|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obejrzałam drugi raz "Życie przed życiem" (dopiero teraz ten film do mnie dociera) i zwijam się spać, wstałam dzisiaj o 6 i padam już na nos ![]() A jutro sporo załatwiania mam: diabetolog, ginek i NFZ ![]() Dobranoc brzuchatki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
hej
znów próbuję nadrobić...ale ciężko idzie... ![]() chwaliłam się ,że brak objawów ciążowych..a tu coś zaczyna mnie kręgosłup pobolewać..więc leże i się obijam odkąd z pracy wróciłam.. wracam do nadrabiania.... miłego wieczorku ![]()
#2373 |
Zadomowienie
|
Ja też już znikam, najpierw na dłuuugi spacerek z psami, a później spróbować usnąć =) miłej nocki i rannego pisania =***
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
no i wszystkie poszły spac-to ja moze tez odpoczne od kompa i poczytam książkę?
![]() co do pleców to mnie dzis kośc ogonowa tak boli ze ani soedzieć ani lezeć -już nei wiem jaką pozycje obrac zeby nie bolało |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Raczkowanie
|
Heej
![]() Wlasnie wyprodukowalam taaakiego Posta i gdzies mi go wcielo ![]() No to jeszcze raz sie wyprodukuje ![]() Tak sobie leze na kanapie i czekam czy sie ta moja mala niunia do mnie na swoj sposob odezwie... W 18tym tyg poczulam pierwsze kopniaczki, a ostatnie dni sie jakos dziecie uspokoilo... Moze zmeczona po prostu tym calodziennym trzepaniem u mamy w brzuszku... ![]() Gratuluje udanych wizyt! Ja mam w przyszla srode. Ciekawa jestem jaka dzidzia duza juz. Jak do tej pory zawsze byla wielkoscia jakis tydzien do przodu. Smiejemy sie z Tz, ze taki kolosik bedzie jak tatus gdy sie urodzil. Prawie 4500g ![]() ![]() Noooo, najadlam sie nalesnikow i moge dzis spokojnie spac z pelnym brzucholcem ![]() Ale zanim to nastapi, mam nadzieje, ze jeszcze dam rade was w w koncu troche ponadrabiac... ![]() P.S. Mam tez nadzieje, ze mi nie wklei jakos obu postow (tzn. tego "straconego" tez... W razie gdyby jednak- prosze o wyrozumialosc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas sponsorem wózka będzie moja mama ![]() musze czekać aż mi pralunia wypierze vbo mi się zachciało pranie wstawiać wieczorem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Ancia, jaa i bicie kobiet w ciąży , weź
![]() Ale dzisiaj się podnieciłam w sklepie normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi jeszcze nikt nie ustąpił a zdarzyło mi się w realu że i kasjerka krzywo na mnie patrzała, bo tam są kasy do 10 artykułów i dla kobiet w ciąży no i zazwyczja tam stoją ludzie z tą małą ilością towaru a ja przylazłam i całe zakupy wywaliłam na taśme, kasjerka prawie wstała z krzesła żeby zobaczyć czy rzeczywiście mam brzuch ![]() Zmykam spać, dobrej nocki ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-12 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
jejku dziewczyny, ja Was chyba nigdy nie nadrobię...
tydzien czasu mnie nie było i musiałabym czytać wszystsko chyba przez kolejny tydzien... ![]() my juz po poniedziałkowej wizycie... Wszystko ok, gin potwierdził chłopczyka. Problem tylko wystapil z moim cisnieniem bo miałam 145/90 i du..pa... bo mi sie ciągle waha 120/80 albo w granicy 140/90... Lekarz kazał mi załozyć zeszyt i mierzyć ciśnienie 5x dziennie więc ja grzecznie to robię, chociaż cięzko robić to z taką częstotliwościa... Mam nadzieje że w czerwcu jak pojde do gin to będzie juz lepiej ... ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nareszcie ma chwilę żeby tu zajrzeć ![]() Pokażę wam co wymodziłam. Jakiś czas temu wymyśliłam, że oddam moje stare łóżeczko do przelakierowania na jasny krem - teraz jest w kolorze jasnego drewna. Dziś doszłam do wniosku, ze to działanie bezcelowe bo szafka na ubranka i tak jest jasno drewniana (kolor brzoza IKEA) Miałam też pomysł na dodatki do łóżeczka - np. jak by był chłopiec dodała bym parę elementów dla stworzenia efektu samochodu - dla dziewczynki nie miałam pomysłu na temat przewodni. Wczoraj wymyśliłam temat niezależny i pewnie taki zostanie jak mi sie nie odmieni - kolorowa dżdżownica (wpływ niektórych kolorowych zabawek) Chcę u stolarza wyciąć ze sklejki formę dżdżownicy i pomalować farbami - muszę się tylko dowiedzieć jakie są nieszkodliwe dla dziecka. A na szuflady szafki nakleić kolorowe kropki. Jeszcze nie wiem czy tez ze sklejki czy z folii samoprzylepnej. Szkice poniżej.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-13 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Gosia ja nie mam zadnego programu nfz o co chodzi?
a obrazków nie widac he he gdzie ta dzownica? |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i masakra z tym cisnieniem, a co jakbys nie miała ciśnieniomierza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
aa2: jakbym go nie miała, to pewnie musiałabym kupić... dla dzidzi - wszystko
![]() ja mam nadzieję ze nie wyjdzie u mnie tylko nadciśnienie ciążowe ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
no włąsni eto zamartwianie skaś znam, chyba juz tak mamy i to zostanie , jak dziecko sie urodzi to wcvle nie minie bedziemy sie dalej o nie martwic taki nasz los
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
"z podniesioną glową" kladę sie spać
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
też ide nynać
![]() do jutra i "stosunkowo" miłych nocy he he dla tych co moga a dl atych co nie to miłych snów |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej siedzę i robię projekty. Ale przynajmniej coś mnie natchnęło i nie stoję w miejscu
![]() Jutro za to pobudka i szycie kiecek- tak to jest jak się siedzi na wizażu a później trzeba szybko nadrobić ![]() trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Raczkowanie
|
Witam z samego rana
![]() Kurcze, któraś z Was mówiła, że ma problem ze spaniem? Bo ja ostatnio budzę się coraz wcześniej i nie mogę już spać. Dzisiaj obudziłam się o 4:40 zupełnie przytomna i nie ma mowy o dłuższym leniuchowaniu ![]() ![]() Gratuluję wszystkim mamuśkom, które zaliczyły wczoraj wizyty i dowiedziały się kogo noszą w brzuszku!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cudowne uczucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I co Aniu my mamy czekac do niedzieli na wiesci z wizyty???? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
![]() Miła sytuacja ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Ja wczoraj miałamtez fajną przygodę.... Mam lekcje informatyki z pierwszymi klasami podstawówki i jedna dziewczynka: pulchna Zuzia...której buzia się nie zamyka bo albo mówi albo je ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- A dzis piątek 13 ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() tylko melduję, że po wczrajszej wizycie wszystko ok, szyjka ładnie trzyma, pani dr sprawdziła młodej kręgosłup i podniebienie czy nie ma żadnych rozszczepów i mamy piekną fotę, na której mozna wszystkie kręgi policzyć ![]() poza tym nie pokazała czy jakis fiutek nie dorósł wiec zakładamy, że pozostała dziewczynką ![]() ![]() ![]() uciekam - miłego dnia Mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
Witajcie piątkowo!!!
Gratuluję udanych wizyt (i mniej udanych też... aa2 byłaś u "naszej", jak wywnioskowałam z opisu... mnie też tak kiedyś powiedziała, że jak brzuch rośnie to wszystko ok ![]() Muszę się pochwalić... wczoraj pierwszy raz mój tż-cik wyczuł pod ręką "kopa" ![]() ![]() No i mnie się wreszcie zmieniło z libido... cholewcia idzie w górę, mam taką ochotę na przytulanki...a tu du.. I nawet pobiegać nie można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczynki piątkowo
![]() ![]() Natka super ten film "zycie przed życiem". Już mówiłam mężowi, żeby sobie obejrzał, bo na prawdę warto ![]() I trzymam kciuki za wizytę ![]() Stokrotka i ASiu i jak tam dzisiaj się czujecie? Mam nadzieję, że juz nic nie boli ![]() Pestka super, że już na zwolnieniu ![]() ![]() ![]() Danika fajnie, że wizyta udana i dzidzia to nadal dziewczynka ![]() No to zmykam do pracy. Miłego dzionka mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Pierwsze co gratuluje Irmith córeczki ![]() ![]() A po drugie to nic mi się nie chce może to spowodowane pogodą za oknem ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Zadomowienie
|
Cześć
przepraszam ale wczoraj zasnelam w trakcie wysyłania posta i obrazki się nie dograły ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam jakiś zwariowany dzień i strzelałam takie gafy. Rano np wstawiając pranie jednocześnie szykowałam sobie ubranie i efekt taki ze wyjęte nowe majtki z metką wrzuciłam niechcący do pralki - mąż miał ubaw, jak do mnie dotarło że chyba się piorą. Potem jak zawołał mnie szef, oznajmiłam, że tak tak już wychodzę na spotkanie... tylko porypała mi się godzina i zrobiła bym to godzinę za wcześnie, ale szybko oboje połapaliśmy się, że jest coś nie tak ![]() No i przez pół dnia myślałam ze jest środa zamiast czwartek. Przepraszam obrazki dograłam tam i tu też dołączam Na NFZ mam w Warszawie program Zdrowie mama i ja. Za nic nie płacę. A gin poleciła mi koleżanka i jest ok. Jeden minus ze nie mam USG przy każdej wizycie, ale nie wiem czy to jest zdrowe. I własnie mam pytanie czy wiecie coś na ten temat? Mam prywatnie usg 3d na 4 czerwca i 2d państwowo na 8 czerwca. Jak mi się uda to chciałabym też zrobić 3d lub 4d na tych targach w Warszawie - chciała bym wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, a po za tym każdy badający może powiedzieć co innego zwłaszcza na temat tej mojej torbieli. I zastanawiam sie czy tak częste USG nie zaszkodzi dzidzi.
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Nie nadążam za Wami niestety i nie potrafię być już na bieżąco - pogoda za oknem piękna, więc codziennie siedzimy dużo z synkiem na świeżym powietrzu ![]() ![]() Buziaczki dla wszystkich ![]() Cytat:
![]() Przecież to podstawowe rzeczy na podstawie których można wiele zdiagnozować ![]() Ja w pierwszej ciąży miałam pod sam koniec - teraz mogłabym spać długo, tylko synek czasem wcześniej wstaje - tak jak dziś przed 7, więc i ja muszę ![]()
![]() |
#2400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.