Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 08:13   #3661
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
piękna pogoda jesteśmy prawie całymi dniami na spacerkach więc czasu na komputer mało zaraz was ponadrabiam

my standardowo jedna pobudka w nocy o 3 i potem o 5 nadal mamy problem z kupką niestety nikt nic sensownego nam nie może doradzić, nie wiem chyba trzeba to jakoś przetrwać :/

jeśli mowa o obrączkach - ja swoją miałam założoną całą ciążę i nawet w trakcie porodu i mogę zakładać i zdejmować bez problemu. nic mi palce nie spuchły pierścionek tylko teraz zdjęłam bo raz zadrapałam małą...
o, a karmisz na dworzu? kurczę bo ja cały czas mam opory i na spacer tylko w porze drzemki wychodzę

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że cie nie uraziłam ale chodziło mi że wygląda jak buldożek w słodkim tego słowa znaczeniu

ja też zakładam czapeczkę po kąpieli i po jakiś 10 min ściągamy

co do pampków to parę postów wyżej wstawiałam zdjęcie porównawcze, próbowałam już 2 z dady pampersów i babydream i 3 z pampersów i babdydream moje spostrzeżenia są takie że 2 z dady wrzynają się Nadii w udka, pampersy i babydream są idealne rozmiarowo, 3 z pampersów mogłaby już nosić aczkolwiek są jeszcze trochę przydługawe a 3 z babydream są za wielkie, kupie jeszcze 3 z dady za jakiś czas i zobaczę jakie będą

no to trafiłaś na "przemiłą" urzędniczkę, trzeba było jej powiedzieć że jej obowiązkiem jest udzielenie ci odpowiedzi a jak jej się nie chce to chcesz rozmawiać z kierowniczką nienawidzę takich bab

Fabianek pewnie szczupluteńki jest jak 3 z pampersów są na niego luźne

w misiowym kombinezonie ciekawe jakby się czuła jakbyśmy jej kazały w kożuchu w taką pogodę chodzić

hihi ja też zawsze część zakupów do gondolki wsadzałam teraz mogę już o tym pomarzyć, a tak w ogóle to zastanawiam się nad sprzedażą wózka bo mnie wqr.a (sorki za wyrażenie) że taki ciężki a ja muszę na parter go wciągać po schodach żeby dotrzeć do windy może coś lżejszego udałoby mi się kupić

kretynka ...
widzę że nie tylko ja się męczę z wózkiem, mieszkamy na 1 piętrze i muszę go targać góra dół za każdym razem i dopiero potem wracam po dziecko, bo boję się razem z wózkiem go znosić...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:25   #3662
Montii
Zakorzenienie

Ja też mam mega ciężki wózek...;(

Kurcze z dzieckiem nic nie da się przewidzieć
spał długo popołudniu, obawiałam się zarwanej nocki a spał od 22 do 4 czyli 6 h a potem do 8 ale ja jestem wyspana

a zaraz jedziemy na przesiewowe badanie słuchu, nie chce mi się, ale jak mały sie urodził to sprzęt padł, teraz naprawili i jedziemy zbadać, wasze dzieci też miały takie badanie?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:29   #3663
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
to my mamy odwrotnie, środek biały, brzegi żółte
bardzo fajny kształt
zazdroszczę ci takiego spadku wagi, u mnie wciąż waga stoi jak zaczarowana, w życiu nie miałam tak stabilnej wagi jak teraz
Czuje się jak taka big gruba mama, porażka.
one sa plaskie wiec mialam utrudnione zadanie

oj tam , spadnie w koncu

moje dziecko od 7.30 marudzilo
wypila 120ml i spi mi na raczkach
Stary 2011-05-11, 08:39   #3664
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

spał długo popołudniu, obawiałam się zarwanej nocki a spał od 22 do 4 czyli 6 h a potem do 8 ale ja jestem wyspana

a zaraz jedziemy na przesiewowe badanie słuchu, nie chce mi się, ale jak mały sie urodził to sprzęt padł, teraz naprawili i jedziemy zbadać, wasze dzieci też miały takie badanie?

