Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 10:00   #1111
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
(..)
chodzi Ci o tzw. głupiego jasia? Ja miałam chyba podawany taki gaz jako znieczulenie przy zabiegu po poronieniu. Anestezjolog przyłożyła mi jakąś maseczkę na twarz a później obudziłam się już w sali po i nic nie pamiętałam. Tylko nie wiem czy o tym samym mówimy

MoniaK
wrrr.. i jak tu synka Jasiu nazwać heheh

Jednak nadal mam obiekcje i co raz dalej mi do decyzji, aby synuś został Jaśkiem

Wczoraj pół nocy dyskutowaliśmy po raz setny z męzusiem na temat imienia.. i oczywiście nadal się nie zgadzamy..
W sumie, kochany TŻ dał mi wolną rękę i powiedział, że zgodzi sie na imię, które ja wybiorę.. ale mimo to, nie chce stawiać go w sytuacji, że wybiorę imię, które jemu zupełnie sie nie podoba..

Ja gustuję w starych imionach typu: Antoś, Ignaś, Rysio.. ostatnio też Frank mi się podoba..
A mój TŻ w bardziej w nowoczesnych: Dawid, Mateusz, Filip.. dla mnie bez polotu i takie nijakie te imiona

Wiem, wiem.. macie dość mojego marudzenia, w tym temacie - rozumiem doskonale, bo też mam dość

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-05-13 o 10:02
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:04   #1112
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Lolka, mnie się Jasiu bardzo podoba ale mój małż się nie zgodził Też lubię takie stare imiona (choć teraz bardzo popularne się stają).
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:08   #1113
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolka headlines moja przyjaciólka swojego czasu często robiła i b. mi sie jej włoski podobały.
Miała wówczas fryzurke jak ja a`la paź i kapitalnie sie włoski układały.
Fajnie uniesione u nasady, bez koniecznosci moedlowania i spędzania godzin przed lustrem !
Ojej Franuś tez sliczniusio !! I jeszcze Staś tez mi sie podoba

MoniaK; własnie nie wiem czy to głupi jaś
jest to podtlenek azotu - to nie to samo chyba co głupi jaś
http://pl.wikipedia.org/wiki/Podtlenek_azotu

mamaoptymistka; haha ale masz fajnego męza Bedzie numer jak jego słowa sie sprawdza Czy wiadomo kiedy w czerwcu jest pełnia

Zytus, odpoczywaj sobie - ostatnie podrygi wolnosci i nic nie robienia

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:17   #1114
mamaoptymistka
Zadomowienie

ddaaiissyy w czerwcu 15 tego
Stary 2011-05-13, 10:18   #1115
violisia
Zadomowienie

mamaoptymistka, ta polozna co mnie na IP przyjmowala, to ona mowila ze wlasnie tez cos o pogodzie ale nei pamietam czy jak jest nów czy niż, ze jest duzo porodow, i ze wody zazwyczaj odchodza jako pierwszy sygnal..

ale z tego przejecia nie pamietam o co jej chodzilo..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:18   #1116
the_sania
Wtajemniczenie

pisałam do Grazin ale nie rodzi będzie później

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:20   #1117
gusiagatko
Zakorzenienie

Z włoskami niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia o dekoloryzacji ani tym bardziej o headlines (zaraz sobie w necie sprawdzę co to jest )
Kiedyś zafarbowałam sobie włosy na brąz i bardzo chciałam wrócić do blondu, więc czekałam aż się farba wypłucze i co jakiś czas chodziłam na blond pasemka. Nigdy nie robiłam całych włosków na blond zawsze pasemkami. Ale wyglądałam jak wieśniak, brązowe włosy i rude, marchewkowe, potem żółte pasemka nim blond wyszedł.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem.. macie dość mojego marudzenia, w tym temacie - rozumiem doskonale, bo też mam dość
A ja tam wcale nie mam dość. Też nie mamy imienia dla Córeczki i wiem jaki to wielki dylemat.
Mnie się strasznie Antoś podoba i jak pisałam chyba wczoraj Wojtuś również. Franuś też ładnie brzmi.

My sobie chyba 'naszykujemy' ze dwie, trzy propozycje i jak zobaczymy Małą to zdecydujemy. To jest plan wczorajszo-dzisiejszy, więc wszystko może się jeszcze zmienić

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-05-13 o 10:21
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:25   #1118
dorkabl
Zadomowienie

ddaaiissyy!! Kurna! Donosiłam! Ja pikole! Donosiłam!

Ja byłam święcie przekonana ze ty piszesz z siedzenia obok, nie z siedzenia kierowcy

Dzis mam o 18-tej wyjście do gina. Umaluje sie... uczesze... obiorę coś ciążowego...hihi żebym znów nie osłabła z nadmiaru bodźców
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:27   #1119
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Ja byłam święcie przekonana ze ty piszesz z siedzenia obok, nie z siedzenia kierowcy

Dzis mam o 18-tej wyjście do gina. Umaluje sie... uczesze... obiorę coś ciążowego...hihi żebym znów nie osłabła z nadmiaru bodźców

i Kciukasy za wizytę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:49   #1120
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Jestem, jestem - grzecznie się melduję nadal w dwupaku a tu baby popłoch sieją na wizażu
Wyspana, chociaż od 2 dni już nie śpie za dobrze, za dużo bóli i skurczybyków mnie dopada w nocy - staram się nie zwracac uwagi, bo wiem, że to jeszcze nie to, a niewyspana na porodówkę nie jadę!!!

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że Vanes nie bedzie miała do mnie żalu.
Dziś o 19 napisała mi na priv,że urodziła córkę ma na imię Marika.
Mała urodzona dokładnie w terminie 6 maja,nic więcej nie wiem.
Pisałam żeby wkleiła fotkę do albumu,jestem ciekawa.
A u Vanes miał byc chyba Kacperek??

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

a co do seksu
chodzi o sperm a nie orgazm
sperma przyspiesza dojrzewanie szyjki
mi pomoglo
Hmm, a ja jak szyjkę mam zgładzoną już całkowicie to mi seks nie pomoże???

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
amarcia 14.30

Oliwka
za wizytkę
Swoją drogą straszliwie mi się podoba imię Oliwia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
No i od razu co do wizyty - wyniki, oki, KTG ok - sama musiałam dopytac czy z szyjką w porzo bo mój lekarz tez nei jest jakis bardzo rozmowny: dla niego wszystko jest w porządku i jak nalezy załatwia wszystko.
Gdy własnie o ww. szyjke zaczełam pytac, czy trzyma, czy sie nie skraca to mnei zgasił i odp: Prosze pani, wszystkie wyniki przejrzałem b. dokładnie, b. dokładnie pania zbadałem i jak powiedziałem, ze wszystko jest ok to jest ok. Ja przykładam sie do swojej pracy - czy mam to pani napisac jeszcze na kartce?" No wiec sie zamknełam i juz o nic wiecej nie pytałam
Tzn spytałam, czy moge jeszcze spokojnie wracac na tydzień do rodziców bez obaw, ze urodze

Zakradłam sie tez do domu w Krk Sprawdziłam wczesniej czy nikogo nie ma, dzwoniąc na stacjonarny i wziełam mojego 10 calowego lapika, by znajomy informatyk zrobił mi format C, gdyz chyba jakiegoś wirusa złapał kompik i nie działało wifi a ja musze miec kompa w szpitalu
Z męzem sie nie widziałam
Kurcze, ja mam tylko obawy, ze nadal nie wiem jak sie objawiają te skurcze i skąd mam sie ich spodziewac ????

Ddaisunia za wizytkę, a skurczy nie wypatruj tak szybko, wystarczy Ci przy porodzie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mąż od kilku dni chodzi za mną i gada że za kilka dni pełnia i w ten dzień na pewno posypią się porody, mam sprawdzić na wizażu czy nie będzie rekordu.
Zapowiedział mi że w ten dzień będę leżeć cały dzień w łóżku z wizażem i książkami a on będzie mi donosił jedzenie
On nie żartuje
Na poparcie swoich słów mówił mi o zjawiskach w przyrodzie nietypowych które dzieją się podczas pełni.
Przypada na 17.05 czyli za 4 dni
Oooo to może ja chociaż w tą pełnię urodze , wcześniej w pełnie wylądowałam w szpitalu z porodem przedwczesnym - może teraz się uda . To będzie z poniedziałku na wtorek, czy z wtorku na środę??

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Dorka za donoszenie - jesteś wielka
za wizytę
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:50   #1121
amarcia
Wtajemniczenie

wróciłam...

Ja też tematu nie mam dość, bo imienia dla małej nadal nie mamy i nadal prowadzimy dyskusje na ten temat.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:52   #1122
Klaterina
Zadomowienie

amarcia i Lolcia za nowe tygodnie

ddaaiissyy widzisz Twój oszczędny w słowach a mój z nfz bałwan totalny na ostatniej wizycie przed zmianą miałam ochotę trzasnąć mu porządnie w szczękę bo jak zapytałam to mnie zbluzgał i zrobił nieprzyjemny wywód jak stąd do Gdańska

enchantresss Twoja Gabi kopała a mój się leniwy zrobił i nawet w nocy mnie nie budzi a w dzień daje o sobie znac tyle co nic może się wycisza przed finałem ?

mamaoptymistka 17 maja mówisz, fajna data podoba mi się

dorkabl za wizytkę

poprasowałam ciuszki, oczywiście tyle stania przy desce a tylko trochę z tej wielkiej kupki zeszło, kręgosłup mnie boli i musiałam przerwę zrobić. A furka dalej w kartonie, nie śmiem jej otworzyć sama pojadę do sklepu na zakupy, a jak wrócę to będę dalej szaleć z żelazkiem
Stary 2011-05-13, 10:55   #1123
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Znalazłam Najbliższa pełnia Księżyca: 17 maja 2011, 13:09 - wypada w ciągu dnia
Stary 2011-05-13, 11:07   #1124
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Jestem, jestem - grzecznie się melduję nadal w dwupaku a tu baby popłoch sieją na wizażu
Wyspana, chociaż od 2 dni już nie śpie za dobrze, za dużo bóli i skurczybyków mnie dopada w nocy - staram się nie zwracac uwagi, bo wiem, że to jeszcze nie to, a niewyspana na porodówkę nie jadę!!!

A u Vanes miał byc chyba Kacperek??

Hmm, a ja jak szyjkę mam zgładzoną już całkowicie to mi seks nie pomoże???

Oliwka za wizytkę
Swoją drogą straszliwie mi się podoba imię Oliwia

Ddaisunia za wizytkę, a skurczy nie wypatruj tak szybko, wystarczy Ci przy porodzie

Oooo to może ja chociaż w tą pełnię urodze , wcześniej w pełnie wylądowałam w szpitalu z porodem przedwczesnym - może teraz się uda . To będzie z poniedziałku na wtorek, czy z wtorku na środę??

Dorka za donoszenie - jesteś wielka
za wizytę
mnie też imię Oliwka się podobało/podoba dlatego córce chciałam tak dać jeszcze kiedyś, ale Tż nie był przekonany i Zuzia będzie

eve Ty masz Ewa na imię? no to ja też choć pewnie większość myślała, że Oliwka

dzięki za , boję się tej wizyty...nakręciłam się trochę, a jak okaże się, że bez zmian to
Stary 2011-05-13, 11:07   #1125
listopadowa80
Zakorzenienie

Cześć Kochane

Wpadłam na chwilkę podziękować za wszystkie kciuki (przydały się) i gratulacje .
Poród miałam błyskawiczny (jak ja to zrobiłam), bolało co prawda jak cholera, ale przeżyłam. Po drodze chcieliśmy karetkę wzywać, bo korek niemiłosierny (a najlepsze jest to, że w domku zastanawiałam się czy Tż-ta już budzić czy dać mu jeszcze pospać - wtedy to już mur beton urodziłabym gdziekolwiek, ale nie w szpitalu). Jak wpadliśmy na IP to mówię do pani położnej, że mam skurcz za skurczem, a ona na spokojnie, że zaraz spradzimy ile rozwarcia. No i na totalnym lajcie idzie do gabinetu. A za chwilę nerwówa, krzyczy do mnie, że szybko mam się przebierać, bo już rodzę. I biegiem na porodówkę, po drodze jeszcze wypełniała papiery. Na porodówie nawet nie sprawdzali dokumentacji medycznej, bo już czasu nie było, tylko mnie o wszystko pytali w trakcie rodzenia. Personel super - były 2 super położne, lekarz, lekarz stażysta i praktykantka z położnictwa. Nawet nie przeszkadzała mi nadprogramowa liczba osób, tym bardziej że trzymali mnie za ręce a dziewczyna jeszcze po głowie głaskała. Poprosiłam położną, żeby nie nacinała - pękłam na 1 szew, więc rewelacja - czuję się jakbym w ogóle nie rodziła. 15 minut i po robocie.
Oddział położniczy też bez zastrzeżeń - no może jedynie trochę narwane panie od laktacji - nie za bardzo podoba mi się, że zmuszają (zamiast zachęcać) do karmienia naturalnego. Ja niestety pokarmu mam bardzo mało (jak przy synku), a panie miały opory, żeby włączyć do karmienia sztuczne mleko... A malutka zrzuciła 300g - z tego względu pediatra miała zastrzeżenia czy puścić nas w środę do domku (ostatecznie wyszliśmy).
W rezultacie karmiłam systemem sns (strzykawka z rureczką).
W domu karmienie piersią i butelką... Malutka absorbująca - nie potrafi zjeść raz a dobrze, tylko cały czas podjada - przez to nie mam praktycznie czasu na nic... W ogóle na razie ciężko mi się z wszystkim zorganizować - jeszcze czas muszę poświęcić obowiązkom domowym i Adriankowi... Ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Na razie staram się nie dołować zbytnio. Tylko chyba mi już czasu na wizaż nie starczy - będę Was wspierać duchowo, ale czasami i zajrzę

Saniu, jakbyś mogła to dopisz przy małej 'wzrost' - 58 cm

Wszystkim pozostałym Mamusiom rozpakowanym serdecznie gratuluję . To był wyjątkowo płodny tydzień. Widzę, że wszystkie Dziewczyny z komitetu (oprócz Camomile) się rozpakowały (coś się ociągasz, Kochana!)
Bardzo dziękuję Daisy za wszystkie smski

A kiedy nadrobię zaległości to nie mam pojęcia

Buziaki

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-05-13 o 11:10
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 11:11   #1126
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam Najbliższa pełnia Księżyca: 17 maja 2011, 13:09 - wypada w ciągu dnia
Ja już chetnie będę się pomalutku rozpakowywac, ale 17-go to ja nie moooooogę - mąż bedzie w Berlinie. Przecież nie przegapie okazji powiedzenia mu paru ostrych słów i zwalenia później wszystkiego na ból porodowy

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

listopadowa ja też tak chcę rodzic... witaj i jeszcze raz gratulujemy
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:14   #1127
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Wpadłam na chwilkę podziękować za wszystkie kciuki (przydały się) i gratulacje .
Poród miałam błyskawiczny (jak ja to zrobiłam), bolało co prawda jak cholera, ale przeżyłam. Po drodze chcieliśmy karetkę wzywać, bo korek niemiłosierny (a najlepsze jest to, że w domku zastanawiałam się czy Tż-ta już budzić czy dać mu jeszcze pospać - wtedy to już mur beton urodziłabym gdziekolwiek, ale nie w szpitalu). Jak wpadliśmy na IP to mówię do pani położnej, że mam skurcz za skurczem, a ona na spokojnie, że zaraz spradzimy ile rozwarcia. No i na totalnym lajcie idzie do gabinetu. A za chwilę nerwówa, krzyczy do mnie, że szybko mam się przebierać, bo już rodzę. I biegiem na porodówkę, po drodze jeszcze wypełniała papiery. Na porodówie nawet nie sprawdzali dokumentacji medycznej, bo już czasu nie było, tylko mnie o wszystko pytali w trakcie rodzenia. Personel super - były 2 super położne, lekarz, lekarz stażysta i praktykantka z położnictwa. Nawet nie przeszkadzała mi nadprogramowa liczba osób, tym bardziej że trzymali mnie za ręce a dziewczyna jeszcze po głowie głaskała. Poprosiłam położną, żeby nie nacinała - pękłam na 1 szew, więc rewelacja - czuję się jakbym w ogóle nie rodziła. 15 minut i po robocie.
Oddział położniczy też bez zastrzeżeń - no może jedynie trochę narwane panie od laktacji - nie za bardzo podoba mi się, że zmuszają (zamiast zachęcać) do karmienia naturalnego. Ja niestety pokarmu mam bardzo mało (jak przy synku), a panie miały opory, żeby włączyć do karmienia sztuczne mleko... A malutka zrzuciła 300g - z tego względu pediatra miała zastrzeżenia czy puścić nas w środę do domku (ostatecznie wyszliśmy).
W domu karmienie piersią i butelką... Malutka absorbująca - nie potrafi zjeść raz a dobrze, tylko cały czas podjada - przez to nie mam praktycznie czasu na nic... W ogóle na razie ciężko mi się z wszystkim zorganizować - jeszcze czas muszę poświęcić obowiązkom domowym i Adriankowi... Ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Na razie staram się nie dołować zbytnio. Tylko chyba mi już czasu na wizaż nie starczy - będę Was wspierać duchowo, ale czasami i zajrzę

Wszystkim pozostałym Mamusiom rozpakowanym serdecznie gratuluję . To był wyjątkowo płodny tydzień. Widzę, że wszystkie Dziewczyny z komitetu (oprócz Camomile) się rozpakowały (coś się ociągasz, Kochana!)

Buziaki
Listopadowa, strasznie się cieszę, że tak szybko Ci poszło .
Moje gratulacje, po tym przeterminowaniu super nagroda
Zazdroszczę tempa (ale pozytywnie oczwiście).
Trzymajcie się ciepło !!!
Stary 2011-05-13, 11:19   #1128
dorkabl
Zadomowienie

Listopadowa jak to dobrze ze wszystko poszło tak gładko
Kochana, zdrówka, szczęścia, moza mleka, spokojnych nocy i zeby doba miała 5 godzin więcej - wtedy na pewno będziesz miała czas na wizaz.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:38   #1129
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Buziaki
Listopadowa witaj kochana
Zazdroszczę tak szybkiego porodu, dobrze, że nie w samochodzie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Moja siostra przywiozła mi wczoraj bujaczek dla małej po młodszej córci - nawet nie wiedziałam, że on jest taki rewelacyjny . Największa zaleta to to, że praktycznie rozkłada się na płasko i mała będzie mogła z niego korzystac praktycznie od początku O taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...590611377.html

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
mnie też imię Oliwka się podobało/podoba dlatego córce chciałam tak dać jeszcze kiedyś, ale Tż nie był przekonany i Zuzia będzie

eve Ty masz Ewa na imię? no to ja też choć pewnie większość myślała, że Oliwka

dzięki za , boję się tej wizyty...nakręciłam się trochę, a jak okaże się, że bez zmian to
Coś te Ewy nasze się ukrywają , mamy już zoosie - Ewe i teraz Oliwkę - Ewe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 11:39   #1130
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczyny wiecie ze Renessme urodziłą?
czy pisąła tylko do mnie?
troche jestem nie w temacie bo dopiero weszłam

zaraz nadrobie
ale widze ze wisi dalej na pierwszej stronie wiec chyba nic nie wiecie

zaraz wstawie zdjecie małego obiboka co wyjść z brzucha nie chciał
Stary 2011-05-13, 11:43   #1131
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie ze Renessme urodziłą?
czy pisąła tylko do mnie?
troche jestem nie w temacie bo dopiero weszłam

zaraz nadrobie
ale widze ze wisi dalej na pierwszej stronie wiec chyba nic nie wiecie

zaraz wstawie zdjecie małego obiboka co wyjść z brzucha nie chciał
No co ty??? My nic nie wiemy
Ale agentka
Stary 2011-05-13, 11:47   #1132
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Daissy kochana nie ma rewelacji w tych wynikach.
Wbc wysoko ponad normy i to crp +,gin martwi się żeby dzieciaczek nie miał także stanu zapalnego.
A pewnie,że przyśpieszą w takiej sytuacji nie ma co zwlekać.
Między innymi z moim synkiem miałam CC w 34 tc.

A dziś byłam u grugiej ginki po l4 ,zrobiła usg,pomierzyła itd i wyszło ,że mała waży 2700.Łożysko 3 stopnia i jak tak samobedzie na doplerze w szpitalu to powiedziała,że napewno cc bedzie szybciej.
Łożysko nie spełnia już swojej funkcji.
pędze doczytać 2 stronki

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:51   #1133
anula_81
Zakorzenienie

hej kohcane my wlasnie weszlismy do domku!!wstawilismy pranko(sterty obsikanych rzeczy itp
ogarnelismy mieszkanko, a Zosi bylo tak dobrze w foteliku, ze dalej spi
a ja ja musze na karmienie chyba obudzic bo dawno jadla a boje sie ze malo bedzie stymulacji mleczka
gratuluje wszystkim mamom!
my mamy male kryzysy, ale polozne sie nami zajely cuuudnie, dzis bedzie ciezko bo juz w domku, wiec zobaczymy
obiecuje troche doczytac jak juz sie zainstalujemy tutaj
chcialam napisac tylko ze tesknie i pamietam o was
**

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:54   #1134
Lolka1212
Zadomowienie

Ja miałam czuja co do Renessme

Kochana Renessme serdeczne gratulacje dla Ciebie i Oliwierka Drużo zdrówka i samych pomyślności
Cieszymy się razem z Tobą
Stary 2011-05-13, 11:54   #1135
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kohcane my wlasnie weszlismy do domku!!wstawilismy pranko(sterty obsikanych rzeczy itp
a ja ja musze na karmienie chyba obudzic bo dawno jadla a boje sie ze malo bedzie stymulacji mleczka
my mamy male kryzysy, ale polozne sie nami zajely cuuudnie, dzis bedzie ciezko bo juz w domku, wiec zobaczymy
**
Witajcie w domku dziewczynki
Anulka czekamy na opis porodu
Stary 2011-05-13, 12:01   #1136
Lolka1212
Zadomowienie

Gusiagatka, Amarcia a chociaż jakies pomysły, propozycje w sprawie imienia macie?
Mi się teraz wydaje, że dla dziewcyznki to tak łatwo ładne imię znaleźć i jest w czym wybierać

Listopadowa Fajnie, że znalazłas chwilkę, żeby do nas zajrzeć i napisać jak to było u Ciebie.. My wszytskei tu na szpilkach czekamy i każdy opis porodu chłoniemy jak oszalałe heh
Poród u was rzeczywiście exkpresowy.. tylko pozazdrościć
Izunia śliczna Bardzo nam się wsyztskim tu spodobała, udała wam sie córa Buziaki dla was

Dziewczonka a ta pełnia to wypada jeszcze przed twoim umówionym, poniedziałkowym "wstawiennictwie" do szpitala?

Anulka i ty jesteś I jak zawsze obowiązkowa.. chcesz doczytywać.. nie wiem, czy Ci Zosieńka pozwoli, bo wyobrażam sobie jak to dzidzia absorbuje, tym bardziej świeżo upieczoną mamusię
Mam tylko nadzieje, że wstawisz nam jeszcze kilka fotek twojej slicznej królewny Przesyłam uściski i buziaczki dla was
Stary 2011-05-13, 12:03   #1137
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jesteście kochane!!!!
tak wszystkie w popłoch wpadłuy czy rodze cyz nie
oczywiscie ze nie rodze przecież wam mówiłąm że ja bede 24 miesiace w ciazy do czego sie bede spieszyć:P
PRZEPRASZAM ZE WAM NIE ODPISYWAŁAM!! ale miaslam wreszcie (!) rano tż w domu wiec pospaliśmy do 9:40 a potem staraliśmy się o dziecko:P haha aby wreszcie wyszło
widze ze u rene poszło jak z płatka po seksie wiec licze na to samo
ale sie z was uśmiałam ajk sie tu wszystkie martwią o mnie jesteście kochane

nie zapominajcie ze mam szlaban na wizaz jak jest tż w domu:P
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam raniutko
spać nie mogę
a tu taka cisza od wczoraj.Nocka u nas taka sobie,o 1.30 na sik wstałam i nie mogłam zasnąć.Ehh niewygodnie mi i wogóle.
Grazin a jak dziś samopoczucie?
samopoczucie lepsze... dzis moj termin porodu
ale jakos lepsze niz wczoraj
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
zosiaa, juz 40 ??? Wow !

ej napisze do Grazin, co z nią
słońce przepraszam ze nie odpisałam musiałał sie zajac tż:P a on mną sama rozumiesz
Cytat:
Dzień dobry

Ojj.. rzeczywiście coś na Grazin rozpieściła.. codziennie, często, gęsto była na wizażu.. a jak jej nie ma to popłoch! Ciekawe czy coś na rzeczy

to przez tż on nie rozumie mojhego przywiązania do wizazzu

a teraz sms od renessme
nasz synek uor dzony 13/05 o godz 6:20 3,07 kg wagi i 57 cm długi strasznie bolało i juz myslalasm ze nie dam rady. najgorsze skurcze, parte to pikuś, całą noc nie spaliśmy. skurcze przyszły ok godz 19:00 ale juz konkretne bolące, a o 1 w nocy bylismy na porodówce i zaczelismy działać z położną teraz boli mnie juz tylko szycie;/"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110513.jpg (81,9 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-05-13 o 12:07
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:08   #1138
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka a ta pełnia to wypada jeszcze przed twoim umówionym, poniedziałkowym "wstawiennictwie" do szpitala?
Wypada dopiero we wtorek niestety, ale do tego czasu pewnie jeszcze nic nie będą robic, jedynie badania . Może się uda jeszcze przed wywoływaniem

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nasz synek uor dzony 13/05 o godz 6:20 3,07 kg wagi i 57 cm długi strasznie bolało i juz myslalasm ze nie dam rady. najgorsze skurcze, parte to pikuś, całą noc nie spaliśmy. skurcze przyszły ok godz 19:00 ale juz konkretne bolące, a o 1 w nocy bylismy na porodówce i zaczelismy działać z położną teraz boli mnie juz tylko szycie;/"
Gratulacje kochana!!! Synuś śliczniutki !!!

A wczoraj była do 22 na wizażu, pisała z nami i nic nie pisła, że ma skurcze
Stary 2011-05-13, 12:10   #1139
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
**
my też tęsknimy!!!

boże co ja to porobiłam we wczesniejszym opoście coś mi sie poprzeklejkało, juz naprwaione

ja mialam noc tragiczną
oczywiscie nie ze względu na skurcze bo ich brak

ale byłam siku 83 razy i za kazdym razem myslalam ze z łóżka nie wstane bo taka obolała byłam.

zaraz si eubieram (bo jestem w pizamie jeszcze) i ide w turne musze tż koszule kupić i trociny dla mańka (królika)
i mam tu jeszcze troche do nadrobienia
dobrze ze dzis nie jest tak gorąco

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

A wczoraj była do 22 na wizażu, pisała z nami i nic nie pisła, że ma skurcze
no franca z niej nic sie nie spodziewałam
w ogole nei mialam jej nr zapisanego i przecyztałam smsa i sie zatsanawiam kto to do cholery dopeiro na koncu był podpis to mi szczena opadła
Stary 2011-05-13, 12:11   #1140
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

renesseme wielkie gratki , cudny chłopak

wiecie co?? moj mąz wczoraj na tej wizycie u neurologa dostał skierowanie na rezonans magnetyczny głowy do koszalina . Wiec dzis tam zadzwoniłam i padłam , moze przyjechac juz w piątek , ale kosztuje to 350złze skierowaniem...masakra jakas,ale co jak mus to mus.
nie wiem co mu tam siedzi w tej głowie,oby nie okazało sie ze to jakis guz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości