|
|
#2791 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Trzeba działać szybko, żeby nie dopuścić do rozkwitu. Wirus jest dość niebezpieczny w ciąży, więc trzeba go szybko zwalczyć. Możesz smarować Zoviraxem narazie, na pewno coś tam pomoże, a na 100% nie zaszkodzi Niestety opryszczka często atakuje w ciąży, mnie średnio co 2 tygodnie i to w dodatku ta na dole
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam hascovir i ewentualnie maść cynkową-można hascovirem smarować?
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można smarować wszystkim co działa wysuszająco. Maścią cynkową to nawet ja smaruję moje cudeńka na dole jak mi wyskoczą Ja to już działam, gdy zaczyna się cały proces, zanim wyskoczą wykwity. Będzie dobrze !!!!!
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Ja wróciłam z wizyty i jestem wściekła
![]() Niby facetka przemiła ale mnie tak wygniotła tym badaniem że aż mi się płakać chciało mała nie chciała się ruszać to aż mnie prawie waliła w brzuch ja to delikatnie nieraz puknę w brzuszek jak mnie kopnie żeby dać jej odpowiedź. Teraz mnie wszystko boli ![]() Ale co najważniejsze mała jest zdrowiutka jak ryba i też wyszła dziewczynka pytałam się specjalnie a ona się pyta czy mam jakieś przeczucie a ja że to będzie dziewczynka(nie powiedziałam że miałam wcześniej USG ) ona ją pukała żeby się obudziła i się przekręciła ale ona jak na złość zapadła w głęboki sen albo na złość zrobiła jej bo później w samochodzie mnie kopałaMam zdjęcia ale wyszły znowu niewyraźnie ale dodam później ![]() A i kupiłam coś dla małej z tej okazji, ciuszków stwierdziłam że nie ma sensu bo są drogie w Polsce sobie kupię na spokojnie a dla małej kupiłam zestaw butelek z tommee tippee mam już podgrzewacz jeszcze by się przydał sterylizator W zestawie są 2x150ml butelki 2x260 ml, nakładki smoczków od 3 miesięcy i butelka od 6 miesięcy z uchwytem fajny jest ten zestaw i się przyda napewnoto kupiłam nowiutkie na car boot http://allegro.pl/podgrzewacz-elektr...587581324.html ja zapłaciłam tylko 5f kurczę nawet taniej jest w sklepie niż w Polsce ale też znalazłam tańsze o 10 zł trochę dalej ![]() a to dzisiaj kupiłam tylko bez smoczków jest zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...596740454.html Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:42 |
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp-ja nawet nic nie czułam,nic nie swędziało nim pojawiły się 2-3 maleńkie bolace przy dotyku wykwity
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w listopadzie beda promocje bo przed swietami to mysle ze na jakies na pewno trafie a woda z mydelkiem podobno najlepsza na 1 dni
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zakupy na pocieszenie widze udane Szkoda, ze w Polsce nie ma tych car boot'ow. Moi rodzice swego czasu jak pracowali w Anglii, to chyba zadnego weekendu nie odpuscili A ze akurat wykanczali dom, to mebli i dodatkow swietnych przywiezli.... Kurcze, tez bym na taki targ poszla i pogrzebala
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście na car boot można kupić wszystko od nowych rzeczy za grosze nawet po używane ale w dobrym stanie my też się staramy często tam bywać
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:59 |
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk dzięki
mam pytanie:co uzywaćie do smarowania się używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.zastanawiam się nad mustelą-używa któraś z Was?
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kkkasikkk jak jesteś obcykana to dobrze trafiłam mi przed wczoraj w nocy wyszło coś na brodzie prawie na środku, wiem jak wygląda opryszczka bo czasami mam ją na ustach, ale ostatnio (odpukać) nic mi nie wychodzi. Ale właśnie na brodzie miałam coś jakby pryszcz, i oczywiście ja jak ten debil wydusiłam to, poleciało trochę ropy i po sprawie a na następny dzień obudziłam się z kilkoma takimi koło siebie i one wczoraj zamieniły mi się w jeden wielki ropny strup czy to można traktować jak opryszczkę? Bałam się smarować zoviraxem, chociaż taki miałam plan, ale teraz jak czytam ze to niebezpieczne dla ciąży to aż się wystraszyłam a na wizytę do gina idę dopiero w poniedziałek...
|
|
#2802 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rossmana oliwki też od czasu do czasu mnie zapach odpowiada, ale wiadomo, że każdemu coś innego pasuję bardziej. Aniu współczuję wizyty, na pewno małej nic się nie stało, potem kopała, także nie martw się. A zakupów udanych gratuluję. Ja chciałam kupić sterylizator i podgrzewacz w jednym bo i takie zmyślne urządzenia widziałam ![]() Marieta opryszczka raczej tak na stan ropny nie wygląda, może po prostu Ci wypryski wyskoczyły. Messuah no tak, tylko dochodzenie swoich praw u nas najłatwiejsze nie jest. Niestety
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-11 o 16:50 |
|
|
|
|
#2804 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja stosuje do ciala piankę z alantoliną z amway biore od kolezanki i jestem bardzo zadowolona. Uzywam zawsze po kapieli rano i czuje nawilzenie caly dzien, mam tez na polce monco nawilzajacy balsam z Loreala i tez moze byc ale wydaje mi sie ze pianka lepsza
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie chyba zrobię zdjęcie i wam pokażę
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za debilizm że muszę jeszcze robić w szpitalu USG dla położnej pierwszą wizytę dowcipnie też dobrze nie wspominam pierwsza mnie badała delikatnie a druga(bardziej doświadczona niby ) to mi wierciła jakby nie wiem co chciała tam wyszukać
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej, ja na początku używałam pampersów, póżniej huggiesów i... żałuję, że rossmanowskie pieluchy odkryłam tak późno (pożyczyłam od kumpeli, kiedy z gapiostwa nie wziełam pieluch dla dziecka, jak u niej byłam). Uważam, że są genialne i mają świetną cenę. O ile pupa moje następnego dziecka się nie zbuntuje, nie zamierzam używać żadnych innych pieluch. Na pozątek jednak uważałabym z ilośią zapasów, bo może się okaza, że dzieko źle znosi dany rodzaj/fason (cho zawsze można nadmiar pieluch komus opchnąć Pozdrowienia dla wszystkich mam! |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
To pstrykaj
Cytat:
|
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem bardzo zadowolona. Ale nie wiem jak się ma do innych kosmetyków, bo tylko na razie jej używałam. marejta wydaje mi się, że to są wypryski. Rozdrapałaś zapewne (wydusiłaś) i zrobił się stan zapalny. Ostatnio coś takiego sobie zrobiłam przy szyi Przemywaj rankę wodą utlenioną, bo zawsze działa odkażająco i osuszająco i nie dotykać pod żadnym pozorem łapkami ![]() Lecę na taras wyrywać chwasty
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieluchy!
Sama czekam na pierwszego dzidziusia, ale mam 3 starsze doświadczone siostry, które maja małe dzieci.Zawsze robiły tak, że kupowały po jednym opakowaniu na próbę lub kilka sztuk i wtedy testowały.Niestety dzieci w mojej rodzinie to niestety chyba "błękitna krew" i o najtańszych nie było mowy, bo natychmiast odparzenia i rany.Co do wielorazowych to oczywiście używały, bo ciągła zmiana powodowała częstsze wietrzenie czyli nie było odparzeń.Oczywiście jednorazówki prały i wygotowywały. Co to mycia pupy to wacik z ciepłą wodą i osuszyć jednorazową chusteczką.Od mokrych było uczulenie. Kremy U mnie w rodzince Mustela działa cuda, ale stosowana regularnie i od początku ciąży. Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-05-11 o 20:15 |
|
|
|
#2811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z butelkami to tez mialam wyzwanie, bo Filipek nie chcial z zadnej frimy...i dopiero w 6 miesiacu zycia tesciowa znalazla w polsce smoczka do butelki canpola chyba- no i synek odrazu zassal ( no i dzieki temu zakonczylam karmienie cyckiem). Odnosnie ubranek to ja jestem zwolenniczka angielskich- wydaje mi sie, ze cena jest tam nizsza i jakosc o niebo lepsza. Wlasnie ostatnio odnosnie body sie przekonalam. W polsce jedna sztuka 15-20 zl ( po pierwszym praniu wyglada jak stare ubranie), a ze szkocji dostalam 7-mio pack za 8 funtow i mam je juz od 3 miesiecy i nadal kolory super i nic sie nie rozciaga. No i Filip ma mnostwo ubran z asdy i z tesco i wygladaja do tej pory super. Cytat:
A jesli chodzi o wode i waciki ( BEZ MYDLA!) to ja mialam szkole z uk, gdzie zalecalo sie przez miesiac- ale co kraj to obyczaj Tak samo jesli chodzi o oliwkowanie dzidzi- jedne tego potrzebuja i przyswajaja super, a moj synek mial odrazu potowki na calym ciele, wiec jedyna chemia jaka u niego stosowaliamy to byl talk do pupy i pach , sudocream i plyn do kapieli.
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
ggora ja zupełnie dzisiaj zapomniałam że ciuszki są w tesco
chciałam koniecznie coś dla małej kupić choćby śpioszki ale byliśmy w mothercare i ceny niektórych rzeczy mnie powaliły
|
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie krem do rąk Ale do ciała tez mam :PJa też alergik A oliwkę używam w żelu Jonsona- delikatny zapach i fajnie się smaruje, a jak na noc nasmaruje to rano jeszcze ja czuje
|
|
#2814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o rozne okazje w Uk to polecam ci stronke www.offeroftheday.co.uk . Masz tam zbior wiekszosci przecen ( uwielbialam ta stronke ). No i oczywiscie niezapomniany argos i jego przeceny- szczegolnie uzyteczne gdy chodzi o zakup zabawek, mat edukacyjnych czy chociazby wypazarek itp
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) argos mam prawie pod nosem Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-11 o 20:05 |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Emolium sobie radzi, lubię ich też olejek do kąpieli bo ten faktycznie super nawilża skórę ![]() O i miło spotkać kogoś z podobnym problemem
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-11 o 20:07 |
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez po tym programie taki raz był o tych pieluchach to chciałam je kupić, ale własnie nie pamietam czy to prać niby trzeba ???? Jak tak to juz jest spalone u Mnie bo nie bede prać, i tak bedzie prania kupe po maluszku a do tego jeszcze pieluchy . ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Jadłam u siostry z sosem, i szczrze to nawet dobre to jest ale to jest takie bezpłuciowe takie bezsmakowe Ja bym powiedziała. Jeśli bede mieć kiedy okazje oczywiscie zjem ale bez wielkiego szału.
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój brzuszek powoli rośnie, więc namiętnie smaruję się rano i wieczorem (brzuszek, biust, pośladki) Na pozostałe partie ciała stosuję ziaja kozie mleko. I na tą chwilę ciałko mam nawilżone
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak zawsze robiłąm kupowałąm pieluchy tylko w promocji i zawsze udawało mi sie miec te pampers bo jednak sa drogie, a z promocji kilka sztuk to jednak paczka gratis może wyjśc.
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Anula przykro mi z powodu nieprzyjemnej wizyty, ale nie martw się na zapas, na pewno będzie z Małą wszystko dobrze. Zazdroszczę Wam usg, ja wariuję ze zniecierpliwienia
jeszcze tylko kilka dni..BTW, mam ogromną ochotę na frytki myślicie, że można sobie raz pofolgować?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Trzeba działać szybko, żeby nie dopuścić do rozkwitu. Wirus jest dość niebezpieczny w ciąży, więc trzeba go szybko zwalczyć. Możesz smarować Zoviraxem narazie, na pewno coś tam pomoże, a na 100% nie zaszkodzi

Ja to już działam, gdy zaczyna się cały proces, zanim wyskoczą wykwity. Będzie dobrze !!!!! 
pytałam się specjalnie a ona się pyta czy mam jakieś przeczucie a ja że to będzie dziewczynka(nie powiedziałam że miałam wcześniej USG

używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.
mi przed wczoraj w nocy wyszło coś na brodzie prawie na środku, wiem jak wygląda opryszczka bo czasami mam ją na ustach, ale ostatnio (odpukać) nic mi nie wychodzi. Ale właśnie na brodzie miałam coś jakby pryszcz, i oczywiście ja jak ten debil wydusiłam to, poleciało trochę ropy i po sprawie a na następny dzień obudziłam się z kilkoma takimi koło siebie i one wczoraj zamieniły mi się w jeden wielki ropny strup czy to można traktować jak opryszczkę? Bałam się smarować zoviraxem, chociaż taki miałam plan, ale teraz jak czytam ze to niebezpieczne dla ciąży to aż się wystraszyłam
) to mi wierciła jakby nie wiem co chciała tam wyszukać

chciałam koniecznie coś dla małej kupić choćby śpioszki ale byliśmy w mothercare i ceny niektórych rzeczy mnie powaliły