|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Grazin; Dorus jest w tym samym tygodniu co ja - mamy identico termin
![]() Jedz jedz na zapas ![]() ![]() Kochane kupuje kosmetyki dla dzidzi chce zel do mycia ciała i głowy (czyli szamponu extra juz nei trzeba prawda?) http://allegro.pl/mustela-bebe-zel-d...592334035.html Olejek tez jest potrzebny, tak ? http://allegro.pl/mustela-bebe-oleje...592334044.html a mydła osobno juz nie trzeba? czy tez wziac ? http://allegro.pl/mustela-bebe-mydlo...592334050.html
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Wpadłam na chwilkę korzystając z tego, że mój aniołek śpi
![]() Z optymistycznymi wiadomościami, tzn. mam już -9kg ![]() Czyli zostały 2kg (ostatecznie miałam +11kg). Wrzucam też foty brzucha w 5 dobie po porodzie (cały czas się wchłania), myślę, że jest optymistycznie - dla porównania ostatnie zdjęcie sprzed porodu ![]() Ciekawe kiedy krecha zniknie ![]() Wielkie gratulacje dla wszystkich nowych mamuś ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-11 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
dasisy chyba za duzo tyego wszystkiego
![]() ja mam mydełko i oliwke ktora bede co ktoryś dzień dodawać do wody mydełkiem też mozna myć włosy dziecka zreszta niech ktos sie wypowie kto jest mądry w tej kwestii ![]() nie wiem co bym wybrała z Twojego zestawu ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- matal nawet bardzo to optymistyczne!!!! ![]() ![]()
#664 |
Wtajemniczenie
|
grazin chyba dopadł ich syndrom 9 miesiąca...boja się i tyle
![]() ![]() daisy do mycia według mnie wystarczy coś uniwersalnego do główki i ciała...i ew. oliwka... ja mam jakiś płyn do kapania i mydełko...nivea ![]() zresztą w tej kwestii to wiem tyle co i Ty ![]() może poczekamy na wypowiedz kogoś doświadczonego ![]() a ciekawi mnie jak nasze mamusie układają maluszki do snu ![]() czy na boczkach czy na wznak... ![]() lecę na odchowalnie się podpytam ![]()
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mydełka (płyn do kąpieli mamy od 1. miesiąca), - oliwki (dolewamy do kąpieli), - kremu nawilżającego (małemu się bardzo brzuszek wysusza) i - kremu na odparzenia (bepanthen, ale teraz położna środowiskowa powiedziała, że lepiej sudocreamem smarować - tż pojechał kupić). Reszta leży i czeka - może ktoś zużyje ![]() ![]() A brzuch... Miałam taki w 24 tc (nie wiem, czy pamiętacie, dołączyłam do Was w 21tc z brzuchem jak w załączniku) ![]() Ale każdego dnia jest co raz mniejszy ![]() antropia Edzik śpi na boczku - boję się zachłyśnięcia ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-11 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie chce za duzo kupic,
czyli płyn do mycia głowki/ciałka i oliwka tylko ? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- matall, od 21tc dołaczyłas? Wow, myslalam ze jestes z nami od zawsze ![]() Brzusio super sie zmniejsza - optymistycznie mnie nastroiłas ![]() ![]() Prosze powiedz mi, czy oliwke dodaje sie do kazdego kąpania ?? Musze kupić z tej firmy kosmetyki bo najmniej mi smierdzi tymi dzieciowymi rzeczami... tzn najmniej kojarzy mi sie z zapachem Baby dreams olejku dla kobniet w ciazy, ktory przez chwilke uzywałam na poczatku ciazy i kojarzy mi się z mdłosciami ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-05-11 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę ci tak szybkiego powrotu do formy ![]() ![]() brzuszek ładnie schodzi ![]() jeszcze w bikini wskoczysz w tym sezonie ![]() a jaki masz krem nawilżający? z jakiej firmy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też sie zastanawiam jak układac do snu wiem ze głowke trzeba na boki przekłądać zeby była okrągła ![]() dobra zebrałam sie do fryzjera i wychodze po mału zanim sie tam dotocze to ło cho cho ![]() matal a edzik sie odparza? bidulek
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Anulinka
![]() Matall szybciutko wracasz do formy, super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Ja dzisiaj cały dzień na nogach, ale nadrobiłam was.
Anulinka gratuluję synka!!! ![]() Matall super wyglądasz, zazdroszcze, że tak szybko wracasz do formy ![]() A z tymi kosmetykami to zawrotu głowy można dostać. Każdy pisze co innego i nie wiadomo kogo słuchać ![]() No a ja zaraz zmykam. Dzisiaj biorę się za ogród, mama ma mi pomóc.
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() Anulinka-gratuluję ![]() Matal- ![]() ![]() Co do kosmetyków ja na początku będę używać tylko oliwki i płynu do kąpieli 2w1 ![]() Dołączam do klubu przypalaczek ![]() ![]() Torba jeszcze nie spakowana! Dziewczonka ![]()
#672 |
Wtajemniczenie
|
Sypialnia ogarnieta. Super sie myje okna jak deszcz pada
![]() Firanki sie piora, potem zaslony ![]() Matall ![]() Grazin pochwalisz sie nowa fryzurka? ![]() Daisy sprawdz czy te kosmetyki mozna uzywac od 1 dnia zycia. Antropia ja mam krem z filtrem Nivea faktor 30. Mozna uzywac od 1 dnia zycia ![]()
#673 |
Zadomowienie
|
agus87 pogratulować Ci muszę powera
![]() Zytus ![]() ![]() antropia witaj w klubie prasowaczek, na łóżko wywaliłam wszystkie ciuchy i nasze i dzieciaka, postałam przy żelazku z dwie godziny a wyprasowałam dosłownie kilka małych sztuk, no to kiedy reszta ja się pytam ![]() ![]() matallewar jak Ty masz taki brzuch w 5 dobie po porodzie to ja gratuluję i też taki chcę - błaaaagaaaaam ![]() obiad mam gotowy, zupy nie przypaliłam hihi, muszę trochę odsapnąć, podłogi na mycie czekają, gary w zlewie też stoją - poproszę o dodatkową parę rąk ![]()
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dziewczonko ![]()
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
hmm Paulizia, dizeki za uswiadomienie !! Nie sprawdziłam tzn dopiero teraz kuknełam i widze ze zel do kapieli od urodzenia, mydło bez ograniczeń a przy oliwce nic nie ma napisane
![]() Pada u Ciebie deszcz?????? oejj ![]() A rozumiem mycie okien, celem wygonienia Antosia z brzusia ![]() Grazynko, pokaz nam sie potem ![]()
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
matall, patrząc na Twoj brzuch trudno uwierzyc ze pare dni temu byl tam Edzik w srodku, szybko powrocil do normalnych rozmiarow, tez tak bym chciala
![]() Chociaz pewnie tluszczyk ktory mialam przed ciążą raczej nie wyparowal... |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Daisy ja myślę, że takie kosmetyki będą ok. Ten żel skoro do główki i ciała, to bez szamponu powinno się obejść. Ja tylko nie jestem zwolenniczką oliwek, bo po prostu nie lubię być tłusta, tak samo jak i Marcelek
![]() ![]() ![]() Pauliziu mój mąż jak wychodzi do pracy, to się boi, że zacznę wywoływać poród ![]() ![]() Matall o Ty małpo ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
Byłam w drogerii Vica i kupiłam zestaw pieluszek 90 szt od 3-6kg gratis są trzy pieluszki rozmiar 3 i chusteczki nawilżane za całość dałam 44,99
![]() ![]() http://allegro.pl/pampers-new-baby-p...587436605.html taki zestawik ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-11 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Saniu tez za bardzo nie lubie byc tłusta
![]() ![]() Ja chyba tez nie bede cyrków robiła aby przyspieszyc.. po 1 za leniwa na to jestem a po 2 co ma byc to bedzie ![]() No moze jedynie spróbuje 05.06 cosi przyspieszac bo podoba mi sie data z mojego ostatniego USG 06.06 (łatwa do zapamietania :P) i tyle w temacie ![]() Zytuś, czyli jednak lekarz czasem moze przewidziec widze czy sie opozni czy przyspieszy poród? Swietnie, ze wszystko u Was oki ![]() mamaoptymistka, to jest jakas sieciowa drogiera ?? tez mam dokładnie taki sam zestawik w domu - własnie od tego sprzedającego ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-05-11 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
zjadłam i opadłam z sił i tak jakoś spać mi się chce, co dziwne nie jest bo znowu mało spałam w nocy :/
the_sania - jaskass oł noł - jeśli piszesz o tym co widziałam to akcja z samolotem jest the best z tego wszystkiego
#681 |
Zadomowienie
|
Ta sieć drogerii jest chyba tylko w Wlkp.
http://vica.pl/sklepy/
#682 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy Dokładnie, mamy więcej, ale nie używamy. Jak coś, to zawsze zdążysz dokupić (wysłać tż/mamę/przyjaciółkę).
Oliwkę dodajemy do wody do każdej kąpieli i zamierzamy to robić przez cały pierwszy miesiąc, a potem zobaczymy. No w 21 tc dołączyłam ![]() Wtedy przypomniałam sobie o wizażu ![]() ![]() Rozstępami się bardzo nie martwię. Edzik mi wynagrodził ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() antropia Mam całą serię Nivea. A krem mam Nivea nutri sensitive. Grazin Na szczęście sama pupka, ale to chyba dlatego, że wyciąga górną normę - ok. 16 kupek dziennie ![]() Zytus No ja nie mogę uwierzyć, że jeszcze niedawno Edzik był w środku ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem, jak kiedykolwiek mogłam myśleć, że wolę córkę ![]() ![]() A i właśnie się zważyłam. Mam już -10kg ![]()
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Klaterina akcję z samolotem widziałam, bo kawałek podejrzałam
![]() Mamaoptymistka ja mam ten zestaw ale z allegro. szkoda, że u mnie tej drogerii nie ma, bo naprawdę opłaca się ! no no Daisuniu, bo pewnie innej daty nie zapamiętasz, to niech Gabik lepiej się wpasuje na tego 06.06 ![]() ![]()
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
matallewar no też Ci to expresem idzie, super
![]() idę zapić zupę zimną colą z cytrynką ![]()
#685 |
Wtajemniczenie
|
Matall zjedziesz zaraz tak z wagą, że będziesz patyczak
![]() i ile pampków dziennie idzie ![]() ![]()
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ddaaiissyy czy Twoja mała mocniej się teraz rusza bo mój synuś tak szaleje że cały brzuch podskakuje ![]()
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
Ja Was sobie czasem podczytuję, rzadko się odzywam, ale teraz chciałabym zwrócić się o radę:
Obudził mnie dziś ból brzucha, podobny do bólu jajnika podczas ciąży. Nie był jednak taki jak (podobno) bóle przepowiadający, bo był jednostajny - bez szczytów i zejść i bolało mnie przez jakąś godzinę-dwie bez najmniejszej przerwy. Wzięłam nospę i trochę przeszło, mój lekarz tak średnio się przejął, więc to może nic poważnego - ale czy któraś z Was miała coś takiego, co to mogło być? Jakiś +/- tydzień temu miałam podobnie, również w okolicach nocy. Zaznaczam, że to dopiero 35tc, a termin mam na 8.06, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może to specyficzna reakcja na opadanie brzucha - bo na razie jest jeszcze wysoko. Boję się, że maluch będzie chciał za wcześnie wyjść ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Canela ja nie miałam nic takiego, niestety nie pomogę
![]() Monika numerki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Kochane, pozwoliłam sobie do Spice napisac, żeby jej tam w szpitalu smutaśno nie było - a tu dobre wieści, wyszła z Malutką dziś do domku
![]() ![]() Będzie nas podczytywała wiec mozemy Dziewczynkom pomachac ![]() Matall, no kurde aż niemozliwe, ze od 21 tc ![]() ![]() no własnie, kupiłam to co kupiłam a jak coś bede dokupować. W końcu nie mieszkam na pustyni. Masz racje Kochana mamaoptymistka, no własnie wczoraj pisałam, że odkąd wybił 9 msc to duuużo mocniej małą czuję - ale nie tyle kopniaki tylko takie prężenie, wiercenie. Staaasznie sie ciesze z tego powodu. U Ciebie wnioskuję podobna zmiana w ruchach Maleństwa ? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- canela, równiez niestety nie jestem w stanie pomóc ![]()
#690 |
Zadomowienie
|
Tak odczuwam ogromną aktywność synka, jednego dnia nawet miałam wrażenie że z pozycji główkowej się przemieścił bo czkawkę zawsze czułam nad bronchildą a teraz pod żebrami ale znów wrócił główką w dół bo wczoraj czkał na dole.
Jestem w szoku bo myślałam że przy końcówce będzie mniej ruchliwy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.