![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze wygladac na zdjeciach ?
Mam takie pytanie do ekspertek
![]() i jeszcze jedno (z gory przepraszam za ignorancje ![]() i co do zdjec robionych z samowyzwalaczem ,mozna w taki sposob zrobic "porzadne" zdjecie i wyjsc na nim korzystnie ? ![]() ![]() i jeszcze ostatnie pytanko,czy znacie jakies programy do obrobki zdjec,ktore mozna legalnie pobrac z internetu ? cos w stylu Photoshopa ? (tego sciagalam kilkakrotnie,ale za kazdym razem program prosi mnie o numer licencji,wiec nie moglam go nigdy uruchomic)
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2011-05-10 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak dobrze wygladac na zdjeciach ?
Bardzo fajny i darmowy program do obróbki zdjęć to Gimp
![]() Co do reszty niestety nie jestem w stanie pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Mi się najbardziej podobają zdjęcia naturalne, nie przesadnie ustawiane, bez dziwnych poz i dzióbków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
photoshop to wydatek na ok 2 tys zl
![]() klucze do licencji sa malo przydatne bo producent je blokuje ![]() polecalabym gimp, photoscape, czy picassa; osobiscie uzywam tylko photoshopa - jest zdecydowanie najlepszy ![]() ![]() ![]() jesli bardzo ci zalezy na jakims efekcie a nie potrafisz czegos zrobic sama to moze sprobuj na wizazu? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479387 wrzucasz zdjecie przez jakas stronke, podajesz do niej link i ktos sie nia zajmie ![]() mam nadzieje ze pomoglam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() sciagnelam Gimp'a i juz na nim dzialam,musze sie go nauczyc,to pewnie troche mi zajmie,ale bardzo mi sie podoba,pewnie to nie to samo co Photoshop,chociaz nigdy go nie uzywalam,ale wydaje sie naprawde fajny,przynajmniej mnie,kompletnie zielona zadowala poki co ![]() chochlik kornwalijski - ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
wygooglowałam kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26855995]wygooglowałam kiedyś
![]() CD Key ? a to nie jest wlasnie ten klucza jakis ? kod czy cos ![]() i tak nic z tego nie zrozumialam ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi i GIMPa to też trzeba się z nim troszkę oswoić, da się na nim wydłużać/skracać/poszerzać/wyszczuplać
![]() Nie zraź się do tego programu i przebrnij przez warstwy potem już tylko z górki ;D -0,3, +0,3 to prawdopodobnie pomnijeszenie/zwiększenie ekspozycji ale najlepiej sprawdź w instrukcji ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, serial (kod, nr licencji - jak kto woli
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kod znajde w internecie ? jak ? ![]() znacie jakies strony gdzie moge to znalesc lacznie z photoshopem,czy musze sie troche nagrzebac w googlach ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26856861]kod znajdziesz w googlach
![]() ![]() ![]() aaaaaaa ![]() no to sproboje ,jak zadziala to sie pochwale,jak nie to sie pozale ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Sztab Antypiracki informuje, że rozpowszechnianie filmów, muzyki i oprogramowania, w tym gier komputerowych bez zgody uprawnionego (twórca, producent, artysta wykonawca) poprzez np. publiczne udostępnienie w Internecie lub poprzez przesłanie emailem lub w ramach sieci P2P lub w jakichkolwiek inny sposób publicznego udostępnienia muzyki, filmów czy oprogramowania podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 116 (bezprawne rozpowszechnianie) i art. 117 (bezprawne utrwalanie lub zwielokrotnianie w celu rozpowszechnienia) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2 a nawet 3 lat, jeśli sprawca działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Jeśli sprawca przestępstwa z art. 116 uczynił sobie z niego stałe źródło dochodu lub działalność przestępną, kara pozbawienia wolności wynosi od 6 miesięcy do 5 lat.
Podstawa prawna: art. 116 ust 1-3 oraz art. 117 ust 1-2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych W wypadku nabywania w celu osiągnięcia korzyści majątkowej bezprawnie rozpowszechnianych nośników z muzyką, filmami lub oprogramowaniem, w tym grami komputerowymi, sprawcy – zgodnie z art. 118 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych – grozi kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Jeśli sprawca przestępstwa z art. 118 uczynił sobie z niego stałe źródło dochodu lub działalność przestępną (lub kieruje nią lub ją organizuje) kara pozbawienia wolności wynosi od roku do 5 lat. Paserstwo nośników z bezprawnie rozpowszechnionymi kopiami utworów (muzyki, filmów, oprogramowania, w tym gier komputerowych) zagrożone jest karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat dwóch. Podstawa prawna: art. 118 ust. 1-3 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych Sztab Antypiracki informuje, że osoba posiadająca, przechowująca lub wykorzystująca urządzenia lub ich komponenty, służące do usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem, przegrywaniem lub zwielokrotnianiem utworów (muzyki, filmów lub oprogramowania, w tym gier komputerowych) podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku. Podstawa prawna: art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. _________________________ ___________ Akcja policji na Podlasiu! W wyniku interwencji funkcjonariuszy, zabezpieczono oprogramowanie graficzne za ponad 200 tysięcy złotych! Więcej informacji na <http://sztab-antypiracki.pl/pl/aktualnosci/pokaz/176> Bądź bezpieczny. Audytuj oprogramowanie, więcej informacji znajdziesz na stronie www.reo.org.pl i http://zrobtosamo.pl/firma/dostawcy.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
wiem, że nie ten dział ale nie chce mi się tworzyć nowego wątku, co do wypowiedzi użytkownika 'sztab antypiracki', obiło mi się ostatnio o uszy, że jeśli program (dajmy na to że Photoshop) jest piracki/pobrany z internetu/wzięty od znajomych/ze stadionu itp itd; ale służy TYLKO i WYŁĄCZNIE do celów osobistych, do nauki to nie można za posiadanie takiego programu ukarać. Problem zaczyna się gdy pobieramy pieniądze np. za przerabianie zdjęć na pirackim programie - wtedy zostajemy ukarani.
Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? czy to jest prawda czy plotka?? pozdrawiam ![]()
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
fajny temat,ale jestem rozczarowana odpowiedziami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozesz mi cos doradzic ? ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
No dobra, ale nikt nie udzielił odpowiedzi na to jak się ustawiać ;P
Z tego co ja zauważyłam - pierwsze i najważniejsze, wyprostować plecy. Wydajesz się wtedy od razu szczuplejsza. Poza tym - pokombinuj trochę, posprawdzaj. Kiedy "wypychasz" coś w stronę obiektywu to wyda się to większe, kiedy "cofasz", oddalasz - no to mniejsze. Np. kiedy staniesz bokiem i wypchniesz biodro w stronę obiektywu, możesz wydawać się grubsza niż jesteś w rzeczywistości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do pytania zawartego w temacie - przede wszystkim się nie stresować, bo spięta modelka to najgorsze zło. Wyprostować się, pamiętać o ładnym ułożeniu nóg (bo modelki często skupiają się na górze, nogi mając w pozycji dość pokracznej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do gimpa - czy ktoś mógłby pouczyć nas obsługi tego programu lub polecić jakiś instruktaż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
WITAM, co do programu to wiem, że jest trochę podobny online tzn.bajery różne ale nie pamiętam, wieczorem poszukam i podam link ![]() corel jest tańszy dużo od ps a też wcale nie jest zły, gimpa osobiście nie używałam ,ale podobno też jest dobry. http://www.maniooo.pl/tutoriale.php
Wciąż ucieka nam, bo nie znamy prawdy o nim. Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni...? Edytowane przez JaKate Czas edycji: 2011-06-01 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie uzywam Gimp'a i podoba mi sie mi w zupelnosci wystarczy do moim zabaw zdjeciami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.