moja miala taka maszynka badane w spzitalu ...nie wiem jak sie to nazywa.....i na kolejne badanie ma przyjsc do domu babeczka w niedlugim czasie ,a jakby sie cos zmienilo wysla mi list i ja bede musiala [podjechac

jedyny plus mieszkania na parterze to wlasnie ten wozek ze nie musza go znosic ,wiecej plusow nie widze

a moja mala pierwszy raz od porodu ma problemy z kupka ...juz 3 dzien nie moze zrobic masakra,dzis mi plakala i prezyla sie od 6.00 rano a teraz zjadla i spi....az plakalam razem z nia..a w desperacji delikatnie wlozylam jej termometr w pupcie tak jak jok3r pisala i niestety nic podalam i nfacol przed jedzeniem i zobaczymy pewnie z tym term.to niumiejetnie zrobilam ale nie bede powtarzac za bardzio sie napocilam przy tym tak sie balam

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:43
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:42   #3665
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
montii moja miala w szpitalu po narodzinach wyglada to tak ze wkladaja do uszka taka koncowke co jest polaczone z takim aparatem jak pilot od tv i traw to ok. 1-2 minut
sorki ze sie nie odzywam zyje tylko egzamin w sobote i nie wyrabiam milego dnia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:49   #3666
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Miała w szpitalu jeszcze.
Mojej Kaśce też badali, miała dobry. A teraz ma wybiórczy

Harrods krochmaliłaś kiedyś pościel??
Nie wiem czy to można kupić, ale robi się tak:
Gotujesz jakieś 2 l wody, w kubku 1/2 zimnej wody, dosypujesz mąki do kubka i mieszasz, ok 5-7 łyżeczek od herbaty. Nie może być za gęste i bez grudek. Przelewasz do gotującej się wody i mieszasz jednocześnie, zostawiasz na malutkim gazie i mieszasz uważając, żeby nie wykipiało, bo o to łatwo. Chwilę pogotujesz, robi się takie półprzezroczyso-mleczne. Zrobione.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:54   #3667
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

moja miała badanie słuchu w szpitalu.

mi sie macierzyński zaczął 26marca i kasy też nie ma...

dzisiaj idziemy na badanie bioderek, mam nadzieję ze bedzie ok

a mała po wczorajszej szczepionce spała od 13 do 18 dobrze bo chociaż nie marudziła.

moja główkę przechyla na prawą stronę i też ma płaską główkę po prawej stronie wiec przełożyłam ja w łóżeczku (spała lewej strony, teraz śpi z prawej) i już główki nie przechyla bo widoki na pokój ma po lewej stronie a z prawej nudną ścianę. Ale pediatra na wszelki wypadek sprawdziła czy kręgi szyjne są ok.

dobra, mała śpi to idę się ogarnąć i coś przekąsić - a potem będzie kąpanko. Wygodniej mi kąpać małą rano, bo taka świeżutka jest a w nocy też sie jednak poci.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

moja dziś 3 dzien bez kupki, ale za tą bąki idą takie że szok.
pedaitra mówiła że jak do 5 dni nie robi to jest ok, a potem można się martwić.
jak nie robi kupki to znaczy, że mleczko dobrze przyswaja.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 09:06   #3668
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

tak

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
a moja mala pierwszy raz od porodu ma problemy z kupka ...juz 3 dzien nie moze zrobic masakra,dzis mi plakala i prezyla sie od 6.00 rano a teraz zjadla i spi....az plakalam razem z nia..a w desperacji delikatnie wlozylam jej termometr w pupcie tak jak jok3r pisala i niestety nic podalam i nfacol przed jedzeniem i zobaczymy pewnie z tym term.to niumiejetnie zrobilam ale nie bede powtarzac za bardzio sie napocilam przy tym tak sie balam

trzyrazyi u nas kupka idzie bez problemu odkąd daje Nadii raz dziennie herbatkę humana na brzuszek, ma przy tym takie skupienie na twarzy że mamy niezły polew z mężem, chyba ją nagram kiedyś :P

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:10   #3669
iizabelaa
Zakorzenienie

My dzisiaj mamy szczepienie na 13

Nie wyspałam się mała obudziła się o 12,3,5,7 i o 9 na stałe
Pierwszy raz od jej urodzenia miałam taka nockę,
w sumie jedna pobudka więcej ale jestem rozbita.

