Maturkowania 2011 część VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 14:52   #181
pannanatalia
Rozeznanie

Dot.: Maturkowania 2011 część VI

Melduję się również a zdawane przedmioty mam w opisie
Stary 2011-05-14, 15:03   #182
Schoko
Wtajemniczenie

Także witam w nowym wątku.

Też będę musiała rozejrzeć się za jakąś pracą, przynajmniej na czerwiec i lipiec, bo w sierpniu chciałabym wreszcie gdzieś pojechać na wakacje i odreagować ten cały rok.

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 15:28   #183
Jutte
Wtajemniczenie

tez musze cos znalesc w koncu..tylko co widze to albo chca ksiazeczke ( eh..a wszyscy moi znajomi ktorzy pracuja z jedzieniem albo sa na kasie w markecie nie maja książeczki sanepidu.. ;/ ) wiec w sumie nie wiem czy to tylko tak sie mowi ze chca w rzeczywistosci...
w sumie mi sie wydaje ze to dosc wazna rzecz no ale..
słuchajcie gdzie sie wyrabia NIP? w urzędzie skarbowym ?
przegladam te oferty ale mam wrazenie ze do niczego sie nie nadaje.. ;/ moze zbyt wiele wymagam ale jakos nie widze sensu pracy 6zł /h .. bo to jednak troche przegięcie..
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 15:44   #184
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Jutte, dlaczego nie widzisz sensu? Musisz się utrzymać z tej pracy? Bo jeśli tak- no to faktycznie problem, ale dorobić sobie dlaczego nie? Każda kwota jest dobra

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Ja na którychś wakacjach w lo pracowałam za 4 zł za godzine, po 10 godzin, w pizzerii i nie żałuję. Bo potem miałam całkiem sporą sumę pieniędzy

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:13   #185
Tinuu27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Zdajesz historię? Ja też Jak Ci idą powtórki?
Co do książek to część pewnie sprzedam po samej maturze, a część sobie zostawię "w razie czego"
hehe, ja też zdaję, więc widzę, że jest nas jak na razie 3
przyznaję, że historii uczyłam się najwięcej i najbardziej się na niej skupiłam chciałabym miec tak ok.60-70procent. Wtedy będę wniebowzięta ) teraz powtarzam po kolei każdą epokę i robię różne testy. A i przeglądam duży atlas historyczny, bo zawsze jest, żeby zatytułować mapę.. Zresztą kto wie, pewnie znów się coś zmieni i nawet tych standardowych mapek nie będzie.

A Tobie jak idzie historykowanie się?? )

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:33   #186
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tinuu27 Pokaż wiadomość
hehe, ja też zdaję, więc widzę, że jest nas jak na razie 3
przyznaję, że historii uczyłam się najwięcej i najbardziej się na niej skupiłam chciałabym miec tak ok.60-70procent. Wtedy będę wniebowzięta ) teraz powtarzam po kolei każdą epokę i robię różne testy. A i przeglądam duży atlas historyczny, bo zawsze jest, żeby zatytułować mapę.. Zresztą kto wie, pewnie znów się coś zmieni i nawet tych standardowych mapek nie będzie.

A Tobie jak idzie historykowanie się?? )
Ja też historii uczyłam się najwięcej i niestety najbardziej się jej boję A wypracowanie to już w ogóle masakra
Zaczęłam sobie wszystko powtarzać w poniedziałek, żeby jakoś z tym zdążyć i jestem w XIX wieku ale przeskoczyłam trochę XVIII wiek i będę musiała jutro do tego wrócić
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:40   #187
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ja chciałam jechać za granicę, ale nie mam do kogo
Jechać w ciemno najzwyczajniej w świecie się boję
Ouuu.. mam podobnie
Ale moze troche wczesniej sie porozgladac i damy rade?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:42   #188
Tinuu27
Raczkowanie

regretsareuseless: ja powtórzyłam w święta solidnie całą Polskę, a teraz powtarzam świat i ewentualnie wracam do tych nielubianych przeze mnie rzeczy z Polski jak np. przywileje.. ;//

wczoraj powtórzyłam średniowiecze, a dziś historię nowożytna. Jutro te Wiosny Ludów, I i II wojnę światową. I powtórzę stosunki z czechami, rosją i litwą. mam ładnie wypunktowane przez mojego nauczyciela. jeśli chcesz to mogę ci podesłać jutro )
Na poniedziałek zostawiam sobie te inne konflikty po wojnie.

czytałam, że spodziewają się tematu o konstytucjach Polski, tutaj: http://www.historia.org.pl/index.php...j-nagrody.html

mam zamiar sobie stąd wszystkie tematy opracować w punktach nie powiem, ale gdyby któryś z nich się trafił, byłabym szczęśliwa. [oprócz integracji europejskiej ]

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana

Edytowane przez Tinuu27
Czas edycji: 2011-05-14 o 16:52
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:53   #189
regretsareuseless
Zadomowienie

Tematy dość przystępne i do napisania według mnie Chociaż ten o gospodarce w okresie zaborów był chyba 2 lata temu na maturze Jak przeglądałam tematy z poprzednich lat, to były dość proste ale CKE w tym roku szaleje i nie wiadomo czego się spodziewać
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 16:53   #190
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SleepingBeuty Pokaż wiadomość
Jestem załamana ustnym niemieckim
Ale miałaś czy będziesz miała ? Co jest ?

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
ja na wkladam do koperty i w ksiazeczke na polkach na gorze.
Stary 2011-05-14, 17:34   #191
marta2922
Przyczajenie

Hej dziewczyny Zostal mi tylko ustny polak... Mam temat destrukcyjny i budujacy charakter milosci w XIX I XXw ( Lalka, Granica, Chłopi, Zbrodni a i kara) Może już któraś z Was miała taki temat? Jakie mogą być pytania egzaminatorów?
marta2922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:45   #192
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Szanowne CKE powinno chyba coś z tym zrobić?

Gratuluje. Całkiem fajna praca.

Też sprzedaje książki na allegro.
I powiem Ci, że Cię rozumiem, bo też mnie to spotkało. W jeden dzień skończyłam prezentacje (oczywiście nie zgrałam jej nigdzie), a w następny padł mi komputer! Naszczęście udało się odzyskać dane, więc praca nie poszła na marne.

Aż tak źle ci pooszło? Jak możesz to napiszesz jaki miałaś zestaw?
Poszło mi dobrze, odpowiedziałam na wszystkie pytania, a dostałam 16 punktów. Używałam fajnych zwrotów, czasów, ogólnie mówie po niemiecku bez skrępowania bo wybieram się na germanistykę i wiele razy miałam możliwość rozmowy z Niemcem. Co więcej u mnie w klasie były same niskie wyniki, 9, 10 punktów, 14 co najwyżej. A w innych szkołach typowe nieuki dostały po 19. Nie wiem o co chodzi. Znowu potwierdza sie powiedzenie, że zdasz maturę tak wysoko, w zależności jaki egzaminator Cie sprawdza.

No ja niestety nie zgrałam danych a informatyk nie może ich odzyskać. Wydrukowałam sobie prace w ten sam dzień co komputer sie zepsuł, ale jednak wolałabym ją mieć na dysku.

SleepingBeuty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:49   #193
peggy_sue_
Rozeznanie

Ja też tak raz zrobiłam. Znaczy zapisałam coś pod taką samą nazwą i się pliki zamieniły i straciłam całą pracę. Ale na szczęście miałam wydrukowaną, tylko ją przepisałam.

studentka germanistyki z językiem angielskim
na Uniwersytecie Jagiellońskim
peggy_sue_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:50   #194
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Cytat:
Napisane przez marta2922 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Zostal mi tylko ustny polak... Mam temat destrukcyjny i budujacy charakter milosci w XIX I XXw ( Lalka, Granica, Chłopi, Zbrodni a i kara) Może już któraś z Was miała taki temat? Jakie mogą być pytania egzaminatorów?
Mój temat to motyw obłędu w europejskiej literaturze romantycznej.
Moich znajomych pytali o dzielo z lit. przedmiotu, ktore okazalo się najbardziej pomocne, o charakterystyke jakiegos tworcy, jedną osobe zapytali o rozmiar obrazu, który opisywała ;/ niektore pytania są wedlug mnie chore

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez peggy_sue_ Pokaż wiadomość
Ja też tak raz zrobiłam. Znaczy zapisałam coś pod taką samą nazwą i się pliki zamieniły i straciłam całą pracę. Ale na szczęście miałam wydrukowaną, tylko ją przepisałam.
No własnie nie za bardzo chce mi się przepisywać :P

Jutro zaczynam kurs sternika motorowodnego

Stary 2011-05-14, 17:51   #195
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Poszło mi dobrze, odpowiedziałam na wszystkie pytania, a dostałam 16 punktów. Używałam fajnych zwrotów, czasów, ogólnie mówie po niemiecku bez skrępowania bo wybieram się na germanistykę i wiele razy miałam możliwość rozmowy z Niemcem. Co więcej u mnie w klasie były same niskie wyniki, 9, 10 punktów, 14 co najwyżej. A w innych szkołach typowe nieuki dostały po 19. Nie wiem o co chodzi. Znowu potwierdza sie powiedzenie, że zdasz maturę tak wysoko, w zależności jaki egzaminator Cie sprawdza.
Doskonale Cię rozumiem. Też miałam 16 punktów i czuję się z tym źle... Ludzie, którzy bimbali sobie w szkole przez 3 lata mieli więcej ode mnie... Ale to już nie o to chodzi. Tylko o to, że zawiodłam samą siebie...
Stary 2011-05-14, 17:56   #196
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja niestety nie zgrałam danych a informatyk nie może ich odzyskać. Wydrukowałam sobie prace w ten sam dzień co komputer sie zepsuł, ale jednak wolałabym ją mieć na dysku.
No cóż niestety poraz kolejny okazuje się, że tak naprawde takie egzaminy niczego nie sprawdzają. Trzeba poprostu pogodzić się z tym, że na wynik zależy też od nastroju komisji. A ustny chyba i tak ci się nie liczy, nawet na germanistyce, prawda?

Ciesz się, że chociaż wydrukowałaś pracę. Ja swojej nie miałam wydrukowanej, myślałam więc że jak nie odzyskam danych to mnie szlag trafi.

Cytat:

Jutro zaczynam kurs sternika motorowodnego
Fajnie.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:18   #197
SleepingBeuty
Zadomowienie

GG do SleepingBeuty

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
No cóż niestety poraz kolejny okazuje się, że tak naprawde takie egzaminy niczego nie sprawdzają. Trzeba poprostu pogodzić się z tym, że na wynik zależy też od nastroju komisji. A ustny chyba i tak ci się nie liczy, nawet na germanistyce, prawda?

Ciesz się, że chociaż wydrukowałaś pracę. Ja swojej nie miałam wydrukowanej, myślałam więc że jak nie odzyskam danych to mnie szlag trafi.

Fajnie.
uczy mi się ustny, ale rozszerzony. Wiec tym bardziej sie boje

Stary 2011-05-14, 18:19   #198
whiskey
Zadomowienie

mam ochotę na pizzę

(musiałam to napisać )

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:24   #199
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Ja bym sie przylaczyla.. do pytania ale w innym wydaniu: czy ktos "planuje" wyjechac za granice w ciemno?
cudzyslow, bo to by byla hipokryzja
chciałabym, ale na pewno nie sama.

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ja chciałam jechać za granicę, ale nie mam do kogo
Jechać w ciemno najzwyczajniej w świecie się boję
no własnie, problem w tym że nie ma do kogo, a poza tym jak pytam znajomych którzy siedzą za granicą to dostaję odpowiedzi w stylu: 'ja nic nie wiem. poszukaj w necie, tam jest duzo' albo wcale nie odpisują.
co z tego że w necie jest dużo, jak czesto gęsto sa to oferty nielegalne i niesprawdzone. samemu strach jechać.

Adus, ja też jestem z wybrzeża. które rejony? bo ja Kołobrzeg
no i tutaj dostanie się maksymalnie 2000/2500 za miesiąc, (ale też przy dobrych wiatrach, 12 godzin dziennie, cały miesiąc) a to niestety mnie nie uszczęśliwia, bo musze odłożyć 8-10 tys. żeby od października na studia iść i nie wołać kasy od rodziców.
ech...
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 18:26   #200
Aniula_xD
Rozeznanie

Witajcie Jeszcze nigdy się w tym wątku nie udzielałam ale mam nadzieję ze mnie przyjmiecie . Jeśli chodzi o matury to zostały mi jeszcze ustne.Polski zdaję w poniedziałek i musze powiedzieć że mam małego stresa...Widzę ze większość z Was ma już plany na jakie studia iść , a ja jak na razie nie mam pojęcia;/ Chodzę do ekonomika i myślałam o Zarządzaniu i Bankowośći ale jak się chwilę nad tym zastanowię to dochodze do wniosku że to zły pomysł ;/
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:29   #201
Adus_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinciax07 Pokaż wiadomość
chciałabym, ale na pewno nie sama.

no własnie, problem w tym że nie ma do kogo, a poza tym jak pytam znajomych którzy siedzą za granicą to dostaję odpowiedzi w stylu: 'ja nic nie wiem. poszukaj w necie, tam jest duzo' albo wcale nie odpisują.
co z tego że w necie jest dużo, jak czesto gęsto sa to oferty nielegalne i niesprawdzone. samemu strach jechać.

Adus, ja też jestem z wybrzeża. które rejony? bo ja Kołobrzeg
no i tutaj dostanie się maksymalnie 2000/2500 za miesiąc, (ale też przy dobrych wiatrach, 12 godzin dziennie, cały miesiąc) a to niestety mnie nie uszczęśliwia, bo musze odłożyć 8-10 tys. żeby od października na studia iść i nie wołać kasy od rodziców.
ech...
Świnoujście . Na kelnerce idzie sporo zarobić. Ale jak się pracuje po 12 godzin dziennie, ma się 9/10 zł za godzinę plus napiwki ... Ale wtedy po miesiącu jesteś bardziej zmęczona niż po całym roku w szkole :P
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:41   #202
Jamajka007
Zakorzenienie

ehhh.. ja nie wiem co bedzie z moją pracą.. bo w okolicy to ciężko
no ale najpier i tak trzeba zdać polski

a zaraz idę sobie na noc muzeów i o

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:42   #203
Karolllka7
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Umiem już prawie całą pracę oprócz wniosków, ledwo się mieszczę w czasie, więc trochę się boję
Co do niemieckiego ustnego to miałam 17/20 i też byłam zawiedziona, ale jak usłyszałam, że nikt od nas ze szkoły nie miał lepszego wyniku to mi jakoś ulżyło

I także szukam pracy, ale coś patrzę, że "nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem" ;(
Karolllka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:45   #204
DarkOne
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie, jak się zaczynają wasze prezentacje? Mam w głowie to co chcę mówić, ale wolę to wszystko spisać i sprawdzić się z zegarkiem. xp
Tylko nie mam pojęcia jak ciekawie zacząć. ;P

Edytowane przez DarkOne
Czas edycji: 2011-05-14 o 18:48
DarkOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:52   #205
Sumigra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DarkOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jak się zaczynają wasze prezentacje? Mam w głowie to co chcę mówić, ale wolę to wszystko spisać i sprawdzić się z zegarkiem. xp
Tylko nie mam pojęcia jak ciekawie zacząć. ;P
Cytuję "Wiek XIX to wielki rozwój miast, handlu, kolei. Ludzie w tym okresie poszukują lepszego życia, dlatego przenoszą się do miast. Wraz ze wzrostem ludności w miastach wzrasta zapotrzebowanie na mieszkania. Do dyspozycji tych biednych i bogatych były miejsca w kamienicach. Właściciele tych domostw czując, że wynajem lokum da im zyski umieszczając ludzi w mieszkaniach od piwnic po strych. Ta jak dziś przestrzenią życia są blokowiska, tak w XIX i początkiem XX była nią kamienica"

ENAF! koniec potem tylko
lekturki

temat Kamienica jako przestrzeń życia człowieka
Stary 2011-05-14, 18:52   #206
peggy_sue_
Rozeznanie

Cytat:
uczy mi się ustny, ale rozszerzony. Wiec tym bardziej sie boje
Gdzie na germanistykę liczy się ustny?

"Bunt towarzyszy człowiekowi od początku jego istnienia. Jest narzędziem napędzającym postęp, a także sposobem na wyrażenie siebie i swojej niezgody ze światem. Francuski pisarz, Albert Camus, uważał, że „Aby istnieć, człowiek musi się buntować”, czego dowodem jest przedstawienie w Biblii pierwszych ludzi - Adama i Ewy - jako buntowników, którzy wbrew zakazowi Boga sięgają po owoc z drzewa poznania dobra i zła. Siła destrukcyjna ich buntu stała się przyczyną straty raju i wiecznego szczęścia. W Biblii nie brakuje jednak przedstawienia buntu działającego w sposób twórczy. Syn marnotrawny, sprzeciwiając się dotychczasowemu życiu, wyrusza w świat, gdzie po niedługim czasie doznaje upokorzenia i głodu. Wraca do miłosiernego ojca, a zrozumienie winy, pozwala mu docenić życie, z którego zrezygnował.
Literatura lubi buntowników. Są młodzi, dumni, gotowi poświęcić życie dla swoich idei. Ich obecność przynosi nie tylko drobne przemiany, ale czasem zwiastuje także nadejście nowego porządku świata."
Cały mój wstęp. Temat: Bunt jako siła destrukcyjna i twórcza.

studentka germanistyki z językiem angielskim
na Uniwersytecie Jagiellońskim

Edytowane przez peggy_sue_
Czas edycji: 2011-05-14 o 18:53
peggy_sue_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:59   #207
DarkOne
Raczkowanie

Dzięki, dziewczyny. Już coś mam. Chyba najtrudniej jest zacząć. :P
Albo po prostu zabrać się za cokolwiek i kopnąć się w cztery litery

Stary 2011-05-14, 19:01   #208
Sumigra
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, dziewczyny. Już coś mam. Chyba najtrudniej jest zacząć. :P
Albo po prostu zabrać się za cokolwiek i kopnąć się w cztery litery
u mnie trudno też było przejść z jednej lektury na drugą. w efekcie mówiłam coś typu "z podobnym problemem borykał się główny bohater...." nawet jeśli nic wspólnego nie było miałam 18/20 bo jedną lekturę źle zinterpretowałam (nie na temat mojej prezentacji)
Stary 2011-05-14, 19:06   #209
DarkOne
Raczkowanie

Zazdroszczę dziewczynom, które mają to już za sobą. Ja mam polski ustny we wtorek, a jeszcze nic nie umiem. xd

Stary 2011-05-14, 19:54   #210
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę dziewczynom, które mają to już za sobą. Ja mam polski ustny we wtorek, a jeszcze nic nie umiem. xd
Nie przejmuj się, ja też nie. A jutro jadę jeszcze na komunię do kuzynku- jakieś 150km. Się wyuczę! Zostanie mi poniedziałek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości