Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 20:54   #3721
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

izabela 4600

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:23   #3722
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy u okulisty na kontroli po naświetlaniu. Ale przy okazji zapytałam się lekarza, do kiedy dziecko może zezować (bo młodemu czasami się to zdarza). Babka powiedziała, że do roku. Powinno się zacząć normować, jak dziecko nauczy się pewnie trzymać główkę.
dzieki troche sie tylklo martwie ze on nie mial chyba przez pewien czas zeza a teraz znow ma mydlicie ze to normalne do roku?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kurcze moj tak buszuje w lozeczku ,że znajduję go w poprzek !! wasze dzieci tez tak robia? na dodatek tak wierzga nogami az skopie koc dopiero wtedy przestaje, złośnik jede
tak moj tez tak tanczy ze w poprzek czesto go nachodze, z kocem tez walczy ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-05-11 o 21:25
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:31   #3723
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja na dworze spi

tracionera moja dzisiaj rano wybombala 120ml
to tez dobra zawodniczka

właśnie wróciłam z joggingu i ćwiczeń- mam tragiczna kondycje, muszę się ostro za siebie wziąć
w ogóle za półtorej tygodnia idę na ślub kuzynki-tylko do kościoła, bo nie będziemy malej na wesele ciągnąc i nie wiem, w co się ubrać. Średnio mi się chce kupować coś nowego, bo tylko na mszy będziemy, a wydatków i tak jest sporo, poza tym mam nadzieje schudnąć i nie potrzebować już rozmiaru L , ale w żadną stara kieckę ani spódnicę się nie wcisnę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:36   #3724
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
nie nie karmię na dworze. wracamy do domu na papu i spowrotem

ja jestem na macierzyńskim od 12 marca i dopiero wczoraj dostałam kasę

moja codziennie pije plantex czy jakbym jej podawała też tę herbatkę to by mogło być już za dużo tych koperków, anyżków itd? kurcze u nas znowu kupy brak :/ już sama nie wiem co robić - lekarka każe czopki dawać ale ileż można?? napaliłam się, że może ta herbatka coś by pomogła
ano własnie, ale dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że ona to już karmiła w parku, w leroy merlin przy kasach, w dziale obsługi klienta w markecie, także czas się szybko przestawić i przestać się przejmować

dzisiaj 2,5 godziny na spacerku, ale żadne tam siedzenie na ławeczce, tylko chodzenie non stop czas boczki zrzucać, a małego to kołysało i spał sobie, jak się potem po 4 godzinach snu w sumie rzucił na cyca! aż się bałam

a wieczorem zrobiliśmy eksperyment kolejny i spróbowaliśmy go nakarmić odciągniętym pokarmem z butelki medela calma i zjadł, hurra! Czyli że mogę spokojnie już wychodzić i go zostawiać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:38   #3725
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z joggingu i ćwiczeń- mam tragiczna kondycje, muszę się ostro za siebie wziąć
w ogóle za półtorej tygodnia idę na ślub kuzynki-tylko do kościoła, bo nie będziemy malej na wesele ciągnąc i nie wiem, w co się ubrać. Średnio mi się chce kupować coś nowego, bo tylko na mszy będziemy, a wydatków i tak jest sporo, poza tym mam nadzieje schudnąć i nie potrzebować już rozmiaru L , ale w żadną stara kieckę ani spódnicę się nie wcisnę
ja ide 28 na slub i bede zakladala sara sukienke ktora zawsze byla dla mnie za duaza a teraz jest w sam raz
na wesele nie idzemy

ja mam wieszky klopot co zalozyc na chrzciny ???

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-05-11 o 21:39
Stary 2011-05-11, 21:38   #3726
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
to tez dobra zawodniczka

my też za 1,5 tygodnia na ślub idziemy, na wesele tylko TŻ jedzie, bo to przyjaciele, więc chce choć na chwilę
sama nie wiem w co się ubrać, coś tam na szybko wybiorę, w końcu jak nie na wesele, to nie musi być kiecka, mogą być spodnie eleganckie, wybaczą mi chyba

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:42   #3727
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze moj tak buszuje w lozeczku ,że znajduję go w poprzek !! wasze dzieci tez tak robia? na dodatek tak wierzga nogami az skopie koc dopiero wtedy przestaje, złośnik jeden

moja leży tak jak ja położę całą noc, jeszcze nigdy nie skopała kołderki

Cytat:
niecałe 4,500 kg
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
izabela 4600
no to moja musi przejść na dietę
Stary 2011-05-11, 21:50   #3728
iizabelaa
Zakorzenienie

a to moje maleństwo,
dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i16.jpg (77,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i15.jpg (110,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-05-11, 21:58   #3729
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
my też za 1,5 tygodnia na ślub idziemy, na wesele tylko TŻ jedzie, bo to przyjaciele, więc chce choć na chwilę
sama nie wiem w co się ubrać, coś tam na szybko wybiorę, w końcu jak nie na wesele, to nie musi być kiecka, mogą być spodnie eleganckie, wybaczą mi chyba
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja ide 28 na slub i bede zakladala sara sukienke ktora zawsze byla dla mnie za duaza a teraz jest w sam raz
na wesele nie idzemy

kurcze, nie mam ani eleganckich spodni, w które się wcisnę, ani luźnej sukienki (zawsze kupowałam dopasowane i rozmiar xs/s)

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a to moje maleństwo,
dzisiaj
śliczna jest i jaki lysolek

ten ślad po szczepionce wygląda już jak wulkan z ropą, zastanawiam się, co z tym zrobić
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-11, 21:59   #3730
iizabelaa
Zakorzenienie

i nasze codzienne zajęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (122,5 KB, 89 załadowań)
Stary 2011-05-11, 22:00   #3731
traicionera
Zakorzenienie

skąd ja to znam ( tez mam lapka)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-11, 22:27   #3732
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
U nas nie jest cieplo dzis 15-16C. Zreszta malej nie przegrzewam.
no to może faktycznie tak jak piszesz gazy... dobrze że jutro masz tą wizytę

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene u mnie to samo! jak robie jej 90 ml to ssie dalej i dalej,a jak zrobię 120 ml,to oczywiscie wypija tylko 90!

A my byłyśmy dzisiaj cały dzień na dworze Maja dzisiaj zbytnio nie pospała,ale przynajmniej była w miarę spokojna Mamusia ładnie się przypiekła i chyba będzie w nocy kwiczec!
dzieci takie przekorne i na złość robią
oo a ja w cieniu siedziałam sobie nauczona doświadczeniem aby za dużo na słońcu nie przebywać żeby nie kwiczeć

Cytat:
elo lelooo my dzisiaj też cały dzień na dworze i trochę się poopalałam i zrobiłam sobie prezent i kupiłam sobie perfumy ;-p
i malemu ogrodniczki i kapelusik ;p

kurcze moj tak buszuje w lozeczku ,że znajduję go w poprzek !! wasze dzieci tez tak robia? na dodatek tak wierzga nogami az skopie koc dopiero wtedy przestaje, złośnik jeden
oo szła zakupów znów

tak tak Oli zawsze w poprzek wstaje głowa przy samych szczebelkach kołdry nie skopuje bo on zmarzluch po mamusi

Cytat:
to tez dobra zawodniczka

u nas na ślubie była koleżanka która nie szła na wesele i miała czarne spodnie i żakiecik

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ano własnie, ale dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że ona to już karmiła w parku, w leroy merlin przy kasach, w dziale obsługi klienta w markecie, także czas się szybko przestawić i przestać się przejmować
a to jest właśnie jedno co mi się nie zmieniło po ciąży bo miałam duzo wyobrażeń i zasad co do okresu po ciąży że np nie będę na rękach nosić, że nie będę kołysać itp itd no i to że nie będę karmić przy kimś obcym czy jakimś facecie i tak - noszę małego dużo hehe, kołyszę także te moje zasady mogę sobie wsadzić hehe ale co do jednego pozostałam nieugięta - nie nakarmię małego przy kimś tylko w grę moi rodzice wchodzą, siostra, mąż i tyle tak to się odwracam z fotelem albo wychodzę a jak mały był np głodny po wizycie u ortopedy to nakarmiłam go w aucie

Cytat:
ja miałam sukienkę kupować w koncu kupiłam taką na wesele przyjaciółki i nei wiem czy się nadaje na chrzest więc alternatywnie mam białą bluzkę na grubych ramięczkach i czarną spódnicę do pasa

Cytat:
a to moje maleństwo,
dzisiaj
Cytat:
śliczna i jaka podobna do ciebie no masakra
i skądś to znam tyle ze Oli za nic w swiecie nie zasnie na brzuchu. 3 minuty to max co wytrzymuje w tej pozycji

dobra uciekam spac poki maly sie nie obudzi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 22:29   #3733
Montii
Zakorzenienie

ha ha izabela popłakałam się ;-p u nas podobnie, ja na lozku a Fabian albo na macie fika,albo obok leży, no ewentualnie śpi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 22:39   #3734
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny ubralam malutką w pajaca tylko
nie za cienko ??
u nas jest bardzo cieplo
w domu mam niestety 25 stopni i nie jestem w stanie wychlodzic a klimy nie chce wlaczac, a na dworze mamy 18
Stary 2011-05-11, 22:59   #3735
traicionera
Zakorzenienie

nie za cienko
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-11, 23:07   #3736
agus87
Zakorzenienie

dziekowac
zasnela
Stary 2011-05-11, 23:10   #3737
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
uciekam do łózka
kurcze kiedy bede chodzic spac o nrmalnej porze
Iza ja chodzę po północy spać, i wcale nie czuję się z tym dobrze.

Cytat:
Ja jestem bardzo przywiązana do obrączki, wiec założyłam ja zaraz po powrocie ze szpitala i juz nie zdejmuje
Ja też i mamy również w środku białe złoto a po bokach dwa cieniutkie paseczki żółtego. Może mamy te same obrączki ? Nasze są z kruka.

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
piękna pogoda jesteśmy prawie całymi dniami na spacerkach więc czasu na komputer mało zaraz was ponadrabiam

my standardowo jedna pobudka w nocy o 3 i potem o 5 nadal mamy problem z kupką niestety nikt nic sensownego nam nie może doradzić, nie wiem chyba trzeba to jakoś przetrwać :/

jeśli mowa o obrączkach - ja swoją miałam założoną całą ciążę i nawet w trakcie porodu i mogę zakładać i zdejmować bez problemu. nic mi palce nie spuchły pierścionek tylko teraz zdjęłam bo raz zadrapałam małą...
Mi też palce nie spuchłym zdjęłam ją na wszelki wypadek chyba z 2 tygodnie przed terminem... a po porodzie załoożyłam, dziwnie mi bez niej było - jak żona nie w 100%
Cytat:
Ja też mam mega ciężki wózek...;(

Kurcze z dzieckiem nic nie da się przewidzieć
spał długo popołudniu, obawiałam się zarwanej nocki a spał od 22 do 4 czyli 6 h a potem do 8 ale ja jestem wyspana

a zaraz jedziemy na przesiewowe badanie słuchu, nie chce mi się, ale jak mały sie urodził to sprzęt padł, teraz naprawili i jedziemy zbadać, wasze dzieci też miały takie badanie?
My też mieliśmy w szpitalu. Najgorsze jest to, że dziecko musi być cicho - a Frankowi ciężko to było zrozumieć

Cytat:
Właśnie przyszedł do mnie Ptaszek z Lamaze,
jest śliczny

Marsylia powieszę go na hustawce

na moją tez zwiększenie dawki nie podziałało

kurcz my mamy problem z piciem odpowiedniej ilości płynów
Izabella właśnie my czekamy aż dziewczyna będzie miała ptaszka, no i pewnie sowę weźmiemy - bo się wiąże z nazwiskiem, więc jak jest coś z Sową to trzeba brać W ogóle jakbyście widziały jakieś ubranka z sową gdzieś to dajcie znać, kiedyś była seria w hm ale wtedy jeszcze nie było małego, chyba nawet w ciąży nie byłam.

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nadmanganian w aptece. Ja kiedyś miałam w tabletkach, ale wiesz, że to jest fioletowe?? chyba dziecka nie farbuje, materiału nie wiem

tak mąka pszenna
a nie ziemniaczana do krochmalu? ja to się zupełnie nie znam.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej

wszystkie dzieci śliczne

Ja ogólnie powtórzę się ale nie mam na nic czasu teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg jutro się dowiemy bo 1 wizyta u lekarza więc ciekawa jestem ile dokładnie waży.
Niestety mam ciągle ten sam problem on by ciągle jadł i jadł . Normalnie w ciągu dnia to trzymam go przy cycku bez przerwy ... jak uśnie przy piersi to chce go odłożyć do łóżeczka to 5 min i się budzi i ryk najchętniej by był cały czas przy piersi i u mnie kolejna sprawa to mały je uleje mu się i znowu głodny mam prawdziwego głodomora i terrorystę jestem już wykończona po tych 3 tygodniach zarówno fizycznie jak i psychicznie .
czy któraś z was mam karmiących tylko piersią tez tak ma ?
czasem jestem już tak załamana że myślę by kupić mleko i go dokarmiać jeszcze mm ale nie wiem czy to go np tak nasyci że nie będzie chciał zaraz cycka .
chyba ogólnie cały czas dopada mnie depresja
szczególnie że sama jestem z małym cały czas tż w pracy wraca je obiad i kładzie się spać i w nocy jest wściekły na mnie i na małego że np za głośno płacze albo marudzi a ja wysiadam nerwowo wiem że tż zmęczony po całym dniu fizycznej pracy ale mógł by mi troszkę pomóc a tu nic
troszkę się wyżaliłam wam .
laseczka szczerze CIę podziwiam... u nas karmienie jest co 2,5 - 3 godziny w dzien i trwa okolo 10 minut z jednej piersi. Nie wyobrazam sobie dziecka caly czas na cycku...
Na pewno jesli ssie to nie jest glodny, bo dziecko się szybko najada. A pokarm dobrze leci ? moze maly chce possac - wiec moze smok, bo to się mozna wykonczyc... no i szkoda tez piersi.

Cytat:
a to moje maleństwo,
dzisiaj
Cytat:
No pieknie dziewczyny - nie ma to jak aktywny wypoczynek

A u nas dziś bardzo ciezko bylo, po kazdym karmieniu tragedia. Już bylam bliska rozpaczy .. ale zaczelam czytac i moze to przez to ze maly za duzo lyka powietrza podczas karmienia wiec zmienilismy pozycje.

BYlismy tez u kardiologa i wszystko jest ok. A potem na ryneczku po zakupy i kupilam kwiaty na balkon a maly spal grzecznie caly czas

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 23:11   #3738
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sama dlugo nie polezy... chyba ze spi

Slodka mala

Obudizlam Lenke o 20.15 i zjadla 120ml pobuszowala do teraz(dalej nie spi, ale lezy sama w lozeczku, wiec zaraz padnie, jest 22.10) o 21.45 zjadla kolejne 45ml...

od 11.30 do 21.45 zjadla 390ml... czyli w ciagu 11h... w ciagu 24h powina zjesc okolo 760ml ... wiec moze nie tak zle... ale do poludnia to masakra jest z tym brzuszkiem...

Cytat:

kurcze moj tak buszuje w lozeczku ,że znajduję go w poprzek !! wasze dzieci tez tak robia? na dodatek tak wierzga nogami az skopie koc dopiero wtedy przestaje, złośnik jeden [COLOR="Silver"]
Moja obraca sie w oprzek odkad miala z 2-3 tygodnie;p kocyk tez skopuje dlatego spi w spiworku takim zeby raczkami nie machala, bo sie obudzi.

Mala zaczyna wyciagac raczki do karuzelki, jak jest na przewijaku... nie wiem czy to swiadomie czy nie;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 23:23   #3739
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Iza ja chodzę po północy spać, i wcale nie czuję się z tym dobrze.

Ja też i mamy również w środku białe złoto a po bokach dwa cieniutkie paseczki żółtego. Może mamy te same obrączki ? Nasze są z kruka.

Mi też palce nie spuchłym zdjęłam ją na wszelki wypadek chyba z 2 tygodnie przed terminem... a po porodzie załoożyłam, dziwnie mi bez niej było - jak żona nie w 100%

My też mieliśmy w szpitalu. Najgorsze jest to, że dziecko musi być cicho - a Frankowi ciężko to było zrozumieć

Izabella właśnie my czekamy aż dziewczyna będzie miała ptaszka, no i pewnie sowę weźmiemy - bo się wiąże z nazwiskiem, więc jak jest coś z Sową to trzeba brać W ogóle jakbyście widziały jakieś ubranka z sową gdzieś to dajcie znać, kiedyś była seria w hm ale wtedy jeszcze nie było małego, chyba nawet w ciąży nie byłam.

a nie ziemniaczana do krochmalu? ja to się zupełnie nie znam.

laseczka szczerze CIę podziwiam... u nas karmienie jest co 2,5 - 3 godziny w dzien i trwa okolo 10 minut z jednej piersi. Nie wyobrazam sobie dziecka caly czas na cycku...
Na pewno jesli ssie to nie jest glodny, bo dziecko się szybko najada. A pokarm dobrze leci ? moze maly chce possac - wiec moze smok, bo to się mozna wykonczyc... no i szkoda tez piersi.

No pieknie dziewczyny - nie ma to jak aktywny wypoczynek

A u nas dziś bardzo ciezko bylo, po kazdym karmieniu tragedia. Już bylam bliska rozpaczy .. ale zaczelam czytac i moze to przez to ze maly za duzo lyka powietrza podczas karmienia wiec zmienilismy pozycje.

BYlismy tez u kardiologa i wszystko jest ok. A potem na ryneczku po zakupy i kupilam kwiaty na balkon a maly spal grzecznie caly czas
my się na tych wzorowaliśmy, ale mieliśmy robione na zamówienie, z naszego złota
z sówkami mi się zawsze te nosidełka kojarzą
http://www.babytuli.pl/products/chee...onomiczne-tuli

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja sama dlugo nie polezy... chyba ze spi

Slodka mala

Obudizlam Lenke o 20.15 i zjadla 120ml pobuszowala do teraz(dalej nie spi, ale lezy sama w lozeczku, wiec zaraz padnie, jest 22.10) o 21.45 zjadla kolejne 45ml...

od 11.30 do 21.45 zjadla 390ml... czyli w ciagu 11h... w ciagu 24h powina zjesc okolo 760ml ... wiec moze nie tak zle... ale do poludnia to masakra jest z tym brzuszkiem...

Moja obraca sie w oprzek odkad miala z 2-3 tygodnie;p kocyk tez skopuje dlatego spi w spiworku takim zeby raczkami nie machala, bo sie obudzi.

Mala zaczyna wyciagac raczki do karuzelki, jak jest na przewijaku... nie wiem czy to swiadomie czy nie;p
moja Nadunia akurat nie ma problemu z leżeniem, gdy nie śpi, bo często np rano ja sobie przysypiam, a ona leży obok i coś tam gada, macha łapkami. Tak samo w dzień, jeśli jej nic nie dolega w stylu głodna, pielucha, to może się tak gapić np w okno czy na koty
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 07:33   #3740
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
a to moje maleństwo,
dzisiaj
Cytat:
nie jest taka gruba, moj mial 4730 na szczepieniu
ale masz spokoj jak ci tak spi w dzien no i spi na brzuszku, moj na brzuszku to 3 minuty
Stary 2011-05-12, 08:13   #3741
87czarna
Zakorzenienie

izabela jak ładnie leży..grzeczna dziewczynka moja też zbytnio nie przepada za leżeniem na brzuszku.Rzadko się zdarza,żeby nie marudziła

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 08:36   #3742
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry dziewczyny mam nadzieję, że jeszcze nas pamiętacie
kurcze nie mam ostatnio czasu na wizaż Kala zrobiła się taka absorbująca, że szok. Ciągle wymaga zainteresowania a jak nie to daje nam nieźle popalić. Spokój jedynie jak jesteśmy na dworze. Moja Niunia kocha wózek. Wystarczy ją wsadzić (ale na świeżym powietrzu ) i dziecko ululane więc codziennie spacerujemy do 2 godz. potem jest zmęczona i ładnie w nocy śpi - nawet do 5 godz.
a w końcu udało mi się wygoić sutki i Mała teraz chętnie na nim wisi przybyło mi też pokarmu, więc bez odciągania się nie obejdzie. Dobrze, że chętnie ciągnie z butli. Martwi mnie jednak to, że od dłuższego czasu nie chce sztucznego mleka. Fakt, że dawaliśmy tylko jedną butlę na noc ale teraz to już nawet nie robimy, bo po ostatnim zjedzonych 30 ml i koncercie żałości, który trwał pół godz. zrezygnowaliśmy. Boję się, że jak braknie mi pokarmu to będzie problem nauczyć małą pić mm :/

Kochane mam do was pytanko - mój gin. na wizycie przepisał mi tabletki antykoncepcyjne - Cerazette - czy któraś z was je bierze?
bo kurcze chciałabym zacząć je brać ale Niunia ma dopiero miesiąc i boję się, że może jej to zaszkodzić.

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:00
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:21   #3743
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Kochane mam do was pytanko - mój gin. na wizycie przepisał mi tabletki antykoncepcyjne - Cerazette - czy któraś z was je bierze?
bo kurcze chciałabym zacząć je brać ale Niunia ma dopiero miesiąc i boję się, że może jej to zaszkodzić.
ja biore
Stary 2011-05-12, 09:44   #3744
wanilia83
Zadomowienie

hello
wita was niesamowicie wyspana mamuśka po wieczornym karmieniu o 23 Nadia obudziła się dopiero o 5.40 jestem w szoku a potem nas tatuś telefonem przed 9 obudził gdyby nie on to pewnie jeszcze byśmy spały z tak długiej przerwy w karmieniu niezadowolone były tylko moje cycki które urosły do niewyobrażalnych jak dla mnie rozmiarów

Cytat:
a ile ważyły wasze kluseczki na pierwszym szczepieniu?

4320

Cytat:
elo lelooo my dzisiaj też cały dzień na dworze i trochę się poopalałam i zrobiłam sobie prezent i kupiłam sobie perfumy ;-p
i malemu ogrodniczki i kapelusik ;p

uuu widzę że się kochana rozpieszczasz i dobrze

Nadia jeszcze aż tak nie buszuje ale też zaczyna strasznie wierzgać nogami, ostatnio ma nową zabawę: wyciąga pięść do przodu i ją hipnotyzuje, pięść zbliża się coraz bardziej do twarzy, młoda do niej zarąbiście zezuje i próbuje trafić sobie do buzi co rzadko na wznak jej się udaje i trafia sobie np w oko wczoraj aż miała całe czerwone bo chyba mocno się uderzyła ale w jaką złość wpada jak jej się nie uda trafić ja mam z niej ubaw nieziemski

prunelle
ja też jeszcze na dworze nie karmiłam i szczerze to chyba nie będę bo za bardzo się krępuje, stara dupa ze mnie a taka zdziczała

Iza Idalka słodziutka do schrupania

a co do krochmalu to ja robię z mąki ziemniaczanej

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:00   #3745
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

haha tak samo jak u nas
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:27   #3746
iizabelaa
Zakorzenienie

u nas dzisiaj trochę chłodniej,
w sumie nawet się cieszę, bo wczoraj było strasznie gorąco

Cytat:
ha ha izabela popłakałam się ;-p u nas podobnie, ja na lozku a Fabian albo na macie fika,albo obok leży, no ewentualnie śpi
ha ha ha
nawet nie wiedziałam, że mamy takie zdjęcie,
widocznie byłam jak zaabsorbowana że nie zauważyłam jak tż zrobił zdjęcie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
ja też chciałam sowę, ale ktoś mi wykupił
a tż się bardziej ptaszek podobał,
i jest na prawdę cudny

a gdzieś widziałam śpioszki z sową, takie z wełenki, szare
muszę poszukać w zakładkach

Cytat:
nie jest taka gruba, moj mial 4730 na szczepieniu
ale masz spokoj jak ci tak spi w dzien no i spi na brzuszku, moj na brzuszku to 3 minuty
no niestety w dzień śpi coraz mniej

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Marsylia

tutaj ale drogie
http://www.viptoys.pl/p/spioszki-sowa-7-103.html

i na allegro widziałam body 7-pack z sową chyba Mathercare

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:22
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:42   #3747
trzyrazyi
Zadomowienie

Czesc dziewczyny...ech i nigdzie nie kupilam tej herbatki...na brzuszek humana bylam w angielskich sklepach..w polskich 4 i nawet w niemieckim i nie ma .....dzis wraca znajomy z PL i ma przywiezc zobaczymy.....

Moja mala odstawila dzis maly armagedon....wstaje rano bo obudzil mnie straszny smrod....patrze na mala a ta usmiechnieta do swojej pomaramczowej firaneczki....ja ja podnosze i co.................. wszystko przesrane!!!!! teraz mam troche roboty...+ zmiana swiezo zalozonej wczoraj poscieli,ale grunt ze mala jest happy

Dzis ide z nia do lekarza...bo plamy po tej masci na sterydach zniknely ...ale za to wyskakuja jej na calym ciele takie plamki szczegolnie po kapieli i znowu zaczyna sie drapac bidulka po buzi...ech a nie chce jej podawac za duzo tej masci bo to tez nie za dobre jest .....dobra lece czytac co popisalyscie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

prunelle ja tez nie karmilam jeszcze na dworze

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:41
Stary 2011-05-12, 10:44   #3748
madzik2221
Zakorzenienie

dzien dobry bardzoooooooo

chyba sie wyspalam i ide zaraz po sniadanko.wczoraj wsunelam pizze i narazie nic mlodemu nie jest,coprwada margerita, no ale wiadomo ze takie rzeczy nie zawsze sluza maluchom.

a ja zauwazylam wczoraj ze moje dziecko o wiele lepiej spi przy zgaszonym swietle.i tak wlasnie zasnal wczoraj po 20 i wstal po 1 a potem po 5.wiec na noc wszystko gasimy

dziewczyny gdzie kupujecie te zabawki dla Maluchow bo chyba i ja zaczne inwestowac w te gadzety bo mojego szkraba juz przestaly interesowac wiszace misie nad glowa

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:44   #3749
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
a to moje maleństwo,
dzisiaj
jaka slodka psotka
Stary 2011-05-12, 10:54   #3750
wanilia83
Zadomowienie

kobitki powiedzcie mi po czym poznać że takie małe dziecko ma biegunki Nadia zazwyczaj robiła 2 lub 3 kupy dziennie a wczoraj chyba z 8 fakt że były małe i takie jak zwykle ale kurde aż tyle, zobaczę jak dziś będzie jak do południa znowu zacznie produkcje kup to lecę z nią do lekarza bo lepiej dmuchać na zimne

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości