|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
Kurcze z moim kompem coś się dzieje a ja nie wiem co
![]() ![]() ![]() ![]() Może wie któraś z was o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Konto usunięte
|
Magrest to może byc wina procesora przy jego nadmiernym przegrzaniu. Moze jest to spowodowane tym ,że wiatraczek jest zabrudzony lub też wina tego,że nie ma pasty na procesorze-słowa mojego kolegi informatyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.um-um.pl/malawi/details.p...c2a1181b819821 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Magrest ja się na tym wogóle nie znam, ale mam taki sam problem w momencie kiedy jest komputer bardzo wychłodzony (nie mogę np. w chłodniejsze dni zostawić otwartego okna na noc, bo na bank mi sie komputer z rana nie włączy), albo w lecie jak jest bardzo przegrzany. Wtedy wyłącza się raz za razem. Ale ja mam coś podobno z wentylarorem, czy coś tam, nie wiem. O widzę że Silva to samo napisała, hehe ![]()
![]() |
#4775 |
Konto usunięte
|
Eee nie ma z co
![]() ![]() Ivon.o no właśnie pewnie miałas problemy jak to ja nazywam z "wiatraczkiem" czyli wentylatorem własnie. U mnie jest to samo latem, dlatego zwłaszcza latem należy preczyszczać żeby był wiekszy przepływ powietrza-sama nie czysciłam jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja tam nie wiem dokładnie jaka to ryba aci acei, czy jak
![]() ![]()
#4778 |
Zakorzenienie
|
to pseudotropheus acei - pyszczak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Konto usunięte
|
No własnie, Kama ma rację. Acei więcej było na stronach.Choc widziałam też oferty sprzedaży-sprzedam ryby ACI.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Konto usunięte
|
Ivon.o mozesz tu zajrzeć tu sa filmiki z rybkami http://www.malawi.pl/video/index.html i są własnie pseudotropheus ACEI, o których pisała Ka_ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
halo co tu taka cisza ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Wtajemniczenie
|
bo szkoła jest i trzeba się uczyć...
![]() Wczoraj pojechałam po nowe akwarium. Troszke żałuje, że kupiłam pokrywe, ale w sumie to boje się za elektryke brać w pokrywie... Tylko teraz mam 15W na 72l (wody będzie troche mniej, ale to i tak mało). Nie ma szan zmieścić kolejną świetlówkę ![]() I tu mam pytanie... Jakie mi doradzicie rośliny do nowego akwarium (40 cm wys.)? Tylo takie dość łatwe w hodowli. Ja wole sie koncentrować na rybkach... A tak poza tym to nawet moim roślinom doniczkowym nie podobają się moje techniki uprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Nie depcze krokusów
|
Ivon.a - i co z tą rybką?
PS. Chciałam Ci wysłać taką kartkę, ale żaden fotograf nie chciał wydrukować w takim formacie ![]()
![]() |
#4785 |
Wtajemniczenie
|
Malla karteczka super fajna
![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj na "step up", coś czuję że znowu mi szajba do głowy uderzy i zacznę pastwić się nad swoim ciałem, hehe ![]() Co do tej ryby, jak na razie nic nie odpisałam facetowi,zresztą mu odpiszę prawdę, po prostu nie znam żadnej osoby która by hodowała te ryby i która by chciał od niego je przyjąć. A to jest facet który bierze ode mnie gurami ![]() Feather Twoje oświetlenie jak wiesz jest poniżej przeciętnej, powinnaś mieć przynajmniej jeszcze jedną świetlówkę, na pewno da się ją zmieścić, zajrzyj na działy diy na forach akwarystycznyvh. Podpisuję się pod Magrest dokładnie te same rośliny, tylko jednak wyłączyłabym hydrokotyle i jednak moczarkę, one mimo tego że będą rosły w niskim oświetleniu, swoją urodą grzeszyć nie będą. Zresztą jutro zajrzę, to dopiszę, jest kilka roślin które rosną w niskim oświetleniu, również to będzie więkzość mchów.
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-09-11 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie u mnie zasada jest taka ze podbieram mamie kwiaty ktore ona sobie wyhoduje, po pewnym czasie pobytu u mnie nie sa juz takie piekne ![]() ![]() w lipcu zasadzilam w doniczce szpinak dla pyszczakow, chodzilam do niego do ogrodu codziennie patrzec jak rosnie - no i urosl tak ze pyszczaki zjadly 3 liscie i to by bylo na tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Nie depcze krokusów
|
Ivon.a - wyślę taką zwykłą z kiosku, a nastepnym razem pokombinuję z jakimś zdjęciem mojego brata. A co, nie chciałabyś wziąć takiej rybki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, kiedy muszę zrobić pierwszą podmianę wody? Akwarium stoi dopiero 2,5 tygodnia. Wydaje mi się, że jeszcze podmiany robić nie trzeba, tylko że wogóle się w tym nie orientuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Mam bardzo ograniczony dostęp do wizażu bo poszły kondensatory ( chyba tak to się nazywa ) ![]() ![]() ![]() ![]() A w akwarium- nadal walczę z glonami ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Konto usunięte
|
Hej Nika
![]() ![]() Zreknij na mojego avatarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Konto usunięte
|
Hej Silva
![]() Avatarek śliczny ![]() ![]() Ja też mam nadzieję że to się skończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Konto usunięte
|
Nie o to mi chodzi
![]() Juz przecież od dawna mam tego avka,ale przypatrz się bliżej,a raczej dokładniej-nie widzisz zmian? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Heja, ja tez mam juz 2 lata akwarium 350l i duzo sie naczytalam o akwa, wiec moze pomoc. Jesli akwarium jest 60l trowe to skalary nie urosną więcej niż powinny.Jest to niemozliwe aby ryba zyjac od poczatku w malym akwarium przerodzila sie w giganta ktory juz tam sie nie miesci. I ja radzilabym ci poczekac jakis tydzien zanim wpuscisz ryby , najpierw wpusc wode i niech sie te wszystkie baterie rozwiną. Jedna doba nie wystarczy. Ja tez zrobilam ten blad ze wpuscilam rybki po 1 dobie ( tez mialam male akwa na poczaatku ) i z 10 zzostaly 2... zwala... no, jak masz jakies pytania to smialO! ")
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie że bym chciała, tylko najpierw musiałabym założyć trzecie akwarium, a niestety miejsca już nie mam, no chyba że w przedpokoju.
![]() Silva sama sobie robiłaś avatar?. Zrób mi też jakieś światełka na moim ![]() A ja wypowiadam wojnę swoim paletkom. To ja chodzę, kombinuję z jedzeniem (kupiłam im ostatnio nawet pokarm na rozmnażanie ![]() ![]() Magrest wydaje mi się że chyba jeszcze nie, tymbardziej że nie masz tam ryb (chyba że coś przegapiłam i już wpuściłaś). Ja nie pamiętam dokładnie, le chyba pierwszą podmianę wody robi się po około 4 tygodniach, ale ja jak zwykle piszę o akwariach roślinnych.
#4795 |
Konto usunięte
|
Ivon.a, to nie ja, tylko Mona Lisa
![]() ![]() O tu robi ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-09-11 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Wtajemniczenie
|
No szkoda że się nie da animacji dawać w podpisie, ale może w krótce
![]() ![]() ![]() A ja się przyglądałam przed chwilą małemu akwa. a tam mała rybka pływa ![]() ![]()
#4797 |
Konto usunięte
|
Tez tam mi robiły, Ewa konkretnie
![]() Oba fajne ,ale mi się znudziły,moze później znowu będę je miała ![]() Ok zmykam do lekarza zaraz po skierowanie na badanie. Kurcze miesiąc temu zwichnęłam sobie kostkę, nosiłam ściagacz,byłam u lekarza . Opuchlizna się zmniejszyła, ale nadal jest. Aż się boję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny!!
jestem w szoku, że taki temat jak rybki przyjął się na forum o kosmetykach ![]() jestem bardzo zadowolona ![]() Jeśli nie macie nic przeciwko stanę się członkiem tego wątku ![]() Akwarium mam od roku-dostałam je w prezencie po wujku, który wyjechał do Niemiec. Ma 150l i ok 40 rybek ![]() ![]() skalary, gurami, brzanki, danio, sumy, kirysy, glonojady, molinezje, mieczyki i kilka nierozpoznanych gatunków ![]() Skład może trochę dziwić ale był taki od zawsze ![]() ![]() jeszcze raz wszystkie was witam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Silva - ja kiedyś miałam stłuczoną stopę przez grę w piłkę nożną i ta opuchlizna do tej pory została i raczej już zostanie ![]() ![]() Vanilla - Witaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ivona a skoro jeszcze nie będę robić podmiany wody, a wlałam już pierwszą dawkę nawozu, to kolejną dawać normalnie za tydzień, czy poczekać az będę wymieniać wodę? Vanilla witamy na wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.