|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
izabela 4600
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak moj tez tak tanczy ze w poprzek czesto go nachodze, z kocem tez walczy ;p Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-11 o 21:25 |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
to tez dobra zawodniczka
![]() właśnie wróciłam z joggingu i ćwiczeń- mam tragiczna kondycje, muszę się ostro za siebie wziąć w ogóle za półtorej tygodnia idę na ślub kuzynki-tylko do kościoła, bo nie będziemy malej na wesele ciągnąc i nie wiem, w co się ubrać. Średnio mi się chce kupować coś nowego, bo tylko na mszy będziemy, a wydatków i tak jest sporo, poza tym mam nadzieje schudnąć i nie potrzebować już rozmiaru L , ale w żadną stara kieckę ani spódnicę się nie wcisnę
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj 2,5 godziny na spacerku, ale żadne tam siedzenie na ławeczce, tylko chodzenie non stop czas boczki zrzucać, a małego to kołysało i spał sobie, jak się potem po 4 godzinach snu w sumie rzucił na cyca! aż się bałam![]() a wieczorem zrobiliśmy eksperyment kolejny i spróbowaliśmy go nakarmić odciągniętym pokarmem z butelki medela calma i zjadł, hurra! Czyli że mogę spokojnie już wychodzić i go zostawiać
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na wesele nie idzemy ja mam wieszky klopot co zalozyc na chrzciny ??? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-11 o 21:39 |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie wiem w co się ubrać, coś tam na szybko wybiorę, w końcu jak nie na wesele, to nie musi być kiecka, mogą być spodnie eleganckie, wybaczą mi chyba
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja leży tak jak ja położę całą noc, jeszcze nigdy nie skopała kołderki ![]() no to moja musi przejść na dietę
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje maleństwo,
dzisiaj
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna jest i jaki lysolek ten ślad po szczepionce wygląda już jak wulkan z ropą, zastanawiam się, co z tym zrobić
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
i nasze codzienne zajęcia
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to może faktycznie tak jak piszesz gazy... dobrze że jutro masz tą wizytę
Cytat:
![]() oo a ja w cieniu siedziałam sobie nauczona doświadczeniem aby za dużo na słońcu nie przebywać żeby nie kwiczeć ![]() Cytat:
![]() tak tak Oli zawsze w poprzek wstaje głowa przy samych szczebelkach kołdry nie skopuje bo on zmarzluch po mamusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak - noszę małego dużo hehe, kołyszę także te moje zasady mogę sobie wsadzić hehe ale co do jednego pozostałam nieugięta - nie nakarmię małego przy kimś tylko w grę moi rodzice wchodzą, siostra, mąż i tyle tak to się odwracam z fotelem albo wychodzę a jak mały był np głodny po wizycie u ortopedy to nakarmiłam go w aucie ![]() ja miałam sukienkę kupować w koncu kupiłam taką na wesele przyjaciółki i nei wiem czy się nadaje na chrzest więc alternatywnie mam białą bluzkę na grubych ramięczkach i czarną spódnicę do pasa ![]() śliczna i jaka podobna do ciebie no masakra ![]() i skądś to znam tyle ze Oli za nic w swiecie nie zasnie na brzuchu. 3 minuty to max co wytrzymuje w tej pozycji ![]() dobra uciekam spac poki maly sie nie obudzi
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha izabela popłakałam się ;-p u nas podobnie, ja na lozku a Fabian albo na macie fika,albo obok leży, no ewentualnie śpi
![]() ![]()
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ubralam malutką w pajaca tylko
nie za cienko ?? u nas jest bardzo cieplo w domu mam niestety 25 stopni i nie jestem w stanie wychlodzic a klimy nie chce wlaczac, a na dworze mamy 18 |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
nie za cienko
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
dziekowac
zasnela
|
|
|
|
#3737 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Iza ja chodzę po północy spać, i wcale nie czuję się z tym dobrze.
Cytat:
Nasze są z kruka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jakbyście widziały jakieś ubranka z sową gdzieś to dajcie znać, kiedyś była seria w hm ale wtedy jeszcze nie było małego, chyba nawet w ciąży nie byłam.Cytat:
Cytat:
Na pewno jesli ssie to nie jest glodny, bo dziecko się szybko najada. A pokarm dobrze leci ? moze maly chce possac - wiec moze smok, bo to się mozna wykonczyc... no i szkoda tez piersi. No pieknie dziewczyny - nie ma to jak aktywny wypoczynek A u nas dziś bardzo ciezko bylo, po kazdym karmieniu tragedia. Już bylam bliska rozpaczy .. ale zaczelam czytac i moze to przez to ze maly za duzo lyka powietrza podczas karmienia wiec zmienilismy pozycje. BYlismy tez u kardiologa i wszystko jest ok. A potem na ryneczku po zakupy i kupilam kwiaty na balkon a maly spal grzecznie caly czas
|
||||||
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja sama dlugo nie polezy... chyba ze spi
![]() Slodka mala ![]() Obudizlam Lenke o 20.15 i zjadla 120ml pobuszowala do teraz(dalej nie spi, ale lezy sama w lozeczku, wiec zaraz padnie, jest 22.10) o 21.45 zjadla kolejne 45ml... od 11.30 do 21.45 zjadla 390ml... czyli w ciagu 11h... w ciagu 24h powina zjesc okolo 760ml ... wiec moze nie tak zle... ale do poludnia to masakra jest z tym brzuszkiem... Cytat:
takim zeby raczkami nie machala, bo sie obudzi.Mala zaczyna wyciagac raczki do karuzelki, jak jest na przewijaku... nie wiem czy to swiadomie czy nie;p
|
|
#3739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z sówkami mi się zawsze te nosidełka kojarzą http://www.babytuli.pl/products/chee...onomiczne-tuli Cytat:
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
izabela jak ładnie leży..grzeczna dziewczynka
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() kurcze nie mam ostatnio czasu na wizaż więc codziennie spacerujemy do 2 godz. potem jest zmęczona i ładnie w nocy śpi - nawet do 5 godz. a w końcu udało mi się wygoić sutki i Mała teraz chętnie na nim wisi Kochane mam do was pytanko - mój gin. na wizycie przepisał mi tabletki antykoncepcyjne - Cerazette - czy któraś z was je bierze? bo kurcze chciałabym zacząć je brać ale Niunia ma dopiero miesiąc i boję się, że może jej to zaszkodzić.
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-05-12 o 09:00 |
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
hello
wita was niesamowicie wyspana mamuśka po wieczornym karmieniu o 23 Nadia obudziła się dopiero o 5.40 gdyby nie on to pewnie jeszcze byśmy spały z tak długiej przerwy w karmieniu niezadowolone były tylko moje cycki które urosły do niewyobrażalnych jak dla mnie rozmiarów ![]() 4320 Cytat:
uuu widzę że się kochana rozpieszczasz i dobrze Nadia jeszcze aż tak nie buszuje ale też zaczyna strasznie wierzgać nogami, ostatnio ma nową zabawę: wyciąga pięść do przodu i ją hipnotyzuje, pięść zbliża się coraz bardziej do twarzy, młoda do niej zarąbiście zezuje i próbuje trafić sobie do buzi co rzadko na wznak jej się udaje i trafia sobie np w oko ![]() wczoraj aż miała całe czerwone bo chyba mocno się uderzyła ale w jaką złość wpada jak jej się nie uda trafić prunelle ja też jeszcze na dworze nie karmiłam i szczerze to chyba nie będę bo za bardzo się krępuje, stara dupa ze mnie a taka zdziczała ![]() Iza Idalka słodziutka a co do krochmalu to ja robię z mąki ziemniaczanej
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3746 | |||
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj trochę chłodniej, w sumie nawet się cieszę, bo wczoraj było strasznie gorąco Cytat:
nawet nie wiedziałam, że mamy takie zdjęcie, widocznie byłam jak zaabsorbowana że nie zauważyłam jak tż zrobił zdjęcie Cytat:
![]() a tż się bardziej ptaszek podobał, i jest na prawdę cudny a gdzieś widziałam śpioszki z sową, takie z wełenki, szare muszę poszukać w zakładkach ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Marsylia tutaj ale drogie ![]() http://www.viptoys.pl/p/spioszki-sowa-7-103.html i na allegro widziałam body 7-pack z sową chyba Mathercare
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-05-12 o 10:22 |
|||
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny...ech i nigdzie nie kupilam tej herbatki...na brzuszek humana
bylam w angielskich sklepach..w polskich 4 i nawet w niemieckim i nie ma .....dzis wraca znajomy z PL i ma przywiezc zobaczymy.....Moja mala odstawila dzis maly armagedon....wstaje rano bo obudzil mnie straszny smrod....patrze na mala a ta usmiechnieta do swojej pomaramczowej firaneczki....ja ja podnosze i co.................. wszystko przesrane!!!!! teraz mam troche roboty...+ zmiana swiezo zalozonej wczoraj poscieli,ale grunt ze mala jest happy ![]() ![]() ![]() Dzis ide z nia do lekarza...bo plamy po tej masci na sterydach zniknely ...ale za to wyskakuja jej na calym ciele takie plamki szczegolnie po kapieli i znowu zaczyna sie drapac bidulka po buzi...ech a nie chce jej podawac za duzo tej masci bo to tez nie za dobre jest .....dobra lece czytac co popisalyscie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- prunelle ja tez nie karmilam jeszcze na dworze Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-12 o 10:41 |
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry bardzoooooooo
![]() chyba sie wyspalam i ide zaraz po sniadanko.wczoraj wsunelam pizze i narazie nic mlodemu nie jest,coprwada margerita, no ale wiadomo ze takie rzeczy nie zawsze sluza maluchom. a ja zauwazylam wczoraj ze moje dziecko o wiele lepiej spi przy zgaszonym swietle.i tak wlasnie zasnal wczoraj po 20 i wstal po 1 a potem po 5.wiec na noc wszystko gasimy dziewczyny gdzie kupujecie te zabawki dla Maluchow bo chyba i ja zaczne inwestowac w te gadzety bo mojego szkraba juz przestaly interesowac wiszace misie nad glowa
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
kobitki powiedzcie mi po czym poznać że takie małe dziecko ma biegunki
Nadia zazwyczaj robiła 2 lub 3 kupy dziennie a wczoraj chyba z 8 fakt że były małe i takie jak zwykle ale kurde aż tyle, zobaczę jak dziś będzie jak do południa znowu zacznie produkcje kup to lecę z nią do lekarza bo lepiej dmuchać na zimne
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

aż się bałam

pierścionek tylko teraz zdjęłam bo raz zadrapałam małą... 

teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg 

gdyby nie on to pewnie jeszcze byśmy spały