|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
hihhi Zaneta - chodzi o przysadkę
![]() Ale fajnie, że Ci endo próbował wytłumaczyć na czym to wszystko polega ![]() Nerola - już niedługo i będziecie razem z Izą!! trzymam za Was kciuki!! My też ślubu kościelnego nie mamy i mało kościelni jesteśmy. Albo chrztu nie będzie albo będzie, żeby dziecku drogi nie zamykać. Potem sama zadecyduje co będzie chciała ze sobą robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Proszę dodaję
![]() Chciałam pluszowe misie a nie plastikowe ![]() a gra tak jak na tej stronie: http://www.youtube.com/watch?v=8EJ_z...eature=related na żywo lepiej to słychać. Sweet zdjęcia mam tylko z aukcji,bo te falbanki i tak będą ładniej wyglądać dopiero jak je dam na łożeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie dzisiaj loda jestem w szoku bo ostatnio jadłam je z 3-4 lata temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
Zadomowienie
|
Mnie też pępek boli/kłuje od kilku dni, ale mam wrażenie że to tylko zewnętrznie, przez to że skóra się rozciąga.
Ja dzisiaj poczytuję, po trosze sprzątam półeczki, ze zdecydowaniem wywalam niepotrzebnne rzeczy, bo tzreba zrobić miejsce dla 3 członka naszej rodziny. Poza tym humorek niezbyt mi dopisuje i sprzątanie jakoś mi pomaga zapomnieć. Nerolce pięknie dziekuję ![]() ![]() ![]() Zdefraudowała kasę i na zakupy poleciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja olewam zabobony, jak mi ktoś pierniczy, to zaczynam konkretne pytania zadawać i po sprawie. Tak załatwiłam sprawę wywalenia mojego kota z domu- bo rzekomo gardło miał małej przegryźć! A kot codziennie z nami śpi, wręcz przy głowach na poduszce, też grzdylem ruszamy, a jakoś się jeszcze nie rzucił... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tego to nie słyszałam ![]() Zmalowana ![]() ![]() Nerolka to kurcze będziesz miała 4x dzień matki, dobrze liczę ? ![]() ![]() Stapelka pokazywał mi to na swojej głowie, co gdzie idzie do tarczycy itd. No właśnie przysadka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Zanka Monia w piaskownicy, pisała że idzie ze swoim dzieciakiem babki porobić :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko bajeranckie! hehe i z rampersem fajna historia ![]() Ja byłam w Rzeszowie dziś, dopiero co wróciłam i zaczęłam czytać Was i stron przez pół dnia chyba z 6 ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua tu nie chodzi czy kto jest czy nie jest, czy go masz wyrzucić czy nie. Tu chodzi o to, że nie daj Boże kotek sobie wejdzie do łóżeczka małej i się koło niej albo na nią położy to może ją udusić
![]() "KOTY. Stare opowieści o kotach, które lubią kłaść się na dziecięcych twarzach,należy raczej włożyć między bajki, faktem jest jednak, że ciepłe ciałko niemowlęcia możekota zainteresować. Póki co, kot nie powinien mieć wstępu do dziecinnego pokoju; tonajlepszy sposób uniknięcia skoków do łóżeczka, ocierania się o dziecko, leżenia na nimitp. Płuca noworodka są bardzo delikatne, a sierść kocia lub psia może wywoływać reakcjealergiczne, nawet spowodować astmę." |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Ja juz po spacerku , pupa z wczoraj , wiec dzis leniwy dzionek. U nas to bedzie jakas masakra ze chrzcinami, ja mam siostre ktora zyje bez slubu , ma juz 10 letnia corke . Szwagier nie chce sie zenic , Bo glupia wymowka ze papierek tylko. Napewno siostra nie bedzie chrzestna , Bo nie zgodzi sie zaden ksiadz, mojego Tz brat wogole jest nie wierzacy , powiedzial ze pojdzie do spowiedzi , aleteraz wymagaja zeby chodzic do kosciola inaczej nawet spowiedz nie pomoze. Tz brat jak byl u nas na slubie w kosciele , to na kasecie mamy nagrane ze sie rozgladal w kosciele jakby byl w muzeum, nie wiedzial kiedy klekac I wogole, teraz jak ogladamy to mamy ubaw.jedyne wyjscie w naszej sytuacji jest moj brat I jego dziewczyna, nie wiem juz sama, ale moja mama karze mi sie tym nie martwic.najgorsze jest to ze moja siostra miala pretensje ze jej nie wzielam na swiadka ,Bo byla moja przyjaciolka, Bo wiedzialam ze ona bedzie chrzesna a tu lipa. U nas ksiadz powiedzial co laska, na to Tz mowi ze nie wie ile moze niche nam przyblizy ile inni daja , no to on ze tak pomiedzy600-1000 dalismy 600 I jeszcze za organiste 200 ,osobna dekoracja ! Wiec nie jest to Tania impreza. |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zadomowienie
|
Czytałam i starałam się odpisywać na bieżąco i trochę odpowiedzi mi się zdublowało z innymi...
Za Nerolkę trzymam kciuki! Ja urodziłam się miesiąc wcześniej. Zresztą moja mama żadnego dziecka nie donosiła do 40 tygodnia- widocznie taka jej uroda. Straszą mnie, że ja też tak mogę mieć. Zobaczymy... A że po dzisiejszej wizycie humorek mam lepszy, to odwiedziłam dziś dwa lumpki i za całe 1,90zł+5,80zł kupiłam sobie 3 bluzeczki i dla mojej małej damy (mam nadzieję, że jednak nie okaże się chłopcem) bluzeczkę, spodenki i sukieneczkę ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-05-12 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zadomowienie
|
sygine sto lat Księzniczko
![]() ![]() madziulka bidulku ale dasz radę grunt to otrzymać pomoc resztę trzeba przyjąć na klatę ![]() Nerolka achhhhhhh kurka jeszcze troszkę i Izunia będzie z Wami to trzymamy jeszcze te 1,5 tygodnia i świętujemy dzielna bądź ![]() Brumku moje też już ładnie zdobią ganek ale dziś zobaczyłam takie ciemno granatowe surfinie z białą obwódką no i musiałam kupić ![]() maus26 troszkę nie ten wątek ale trzy miesiące starań to przecież nie tak dużo cierpliwości życzę i dwóch kresek ![]() Zmalowana brzuszek do góry co się stało ze kwasisz? ![]()
#854 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie przypomnieć mi w jakiej temperaturze prać ubranka ??? Bo chyba zacznę pomału robić ład z nimi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cały czas Was czytam ale jakoś nie mam o czym pisać... W niedzielę czeka nas komunia siostry ciotecznej TŻ a w sobotę zakupy dla Julka oprócz tego nic się nie dzieje, całymi dniami przesiaduję w domu. Trzymam ![]() ![]() Nerola aż się wzruszyłam jak przeczytałam że za 1,5 tygodnia będziesz rodzić. Cały czas Ci w duchu kibicuję i życzę wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej córeczki ![]() Aha jutro zaczynamy 32 tydzień. Witaj 8 miesiącu ![]() ![]()
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Nerolka bedzie miała Izunie za ok.1o dni
![]() ![]() ![]() powodzenia kochane! |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Nerolka trzymamy kciuki , Boze juz sie zaczynamy pomalu rozpakowywac jupi,jupi
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
Zaneta- sliczne cudenka kupilas
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Chyba hormony mi buzują, bo sama nie wiem o co mi chodzi
![]()
#861 |
Zadomowienie
|
Żaneta, fajne pluszaki, ja wolałabym jednak bardziej zdecydowane kolory.
Mam kulinarne pytanie: czy któraś robiła może lody własnej roboty - chętnie zrobię, ale nie mam sprawdzonego przepisu. Co do chrzcin, to najblizsza rodzina i chrześni - pewnie się pokryje, więc kilka osób i w formie obiadu z tortem w knajpie - skromnie i bez problemów. Ostatnio mieliśmy 2 chrzty w rodzinie - dosłownie biby weselne więc i wymagania prezentowe były duże ![]() ![]() A ślub - brałam w swojej nowej parafii, więc stary ksiadz wydając jakieś papiery skomentował, że jeden całe życie pracuje, a inny owoce zbiera - oczywiście o kase za ślub chodziło! A zapłaciliśmy 500 zł (full opcja z organistą i przystrojeniem podtsawowym kosicoła) - takie stawki były u nas w mieście. Z full przystrojeniem się nam udało, bo po poprzednikach nie zdążyli posprzatać (braliśmy 07.07.2007 więc ślub było co h) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
jeju, ale dzisiaj piszecie, nadrobic sie Was nie da!
to kilka tematow, ktore pamietam: wkladki laktacyjne - zuzylam chyba z 5 tysiecy! ![]() ![]() ![]() najlepiej kupic jedno opakowanie i zobaczyc czy sie w ogole bedzie mialo pokarm. szczoteczka do wlosow - chyba nie ma znaczenia jaka ![]() ciemieniucha- moim zdaniem szczotkowanie nie ma na nia wplywu, przy gestych wlosach, moze jak dziecko jest prawie lyse to faktycznie to cos da. Mloda dostala ciemieiuche w 3 mies. i ma ja do dzis - a naprawde przerobilam wszystko. na to poprostu nie ma reguly. nie uwazam tez, ze szczotkowaniem mozna "polepszyc" dziecku wlosy na przyszlosc - przeciez kazdy nasz wlos jest zapisany w naszych genach ![]() chrzest- zawsze odkladam mysl o tym jak najdalej od siebie, ale moze trzeba bedzie o tym pomyslec... Mloda chrzcilismy jak miala pol roku i byla masakra - nie chciala siedziec w wozku, w srodku mszy zrobila wieeelka smierdzaca kupe i musielismy ja przebierac w zakrystii, ciezko sie ja trzymalo na rekach... lepiej chyba jak dziecko ma tak 3 mies. Za wczesnie tez lepiej nie planowac, bo nigdy nie wiadomo jak dlugo mama bedzie dochodzic do siebie... co do imprezy chrzcielnej - u mnie tylko obiad w lokalu, zadnych domowych nasiadowek, swieza mama jest wystarczajaco wymeczona opieka nad dzieckiem, zeby jej jeszcze dokladac obowiazkow brrrr wolalabym nie zrobic w ogole imprezy niz w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "PSY. Psu nie możemy zbyt wiele wytłumaczyć za pomocą słów, możemy jednakzabrać ze szpitala kocyk lub pieluszkę dziecka, by mógł się przyzwyczaić do nowychzapachów. Po przyjeździe pozwólmy psu powitać nas przed domem, zanim do niegowejdziemy. Psy mają wrodzony instynkt obrony terytorium i nie lubią, gdy ktoś obcywkracza w ich rewiry. Zapoznanie się z zapachem dziecka pomaga im zaakceptować jegoobecność. Radzę też rodzicom, aby nigdy nie pozostawiali bez nadzoru niemowlęcia zjakimkolwiek zwierzęciem." ale nie mam psa ![]() ![]() Ja robiłam lody ![]() Madziaranew dziękuje ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-12 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Nerolka kochana co za super wiadomość!! trzymamy mocne kciuki, kilka dni i Izka bedzie z Wami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Kurdę to można powiedzieć że za kilka dni zostaniemy przybranymi ciotkami ?! Nie?! Nerolka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
Brumek gratuluję studniówki
![]() ![]() ![]() ![]() Więc po 4 godzinach spędzonych w kuchni uważam, że dobrze wykonałam swoją pracę, ale czy będzie smaczne ocenią wszyscy wieczorem ![]() ![]() ![]()
#867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Ja normalnie padam po odkurzaniu auta - takie gorąco jak w lipcu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
mamad - no ja tez ma mdwoch chrzensiakow i u jednego bylam na naukach a u drugiego wcale
![]() brunetka - ja z lodami mialam to samo przed ciaza nie jadlam wogole a teraz chetnie chetnie ![]() zanetka - juz iwem pamietam booooska jest ![]() sygine - no to udanej imprezki ![]() beatka - hehe no to ładnie zdolna dziewczyna z niej hihihi.....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: ooo zakupki superowe ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-12 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.