychania, co i jak po kolei a tu wystarczyło 'za pomocą czego' ssaki i ptaki oddychają, no szlag, i jestem wściekła na te owady/pająki bo mam jedno źle i będzie tylko 1pkt zamiast 2

Czas edycji: 2011-05-11 o 12:05
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości