mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 15:03   #2791
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,pojawiła mi się opryszczka na ustach-czy nim pójdę do lekarza(jutro) to czy mogę to czymś smarować czy zostawić samej sobie?
wydaje mi się,że to przez stres związany z usg genetycznym...
wrrrr
Dygotka skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem. Musi przypisać Ci jakiś lek antywirusowy, np. heviran. Ja to w opryszcze jestem obcykana Trzeba działać szybko, żeby nie dopuścić do rozkwitu. Wirus jest dość niebezpieczny w ciąży, więc trzeba go szybko zwalczyć. Możesz smarować Zoviraxem narazie, na pewno coś tam pomoże, a na 100% nie zaszkodzi Niestety opryszczka często atakuje w ciąży, mnie średnio co 2 tygodnie i to w dodatku ta na dole

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:17   #2792
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Dygotka skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem. Musi przypisać Ci jakiś lek antywirusowy, np. heviran. Ja to w opryszcze jestem obcykana Trzeba działać szybko, żeby nie dopuścić do rozkwitu. Wirus jest dość niebezpieczny w ciąży, więc trzeba go szybko zwalczyć. Możesz smarować Zoviraxem narazie, na pewno coś tam pomoże, a na 100% nie zaszkodzi Niestety opryszczka często atakuje w ciąży, mnie średnio co 2 tygodnie i to w dodatku ta na dole
ogólnie to ja też mam z nia problem,ale tylką z tą na ustach.co prawda od kilku miesięcy mnie nie złapała więc myślałam,że się uda nie mieć jej w ciąży.próbuję dodzwonić się do przychodni żeby się dowiedzieć czy jutro lekarz mnie przyjmie bo mój gin ma wolne.
mam hascovir i ewentualnie maść cynkową-można hascovirem smarować?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:29   #2793
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
ogólnie to ja też mam z nia problem,ale tylką z tą na ustach.co prawda od kilku miesięcy mnie nie złapała więc myślałam,że się uda nie mieć jej w ciąży.próbuję dodzwonić się do przychodni żeby się dowiedzieć czy jutro lekarz mnie przyjmie bo mój gin ma wolne.
mam hascovir i ewentualnie maść cynkową-można hascovirem smarować?
Można Można smarować wszystkim co działa wysuszająco. Maścią cynkową to nawet ja smaruję moje cudeńka na dole jak mi wyskoczą Ja to już działam, gdy zaczyna się cały proces, zanim wyskoczą wykwity. Będzie dobrze !!!!!

Stary 2011-05-11, 15:35   #2794
ania21_21
Zadomowienie

Ja wróciłam z wizyty i jestem wściekła
Niby facetka przemiła ale mnie tak wygniotła tym badaniem że aż mi się płakać chciało mała nie chciała się ruszać to aż mnie prawie waliła w brzuch ja to delikatnie nieraz puknę w brzuszek jak mnie kopnie żeby dać jej odpowiedź. Teraz mnie wszystko boli
Ale co najważniejsze mała jest zdrowiutka jak ryba i też wyszła dziewczynka pytałam się specjalnie a ona się pyta czy mam jakieś przeczucie a ja że to będzie dziewczynka(nie powiedziałam że miałam wcześniej USG) ona ją pukała żeby się obudziła i się przekręciła ale ona jak na złość zapadła w głęboki sen albo na złość zrobiła jej bo później w samochodzie mnie kopała mały złośliwiec jeszcze nóżki trzymała złączone
Mam zdjęcia ale wyszły znowu niewyraźnie ale dodam później
A i kupiłam coś dla małej z tej okazji, ciuszków stwierdziłam że nie ma sensu bo są drogie w Polsce sobie kupię na spokojnie a dla małej kupiłam zestaw butelek z tommee tippee mam już podgrzewacz jeszcze by się przydał sterylizator W zestawie są 2x150ml butelki 2x260 ml, nakładki smoczków od 3 miesięcy i butelka od 6 miesięcy z uchwytem fajny jest ten zestaw i się przyda napewno
to kupiłam nowiutkie na car boot http://allegro.pl/podgrzewacz-elektr...587581324.html ja zapłaciłam tylko 5f kurczę nawet taniej jest w sklepie niż w Polsce ale też znalazłam tańsze o 10 zł trochę dalej
a to dzisiaj kupiłam tylko bez smoczków jest zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...596740454.html

