Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 11:19   #751
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Natka, Jacieee dzięki wielkie za linki musze pomysleć, co by tu wykombinować dla małego

Oliweczka planować jeszcze nie planujemy Ale u nas to wszystko zależy od mojej siostry... jak przyjadą akurat na urlop w sierpniu, to będą wtedy bo chciałabym żeby na nich byli, i osób na pewno nie wiele, rodzice, dziadkowie, rodzeństwo i chrzestni, żadnych cioć i sąsiadek hehe
Najchętniej to zrobiłabym wielkiego grilla w ogrodzie i święto, ale to zależy oczywiście od pogody

U mnie na obiadek dziś żurek i oparzyłam sobie przez niego palca!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:22   #752
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

My Filipa chrzciliśmy jakoś jak skończył pół roku, ale jakbym miała teraz podejmować decyzję to w ogóle byśmy tego nie zrobili...
nie jesteśmy zbyt wierzący, nie chodzimy do kościoła i zabrakło mi chyba odwagi żeby się przeciwstawić presji rodziny , że jak to bez chrzcin....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:26   #753
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziubek to duża imprezka się czykuje
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania. Ma być skromnie - nasi rodzice, chrzestni, rodzeństwo z osobami towarzyszącymi i tyle. Jeśli miałabym wyprawiać na chrzest przyjecie w knajpie, to taka komunia to już w ogóle jak wesele musiałaby wyglądać Ale wszystko jest kwestią wyboru i poglądu na dany temat, my po prostu nie lubimy z pompą i tyle. A chrzcić chcielibyśmy tak ok. 3 miesiąca życia, wcześniej raczej nie, bo chciałabym najpierw na spokojnie ogarnąć temat "bycia mamą"
ja wcale nie mam zamiaru robic wielkiej imprezy z tzw. pompą, osób tyle ale to będzie najbliższa rodzina tyle że liczna bo np chrzestnego ściągam z irlandii a że ja jestem chrzestną do jego brata to nie zaproszę go samego tylko z rodzicami i moim chrześniakiem, pozostali to rodzice, dziadkowie, wujek z ciocią z mojej strony i drudzy ze strony męża i tylko 2 pary przyjaciół (zresztą u jednych byliśmy też na chrzcinach w grudniu i nie wyobrażam sobie że mogłoby ich nie być ) ale i tak się ludzi uzbiera.
A knajpa dla wygody i wcale nie małe wesele tylko obiad a potem kawa i deser i do domu więc jak dla mnie nic wypasionego. A w moim salonie na pewno nie zmieściłabym nawet połowy tych gości więc lokal dla mnie to najlepsze wyjście.

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:29
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:38   #754
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Pytałam o te chrzciny, bo ostatnio rozmawiałam z mężem i mamy inne poglądy co do tego
Ja chciałabym chrzcić na naszą 3 rocznicę ślubu, czyli w okolicach 11października.(2 miesiące po porodzie)
A co do gości,to ja chciałabym zaprosić rodziców x2, babcię(mamy tylko jedną), chrzestnych z połówkami. Chrzestnym ma być brat męża-więc Jego z dziewczyną, a chrzestną moja bratowa-więc brata i ich synka też no i wychodzi 9 osób-jak dla mnie starczy, ale mój mąż twierdzi, że nie-chce jeszcze pozapraszać dwie rodziny ze swojej strony - co w sumie daje 19osób, a skoro on od siebie chce, to i odemnie by się przydało, więc wychodzi małe wesele, a na co mi to??? Gęb na darmowe żarcie nigdy nie brakuje, a przecież nie o to chodzi.
Co lepsze on chce to wszystko robić w domu-żadne restauracje, więc tym bardziej nie uśmiecha mi się tyle osób obsługiwać- z reszta nawet nie będę miala takiej ochoty z małym dzieckiem.
Poza tym podejrzewam że do tego czasu nie będziemy mieli wszystkich mebli i tak jakoś nie mam ochoty robić rodzinnych spędów-kto to później posprząta??
Mój brat chrzcił syna w czwartek-tak jakoś wyszło, bo nie mieli czasu-mieszkają za granicą i na chrzcinach było oprócz oczywiście ich 10 osób-jak dla mnie starczy.
Chciałam zobaczyć jak to u was wygląda

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:40   #755
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
fakt, chodzenie do prywatnych lekarzy pochłania mase pieniędzy...

ech.. kiedy moja teściowa coś dobrego ugotowała.... nie pamiętam

Nie moja to gotuje jak szalona, ostatnio siedziała nad przepisami,żeby coś dobrego zrobić

No prywatni lekarze się też cenią, pewnie poszłabym do NFZ ale u mnie niestety w mieście endokrynologa nie ma, wszystko prywatne i dlatego pojadę do Rybnika, jak uda mi się załatwić skierowanie.

Oliwia
My będziemy starać się jak najszybciej, w połowie sierpnia.I gości zapraszam tylko rodziców i siostry z chłopakami.I robię w domu --> catering zamówię! Ale to wszystko zależne jest od czegoś, więc wiesz plany planami...

Stapelka jesteś WIELKA !! Mi ten endo coś tam pokazywał, że jakąś przysawka czegoś tam nie produkuje co tam że tarczyca nie ma wsparcia itd, ale szczerze nie rozumiałam go wytłumaczyłam sobie,to w ten sposób że to tak jak auto któremu kończy się paliwo i zaczyna migać w stacyjce że coś jest nie tak, a jak dolejemy paliwa to jest już ok, że kobieta w ciązy to 2 w 1 wiec musi i dla siebie produkować pewne rzeczy i dla dziecka, więc pewnie dlatego miałam zawyżone TSH i wyszła lekka niedoczynność.
Tak tak od razu powiedział, że badania mam zrobić. Nawet jak internista mi da skierowanie na TSH to i tak 25 zł w kieszeni, więc nie pogardzę skierowaniem z te ft3 i ft4 to teściowa mówiła mi właśnie, że ludzie zazwyczaj prywatnie je robią ( jest pielegniarka środowiskową) i tak samo mi powiedział , nad czczo jak będę robić badania, w sumie zawsze robie badania nad czczo
Powinnam Cię nosić na rękach!!!

Brumek
może doświadczenia nie mam co do szczoteczek do włosów, ale myślę że znajdziesz i takie które preferują z naturalnego włosia i takie które są temu przeciwne. A dzieciątku i tak przecież w sumie czeszesz te włoski, te kilka włosów 2 razy dziennie?! bo tam mało co ma.. Ja kupiłam z canpolu

You you
Ja to w ogóle temat chrzest podejmuje tylko wtedy kiedy będę czuła się bezpieczna, bo teściowa ma jakieś zwyczaje, że do chrztu nie wychodzi się z dzieckiem na dwór więc nawet jak wspomnę, że np zrobimy chrzest we wrześniu i że z mała do tego czasu będe wychodzić na spacery, to od razu : " Żanetkooo... i gadka szmatka " temat tabu! Ustaliłyśmy tylko, że będzie catering

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:44   #756
moniczka2123
Zadomowienie

My na poczatku mielismy robic chrzciny w knajpie z pampa... rodzice rodzenstwo wszystkie ciocie i wszystkie siostry i bracia cioteczni....
ale po dlugim zastanowieniu zrobimy w resteuracji ale zaprosimy tylko naszych rodzicow dziadkow i chrzesntych dziecka i nasze rodzenstwa i maz swoja ciocie z ktora utrzymuje kontakt i ja swoja ciocie z dziecmi z ktora super relacje mam a trudno niech reszta sie obraz mam to w bo i tak bedzie nas kolo 25 osob a jak bym chciala wszystkich prosic to bym musiala prosic 50 osob liczac ze impreza w knajpie 100 zl od osoby to wole za te 2 tysie zaoszczedzone dziecku cos kupic a i pierdzieli mnie zdanie innych... chociaz znajac zycie to zaprosimy 50

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie moja to gotuje jak szalona, ostatnio siedziała nad przepisami,żeby coś dobrego zrobić

No prywatni lekarze się też cenią, pewnie poszłabym do NFZ ale u mnie niestety w mieście endokrynologa nie ma, wszystko prywatne i dlatego pojadę do Rybnika, jak uda mi się załatwić skierowanie.

Oliwia
My będziemy starać się jak najszybciej, w połowie sierpnia.I gości zapraszam tylko rodziców i siostry z chłopakami.I robię w domu --> catering zamówię! Ale to wszystko zależne jest od czegoś, więc wiesz plany planami...

Stapelka jesteś WIELKA !! Mi ten endo coś tam pokazywał, że jakąś przysawka czegoś tam nie produkuje co tam że tarczyca nie ma wsparcia itd, ale szczerze nie rozumiałam go wytłumaczyłam sobie,to w ten sposób że to tak jak auto któremu kończy się paliwo i zaczyna migać w stacyjce że coś jest nie tak, a jak dolejemy paliwa to jest już ok, że kobieta w ciązy to 2 w 1 wiec musi i dla siebie produkować pewne rzeczy i dla dziecka, więc pewnie dlatego miałam zawyżone TSH i wyszła lekka niedoczynność.
Tak tak od razu powiedział, że badania mam zrobić. Nawet jak internista mi da skierowanie na TSH to i tak 25 zł w kieszeni, więc nie pogardzę skierowaniem z te ft3 i ft4 to teściowa mówiła mi właśnie, że ludzie zazwyczaj prywatnie je robią ( jest pielegniarka środowiskową) i tak samo mi powiedział , nad czczo jak będę robić badania, w sumie zawsze robie badania nad czczo
Powinnam Cię nosić na rękach!!!

Brumek
może doświadczenia nie mam co do szczoteczek do włosów, ale myślę że znajdziesz i takie które preferują z naturalnego włosia i takie które są temu przeciwne. A dzieciątku i tak przecież w sumie czeszesz te włoski, te kilka włosów 2 razy dziennie?! bo tam mało co ma.. Ja kupiłam z canpolu

You you
Ja to w ogóle temat chrzest podejmuje tylko wtedy kiedy będę czuła się bezpieczna, bo teściowa ma jakieś zwyczaje, że do chrztu nie wychodzi się z dzieckiem na dwór więc nawet jak wspomnę, że np zrobimy chrzest we wrześniu i że z mała do tego czasu będe wychodzić na spacery, to od razu : " Żanetkooo... i gadka szmatka " temat tabu! Ustaliłyśmy tylko, że będzie catering
idiotyzm

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:46   #757
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja znowu z pytankiem do MAM DZIECIATYCH Ile +/- kupić wkładek laktacyjnych? Nie tak do szpitala, tylko w ogóle? Często je się wymienia (ile razy dziennie to u Was było)? Chodzi mi o tatki przedział - czy mam kupić np. 10 sztuk czy 50? I jest jakaś firma którą polecacie?

I kolejna sprawa - szczotka do włosów. Na wielu forach mamusie krzyczą, że tylko z włosia naturalnego. Z kolei jak poczytałam opinie (ponoć)specjalistów, to polecają włosie sztuczne, bo nie śmierdzi, a przede wszystkim nie gromadzi się w nich tak brud i zarazki. A jak Wasze doświadczenia?
I miękkie włosie jest najlepsze? Macie jakąś konkretną sprawdzoną szczoteczkę?
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to powiem Ci że jak laktacja się rozkręca, a potem jest nawał to wkładki moment są mokrusieńkie
więc ja zmieniałam co 1h czasem, więc masakra
kompletnie nie mam glowy do obliczeń ile jest w paczce ile wychodzi na dzień, ale na początek 2 opakowania powinny starczyć a potem wg. potrzeb przecież zawsze i wszędzie można kupić
ja używałam tylko Bella http://www.dzieciowo.pl/wp-content/u...adki_bella.jpg i nie narzekałam za bardzo

szczotkę do włosów kupiłam droższą niż zwykłe plastikowe, z włosia naturalnego z drewnianą rączką, jestem mega zadowolona, nowej nie kupuję bo ta po Filipie jest idealna
nic nie śmierdzi, nie niszczy się, innych nie próbowałam więc ciężko ocenić, ale zmieniać nie będę szczotki

wróciłam od mamy, dałam jej bukiet kwiatów i strasznie się ucieszyła
jak ja lubię widzieć uśmiech na jej twarzy
Filip był w tym czasie z teściami na placu zabaw, przyniósł do domu w kieszeniach mnóstwo piasku hehe
jest już zmęczony i mi za uszami stęka, więc pewnie niedługo pójdzie spać
na kuriera czekam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:48
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 11:47   #758
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
do chrztu nie wychodzi się z dzieckiem na dwór
PĘKNĘnigd y czegoś takiego nie słyszałam nawet

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 11:49   #759
SweetAngel1984
Zadomowienie

wrociłam...

no wiec ogolnie moze byc
nie jest super dobrze
ani tez tragicznie zle
mialam robiona spirometrie
dostałam inhalator
i za miesiac miesiac na kolejna wizyte
troche ise wkurzyla ze alergolo
mi nie przypisal zadnego inhalatora
ale coz ja nie lekarz nie wiem co ma dac a co nie....

dusznosci spowodowane sa tak jak myslalm
zaawansowanym stanem alergicznym
(jakbym nie leczyla to za chwile nosilabym miano "astmatyczki " )
i ciaza (dziecko moze byc wysoko i moze byc ucisk)

no nic zobaczymy za miesiac mam nadziej ze inhalator pomoze i skonczy sie tylko na doraznym leczeniu sezonowym

ale za to kupilam sobie drozdzowke farncuska z morela
mezowi farncuska z czekolada i budyniem
i palucha z morela

a najsmieszniejsze ze przed ciaza nienawidzilam moreli a teraz jadlabym tylko wszystko morelowe hehehe

oliweczka -
thx musialam gdzies przeoczyc..........

brumek
za studniówke

sygnie
- z okazji urodzinek najlepsiejszego

za rozpoczete tc i mc

za wizyty

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:50   #760
zanetaa88
Zakorzenienie

Moniczka czy idiotyzm czy nie, nie obchodzi mnie to szczerze mówiąc...pamiętam kiedy pierwszy raz o tym powiedziała, to szczena mi opadała, bo od razu pomyślałam sobie Boże to co z rodzicami którzy robią chrzest po pół roku od narodzin
Ale przemilczałam... i tak zrobię jak uważam, przecież nie będę robiła czegoś z językiem na wierzchu, bo ktoś tak powiedział. A chce chrzest jak najszybciej bo potem szykują się inne imprezy rodzinne, więc wolałabym mieć to już z głowy, mam nadzieję że się uda, choć nigdy nic nie wiadomo...

A dziewczyny jak to jest u Was w Kościołach? chodzi się na jakieś nauki przed chrzestne?!

Stary 2011-05-12, 11:50   #761
zanka205
Zakorzenienie

kwestia chrzcin- Filipa chrzciliśmy dopiero jak miał 9 miesięcy, wcześniej najpierw nie chcieli nam go ochrzcić w dwóch kościołach, potem mieliśmy kryzys finansowy i tak się odwlekło
młody był już za duży, klocek, ciężko było go utrzymać do chrztu, chciał chodzić, denerwował się, więc teraz mam zamiar ochrzcić dziecko jak najszybciej, czyli sierpień-wrzesień- o ile nam ksiądz nie odmówi, bo my bezbożniki bez kościelnego

Stary 2011-05-12, 11:53   #762
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet no to dobrze, że to nic poważnego!

ja siedzę sobie na ogródku, ale już mnie boli,
chybba się zmywam na balkon, tam jest wygodniej!

Stary 2011-05-12, 11:53   #763
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

A dziewczyny jak to jest u Was w Kościołach? chodzi się na jakieś nauki przed chrzestne?!
my najpierw poszliśmy sami do księdza zapytać o chrzciny, zaprosił nas do siebie, zapisał nas na termin, spisał jakieś tam dane, pogadał chwile i już
w dzień chrztu wszyscy normalnie uczestniczyli we mszy, a ja z młodym i chrzestną siedzieliśmy w zachrystii i dopiero po mszy odbył się chrzest
trwało to z 10 minut, potem znowu do zachrystii z chrzestnymi podpisać jakieś świstki i do domu

