|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klub ORSAY
Przyłączam się do wątku
bardzo lubię orsay'a a wczoraj dostałam bon 20 zł więc lubię go jeszcze bardziej Czy któraś z Was widziała te sukienki z kolekcji Party po 99,95? Czaję się na fuksjową tubę, myślicie że na wesele będzie ok? Z szarymi butami, czarną kopertówką... Z bonem byłaby jeszcze tańsza, a nie ukrywam zależy mi na cenie, bo i marynarkę muszę kupić i prezent młodym...
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,ze mam jeszcze bon na 20zl,bo inaczej chyba bym sie na nich obrazila
|
|
|
|
|
|
#633 |
|
goniąca własny ogon..
|
Ja jestem w Klubie już kilka lat, dostawałam wiele bonów. Chyba pozostaje mi tylko podejść do sklepu.
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że to też zależy od naszej intensywności zakupowe w orsayu
Zauważyłam, że jak robię zakupy, to dostaję mailingi - jakiś czas temu -20% wielikrotnego użytku, teraz znowu A jak miałam przerwę w kupowaniu u nich, to nie dostawałam nic ![]() a o bon urodzinowy w zeszłym roku się upominałam - zadzwoniłam i zapytałam gdzie bon, dostałam z opóźnieniem o miesiąc
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://e-store.orsay.com/images/cata...da_medium2.jpg Ja je widziałam w Sosnowcu . Cudna ta koralowa
and there are things unknown, and in between are the doors" Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2011-05-04 o 21:41 |
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie, mi chodzi o takie bez ramiączek
Dziś chciałam kupić sukienkę z kuponem ale szlag mnie trafił w przymierzalni. W każdym sklepie noszę 38, a tu 36 w jednym sklepie było idealne, a dziś mierzę w innym i jest większe niż 38... musiałabym chyba 32 mieć, ale bez przesady ![]() Pzeginają z tymi rozmiarami, jakieś normy powinny być! Pozatym, skoro ja- nosząca 38 nie mogę kupić sukienki bo nawet 36 jest za duże, to co ma powiedzieć ta z prawdziwym 36
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
O, czasami są 32
Na pewno z tych różowych, białych i niebieskich z kolekcji promocyjnej za 99,95. Kto wie, może jak klientki zaczną marudzić na rozmiary, coś się zmieni? Ja na szczęście mam tylko problem z długościami, aczkolwiek w zeszłym roku kupiłam sobie skórzaną kurtkę na promocji i miała długie rękawy! Szok!
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A po drugie dostałam V.I.P 'owski bon z 20% rabatem, ale jest jeden minus można go użyć w określonym czasie JEDEN RAZ czyli do 15 maja br. Nie dotyczy on biżuterii, a o akcesoriach nie wspomnieli, więc je obejmuje
|
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie coś w stylu spolszczenia a la haendem albo haiem ;D
|
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
W końcu mogę nosić moją spódniczkę o rozmiarze "34"
moja ukochana matka musiała ją zwężyć o 2 cm z każdej strony ![]() Zauważyłam, że tylko spodnie i spódnice mają taką dziwną rozmiarówkę... z bluzkami nigdy nie ma problemu i właśnie żałuję, że nie kupiłam tego nie zapinanego różowego sweterka, już nigdzie nie ma xs, ogólnie już prawie nigdzie ich nie ma ..
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Znajdę w Orsay okulary przeciwsłoneczne typu aviatorki i wayfarery? Jeśli tak to w jakiej cenie i czy dobrze chronią oczy? Dostałam bon 20 zł i chciałam go wykorzystać, a akurat potrzebuję okularów
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobiece? Nastolatek? kobieta nie może mieć rozmiaru 34/36? Prawda jest taka, że orsay ma dziwne rozmiary, raz mi powiedzieli, że planują wrzucić na rynek 32
|
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma dziwne rozmiary ale inne sklepy też i wtedy panie z większym rozmiarem też mogą narzekać żę 42 to w rzeczywistości 38 np. Nie chodzi o to że kobieta nie nosi rozmiaru 32 tylko o to że Orsay ma raczej styl bardziej kobiecy , jak dla mnie całkiem inny od New Yorkera czy Tally weijl które jak dla mnie są typowo dla nastolatek. To tak jakby porównać Solar z Trollem . Niestety ale w większości sklepów rozmiarówki są lekko zawyżone lub zaniżone. Najlepsza jak dla mnie jest w Cameieu od 34 chyba do 44 lub więcej
and there are things unknown, and in between are the doors" Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2011-05-07 o 11:51 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
A w Polsce też jest: są sukienki z akcji za 99,95, niektóre dżinsy, te kolorowe szorciki... Można szukać