Cytat:

mój wózek jest całkiem całkiem,
ale znoszę go tylko po kilku schodach

zazdroszczę

moje dziecko miało to badanie w szpitalu po urodzeniu, ale mnie przy tym nie było,
więc ci nie powiem jak to jest
Stary 2011-05-11, 09:40   #3670
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
tak

trzyrazyi u nas kupka idzie bez problemu odkąd daje Nadii raz dziennie herbatkę humana na brzuszek, ma przy tym takie skupienie na twarzy że mamy niezły polew z mężem, chyba ją nagram kiedyś :P
jak dokladnie nazywa sie ta herbatka???? to wysle tz do polskego sklepu
Stary 2011-05-11, 10:09   #3671
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
jak dokladnie nazywa sie ta herbatka???? to wysle tz do polskego sklepu

"Herbatka na brzuszek" Humana

to jest niemiecka duża firma, więc w UK tez powinna byc

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:14
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:39   #3672
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
My mielismy badanie sluchu w szpitalu trwalo 2 minutki;p
Cytat:
mam nadzieję że cie nie uraziłam ale chodziło mi że wygląda jak buldożek w słodkim tego słowa znaczeniu :
Okropne to zdjecie, ale coz;d nie urazilas mnieee;p i tak wiem, ze mala jest slodka, tyle ze nie na takim zdjeciu;p

Cytat:
to musialo smniesznie wygladac

u mnie padl rekord spania-7,5 h, od 21 do 4.30
potem 7.30 i juz sie Nadia wyspala, teraz fika i sie smieje, moje sloneczko radosne
Wow Moja najdluzej spala jakos 6h40 min
Dzis w nocy nieciekawie... zasnela ok 21 i wstala o 12.30... a juz myslalam, ze pospi tak jak wczesniej do 2-3. Pozniej wstala 4.40 i pospalismy do 8.30
Teraz ja polozylam spac bo marudzi...

Jak wstanie i zje to idziemy wydrukowac zdjecie paszportowe, zabookowac TZtowi dentyste i znowu na dluuuugi szybki spacer
Wczoraj troche brzuszkow porobilam( i przedwczoraj). Tz zaczal ze mna i troche pompek bo odkad bylismy w zaawansowanej ciazy to obydwoje tylismy Jak poznalam TZta to byl bardziej zbity i umiesniony, wiec teraz go bede gonic heeh
Cytat:

a propos tego artykułu, to czasem trafiam na TLC na taki program o małych miss i zawsze mnie przerażają ich matki, co one w głowie maja. Kiedy była taka, co to przestała ośmiolatkę do szkoły posyłać, bo nie wyrabiały z jeżdżeniem na konkursy i stwierdziła, ze za kilka lat będzie kontynuować edukacje
Ludzie nie maja mozgow...
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

mój wózek jest całkiem całkiem,
ale znoszę go tylko po kilku schodach
t
Moj wozek jest dosyc ciezki, ale spacerowke trzymam w samochodzie, a siedzonko samochodowe w domu, wiec tylko znosze siedzonko i tyle:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:43   #3673
diatoma
Zadomowienie

chciałam mojego bąbla przetestować w nocy i przygotowałam mu 150 ml mleka, zeby dłuzej spospal. a on i tak zjadł ok 130i standardowo obudzil sie za 3 godziny. bo mamy budzenie ok 24 i potem w zaleznosci ok 4. no i ok 7 sie budzi czy jest glodny czy nie.
ale mu dzis w brzuszku jezdzi strasznie, a kupke jak robil to az bulgotalo i taka rzadka. chyba za dużo wczoraj herbatki na trawienie z HIPP wypil. bo bylo cieplo to i pragnienie wieksze. czekam az sie obudzi i n a spacerek uciekamy, znow bez czapki i w krotkim body no i jakies spodenki.

Krusiak jak przeczytałam w co ty swoje dziecie wczoraj ubrałaś to mi sie gorąco zrobiło!!!

trzyrazyi jak mój Tymo nie mógl kupki zrobic to włożyłam tylko czubeczk czopka , a mialam tylko dla doroslych paracetamol,takze wsunelam i za chwile go wyjelam a zatym poszl a mega kupa. lepiej ulzyc dziecku, apotem regularnie daje ta herbatke na trawienie, zeby w sumie dziennie wypijal ok 100. tylko ze my na MM jestesmy.

castia ja tez mam problem z tymi rozmiarami , a mały już osiągnął 5800. także wykańczam i pampki i dady 2 , a nastepne beda juz 3.a mam pytanie gdzie zapinacie pampki, na jakiej wysokosci? bo ja na wyskoscie pępka a potem nizej znajduje i mam wrazenie ze brzuszek sciska za mocno. a za luzno nie moge zapiac bo sie zasikuje!moze te 3 beda lepsze.

Tymek tez ma głóke na prawa strone najczescie skrecona.ale czytalam ze to narmalne.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:57   #3674
Krusiak
BAN stały

Ech zawsze sie boje ze malego za cienko ubiore i bedzie chory... Makabra wiem wiem...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:00   #3675
iizabelaa
Zakorzenienie

Właśnie przyszedł do mnie Ptaszek z Lamaze,
jest śliczny

Marsylia powieszę go na hustawce

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
chciałam mojego bąbla przetestować w nocy i przygotowałam mu 150 ml mleka, zeby dłuzej spospal. a on i tak zjadł ok 130i standardowo obudzil sie za 3 godziny. bo mamy budzenie ok 24 i potem w zaleznosci ok 4. no i ok 7 sie budzi czy jest glodny czy nie.

trzyrazyi jak mój Tymo nie mógl kupki zrobic to włożyłam tylko czubeczk czopka , a mialam tylko dla doroslych paracetamol,takze wsunelam i za chwile go wyjelam a zatym poszl a mega kupa. lepiej ulzyc dziecku, apotem regularnie daje ta herbatke na trawienie, zeby w sumie dziennie wypijal ok 100. tylko ze my na MM jestesmy.

na moją tez zwiększenie dawki nie podziałało

kurcz my mamy problem z piciem odpowiedniej ilości płynów
Stary 2011-05-11, 11:14   #3676
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
o, a karmisz na dworzu? kurczę bo ja cały czas mam opory i na spacer tylko w porze drzemki wychodzę
A dlaczego masz opory???

To ja bym nigdy z małym nigdzie nie wyszła, bo u nas nie wiadomo, kiedy będzie spał. Karmiłam w parku i dzisiaj w poradni okulistycznej (bo byłam z małym na kontrolę po naświetlaniu).

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Harrods krochmaliłaś kiedyś pościel??
Nie wiem czy to można kupić, ale robi się tak:
Gotujesz jakieś 2 l wody, w kubku 1/2 zimnej wody, dosypujesz mąki do kubka i mieszasz, ok 5-7 łyżeczek od herbaty. Nie może być za gęste i bez grudek. Przelewasz do gotującej się wody i mieszasz jednocześnie, zostawiasz na malutkim gazie i mieszasz uważając, żeby nie wykipiało, bo o to łatwo. Chwilę pogotujesz, robi się takie półprzezroczyso-mleczne. Zrobione.

Nigdy w życiu nie krochmaliłam pościeli (nie jestem perfekcyjną panią domu ). Jakiej mąki trzeba użyć? I mam tym roztworem małemu buźkę przemywać? Jak często?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:17   #3677
diatoma
Zadomowienie

Marsylia ja wieszam te zabawki na macie i na gondoli od wozka.

mam pytanie, jak wode oprocz przegotowanej moge uzywac do robienia MM? bo juz coraz wiecej schodzi i ona nienadaza wystygnac a z wiekszego dzbanka trudno lac mi do butli;/

posmarowalam wczoraj Tymka tym kremem z filtrem z nivei i tragedia, mial cala biala buźke, nieduzo posmarowalam wiec nie wiem od czego to.
mozecie polecic jakis lepszy??ktory sprawdzilytscie?

zmykamy na dworek

Harods, ja też ugotowałam swoje dziecie w poniedzialek, jak byliśmy na Spornej u lekarza. i byla caly w potowkach, i do kąpieli dodaałam nadmanganian potasu, wystarczy tyle krysztalkow zeby zabarwic wode na lekko rozowo, najlepiej rozrobic w np malym kieliszku i powoli wlewac i sprawdzac barwę. to wysusza i goi. 1 saszetke uzywam z przerwami od miesiaca i ciagle jest pelna.kup sobie naprawde warto.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-11 o 11:19
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:21   #3678
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

Nigdy w życiu nie krochmaliłam pościeli (nie jestem perfekcyjną panią domu ). Jakiej mąki trzeba użyć? I mam tym roztworem małemu buźkę przemywać? Jak często?
Hehe ja też nie, ale pościel się dłużej trzyma jak się krochmali

Nie, wlewasz to do wanienki.
Uzywasz zwykłej mąki. Możesz nawet mniej dać, bo z rozpędu napisałam jak ja krochmal robię, a po tym ścierki i pościel są sztywne. to lepiej daj ze 4 łyżeczki.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-11, 11:30   #3679
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harods, ja też ugotowałam swoje dziecie w poniedzialek, jak byliśmy na Spornej u lekarza. i byla caly w potowkach, i do kąpieli dodaałam nadmanganian potasu, wystarczy tyle krysztalkow zeby zabarwic wode na lekko rozowo, najlepiej rozrobic w np malym kieliszku i powoli wlewac i sprawdzac barwę. to wysusza i goi. 1 saszetke uzywam z przerwami od miesiaca i ciagle jest pelna.kup sobie naprawde warto.
Gdzie można kupić ten nadmanganian potasu?

P.S.
Na Spornej spędziliśmy kilka dni (młody był tam naświetlany).

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Hehe ja też nie, ale pościel się dłużej trzyma jak się krochmali

Nie, wlewasz to do wanienki.
Uzywasz zwykłej mąki. Możesz nawet mniej dać, bo z rozpędu napisałam jak ja krochmal robię, a po tym ścierki i pościel są sztywne. to lepiej daj ze 4 łyżeczki.
Przepraszam, że tak Cię męczę, ale mąka pszenna?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 11:39   #3680
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Gdzie można kupić ten nadmanganian potasu?

Przepraszam, że tak Cię męczę, ale mąka pszenna?
Nadmanganian w aptece. Ja kiedyś miałam w tabletkach, ale wiesz, że to jest fioletowe?? chyba dziecka nie farbuje, materiału nie wiem

tak mąka pszenna

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-11, 11:44   #3681
laseczkaa
Zadomowienie

Hej

wszystkie dzieci śliczne

Ja ogólnie powtórzę się ale nie mam na nic czasu teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg jutro się dowiemy bo 1 wizyta u lekarza więc ciekawa jestem ile dokładnie waży.
Niestety mam ciągle ten sam problem on by ciągle jadł i jadł . Normalnie w ciągu dnia to trzymam go przy cycku bez przerwy ... jak uśnie przy piersi to chce go odłożyć do łóżeczka to 5 min i się budzi i ryk najchętniej by był cały czas przy piersi i u mnie kolejna sprawa to mały je uleje mu się i znowu głodny mam prawdziwego głodomora i terrorystę jestem już wykończona po tych 3 tygodniach zarówno fizycznie jak i psychicznie .
czy któraś z was mam karmiących tylko piersią tez tak ma ?
czasem jestem już tak załamana że myślę by kupić mleko i go dokarmiać jeszcze mm ale nie wiem czy to go np tak nasyci że nie będzie chciał zaraz cycka .
chyba ogólnie cały czas dopada mnie depresja
szczególnie że sama jestem z małym cały czas tż w pracy wraca je obiad i kładzie się spać i w nocy jest wściekły na mnie i na małego że np za głośno płacze albo marudzi a ja wysiadam nerwowo wiem że tż zmęczony po całym dniu fizycznej pracy ale mógł by mi troszkę pomóc a tu nic
troszkę się wyżaliłam wam .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:52   #3682
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej
.
Ja
a między naszymi dzieciaczkami tylko dzień różnicy,

Baśke teraz przestawiam na jedzenie co 1,5 h bo inaczej oszaleje. Czuję się jak jeden wielki cyc .
Jak tylko poczuję, że zjadła i się bawi cyckiem, zabieram i daję smoka, co kończy się lekką walką, ale ja twarda jestem. Poza tym przepajam ją rumiankiem bo jest tak gorąco, że pić jej się tez chce. Fakt, że po nim dużo sika.
Patent na lezenie, poniewaz karuzela nie bardzo, do żyrandola jest przyczepiony duży kolorowy żółw na smyczy a młoda w wózku pod nim.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-05-11, 12:32   #3683
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zglaszam sie, ze zyje i mimo wykonczenia czuje sie sweitnie Z Mateuszem powiedzmy, ze ok, bo ostatnimi czsy nie robie nic innego tylko latam z nim po lekarzach. Zaliczylismy neurologa, bo balam sie, ze te jego wygibasy to wstep do napiecia miesniowego i w sumie nie dostalam jednoznacznej diagnozy, bo ponoc byl ulozony w brzuchu na lewej stronie i dlatego teraz jak je to wykrzywia glowe na lewo i w lozeczku tez wygina sie na lewo. Ogolnie wszystkie odruchy ma w normie, ale gdyby jednak te wygibasy nie przeszly w ciagu miesiaca to musimy jechac na kontrole i ewentualnie na rehabilitacje, lub jakies cwiczonka w domu.
Inna sprawa, ze od ladnych paru dni zaczal bardzo malo jesc. Potrafi meczyc 120ml przez caly dzien i niestety efektem jest maly przyrost wagi. Tz niby nie jest zle, bo jednak przybiera, ale powinien zblizac sie juz powoli do 6kg, bo za 9 dni skonczy 3 miesiace i musi podwoic swoja wage urodzeniowa, a tymczasem ma 5350.
Kolejna sprawa to brak kupy. Tz dzis tesciowa wsadzila mu term w tylek, bo steklal, kwekal i poszlo takie kupsko, ze zabraklo mi pampersa, ale jednak jesli jutro nadal nie bedzie to mamy kolejny problem, bo dzis byl 4 dzien bez kupy.
No i na koniec okazuje sie, ze Mateusz jest zbyt nerwowy. Ma powazne problemy z zasypianiem, wybudza sie nagle i placze. Mam mu podawac herbatke uspokajajaca i skierowanie do kolejnego lekarza. Tak wiec przed samym wyjazdem zalicze chyba wiekszosc Sosnowieckich lekarzy dzieciecych
kurcze Joker dobrze ze piszesz bo moj maly tak samo sie zachowuje i tez nie podwoil wagi:-( musze isc po skierowanie do neurologa ...oby u Was sie to wszystko wyprostowalo

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2???
moj ma 5,5kg i 3 ida juz od 2 tyg

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
pewnie, że tak, muszą
dzieki Ego ty to jestes zawsze w temacie

Cytat:
W Biedronie są trzypaki bodziaków za 14.99, różne rozmiary i wzory.
o dzieki musze sie przzejsc

dziewczynki a do kiedy maluchy moga zezowac?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 12:49   #3684
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Hej

wszystkie dzieci śliczne

Ja ogólnie powtórzę się ale nie mam na nic czasu teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg jutro się dowiemy bo 1 wizyta u lekarza więc ciekawa jestem ile dokładnie waży.
Niestety mam ciągle ten sam problem on by ciągle jadł i jadł . Normalnie w ciągu dnia to trzymam go przy cycku bez przerwy ... jak uśnie przy piersi to chce go odłożyć do łóżeczka to 5 min i się budzi i ryk najchętniej by był cały czas przy piersi i u mnie kolejna sprawa to mały je uleje mu się i znowu głodny mam prawdziwego głodomora i terrorystę jestem już wykończona po tych 3 tygodniach zarówno fizycznie jak i psychicznie .
czasem jestem już tak załamana że myślę by kupić mleko i go dokarmiać jeszcze mm ale nie wiem czy to go np tak nasyci że nie będzie chciał zaraz cycka .
szczególnie że sama jestem z małym cały czas tż w pracy wraca je obiad i kładzie się spać i w nocy jest wściekły na mnie i na małego że np za głośno płacze albo marudzi a ja wysiadam nerwowo wiem że tż zmęczony po całym dniu fizycznej pracy ale mógł by mi troszkę pomóc a tu nic
bidulko...wiem jak to jest na poczatku zawsze jest ciezko.....ja karmie sama piersia i czasem tez mam dosc ale kazdy usmiech malej wszystko mi wynagradza te nerwy i stres..... ja bardzio chcialam karmic piersia chociaz mialam moment ze mialam dosc tego ciaaglego wstawania,jej nerwow przy cycu ale dalysmy obydwie rade takze ty tez dasz nie poddawaj sie za to my teraz walczymy z kupka

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

ech moja wlasnie usnela.... wlaczylam pranie i lalka lezy w woziu niedaleko pralki moze pospi troche kluska
Stary 2011-05-11, 13:01   #3685
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Hej

wszystkie dzieci śliczne

Kochana, nie załamuj się. Masz cudowne dzieciątko i ciesz się czasem, kiedy jest takie malutkie. Zobaczysz, to wiszenie na cycku zacznie mijać. Nie zawsze tak będzie. Mój ma 7 tygodni i już aż tak nie wisi (ale mięliśmy przerwę w karmieniu piersią, i myślę, że gdyby jej nie było, to dużo wcześniej by zaczęło się normować). Tzn. nadal są dni takie, że najchętniej by wisiał na cycku, ale robi sobie coraz dłuższe przerwy w nocy. A w dzień szybciej się najada. To naprawdę szybki minie. A karmienie piersią to prawdziwy skarb, więc nie poddawaj się. Wprowadzenie butelki może zaburzyć karmienie piersią (z butelki samo leci, a dzieci są wygodne i wolą się nie męczyć). Ja walczyłam o mleko w piersiach trzy tygodnie 24h/dobę. Karmienie trwało dwie godziny i miaałam godzinę przerwy. Także wiem, że bywa ciężko, ale warto.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczynki a do kiedy maluchy moga zezowac?
Dzisiaj byliśmy u okulisty na kontroli po naświetlaniu. Ale przy okazji zapytałam się lekarza, do kiedy dziecko może zezować (bo młodemu czasami się to zdarza). Babka powiedziała, że do roku. Powinno się zacząć normować, jak dziecko nauczy się pewnie trzymać główkę.
Stary 2011-05-11, 13:26   #3686
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

hihi ja też zawsze część zakupów do gondolki wsadzałam teraz mogę już o tym pomarzyć, a tak w ogóle to zastanawiam się nad sprzedażą wózka bo mnie wqr.a (sorki za wyrażenie) że taki ciężki a ja muszę na parter go wciągać po schodach żeby dotrzeć do windy może coś lżejszego udałoby mi się kupić

.
kurcze, dobrze, ze nie zrobili u nas schodów na parterze, wiec do windy spokojnie sobie dojeżdżam (mam bardzo ciężki wózek, w ogóle nie dałabym rady podnieść)

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
one sa plaskie wiec mialam utrudnione zadanie

oj tam , spadnie w koncu

moje dziecko od 7.30 marudzilo
wypila 120ml i spi mi na raczkach
moje tez płaskie, nie chciałam soczewkowych.
jak zacznę brać tabsy, to wątpliwe, żeby tak szybko spadła

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie
montii moja miala w szpitalu po narodzinach wyglada to tak ze wkladaja do uszka taka koncowke co jest polaczone z takim aparatem jak pilot od tv i traw to ok. 1-2 minut
sorki ze sie nie odzywam zyje tylko egzamin w sobote i nie wyrabiam milego dnia
moja tez miała w szpitalu od razu i dostaliśmy taki certyfikat jakby

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Wow Moja najdluzej spala jakos 6h40 min
Dzis w nocy nieciekawie... zasnela ok 21 i wstala o 12.30... a juz myslalam, ze pospi tak jak wczesniej do 2-3. Pozniej wstala 4.40 i pospalismy do 8.30
Teraz ja polozylam spac bo marudzi...

Jak wstanie i zje to idziemy wydrukowac zdjecie paszportowe, zabookowac TZtowi dentyste i znowu na dluuuugi szybki spacer
Wczoraj troche brzuszkow porobilam( i przedwczoraj). Tz zaczal ze mna i troche pompek bo odkad bylismy w zaawansowanej ciazy to obydwoje tylismy Jak poznalam TZta to byl bardziej zbity i umiesniony, wiec teraz go bede gonic heeh

Ludzie nie maja mozgow...

Moj wozek jest dosyc ciezki, ale spacerowke trzymam w samochodzie, a siedzonko samochodowe w domu, wiec tylko znosze siedzonko i tyle:P
właśnie byłam w szoku, ze aż tyle przespała, a teraz znowu sobie śpi.
ja w ciąży utyłam, a mój jeszcze schudł, jak widzę jego brzuch, to mnie taka zazdrość ogarnia, albo jak na nim zapinałam Marsupi i tyle luzu miał w pasie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ech zawsze sie boje ze malego za cienko ubiore i bedzie chory... Makabra wiem wiem...
Te wczorajsze ubranko było stanowczo za grube jak na taka pogodę

Cytat:
Marsylia ja wieszam te zabawki na macie i na gondoli od wozka.

mam pytanie, jak wode oprocz przegotowanej moge uzywac do robienia MM? bo juz coraz wiecej schodzi i ona nienadaza wystygnac a z wiekszego dzbanka trudno lac mi do butli;/

posmarowalam wczoraj Tymka tym kremem z filtrem z nivei i tragedia, mial cala biala buźke, nieduzo posmarowalam wiec nie wiem od czego to.
mozecie polecic jakis lepszy??ktory sprawdzilytscie?

zmykamy na dworek

ja polecam krem z chicco, juz dwa razy moja smarowałam i jest w porządku.

Cytat:
Hej

wszystkie dzieci śliczne

dla ciebie i dla twojego partnera
powinien cie wspierać, a nie marudzić, ze dziecko płacze, w końcu to tez jego dziecko
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 13:56   #3687
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny przy +27 stopniach w cieniu na ile moge wychodzic z moim 3 tygodniowym dzieckiem ????????????????????????? ????????
wczoraj byla 3,5h w wozku spala w cieniu
a teraz juz 2 h jest i spi :P
Stary 2011-05-11, 14:08   #3688
Krusiak
BAN stały

Wstrzymali mi zasilek macierzynski ;-)) KOCHANY ZUS ;-)) Poczekam jeszcze troche i jak nie bedzie do konca miesiaca to tam pojade i zalatwie sprawe wrrrr
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:10   #3689
traicionera
Zakorzenienie

a wyjaśnili dlaczego?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:27   #3690
tajka88
Zakorzenienie

moja lenka baaaardzo malo je:/

zaczynam pisac ile zjadla, bo sie martiwe strasznie...

11.30 50 ml
14.00 60 ml
wczzesniej tez prawie nic ale nie pamietam dokladnie...
strasznie duzo spi jakby zmeczona byla, ale tylko u mnie na kolanach itp...
placze jak je...

jutro zapytam health visytor o co chodzi..:/

mialam do sis z Lenka jechac ale za bardzo sie martwie.... zreszta sama z Lenka autem nie jechalam nigdy...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości