Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 21:00   #631
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A pochwale sie jeszcze nasza kuchnia zdjecia byly robione jak jeszcze troche szyb jej brakowało
fajnie dobrane kolory
ale ja lubię jasne meble
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:01   #632
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wózek wygląda jak nowy, aż dziw bierze, leżaczek zresztą też. Super że już sypialnia prawie gotowa, a co teściowa na to ze się wyprowadzacie?
sypialnia gotowa - a ta dziura w komodzie na zdjęciu to przez to że się zepsuły prowadnice w szufladzie ale tata dokupił mi dziś te prowadnice trzeba przykręcić jej i komoda będzie kompletna

w sumie nic nie mówi, ale co myśli na ten temat to nie wiem nie komentuje naszej wyprowadzki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:04   #633
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja dzis pojechalam rano do szpitala na oddział do mojej ginki bo plamienie nie ustalo a i skurcze meczyly mnie caly wczorajszy dzien co chwile (jeszcze tyle nie mialam). Zbadala mnie - plamienie z szyjki po badaniu naszczescie, zrobila usg, pokazala jak glowka naciska na szyjke.. i zwiekszyla mi fenoterol do 8 tabl dziennie (co 3 godz) + nospa 3x1. Chciala mnie zostawic w szpitalu i dac Dexaven na szybszy rozwoj pluc bo glowka strasznie naciska na ta szyjke ale koniec koncow powiedziala ze poczekamy jeszcze te 2 tyg do wizyty ale gdyby tak skurcze nie ustepowaly lub sie nasilily to mam od razu na Izbe jechac
Jak tylko wstane to brzuch jak kamien mam, martwie sie ale leze z pupa w gorze jak kazala ginka i mam nadzieje ze wytrzymamy prosze o kciuki dzialaja cuda

Ide Was nadrabiac..
kurcze nie fajnie, że Cie tak na szyjkę naciska

Carmel i takie kolory jak na zdjęciu?! Gondolka rewelacja! z reszta jak cały wózek

Beatka cudne te zdobycze!

Agulaabar tako tako fajna ta torba. Ja musze moją zmienić bo mi się nie podoba!

Blondynka śliczna!! i nie dorga!

Sweet wróciła, wróciłam. CO to za diably robia w tym szpitalu

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:06   #634
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no widzisz ja też jak byłam w niedzielę w Krakowie pomyślałam że może lepiej pociągiem jechać, żeby się spotkać a galeria krakowska przy samym dworcu prawie ale jakoś uciekł mi temat z pamięci a teraz to już za późno żeby się zgrać większą grupą

nic straconego mam nadzieję że w najbliższym czasie uda nam się spotkać większą grupą z tego co widzę to jutro dwie z nas odpadły, a nie wiem jak Stapelka i Babonik

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:07   #635
moniczka2123
Zadomowienie

Ide dziewczynki ide spac

bo padam na pyszczek

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:07   #636
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
spokojnie kochana teraz to już niedoczynność nie zagrozi maluszkowi , za to na początku ciąży może być przyczyną ronienia. No a jeśli stwierdził niedoczynność (haszimoto) to trzeba za to się wziąć
ja też zażywam te tabletki, tyle, że jedną dziennie i to już od października i dopiero po ciąży się okaże czy nadal trzeba będzie je zażywać.
tylko pamiętaj, że te tabletki zażywa się naczczo, pół godziny przed pierwszym posiłkiem to minimum!!

Wlasnie miałam poczytać jak je brać. Najlepiej jak od razu wstanę to je wezmę muszę poszukać chyba jakiego endo z nfz bo ja zbankrutuje tylko ze ponoc u mnie w miescie go nie ma!

Stary 2011-05-11, 21:08   #637
83monia
Zakorzenienie

sweet - u nas zatrzymuja na poród tylko w przypadku jak odejda wody 2h wczesniej lub rozwarcie jest na min. 3 cm. no pewnie w rpzypadku braku ruchow lub czegos w tym stylu (krwotok?) też, ale to juz pewnie ekstremum...

zrobilam sobie plan porodu:

Przygotowania do porodu
Proszę o niewykonywanie żadnych zabiegów przygotowujących do porodu, takich jak golenie czy lewatywa, chyba że na moja wyraźna prośbę.
Zależy mi na tym, by personel szpitala uzgadniał ze mną wszystkie zabiegi zanim zostaną one wykonane.
Chciałabym mieć możliwość swobodnego poruszania się, zmieniania pozycji i korzystania z toalety w trakcie pierwszego okresu porodu.
Chciałabym moc jeść i pić podczas porodu jeżeli nie ma przeciwwskazań.

Wywoływanie porodu
Chciałabym uniknąć wywoływania porodu, chyba że ze względów medycznych będzie to konieczne.

Znieczulenie
Chciałabym, jeśli to tylko możliwe, uniknąć wszelkich środków zmieniających świadomość.

Cesarskie cięcie
Jestem przekonana, że wolałabym uniknąć cesarskiego cięcia, chyba, że jest to konieczne.
Jeżeli cesarskie cięcie będzie konieczne, chciałabym zostać w pełni poinformowana o powodach takiej decyzji.
Wolałabym unikać całkowitej narkozy, jeśli to tylko będzie możliwe.
Jeśli to będzie możliwe, chciałabym karmić piersią od razu po porodzie.

Ochrona krocza
Wolałabym nie mieć nacinanego krocza, chyba że będzie to konieczne.
Wolałabym mieć niewielkie pęknięcie niż nacięcie krocza.
Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza.

Poród
Chciałabym mieć swobodę wyboru pozycji porodowej.

Po porodzie
Proszę położyć dziecko na moim brzuchu / ew. klatce piersiowej od razu po porodzie.
Chciałbym karmić od razu po porodzie.
Chciałabym aby osoba towarzysząca, jeśli tego chce, mogła przeciąć pępowinę
Wolałabym poczekać aż łożysko samo się urodzi – nie chcę rutynowego zastrzyku z oksytocyny.
Wolałabym nie mieć cewnika, jeśli to tylko możliwe.
Proszę, aby od razu po porodzie, najszybciej jak to możliwe, usunąć mi wenflon i/lub cewnik.
Chciałabym, aby reszta moich dzieci mogła mnie o każdej porze odwiedzić.

Opieka noworodkowa
Chciałabym trzymać moje dziecko blisko – „skóra przy skórze” przez pierwsze godziny po porodzie.

Karmienie piersią
Planuję karmić piersią i chciałabym zacząć karmić od razu po porodzie.
Proszę nie dokarmiać dziecka bez uzgodnienia tego wcześniej ze mną.

zbyt wymagajaca to ja nei jestem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 21:17   #638
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sweet - u nas zatrzymuja na poród tylko w przypadku jak odejda wody 2h wczesniej lub rozwarcie jest na min. 3 cm. no pewnie w rpzypadku braku ruchow lub czegos w tym stylu (krwotok?) też, ale to juz pewnie ekstremum...

Przygotowania do porodu
Proszę o niewykonywanie żadnych zabiegów przygotowujących do porodu, takich jak golenie czy lewatywa, chyba że na moja wyraźna prośbę.
Zależy mi na tym, by personel szpitala uzgadniał ze mną wszystkie zabiegi zanim zostaną one wykonane.
Chciałabym mieć możliwość swobodnego poruszania się, zmieniania pozycji i korzystania z toalety w trakcie pierwszego okresu porodu.

Wywoływanie porodu
Chciałabym uniknąć wywoływania porodu, chyba że ze względów medycznych będzie to konieczne.

Znieczulenie
Chciałabym, jeśli to tylko możliwe, uniknąć wszelkich środków zmieniających świadomość.

Cesarskie cięcie
Jestem przekonana, że wolałabym uniknąć cesarskiego cięcia, chyba, że jest to konieczne.
Jeżeli cesarskie cięcie będzie konieczne, chciałabym zostać w pełni poinformowana o powodach takiej decyzji.

Ochrona krocza

Poród

Po porodzie
Proszę położyć dziecko na moim brzuchu / ew. klatce piersiowej od razu po porodzie.
Wolałabym poczekać aż łożysko samo się urodzi – nie chcę rutynowego zastrzyku z oksytocyny.
Proszę, aby od razu po porodzie, najszybciej jak to możliwe, usunąć mi wenflon i/lub cewnik.

Opieka noworodkowa
Chciałabym trzymać moje dziecko blisko – „skóra przy skórze” przez pierwsze godziny po porodzie.

Karmienie piersią

wow jestem pod wrażeniem
Ja jeszcze nie myślę o porodzie, bo jak ktoś z rodziny wspomina to zaczynam się cała telepać z przerażenia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:18   #639
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Monia, dobra robota!

Dziubek - no ja zakladalam, ze wracam pociagiem max o 21szej tak zeby przed polnoca byc w domu ewentualnie mam jeszcze mozliwosc spania u szwagrow badz przyjaciolki w Kraku, ale wole chyba wrocic do domku.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 22:05   #640
Natka_
Zakorzenienie

CarmeaSoprano wkońcu wózek wybranyA kolor piękny

Moniczka bardzo ładna łazienka, zresztakuchnia też
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 22:09   #641
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Całe popołudnie szalałam w ogródku. Jednak przymrozki zrobiły swoje z różami, ale coś tam z nich będzie. Trawkę mąż skosił i pachnie pieknie. Potem wyskoczylismy na lody i zeszło...

Beatko, ale Ty wymiatasz na szmatkach! Uwielbiam oglądać takie zakupki, szczególnie, że płacisz za nie takie grosze! A Marina pewnie będzie zadowolona z takich niebieskich ciuszków

Poza tym muszę się wyżalić na rodzinkę - nie chce mi się opisywać, bo sytuacja taka durna, że aż żal gadać, ale się wściekłam aż do płaczu, co już dawno mi się nie zdarzyło. :1wsciekl y Boże, jak dobrze że mieszkamy sami!!!!

Moniczka, super łazienka, ja uwielbiam takie kolorki No i kuchnia wypasiona

Monia, jesteś the best! Ja jestem na etapie nie myslenia o tym, co mnie czeka... Ale kiedyć trzeba będzie zacząć...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 22:40   #642
83monia
Zakorzenienie

dzieki laski. wyczytalam niedawno po co wlasciwie sie przystawia max w ciagu 2h dziecko do piersi - nie dlatego ze glodne, bo nie powinno jeszcze byc, nie dlatego zeby pobudzic laktacje, ale dlatego zeby nie zachorowalo na nic ciekawego i by szybciej zółtaczka mineła... zebym to ja wiedziala o tej zołtaczce to od razu dalabym cyca, a nie byla potem skazana na tygodniowa hospitalizacje po porodzie, bo maly mial mega zoltaczke... karmilam go na bank ok. 4-5 h po porodzie dopiero... teraz jestem madrzejsza - i wy tez!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 05:41   #643
meszsares
Zadomowienie

czyzbym byla dzisiaj pierwsza??
dziecko steknelo przez sen i mnie obudzilo - no i koniec spania na chwile obecna...
witam wiec w tym pieknym dniu
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 05:44   #644
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

Przygotowania do porodu

Wywoływanie porodu

Znieczulenie

Cesarskie cięcie

Ochrona krocza

Poród

Po porodzie

Opieka noworodkowa

Karmienie piersią

No ładnie się napracowałaś Super
Stary 2011-05-12, 05:47   #645
SweetAngel1984
Zadomowienie

ja juz po śniadanku......
ogarnełam trochę wokół siebie.....
jakoś nie chciało mi sie w nocy spac......

niedługo zbieram się do pulmonologa
taaaak mi się nie chce......
ale potem obiecalam sobie ze pojde na bazar po jakas pyszna drożdżówkę maja chyba największy wybór w mieście.....
więc to mnie mobilizuje

moniczka - ale masz chawirke wypasik

monia - ładny plan...... ja dlugo myslalam i postanowilam, ze
nie robie bo wiem ze jak sie cos planuje to i tak inaczej wychodzi....bedize co ma byc aby zdrowy maluszek byl

baetka
- bardzo lubie bielizne firmy La Senza i Secret też wogóle uwielbiam bielizne.......

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-12 o 05:52
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 06:03   #646
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

witam i ja z rana
tż do pracy poszedł, ja musiałam oczywiście coś zjeść i poczytałam trochę Was w łóżku ale musiałam sie podnieść do biurka bo odpisywać nie lubię z laptopem na kolanach bo mi niewygodnie

ja też chyba trochę ogarnę z rana w domu a potem wezmę pachnącą kąpiel bo wczoraj tylko był szybki prysznic wieczorem - lenia miałam i chciało mi się spać dziś sobie zrobię pachnące Spa.

mam dziś w planach posprzątać samochód, miałam to w sobotę zrobić ale pogoda coś ma być nie za bardzo w sobotę i dziś tż pojechał do pracy moim autem a swoje mi odstawił do sprzątania.

Lecę ogarnąć trochę w domu

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

właśnie rzuciło mi się w oczy że dobra firma tego szlafroczka i fajna gładka bawełna i nie będzie się mechacić ale w razie czego to i tak mogę "wydepilować" jak się cos zmechaci bo też mam golarkę do ubrań tak jak Ty - super sprawa - nieraz kupuje w lumpku coś za grosze bo brzydko wygląda jak skulkowane jest a jak się wyczyści to jak nowe

Stary 2011-05-12, 06:15   #647
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hej mamuśki

znalazłam tanią huśtawkę na all może któraś się skusi

http://allegro.pl/fisher-price-zen-h...606986614.html

sweet trzymam kciukasy za wizytę
Stary 2011-05-12, 06:23   #648
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
hej mamuśki

znalazłam tanią huśtawkę na all może któraś się skusi

http://allegro.pl/fisher-price-zen-h...606986614.html

sweet trzymam kciukasy za wizytę
hehe ty to masz zdrowie od rana na all
śliczna ta huśtawa chcialam kupic taka sama tylko uzywana za 150 zl byla ale wreszcie sie na inna zdecydowalam
thx za kciuki przydadza się

beatka - no dobra sprawa ta golarka czasem cossprzedaja za 1 albo 2 zl w lumpku bo zmechacone strasznie nie nadaje sie od niczego a po ogoleniu okazuje sie jak nowka sztuka

ja nie moge nigdzie znalezc szlafroka....chyab bede musial kupic jakis w sklepie chyba ze do tej pory cos sie trafi z nienacka
Stary 2011-05-12, 06:33   #649
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
śliczna ta huśtawa chcialam kupic taka sama tylko uzywana za 150 zl byla ale wreszcie sie na inna zdecydowalam
thx za kciuki przydadza się
kurcze mogłaś dać znać bo nowa kosztuje ok 500-600zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 06:45   #650
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
kurcze mogłaś dać znać bo nowa kosztuje ok 500-600zł
a moze ja jeszcze mam linka do taniej auckje z tym lezaczkeim chcesz ?
Stary 2011-05-12, 06:53   #651
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

beatka - no dobra sprawa ta golarka czasem cossprzedaja za 1 albo 2 zl w lumpku bo zmechacone strasznie nie nadaje sie od niczego a po ogoleniu okazuje sie jak nowka sztuka

ja nie moge nigdzie znalezc szlafroka....chyab bede musial kupic jakis w sklepie chyba ze do tej pory cos sie trafi z nienacka
ja też od rana na all siedziałam
bo szukam czegoś na prezent dla 7 letniej dziewczynki tak do 100zł powiedzmy. Macie jakieś pomysły?

golarka - świetny wynalazek - ja mam taką do ładowania do gniazdka bo w tamtym roku zainwestowałam, te na baterie mnie wkurzały bo co rusz nowe baterie trzeba było..

ja tez już długo szlafroka szukałam ale dopiero ten mi się trafił teraz przypadkiem.

Stary 2011-05-12, 06:56   #652
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej
Brunetka jasne, że bida aktualna, a jakby inaczej, ale tak jak mówiła Patik, może byśmy w końcu wybrały datę i godzinę
Beatka piękna sypialnia, ciuszki, wózek i fotelik tam w rogu
Moniczka śliczna lazienka-DUŻA i kuchnia też DUŻA- Ty w domku mieszkasz? U nas w bloku to wszystko takie minimalistyczne
Monia Ty to masz gadane i potrafisz się wyrazić Wczoraj któraś z dziewczyn podawała link do konkursu, żeby opisać, dzień w którym dowiedziałaś się o ciąży i odrazu pomyślałam o Tobie zakasowałaś byś wszystkie laski

Widzę, że inne dziewczyny też umawiają się na spotkania-fajnie

Ja wczoraj ostałam się przy pierogach i aż mi słabo się robiło i wiecie co -wyrzucam wszystkie przepisy na pierogi-bo niedoż, że dużo roboty, to i tak nie wychodzą mi takie jakbym chciała, to co się będę męczyła, nie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 06:56   #653
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
a moze ja jeszcze mam linka do taniej auckje z tym lezaczkeim chcesz ?
możesz podać
z tej hustawki tez mozna lezaczek zrobic
Stary 2011-05-12, 07:00   #654
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja tez już długo szlafroka szukałam ale dopiero ten mi się trafił teraz przypadkiem.
Ja też muszę sobie kupić, ale wolałabym właśnie jakiś tani z lumpka, bo nie zamierzam w nim później za czesto chodzić, bo w domu mam swój ulubiony- z polaru, więc nie będę go w sierpniu do szpitala zabierać Najchetniej to bym chciała własnie z cienkiej bawełny i z krótkim rękawkiem + jeszcze jedna piżama koszulowa-ale to tez raczej z lumpka, bo jeną do szpitala-taką wyjściówkę mam z all.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:08   #655
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
możesz podać
z tej hustawki tez mozna lezaczek zrobic
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...604732601.html

http://allegro.pl/rewelacyjny-lezacz...610181644.html

http://allegro.pl/fisher-price-zen-l...598344572.html

http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...610714866.html

ta druga chyba najbardzije oplacalna ja bym sie nie zastanawiala

beatko - ja Ci chyab nei pomoge bo ja w rodzien izadnej dziewczynki nie mam tylk osamych facetow wiec moglabym pomoc z prezentem dla chlopca a z jakiej to okazji?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też muszę sobie kupić, ale wolałabym właśnie jakiś tani z lumpka, bo nie zamierzam w nim później za czesto chodzić, bo w domu mam swój ulubiony- z polaru, więc nie będę go w sierpniu do szpitala zabierać Najchetniej to bym chciała własnie z cienkiej bawełny i z krótkim rękawkiem + jeszcze jedna piżama koszulowa-ale to tez raczej z lumpka, bo jeną do szpitala-taką wyjściówkę mam z all.
ja ma diwe koszule z lumpka do szpitala.....
i szlafrok tez bym chciala z lumpka bo wiecej go nie wloze bo mam tez swoj w domku ukochany, no chyba ze go na dzialke wywioze....... tam sie moze przyda hehe a nie chce mi sie placic 30-40 zl za szlafrok nowy jak wiem ze nie skonczy dobrze

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-12 o 07:06
Stary 2011-05-12, 07:11   #656
pieleszka
Wtajemniczenie

ja już też po śniadanku i kawce czytam sobie co tam u Was wieczorem się działo.

monia za plan porodu!!
beatko zakupy rewelacja ja też poluję na szlafrok, ale póki co nic nie widziałam ciekawego...

a u nas dzisiaj ma być burzowo...duszno już jest i głowa zaczyna mnie pobolewać... mam nadzieję, że jednak bokiem przejdą bo ja burzy nie znoszę, a poza tym chcę się dzisiaj do Nerolki wybrać, ale jak się rozgrzmi to nie wyjdę z domku bo ze mnie bojduszka co się boi piorunów...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:15   #657
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

u mnie znów piękny dzień sie zanosi a ja siedzę na razie z farbą na głowie, zaraz muszę się zbierać na uczelnię...ale lenia mam okropnego

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:30   #658
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem,
wzięłam pierwszą połowę tabletki.
Jakoś nie daje mi spokoju ten zasrany endo
po co mowił takie rzeczy

U mojej kuzynki też nie najlepiej,
leży już 7 tyg w szpitalu
nawet nie wiedziałam, że aż tyle czasu minęło,
no i doły łapie

Jak mam się dowiedzieć, czy moja tarczyca nie ma wpływu na dzidzię?!

Stary 2011-05-12, 07:30   #659
iwonap79
Raczkowanie

dzień dobry dziewuszki
ja też jakoś spać nie mogłam.. juź po sniadaniu i cześci sprzątania
zaplanowany dzień na maxa, ale co robić jak TZ na szkoleniu do jutra;(((
ale za to jutro wieczorkiem do Lublina na parapetówkę do znajomego i z imprezy prosto nad jeziorko (tak to jest jak jest kierowca..)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratluluję dotychczasowych dobrych wieści
cmok
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:31   #660
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ale jako popychadło (pcha rodzic) lub jezdzik. nie znam dziecka ani nie widzialam zadnego ktore samo na takich jezdzi. kup mu lepiej jezdzik, moze jakis tez z rączka. nasz rowerek wylądowal u babci. za maly juz i nadal nie umie pedalowac na nim... nie wiem po co robia takie rowerki, strasznie ciezko pedalowac cos co ma naped na przednim kole...
No mi bardziej chodzi o takie popychadło, sam to raczej jeździć tym nie będzie, raz że jeszcze nawet nie chodzi, dwa że to tak żywe dziecko że po własnym ogrodzie bym się bała go samego na tym rowerku puścic a do ilu latek Twoj mały na nim jeździł, jeśli mogę zapytać?
No i po drugie oni mają mieszkanie 23m kwadratowe... więc nie chce żadnych zabawek mu kupować bo naprawdę nie mają tego gdzie trzymać, a rowerek to przed drzwiami jak wózek.

Cytat:
Jaka sliczna!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja też od rana na all siedziałam
bo szukam czegoś na prezent dla 7 letniej dziewczynki tak do 100zł powiedzmy. Macie jakieś pomysły?
My naszej 4-latce kupiliśmy łyżwo-rolki, dziecko wniebowzięte dosłownie
A i Beatko zakupki cuuudne

Normalnie sama mam ochotę wybrać się chociaż raz do lumpka, jak oglądam te Wasze zdobycze. Bo przyznam się że nigdy jeszcze nie byłam i nie mam z kim się wybrać na ten pierwszy raz

Kurczę pomagałam wczoraj mężowi przy tej kostce... niby jakies poł godzinki, ale jedna mokra kostka z 3kg waży..... i chyba przeholowałam z tą pracą i teraz mam wyrzuty sumienia...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości