|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka chyba też muszę sporządzić gdzieś taką listę
![]() Teraz ogólnie wszystko jest droższe, to i wesela:/ Koszty mnie porażają. Gwiazdeczko gratuluję 3 miesięcy Ja za tydzień mam 100dniówkę![]() Dziewczyny tak sobie myślimy nad piosenką na pierwszy taniec.W sumie pewnie będzie jednak walc angielski lub wiedeński,bo niestety najlepiej nam idzie (ech,a tak marzyłam o cha-chy).Z drugiej strony to w takiej ciężkiej kiecce i z 3-metrowym welonem na ręcę ciężko byłoby przy tej cha-chy no nie? ![]() Ok rozważam te piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=LyUWPeICJi4 "nothing else matters"- niby fajne,ale długie. Piosenka powinna mieć 2-3 minut,żeby się wszyscy nie zanudzili na śmierć? http://www.youtube.com/watch?v=i1GmxMTwUgs piękna i liryczna,ale trzeba by było ją również "uciąć" http://www.youtube.com/watch?v=KvL0tXRmQw4 "zabiorę Cię właśnie tam" chyba dość popularna teraz? http://www.youtube.com/watch?v=h649I7ETaHI kooocham Nata Tylko czy nie będzie zbyt przestarzała?http://www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw Przy tej zawsze się wzruszam i to do niej mnie ciągnie,ale czy się nadaje?Może tekst nieodpowiedni? Heeelp
|
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Butterfly, ja bym wybrała Angel, choć Iris uwielbiam
natomiast "Zabiorę Cię..." jakoś średnio wg mnie, ale to wszystko całkowicie subiektywnie Metallica też ok, bardzo lubię ten kawałek, ale jakoś nie bardzo mi pasuje na pierwszy taniec ![]() Czy Wam też Wizaż coś szwankuje? |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam dziś 100 dni do slubu i moja lista przedstawia się następująco:
ZAŁATWIONE : * data i godzina w kościele * sala * zespół * fotograf * kamerzysta * makijażystka * wstępnie fryzjer * omówione zabiegi kosmetyczne * świadkowie wybrani i powiadomieni * zakupiona wódka * samochód * zamówiona moja sukienka * kupiony biustonosz + pończochy * upatrzone i zamówione buty ( będą za 2 tyg) * zrobiona ponad połowa zaproszeń * kilka rozdanych zaproszeń * Zakupione lampiony * zakupione tuby strzelające * zamówiony barman * wybrana cukiernia, zamówiony stelaz pod tort i wybrana wstępnie dekoracja tortu * ustalona lista piosenke na 1szy taniec * zaliczone nauki przedmałżeńskie + dzień skupienia * odbyte 3 spotkania w poradni * ubrana Mama i Babcia * atrakcje na oczepiny * podziękowania dla rodziców ( w 2/3) * długopis do księgi gości * mamy zloto na obrączki * zapoznanie rodziców - w sobote rewizyta ![]() * sukienka na ewentualne poprawiny DO ZAŁATWIENIA : * cały strój Pana Młodego + fryzjer * obrączki * biżuteria i dodatki moje ( welon, bolerko) * próbny makijaż i fryzura * USC, protokół * akty chrztu * dekoracja samochodu ( tablice rejestracyjne) * dekoracja stołów * księga gości * winietki * niezbędnik PM * Paznokcie * podróz poślubna * wieczory kawalerski/ panieński * transport dla gości * strój Taty Dziadzi Teściów ( pisze to bo ja to taka rodzinna stylistka:P) * kurs tańca * sesja narzeczeńska ( za tydz) * florystka * fontanna czekoladowa * opalenizna * omówienie spraw ze znajomym księdzem z podziękowań dla gości chyba zrezygnuje to kupa kasy a i tak widze ze bedzie to srednio docenione itp wiec hcyba zaoszczedzę sobie rozczarowań jusztyska mi tez wizaż szwankuje.. |
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukni niestety nie mam gdzie trzymać. Gdybym mogła, to suknię bym odebrała w sobotę. Obawiam się, że mój najmłodszy kot będzie zaciekawiony suknią :/ ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- za 100dnióweczki
|
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też szwankuje...
Odebrałam buciki - musze jeszcze tylko iść jutro do poprawki (myślałam, że lewy jest za ciasny i poprawili na miejscu, ale prawy jednak też jest... A z garniakiem dobrze się stało - przynajmniej ma tamten na inne okazje, a ten nowy jest naprawdę super |
|
|
|
#4777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat, jak dla mnie super - stara, to fakt, ale z charakterem. Kindla tez lubie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
zdałam ustny polski na 18 punktow
:brzydal :
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Klasa... Gratulacje!
|
|
|
|
#4780 | ||
|
Raczkowanie
|
BRAWO
Cytat:
szeroki ew paluszkach i na niskim obcasie ideał ![]() Cytat:
Angel - zawsze przy niej płaczę, bo kojarzy mi się z filmem i ze sceną śmierci, choć nie ma co.. PIĘKNA JEST When i fall in love - cudowna klasyka |
||
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Bardzo sie denerwowałam, bałam się że nerwy przejmą władzę
|
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
etaaam sama pisałaś tę pracę więc ustna powinna być tylko formalnością
![]() gratulejszyn
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że bez problemu robią poprawki ![]() gratulacje!! super ![]() aż wspomniałam sobie moją maturę, heh, mam nadzieje, że na ślubie nie będę się tak stresowała jak wtedy chyba przez lata nauczyłam się trochę panować nad nerwami, do obrony w porównaniu z maturą, podeszłam dużo spokojniej echh, mam zjazd w ten weekend, jadę jutro z samego rana... muszę wstać o 5... i wracam dopiero w poniedziałek... mam nadzieje, że jakoś to ogarnę... Milego weekendu Wam życzę Pewnie będę miała sporo do nadrobienia jak wrócę ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcemy tańczyć do Iris. Tekst nam nie przeszkadza, podkład jest fajny, taki rozczulający trochę a większość gości i tak nie zna angielskiego i nic nie zrozumie ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Aż się staro poczułam... Cytat:
Co do garniaka - faceci to jakoś tak mają. Mój chciał czarny, a ostatnio jak zmierzył srebrny, to stwierdził, że to jest to...
|
|||
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój chce jasny, ale w sumie to go nie chce, bo już ma, wiec chce ciemny, ale też nie chce bo nie lubi ciemnych i zrozum tu kobieto faceta
|
||
|
|
|
#4788 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje! dużo Ci jeszcze zostało?
Cytat:
Jadę dzisiaj do swojej parafii po licencję i się zastanawiam, co będzie jak nie dostanę... No nic, będę się martwić po fakcie. |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Lasoa gratulejszony
A o czym pisałaś?Ja byłam pierwszym rocznikiem nowej matury i pamiętam,że ustne mieliśmy jeszcze w kwietniu,przed pisemnymi![]() Blueberry ładniutkie butki ![]() Co do garniaków to mój jeszcze nie mierzył.Jak poszliśmy wybierać to się zrobiła kłótnia bo ja go pytam: "to co chciałbyś założyć?Oglądałeś coś w internecie?", on,że nie bo uznał,że ja mam mu wybrać Jeeeeju mi by się widział smoking, czarny pas i mucha Co do piosenki to przesłuchałam wszystkie te co Wam tu podałam z moją Mamą,która jest po wielu kursach tanecznych i super tańczy. I powiedziała,że najbardziej widzi jej się Angel do walca angielskiego,ale że trochę za smutne jest.Więc szukałam dalej i wybrałyśmy to http://w951.wrzuta.pl/audio/9pv5mlsG..._-_casa_musica (kocham Nata
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ustny niemiecki i pisemny praktyczny i teoretyczny z zawodu
![]() Cytat:
Uczyliśmy się tanczyc do tej piosenki na naukach
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam trochę zaległości w czytaniu...nie było mnie tylko dzień czasu a tu już tyle nowych wiadomości
cieszę się, że wszystkim tak fajnie idzie z załatwianiem my wczoraj ruszyliśmy trochę do przodu i w końcu zamówiliśmy obrączki, będą gotowe już za tydzień mój przyszły kupił już buciki i mierzył garnitury i ma już coś na oku, więc tylko pojedzie i kupi fryzjer i kosmetyczka też już praktycznie zamówiona więc kolejne sprawy za mną
|
#4792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obcas bardzo stabilny Dziękuję.Cytat:
Cytat:
178zł, ale warto - są naprawdę wygodne, ręczna robota.Czyli nie jesteśmy jedyni jeśli chodzi o garniak ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie podobnie. Mój na co dzień nie chodzi w garniakach i dla niego garnitur, to garnitur - wszystkie są prawie takie same... Pierwsza wyprawa była trudna - wtedy też kupiliśmy ciemny... ale jak trafił na ten jasny, to od razu wiedział, że go chce - tak powinno być.
|
|||||
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie przed momentem zdałam sobie sprwawe, że wczoraj przespałam moją 100-ówke ;(
No nic- jeszcze przez 99 dni ciesze się swoim panieństwem haha Pocieszeniem jest fakt, iz dzisiaj w końcu znalazłam makijażystke <jupi> i panią od paznokci
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
nie mam ostatnio czasu na pisanie ale czytalam na bierzaco i gratujuje wszystkim postepow i zalatwionych spraw my jutro idziemy na warsztaty ktore zastapiom dwa spotkania w poradni![]() blueberry88 ladne butki, nie w moim stylu ale naprawde mi sie podobaja ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- lasoa gratuluje zdania matury
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, dziękuję Wam bardzo za miłe słowa na temat obrączek
![]() ! Cieszę się, że się podobają Czytałam wszystko na bieżąco, ale nie miałam kiedy odpisać ![]() blueberry, buciki śliczne !! ]lasoa, gratulacje, świetny wynik !butterfly,świetna ta piosenka jak najbardziej się nadaje Muszę się pochwalić, że w końcu kupiłam bardotkę ! Dość ładna nawet, mam nadzieję, że będę zadowolona Jeszcze tylko figi dokupię i z głowy. Byłam dziś przypomnieć sobie moją sukienkę i wyobraźcie sobie, że nie zauważyłam wcześniej, że aplikacje na gorsecie są obszyte delikatną srebrną niteczką. Dobrze, że nie kupiłam złotej biżuterii ![]() Jeszcze tylko 3 miesiące i 2 tygodnie !
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-05-13 o 18:14 |
|
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- p.s. obraczki bardzo, bardzo ladne
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem gdzie jedziemy na podróż poślubną
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle wybredny gamoń. Łoś na początku chciał smoking (ale później się mu odechciało, bo to na raz...), potem znalazł garniaka z Wilvorsta (ale też taki na raz - bo połyskujący na niebiesko bardzo), potem było dużo kręcenia nosem "bo to wszystko takie pospolite i mało weselne" i "nie chce mi się mierzyć". Aż skończyło się na tym, że jak już zaczął wybierać to teraz siedzę pod tą przymierzalnią jak jakiś facet czekając na swoją kobietę :P Jutro próbujemy po Krakowie szukać - może coś w końcu kupimy (a ja przy okazji za sukienką na poprawiny się rozejrzę). To czemu się jeszcze nie pochwaliłaś? A ja się dziś dowiedziałam, że nie muszę się tak spinać bardzo z moją pracą mgr, bo część wyników (głównie ta, której jeszcze nie ma) powędruje do doktoratu i publikacji. Także trochę odetchnęłam |
|
|
|
|
#4800 |
|
Przyczajenie
|
Yyyy małe pytańko... Wasze piosenki na pierwszy taniec bedą grane "na żywo" przez zespół (orkiestre) czy odtworzone dyskretnie z jakiegoś odtwarzacza? Bo my ogólnie bedziemy miec zespół....ale strasznie podoba mi sie ten kawałek
http://www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw i nie masz szans zeby to zagrali...;( Jak Wy robicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

chociaż mnie by stres zeżarł gdybym odbierała sukienkę dzień przed weselem. Gratuluję więc też opanowania.

klask i:
i zrozum tu kobieto faceta