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie bardzo latwo znalezc w internecie informacje,ze w przypadku nazw obcojezycznych, zakonczonych na Y, tak jak Orsay dopuszczona jest odmiana, jedynie bz uzycia apostrofu, co jakos rozmija sie z twoja "krzykliwa" teoria. -------------------------- Okazalo sie,ze bon do mnie tez dotarl, wiec woczraj wyposazylam sie w nowe spodnie do pracy A co do rozmiarowki to faktycznie jest dosc dziwna, np. sukienki kupuje u nich przewaznie w orzmiarze 38,czasem 36, ale w spodnie wchodze juz w 34, wiec utafic we wlasciwa rozmiarowke jest ciezka... Z drugiej strony zgadzam sie,ze rozmiary wieksze niz w rzeczywistosci sprawiaja,ze zwieksza sie grupa klientek o nieco bardziej kobiecej budowie, ktore moga znalezc tutaj cos dla siebie |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
aniser zgadzam się z Tobą. Przecież nasze mamy i osoby z rozmiarem 40 i wzwyż nie mają zbyt dużego wyboru sklepów . Typowo damski jest Solar , Monnari itd ale nie każdego stać na nie . Natomiast Orsay jest idealny z tego względu że nie ma wygórowanych cen.
Mogliby pokombinować z tą rozmiarówką i zrobić standardową tylko że zwiększyć np do 46 i po problemie . Dziewczyny, też nie dostałam bonu na urodziny (miałam w marcu) . Mam do nich zadzwonić czy napisać ?
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skorygowanie rozmiarow i rozszerzenie rozmiarowki do wspomnianego 46 czy chocby 44 byloby sporym udogodnieniem i dla szczuplejszych (ktore nie musialby sie miotac miedzy numerami) i dla tych troche mniej szczuplych ![]() A co do bonu to moze zadzwon do nich? Mysle,ze szybciej uda ci sie w ten sposob zalatwic sprawe... Ja marcowy bon urodzinowy dostalam chyba dziej przed urodzinami nawet,bo 17 maja mija jego waznosc... |
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie o tym mówiłam, że rozmiarówka nie powinna być zrobiona tak jak w orsayu... jeśli mają już być większe ubrania to niech zrobią im kolejne numerki po 42 itp
a nie, że ja noszę 34, wchodzę do Orsaya i nic na mnie nie ma... a kobietki z 40 się cieszą, że zmieściły się w 36..
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Orsay jest niemiecką firmą ? Może niektóre firmy produkują rozmiary dziwne ze względu na to czy jest to amerykańska firma czy niemiecka itd .
. Wiem że dla szczupłych osób kupienie coś w Orsayu jest trudne Dla mnie jedyne uzasadnienie to to że oni celują w kobiety a nie nastolatki i wychodzą z założenia że większość kobiet nosi 38 i wzwyż. Jak już wspominałam Tally weijl jest typowo dla nastolatek i tam znowóż rozmiary są bardzo zaniżone bo wychodzą z założeina pewnie że każda nastolatka nosi 34 itd ... Taka polityka firm![]() To zadzwonię do nich i zobacze co wyjdzie;p
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Ha, pamiętam jak się miło zdziwiłam po latach noszenia M, że się mieszczę w S
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nic że to troche zafałszowane i tak polepsza samopoczucie
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda,ze w innych sklepach nie jest tak rozowo
|
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
jaa też
aa kurcze to jednak oszustwo, a byłam taka dumna z siebie jak mówiłam mamie " nosze teraz S " i z rozm. 38 też w Orsay kupuję 36. Teraz samopoczucie mi się z lekka pogorszyło, bo jednak nie schudłam ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
cudownie to słyszeć
|
|
|
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
W tym sezonie Orsay wypuszcza do sprzedaży 3 konkursowe koszulki. I związku z tym mam pytanie : Czy widziałyście może tą ---> http://world.orsay.com/typo3temp/pics/ro_d9d9cf525c.jpg i wiecie ile kosztuje? Będę bardzo wdzięczna za udzielenie informacji
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
Konkurs odbył się w tamtym roku. Zadaniem było stworzenie koszulki inspirowane hasłem Orsay: "Thank God I'm a women". Z pośród 16 finałowych koszulek wybrano 3 które będzie można zakupić w tym sezonie. Zobaczycie je tutaj: http://world.orsay.com/pl/orsay-loun...-eventy/#c3447
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam 3 wczoraj
jakaś kobieta z Rumunii wygrała i 2 Polki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

bardzo lubię orsay'a a wczoraj dostałam bon 20 zł więc lubię go jeszcze bardziej
Czy któraś z Was widziała te sukienki z kolekcji Party po 99,95? Czaję się na fuksjową tubę, myślicie że na wesele będzie ok? Z szarymi butami, czarną kopertówką... Z bonem byłaby jeszcze tańsza, a nie ukrywam zależy mi na cenie, bo i marynarkę muszę kupić i prezent młodym...

) później przez jakiś czas przestałam dostawać a teraz znów mi wysłali 

moja ukochana matka musiała ją zwężyć o 2 cm z każdej strony