|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Coś wesołego
![]() http://www.yourdailymedia.com/games/play/56/ Ja lecę położyc spać Emilkę. I pewnie zaraz bedziemy kapać Oliwkę, bo właśnie zaczyna się budzic ze snu Spokojnej nocy |
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje - pytanko...
Czy w pudełkach niebieskich i różowych, które dostaje sie w szpitalu były buteleczki aventu?
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-05-12 o 20:17 |
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kurde gardło mnie boli od wczoraj,czyli od kiedy wyszłam ze szpitala. Nic dziwnego jak mnie wypuścili z hemoglobiną 7... Nie mam gorączki ani kataru, tylko to wstrętne gardło. Najgorsze że wczoraj całowałam małą
Martwię się strasznie o nią, żebym jej nie zaraziła, nie karmię piersią więc dobrych przeciwciał jej nawet nie przekażę Macie mamusie jakieś doświadczenie w kwestii choroby kogoś z domowników a noworodka? Staram się nie chuchać na nią, nie psikam więc z tym nie ma problemu,ale jednak ten ból gardła to nic normalnego. Całą ciążę kurcze nie chorowałam i najlepsze że przeszłam ze szpitala do samochodu ( na sali szpitalnej było chyba z 50 stopni) i już się coś przypałętało
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
antybiotyki bralam... ale ponoc mala miala ten katarek to byly wody plodowe jeszcze bo zielonkawe byly teraz jej przeszlo odpukac tfu tfu u mnie tez jak byl zdrowy to mala calowal i mowi, ze sie od niej zarazil teraz jest chory biedak i nawet do niej nie podchodzi... bedzie spal w salonie ![]() a jutro moja mama znow przyjezdza bo mamy tyle roboty, ze szok a od poniedzialku sajgon i mama po 16 fgodzin bedzie tu bo tescie wyjezdzaja ![]() kupilam se ksiazke "jezyk niemowlat"i cala depresja poporodowa i baby blues extra opisany az mi przeszlo wiekszosc... bardzo madrze tu babka pisze i o mm tez fajnie, ze to nie tragedia ![]() boze jaka jeste zmeczona mala spi od 2 h po wypiciu 110ml ciekawe o ktorej sie zbudzi, mialam biedaczke kapac, ale zobacze jak bedzie spac poki co jest cisza i spi jak aniol nic nie furkocze, nie charczy a my ochlodzilismy mieszkanie klimatyzacja do 24stopni bedzie nam sie lepiej spalo |
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jej ladnie przeszlo a wtedy jeszcze karmilam piersia, wiec przeciwciala dostala.. |
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
A my po kąpieli z krochmalem - milusia ta woda
, zabiegach pielęgnacyjnych i uwaga obcinaniu pazurków - udało się Chociaż nie powiem... Bałam się ![]() Pupcia nasmarowana Sudocreamem, mam nadzieję, że to wietrzenie, krochmal i Sudocream pomogą i jutro rano pupcia będzie dużo lepsza niż dziś... ![]() Ale jestem padnięta ![]() Na szczęście mam dziecko-aniołka i leży w łóżeczku i przysypia, a ja mam czas zjeść
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
![]() ale mielismy ciezka noc. maly od drugiej doby ma niesamowite problemy z wyproznianiem.(oczywiscie w druga strone do pierwszego syna ktory mial permanentne rozwolnienie). wczoraj biedak tak sie meczyl, po biogai, infacolu, itd, daje rade sie zalatwic, ale robi to na raty i cierpi przeokrutnie ![]() oczywiscie nie spalam pol nocy, a od 6tej wertowalam neta i gazety (z mlodym na drugiej rece) jak moge mu pomoc, bo przestal jesc, tylko ciumkal po 10-20 ml. zapadla decyzja ze sprobuje z innym mlekiem, nie wiem czy to dobra decyzja czy zla, ale polecialam po bebilon comfort (naczytalam sie duzo dobrego w necie) na problemy z kolkami i zaparciami. jak na razie wypil 60 i sie dopija. zdam potem relacje czy pomoglo czy
|
|
#459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- wogole moja ma w ncoy tak sie kreci ze budzi sie chwilami w poprzeg lozeczka.. do tego ma czkawiki takie jak u mnie w brzuszku ehh.. tż wczoraj byl zdesperowany szukal przyczyn jej niespania, a potem doszlismy do wniosku ze ona moze taka towarzyska jest hehe:P dziewczyny karmiace MM co ile wasze dzieci robia kupki?? |
||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest cały zestaw - nożyczki, obcinak i pilniczek. Profesjonalny manicure normalnie Idealnie nie jest, ale nie drapie się ![]() Za drugim razem pewnie pójdzie lepiej.
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#462 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja Oliwce już 3 razy obcinałam pazurki u rąk Jutro planujemy jechać na zakupy do marketu. Myślicie, ze to dobry pomysł zabrać ze sobą Oliwke ( w czwartek skończyła 3 tygodnie) W sumie mogłabym zostawic ja teściowej, ale boję sie, ze jak sie obudzi, to będzie płacz, bo po pierwsze będzie głodna, a nie mam ściagnietego mleka, bo po drugie nie mam czym go sciągnąć, a po trzecie smoka też nie weźmie na chwilowe "zatkanie", bo jakos jej nie pasuje |
||||
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Gabryś robi ok 2-3 razy na dobe,jest na Humanie 1
plesniawki zeszły ![]() Gabcio ogólnie grzeczny i dzisiaj konczy 3tyg zraz lecim na spacerek!!!
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
co do obcinnia pazurkow, to jestem w szoku jak czesto musze to robic.
najlepsze sa te nozyczki be czubkow, rewelacyjnie mi sie nimi obcina. Cytat:
ja nie mialam ani butelki, ani smoczka, byly jakies probki chusteczek roznych firm, pieluchy, plyn loveli, kremiki probki, stos gazet, probka herbatki i nie pametam co tam jeszcze. basienka pewnie najlepiej byloby nie zabierac malenstwa w takie miejsca, no ale jak nie ma wyjscia to trzeba sobie jakos radzic. mnie to czeka czy chce czy niechce za jakies 2 tyg i nie bede miec wyjscia, bede musiala jezdzic z malym po zakupy . moje malenstwo wreszcie spi, ja padam na pysk. gotuje sobie jakis lekkostrawny obiad, bo mam taka duchote w domu ze szok. okna pootwierane a ciagle goraco. dzisiaj chyba bez drzemki w dzien nie dam rady ![]() aaa, zamowilam ten zel poporodowy musteli, dzisiaj przyszedl i zaczynam sie masowac, macie juz jakies doswiadczenia z nim?
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:50 |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nóg też nie obcinaliśmy - nie było co ![]() Ja bym nie brała do marketu. Głośno, ostre światła, dużo ludzi. Ja zamierzam brać małego na zakupy tylko w razie wyższej konieczności. Jeśli będziemy musieli z tż jechać, to zostawimy którejś babci
|
|
|
#466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello Girls!
Moja Iguśka kończy dziś 3 tygodnie, jeszcze tylko przez tydzień będzie noworodkiem ![]() Mazianka Twój Gabrysiek też dziś czy dopiero jutro? A w ogóle to przedwczoraj Iga miała imieniny, nawet do mnie koleżanka z życzeniami zadzwoniła No a za niecałe 2 tygodnie większość z nas będzie obchodziła swój pierwszy Dzień Mamy Ja dziś mam jakąś nową siłę w sobie, Igula mi przespała dziś 8h!! w nocy Co prawda nie była na samych cycach bo dostała też mm 45ml i jeśli wieczorem zamiast spać ciągle będzie się karmienia po "syskach" domagać to będę dawać jej butlę Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę, że zmiana mleka to dobra decyzja, może mu też nie smakuje. Te mleka różne w smaku są.A żel poporodowy mam, w miarę możliwości używam i bardzo mi pasuje
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Edłardo budź się
Sysie mnie bolą od nadmiaru mleka ![]() Idę chyba trochę odciągnąć... Pan nas spisywał powszechnie przez ponad godzinę, więc jestem ze wszystkim do tyłu...
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe![]() u nas pepus tez na ostatnim wlosku sie 3ma, na takiej malej niteczce |
|
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się sama "spisałam" online. Zajęło mi to hmm 3-4 minuty www.spis.gov.pl
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak już przyjdą, to nie masz wyboru... A że tu 5 osób zameldowanych + tż mieszka, to 6 osób musieliśmy spisać ![]() I w ogóle teściowa mnie irytuje z tym leżaczkiem. Najpierw mówi "Wy wybierzcie, Wam ma się podobać", a teraz się upiera przy jedynym, który mi się nie podoba Bo jest do 18 kg i "będzie do przedszkola aż miał". No ok, ale jest słaby, ma mało zabawek i brzydki ![]() Było ich nie prosić, tylko samemu kupić ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Chyba zaczynam być mamą w stylu "cała drżę, panikuję, aaa" Edzik jakoś ciężko oddycha. Wydawało mi się, że nie może złapać oddechu. Nosek ma czysty, a oddycha, jakby miał zadyszkę... Martwię się ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dzięki Ci Tracy To tylko powietrze w żołądku... uff. Pochodziliśmy, poklepaliśmy, głośno się odbiło i Edzik śpi. Uff...
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic sie słyszłaam ![]() matallllllllllll spokojnieeeeeeeee wszystko jest dobrze najwazniejsze nie panikować!!!!
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spis mamy powszechny ludności Jak się sama nie spiszesz, to do Ciebie przyjdą ![]() Staram się. Wdech, wydech. Spanikowałam, jak zobaczyłam, że nie może odetchnąć...
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi top wypełnie to przez internet![]() a o z tym oddechem w koncu? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- matal ten spis to taki krótki? tylko adres przynależność etniczna i ilość dzieci i nic wiecej? rozumieme ze maja to uzupełnic wszuyscy zameldkowani pod danym adresem? jeju temat akurrat bardzo adekwatny na odchowalnie:P wybaczcie ze sie wcinam
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall spokojnie
![]() co do spisu, to my z TŻ spisaliśmy się przedwczoraj. ale masakra! nie mogłam znaleźć swojego miejsca zatrudnienia, to wybrałam jakąś uprawę fasoli czy coś
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Zostawiłam notkę na poczekalni - więc wkleję tu to samo. Cóż - dalej w szpitalu, ale na szczęscie tylko do niedzieli (najprawdopodobniej). Małemu spadła bilirubina samoistnie z 12,4 do 7 :uff: i dzisiaj się okazało że posiew moczu wyszedł ujemny, czyli nie mamy już baketrii w moczu Niestety przed nami leczenie, żeby się nie nawróciło (bo lubi). USG główki i nerek też nie wyszło idealnie, ale nie będę sobie teraz nabijała tym głowy, tym bardziej, że mały dopiero przedwczoraj skończył dwa tygodnie, ma jeszcze chłopak się rozwijać. Czeka nas natomiast oczywiście kontrola. Kocham niuńka ponad życie. I bardzo chce już być w "normalności", żeby móc cieszyć się synkiem z dala od szpitalnych murów i chorób. Mam jakieś przygnębienie, mimo iż wyniki mały ma super i wypiszą nas w niedzielę (najprawdopodobniej) do domku, to jednak ten czas spędzony w szpitalu jest naprawdę przygnębiający. TZta nie widziałam od niedzieli, tęskni za nami, a my za nim. Ciężko bez niego te dni w szpitalu były. Mam nadzieję, że u Was ok. |
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem padnieta caly dzien w firmie moja mama przy oli teraz ja wykapalam i padla ale po 17 jadla wiec pewnie niedlug osie obudzi wszystko mnie boli, chce mi sie reyczec do tegpo maz mi nie moze pomoc przy malej bo przeziebiony - powoli przechodzi |
||
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,kurcze,co z tą kupką mojej Hani, ostatnio zrobiła w środę rano w szpitalu
Jest na Bebilonie 1, je dużo, przepajam ją wodą i czasem daję herbatkę koperkową, bo tak mi położna poradziła i nic Martwię się strasznie, bo to już przecież 3 dzień! Położna mówiła że to może potrwać i dajmy jej czas,ale czemu ona nie robi kupki skoro tyle je? Wiecie coś na taki kupkowy temat??? Przyznam że nie nadrobiłam całej odchowalni jeszcze,więc nie wiem czy coś już może na ten temat było.
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Tak, kilkanaście pytań
No jak tak robi, to znaczy, że coś go boli albo ma gazy. Looknij do Tracy do tabelki o odczytywaniu ruchów Sania Już jestem spokojna Aczkolwiek sama się przekonasz - czasem jest ciężko...moniqac za zdrówko małegoDziewczyny... Bo Edzikowi wyskoczyły jakieś krostki na nogach... Co to?? Potówki? Trądzik niemowlęcy? Alergia??
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyżej 4 dni - do lekarza. My mamy ok. 10/dziennie obecnie Było i 16 raz
|
|
|
#480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pierewszy syn po przejsciu kompletnie na mm tez nie robil kupki 3-4 dni, potem wszystko wrocilo do normalnosci. ten znowoz ma problemy z zaparciami od drugiej doby i sie tak meczymy. z mojego doswiadczenia moge napisac tak(nie gwarantuje ze u was zadziala): -herbatka plantex duo - zmiana na bebilon comfort-specjalne mleka na kolki i zaparcia - raz mial podany kawaleczek czopka glicerynowego, poloznej pytalam , mowila ze jak nie robil 24h mozna podac nasz maluch niespal od 6tej do 12stej, po czym wypil ten bebilon comfort, zrobil normalna kupe(nie twarda) usnal, spal do 18stej pomimo ze go wybudzalismy, byl tak padniety ze nic go nei ruszalo, wypil znowu 100ml i znow spi, ehhh mam nadzieje ze to koniec przygod
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-05-13 o 19:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Martwię się strasznie o nią, żebym jej nie zaraziła, nie karmię piersią więc dobrych przeciwciał jej nawet nie przekażę

Ja się sama "spisałam" online. Zajęło mi to hmm 3-4 minuty 
za zdrówko małego