|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Miło z Twojej strony. Ja co dziennie Was podczytuje i ciesze się, że kolejnym dziewczynom udało się zafasolkować. Mam nadzieje, że to Twoja psychika, że @ ma przyjść a może jednak nie przyjdzie Ja dopiero histeroskopie mam 18 maja, ale już od wczoraj zaczełam się stresować. Czy się wybudzę ze spiączki hehehe ale tak poważnie to najbardziej się obawiam, że po tym badaniu powiedzą mi, że wszystko jest ok. Tego najbardziej się obawiam, to badanie jest ostatnią deską ratunku, żeby się dowiedzieć czemu krwawie. Objawy się nasiliły pieri bolą mnie już miesiąc bez przrwy i to tak, że nie moge stanika sciągnąć leżec ani nic bóle jajnika non stop okropne. Doszło jakieś uczulenie na ciele i nic nie pomaga, zawroty głowy, osłabienie. Nie wiem co mi jest. Okres jak tyle lat miałam jak w zegarku co 28 dni tak teraz co 24 Boje się też żeby nie wykryli u mnie raka. Moja babcia zmarła jak miała 29 lat na raka szyjki macicy ;( Już coraz bliżej badania a ja już wymiękam. Dodatkowo mam do oddania prace magisterską do końca maja a mam dopiero 2 rozdziały także nie uda mi się obronić w pierwszym terminie ;( ale to tylko moja wina... lenistwo
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() i jak tylko sił nabierzesz to informuj nas co i jak .
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
hejka!
Ja też o Tobie Kwiatku pamiętam i trzymam kciuki żeby było wszystko ok- i życze szybkiego aktywnego powrotu do naszego wątku- czekamy! Dziś u mnie juwenalia, a ja siedze w pracy Niestety nie miałam przyjemności studiować dziennie i od 3 klasy liceum pracuje- więc zazdroszcze wszystkim takiego życia studenckiego. Przed moją pracą szedł cały pochód z wszystkich uczelni- taka impreza jakich mało- wszyscy uśmiechnięci, śpiewający, tańczący... a ja w robocie przed kompem odświeżam wizaż ![]() Poza tym już zgłupiałam z tym moim cyklem, wczoraj temperatura skoczyła o 4 kreski do góry dzisiaj już spadła o 2- jakaś cholera huśtawka nastrojowo-hormonalna- tyle że szyjka pokazuje że już po dniach płodnych (bardziej zamknięta już byc nie może)
|
#3934 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3935 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuje kochane za słowa wsparcia
Cytat:
) 18 maja już tuż ,tuż, nie zazdroszczę ci stresu ale postaraj się popatrzeć na to tak, że w końcu wszystkiego się dowiecie i będzie można leczyć to co blokuje twoje macierzyństwo. Dużo dobrego czytałam o laparo i nie masz się co bać tego zabiegu, znalazłam wyczerpujące info o laparo gdzie dziewczyny piszą jak się przygotować do zabiegu i czego się spodziewać jeśli jeszcze tego nie czytałaś to chyba nie muszę cię namawiać https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=laparoskopia Trzymaj się dzielnie i pisz przed samym zabiegiem, że idziesz to będziemy ci dodawać otuchy Cytat:
a jak mieliście slub to mnie ciarki przeszły tak się wciągnęłam Cudnie wyglądałaś na ślubie, wogule śliczna z ciebie dziewczyna i fajnego masz mędża Co do studiów ja też zazdroszczę tej beztroski przedłużonej o kilka lat i też musiałam iść szybko do pracy, bo mama sama nie wyrabiała finansowo bez alimentów od tatuśka dlatego moją córę"gwałciłam"parę lat żeby wybiła sobie z głowy zawodówkę, bo jej się fryzjerstwo podoba, powiedziałam jej, że kurs sobie zawsze może zrobić i pracować kiedys też ale najpierw wykształcenie, bo potem jak przyjdzie mąż i dzieci to ani jej się nie będzie chciało ani może nie mieć kasy na szkoły. Na szczęście posłuchała Ale się rozgadałam
|
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
ziebulka filmik boski. Też się wzruszyłam .Ja dziś doła złabała. Cece przestaja boleć, więc z fasolki nici i w tym cylku. Zrobię test w sobote dla pewności, bo musze luteine odstawić, ale już nie mam nadzieii na dzidziusia
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić pod innym nickiem ![]() Co o mnie? O dziecko staramy się od października... Do wczoraj myślałam, że nam się udało, ale niestety dostałam @ W ciągu tego czasu 2 razy się obserwowałam. Wg mnie wszystko ok, skoki temperatury są, śluz jest, przytulanie też Z okresem nie miałam nigdy problemów. Powoli zaczynam myśleć, że powinnam się przebadać, ale boję się dopuścić do siebie negatywnych myśli, że faktycznie coś może być z nami nie tak... |
|
|
|
#3938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam podobnie do Ciebie. Niby robi się wszystko tak jak powinno ale przychodzi ta głupia @ Ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa i boję się , że każe mi jeszcze czekać. A jak widzę przez jaką diagnostykę i badania przeszły dziewczyny to przeraża mnie myśl, że ja jestem dopiero na początku tej całej drogi. Eh...
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
Soofka, który cykl się starasz?
Daj znać, co Ci powie gin. |
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
KASKADERKO kochana ale ja nie bede miała laparoskopii tylko histeroskopie
|
#3941 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam witam, właśnie weszłam do pracy odpaliłam kompa, wszystkie pragramy iiiii... zasiadłam na wizażu
![]() Cytat:
![]() ![]() A filmik skleciłam i uparłam się że ma być wstępem do naszego filmu z wesela, kamerzysta nie chciał się zgodzić- ale musiał miło powspominać stare czasy, poza tym pokazuje prawdziwych nas, szalonych autostopowiczów, woodstokowców itd a przy tym na tyle poważnych żeby wziąć ślub w wieku 21 lat (co wszyscy chcieli nam wybić z głowy- ale jak już pisałam ze mną się tak nie da ) A co do córki to uważam że bardzo dobrze zrobiłaś, ja jak się w końcu dorobie potomka to na pewnowyśle go na studia dzienne i to do innego miasta- niech pozna uroki życia studencko-samodzielnego! Ale mam plany odległe... ![]() Cytat:
Ja od jutra zaczynam brać Luteine ale i tak już wiem że nie ma fasolki i najgorsze jest czekać teraz te 2 tyg na @ jak by fajnie było przeskoczyć od razu w następny cykl i czekać na owu- a tak to ze świadomością że i tak się nie udało człowiek tylko się zamęcza czekając... Masakra, masakrą ale nie możemy sie poddawać przecież w końcu musimy zaskoczyć Cytat:
. Obserwuj wszystkie cykle bo jak się udasz do lekarza po porade to bedzie chciał zobaczyć wykresy a 2 to za mało. Ja staram się rok i dopiero miesiąc temu gin powiedziała mi że mam niedomoge lutealną- zdiagnozowaną po wykresach- a przez rok kazała mi się starać normalnie bo jestem młoda (25l), regularnie miesiączkuję i w badaniu wychodzi wszystko ok- tylko nie mam farta. A tu okazało się że nie jest ok, ale dopiero po przeglądnięciu wyresów.Cytat:
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki ziebulka za pocieszenie. Nam też musi się wkońcu udać. Ja to lubie czekać na owulkę, ale na @ to już nie bardzo
.kropeczka1984 witaj wśród nas. Popieram zdanie ziebulki, ze warto siebie obserwować. Mi mój gin też każe robić wykresy. Po kolejnym cyklu znowu mam się stawić ze wszyskim u niego.
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Będę się obserwowała
![]() Właśnie się zastanawiam czy nie wyjść na chwilkę z pracy i nie zapisać się do gina. W którym dniu cyklu najlepiej iść do niego? Jak będę miała owulację (mniej więcej)? |
|
|
|
#3944 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny w ten kolejny piękny słoneczny dzień
![]() trochę miałam do nadrobienia w pościkach ![]() Cytat:
alamig, Farina kocurki są cudne Cytat:
Cytat:
![]() co do pracy mgr... najczęściej jest tak że się odkłada na późniejszy termin ale wiesz co po zabiegu jak już dojdziesz do siebie na pewno szybko Ci się uda ją skończyć będzie super a obrona na bdb będzie trzymam kciuki Cytat:
a co do cyklu.... tempka czasem spada po skoku co ponoć oznacza koniec jajeczkowania gdzieś tak ładnie to napisali w necie trzeba czekać do kolejnego pomiaru a filmik boski fajna z was para a fasoleczki będą jak malowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak ja staram się od października ..... co bym mogła poradzić to wyślij TŻ na badanie wcześniej opisywałyśmy jak to wygląda .... nie zawsze jest to wina kobiet czasami żołnierzyki za słabe .... i idź do gin na badania to na pewno nie zaszkodzi i obserwuj cykle dalej i życzę szybkiego zafasolkowania Cytat:
u gin powiedz że dłużej się starasz .... a co do badań czasami trochę trzeba sprawdzić ale nie są to jakieś uciążliwe badania.... daj znać jak po wizycie co gin mówiła ![]() Cytat:
ale i tak czasem trzeba![]() fakt te czekanie potrafi wykończyć ... żeby dało się to ominąć ..... ech co fakt to fakt "trzeba być twardym nie miętkim" jak to mawiał kiedyś mój wykładowca ..... no a ja już po wizytach itd..... gin stwierdziła że mam PCO trochę mnie to co prawda dziwi bo jakoś w lutym i marcu i w kwietniu nie miałam a teraz raptem mam .... fakt że ten ostatni cykl jakiś pokręcony na maxa był ale.... no nie wiem co o tym sądzić..... w tym cyklu i następnym mam brać duphaston a stymulacja w lipcu bo w czerwcu gin na urlop jedzie i nie będzie mogła monitorować... więc chyba cykli staraniowych mi przybędzie... załapałam się rónież do endokrynologa ale miałąm pecha bo się spieszył na pociąg (bo z Białegostoku przyjeżdża do nas) i popatrzył i pomyśłał stwierdził że minimalna niedoczynność ale w zasadzie to nie wie bo trzeba by było jeszcze badania porobić ale nie teraz, zapisał mnie na październik/listopad do tego czasu mam brać jakieś leki przed wizytą zrobić badania prywatnie skierowania to już nie dał,a no i nie powinnam się do tego czasu starać o fasolkę, a potem on zobaczy trochę mnie zszokował, tak się zastanawiam czy naprawdę tylko jak się idzie prywatnie to jakoś traktują normalnie?? trochę cyba moja natura buntownika się odzywa i bynajmniej nie zamierzam się stosować do jego zaleceń tzn nie do wszystkich .... ech sorki za swoje żale ale jakoś tak żal mam że po co te składki się płaci jak już potrzeba tego lekaża to oni olewka no chyba że prywatnie.... wrrrrrrrrr a zmieniając temat to jak już dzielimy się swoimi zwierzątkami to też zaraz postaram się zamieścić foto swoich milusińskich (czarny to 8 letni kot "Mały" a kolorowa syjamka 2 letnia "Margo")
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() Edytowane przez margo_78 Czas edycji: 2011-05-12 o 11:12 |
||||||||
|
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a powiedzcie czy na badanie nasienia trzeba mieć skierowanie? Ktoś wie, gdzie w Kielcach można zrobić takie badanie?
|
|
|
|
#3946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem jak w Kielcach u nas w szpitalu w centralnym laboratorium można zrobić i najczęściej w jakimś prywatnym laboratorium ...
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, to troszkę wstydliwa sprawa... Poszliście tak normalnie, powiedzieliście, że na badanie nasienia i Tż poszedł do pokoiku? Tak to wygląda? To jest jednak troszkę bardziej intymna sprawa niż badanie krwi.
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem warto zasięgnąć innej opini żeby niepotrzebnie nie faszerować sie lekami. A co do endokrynologa to ja cały czas jestem na etapie "wybieram się" ale na pewno pójde prywatnie to nie mam ochoty sie szarpać. A skoro lekarz już kazł Ci brać leki, odstawić starnia na boczny tor przy takim pobieżnym badaniu to tym bardziej powinnac pójść się skonsultować. Bo ani brać leki i się starać- bo strach o fasolke, ani nie wiadomo czy tak naprawde są potrzebnę, a jeśli masz tą niedoczynność i ona przeszkadza w zajściu to by się leki przydały- ale to wszystko pogmatwałam, jednym zdaniem-> skonsultuj się z drugim lekarzem, który poświęci Ci swój czas i odpowie na wszekie pytania, rozwieje wątpliwości- w końcu tu chodzi o Twoje zdrowie!kropeczka1984- na poprzedniej stronie jest opisane jak wygląda badanie nasienia
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-05-12 o 11:29 |
||
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
margo_78 Z Białegostoku mówisz przybywa do was
(moje miasto). Troszke mnie pocieszyłaś, ale już oswoiłam się z myslą, że tym razem raczej się nie udało. Wole się miło rozczarować niż w sobote złapać meeega doła i mieć zmarnowany weekend. Pokazuj swoich milusińskich. ziebulka twój filmik mi przypomniał czasy kiedy ja zaczynałam się spotykać z moim mężem. Miałam wtedy 19 lat i zielone szaleństwo w głowie, mąż 21 to też niewiele starszy odemnie. A teraz ..... w listopadzie minie 9 lat jak zesobą jesteśmy. Tak to szybko mineło.A co do studiowania i pracy to ja też za dużo studenckiego życia nie miałam. Bo na drugim roku studiów zaczełam drugi kierunek plus udzielałam korepetycji więc czasu na imprezy mało. A po trzecim roku poszłam do pracy i tyle studenckiego życia. Dodatkowo od drugiego roku studiów zaczełam się sama utrzymywać, bo mój tato zmarł, a mama miała 500 zł emerytury. Pochodze z miejscowości oddalonej 30 km od Białegostoku, także musiałm mieszkać na stacji i w wszystko poopłacać. Takie to życie pokręcone.
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
tzn TŻ najpierw dowiedział się w laboratorium co i jakpanie w laboratorium były miłe wytłumaczyły mu wszystko co i jak i dało się zrobić tak że rano zrobił co miał zrobić w domu i szybko zawiózł do laboratorium (tutaj ważny jest czas akurat mieszkamy niedaleko od szpitala) a jak przywiózł nasienie bez kolejki wzięły bo jak pisałam tu czas ważny, w większości laboratoriów jest pokoik możecie iść we dwoje i naprawdę nie ma się co wstydzić w lab to nikogo nie dziwi wielu TŻtów bada swoje wojska ....
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Margo78 dzięki
Muszę dzisiaj pogadać z Mężem. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko zbadaniu się, bo wiadomo, że dla faceta to troszkę tak, jakby mu się zasugerowało, że nie jest w pełni mężczyzną. Mam nadzieję, że mój jest na tyle dojrzały, że będzie się chciał zbadać ![]() Ziebulka w takim razie spróbuję się umówić przed owulacją. Te 2 wykresy, które robiłam obserwując się są typowo książkowe. Oglądałam wykresy dziewczyn na 28 dni i widziałam, jak niektóre cykle mogą być pokręcone. U mnie wszystko pięknie wychodzi. Tym bardziej zastanawia mnie, dlaczego nadal nie ma dziecka... |
|
|
|
#3952 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do endokrynologa robiłam drugi raz ths i ft3 i ft4 tsh spadło i troszkę tylko ponad normę reszta pięknie w normie ..... ale w przyszłym tygodniu pójdę do innego niech zobaczy.... i ewentualnie zrobie te testy co mi tamten zlecił to będę wiedzieć co można wykluczyć szybciej nież w październiku ech zwariować idzie Cytat:
a co do lekarza tak od was jak pisałąm do mnie ma niedaleko ale zakręcony facet że szok nie wiem może słyszałaś coś o dr J. Korfel czy Kroftel - nie mogę zapamiętać ale ajoś tak się zwie co do studiów mi się udało dziennie studiować zawsze z sentymentem wspominam tamtych ludzi i czasy ech ![]() a kicury w tym długim poście foto umieściłam ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
strasa miał ale warto było bo wiadomo że u niego wszystko ok i teraz wiem że muszę zająć się sobą wcześniej ...
|||
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
margo_78 Sorki wcześniej nie widziałm załączników. Śliczności kocurki
. Uwielbiam koty
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3955 | ||||
|
Raczkowanie
|
Od sierpnia zeszłego roku. 9 cykl już leci
![]() Cytat:
Owulacje to ja bym najchętniej miała co tydzień ![]() Cytat:
U tego endokrynologa to byłaś prywatnie? Ja niestety już się przekonałam, że gdybym chodziła do państwowych lekarzy to wielu chorób ani ja ani Tż mielibyśmy nie wykrytych. Niestety mocno kuleje nasza służba zdrowia. Są oczywiście wyjątki ale tylko potwierdzające regułę. Taka jest moja smutna obserwacja. Ginekologowi niestety nie mogę naściemniać, bo prowadzi mnie od jakiegoś czasu i ma zapisane kiedy odstawiłam hormony i zaczęłam się starać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez soofka Czas edycji: 2011-05-12 o 12:07 |
||||
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Twojego hm 9 cykli to i tak już długo..... co do cen ciekawe czemu taka różnica w cenach a popatrz może w szpitalach taniej będzie.... a co do techniki.... to parę stron wcześniej opisane
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26873147]
Bez sensu. Skoro dla nas nie jest ujmą konieczność badania się, to i faceci powinni się badać, a nie boczyć się, że im się coś sugeruje [/QUOTE]Wystarczająco dużo naczytałam się na necie, że faceci po sugestii zbadania się obrażali się. Raczej to nie byli do końca dojrzali mężczyźni, ale niestety tacy się zdarzają. Mam nadzieję, że mój stanie na wysokości zadania. Oczywiście jak już podejmiemy decyzję, że chcemy sprawdzić co i jak. Nie wiem, ale mam wrażenie, że jak dopuszczę do siebie myśli, że coś jest nie tak i zaczniemy się badać, to przestanę wierzyć w to, że nam się uda... Może po prostu będziemy dalej próbowali, tak jak teraz? |
|
|
|
#3959 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26873147]Widzę, że idziemy niemal łeb w łeb - cykl zaczęłam dzień później niż Ty i nawet starania miałyśmy w tych samych dniach
Bez sensu. Skoro dla nas nie jest ujmą konieczność badania się, to i faceci powinni się badać, a nie boczyć się, że im się coś sugeruje [/QUOTE]Będę trzymać za twoje II kreseczki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

ale ja już tak mam i właściwie tyle, bo typowego PMS nie posiadam i przynajmniej tyle dobrze
Kiedyś tak miałam jak mieszkałam z moim drugim mężem, mieliśmy dwa pieseczki Rottwailerki oczywiście i kupe kotów, oczywiście szczepione przeciwko rozmnażaniu przez weta
Żal mi było moich zwierzątek jak odeszłam od palanta ale niestety nie mogłam zabrać ze sobą ani jednego
Miłego dnia dziewczyny
bóle jajnika non stop okropne. Doszło jakieś uczulenie na ciele i nic nie pomaga, zawroty głowy, osłabienie. Nie wiem co mi jest. Okres jak tyle lat miałam jak w zegarku co 28 dni tak teraz co 24 

Spokojnie czekaj na termin @ a do tego czasu dobrze ci radzę zajmij głowę czymś zajmującym choćbyś książki Harlekina miała zacząć czytać 
) 18 maja już tuż ,tuż, nie zazdroszczę ci stresu ale postaraj się popatrzeć na to tak, że w końcu wszystkiego się dowiecie i będzie można leczyć to co blokuje twoje macierzyństwo. Dużo dobrego czytałam o laparo i nie masz się co bać tego zabiegu, znalazłam wyczerpujące info o laparo gdzie dziewczyny piszą jak się przygotować do zabiegu i czego się spodziewać jeśli jeszcze tego nie czytałaś to chyba nie muszę cię namawiać

)