Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 21:45   #3901
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Dziewczyny karmiące MM – karmicie tak jak jest napisane na opakowaniu? Bo do miesiąca mój mały pił 90ml x 7 na dobę ( czasem dopajałam herbatką/wodą i było ok.) a w 2-3 miesiącu powinien już 120ml x6 ( info z opak) - a jak Wy karmicie?

I jeszcze pytanie „pampersowe” – jak Wasze dzieciaczki mają tylko nasiusiane to widac czasem plamki ciemniejsze – czy tylko jednolite słomkowe zabarwienie? Bo mój ma od czasu do czasu ciemniejsze plamki ( ewidentnie w okolicach gdzie mocz – więc ślady kupci to być nie mogą i umyty zawsze jest dobrze) i schizuje się co to może być ….

Dzięki za opinie co do fotek

Mój Młody śpi na takiej cienkiej poduszce - tak to wygląda - ( w wózku zawsze jest bez - a mam wrażenie, że Małemu to bez różnicy - byle było ciepło )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010777.jpg (99,4 KB, 44 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:57   #3902
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Iza a ten delicol to na receptę jest, bo ja używam esputiconu, kupiłam infacol, ale to po nim mały tak wymiotował i już nie daję

ja Delicol i Esputicon i BioGaia
Delicol nie jest na receptę i nam pomógł
na początku dawałam za mało kropli ale jak zwiększyłam to kolki minęły prawie całkowicie

zobaczymy co będzie jak odstawiałam, może już przeszło

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące MM – karmicie tak jak jest napisane na opakowaniu? Bo do miesiąca mój mały pił 90ml x 7 na dobę ( czasem dopajałam herbatką/wodą i było ok.) a w 2-3 miesiącu powinien już 120ml x6 ( info z opak) - a jak Wy karmicie?

Mój Młody śpi na takiej cienkiej poduszce - tak to wygląda - ( w wózku zawsze jest bez - a mam wrażenie, że Małemu to bez różnicy - byle było ciepło )
ja generalnie karmię tak jak na opakowaniu,
ale moja np. piła 90ml przeważnie 8 razy dziennie a nie 7
a na 120ml przeszłam dopiero w 7 tygodniu
a w 5 i 6 tygodniu dawałam jej 120 tylko po kąpieli, tak sobie wymyśliłam
i aktualnie wypija dziennie przeważnie 6x120ml plus jeszcze czasami jakiś mniejszy posiłek
ale oczywiście rożnie to bywa wczoraj piła mi po 60 ml co 2h

bo ja chciała kupić poduszkę do wózka, i wszędzie były takie bardziej puchate i nie wiedziałam czy mogę już jej na takiej kłaść
Stary 2011-05-13, 21:58   #3903
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
po całym tygodniu - idę Was nadrobic - TŻ wrócił z delegacji także mam wieczór dla siebie i nadrabiam co mogę.

W załączeniu fotki mojego małego Blondaska w marsupi - uwielbia je - patrzy na wszystko i grucha - jutro ma 4 tygodnie a ładnie trzyma główkę - w ogóle urosło mu się i już w 56 nie chodzi - tylko od tygodnia 62 bo jest dłuuuuuuugi.
ale super niunio

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
u Nas ostatnie dni ciężkie
wieczorne zaśnięcie równa się liście przebojów w wykonaniu mamy
ja nie wiem co Jej jest-chyba skok,
bo w dzien śpi jak wrobelek na gałęzi - 20-30 min i calkowita regeneracja

po wczorajszej wizycie u lekarki wieści srednie....
we wtorek idziemy na usg bioderek, okaże się czy problemy Lenka ma ze stawami czy z mięśniami
prawdopodobnie ma przykurcz mięśni i czeka nas fizykoterapia....
dodatkowo znowu powróciło ropienie oczka
ja nie wiem, czemu mojego dziecka się to wszystko czepia

a tak poza tym w 8 tygodniu moja gwiazdeczka waży 4850
także mimo ulewania waga idzie do przodu
a z ulewaniem możemy mieć perypetie podobno aż do 6 m-cy....
i na szczęście katarku nie ma, tylko w momencie ulewania czasami ta treść z żołądka trafia jej do noska i tak zalega,
tak więc musimy bardzo często oczyszczać Malej nosek

a teraz powoli ponadrabiam Was, bo moja gwiazdka w końcu śpi
kochana współczuję ale na pewno wszystko będzie dobrze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:15   #3904
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po kapieli osuszam sie recznikiem.... i nagle zaczyna mi z cycorow mleko leciez strozkami.... cale nogi,stopy mokre...no i kapiel na nowo
Standard dlatego ja po wyjsciu z kapieli szybko cycki osuszam i zakladam stanik z wkladkami i dopiero balsam i reszta
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:18   #3905
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no to chociaz tyle

moja mi tez nie wchodzi jeszcze znaczy wejsc to wejdzie ale cisnie bardzo no i nie chce zejsc.a tak chciałabym ją nosic juz
ja chyba 5 tygodni po porodzie załozyłam

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
elo lelooo my dzisiaj też cały dzień na dworze i trochę się poopalałam i zrobiłam sobie prezent i kupiłam sobie perfumy ;-p
i malemu ogrodniczki i kapelusik ;p

kurcze moj tak buszuje w lozeczku ,że znajduję go w poprzek !! wasze dzieci tez tak robia? na dodatek tak wierzga nogami az skopie koc dopiero wtedy przestaje, złośnik jeden

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

niecałe 4,500 kg
moja na huśtawce tak liga nóżkami, że kocyk zawsze jest na podlodze

iizabela, śliczna córa!!!!!
co do szefowej i spytek-to szybko zaczyna.
moja tylko napisała mi sms po porodzie i cisza....
ale pewnie niedługo też zacznie sie czaić do dzwonienia

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy karmiac piersia moge isc na solarium???
mam za misiac swoje wesele i taka blada nie chce isc....
madzik, a może pójdź na opalanie natryskowe
ja byłam na takim przed swoim ślubem i byłam bardzo zadowolona

zmykam spać, bo moja niunia już się kręci
a chciałabym się zdrzemnąć zanim ona wstanie
jutro dokończe nadrabianie
kolorowych snów
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:21   #3906
tajka88
Zakorzenienie

Nie zdrzemnelam sie, ale wkurzylam sie wczesniej na TZta to mi sie nic nie chcialo:P. Posprzatalam troszke i powiedzialam ze chce miec 30 minut dla siebie(na wizaz:P) a on sobie poszedl spac... tyle, ze nie slyszal ze mowilam, ze chce odpoczac. Wiec juz troche lepiej heh

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
u mnie noszenie jest tylko w sensie komunikacji na trasie pokój-sypialnia i pokój-lazienka, gdy trzeba dziecia przewinąć, wykapać czy położyć spać
Szczesciara:P, chociaz uczymy moja dluzej zostawac sama i dzis spedizla z 30 min na macie( troche marudzila, ale jak nie przychodzilisy to sie uspakajala), troche w lozeczku itp. w wozku sobie lezala i usmiechy strzelala;p
Cytat:
W załączeniu fotki mojego małego Blondaska w marsupi - uwielbia je - patrzy na wszystko i grucha - jutro ma 4 tygodnie a ładnie trzyma główkę - w ogóle urosło mu się i już w 56 nie chodzi - tylko od tygodnia 62 bo jest dłuuuuuuugi.
Fajniusi

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
a mój jutro kończy 5 tygodni i waży 4900 Ręce i kręgosłup już siadają
Moja jutro konczy 6 tygodni i wazy jakos ponad 5kg(na wadze lazienkowej). Plecy mnie bola jak nie wiem co...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
A od kiedy dziecko może spać na poduszce?
W UK mowia, ze dla bezpieczenstwa dzieci nie powinno uzywac sie poduszki do pierwszego roku zycia... ja nie bede;P

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja też się boję sama jeździć z Oliwierkiem teraz w środę mamy szczepienie tż w pracy więc biorę siostrę boję się go samego z tyłu zostawić choć to tylko 10km...

mały w końcu zrobił kupkę po całym dniu męczenia się
położyłam go już spać podchodzę nagle do łóżeczka i nawet nachylać się nie musiałam poczułam taki smrodek że masakra a on uchachany
Ja mialam jechac do siostry sama z Lenka, ale spanikowalam i wzielam Tzta ze soba:P

Moja zrobila dzis 2 kupki jestem z niej dumna ostatnio biedactwo miala problemy z kupka i gazami:P:/

Cytat:
k.... i znowu latam do wc.
Biedactwo oszczedzaj sie teraz!
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej
1. w łóżku rodziców
2. minka
3. grymas
4. w łóżeczku
5. na huśtawce
ale klusek duuuuzy

Cytat:
karmi się na żądanie
pisze sobie godziny i ilość ml,
no i generalnie to wychodzi, że pije teraz 120 ml co 3-4 h w dzień
chociaż dzisiaj piła co 2h po 60ml
Moja je na zadanie, wczesniej bylo 6-7 razy dziennie 100-140ml, a teraz jak jej sie zechce;p i jest z 8-10 karmien;p ale je w ciagu 24 godzin mniej wiecej tyle ile trzeba

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
kupiłam Anice zawieszkę smoka z lamaze, potrafi się nim dość długo zachwycać, czasami aż piszczy a od dziadków dostała już na dzień dziecka matę gimnastyczną też lamaze - na razie wytrzymuje tylko parę minut, mamie się chyba bardziej podoba niż córeczce
Fajna ta mata, mysle ze polubi ja bardziej jak podrosnie
Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Lenka ma już ponad 2000km na liczniku

Oprócz wyjazdów mieliśmy troszkę zmartwień że na szczęście wszystko w porządku - ufffffffffff.........
Lenki lubia podrozowac my co chwilke gdzies jezdzimy:P, ale nie tak daleko;p
Moja zaba byla nawet na lotnisku;p
Biedactwo

Dzisiaj obudzilismy sie wczesnie, bo musielismy do konsulatu jechac wyrabiac paszport. Mala byla baaaaaaaaaardzo grzeczna. Niestety paszportu nie wyrobilismy, bo najpierw trzeba zrobic ''libro de familia''. W nastepny piatek pojade to odebrac, ale wezme chyba siostre, bo tz w pracy, a z wozkiem to masakra a trzeba jednym pociagiem i pozniej metrem, a same schody:/. Wtedy tez zloze wniosek o paszport. Jak wyszlismy z ambasady to stwierdzilismy ze troszeczke skozystamy z tego, ze tz wzial wolne i poszlismy pobuszowac w Hyde Parku i okolicnych parkach. Nachodizlismy sie jak nie wiem co, ale fajnie bylo. Pod koniec mala walnela taaaaka kupe, ze jak poszlam do centrum handlowego do przebieralni dla dzieci(czy jak to sie nazywa;p) to musialam ja cala rozebrac i tylek umyc pod kranem(a raczej tylek, nogi i plecy;p). Wysuszylam ja kocykiem, bo nie bylo recznikow papierowych polozylam na naszej macie, a moje kochanie zrobilo siusiu prawie jej do glowki dolecialo. Wiec znowu pod kran. Chusteczki wszytskie zuzylam i te mokr ei te do nosa. Dobrze, ze wzielam ciuskzi na przebranie na wszelki wielki heheh. Co chwilke ktos pukal, zeby przebrac dziecko, ale mi to z 15 minut zajelo;p. Teraz juz zawsze bd miala body i spodenki w torbie.
Tak czy siak dzien spedzilismy fajnie wyszlismy o 7.30 a wrocilismy o 15

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:22   #3907
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

moja przespała wczoraj calutki dzień i oczywiście o 4 w nocy była już wyspana a ja półprzytomna. Za to dzisiaj spała po 20-30min i od 20 do 22 była walka żeby zasnęła.

mi też po prysznicu wieczorem mleko normalnie sika, albo jak mała zassie pierś i nagle puści to jest fontanna, mała cała w mleku wszystkie przedmioty w zasięgu. Poza tym co 2 godz czuję, że cycki robią się twarde i mleko się leje - tak jest 24 na dobę.

Bierze któraś z was tą Azalię? Jak się po niej czujecie?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:26   #3908
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja patrze co jest na opakowaniu i mniej wiecej tyle mala je... AAAAAAAAAle jelsi ma ochote na 70ml a pozniej na 140 ml to jej nie zabronie
Cytat:
ja generalnie karmię tak jak na opakowaniu,
ale moja np. piła 90ml przeważnie 8 razy dziennie a nie 7
a na 120ml przeszłam dopiero w 7 tygodniu
a w 5 i 6 tygodniu dawałam jej 120 tylko po kąpieli, tak sobie wymyśliłam
i aktualnie wypija dziennie przeważnie 6x120ml plus jeszcze czasami jakiś mniejszy posiłek
ale oczywiście rożnie to bywa wczoraj piła mi po 60 ml co 2h
:
Moja mala jak wypije 120ml i jest dalej glodna to w histerie wpada, wiec czasami trzeba wiecej dac. Generalnie daje tyle ile ona chce;p.

Stary 2011-05-13, 22:28   #3909
Castia
Wtajemniczenie

hej, padam na pyszczek dzisiaj moja panna jest okropna ostatnio. jesteśmy w trakcie 9 tyg to może i ten skok nam towarzyszy, nie mam mocy już . mam nadzieję że w niedzielę będzie grzeczniejsza

Montii ojjj biedna jesteś. przede wszystkim dużo pijj a jakoś to przeżyjesz!!!!

iweczka grunt że wcześnie takie coś zostało wykryte!!! parę ćwiczonek i będzie dobrze nie smutaj się

tak w ogóle to biorę Azalię i tak krwawię że głowa mała, brzuch mnie boli jakbym dostała okresu i to akurat teraz a mam jasną kieckę na chrzciny- super gin mówił ż emozliwe będą plamienia ale ja to normalnie się topie nie wiem o co kaman

spadam spać. dobranoc mamusie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:29   #3910
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Monti - a szczepiłaś małego na rotawirusa? bo jak my szczepiliśmy to pediatra mówiła, żeby po przebieraniu małej pieluchy z kupą dokładnie myć ręce, bo inaczej się zarazimy i będziemy mieć biegunkę (ale może masz co innego).

moja w piąty dzień w końcu walnęła kupola w nocy. A dziś cały dzień znów pierdzi...
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-05-13, 22:33   #3911
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
traicionera u mnie tak samo noszęNo i jak skrzeczy małyNa razie jest spokojny,potrafi sam leżeć i sam zasypiać,więc za bardzo nie moszę bez potrzeby.No i fajna ta Twoja kluseczkana fotkach

Mirabilka przystojniacha Ci rośnie

Aja gratulacje dla KasiMam nadzieje,że chociaż jakąś nagrodę do domu przytargała oprócz dypolmu

iizabellaa to już chyba od Ciebie zależy kiedy dziecko położysz na wyższej poduszce.Mój na razie śpi na tej płąskiej,ale mam taką trochę bardziej ,,napompowaną '' poduszkę to mu niedługo zmienię
dzięki
ja mojej jak na razie nie przyzwyczaiłam do noszenia, mężowi tez wytłumaczyłam, żeby nie brał na ręce jak płacze, bo im będzie cięższa, tym trudniej będzie udźwignąć. Na takie duże histerie na razie skutkuje kąpiel z pluskaniem

Cytat:

I jeszcze pytanie „pampersowe” – jak Wasze dzieciaczki mają tylko nasiusiane to widac czasem plamki ciemniejsze – czy tylko jednolite słomkowe zabarwienie? Bo mój ma od czasu do czasu ciemniejsze plamki ( ewidentnie w okolicach gdzie mocz – więc ślady kupci to być nie mogą i umyty zawsze jest dobrze) i schizuje się co to może być ….

ja się nie stosuje do tych norm z opakowania, bo moja klucha ma większy apetyt i musiałabym ja przetrzymywać. je od 90 do 120 ml do 2-3 godziny (w nocy dłużej). pytałam się pediatry, czy próbować ja jakoś oszukiwać herbatka czy smokiem, ale powiedziała, ze nie, skoro jak najbardziej trzyma normę wagową, to widocznie ma takie zapotrzebowanie.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Dzisiaj obudzilismy sie wczesnie, bo musielismy do konsulatu jechac wyrabiac paszport. Mala byla baaaaaaaaaardzo grzeczna. Niestety paszportu nie wyrobilismy, bo najpierw trzeba zrobic ''libro de familia''. W nastepny piatek pojade to odebrac, ale wezme chyba siostre, bo tz w pracy, a z wozkiem to masakra a trzeba jednym pociagiem i pozniej metrem, a same schody:/. Wtedy tez zloze wniosek o paszport. Jak wyszlismy z ambasady to stwierdzilismy ze troszeczke skozystamy z tego, ze tz wzial wolne i poszlismy pobuszowac w Hyde Parku i okolicnych parkach. Nachodizlismy sie jak nie wiem co, ale fajnie bylo. Pod koniec mala walnela taaaaka kupe, ze jak poszlam do centrum handlowego do przebieralni dla dzieci(czy jak to sie nazywa;p) to musialam ja cala rozebrac i tylek umyc pod kranem(a raczej tylek, nogi i plecy;p). Wysuszylam ja kocykiem, bo nie bylo recznikow papierowych polozylam na naszej macie, a moje kochanie zrobilo siusiu prawie jej do glowki dolecialo. Wiec znowu pod kran. Chusteczki wszytskie zuzylam i te mokr ei te do nosa. Dobrze, ze wzielam ciuskzi na przebranie na wszelki wielki heheh. Co chwilke ktos pukal, zeby przebrac dziecko, ale mi to z 15 minut zajelo;p. Teraz juz zawsze bd miala body i spodenki w torbie.
no to Ci ładną niespodziankę Lenka zrobiła
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:33   #3912
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Właśnie czytałam, że po tym dziadostwie się krwawi i to nie wiadomo gdzie i kiedy się trafi - a latem to by się człowiek chciał na jasno ubrać, albo w stój a tu niespodzianka. Gin mówiła, że plamienia mogą wystąpić, ale to wkładeczka wystarczy... yhy!
Zastanawiam się czy zacząć brać te tabletki, ale podobno zastrzyk ten raz na 3 miesiące jeszcze gorszy jest....
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-05-13, 22:43   #3913
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

moja pije mniej
ale zakladam, ze wszystko zalezy od wagi bo wazy ok 3300g, wiec po gtrochu zwieksza potrzebe kaloryczna
sa dni kiedy dochodzimy do 600ml na dobe
Stary 2011-05-13, 23:25   #3914
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Rozkręci się, zobaczysz. Musisz tylko uczciwie pracować laktatorem. Najpierw przystawiaj maleństwo do obydwu piersi i zaraz po tym pracuj laktatorem (7min+7min+3min+3min). I tak przy każdym karmieniu.
Ja już prawie nie miałam mleczka, a teraz mi kapie z piersi. Głowa do góry! Dasz radę. Tylko spokój Cię uratuje. Jak nakarmisz i usiądziesz z laktatoremj, to postaraj się rozluźnić. Włącz sobie jakiś fajny serial i nie myśl ile odciągnęłaś - to nie jest ważne.
Harrods jak ty czas znalazlas zeby przez miesiac po kazdym karmieniu sciagac ?? ja nie daje rady....:-(
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 23:33   #3915
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Mogą to być moczany (mój synek wydalał moczany chyba do trzeciego tygodnia). Nie wiem jak długo mogą się pojawiać. Najlepiej porozmawiać z pediatrą.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Harrods jak ty czas znalazlas zeby przez miesiac po kazdym karmieniu sciagac ?? ja nie daje rady....:-(
No cóż, ja po prostu jestem uparta i nie umiem odpuścić. Jak się uprę, to prędzej na twarz padnę niż się poddam. A na karmieniu piersią mi zależy, więc się zaparłam. Zmęczona byłam przepotwornie i zasypiałam na siedząco o każdej porze dnia i nocy. Już nawet nie wiedziałam jak się nazywam. Ale opłaciło się. W sumie to tylko miesiąc, a dla dziecka korzyść na całe życie. Ale fakt, że nie miałam ani chwili wolnego czasu. Bo młody budził się co trzy godziny, a cały proces zajmował mi dwie. Także miałam max godzinę na spanie (w nocy), a w dzień na zrobienie czegokolwiek w domu (prysznic, jedzenie, pranie, sprzątanie i ciągłe wyparzanie butelek i laktatora).

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-05-13 o 23:37
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 23:36   #3916
traicionera
Zakorzenienie

właśnie testuje usypianie mojej pod karuzelka, bo jak ja umyliśmy o 20, tak wcale nie chce usnąć, zawsze około 21 już spala jak suseł, a dziś nie chce. Pod karuzelka leży od półtorej godziny i tylko krzyczy, jak się skończy melodyjka, a tak to się gapi Ciekawe, o której w końcu zaśnie i ile będzie spala.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-14, 00:04   #3917
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Rozmiar mam ok, moze rzeczywiscie czasem za luzno zapinam
Posprawdzam

W tym sek, ze on ogolnie malo spi - max 2h po prawie 3h karmienia, przebierania i przewijania wiec jesli mam go budzic co 1h np. to ja odlatuje

Pokombinujemy

Alez sliczny ten grubasek
Czyli podobnie jak u mnie z noca tylko, ze u mnie bardziej nieprzewidywalnie - jeszcze. Tylko, ze ja do lozka go nie zabieram, staram sie, zeby zawsze zasypail albo w swoim jak jestesmy na gorze albo w ciagu dnia w wozku jak jestem na dole.

No to sie macie z tym placeniem, bidulko

Boszzze, kiedy u mnie system przespanych nawet 3h bedzie norma

Widze, ze patent z siusiakiem i ciasna pieluszka to najlepsze rady, wiec bedziemy walczyc - dzieki wam mamuski za podpowiedzi
a, no jak tak mało śpi, to nie budź, nie budź
unormuje się na pewno, trzeba przetrwać ten czas

Cytat:
dziewczyny, czy Wam też czasami mleko samo leci z piersi? Czasem siedzę i coś mnie nagle zakuje w sutku i jak odciągam stanik to strużka mleka leci...
tak, chodzę z wkładkami bez przerwy

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po kapieli osuszam sie recznikiem.... i nagle zaczyna mi z cycorow mleko leciez strozkami.... cale nogi,stopy mokre...no i kapiel na nowo
wow, aż tak to nie mam

Cytat:
Mogą to być moczany (mój synek wydalał moczany chyba do trzeciego tygodnia). Nie wiem jak długo mogą się pojawiać. Najlepiej porozmawiać z pediatrą.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

No cóż, ja po prostu jestem uparta i nie umiem odpuścić. Jak się uprę, to prędzej na twarz padnę niż się poddam. A na karmieniu piersią mi zależy, więc się zaparłam. Zmęczona byłam przepotwornie i zasypiałam na siedząco o każdej porze dnia i nocy. Już nawet nie wiedziałam jak się nazywam. Ale opłaciło się. W sumie to tylko miesiąc, a dla dziecka korzyść na całe życie. Ale fakt, że nie miałam ani chwili wolnego czasu. Bo młody budził się co trzy godziny, a cały proces zajmował mi dwie. Także miałam max godzinę na spanie (w nocy), a w dzień na zrobienie czegokolwiek w domu (prysznic, jedzenie, pranie, sprzątanie i ciągłe wyparzanie butelek i laktatora).
podziwiam, naprawdę

znikam spać, dzisiaj długi dzień poza domem w chuście, sprawdza się super, jestem bardzo z niej zadowolona, mały się natychmiast w niej uspokaja i zasypia

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 05:11   #3918
87czarna
Zakorzenienie

Mirabilka Maja ma 2 miesiące,a jak na razie wypija tylko po 90 ml. Próbowałam dac jej kilka razy 120,ale jak na złosc wypija tylko 90!
iweczka rzeczywiście ciągle coś :/ trzymam kciuki,będzie wszystko dobrze!

A ja znowu wyspana Maja spała od 21.00- 4.00 bez pobódki,zjadła,odbiło jej się i znowu śpi,haha Norrrrmalnie JAMAJKA

No nic,to ja może się położę,bo jednak powinnam wykorzystac ten słodki czas

Baj

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 05:39   #3919
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze tez sie uparlam ale nie mam nawet tyle czasu zeby cos zrobic bo maly po jedzeniu to nie spi wiec albo zabawianie albo uspokajanie i najlepiej na rekach jak zaczynam scigac to moze 7 min z jedej piwrsi sie udaje zanoim musze do malego isc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:42   #3920
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
to jak moja tesciowa - ciagle przezywa ze Franek ma zimne raczki i ze chlodna go ubieram bo w brzuchu byla temp 36 stopni a on ma body krotki - ramprs i skarpety a jak spi to jeszcze kocyk, a w domu 23 stopnie i cieplej. Ja sie trzymam zasady zeby nie kichal.
a rece po mnie i tak zawsze bedzie mial zimne
Moja też ma wiecznie zimne ręce i nogi, ale dzieci nie mają tak dobrego krążenie, dlatego sprawdza się na karku. Moja teściówka tylko raz jęknęła o zimnych nogach, ale widząc mój morderczy wzrok więcej się nie odezwała.

Cytat:
dziewczyny, czy Wam też czasami mleko samo leci z piersi? Czasem siedzę i coś mnie nagle zakuje w sutku i jak odciągam stanik to strużka mleka leci...
Ba, norma.

Cytat:
n
brawo brawo dla córeczki !
Dzięki

Cytat:
po wczorajszej wizycie u lekarki wieści srednie....
we wtorek idziemy na usg bioderek, okaże się czy problemy Lenka ma ze stawami czy z mięśniami
prawdopodobnie ma przykurcz mięśni i czeka nas fizykoterapia....
dodatkowo znowu powróciło ropienie oczka
ja nie wiem, czemu mojego dziecka się to wszystko czepia
Bidulo. A byłaś u okulisty??

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Aja gratulacje dla KasiMam nadzieje,że chociaż jakąś nagrodę do domu przytargała oprócz dypolmu
Dzięki
Tak, za każdy etap dostała po książce.

A ja wczoraj wyszłam do koleżanki na górę, ma chłopca dwa dni starszego od Basi. Byłam 1,5 h normalnie szał, że w ogóle wyszłam

Za to dziś z rana mało przyjemna wiadomość. Siostra do mnie dzwoni, żeby ją Tż wiózł do szpitala, szwagra z pracy pogotowie zabrało, na razie nie wiem co jest, w klatce go bolało, a chłop nawet 30 lat nie ma.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:27   #3921
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

dzien dobry w ten piekny sobotni poranek

Ta noc byla fantastyczna!!!!
A ten dzien to w ogole jest super

1. Nino przespal 5h - na cala noc z przerwami oczywiscie ale to i tak pierwszy raz, wiec ja po prostu jestem jak nowonarodzona
2. dzis mija tydzien zycia mojego skarba
3. i od wagi w ciazy spadlo mi juz 11,4kg sama nawet nie wiem kiedy i jak, bo staram sie jesc regularnie no ale fakt, ze nie zawsze wyjdzie
4. odpadl nam juz pepek a juz sie balam, ze cos z nim nie tak, tak sie dziwnie to wszystko kleilo

zjadlam sniadanko, umylam sie, nadrobilam zaleglosci wiazowe i teraz buszuje po sklepach internetowych, bo ja nie mam co na siebie wlozyc Ciagle w pidzamie smigam a w koncu by wypadalo wyjsc na ten pierwszy spacer

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:37   #3922
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

A ja znowu wyspana Maja spała od 21.00- 4.00 bez pobódki,zjadła,odbiło jej się i znowu śpi,haha Norrrrmalnie JAMAJKA
*
Szczesciara;p
Moja wczesniej spala po 5-6 godzin a teraz jej sie chyba znudzilo;p. wstaje co 3.5-4 h cwaniara;p.

Teraz spi z Tztem w lozku

Wczoraj pies sasiada szczekal z 3 godziny... mala co chwilke sie wybudzala i zasypiala, pewnie to ja zmeczylo...
Cytat:
właśnie testuje usypianie mojej pod karuzelka, bo jak ja umyliśmy o 20, tak wcale nie chce usnąć, zawsze około 21 już spala jak suseł, a dziś nie chce. Pod karuzelka leży od półtorej godziny i tylko krzyczy, jak się skończy melodyjka, a tak to się gapi Ciekawe, o której w końcu zaśnie i ile będzie spala.
Moja zasypia, pod karuzelka, ale tylko ze swiatelkiem i muzyka;p.

Kurcze wystraszylam sie, bo patrze na rece, a obydwie we krwi. Na szczescie mojej. Z nosa krew mi zaczela leciec, chyba pierwszy raz w zyciu. Wydaje mi sie ze to z przemeczenia, bo strasznie malo spie, a pozniej duuuzo spaceruje, troche swicze, plus mala i dom... masakra.

Dzis jedziemy sie wspinac i wezmiemy jeden rower to pojezdzimy na zmiane(bardzo szybkim tempem, zeby sie zmeczyc). Jedna osoba bedzie z wozkiem spacerowac, a druga jezdzic.
Pozniej jedziemy na jakiegos grila otwartego(cokolwiek to jest).

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
1. Nino przespal 5h - na cala noc z przerwami oczywiscie ale to i tak pierwszy raz, wiec ja po prostu jestem jak nowonarodzona
3. i od wagi w ciazy spadlo mi juz 11,4kg sama nawet nie wiem kiedy i jak, bo staram sie jesc regularnie no ale fakt, ze nie zawsze wyjdzie
4. odpadl nam juz pepek a juz sie balam, ze cos z nim nie tak, tak sie dziwnie to wszystko kleilo
Gratulacje za tydzien i za pepuszek, nam tez odpadl jakos szybko w 5-6 dniu.

Ja przytylam 12kg a zostalo jeszcze z 4kg masakra. Jem jak smok...

Dzis moja mala konczy 6 tygodni

Stary 2011-05-14, 09:43   #3923
trzyrazyi
Zadomowienie

monti wspolczuje biegunki......
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:52   #3924
iweczka
Zakorzenienie

castia, eirene, czarna - dzięki za słowa otuchy

aja, tak bylismy u okulisty już dwa razy, obecnie bierzemy już drugie kropelki z antybiotykiem.
Kilka dni było super i od piatku znowu wrócilo ropienie oczka

Cytat:

aaa i wczoraj jak odlożyłam do łóżeczka, to ani razu nie musiałam przychodzić
kurcze, a moja ostatnio nie chce sama zasnąć
juz nie wiem co z Nią robić
teściowa Ją tylko buja, huśta, a jak zostawie w wózku to dynda wózkiem a ja mam problem
i tak zabroniłam Jej bujania w wózku w domu

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
moja przespała wczoraj calutki dzień i oczywiście o 4 w nocy była już wyspana a ja półprzytomna. Za to dzisiaj spała po 20-30min i od 20 do 22 była walka żeby zasnęła.

mi też po prysznicu wieczorem mleko normalnie sika, albo jak mała zassie pierś i nagle puści to jest fontanna, mała cała w mleku wszystkie przedmioty w zasięgu. Poza tym co 2 godz czuję, że cycki robią się twarde i mleko się leje - tak jest 24 na dobę.

Bierze któraś z was tą Azalię? Jak się po niej czujecie?
ja zaczęlam brać wczoraj i zobaczymy ....

a pokarm tez mi tryska we wszystkie strony świata

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, padam na pyszczek dzisiaj moja panna jest okropna ostatnio. jesteśmy w trakcie 9 tyg to może i ten skok nam towarzyszy, nie mam mocy już . mam nadzieję że w niedzielę będzie grzeczniejsza

tak w ogóle to biorę Azalię i tak krwawię że głowa mała, brzuch mnie boli jakbym dostała okresu i to akurat teraz a mam jasną kieckę na chrzciny- super gin mówił ż emozliwe będą plamienia ale ja to normalnie się topie nie wiem o co kaman

spadam spać. dobranoc mamusie
witaj w klubie u nas to samo
nawet tż sie dziwi co się z Nią dzieje, bo jest poprostu niemożliwa....

a z tym krwiawieniem to lipa
gin mowił, że może być ale malutkie
a tu taka niespodzianka

monti, współczuje ekscesów żołądkowych
trzymam kciuki, żeby już minęło

a ja mam problem z ubieraniem
tzn tż złapał chyba pomysły mamusi i tak samo okrywa malą jak głupi
ale mamunia to już przegina, na dworzu było ponad 20 stopni wiec mała w bodziaku i bawelnianym dresiku+ czapeczka, a ta że Jej zimno i okrywala Ją kocykiem po samą brodę
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:19   #3925
wanilia83
Zadomowienie

witam znowu wyspana, że aż sama nie mogę w to uwierzyć młoda od trzech dni budzi się pomiędzy 5 a 6 nakarmiona między 22 a 23 ale wczoraj nie spała od 14 do tej 23 (miała tylko 3 20 min drzemki) więc pewnie dlatego :P moje cycki przy takim traktowaniu znowu się zbuntowały i urosły do gigantycznych rozmiarów (myślałam że mi je rozsadzi) poleciałam do łazienki żeby trochę odciągnąć żeby mała się nie zakrztusiła i tak sikało z nich że pozalewałam półeczki z kosmetykami

Cytat:
Montii, to cie wzięło, może to grypa żołądkowa.

to taki nieufny jeszcze jest
moje to namiętnie obwąchują małą, a jeden z nich kilka razy się do niej przymilał plus obwąchiwał pampka (dostał wtedy od niej z buta)
Już widzę takie tesciowki wiedzmy
A potem będziemy takie nowoczesne, ze od razu damy dobre rady wydrukowane i olaminowane, z magnesem do powieszenia na lodowce

Byłyśmy właśnie na wizycie u pediatry i moja klucha wazy już 4950,

kurcze sama nie wiem dlaczego taki do niej nieufny do każdego obcego człowieka który jest pierwszy raz w domu podchodzi i się łasi, włazi mu na kolana a od niej trzyma się na dystans, może już swoim 6 zmysłem czuje że jak Nadia zacznie chodzić to nieźle mu da popalić

zważyłam dziś młodą i też jest 4950 ale w ciuchach, coś ostatnio przystopowała z przyrostem masy

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za kraj popieprz**!!
dostalimy z mezem dwa mandaty z us za za pozne zlozenie nip - 3 infornmacji ze zmienilismy miejsce zamieszkania. Nie wiedzielismy ze jest na to 30 dni i wpisalismy faktyczne daty. a moglismy po prostu napisac tak zeby bylo 29 dni i juz.

po 200 Zl na glowe. dzwonilam do znajomego z tego us i zmienili na 140 zl- mozemy sie odwolac ale szanse sa male bo maja taka polityke zeby za wszystko karac
boszze
ja też zmieniałam miejsce zamieszkania jak wyszłam za mąż i też jakoś później składałam nip 3 i nic mi nie przysłali na szczęście ale to dawno było więc może jakimiś innymi prawami się kierowali
odwołuj się, może akurat się uda

ego ego próbowałaś smarować bephantenem nam na takie krostki pomaga

laseczka super zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

taki tytuł mi przyszedł na myśl : lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem

albo lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi

taka wena chwilowa

jestem za

Cytat:

tak chociaż coraz rzadziej

Cytat:
k.... i znowu latam do wc.
Mały już śpi, padł dzisiaj wcześniej, a ja nie wiem jak rozkręcić laktację przez tego wirusa nic nie jem, dopiero dzisiaj coś pije, i czuję,że licho z mlekiem przystawiam go jak najczęściej, dużo pije ale ciągle to samo, zjadłam kawałek ryby żeby było coś treściwego i gdzie tam :/ od razu wc.

pija jak najwięcej i ratuj się jedzeniem zatwardzającym: rozgotowany ryż, ugotowane marchewki z kleikiem może suchary

Cytat:
nie wsadzilabym dziecka w jakieś nosidełko no name
producenci niby piszą,że niektóre są od urodzenia, ale mozna narobic szkody dziecku, tu chodzi o plecy malenstwa-tak jak w chuscie

montii może słyszałaś coś na temat nosidełek BabyBjorn ? wiem że rozmawiałaś z doradcami, wspominali coś o takim nosidełku ??

mirabilka
słodziak z niego i jakiego ma cudnego bodziaka co do zasikango pampersa to u nas jednolity kolor słomkowy no chyba że kupa to wiadomo

Cytat:
u mnie noszenie jest tylko w sensie komunikacji na trasie pokój-sypialnia i pokój-lazienka, gdy trzeba dziecia przewinąć, wykapać czy położyć spać
u nas na szczęście tak samo

iweczka strasznie współczuje

castia może tak zareagowałaś na tabletki

aja mam nadzieje że szwagier tylko was nastraszył i nic poważnego mu nie jest

co do poduszek to podobno takich puchatych nie można do roku albo nawet do dwóch lat, wyczytane w necie więc nie wiem na ile prawdziwe

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:25   #3926
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ooo jak fajnie, zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Za to dziś z rana mało przyjemna wiadomość. Siostra do mnie dzwoni, żeby ją Tż wiózł do szpitala, szwagra z pracy pogotowie zabrało, na razie nie wiem co jest, w klatce go bolało, a chłop nawet 30 lat nie ma.
o kurcze to nieciekawie, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Cytat:

zjadlam sniadanko, umylam sie, nadrobilam zaleglosci wiazowe i teraz buszuje po sklepach internetowych, bo ja nie mam co na siebie wlozyc Ciagle w pidzamie smigam a w koncu by wypadalo wyjsc na ten pierwszy spacer
widzisz jak Ci się humorek poprawił
ja też miałam taką jedną noc w pierwszym tygodniu, aż męża budziłam i pytałam się czy budzimy małego na jedzenie, później ta noc się nie powtórzyła, dopiero teraz zaczyna trochę spać

iweczka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a napewno będzie

mały zasnął, a ja lecę się szykować bo jedziemy do mojego ojca, bo on teraz słomiany wdowiec, bo mama w sanatorium

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witam znowu wyspana, że aż sama nie mogę w to uwierzyć młoda od trzech dni budzi się pomiędzy 5 a 6 nakarmiona między 22 a 23 ale wczoraj nie spała od 14 do tej 23 (miała tylko 3 20 min drzemki) więc pewnie dlatego :P moje cycki przy takim traktowaniu znowu się zbuntowały i urosły do gigantycznych rozmiarów (myślałam że mi je rozsadzi) poleciałam do łazienki żeby trochę odciągnąć żeby mała się nie zakrztusiła i tak sikało z nich że pozalewałam półeczki z kosmetykami
też tak czasami mam

właśnie muszę ten bephanten kupić, bo on dobry na wszystko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:28   #3927
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

aja, tak bylismy u okulisty już dwa razy, obecnie bierzemy już drugie kropelki z antybiotykiem.
Kilka dni było super i od piatku znowu wrócilo ropienie oczka
Podobno jak długo są takie problemy to lekarz musi odetkać kanaliki łzowe. No właśnie ta koleżanka ma ten sam problem u syna, od szpitala cały czas problem.

Cytat:
aja mam nadzieje że szwagier tylko was nastraszył i nic poważnego mu nie jest
No właśnie siostra dzwoniła, zapalenie mięśnia sercowego, przewożą go do innego szpitala jak będzie miejsce

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:39   #3928
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mi tak dala popalić od rana, ze nie wiem, jak eis nazywam, non stop wstawałam i się kładłam.
gratuluje, mi niby tez od razu spadło 11 kg, tylko, ze ja schudłam ponad 20, wiec to sama woda była

Cytat:
Szczesciara;p
Moja wczesniej spala po 5-6 godzin a teraz jej sie chyba znudzilo;p. wstaje co 3.5-4 h cwaniara;p.

Teraz spi z Tztem w lozku

Wczoraj pies sasiada szczekal z 3 godziny... mala co chwilke sie wybudzala i zasypiala, pewnie to ja zmeczylo...
Moja zasypia, pod karuzelka, ale tylko ze swiatelkiem i muzyka;p.

Kurcze wystraszylam sie, bo patrze na rece, a obydwie we krwi. Na szczescie mojej. Z nosa krew mi zaczela leciec, chyba pierwszy raz w zyciu. Wydaje mi sie ze to z przemeczenia, bo strasznie malo spie, a pozniej duuuzo spaceruje, troche swicze, plus mala i dom... masakra.

Dzis jedziemy sie wspinac i wezmiemy jeden rower to pojezdzimy na zmiane(bardzo szybkim tempem, zeby sie zmeczyc). Jedna osoba bedzie z wozkiem spacerowac, a druga jezdzic.
Pozniej jedziemy na jakiegos grila otwartego(cokolwiek to jest).

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Gratulacje za tydzien i za pepuszek, nam tez odpadl jakos szybko w 5-6 dniu.

Ja przytylam 12kg a zostalo jeszcze z 4kg masakra. Jem jak smok...

Dzis moja mala konczy 6 tygodni

Gratulacje 6 tygodnia
co to jest 4, mi zostało 14
ćwiczę, mało jem, a nic nie rusza

Cytat:

kurcze sama nie wiem dlaczego taki do niej nieufny do każdego obcego człowieka który jest pierwszy raz w domu podchodzi i się łasi, włazi mu na kolana a od niej trzyma się na dystans, może już swoim 6 zmysłem czuje że jak Nadia zacznie chodzić to nieźle mu da popalić

zważyłam dziś młodą i też jest 4950 ale w ciuchach, coś ostatnio przystopowała z przyrostem masy

boszze
ja też zmieniałam miejsce zamieszkania jak wyszłam za mąż i też jakoś później składałam nip 3 i nic mi nie przysłali na szczęście ale to dawno było więc może jakimiś innymi prawami się kierowali
odwołuj się, może akurat się uda

co do poduszek to podobno takich puchatych nie można do roku albo nawet do dwóch lat, wyczytane w necie więc nie wiem na ile prawdziwe
Może twój kotek jest zazdrosny po prostu.
U mnie to będzie dziki zachód z trzema kotami i mała, a myślimy jeszcze o czwartym, rudym main coonie

Twoja Nadunia się malutka urodziła, to nie dziwne, ze teraz mniej więcej tyle, ile moja wazy I tak bardzo ładnie przybrała.

Mam nadzieje, ze u mnie tez się nie czepna tego nip3, w końcu tak w stolicy nawołują, żeby płacić u nich podatki, to powinni się cieszyć, szczególnie, ze ja się zameldowałam dopiero w tym roku kalendarzowym, a mój mąż w ogóle

Zaraz jedziemy na wizytę u neurologa, już mnie rozwala te tournee po lekarzach. Mam nadzieje, ze mi się Nadia nie rozbeczy na miejscu, bo wczoraj wpadła w taka histerie, ze miała uszy pozalewane łzami Dopiero w Marsupku się uspokoiła.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-14, 10:52   #3929
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Pod koniec mala walnela taaaaka kupe, ze jak poszlam do centrum handlowego do przebieralni dla dzieci(czy jak to sie nazywa;p) to musialam ja cala rozebrac i tylek umyc pod kranem(a raczej tylek, nogi i plecy;p). Wysuszylam ja kocykiem, bo nie bylo recznikow papierowych polozylam na naszej macie, a moje kochanie zrobilo siusiu prawie jej do glowki dolecialo. Wiec znowu pod kran. Chusteczki wszytskie zuzylam i te mokr ei te do nosa. Dobrze, ze wzielam ciuskzi na przebranie na wszelki wielki heheh. Co chwilke ktos pukal, zeby przebrac dziecko, ale mi to z 15 minut zajelo;p. Teraz juz zawsze bd miala body i spodenki w torbie.
ojej no to miałaś przygodę

Cytat:

na pewno ale podziwiam cię za tą upartość ja bym sie poddała tym bardziej że mam przykład tżta był karmiony piersią długo a alergik taki że masakra poza tym ciągle zapalenia płuc, oskrzeli łapie itp... więc na to nie ma reguły niestety. ja po prostu nie mam takiej silnej woli poza tym mam tak jak u kasipruszków - małego karmię i zamiast po tym pobudzić laktatorem cycki do produkcji to ja muszę się nim zająć bo jest bardzo absorbujący. a w nocy to nie chcę go budzić tym odgłosem a do łazienki ciężko iść bo mieszkam z rodzicami i dziadkami więc by się obudzili... wiem wiem jak się chce to wszystko można ale to nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kurcze tez sie uparlam ale nie mam nawet tyle czasu zeby cos zrobic bo maly po jedzeniu to nie spi wiec albo zabawianie albo uspokajanie i najlepiej na rekach jak zaczynam scigac to moze 7 min z jedej piwrsi sie udaje zanoim musze do malego isc
dokładnie...

[QUOTE=aja1;26905438]Moja też ma wiecznie zimne ręce i nogi, ale dzieci nie mają tak dobrego krążenie, dlatego sprawdza się na karku. Moja teściówka tylko raz jęknęła o zimnych nogach, ale widząc mój morderczy wzrok więcej się nie odezwała./QUOTE]

no moj też ciągle zimne ręce i nogi a jak ma gorące to znak że mu za gorąco

u mnie babka raz coś tam baknęła - ale on ma zimne nóżki wiesz?? ja mówię : wiem takie maja być i już się nie odezwała

Cytat:
a ja mam problem z ubieraniem
tzn tż złapał chyba pomysły mamusi i tak samo okrywa malą jak głupi
ale mamunia to już przegina, na dworzu było ponad 20 stopni wiec mała w bodziaku i bawelnianym dresiku+ czapeczka, a ta że Jej zimno i okrywala Ją kocykiem po samą brodę
ehhh... normalnie powinno być przysłowie - z teściową to tylko na zdjęciu

Cytat:

No właśnie siostra dzwoniła, zapalenie mięśnia sercowego, przewożą go do innego szpitala jak będzie miejsce
ojej trzymam kciuki aby wszystko było ok będzie dobrze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 11:21   #3930
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja też ma wiecznie zimne ręce i nogi, ale dzieci nie mają tak dobrego krążenie, dlatego sprawdza się na karku. Moja teściówka tylko raz jęknęła o zimnych nogach, ale widząc mój morderczy wzrok więcej się nie odezwała.

ta, moja matka to samo: ale nie zimno mu?

niewesoło z Twoim szwagrem, współczuję...

Cytat:

no i widzisz, od razu lepiej jak można trochę pospać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości