|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() w sumie nic nie mówi, ale co myśli na ten temat to nie wiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Carmel i takie kolory jak na zdjęciu?! Gondolka rewelacja! z reszta jak cały wózek ![]() Beatka cudne te zdobycze! Agulaabar tako tako ![]() ![]() Blondynka śliczna!! i nie dorga! Sweet wróciła, wróciłam. CO to za diably robia w tym szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic straconego ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Ide dziewczynki ide spac
![]() ![]() bo padam na pyszczek ![]()
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
sweet - u nas zatrzymuja na poród tylko w przypadku jak odejda wody 2h wczesniej lub rozwarcie jest na min. 3 cm. no pewnie w rpzypadku braku ruchow lub czegos w tym stylu (krwotok?) też, ale to juz pewnie ekstremum...
zrobilam sobie plan porodu: Przygotowania do porodu Proszę o niewykonywanie żadnych zabiegów przygotowujących do porodu, takich jak golenie czy lewatywa, chyba że na moja wyraźna prośbę. Zależy mi na tym, by personel szpitala uzgadniał ze mną wszystkie zabiegi zanim zostaną one wykonane. Chciałabym mieć możliwość swobodnego poruszania się, zmieniania pozycji i korzystania z toalety w trakcie pierwszego okresu porodu. Chciałabym moc jeść i pić podczas porodu jeżeli nie ma przeciwwskazań. Wywoływanie porodu Chciałabym uniknąć wywoływania porodu, chyba że ze względów medycznych będzie to konieczne. Znieczulenie Chciałabym, jeśli to tylko możliwe, uniknąć wszelkich środków zmieniających świadomość. Cesarskie cięcie Jestem przekonana, że wolałabym uniknąć cesarskiego cięcia, chyba, że jest to konieczne. Jeżeli cesarskie cięcie będzie konieczne, chciałabym zostać w pełni poinformowana o powodach takiej decyzji. Wolałabym unikać całkowitej narkozy, jeśli to tylko będzie możliwe. Jeśli to będzie możliwe, chciałabym karmić piersią od razu po porodzie. Ochrona krocza Wolałabym nie mieć nacinanego krocza, chyba że będzie to konieczne. Wolałabym mieć niewielkie pęknięcie niż nacięcie krocza. Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza. Poród Chciałabym mieć swobodę wyboru pozycji porodowej. Po porodzie Proszę położyć dziecko na moim brzuchu / ew. klatce piersiowej od razu po porodzie. Chciałbym karmić od razu po porodzie. Chciałabym aby osoba towarzysząca, jeśli tego chce, mogła przeciąć pępowinę Wolałabym poczekać aż łożysko samo się urodzi – nie chcę rutynowego zastrzyku z oksytocyny. Wolałabym nie mieć cewnika, jeśli to tylko możliwe. Proszę, aby od razu po porodzie, najszybciej jak to możliwe, usunąć mi wenflon i/lub cewnik. Chciałabym, aby reszta moich dzieci mogła mnie o każdej porze odwiedzić. Opieka noworodkowa Chciałabym trzymać moje dziecko blisko – „skóra przy skórze” przez pierwsze godziny po porodzie. Karmienie piersią Planuję karmić piersią i chciałabym zacząć karmić od razu po porodzie. Proszę nie dokarmiać dziecka bez uzgodnienia tego wcześniej ze mną. zbyt wymagajaca to ja nei jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze nie myślę o porodzie, bo jak ktoś z rodziny wspomina to zaczynam się cała telepać z przerażenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
Monia, dobra robota!
![]() Dziubek - no ja zakladalam, ze wracam pociagiem max o 21szej tak zeby przed polnoca byc w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
CarmeaSoprano wkońcu wózek wybrany
![]() ![]() Moniczka bardzo ładna łazienka, zresztakuchnia też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Całe popołudnie szalałam w ogródku. Jednak przymrozki zrobiły swoje z różami, ale coś tam z nich będzie. Trawkę mąż skosił i pachnie pieknie. Potem wyskoczylismy na lody i zeszło... Beatko, ale Ty wymiatasz na szmatkach! Uwielbiam oglądać takie zakupki, szczególnie, że płacisz za nie takie grosze! A Marina pewnie będzie zadowolona z takich niebieskich ciuszków ![]() Poza tym muszę się wyżalić na rodzinkę - nie chce mi się opisywać, bo sytuacja taka durna, że aż żal gadać, ale się wściekłam aż do płaczu, co już dawno mi się nie zdarzyło. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moniczka, super łazienka, ja uwielbiam takie kolorki ![]() ![]() Monia, jesteś the best! Ja jestem na etapie nie myslenia o tym, co mnie czeka... Ale kiedyć trzeba będzie zacząć... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
dzieki laski. wyczytalam niedawno po co wlasciwie sie przystawia max w ciagu 2h dziecko do piersi - nie dlatego ze glodne, bo nie powinno jeszcze byc, nie dlatego zeby pobudzic laktacje, ale dlatego zeby nie zachorowalo na nic ciekawego i by szybciej zółtaczka mineła... zebym to ja wiedziala o tej zołtaczce to od razu dalabym cyca, a nie byla potem skazana na tygodniowa hospitalizacje po porodzie, bo maly mial mega zoltaczke... karmilam go na bank ok. 4-5 h po porodzie dopiero... teraz jestem madrzejsza - i wy tez!
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
czyzbym byla dzisiaj pierwsza??
![]() dziecko steknelo przez sen i mnie obudzilo - no i koniec spania na chwile obecna... ![]() witam wiec w tym pieknym dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
ja juz po śniadanku......
ogarnełam trochę wokół siebie..... jakoś nie chciało mi sie w nocy spac...... niedługo zbieram się do pulmonologa ![]() taaaak mi się nie chce...... ale potem obiecalam sobie ze pojde na bazar po jakas pyszna drożdżówkę maja chyba największy wybór w mieście..... więc to mnie mobilizuje ![]() moniczka - ale masz chawirke wypasik ![]() monia - ładny plan...... ja dlugo myslalam i postanowilam, ze nie robie bo wiem ze jak sie cos planuje to i tak inaczej wychodzi....bedize co ma byc aby zdrowy maluszek byl ![]() baetka - bardzo lubie bielizne firmy La Senza i Secret też wogóle uwielbiam bielizne.......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 05:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
![]() tż do pracy poszedł, ja musiałam oczywiście coś zjeść ![]() ![]() ja też chyba trochę ogarnę z rana w domu a potem wezmę pachnącą kąpiel bo wczoraj tylko był szybki prysznic wieczorem - lenia miałam i chciało mi się spać ![]() mam dziś w planach posprzątać samochód, miałam to w sobotę zrobić ale pogoda coś ma być nie za bardzo w sobotę i dziś tż pojechał do pracy moim autem a swoje mi odstawił do sprzątania. Lecę ogarnąć trochę w domu ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- właśnie rzuciło mi się w oczy że dobra firma tego szlafroczka i fajna gładka bawełna i nie będzie się mechacić ![]() ![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() znalazłam tanią huśtawkę na all może któraś się skusi ![]() http://allegro.pl/fisher-price-zen-h...606986614.html sweet trzymam kciukasy za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczna ta huśtawa chcialam kupic taka sama tylko uzywana za 150 zl byla ale wreszcie sie na inna zdecydowalam ![]() thx za kciuki przydadza się ![]() ![]() beatka - no dobra sprawa ta golarka ![]() ![]() ja nie moge nigdzie znalezc szlafroka....chyab bede musial kupic jakis w sklepie chyba ze do tej pory cos sie trafi z nienacka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
a moze ja jeszcze mam linka do taniej auckje z tym lezaczkeim chcesz ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo szukam czegoś na prezent dla 7 letniej dziewczynki ![]() ![]() golarka - świetny wynalazek - ja mam taką do ładowania do gniazdka bo w tamtym roku zainwestowałam, te na baterie mnie wkurzały bo co rusz nowe baterie trzeba było.. ja tez już długo szlafroka szukałam ale dopiero ten mi się trafił teraz przypadkiem.
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Brunetka jasne, że bida aktualna, a jakby inaczej ![]() ![]() Beatka piękna sypialnia, ciuszki, wózek i fotelik tam w rogu ![]() Moniczka śliczna lazienka-DUŻA i kuchnia też DUŻA- Ty w domku mieszkasz? U nas w bloku to wszystko takie minimalistyczne ![]() Monia Ty to masz gadane i potrafisz się wyrazić ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że inne dziewczyny też umawiają się na spotkania-fajnie ![]() Ja wczoraj ostałam się przy pierogach i aż mi słabo się robiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...604732601.html
http://allegro.pl/rewelacyjny-lezacz...610181644.html http://allegro.pl/fisher-price-zen-l...598344572.html http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...610714866.html ta druga chyba najbardzije oplacalna ja bym sie nie zastanawiala ![]() beatko - ja Ci chyab nei pomoge bo ja w rodzien izadnej dziewczynki nie mam tylk osamych facetow wiec moglabym pomoc z prezentem dla chlopca ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
i szlafrok tez bym chciala z lumpka bo wiecej go nie wloze bo mam tez swoj w domku ukochany, no chyba ze go na dzialke wywioze....... tam sie moze przyda hehe a nie chce mi sie placic 30-40 zl za szlafrok nowy jak wiem ze nie skonczy dobrze ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Wtajemniczenie
|
ja już też po śniadanku i kawce czytam sobie co tam u Was wieczorem się działo.
monia ![]() beatko zakupy rewelacja ![]() a u nas dzisiaj ma być burzowo...duszno już jest i głowa zaczyna mnie pobolewać... mam nadzieję, że jednak bokiem przejdą bo ja burzy nie znoszę, a poza tym chcę się dzisiaj do Nerolki wybrać, ale jak się rozgrzmi to nie wyjdę z domku bo ze mnie bojduszka co się boi piorunów... |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie znów piękny dzień sie zanosi ![]() ![]()
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Jestem,
wzięłam pierwszą połowę tabletki. Jakoś nie daje mi spokoju ten zasrany endo ![]() po co mowił takie rzeczy ![]() U mojej kuzynki też nie najlepiej, leży już 7 tyg w szpitalu ![]() nawet nie wiedziałam, że aż tyle czasu minęło, no i doły łapie ![]() Jak mam się dowiedzieć, czy moja tarczyca nie ma wpływu na dzidzię?! |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewuszki
![]() ja też jakoś spać nie mogłam.. ![]() zaplanowany dzień na maxa, ale co robić jak TZ na szkoleniu do jutra;((( ale za to jutro wieczorkiem do Lublina na parapetówkę do znajomego i z imprezy prosto nad jeziorko (tak to jest jak jest kierowca.. ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratluluję dotychczasowych dobrych wieści ![]() cmok |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i po drugie oni mają mieszkanie 23m kwadratowe... więc nie chce żadnych zabawek mu kupować bo naprawdę nie mają tego gdzie trzymać, a rowerek to przed drzwiami jak wózek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i Beatko zakupki cuuudne ![]() Normalnie sama mam ochotę wybrać się chociaż raz do lumpka, jak oglądam te Wasze zdobycze. Bo przyznam się że nigdy jeszcze nie byłam i nie mam z kim się wybrać na ten pierwszy raz ![]() Kurczę pomagałam wczoraj mężowi przy tej kostce... niby jakies poł godzinki, ale jedna mokra kostka z 3kg waży..... i chyba przeholowałam z tą pracą i teraz mam wyrzuty sumienia... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.