Stary 2011-05-12, 11:54   #764
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja myślę o chrzcinach w knajpce, ale tylko dla najbliższych, czyli dziadkowie, prababcia i chrzestni (Nasze rodzeństwo czyli 2w1). No i oczywiście najmłodszy w rodzinie- mój drugi 12letni brat. Obiad, deser i do domu. Przecież to nie wesele.
Mnie sen z powiek spędza tylko sprawa chrzestnej, która jest innego wyznania i będziemy musieli szukać kościoła, gdzie Nam Maleństwo ochrzczą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:54   #765
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Moniczka czy idiotyzm czy nie, nie obchodzi mnie to szczerze mówiąc...pamiętam kiedy pierwszy raz o tym powiedziała, to szczena mi opadała, bo od razu pomyślałam sobie Boże to co z rodzicami którzy robią chrzest po pół roku od narodzin
Ale przemilczałam... i tak zrobię jak uważam, przecież nie będę robiła czegoś z językiem na wierzchu, bo ktoś tak powiedział. A chce chrzest jak najszybciej bo potem szykują się inne imprezy rodzinne, więc wolałabym mieć to już z głowy, mam nadzieję że się uda, choć nigdy nic nie wiadomo...

U nas sa chyba dwa czy jedno spotkanie!!

A ile wogole kosztuja chrzciny w kosciele?? wogole to za darmo powinno byc ale coz... mi sie obilo o uszy ze u nas 250 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 11:54   #766
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Pytałam o te chrzciny, bo ostatnio rozmawiałam z mężem i mamy inne poglądy co do tego
Ja chciałabym chrzcić na naszą 3 rocznicę ślubu, czyli w okolicach 11października.(2 miesiące po porodzie)
A co do gości,to ja chciałabym zaprosić rodziców x2, babcię(mamy tylko jedną), chrzestnych z połówkami. Chrzestnym ma być brat męża-więc Jego z dziewczyną, a chrzestną moja bratowa-więc brata i ich synka też no i wychodzi 9 osób-jak dla mnie starczy, ale mój mąż twierdzi, że nie-chce jeszcze pozapraszać dwie rodziny ze swojej strony - co w sumie daje 19osób, a skoro on od siebie chce, to i odemnie by się przydało, więc wychodzi małe wesele, a na co mi to??? Gęb na darmowe żarcie nigdy nie brakuje, a przecież nie o to chodzi.
Co lepsze on chce to wszystko robić w domu-żadne restauracje, więc tym bardziej nie uśmiecha mi się tyle osób obsługiwać- z reszta nawet nie będę miala takiej ochoty z małym dzieckiem.
Poza tym podejrzewam że do tego czasu nie będziemy mieli wszystkich mebli i tak jakoś nie mam ochoty robić rodzinnych spędów-kto to później posprząta??
Mój brat chrzcił syna w czwartek-tak jakoś wyszło, bo nie mieli czasu-mieszkają za granicą i na chrzcinach było oprócz oczywiście ich 10 osób-jak dla mnie starczy.
Chciałam zobaczyć jak to u was wygląda
ja u synka miałam ok 16 osob dokladnie nie pamietam i sie narobilismy ze hej.
ale jedzenia bylo b.duzo nie bylo gdzie stawiac.Slodkie mieliśmy kupione gotowei tez zbyt duzo.Teraz mam nauczkę i zrobie mniej.
Maly mial ok 1,5 mies jak mial chrzest.

zaneta88 u Nas chrzesni mieli 1 spotkanie i nic wiecej

moniczka 250zl to b.duzo u Nas co łaska kase sie wkłada do takiej dużej skrzynki i nie patrza kto ile daje.Ja mysle 50-100zł

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-12 o 11:57
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:55   #767
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
U nas sa chyba dwa czy jedno spotkanie!!

A ile wogole kosztuja chrzciny w kosciele?? wogole to za darmo powinno byc ale coz... mi sie obilo o uszy ze u nas 250 zł
u nas co łaska, ale myślę, że mniej niż 50 zł nie wypada dac haha

Stary 2011-05-12, 12:00   #768
brumek
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi dziewczynki, ale jak ktoś coś jeszcze chce dodać, to się ni eobraże Im więcej opinii, tym lepiej

Cytat:

Brumek
Ale to nie chodzi o to, żeby to dziecko czesać, żeby łądnie wyglądało, tylko zeby mu skórę na główce masować. To dobre i ze względu na pobudzanie cebulek i ładniejsze włosy w przyszłości oraz na to, żeby się ciemieniucha nie rozwinęła.
Stary 2011-05-12, 12:02   #769
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

50 zł??
aha

A wiecie powiem wam jak poszlismy spisac protokół do mojej parafi i juz skonczylismy to wszystko a moj jeszcze wtedy nie maz pyta ksiedza "a ile ta przyjemnosc bedzie kosztowac ??" na to ksiadz "Co łaska ale nie mniej niz 600 zł" hahaha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:03   #770
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Wogóle nie powinno się płacić za takie rzeczy Niedoż, że młodzi ludzie, kraj każdy wie jaki jest, zarobki do d..., żarcie i życie coraz droższe, a tu nawet klecha każe płacić Bóg wie ile...
Jak zapisywaliśmy termin ślubu, to pytaliśmy ile sie płaci-a ksiądz-co łaska nie mniej niż 1000 My nie zapłaciliśmy wszystkiego, bo za co do k....??to najpierw powiedział, żeby donieść jak będziemy mieli-nie doczekanie jego do dzisiaj, i żeby napisać podanie dlaczego nie możemy tyle zapłacić też nie doczekanie Jego

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 12:04   #771
moniczka2123
Zadomowienie

Musze upiec tesciowej tort kto ma łatwy przepis

Stary 2011-05-12, 12:04   #772
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
50 zł??
aha

A wiecie powiem wam jak poszlismy spisac protokół do mojej parafi i juz skonczylismy to wszystko a moj jeszcze wtedy nie maz pyta ksiedza "a ile ta przyjemnosc bedzie kosztowac ??" na to ksiadz "Co łaska ale nie mniej niz 600 zł" hahaha

To samo napisałam o naszej sytuacji coś dużo mamy ze sobą wspólnego

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 12:05   #773
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Wogóle nie powinno się płacić za takie rzeczy Niedoż, że młodzi ludzie, kraj każdy wie jaki jest, zarobki do d..., żarcie i życie coraz droższe, a tu nawet klecha każe płacić Bóg wie ile...
Jak zapisywaliśmy termin ślubu, to pytaliśmy ile sie płaci-a ksiądz-co łaska nie mniej niż 1000 My nie zapłaciliśmy wszystkiego, bo za co do k....??to najpierw powiedział, żeby donieść jak będziemy mieli-nie doczekanie jego do dzisiaj, i żeby napisać podanie dlaczego nie możemy tyle zapłacić też nie doczekanie Jego

1000 zł?? to przegiecie...
u nas 600 + 250 zl organista

Stary 2011-05-12, 12:08   #774
zanka205
Zakorzenienie

no ja mówię o jednym kościele, nie wiem jak w innych
ale w końcu daje się kasę za sakrament z własnej woli, to nie jest przecież płatność za usługę

Stary 2011-05-12, 12:09   #775
moniczka2123
Zadomowienie

Oliweczka1985 wlasnie dzwonili z internusu do mnie przelozyli mi wizyte na pozniejsza godzine i niestety musze odwolac nasze spotkanie bo pozniej po wizycie to male zakupy i do domu.... przepraszam ....

Stary 2011-05-12, 12:10   #776
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Że co?!?!?!?! Że jak?!?!?!?

Nie no teraz to mi szczena opadła całkowicie, co za .... !!

Normalnie dam na masze za naszego proboszcza bo jest boski
Jak wie, ze ktoś ledwo przędzie to nie bierze ani grosza za msze ślubną...

U nas chyba za sam chrzest się nie płaci, i chrzci się np po mszy, albo w sobotę bez mszy, a daje się na msze za dziecko w innym terminie i to jakieś 50zł najwyżej w koperte i tyle.

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-12, 12:11   #777
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka moja koleżanka miała taki problem, ale że nie mogła być chrzestną córeczki od swojej najlepszej przyjaciółki, każdy ksiądz jej robił problemy u Nas w mieście,chodziła od Kościoła do Kościoła, ale nikt się nie zgodził,aż w końcu przyjaciółka musiała wybrać kogoś innego. To jest PARANOJA!

Drugą sytuację znam, że koleżanka po cywilnym miała być świadkiem od swojego brata na ślubie Kościelnym, kiedy ksiądz się dowiedział ( w dniu ceremonii) powiedział, że Para Młoda musi poszukać wśród gości, kogoś kto ma ślub Kościelny i teraz szukaj kto ma dowód przy sobie!!

To jest nienormalne!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:15   #778
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka moja koleżanka miała taki problem, ale że nie mogła być chrzestną córeczki od swojej najlepszej przyjaciółki, każdy ksiądz jej robił problemy u Nas w mieście,chodziła od Kościoła do Kościoła, ale nikt się nie zgodził,aż w końcu przyjaciółka musiała wybrać kogoś innego. To jest PARANOJA!

Drugą sytuację znam, że koleżanka po cywilnym miała być świadkiem od swojego brata na ślubie Kościelnym, kiedy ksiądz się dowiedział ( w dniu ceremonii) powiedział, że Para Młoda musi poszukać wśród gości, kogoś kto ma ślub Kościelny i teraz szukaj kto ma dowód przy sobie!!

To jest nienormalne!

U mnie w parafii jest tak, że zarówno świadkowie slubu jak i chrzestni muszą przynieść kartkę, że byli do spowiedzi, a jak ktoś jest po cywilnym to rozgrzeszenia wiadomo nie dostanie.... dlatego u mnie z chrzestną może być problem bo obydwie siostry są po cywilnym, najwyżej wezmę bratową i już

Ale zauważyłam, że są życiowi księża i tacy co tylko na kopertę czekają... jak np w parafii mojego tż, tam jak dasz mało do koperty na msze slubna to Ci takie kazanie strzeli na mszy że wstyd przed rodziną, kuzynowi tż zaczął na kazaniu jechać jaki to pijak, bezrobotny i co ta dziewczyna w ogóle robi że za niego wychodzi.... no paranoja, szczena wszystkim w kościele opadła

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-12, 12:15   #779
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet no to dobrze, że to nic poważnego!

ja siedzę sobie na ogródku, ale już mnie boli,
chybba się zmywam na balkon, tam jest wygodniej!
ja tez sie ciesze...tzn zobaczymy czy inhalator pomoze

teraz jeszcze w srode TSH i pod koniec maja glukoza i bedzie koniec stresujacych niespodzianek

co do chrztów:

ja chce ochrzcic Igorka w Święta BN tak sobie wymyśliłam i tak chcę czyli bedzie mial wtedyyy jakies 4 mc przyjecie bedzie 2 w 1 bo to swieta wiecnie trzeba bedzie robic specjalnei bibki i martwic sie o kase :
zreszta ja chce tylko najblizsza rodzine i tyle

mezowi nic jeszcze nie mowilam ze tak sobie wymyslilam ale wiem ze mi przyzna racje (nie ma wyjscia ) i sie zgodzi

moj ukochnay chrzesniak byl chrzczony jak mial pol roku i bylo oki a moj cioteczny brat poszedl sam na nogach do chcrztu w wieku 3 lat bo ciocia za granica mieszkala i tam go urodzila i tak wyszlo takze nie przykladam do tego szczegolnej wagi kiedy to ma byc!
wazne ze wiem ze chce ochrzcic dziecko i tyle!

a na nauki sie chodzi i nawet raz musza rodzice chrzestni byc
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:15   #780
Shira_83
Zadomowienie

dobry matki polki

Brumek
za 100 dniówkę jasne że to ważny dzień dla nas też w końcu po to tu jesteśmykwiatki posadziłaś?

Carmela dzięki i śliczny pojazd!!
Lilkaa skarbulku trzymaj dupkę w górze dasz radę!!!
moniczka
łazienka i kuchnia rewelacja
Kindzia ja mam chustę jedną mi kupił M azimi a druga dostałam od siostry jeszcze nie wiem czy przydatne ale chcę spróbować bo ręką z gwoździami
w blachą w środku może mi odmówić posłuszeństwa

oliweczka
mnie też czasem smyra po pępku

Scio wychodź wychodź
lecę wyprowadzić królika!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości