|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VIII
Dzień dobry
![]() Ja dziś ambitnie nastawiłam sobie budzik na 5.30, po czym przestawiłam go na 6,30 I tak po 6 teściowa nas obudziła, żeby powiedzieć, że jedzie No i po spaniu.Ale nic to muszę dużo pracować. I na zajęcia nie jade żeby ze wszystkim się wyrobić. Wiem, że to średnio dobry pomysł, ale przemyślany ![]() Kurcze wiecie co! Ja nie wiem jakie oni lampy mieli w tym solarium, ale wieczorem wygladałam jak rak! Takim tłustym masłem się nasmarowałam to ze mnie spływało, bo taka nagrzana byłam Ale dziś już lepiej i nawet sobie nie próbuje wyobrażać jak cierpią te kobitki, które były bledsze odemnie i szły na przykład na 10 minut! Za oknem strasznie mi tu koszą trawę i hałas niemiłosierny. Chęci do robienia czegokolwiek zerowe
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie mam siły, znowu dzień jakiś do du.py ![]() Nie podoba mi się to zdecydowanie. Czas się ogarnąć, a nie marudzić. Marudzeniem ni nie zdziałam. O tak !
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ale dobrze, że pojechała. ![]() Ja już po śniadanku w pracy. Wpadłam i sie rzuciłam na jedzenie. Przegłodna byłam, a w autobusie burczało mi w brzuchu fatalnie. ![]() Zapowiadają na dzisiaj 26 stopni Normalnie lato w pełni.Pracy sporo, ale nie narzekam. Czas szybko leci. ![]() Zakupiłam na targu truskawki. ![]() I nie ważne, że zapłaciłam za nie jak za zboże. Zaraz będę konsumować. ![]() Po pracy planuję wycieczkę przez miasto - mam do kupienia kilka rzeczy, a później jakieś sprzątanko. ![]() Brak pomysłu i części składowych na obiad. Trzeba będzie coś pomyśleć. ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() A serio, możemy jakoś pomóc Kochana? Łopaty mamy, zaraz raz dwa dołek zakopiemy.
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdecydowanie to nie żaden dołek, poprzedni kryzys minął (mam taką nadzieję, choć nie powiem ślady zostawił) Ogólnie mam złe samopoczucie (chyba przed @) i lekki stres z egzaminami, z obroną i w tym miesiącu z finansami. A w tych sprawach sama muszę sobie poradzić. Choć nie ukrywam, egzaminy ktoś by mógł za mnie napisać, a ja przez obroną jakoś przebrnę
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dpbry. Dzisiaj piękny dzień.
W pracy spokój, TŻ zabiera mnie dzisiaj, gdzieś na obiad ( nie chce powiedzieć gdzie). Oby tak miło do końca dnia było.
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ale u mnie duchota zapowiadają burze dzisiaj u mnie i bardzo dobrze bo od wczoraj nie ma czym oddychać, zasnęłam wczoraj przy wiatraku![]() dzisiaj na śniadanie wsunęłam małego pączka, już nawet nie pamiętam kiedy pączka jadłam ![]() w pracy siedzę do 10 i ani minuty dłużej bo przychodzi stażystka i ja jej nie zamierzam uczyć a ona i tak będzie na moim kompie siedzieć bo u mnie są jakieś tam programy dla stażystów ![]() po pracy muszę mamie zupkę ugotować i o 12 ją zaniosę i posiedzę z mamą po południu obiad a potem znowu praca;/ |
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie
Właśnie ruszam na zajęcia. Założyłam dziś górę od bikini ukrytą pod bluzką i chustką i w okienku wybieram sie poopalac i pouczyc na pola. Dzis kolos niestety ![]() Nurku pochwal się butkami Widziałaś jakieś fajne koturny? Ja własnie też muszę zlikwidować fundusze lub je zmienić na jakieś bardziej dynamiczne. Sama nauczyłaś się grac na giełdzie czy ktos Ci pomaga? Bo właśnie giełda mnie interesuje. Ijaa studiuje automatykę, najgorszy minus, że dziennie i dlatego większość ofert mnie nie dotyczy, bo wymagają albo kosmicznego doświadczenia ani pełnej dyspozycyjności A nie chce zmieniać na zaoczne, bo słabszy poziom u nas jest z tego co słyszałam. Jeszcze semestr został, choć mam nadzieje, że się uda załapać gdzieś na wakacje i pół etatu, z wykładów bym zrezygnowała wtedy.Truskawki Ala zobaczysz zaraz zostaniesz panią magister, dzięki czemu znajdziesz super pracę i finanse diametralnie skocza do góry Trzymam kciuki za wszystkie egzaminy. Tylko niech te wszystkie głupie myśli znikną z Twojej głowy by ustąpić miejsca wiadomością na egzaminy.Abby jak to Cię fryzjerka opusciła?? Poszukaj może na wizażu na forum slubnym Ci jakąś dobrą ktoś poleci. Jesteś sliczną dziewczyną i nawet w wyprostowanych włosach i welonie moim zdaniem będziesz pięknie wyglądała. Niestety sama nie znam żadnych fryzjerek z bydgoszczy Dodaja to wreszcie możesz odetchnąć na kolejnych parę tygodni ![]() Kraven to randka się szykuje Pochwal się póżniej gdzie TZ Cię zabrał.Haniula to zaczyna się mały kocioł przygotowań. A plener robicie przed, po czy w trakcie wesela?
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak prawda odpocznę, ale jak myśle, że za jakiś czas będzie to samo to mi niedobrze. Choć bardzo liczę, że już niedługo nasza sytuacja się wyklaruje i tż dostanie super pracę, a ja milion zleceń i będziemy niezależni
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
wstałyśmy z marudą, a teraz idę się szykować i pędzimy do sklepu.
Muszę kupić kilka produktów, mimo, że wczoraj już 200 poszło na mleka dla małej, pieluchy, proszek i kilka produktów żywnościowych:/ W tym miesiącu chcę zrobić listę obiadów na każdy tydzień, bo bez tego to w ogóle ta kasa ucieka
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że maj będzie kiepskim miesiącem, bo i wyjazdy do szkoły, które mało nie kosztują, obliczyłam, że 300 pójdzie do tego maj miesiącem imienin najbliższej mi rodziny, do której zawsze chodzę z życzeniami
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Czego to ludzie nie wymyślą: http://sztukatulka.pl/index.php/2011...kwestia-smaku/
Mam ochotę na malinową torebkę. ![]() Już mi się nie chce pracować. Jakoś mnie rozleniwiła ta piękna pogoda za oknem.
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa błagam! Uwielbiam maliny !!!!!
Dziewczyny kupujecie szparagi? Jak je przyrządzacie? Własnie oglądam w DDTVN, że mają mnóstwo kwasu foliowego, którego bardzo potrzebuje, ale też żelazo i wiele witamin
|
|
|
|
#4185 | |
|
Rozeznanie
|
Witojcie dziołchy - hej
![]() U mnie piekny , słoneczny dzień. Strasznie bolą mnie nogi po wczorajszym wieczornym spacerze z psem. Zrobiliśmy chyba z 10 km, a dziś moje stopy wołają - ratuuuunkuuuuuu Założyłam balerinki, żeby nie katować ich obcasami i tak sobie siedzę w spodenkach takich do kolan i z gołymi nogami w pracy. Ubraniem przywołuję lato!!! Mam nadzieję, że pogoda pozostanie bez zmian do końca tygodnia i przez weekend, bo mam w planach wielkiego grilla! Pomóżcie proszę wymyślić mi coś fajnego do zjedzenia właśnie na grilla. Nie mówię tu o mięsach i kiełbaskach, ale czymś, czym mogłabym poczęstować znajomych: sałatki, koreczki - coś dobrego jednym słowem (a nawet dwoma ) Wczoraj przyszedł do nas TŻta kolega i zaprosił nas na wesele!! Kolejne w tym miesiącu, więc wychodzi na to, że 4 czerwca też bawię się na imprezie ![]() Pozostaje odwieczne pytanie - co ja na siebie założę????????? ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie mozna je na parze przyrządzić A powiedz mi jaką dietę musisz trzymać ? co najlepiej jeść? a czego unikać ?
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja surowych nigdy nie robiłam, chodź tez nad tym myślałam. Jadamy jednak takie ze słoika. Robię z nimi naleśniki. Normalne standardowe naleśniki cienkie do tego plasterek sera, plasterek szynki, kilka szparagów, zawijamy i podsmażamy jeszcze na patelni na rumiano. PYCHA. Jak zrobisz surowe to podziel się pomysłem.
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa narobiłaś mi smaka
niedobra Ty
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc tak co do diety to dostałam tylko kilka wytycznych, bo pani jak mnie wpytywała to nie jest najgorzej ![]() Conajmniej 2,5 l. płynów Unikanie wszelkiego rodzaju słodyczy, ciasta, czekolady, babeczki i inne cuda Unikanie mącznych potrwa typu kluchy, pierogi itp, a jak juz jem to tylko z razowej mąki Unikanie ziemniaków na rzecz kaszy, przede wszystkim jęczmiennej i gryczanej Jedzenie warzyw i owoców, Jedzenie w większej ilości szpinaku, wątróbki Jedzenie czy też picie ziaren siemienia lnianego, nie tylko poprawiają pracę jelit, ale także dobrze wpływają na włosy ![]() Ogólnie podałam zalecenia od gastro i od dermatologa, bo muszę to wszystko łączyć ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Napewno zrobię, bo te witaminy, żelazo i kwas foliowy bardzo na mnie działają Podziele się jak coś fajnego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
dodaja dziękuję
siemienia lnianego nie wypiję, próbowałam kiedyś ale nie dawałam rady Czyli tak w sumie to takie dość oczywiste zalecenia choć nie zawsze się ich przestrzega ![]() Mam nadzieję, że Tobie coś pomoże Moja mama namyśliła się wczoraj na sport z kijkami; mam nadzieję, że jej to nie przejdzie, a że ma kłopoty z cukrzycą to by jej bardzo pomogło. Musze się za kijkami rozejrzeć.
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2011-05-11 o 10:49 |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I da się zjeść, do tego otręby i mega zdrowe śniadanko gotowe. Zalecenia rzeczywiście oczywiste, ale czasami często jest się oprzeć czekoladzie czy czemuś innemu, aczkolwiek nie chcę zapeszać, ale od wizyty u lekarza jest u mnie o niebo lepiej. Czuję sie wręcz jak motyl
|
|
|
|
|
#4192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie znowu sasiad sobie caly ogrod przerabia w tamtym tygodniu kosili / wycinali drzewka i wszystko zielone wywozili kamienie ( halasu od groma ..) a teraz robia caly taras z drewna no prawie caly i widze ze jeszcze to troche potrwa niestety rano spac nie daja moze juz 2 tydzien Cytat:
Cytat:
i te spinki Cytat:
tez sie przylacze bo z checia bym sprobowala a nigdy nie robilam ja po sniadanku kawka do lozka i drozdzoweczka wlasnej roboty dzis dosc wczesnie powinnam wrocic z pracy ( no napewno przed 8 to wczesnie jak na moja prace ) a jutro matki boskiej pienieznej juz sie urlopu nie moge doczekac a tu jeszcze caly miesiac .. |
|||||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cicho sza, nie ma co diabła budzić
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię się.
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzień
![]() Mąż dziś zarejestrował nasz nowy-stary samochodzik
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana jak leginsy? ![]() Ale mnie dzisiaj ssie.
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie mów
![]() Dziś konia z kopytami mogę wciągnąć a i to pewnie by mało było.---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- KLIK
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, to tylko je przymierzyłam, a jeszcze w nich nie chodziłam, bo jakoś nie miałam ich do czego założyć, ale w weekend napewno wypróbuję
A gonią Cię terminy, czy coś?
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Ala ja Was chyba pozabijam dziś! Jestem przed okresem i podobnie mam mega ssanie, a na słodycze to już w ogóele!
Zaraz pobiegne po ciacho i zagryzę ogórkami kiszonymi, takie mam smaki naprzemienne, że to tak nazwę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

I tak po 6 teściowa nas obudziła, żeby powiedzieć, że jedzie
No i po spaniu.
Ale dziś już lepiej i nawet sobie nie próbuje wyobrażać jak cierpią te kobitki, które były bledsze odemnie i szły na przykład na 10 minut!

Normalnie lato w pełni.

najbliższej mi rodziny, do której zawsze chodzę z życzeniami