|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Drogie dziewczęta!
Potrzebuję Waszej pomocy Poszukuję dziewczyn, które zaszły w ciążę lub urodziły dziecko, mając mniej niż 18 lat lub w wieku do 19 lat (chociaż głównie tych najmłodszych mam). Jestem studentką resocjalizacji i ped. opiekuńczo-socjalnej i piszę pracę licencjacką na temat młodych mam. Jeśli urodziłyście dziecko do 19. roku życia, ale mimo to obecnie jesteście już starsze, także proszę o wypełnienie ankiety. Jeśli znajdą się dziewczęta, które dopiero zaszły w ciążę i czekają na narodziny swojego malucha, także zapraszam do wypełniania, odpowiedzi powinny pasować ![]() Pytania są tzw. "testowe", zamknięte, więc powinno się Wam w miarę sprawnie na nie odpowiadać, mimo iż jest ich 46 Mam też nadzieję, że nie będziecie czuły się urażone tymi pytaniami, bo niektóre, szczerze mówiąc, "zaglądają" w Waszą prywatność, ponieważ odpowiadają po prostu teorii w literaturze na ten temat... ale ankieta jest oczywiście ANONIMOWA! ![]() Oto link do ankiety: http:// moje- ankiety. pl/respond-10310.html (trzeba usunąć spacje) Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu Wizażu tym ogłoszeniem, jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Drogie!
dziekuje serdecznie za porady gorączkowe. czyli wychodza trojki. dzisiaj juz nawet bez ibumu sie obylo.dzisiaj w nocy mielismy akcje "mamo tato czemu nie chcecie sie ze mna bawic" od 1 do 3. rewelacja. po butli mleka ulala polowe i dopiero zasnela. cyrka na kolkach. powiedzialam, ze jak nie zasnie to sie wypisuje z tej rodziny. grozba podzialala znaczy chyba mnie kocha :P zastanawiam sie czy po roczku nalezy wprowadzac jakies zmiany w menu... pokaze Wam jak wyglada Totkowe i poprosze o porady nie za duzo mleka?kupilam malej kakao - od kiedy mozna dawac? (no dobra mi sie chcialo takie wypic, dziecko to przykrywka )menu: 7:00 mleko 150ml 9:00 kanapka/kaszka/jajecznica itp 12:00 zupka ok 250ml 14:00 owoc (troche jablka, pol banana, kawalek swiezego ananasa) 15:30-16:00 mleko 150ml 17:30 chwyci troche obiadu naszego jak nie zje obiadu to o 18 zjada kanapke 20:00 butla do spania 150ml
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze kilka zdjec i lece nadrabiac
![]() wszystnie zrobione przez Totkową nianię
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
ale ona jest cudna
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
o rany dziekujemy
fryzura na Mołek
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
yoonka, ALE ŚLICZNOTKA!!!
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Yoonka jaka Tosia jest piękna
Minka z Amelką i tż dzisiaj juz pojechali szkoda tak szybko zleciałowkleję Wam naszą parkę mądrych dzieci ![]() Ania ja mam 4 na parterze a Minka miała 5 super tu jest wszystko czyściutkie,zadbane i przyjemnie urządzone,mogłabym tu dłużej zostać,Niechorzem tez jestem mile zaskoczona mimo,że to przed sezonem i prawie wszystko pozamykane ale myślałam,że to taka dziura ale jest spore i jest tu bardzo ładnie,plaża taaaka szeroka-fajniutko.Wczoraj byliśmy w Dziwnowie-beznadzieja i w Rewalu-też fajne miejsce.Ale Niechorze dla rodzin myślę,że super jest spokój i relaks ![]() Dzieci się bawią ładnie przed budynkiem w tej piaskownicy,Daniel oczywiście ciągle z kuchni szczotki wynosi ![]() Dzisiaj biegał po plaży z zaliczaniem gleby co chwilę ![]() Ale jestem dumna z Danielka-pożegnaliśmy się ze smoczkiem na dobre przed wyjazdem zginął na spacerze,2 dni trochę popłakiwał i wołał dydusia ale juz zapomniał,tylko obraził się na misia,którego miał w pakiecie ze smoczkiem i też go nie chce ![]() Cytat:
![]() Gmyrelka gratulacje dla Hani ![]() Witaj Natalka |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna tosienka
![]() ciesze sie ze podpasowal wam osrodek i zaluje ze sama tam nie wykupilam:/
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ale parka plażowiczów, super razem wyglądają, a to zdjęcie na krótko na plaży super ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
szukamy lalki dla Totki na allegro - zobaczcie jaka ta jest ladna
![]() http://www.galerieallegro.pl/zdjecia...riami/254061/3
|
|
#1842 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja nie szczepie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tam już z pania dogadana na zniżkę na przyszły rok Cytat:
Moje dzieciaki najpiękniej wychodza na zdjęciach chrzestnego SZymka który się fotografią zajmuje , a on jakoś nie bardzo przepada za małymi dziećmi
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze 3
Daniel ćwiczy juz sztuki walki ![]() Amelcia nasza śliczna akrobatka ![]() Ania no pewnie,że był i wczoraj i przedwczoraj tylko noc za krótka,bo Daniel już o 7 na nogach
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-13 o 21:39 |
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
chyba cos w tym jest. wydaje mi sie, ze bardzo ja kocha
i z wzajemnoscia
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
TYlkooliwka - moja padała tak zmęczona że jakoś dziwnie wstawała bo o 8 , bo w domu to już o 6 grasuje.
SZkoda że nie w jednym terminie .fajnie by było was poznać .
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)a powiedzcie mi jak to jest z czapkami? no bo jesli nei wieje i nie ma mega slonca, a do tego jest tak 18-20 stopni, to zakladacie cos na glowe? Toska chodzi z gola wtedy. o co chodzi z tym noszeniem czapek non stop?
|
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie ni za dużo mleka. Jak chce niech pije. Cytat:
Słodziaki Ja kapelusik zakładam wyłącznie dla ochrony przed słońcem
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
IZAZULA
strasznie sie dzikow bojeANAKAZAR lal jaka waga moim zdaniem w sam razGMYRELKA brawa dla Hani za osiagniecia i duzy buziak od cioci wizazowej za piekne wyniki...madra i zdolna z niej dziewczynkaYOONKA TYLKOOLIWKA ale fajne spotkanie.maluszki slodziaszne i jak pieknie sie bawia ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- NATALKA witaj
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uważasz że jest za duży wiatr to możesz zawsze opaskę założyć
|
|
#1850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Natalka witaj
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnei by mi nic nie zrobiły bo tez uciekały ale więcej już bym nie chciała takich atrakcji Na jagody juz tak rano nie chodziłam ![]() Cytat:
słodziaki , a Danio jaki dumny ![]() Cytat:
nie wiem jak to bedzie latem bo nie toleruje zadnych kapelusików itp. zaraz leżą w krzaczorach Mrówki faktycznie jak dwie krople wody chociaż za dużo to tam nie widać na tym zdjęciu![]() Zamieszanie z tymi szczepionkami jak zwykle , szczepionka nie zawsze chroni przed chorobą ale czasem jej przebieg jest dużo łagodniejszy ,albo nie ma powikłań pochorobowych zreszta teraz są takie choróbska o których kiedyś się nie słyszało np. rota , nie przypominam sobie w moim dzieciństwie takiej choroby Asiulek współczuję u nas kiedys przy takim rozwolniniu pomógł nifuroksazyd A i teraz mój Miko cos częściej kupę robi kiedyś robił raz dziennie a teraz zdarzy się i 3 albo 4 taki luźniejsze nie wiem co jest grane tak od jakiegos tygodnia ,nic poza tym nie ma.Może to na zęby 5 to wielkie zębiska jednak , kupiłam mu probiotyk i na razie zobaczymy Dzisiejszy dzień spędzony aktywnie 2 godzinki na rowerze , trochę mocno wiało ale nie było gorąco tak akurat A później poszłam trawę kosić , następne 2 godzinki , nogi mi do tyłka włażą. |
||||
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka - zdjęcia prześliczne oczywiście dlatego że modelka cudna
Tylkooliwka - fajnie ze Wam sie wyjazd udał. Moje dziecko właśnie mnie kopie i nogi zakłada na klawiaturę. Oczywiście śpi razem ze mną.
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
no,ale weekend w końcu,czas dla rodziny,siebie,tż'ta![]() Czy dziś w nocy była jakaś pełnia czy coś?aż sprawdzę moje Dziecię tak sobie postanowiło dziś nie spać w nocy normalnie przesypia całe noce i już nie pamiętam takich atrakcji![]() co prawda nie płakała,ale leżała spokojnie,oczy jak 5zł,machała sobie nogami gadając przy tym rozkosznie godzinę na bank imprezowała,a było coś koło północy![]() ![]() całe szczęście dziś u nas słońce od rana,więc i spacer zaliczymy i ja będę funkcjonować jak człowiek,bo wczoraj bez leków się nie obyło,a twarda byłam aż do wieczora z tym bólem głowy i się poddałam.Mój tż planuje jutro wycieczkę rowerową,jednak... ostatnio z Nadią jeździł,krótko,bo późniejszym wieczorem,ale wytrzymać nie mógł żeby nie zobaczyć jej frajdy i reakcji ![]() więc może jednak się do roweru przekona. oczywiście tż! bo Nadii specjalnie nie trzeba namawiać.Mamy u siebie kucyka i już zdążyła ostatnio na koniku na oklep się przejechać po podwórku(oczywiście tż ją trzymał).Na początku nie chciała na kucyka wsiąść,ale później..nawet za grzywę złapała choć ona to takich "włochaczy" jakoś nieprzekonana zawsze![]() Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia!! udanego weekendu!
|
#1853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja lata cały dzień i jak wieczorem(o 19)zabieramy ją do domu to aż płaczę,że to już koniec na dzisiaj a rano jeszcze zjeść nie zdążt to nam puka w drzwi tarasowe,żeby jej otworzyć![]() Cytat:
Cytat:
Ja swojej córce musze jutro zabrać zapasowe buty i ubranie,bo ja już ją widzę jak będzie wyglądała po 2-3 godzinach w tym swoim super wyjściowym stroju ![]() Dusia i co dostałaś coś na tą komunie?
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
Ana- kupiłam w końcu sukienkę, uwaga......... w Tesco.
Za całe 76 pln. Góra podobna do tej: http://www.ffmoda.com/Products/women/F-F-Black/Dress/WR11420518.aspx Tylko, że moja jest czarno-biała w duże grochy i fason dołu jest ołówkowy, a nie rozszerzany jak na zdjęciu. Ładnie leży, do tego założę czarny żakiecik, taki cieniutki. W sumie przyda mi się ta sukienka na jakieś służbowe wyjścia. Darowałam sobie sukienkę z Tatuum, na której mi zależało najbardziej. Niestety kosztowała 179 (dwa tygodnie wcześniej 199). Śliczna, ale musiałam wybrać albo tańsza albo wcale Oli też biorę drugi zestaw - sukienkę dżinsówkę - bo pierwszą ma taką ładną, wyjściową
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-05-14 o 13:23 |
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ana Dysiaczek to ja czekam na Wasze zdjęcia z imprez
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam nacytowane postów kilka i tż "inteligent" wyłączył mi kompa
no to w skrócie wielkim: ależ ta małą blondyneczka urocza Danielek i Amelka - fotka z plaży świetna - taka mała parka![]() Natalka - witaj U nas pogoda się knoci, zdążyłam zrobić pranie, wywiesić, posprzątać łazienkę, 2 godziny korków z Business English - masakra , Kubuś śpi od 4 godzin i pewnie zaraz wstanie, a mnie kręgosłup tak nawala od szorowania łazienki na kolanach, a tu zaraz małego trzeba na łapki wziąć chodzi już całkowicie samodzielnie, nawet nie chce za rączkę się trzymać, tylko piszczy i się wyrywa![]() Mojej siostry ta mała dostałą strasznej wysypki od słońca, bo ją wczoraj wypuściła w samo południe a posmarowała tylko bambinem - co za osioł Byłam rano w kauflandzie - od dzisiaj jest promocja na pampersy - po 2 paczki za 88.88 zł, ja wzięłam akurat 5 ale wszystkie rozmiary są w tej samej cenie - więc się opłaca. No nic, idę się walnąć na łóżko chociaż na 5 minut ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
największy ból jest wtedy, gdy do domu trzeba wracać,jest płacz i żal,że do 4 ścian wraca..na dworze teraz i ciepło i ciekawie i pochodzić można.. ![]() Nadia też często stoi w oknie balkonowym
|
|
#1858 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale cisza dzisiaj My byliśmy już w Międzyzdrojach dzisiaj ale jak dla mnie to lipa tam jest,za bardzo miastowo... A przejechaliśmy przez Pobierowo(nasze pierwsze wakacje 11 lat temu)to miejsca nie poznałam,nic nie pamiętam,tak się rozbudowało,że w szoku byłam,ale zdecydowanie mi takie leśne klimaty bardziej odpowiadają Dziewczyny miłej imprezki! Minka jak podróż?? |
|||
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka, bardzo ładna musi być ta twoja sukienka-czekamy na fotoreportaż z imprezy
Danielek i Amelka miodzio, widać, że im się podobało ![]() Cytat:
![]() szkoda, że ci się tak kiecka spierniczyła z tymi czapkami to moja najczęściej biega w takim białym kapelusiku z H&M, on jest cienki dość i taki raczej od słońca z rondem i to jedyny, którego sobie w 3 sek. nie ściąga. Czasem ma go na głowie nawet jak w sumie nie trzeba, bo bardziej chcę ją przyzwyczaić, że na dworze coś będzie mieć (od słońca teraz), bo jak długo nie ma to potem ciężko ja przekonać. I też uwielbia spędzać czas na dworze. Jak wracamy i już jesteśmy w bramie (lub jeszcze pod) to woła "tata, tata" (bo on ja jest w domu to po nas schodzi) jak go widzi to się cieszy, a zaraz potem płacze bo sobie uświadamia, że to koniec spaceru.
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my dziś grila robimy mam nadzieję że nie będzie padało
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

Potrzebuję Waszej pomocy 

czyli wychodza trojki. dzisiaj juz nawet bez ibumu sie obylo.

szkoda tak szybko zleciało

ale ja nie szczepie
. Ona zwykle na widok zwierząt mocno się emojonuje.