|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
MoniaK wrrr.. i jak tu synka Jasiu nazwać ![]() ![]() Jednak nadal mam obiekcje i co raz dalej mi do decyzji, aby synuś został Jaśkiem ![]() Wczoraj pół nocy dyskutowaliśmy po raz setny z męzusiem na temat imienia.. i oczywiście nadal się nie zgadzamy.. W sumie, kochany TŻ dał mi wolną rękę i powiedział, że zgodzi sie na imię, które ja wybiorę.. ale mimo to, nie chce stawiać go w sytuacji, że wybiorę imię, które jemu zupełnie sie nie podoba.. Ja gustuję w starych imionach typu: Antoś, Ignaś, Rysio.. ostatnio też Frank mi się podoba.. A mój TŻ w bardziej w nowoczesnych: Dawid, Mateusz, Filip.. dla mnie bez polotu i takie nijakie te imiona ![]() Wiem, wiem.. macie dość mojego marudzenia, w tym temacie - rozumiem doskonale, bo też mam dość ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-05-13 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Lolka, mnie się Jasiu bardzo podoba ale mój małż się nie zgodził
![]()
#1113 |
Zakorzenienie
|
Lolka headlines moja przyjaciólka swojego czasu często robiła i b. mi sie jej włoski podobały.
Miała wówczas fryzurke jak ja a`la paź i kapitalnie sie włoski układały. Fajnie uniesione u nasady, bez koniecznosci moedlowania i spędzania godzin przed lustrem ! Ojej Franuś tez sliczniusio !! I jeszcze Staś tez mi sie podoba ![]() MoniaK; własnie nie wiem czy to głupi jaś jest to podtlenek azotu - to nie to samo chyba co głupi jaś http://pl.wikipedia.org/wiki/Podtlenek_azotu mamaoptymistka; haha ale masz fajnego męza ![]() ![]() ![]() Zytus, odpoczywaj sobie - ostatnie podrygi wolnosci i nic nie robienia ![]()
#1114 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy w czerwcu 15 tego
#1115 |
Zadomowienie
|
mamaoptymistka, ta polozna co mnie na IP przyjmowala, to ona mowila ze wlasnie tez cos o pogodzie ale nei pamietam czy jak jest nów czy niż, ze jest duzo porodow, i ze wody zazwyczaj odchodza jako pierwszy sygnal..
![]() ale z tego przejecia nie pamietam o co jej chodzilo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
pisałam do Grazin ale nie rodzi
![]()
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Z włoskami niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia o dekoloryzacji ani tym bardziej o headlines (zaraz sobie w necie sprawdzę co to jest
![]() Kiedyś zafarbowałam sobie włosy na brąz i bardzo chciałam wrócić do blondu, więc czekałam aż się farba wypłucze i co jakiś czas chodziłam na blond pasemka. Nigdy nie robiłam całych włosków na blond zawsze pasemkami. Ale wyglądałam jak wieśniak, brązowe włosy i rude, marchewkowe, potem żółte pasemka nim blond wyszedł. Cytat:
Mnie się strasznie Antoś podoba i jak pisałam chyba wczoraj Wojtuś również. Franuś też ładnie brzmi. My sobie chyba 'naszykujemy' ze dwie, trzy propozycje i jak zobaczymy Małą to zdecydujemy. To jest plan wczorajszo-dzisiejszy, więc wszystko może się jeszcze zmienić ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-05-13 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy!! Kurna! Donosiłam! Ja pikole! Donosiłam!
![]() Ja byłam święcie przekonana ze ty piszesz z siedzenia obok, nie z siedzenia kierowcy ![]() Dzis mam o 18-tej wyjście do gina. Umaluje sie... uczesze... obiorę coś ciążowego...hihi żebym znów nie osłabła z nadmiaru bodźców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i Kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |||||
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem - grzecznie się melduję nadal w dwupaku
![]() ![]() Wyspana, chociaż od 2 dni już nie śpie za dobrze, za dużo bóli i skurczybyków mnie dopada w nocy - staram się nie zwracac uwagi, bo wiem, że to jeszcze nie to, a niewyspana na porodówkę nie jadę!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliwka za wizytkę ![]() Swoją drogą straszliwie mi się podoba imię Oliwia ![]() Cytat:
Ddaisunia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam...
Ja też tematu nie mam dość, bo imienia dla małej nadal nie mamy i nadal prowadzimy dyskusje na ten temat.
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
amarcia i Lolcia za nowe tygodnie
![]() ddaaiissyy widzisz Twój oszczędny w słowach a mój z nfz bałwan totalny na ostatniej wizycie przed zmianą miałam ochotę trzasnąć mu porządnie w szczękę bo jak zapytałam to mnie zbluzgał i zrobił nieprzyjemny wywód jak stąd do Gdańska enchantresss Twoja Gabi kopała a mój się leniwy zrobił i nawet w nocy mnie nie budzi a w dzień daje o sobie znac tyle co nic ![]() mamaoptymistka 17 maja mówisz, fajna data podoba mi się ![]() dorkabl za wizytkę ![]() poprasowałam ciuszki, oczywiście tyle stania przy desce a tylko trochę z tej wielkiej kupki zeszło, kręgosłup mnie boli i musiałam przerwę zrobić. A furka dalej w kartonie, nie śmiem jej otworzyć sama ![]() ![]()
#1123 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam Najbliższa pełnia Księżyca: 17 maja 2011, 13:09 - wypada w ciągu dnia
![]()
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eve Ty masz Ewa na imię? no to ja też ![]() ![]() dzięki za ![]() ![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Wpadłam na chwilkę podziękować za wszystkie kciuki (przydały się ![]() ![]() Poród miałam błyskawiczny (jak ja to zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oddział położniczy też bez zastrzeżeń - no może jedynie trochę narwane panie od laktacji - nie za bardzo podoba mi się, że zmuszają (zamiast zachęcać) do karmienia naturalnego. Ja niestety pokarmu mam bardzo mało (jak przy synku), a panie miały opory, żeby włączyć do karmienia sztuczne mleko... A malutka zrzuciła 300g - z tego względu pediatra miała zastrzeżenia czy puścić nas w środę do domku (ostatecznie wyszliśmy). W rezultacie karmiłam systemem sns (strzykawka z rureczką). W domu karmienie piersią i butelką... Malutka absorbująca - nie potrafi zjeść raz a dobrze, tylko cały czas podjada - przez to nie mam praktycznie czasu na nic ![]() ![]() ![]() ![]() Saniu, jakbyś mogła to dopisz przy małej 'wzrost' - 58 cm Wszystkim pozostałym Mamusiom rozpakowanym serdecznie gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dziękuję Daisy za wszystkie smski ![]() ![]() A kiedy nadrobię zaległości to nie mam pojęcia ![]() Buziaki ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-05-13 o 11:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- listopadowa ja też tak chcę rodzic... witaj i jeszcze raz gratulujemy ![]()
![]() |
#1127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje gratulacje, po tym przeterminowaniu super nagroda ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę tempa (ale pozytywnie oczwiście). Trzymajcie się ciepło !!! ![]()
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
Listopadowa jak to dobrze ze wszystko poszło tak gładko
![]() Kochana, zdrówka, szczęścia, moza mleka, spokojnych nocy i zeby doba miała 5 godzin więcej - wtedy na pewno będziesz miała czas na wizaz. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę tak szybkiego porodu, dobrze, że nie w samochodzie ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Moja siostra przywiozła mi wczoraj bujaczek dla małej po młodszej córci - nawet nie wiedziałam, że on jest taki rewelacyjny ![]() ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...590611377.html ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie ze Renessme urodziłą?
czy pisąła tylko do mnie? troche jestem nie w temacie bo dopiero weszłam ![]() zaraz nadrobie ale widze ze wisi dalej na pierwszej stronie wiec chyba nic nie wiecie zaraz wstawie zdjecie małego obiboka co wyjść z brzucha nie chciał ![]()
#1131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale agentka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
Daissy kochana nie ma rewelacji w tych wynikach.
Wbc wysoko ponad normy i to crp +,gin martwi się żeby dzieciaczek nie miał także stanu zapalnego. A pewnie,że przyśpieszą w takiej sytuacji nie ma co zwlekać. Między innymi z moim synkiem miałam CC w 34 tc. A dziś byłam u grugiej ginki po l4 ,zrobiła usg,pomierzyła itd i wyszło ,że mała waży 2700.Łożysko 3 stopnia i jak tak samobedzie na doplerze w szpitalu to powiedziała,że napewno cc bedzie szybciej. Łożysko nie spełnia już swojej funkcji. pędze doczytać 2 stronki
#1133 |
Zakorzenienie
|
hej kohcane my wlasnie weszlismy do domku!!wstawilismy pranko(sterty obsikanych rzeczy itp
![]() ogarnelismy mieszkanko, a Zosi bylo tak dobrze w foteliku, ze dalej spi ![]() a ja ja musze na karmienie chyba obudzic bo dawno jadla a boje sie ze malo bedzie stymulacji mleczka gratuluje wszystkim mamom! my mamy male kryzysy, ale polozne sie nami zajely cuuudnie, dzis bedzie ciezko bo juz w domku, wiec zobaczymy ![]() obiecuje troche doczytac jak juz sie zainstalujemy tutaj ![]() chcialam napisac tylko ze tesknie i pamietam o was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
Ja miałam czuja co do Renessme
![]() Kochana Renessme serdeczne gratulacje dla Ciebie i Oliwierka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszymy się razem z Tobą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anulka czekamy na opis porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
Gusiagatka, Amarcia a chociaż jakies pomysły, propozycje w sprawie imienia macie?
Mi się teraz wydaje, że dla dziewcyznki to tak łatwo ładne imię znaleźć i jest w czym wybierać ![]() Listopadowa ![]() Poród u was rzeczywiście exkpresowy.. tylko pozazdrościć ![]() Izunia śliczna ![]() ![]() ![]() Dziewczonka a ta pełnia to wypada jeszcze przed twoim umówionym, poniedziałkowym "wstawiennictwie" do szpitala? ![]() Anulka i ty jesteś ![]() ![]() Mam tylko nadzieje, że wstawisz nam jeszcze kilka fotek twojej slicznej królewny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||
Zakorzenienie
|
jesteście kochane!!!!
![]() tak wszystkie w popłoch wpadłuy czy rodze cyz nie ![]() oczywiscie ze nie rodze ![]() ![]() PRZEPRASZAM ZE WAM NIE ODPISYWAŁAM!! ![]() ![]() ![]() widze ze u rene poszło jak z płatka po seksie wiec licze na to samo ![]() ale sie z was uśmiałam ajk sie tu wszystkie martwią o mnie ![]() ![]() nie zapominajcie ze mam szlaban na wizaz jak jest tż w domu:P Cytat:
![]() ale jakos lepsze niz wczoraj ![]() słońce przepraszam ze nie odpisałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz sms od renessme ![]() nasz synek ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-05-13 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() A wczoraj była do 22 na wizażu, pisała z nami i nic nie pisła, że ma skurcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boże co ja to porobiłam we wczesniejszym opoście ![]() ja mialam noc tragiczną oczywiscie nie ze względu na skurcze bo ich brak ![]() ale byłam siku 83 razy i za kazdym razem myslalam ze z łóżka nie wstane bo taka obolała byłam. zaraz si eubieram (bo jestem w pizamie jeszcze) i ide w turne ![]() i mam tu jeszcze troche do nadrobienia ![]() dobrze ze dzis nie jest tak gorąco ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() w ogole nei mialam jej nr zapisanego i przecyztałam smsa i sie zatsanawiam kto to do cholery dopeiro na koncu był podpis to mi szczena opadła ![]()
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
renesseme wielkie gratki , cudny chłopak
![]() wiecie co?? moj mąz wczoraj na tej wizycie u neurologa dostał skierowanie na rezonans magnetyczny głowy do koszalina . Wiec dzis tam zadzwoniłam i padłam , moze przyjechac juz w piątek , ale kosztuje to 350zł ![]() ![]() nie wiem co mu tam siedzi w tej głowie,oby nie okazało sie ze to jakis guz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.