|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
a my dziś kończymy 30 tydzień
![]() jutro zaczynamy 31 tc jak ten czas leci
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
nic sie nie martw ja sie na tym nie znam sam bede mialam w srode robione TSH i tez sie sram ![]() a ten lekarz mowe tak poweidzal zeby Cie troche wysraszyc zebys sie wziela za lecznie? moze chodzilo mu o to ze gdybys wogole nie leczyla sie to bylo by niedobrze ???? a tak jak bedziesz sie leczyc to bedzie oki no nie iwem dziwnie zareagowal....... ale moj tez gada rozne glupoty np. ostanio spytal czy znam plec ja poweidzial ze tak chyba widac jak na dloni a on ze niby tak ale i tak czasem sie rodza takie rozne obojnaki.... zero komantarz z mojej strony powiedzialam sobie ze to taki glupi lekarski zart bo jak mozna to inaczej nazwac ? ![]() beatka -
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 08:48 |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam się do tego konkursu z bebiko i mam dostać jakiś prezent dla maluszka
![]() Opisałam również to jak się dowiedziałam, że będę mamą-nacisnęłam dalej i powyskakiwały jakieś dziwne rzeczy, więc niewiem, czy przeszło dalej
|
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
agula
za III trymestrja też mam wizytę 25 maja
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
aaa fotelik cudny - pierwsza klasa ![]() w sumie to chyba z takich "grubszych spraw" wiekszość zakupów już mamy. Tylko łóżeczko zostało, chyba
jest - przyszedł w poniedziałek - tylko muszę dokupić butelkę do niego bo babka zostawiła sobie butelkę ale cała reszta super - jak nowa praktycznie - nawet zapasowa membrana jest, 2 dodatkowe zaworki, podstawka pod butelkę - klipsik do smoczka i gratis dostałam drugi laktator taki starego typu - szklany Lakta chyba się nazywa - chyba raz użyty i wyparzony
zostały kosmetyki dla dziecka i jakieś drobiazgi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-12 o 09:03 |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Oo no to będziemy razem niecierpliwie czekać na 25 maja
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Beatko, śliczne zakupy - ty to masz nosa do takich rzeczy. La Senza jest dośc drogim sklepem tutaj i przypuszczam ze za nowy szlafroczek nie zapłaciłabyś mniej niż 200 zł. Więc zakup pierwsza klasa.
![]() Monia konkretna jesteś! ja to nawet nie myślę jeszcze o tym choc zostało 78 dni.mam pytanie odnośnie jakiś rozpinanych bluz z długim rękawem. Chciałam kupic dziecku na te pierwsze 3 miesiące, ale chyba wszystkie mają kaptur. czy nie będzie to nie wygodne takiemu maluchowi leżec na kapturze???? Co myślicie. Gratulacje wszystkim za udane wizyty i powodzenia jeśli któraś ma dzisiaj.
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będziesz się widziała z Nerolą to ją pozdrów serdecznie od nas i ucałuj Izkę
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
późno bo późno, ale melduje się w nowym wątku życze miłego dzionka
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby się zapisać do endo z NFZ,
muszę mieć skierowanie, żeby mieć skierowanie, muszę iść do mojego internisty, mój internista robił fochy jak prosiłam o skierowanie na badania A jak chce się zapisać na wizytę z NFZ to dopiero na grudzień bez skierowania czy to jest normalne?!
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
beatka - to ciesze sie ze sie zgadzmay
![]() aga - ![]() no nic ja sie zbieram do pulmonologa....... ![]() pappa |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kochana gwarantuje Ci że jak zaczniesz lumpowac to już wsiąkniesz to wciąga tak samo jak wizaż
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odpowiadam i nadrabiam dalej )eee tam dotrzymać - nie ma zagrożenia niedotrzymania ciąży z powodu takich wyników, naprawdę. Bardzo dobrze, że wprowadził Ci Euthyrox i tak zalecił wprowadzanie, najpierw połówka potem całość, bo czasami przy wprowadzeniu większej dawki na raz lubi pikawa latać Ja zaczynałam od 25 i nic nie było.Spokojnie, jesteś pod opieką to najważniejsze, a nie rozumiem po co lekarze walą takimi tekstami Obmacywanie szyi nie wykryje ew zapalenia więc namawiałabym Cię na usg po porodzie. |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym spróbowała.
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wizyty dzisiejsze
![]() ehh mam dziś kiepski humor od rana, nie wiem czemu dziś moja mama ma urodziny, chcę kupić jej kwiatek jakiś żeby się ucieszyła poza tym wciąż czekam na kuriera i go ni majuż bym poskręcała łóżeczko i obczaiła jak będzie wyglądać całość, a tak wciąż czekam wczoraj wygrałam torebkę listonoszkę z Atmosphere na allegro za 4 zł, nowa + 11 zł przesyłka i te japonki co ostatnio wygrałam dziś wysłali więc też czekam z niecierpliowścią poza tym muszę pochwalić mojego synka bo bardzo ładnie zaczyna mówić, a dokładniej to powtarza po nas słowa, w końcu bo długo mieliśmy z tym problem, wcześnie zaczął chodzić ale mówić nie chciał a teraz już imiona powtarza, słowa, trochę przekręca bo zamiast ryba mówi bija i za chiny nie chce spróbować poprawnie poza tym super za 2 h jadę do mamy, teściowa przyjedzie po nas ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- aha dostałam Furaginum na bakterie w moczu i cholera od kiedy je biorę sikam co chwilę jak głupia, już mnie to denerwuje któraś miała te tabletki? też tak na Was działały? w ogóle jakieś żółte bardzo siki mam
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad1 wczoraj podawała:
http://www.bebilon.com.pl/Program-Be...Twoja-Historia |
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakiś fajny zestaw do szkoły, albo taka głowa lalki to malowania i czesania, może fajny basen na lato? nasza mała to straszna chłopczyca, od rana do nocy rolki, rower, trampolina itd nie cieszą ją lalki ani tym podobne
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka
gratki!!!!! Cytat:
Idz do rodzinnego, popros wprost o wpis PILNE dla ciężarnej! POWODZENIA |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dokładnie badanie na pewno zrobię po porodzie,tzn w sumie to samo THS ft3 i ft4 + Usg i mam nadzieję, że będzie wszystko w normie. Dziękuje Ci bardzo słońce Beatko zastanawiam się właśnie czy nawet nie zmienić internistę bo ta mi zrobiła taki wykład ostatnio, że skierowanie od prywatnego ZAWSZE kosztuje ( oczywiście o tym wiedziałam, ale udałam głupią) że muszę sobie zdać z tego sprawę, że ona nie może mi tak O sobie dać skierowania na badania, jak wcześniej w karcie nie ma wzmianki n p że coś z tarczycą jest nie tak a jakbym poprosiła moją gin o skierowanie to od niej się liczy?! ona przyjmuje 3h z NFZ może by mi dała?Zanka moja koleżankatak straszni czekała jak będzie jej syn mówił, teraz to mu się buzia nie zamyka tylko chce naopowiadać.Choć fakt, jak poszedł do przedszkola to zaczął więcej słówek wyłapywać Dzisiaj jest też dzień pielegniarki ![]() |
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Monia za plan porodu
.Moniczka śliczna łazienka i kuchnia Za nowe tygodnie i wejście w III trymestr .Sweet powodzenia na wizycie. A ja uciekam do pracy ...Miłego dnia |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się chwalę zakupami mały już połowę otworzył hehmam już prawie wszystko czekam na kosmy a all, zapomniałam zamowic pokrowce na przewijak , jeszcze do ikei po komode musze jechać i sobie kupic laczki i kosmy do szpitala
|
|
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja szlafroka nie kupuję, mam taki cienki, który miałam w szpitalu z Filipem i potem mało w nim w domu chodziłam.
Rodziłam w lutym i zimno było jak diabli a w szpitalu nawet w tym szlafroku było za ciepło!.. to nie wiem co teraz w lato będzie się działo ![]() Cytat:
![]() beatka, agulaaabar gratuluję skończonych tygodni ![]() Cytat:
![]() Tel lek właśnie tak działa że przepłukuje nerki i dlatego tak się sika.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-12 o 09:45 |
||
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo polecam http://allegro.pl/jezdzik-rowerek-zy...559847451.html bo wiem ze masa dzieci ujezdza to w złobku: male i duze! ale to nie do pchania |
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pogoda się u nas skopała i słońca ani widu ani słychu ![]() Zanka zmień mi wiek na liście mamusiek, bo mi stuknęła 30-stka ![]() Trzymam mocno kciuki jeśli któraś ma dzisiaj jakąś wizytę Czy to gin czy alergolog nieważne Postaram się was trochę nadrobić i lecę kończyć tort, robić jogurtowiec i sałatkę szykować...
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

jak ten czas leci 

zębole
Ja dokładnie badanie na pewno zrobię po porodzie,tzn w sumie to samo THS ft3 i ft4 + Usg i mam nadzieję, że będzie wszystko w normie. Dziękuje Ci bardzo słońce
tylko chce naopowiadać.
Dzisiaj jest też dzień pielegniarki