|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
marynka89 http://www.dlamamyidziecka.co.uk/
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
to chyba normalne...takie obawy....
myślałam, że tylko ja taka nienormalna panikara jestem ![]() lecę nóżki wymoczyć przed telewizorkiem ![]() i broszkę ogolić ![]() jutro wizytka ciekawe co u mojego maleństwa ![]() Daissy ty chyba tez jutro ? czy coś pomyliłam ![]() bądź co bądź trzymam kciukaski buziaki mamuski
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
antropia, grazin, daisy
więc za jutrzejsze wizytyAlbo mi się zdawało, albo widziałam Monikę z numerkami na dole na pasku. Ciekawe jak tam po wizycie Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-11 o 21:30 |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
reness ale Ty the besciara jestes !!
Ja zatrzymałam sie na spisie tresci ![]() oo Paulis, napisz please Bo ja już na te eski "Zagramaniczne" sporo straciłam ale oczywiscie radosne wiesci, jakie od Dziewczynek słyszę sa najlepszą rekompensata !! Tez jestem ciekawa co u Camomile. Daj nam potem znac ![]() Zgłupiałas z tymi porządkami ![]() Grazin, czuje się oficjalnie zarażona optymizmem antropia, nawet tak nie mysl Ja nie biore takich rzeczy pod uwage i co najwyzej boję sie bolu ![]() Olliwka, moja mama mnie dziś pytała co to KTG, bo powiedziałam, że jutro sobie razem pojdziemy na nie Niestety jak mnie mam 34l temu rodziła to było caaaaaaaaalkiem inaczej
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że zawsze moze coś pójść nie tak, i zdarzaja sie rzeczy straszn, ale pocieszmy sie że sa to sytuacje sporadyczne, z naszymi iązami jest wszystko dobrze i bedziemy w szpitalu pod opieką lekarzy ktorzy wiedza co robić w razie czego i mają sprzęt do ratowania życia... tak na prawde zawsze bedziemy sie juz martwić o dzidzie ale nie mozemy pozwolić zeby to zawładneło naszym życiem, wiec sie nie martw na zapas ok???? Cytat:
moja Ty słodka![]() i mialas jakies skurcze przy tych porządkach? mi pare razy stwardniał brzuch tylko. ale w domu musi błyszczeć, ja w koncu nie pozamioatałam:P Cytat:
jakos nie chciałam w ciazy z alkoholem jesc![]() rano nic nie goliłam ![]() ale moze o tym pisąłam, bo dla mnie dzień golenia broszki jest dniem traumatyczny,:P przeciez musze takie gimnastyki wykonać ! i na dodatek robie na oślep wszystko zacinam sie w 84 miejscach a jak wychodze z wanny i patrze w lustro to jestem ogolona w panterke i musze poprawki nanosić ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- to się cieszędobra ide bo mi sie woda nalała ![]() ps. zjadłam własnie znowu rozka i dwie bułki ![]() co za dureń ze mnie
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy racja...moja też nie wiedziała co to ktg
I tak się zastanawiam i wydaje mi się, że kobiety mniej panikowały jak nie miały tylu usg,ktg,tylu badań i niezdiagnozowanego odpadającego czopa ![]() renessme a ja nie mogę się zabrać za moją mgr
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Trzymam kciuki za Was jutro dziewczynki ![]() Zmykam pod prysznic i spac
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest bardziej posmak advocatu więc ja nie odmawiam sobie idę do tż bo sam siedzi w pokoju na górze ![]() miłych nocek a no i od rana 3mam za jutrzejsze wizyty u ginów
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-05-11 o 21:41 |
|
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy wiec ja przejme Camomile
Ona tez pewnie ma darmowki takze luzik guzik spoko loko Poki co nie odpisuje... moze rodzi? Grazin wstyd sie przyznac, ale nie wiem. Bywal twardy na gorze, ale na dole niezbyt. No i wlasnie mnie to zaczelo zastanawiac, bo wczesniej brzuch twardnial na dole... yyy moze rzeczywiscie moje dziecko zdecydowalo sie urodzic jama ustna ![]() A i jak masz taki apetyt to moze byc tak, ze magazynujesz przed porodem ![]() Antropia ![]() Moja mama tez nie wiedziala co to czop!
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam tosty i jeszcze do Was wróciłam
Cytat:
|
|
|
#822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poszukaj sobie w necie o masazu niemowlaka, ja kiedys mialam ambicje, ale pozniej skonczylo sie na zwyklym wtarciu oliwki na szybciora Glowe tak - zwlaszcza jesli zauwazysz poczatki ciemieniuchy - posmarowac oliwka i po jakims czasie wyczesac luski albo zetrzec np. pielucha tetrowa. I glowy oczywiscie nie szorowac nie wiadomo jak, ale nie obchodz sie z nia za delikatnie bo wtedy ciemieniuche masz na bank.Cytat:
Nie leje ale Olke widocznie stwierdzil, ze skoro juz mieszkamy w rejonie rolniczym, to trzeba sie zaczac przygotowywac do pracy na farmie matko jak ja kocham tego faceta ...Cytat:
W Bootsach sa cale polki zawalone kosmetykami dla dzieci, nie tylko bootsowymi, choc polskich nie znajdziesz, ale sa np. Oliatum, Weleda, Little Me, Nature Babycare. Warto zagladac tez do wszystkich healthy shopow. Z polskiego sklepu ![]() Ale jak w ubieglym roku bylam w Pl, to nakupowalam sobie roznych "must have" i wyslalam kurierem do Irlandii. W sumie cos okolo 80kg ![]() |
||||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
eve 80kg? ja pierdziele co Ty nakupowałas? wanne i 50 kg ziemi do kwiatków?
bo chyba nie 80 kg sudokremu hihimelduje ze broszka ogolona oczywiscie jak juz sie napiankowałam i myślałam jak by tu zaczac zadzowniła moja mama a musiałam odebrac bo jak po jednym sygnale nie odbieram to ona dostaje zawału ze juz na porodówce wypycham jej wnuka wiec taka zamydlona odebrała i dostałąm wykład co ja to robie sama w wannie ! i to w ciepłej wodzie ( bo wiecie ona mierzy temp przez telefon ) a jej tż sie tam darł Małgosia ale my nie jesteśmy jeszcze gotowi do rodzinnego porodu w wodzie ![]() haha
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-05-11 o 22:18 |
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Grazin
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, u mnie zastoj dalej
.W dzien skurcze mniejsze, przynajmniej odespalam nocke. I zbieram sily na kolejna!! W szpitalu zrobili mi masaz szyjki, wcale nie bylo to straszne. Polozna mowila, ze dzis jeszcze powinnam wrocic do nich. Jak widac ona tez sie mylila .Skurcze sa, nawet bolesne,niektore bardzo, ale nieregularne i za rzadko (9,2,5 min.przykladowo)... Na razie jakos sie trzymam, TZ bardzo mnie wspiera. Jak nas zawrocili ze szpitala to mialam chwile zalamki, teraz mysle, ze co ma byc to bedzie... Przesiaduje duzo w wannie, baaaardzo to pomaga, polecam (chociaz pewnie zadnej z was nie bedzie sie tak porod dlugo rozkrecal jak mi ).A, Daisy, moze bede smsy slac do Paulizi, co bys sie nie wykosztowala za bardzo?? Paulizia, kochana dziekuje za smsowe wsparcie I wam wszystkim zatrzymanie kciukow,to bardzo mile Nie dam rady was teraz nadrobic .Chcialam tylko pogratulowac bardzo nowym mamusiom: Xanti, caffelatte i Anulince
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Caffelate gratuluję z całego serca !! leżałaś całą ciążę i masz swojego małego przystojniaka
oglądałam Jackass'ów i prawie 2 razy w trakcie filmu zwymiotowałam. przeginają zjadłam kolację, włączę serial i poczekam na mężusia. Grazin Ciebie lepiej ubierać, niż żywic ps. dałam te linki na pierwszą stronę pani profesor a co do golenia brochy samemu - szacun ale zmachałam się przy tym jak cholera ! to moje 4golenie kury podczas ciąży ![]() Pauliziu szalona jesteś ! weź jeszcze zaszalej i wybierz się do mnie do PL i mi mieszkanie ogarnij btw. zobacz jak mało mam przed nami zostało w maju Antropia nie dopuszczaj do siebie takich myśli ! ja też jak mnie coś najdzie, to odganiam wszystko co złe. mały będzie zdrowy i wszystko będzie dobrze
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj tż raz próbował mnie ogolić i wiecej sie nie dam bo to było straszne i byłam zestresowana:Pi mnie gilgotało ![]() dobra koncze gsadke bo za chwile wróci z pracy ![]() i musze mu cos zrobić do koryta ![]() buziaki
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
hej hej, jestem dzieki za pamięc....
byłam w pracy 3 godz nie mogłam sie nagadac z moja pania Jadzia ale swietny jest a jak juz chciałam do Was zajrzec to zadzwoniła kolezanka z Anglii i rozmawiałysmy godzine Gin przebadał mnie i......szyjka gładka, łozysko stare czopa nie ma dzidzia gotowa do wyjscia,na dniach powinna nastapic akcja i tyle. jestem juz na macierzyńskim bo mu sie nie opłacało wypisywac na 3 dni zwolnienia
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile
Dzien sie jeszcze nie skonczyl kochana Ja mam nadzieje, ze dzis w nocy juz sie rozkreci na dobre... ilez mozna sie meczyc co? Tym bardziej, ze w Anglii przyjmuja w ostatniej chwili. W Polsce pewnie juz bys byla na porodowce ech... ja mocno zacisniete i jakby co to pisz do mnie ja przekaze dziewczynom co i jak Dziewczonka to chyba bedziemy wypluwac dzieci. Doslownie
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
nie sudocremu, a 80kg ziajki a tak serio to calkiem latwo to uzbierac - kosmetyki dla nas wszystkich, bo tu co prawda cenowo to samo, ale czasem brak moich ulubionych polskich, ksiazki, duuuuuuzo ciuchow dla calej trojki, kilka spraw z domu i wyszly 3 wielgachne kartony Jak sie jedzie raz na 4 lata, to tak to wyglada ![]() Gratki z powodu golenia |
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
saniu mój czop był zółty i wodnisty, troszke bardziej gesty niz mocz, tak dziwnie wygladał na wkładce ,nie ciagnacy tylko rzadki
nie wiem jak to opisac .
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jackassow ogladalam raz. Ostatnio. Ble. A widzialas moja droga termin porodu pierwszej mamusi z listy oczekujacych? No! Wiec jutro nastepne okno i bede musiala kombinowac co jeszcze mam do sprzatania
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to czekamy na roziwniecie akcji!!!
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile aby się rozkręciło
![]() monika21121984 i dla Ciebie, jak już się rozkręci niech pójdzie szybciutkoA mi tak smutno miękka pipka ze mnie
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
eve on jest zapasiony,ma takie policzki zwisajace i dłonie grubasne nogi jak szynki w miesnym a na stopy nie wchodza mu buciki, ma tylko jedne takie wiązane od paluszkow do góry
karmi go kasza manna na mleku, twierdzi ze to dla tego ze duzo jej szło mleka kupnego ktore jest bardzo drogie,a ona nie ma kasy
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za jutrzejsze wizyty i porody
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
gusiaczku nie jestes miekk pipka tylko masz dobre serduszko i kochasz mamusie
ja juz robie papap i ide lulu ciekawe kto jutro???
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Niedługo wróci Tż z pracy to też się przytulę Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

więc za jutrzejsze wizyty
ale oczywiscie radosne wiesci, jakie od Dziewczynek słyszę sa najlepszą rekompensata !! 

i taka do szpitala pojadę...ale z drugiej strony chciałabym żeby tak znienacka mnie wzięło

Czekamy na Ciebie fasolko

Kremu z filtrem też będziemy używać, mam Chicco, a znaleźć cokolwiek w PL dla takiego malucha, to paranoja 

No! Wiec jutro nastepne okno i bede musiala kombinowac co jeszcze mam do sprzatania