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:42
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:37   #2795
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki za odp-ja nawet nic nie czułam,nic nie swędziało nim pojawiły się 2-3 maleńkie bolace przy dotyku wykwity

Stary 2011-05-11, 15:44   #2796
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Moj Filipcio jest skazany tylko na pampersy Od tescowskich odparzyla mu sie pupcia, od rossmanowych poobcieral sobie pachwinki- to samo od huggisow ( wogole huggisy sa strasznie sztywne). A biedronkowe jakos go uczulaja, bo mial strasznie czerwona wysypke na gornej stronie posladkow.

Odnosnie chusteczek- huggisowe sa strasznie twarde! dla mlodej pupci to okropne,znajoma starla skorke dzidzi wycierajac nimi pupcie. Ja na poczatku mialam pampersowe, pozniej tescowskie. Obecnie - ktore wpadna w rece. Ale kupilam lidlowskie i jestem zadowolona, bo w rpzeciwienstwie do tescowskich- nie wysychaja tak szybko. Ale i tak przez pierwszy miesiac zaleca sie wycieranie pupci TYLKO wacikami umoczonymi w wodzie.
każda pupa niemowlaka jest inna . to moj pierwszy dzidzius i nie wiem jakie ale na zapas nie kupie bo jak maja sie nie nadawac... a w listopadzie beda promocje bo przed swietami to mysle ze na jakies na pewno trafie a woda z mydelkiem podobno najlepsza na 1 dni

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:51   #2797
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z wizyty i jestem wściekła
Niby facetka przemiła ale mnie tak wygniotła tym badaniem że aż mi się płakać chciało mała nie chciała się ruszać to aż mnie prawie waliła w brzuch ja to delikatnie nieraz puknę w brzuszek jak mnie kopnie żeby dać jej odpowiedź. Teraz mnie wszystko boli
Ale co najważniejsze mała jest zdrowiutka jak ryba i też wyszła dziewczynka pytałam się specjalnie a ona się pyta czy mam jakieś przeczucie a ja że to będzie dziewczynka(nie powiedziałam że miałam wcześniej USG) ona ją pukała żeby się obudziła i się przekręciła ale ona jak na złość zapadła w głęboki sen albo na złość zrobiła jej bo później w samochodzie mnie kopała mały złośliwiec jeszcze nóżki trzymała złączone
Mam zdjęcia ale wyszły znowu niewyraźnie ale dodam później
A i kupiłam coś dla małej z tej okazji, ciuszków stwierdziłam że nie ma sensu bo są drogie w Polsce sobie kupię na spokojnie a dla małej kupiłam zestaw butelek z tommee tippee mam już podgrzewacz jeszcze by się przydał sterylizator W zestawie są 2x150ml butelki 2x260 ml, nakładki smoczków od 3 miesięcy i butelka od 6 miesięcy z uchwytem fajny jest ten zestaw i się przyda napewno
to kupiłam nowiutkie na car boot http://allegro.pl/podgrzewacz-elektr...587581324.html ja zapłaciłam tylko 5f kurczę nawet taniej jest w sklepie niż w Polsce ale też znalazłam tańsze o 10 zł trochę dalej
a to dzisiaj kupiłam tylko bez smoczków jest zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...596740454.html
Aniu przykro mi, ze trafilas na taka niedelikatna lekarke ale wazne, ze malutka zdrowa No i zakupy na pocieszenie widze udane Szkoda, ze w Polsce nie ma tych car boot'ow. Moi rodzice swego czasu jak pracowali w Anglii, to chyba zadnego weekendu nie odpuscili A ze akurat wykanczali dom, to mebli i dodatkow swietnych przywiezli.... Kurcze, tez bym na taki targ poszla i pogrzebala

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:57   #2798
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Aniu przykro mi, ze trafilas na taka niedelikatna lekarke ale wazne, ze malutka zdrowa No i zakupy na pocieszenie widze udane Szkoda, ze w Polsce nie ma tych car boot'ow. Moi rodzice swego czasu jak pracowali w Anglii, to chyba zadnego weekendu nie odpuscili A ze akurat wykanczali dom, to mebli i dodatkow swietnych przywiezli.... Kurcze, tez bym na taki targ poszla i pogrzebala
Mam nadzieję że nie zrobili coś małej, moja koleżanka mi mówiła że ją też tak wymęczyli na badaniu połówkowym tylko jej tak przycisnęli te USG że krzyknęła i dwa dni później urodziła mały nie przeżył. Nie wiem czy to od tego czy z jakiejś innej przyczyny teraz będę się martwić
Rzeczywiście na car boot można kupić wszystko od nowych rzeczy za grosze nawet po używane ale w dobrym stanie my też się staramy często tam bywać

Czas edycji: 2011-05-11 o 15:59
Stary 2011-05-11, 16:04   #2799
dygotka8
Zakorzenienie

kkkasikkk dzięki

mam pytanie:co uzywaćie do smarowania się używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.
zastanawiam się nad mustelą-używa któraś z Was?

Stary 2011-05-11, 16:21   #2800
marli
Raczkowanie

Cytat:
kkkasikkk dzięki

mam pytanie:co uzywaćie do smarowania się używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.
Ja używam właśnie Rossmana naprzemiennie oliwki i balsamu. Mi na szczęście nie smierdzi, a nawet wręcz przeciwnie, bardzo pasuje zapachowo
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 16:41   #2801
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

kkkasikkk
jak jesteś obcykana to dobrze trafiłam mi przed wczoraj w nocy wyszło coś na brodzie prawie na środku, wiem jak wygląda opryszczka bo czasami mam ją na ustach, ale ostatnio (odpukać) nic mi nie wychodzi. Ale właśnie na brodzie miałam coś jakby pryszcz, i oczywiście ja jak ten debil wydusiłam to, poleciało trochę ropy i po sprawie a na następny dzień obudziłam się z kilkoma takimi koło siebie i one wczoraj zamieniły mi się w jeden wielki ropny strup czy to można traktować jak opryszczkę? Bałam się smarować zoviraxem, chociaż taki miałam plan, ale teraz jak czytam ze to niebezpieczne dla ciąży to aż się wystraszyłam a na wizytę do gina idę dopiero w poniedziałek...

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 16:45   #2802
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Mam nadzieję że nie zrobili coś małej, moja koleżanka mi mówiła że ją też tak wymęczyli na badaniu połówkowym tylko jej tak przycisnęli te USG że krzyknęła i dwa dni później urodziła mały nie przeżył. Nie wiem czy to od tego czy z jakiejś innej przyczyny teraz będę się martwić
Rzeczywiście na car boot można kupić wszystko od nowych rzeczy za grosze nawet po używane ale w dobrym stanie my też się staramy często tam bywać
Dziewczyny nie pozwalajcie sie tak traktować lekarzom wiem cos o tym jestem prawnikiem i jeszcze na studiach ile ja się naczytałam teczek z dokumentami/pozwami o błędach lekarza o komplikacjach spowodowanych brakiem fachu nie tylko kobiet w ciąży moja kolezanka bedac po "niedelikatnym" badaniu ginekologicznym w 6 miesiacu zaczela krwawic, naszczescie nic sie powaznego nie stalo ale mimo wszystko nie powinno tak byc. Ja mam takie zboczenie ze jak widze lekarza ktoremu sie nie chce badac, jest nie mily itp to ide do innego i pamietajcie najwazniejsze aby kobieta wiedziala jakie ma prawa podczas ciazy, badania jak i na samej porodowce drugi przyklad mojej znajomej ktora miala komplikacje po nacieniu krocza, chciala rodzic kucajac to polozna powiedziala ze nie ma sily sie do niej schylac i tak to jest jak sie slucha personel medyczny" nie dajcie sie dla dobra waszego i bejbika
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 16:48   #2803
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
kkkasikkk dzięki

Dygotka to może coś z serii aptecznych kosmetyków Ci pomoże, ja używam Emolium ale ze mnie alergik jest. A skórę miałam wysuszoną okropnie, ale teraz jest w porządku.
Rossmana oliwki też od czasu do czasu mnie zapach odpowiada, ale wiadomo, że każdemu coś innego pasuję bardziej.

Aniu współczuję wizyty, na pewno małej nic się nie stało, potem kopała, także nie martw się. A zakupów udanych gratuluję.
Ja chciałam kupić sterylizator i podgrzewacz w jednym bo i takie zmyślne urządzenia widziałam

Marieta opryszczka raczej tak na stan ropny nie wygląda, może po prostu Ci wypryski wyskoczyły.

Messuah no tak, tylko dochodzenie swoich praw u nas najłatwiejsze nie jest. Niestety

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-11 o 16:50
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 16:48   #2804
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
kkkasikkk dzięki

ja stosuje do ciala piankę z alantoliną z amway biore od kolezanki i jestem bardzo zadowolona. Uzywam zawsze po kapieli rano i czuje nawilzenie caly dzien, mam tez na polce monco nawilzajacy balsam z Loreala i tez moze byc ale wydaje mi sie ze pianka lepsza
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 17:08   #2805
marejta
Zadomowienie

Normalnie chyba zrobię zdjęcie i wam pokażę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 17:09   #2806
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pozwalajcie sie tak traktować lekarzom wiem cos o tym jestem prawnikiem i jeszcze na studiach ile ja się naczytałam teczek z dokumentami/pozwami o błędach lekarza o komplikacjach spowodowanych brakiem fachu nie tylko kobiet w ciąży moja kolezanka bedac po "niedelikatnym" badaniu ginekologicznym w 6 miesiacu zaczela krwawic, naszczescie nic sie powaznego nie stalo ale mimo wszystko nie powinno tak byc. Ja mam takie zboczenie ze jak widze lekarza ktoremu sie nie chce badac, jest nie mily itp to ide do innego i pamietajcie najwazniejsze aby kobieta wiedziala jakie ma prawa podczas ciazy, badania jak i na samej porodowce drugi przyklad mojej znajomej ktora miala komplikacje po nacieniu krocza, chciala rodzic kucajac to polozna powiedziala ze nie ma sily sie do niej schylac i tak to jest jak sie slucha personel medyczny" nie dajcie sie dla dobra waszego i bejbika
Jestem głupia że na to pozwoliłam ale nie miałam wyjścia co do innego lekarza bo robili to w szpitalu jejus a jak jej coś się stanie to że ją czuję to mnie nie uspakaja bo mogę dostać skurczy i nic na to nie poradzą co za debilizm że muszę jeszcze robić w szpitalu USG dla położnej pierwszą wizytę dowcipnie też dobrze nie wspominam pierwsza mnie badała delikatnie a druga(bardziej doświadczona niby) to mi wierciła jakby nie wiem co chciała tam wyszukać
Stary 2011-05-11, 17:17   #2807
erybka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

W ogole to mam pare pytan:
1)Dziewczynki, ktore juz maja dzieci, uzywalyscie rossmanowskich pampersow baby dream moze, wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale patrze ze cena przystepna i sie zastanawiam, czy sa czegos warte.

Hej,
ja na początku używałam pampersów, póżniej huggiesów i... żałuję, że rossmanowskie pieluchy odkryłam tak późno (pożyczyłam od kumpeli, kiedy z gapiostwa nie wziełam pieluch dla dziecka, jak u niej byłam). Uważam, że są genialne i mają świetną cenę. O ile pupa moje następnego dziecka się nie zbuntuje, nie zamierzam używać żadnych innych pieluch. Na pozątek jednak uważałabym z ilośią zapasów, bo może się okaza, że dzieko źle znosi dany rodzaj/fason (cho zawsze można nadmiar pieluch komus opchnąć ).

Pozdrowienia dla wszystkich mam!
erybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 17:27   #2808
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Normalnie chyba zrobię zdjęcie i wam pokażę
To pstrykaj

Cytat:
Jestem głupia że na to pozwoliłam ale nie miałam wyjścia co do innego lekarza bo robili to w szpitalu jejus a jak jej coś się stanie to że ją czuję to mnie nie uspakaja bo mogę dostać skurczy i nic na to nie poradzą co za debilizm że muszę jeszcze robić w szpitalu USG dla położnej pierwszą wizytę dowcipnie też dobrze nie wspominam pierwsza mnie badała delikatnie a druga(bardziej doświadczona niby) to mi wierciła jakby nie wiem co chciała tam wyszukać
Aniu ale takimi nerwami to ani sobie ani małej nie pomożesz. Wszystko się ułoży, żadnych skurczów mieć nie będziesz.
Stary 2011-05-11, 18:18   #2809
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
kkkasikkk dzięki

Ja używam mustelę od jakiegoś miesiąca. Jedną na brzuszek i mam jeszcze do biustu. Dostałam w prezencie od mamusi Jestem bardzo zadowolona. Ale nie wiem jak się ma do innych kosmetyków, bo tylko na razie jej używałam.

marejta wydaje mi się, że to są wypryski. Rozdrapałaś zapewne (wydusiłaś) i zrobił się stan zapalny. Ostatnio coś takiego sobie zrobiłam przy szyi Musisz pozwolić wyschnąć rance. Opryszczka zawsze przed wykwitem charakterystycznie piecze/rwie, do tego najczęściej jest to mały bąbelek z któego potem robi się straszna ranka Przemywaj rankę wodą utlenioną, bo zawsze działa odkażająco i osuszająco i nie dotykać pod żadnym pozorem łapkami

Lecę na taras wyrywać chwasty

Stary 2011-05-11, 19:13   #2810
fatal21
Wtajemniczenie

Pieluchy!
Sama czekam na pierwszego dzidziusia, ale mam 3 starsze doświadczone siostry, które maja małe dzieci.Zawsze robiły tak, że kupowały po jednym opakowaniu na próbę lub kilka sztuk i wtedy testowały.Niestety dzieci w mojej rodzinie to niestety chyba "błękitna krew"i o najtańszych nie było mowy, bo natychmiast odparzenia i rany.
Co do wielorazowych to oczywiście używały, bo ciągła zmiana powodowała częstsze wietrzenie czyli nie było odparzeń.Oczywiście jednorazówki prały i wygotowywały.
Co to mycia pupy to wacik z ciepłą wodą i osuszyć jednorazową chusteczką.Od mokrych było uczulenie.
Kremy
U mnie w rodzince Mustela działa cuda, ale stosowana regularnie i od początku ciąży.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-05-11 o 20:15
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 19:26   #2811
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Szukaj z tommee-tippee wypazarki do butelek. Sa takie zestawy z butelkami- w promocji mozna kupic juz za 20 funtow ( przecena z 40). To bardzo sie przydaje i ja bylam z tego baaaardzo zadowolona.

A z butelkami to tez mialam wyzwanie, bo Filipek nie chcial z zadnej frimy...i dopiero w 6 miesiacu zycia tesciowa znalazla w polsce smoczka do butelki canpola chyba- no i synek odrazu zassal ( no i dzieki temu zakonczylam karmienie cyckiem).

Odnosnie ubranek to ja jestem zwolenniczka angielskich- wydaje mi sie, ze cena jest tam nizsza i jakosc o niebo lepsza. Wlasnie ostatnio odnosnie body sie przekonalam. W polsce jedna sztuka 15-20 zl ( po pierwszym praniu wyglada jak stare ubranie), a ze szkocji dostalam 7-mio pack za 8 funtow i mam je juz od 3 miesiecy i nadal kolory super i nic sie nie rozciaga. No i Filip ma mnostwo ubran z asdy i z tesco i wygladaja do tej pory super.

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
każda pupa niemowlaka jest inna . to moj pierwszy dzidzius i nie wiem jakie ale na zapas nie kupie bo jak maja sie nie nadawac... a w listopadzie beda promocje bo przed swietami to mysle ze na jakies na pewno trafie a woda z mydelkiem podobno najlepsza na 1 dni
Dokladnie. Moj syenk to ma skorke ksieciunia chyba hehe, z drugim dzidziusiem moze bedzie lepiej ( oby!). Masz racje- nie ma co kupowac na zapas, bo pozniej bedzie klopot. Musisz poprostu wyprobowac ktore beda najlepsze dla twojej dzidzi.
A jesli chodzi o wode i waciki ( BEZ MYDLA!) to ja mialam szkole z uk, gdzie zalecalo sie przez miesiac- ale co kraj to obyczaj
Tak samo jesli chodzi o oliwkowanie dzidzi- jedne tego potrzebuja i przyswajaja super, a moj synek mial odrazu potowki na calym ciele, wiec jedyna chemia jaka u niego stosowaliamy to byl talk do pupy i pach , sudocream i plyn do kapieli.
Stary 2011-05-11, 19:38   #2812
ania21_21
Zadomowienie

ggora ja zupełnie dzisiaj zapomniałam że ciuszki są w tesco chciałam koniecznie coś dla małej kupić choćby śpioszki ale byliśmy w mothercare i ceny niektórych rzeczy mnie powaliły skąd oni biorą je to nie mam pojęcia
Stary 2011-05-11, 19:53   #2813
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Dygotka to może coś z serii aptecznych kosmetyków Ci pomoże, ja używam Emolium ale ze mnie alergik jest. A skórę miałam wysuszoną okropnie, ale teraz jest w porządku.
Rossmana oliwki też od czasu do czasu mnie zapach odpowiada, ale wiadomo, że każdemu coś innego pasuję bardziej.
uwielbiam Emolium szczególnie krem do rąk Ale do ciała tez mam :P
Ja też alergik
A oliwkę używam w żelu Jonsona- delikatny zapach i fajnie się smaruje, a jak na noc nasmaruje to rano jeszcze ja czuje

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 19:54   #2814
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
ggora ja zupełnie dzisiaj zapomniałam że ciuszki są w tesco chciałam koniecznie coś dla małej kupić choćby śpioszki ale byliśmy w mothercare i ceny niektórych rzeczy mnie powaliły skąd oni biorą je to nie mam pojęcia
Kochana, na mothercare, mamas&papas, czy toyrus to ty nawet nie patrz bo sie idzie pociac przez te ceny! A wlasnie w takich sklepach jak tesco,morrisons czy asda sa ogromne przeceny. Nawet masz tesco value biale bodziaki- wcale nie gorsze jak te Finest!

A jesli chodzi o rozne okazje w Uk to polecam ci stronke www.offeroftheday.co.uk . Masz tam zbior wiekszosci przecen ( uwielbialam ta stronke ). No i oczywiscie niezapomniany argos i jego przeceny- szczegolnie uzyteczne gdy chodzi o zakup zabawek, mat edukacyjnych czy chociazby wypazarek itp
Stary 2011-05-11, 20:04   #2815
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kochana, na mothercare, mamas&papas, czy toyrus to ty nawet nie patrz bo sie idzie pociac przez te ceny! A wlasnie w takich sklepach jak tesco,morrisons czy asda sa ogromne przeceny. Nawet masz tesco value biale bodziaki- wcale nie gorsze jak te Finest!

A jesli chodzi o rozne okazje w Uk to polecam ci stronke www.offeroftheday.co.uk . Masz tam zbior wiekszosci przecen ( uwielbialam ta stronke ). No i oczywiscie niezapomniany argos i jego przeceny- szczegolnie uzyteczne gdy chodzi o zakup zabawek, mat edukacyjnych czy chociazby wypazarek itp
Ale ja jestem ciemna we wszystkich sklepach robię zakupy a co idzie o dziecko to pamiętam tylko te co się w nim tylko specjalizują jak właśnie mothercare, toyrus itp. a tesco odwiedzam chociaż raz na tydzień a ile razy oglądałam tam ciuszki to nie wspomne (Asdy u nas akurat nie ma jest 30 km dalej w innym mieście chociaż śmieszne bo u nas są znowu magazyny Asdy)
argos mam prawie pod nosem

Czas edycji: 2011-05-11 o 20:05
Stary 2011-05-11, 20:06   #2816
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
uwielbiam Emolium szczególnie krem do rąk Ale do ciała tez mam :P
Ja też alergik
A oliwkę używam w żelu Jonsona- delikatny zapach i fajnie się smaruje, a jak na noc nasmaruje to rano jeszcze ja czuje
Ja mam tą z rossmana krótki skład, mało zapychaczy i całkiem dobrze się sprawdza. Tylko, że teraz przy kwitnieniu trawek i innych atrakcji, niestety ale nie daję rady.
A Emolium sobie radzi, lubię ich też olejek do kąpieli bo ten faktycznie super nawilża skórę

O i miło spotkać kogoś z podobnym problemem

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-11 o 20:07
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:14   #2817
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propos pieluch, używałyście może pieluch wielorazowych??
Macie jakieś doswiadczenie w tym temacie? Co sądzicie? Podobno są znacznie zdrowsze dla skóry maluszków od pampersów i tak sie zastanawiam czy nie spróbować w swoim czasie

Ja tez po tym programie taki raz był o tych pieluchach to chciałam je kupić, ale własnie nie pamietam czy to prać niby trzeba ???? Jak tak to juz jest spalone u Mnie bo nie bede prać, i tak bedzie prania kupe po maluszku a do tego jeszcze pieluchy .

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
dziewczyny,a jadłyście może szparagi?dziś w DDTvn mówili,ze bardzo zdrowe sezonowe warzywa w których jest dużo witamin(w zielonych więcej niż w białych)
zjadąłbym,ale zastanawiam się jak one smakują...

co do pieluch to też różnie bywa bo nie każdemu dziecku pasuja huggisy czy pampersy czy rossmanowe czy inne. ja bym zapasów nie robiła póki nie byłąbym pewn,że dziecka nie podrażniałyby

Jadłam u siostry z sosem, i szczrze to nawet dobre to jest ale to jest takie bezpłuciowe takie bezsmakowe Ja bym powiedziała. Jeśli bede mieć kiedy okazje oczywiscie zjem ale bez wielkiego szału.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:15   #2818
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kkkasikkk dzięki

ja stosuję oliwkę z babydream, ładnie nawilża skórę i zapach ma przyjemny.
Mój brzuszek powoli rośnie, więc namiętnie smaruję się rano i wieczorem (brzuszek, biust, pośladki) Na pozostałe partie ciała stosuję ziaja kozie mleko. I na tą chwilę ciałko mam nawilżone
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:16   #2819
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
muffinko-nie twierdzę,że tanie pieluchy są złe,ale siostra jak kupiła tescowe to sie tylko pupka dziecka odparzała a pieluchy dobrze jest kupowac w promocjach i od razu w większej ciut ilości

Tincia w takim razie chyba kupię sobie szparagi bo jestem ciekawa ich smaku

Ja tak zawsze robiłąm kupowałąm pieluchy tylko w promocji i zawsze udawało mi sie miec te pampers bo jednak sa drogie, a z promocji kilka sztuk to jednak paczka gratis może wyjśc.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:20   #2820
elf27
Zadomowienie

Anula przykro mi z powodu nieprzyjemnej wizyty, ale nie martw się na zapas, na pewno będzie z Małą wszystko dobrze. Zazdroszczę Wam usg, ja wariuję ze zniecierpliwienia jeszcze tylko kilka dni..

BTW, mam ogromną ochotę na frytki myślicie, że można sobie raz pofolgować?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości