|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
w wawie kosztuje 200zł.nie wiem jeszcze ile trwa takie badanie i jak długie jest nagranie-okaże sie jak pójdę.
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem ciekawa jak niunia będzie wygladać ![]() Ceny nie znam, pójdę okaże się,
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-14 o 00:48 |
|
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój lekarz stwierdził, że jak już tracić kasę na takie usg to lepiej już zrobić 4d, bo będzie lepiej wszystko wyglądać. Ja odrazu się napaliłam hehehe, ale powiedział, że dopiero w III trymestrze. Ja jestem na początku IIgo, więc sobie jeszcze poczekam...
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Hej :Cmok:
znowu musiałam Was nadrabiać, nieźle lecicie ja wczoraj skoczyłam na spacerek z Tż'tem. Zrobiliśmy frytki bo nas naszło i miło spędziliśmy resztę dnia. Teraz Tż w pracy siedzi, wróci po 19. JEst szansa, że będę dziś miała więcej czasu na wizażDygotka u mnie mdłości wywołują najczęściej zapachy na które jestem nadal bardzo przerważliwiona. A kibelek ściskam już max 2razy na dobę. Dziś znowu obudziłam się w nocy połamana i nei mogłam się przekręcić na drugi bok. Na szczęście w brzuszku nic mnie nie boli ![]() Ggoraa ja właśnie chciałam taki detektor jak Ty masz. Na allegro ok 140zł by mnie wyniósł. Ale zastanawiam się czy warto, czy nie będę jeszcze bardziej zestresowana tym cackiem Aniu współczuję chrapania, ale Tż jest nie marudzi. Jak będzie dziecko już w domu to wtedy dopiero poczuje co to nocne "dźwięki" jak mała zacznie płakać więc zatyczki może mu się przydadzą już teraz i przez najbliższy rokKurde, a mi nadal codziennie coś się śni. Dziś śniło mi się, że poszłam na imprezę i się upiłam w trupa. Stwierdziłam w tym śnie, że jeden taki wyskok alkoholowy nie zaszkodzi mojemu dziecku. Wkurzona się obudziłam ![]() W środę robiłam kolejne badanie toxo. Wczoraj wyniki dostałam. Co prawda awidność jest niska ale poziom pasożytów spadł o połowe i przeciwciała powoli też spadają |
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
ale dzisiaj pospałam prawie 12 godz jak nigdy ![]() dziewczyny w nocy mnie ząb zaczął boleć, kurczę myślałam że mam wszystkie wyleczone będę musiała iść w poniedziałek do dentysty a nie wiem czy dają znieczulenie w ciąży
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Cze
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnosnie snow to nic nie mow.... snily mi sie moje mlodziencze lata i niewyjasnione sprawy z moimi rodzicami- obudzilam sie splakana i z sercen walacym jak mlot pneumatyczny...mam nadzieje, ze takie intensywne przezywanie nie zaszkodzi dzidzi. A najgorsze , ze nie mamy wplywu na nasz organizm jak spimy ![]() Super, ze wyniki sie poprawiaja- widzisz, wszystko bedzie dobrze Tylko szkoda mi ciebie, ze sciskasz ciagle kibelek Mi sie przytrafilo to tydzien temu i jak narazie to tylko lekko pomdli wieczorem.Jade dzis na dzialke prac dywan, wiec bede wieczoram nadrabiac z trylion stron hehe ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Za wczesnie wyslalo mi posta
![]() No to czesc dziewczynki. Wlasnie wysprzatalam domek i zbieram sie z syniem na dwor, przeslicznie dzis. Aniu ja bym poszla do lekarza z tym okiem, nie przejmuj sie co tam baby o tobie mysla Goldisia bardzo sie ciesze ze wyniki u ciebie dobre, cudownie. |
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zostawić Was na dwa dni to tyle nadrabiania ale fajnie tak mieć dużo do czytania ![]() Agnieszko wczoraj Ci już miałam napisać, ale przeziębienie mnie dopadło śliczna niunia, ale widać, że po mamie. A brzuszek masz malutki ![]() Aniu już nie masz kim się przejmować, daj spokój po co się martwisz tym co sobie ludzie pomyślą. Jak Cię to niepokoi to idź Aniu dają znieczulenie ale od razu mów, że w ciąży jesteś, bo to jakaś specjalne jest, przynajmniej moja dentystka takie stosuję ![]() Ggoraa ja mam teraz takie sny, że czasem się zastanawiam skąd się biorą Ale nie sądzę, żeby się to na okruszku odbijało. Jak tam sprawy z TŻ, lepiej już?Myszeczko ja się wybieram na to 3d albo 4d bo podobno wrażenia niezapomniane. U mnie nie jest takie drogie a i koleżanki koło 30-40 minut miały ![]() Goldika to gratuluję wyników, czyli wszystko idzie dobrze
|
|
#3010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mialo 9tyg wiec nie bylo widac takiego bobaska tak wygladalo. ale zdjecia mam w czarno białym
|
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie to wygląda, tak bardziej realistycznie
|
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Właśnie wciągnęłam dwa opakowania truskawek zjadłabym jeszcze ale już nie mam, wszystko spałaszowałamDziś idziemy do znajomych na grila, nie mogę się doczekać. Jeszcze tylko dwa dni i wizyta ![]() Aniu chrapaniem się nie przejmuj mój znów narzeka że mu sapię do ucha ale z oczkami to bym na Twoim miejscu poszła do lekarza.Goldika ciesze się że wyniki się polepszają Dobra idę troche ogarnąć mieszkanko, bo wczoraj zaczęłam ale nie skończyłam. buziaki |
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nie wiem czy teraz pójść czy w Polsce od razu do okulisty
![]() Goldika super że ci się poprawiają wyniki nawet nie wiesz jak się cieszę Magolina narobiłaś mi znowu smaku na truskawki i też chcę na grilla jejuś jak ja żałuję że nie mamy ogródka![]() dreamnes super są te zdjęcia maleństwa Tylko szczerze nie wiem bo w tej przychodni nie było to wyodrębnione tylko było 3d/4d 150 zł bez nagrania a z nagraniem 200 zł![]() A i pisałyście o zatokach właśnie tego się obawiam często na nie chorowałam przed ciążą a ostatnio w Nowy Rok tak byłam chora że nawet na oczy nie mogłam patrzeć łykałam tabletki i mi przeszło po paru dniach ale to była tragedia
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-14 o 11:15 |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
doberek!
poszłam spać po północy,w nosy wstawałm jakieś 3-4 razy i dopiero przed 9 usnęłam i wstałam przed 11 ![]() my idziemy na 4D w 13tygodniu.późneij na polówkowe też pójdizemy. dreamnes fajnie widać dziecko,taki kosmita śmieszny ![]() ja dziś z przerażeniem zauważyłam roiąc sobie kanapki,że NIE MA W DOMU POMIDORA!!!!!!!z lekka poczułam przerażenie...ale zastąpiłam go ogórkiem konserwowym-ale to już nie to samo(wolę kwaszone jak już). i tosta sobie zjadłam.i się najadłam..ale chyba bez porcji lodów się nei obejdzie zaraz pójdę na spacerek do sklpeu to przynajmniej jakąs rozrywke będę miała![]() co do detektora o którym piszecie to ja nie będę kupowała-kiedyś kobiety jakoś przetrwały te 9 miesięcy bez takiego detektrora czy nawet usg. wg mnie to daremny wydatek,ale to moje zdanie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-14 o 11:23 |
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jak to tak, bez pomidora Może lepiej w zamrażarce zrobić zapas lodów, chyba, że do sklepu masz blisko Bo u mnie nie ma za dużego wyboru to wolę mięć po ręką
|
|
|
#3016 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Kobitki
a ja własnie wcinam arbuza z kiełbasą i bułke z serem zółtym
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś się obudziłam z mega migreną Normalnie jedna półkulę móżgu bym najchętniej wyjęła. Wzięłam apap i od 8 rano do teraz leżałam z głową pod kołdrą, a miałam tyyyyle planów na sobote :/ a nadal boli tylko mniej, więc się podniosłam i mam nadzieję, że to nie spowoduje na nowo wzmocnienia bólu
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerku, wcale tak przyjemnie nie bylo, wyrozbieralam malego i siebie a tu wiaterek zimny powiewa. Ale juz nie wracalam na gore, dalismy rade, z tym ze Matikowi bylo cieplo bo biegal z psem i z pilka, a ja siedzialam. Potem spacer, do sklepu po lodzika i do domku.
Mam posprzatane tylko gora prasowania czeka wiec zaraz sie biore za to, glownie koszule moich chlopakow. Dygotka ja uwazam tak jak ty z tym detektorem ze az tak bardzo go nie potrzebuje a i tak mam mase wydatkow. Ale dziewczynom zycze zeby im sie udawalo od razu serdusio odnalexc. Mi ostatnio polozna juz probowala znalezc ale sie jeszcze nie udalo. Natomiast chcialabym zrobic sobie usg3d, rozejrze sie gdzie tu u mnie robia bo nabralam chetki na nie, choc wczesniej nie chcialam. Jesli chodzi o lody dziewczyny to ja algide w duzych pudelkach jadlabym tonami
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja już posprzątałam w domu, teraz tylko leniuchowanie mi zostało. Mi tez juz zaczynają krzyże boleć, a w szczególnie jak cos robię, albo za długo stoję. Ja na lody nie mam wogóle ochoty bleee.
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorek kupiłam,więc będzie na śniadanie na jutro,a jutro kupię znowu...
ja lody lubię niemal wszystkie-grycanowe sorbety-pyyychota,tak samo caffe latte,orzechowe czy czekoladowe.....wszystkie smaki z innych firm to zielona budka,a ostatnio jadłam lody koral-są wg mnie znacznie chudsze od grycanowych i mnie tez od nich słodkie przez to. Messuah ale jesz tak,że każej z tych rzeczy po kęsie czy najpierw kiełbasa potem kanapka apotem arbuz??
|
#3021 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
kęs kiełbaski a za chwile arbuz ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- mam na cos ochote tylko nie wiem na co ale cos bym zjadla
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Messuah to smacznego
![]() ![]() ja dziś póki co nie mam jakichś zachcianek-najadłam się tostem z serem i wędlinką.co prawda zjadłam cząstkę czekolday gorzkie(przynajmniej pić mi się zachciało po niej)j,ale jakoś na nic więcej nie mam smaka-aż dziwne
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest z tym II trymestrem ???
Kiedy wkońcu on sie zaczyna ??? W 13 czy 14-stym tygodniu ????
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
migrena zmniejszyła intensywność, ale i tak dzień do de...
II trymestr zazwyczaj liczą od 14tyg. Chociaż widziałam różne liczniki... A mnie coś dziś na słodkie bierze. Dziwne, bo raczej mnie odrzucało
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo wcale dużo nie pisałyście
ja jednak nie siedziałam w domu, musimy domeblować mieszkanie więc pojechałam z Mamą do Ikea. Wyszło, że musimy z Tż'tem kupić szafę z przesuwanymi drzwiami do naszego pokoju. Miała mama kupić ale się rozmyśliła... a miała kupić ona bo zwinęła mi 3tys zł pierwszych alimentów od ojca. MOICH alimentów. To miało być takie rozliczenie nasze. Ale nawet nie chce mi się tym wkurzać A detektor w takim razie pójdzie na dalszy plan bo funduszy mi nie wystarczy. Oglądałam potem wózeczki. I sama nie wiem jaki w końcu wybierzemy. Na to mamy jeszcze czas ![]() Widzę, że pomidorowa mania opanowała wątek ja nie przyżyję dnia bez pomidora. Na śniadanko na kanapkach, na kolacje w postaci sałatki z cebulką i jogurtem. Właśnie przed chwilą jadłam sałatkę w ramach obiadku ![]() Na lody moje oczy mają ochotę. Bo co kupię loda to zjem 1/4 i mam dosyć. Pudło z lodami tkwi w lodówce chyba 3tydzień naczęte tylko Jeżeli chodzi o USG 3/4D to Tż bardzo chce. Więc zgodzę się, co mi tam. Wczoraj fajnie mnie podpytywał. Mówił: kochanie bo ja chcę zrobić naszemu Olkowi usg w 3D. Ale wiesz, jak się nie zgodzisz to będę miał problem techniczny z wykonaniem go. jesteś mi potrzebna ![]() Współczuję Wam migren, bóli zatok etc Ja takich rzeczy nigdy nie miałam. W ogóle nie choruję, nic mi nie dolegało w dotychczasowym życiu teraz tylko te ciążowe sprawy +toxo.Aaa i dziękuję za gratki z powodu wyników
|
|
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
Co jest w tych pomidorach że ja też mam na nie ochotę!?
Strasznie mnie mdli dzisiaj i parę razy chodziłam do kibelka bo chciało mi się wymiotować. A teraz jak przeczytałam o arbuzie z kiełbasą- znowu poczłam ten usick w żołądku Mam pytanie: macie w planach karmienie piersią? czy myślicie już o tym? ja to mile wspominam i nie miałam problemów z karmieniem. Zobaczymy jak będzie teraz |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nastawiam się, że będę karmić
chciałabym przynajmniej.
|
|
|
|
#3029 | ||||
|
Zadomowienie
|
No z pomidorami widze, ze szalejecie
![]() Wiecie co u mnie jest dziwne?? Uwielbiam pomidorowke, ketchup moge zjesc tonami, a pomidora nie przelkne- jego konsystencja mnie odrzuca- mam wrazenie jakby ktos go wczesniej przerzuwal![]() Cytat:
MIGRENO IDZ PRECZ!!! - to mam w tej chwili wypisane na twarzy ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ale to genetycznie po mamie chyba.
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy o pomidorach a ja wlasnie wcinam kanapkę z serem żółtym i pomidorem
mój hit od paru miesięcy, a że w tej chwili mięso i wedliny mogą w moim menu nie istnieć, ser żółty i pomidorek jest pyszny![]() Robiłam dzisiaj sałatkę na grila i coś mnie brzuch zaczął boleć, taki ból jak na @, ale nic robię dalej, skończyłam, idę do łazienki siusiu patrzę a tam znów delikatne jasnobrązowe plamienie Szybko wzięłam no-spe, magnez i na łóżko. Poleżałam dwie godzinki i ból mniejszy, na szczęscie widzę że plamienie było jednorazowe dobrze że w poniedziałek już idę do lekarza bo jakbym musiała dłużej czekać to bym chyba oszalała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Jestem ciekawa jak niunia będzie wygladać

będę musiała iść w poniedziałek do dentysty a nie wiem czy dają znieczulenie w ciąży
Tylko szkoda mi ciebie, ze sciskasz ciagle kibelek

Ale nie sądzę, żeby się to na okruszku odbijało. Jak tam sprawy z TŻ, lepiej już?
zjadłabym jeszcze ale już nie mam, wszystko spałaszowałam