Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 22:37   #3001
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
j

kurcze obys cos znalazla dla siebie

o kurcze to Tomcio bedzie elegant czekam na zdjecia
znalazlam zabciu, wybralam jedna z bluzek kolezanki ktora mi calkiem cyckow nie splaszcza

fotki na pewno pokaze naszej eleganckiej rodzinki

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kupilsm sobie fsjna marynsrke na urodziny granatowa z wywinietymi mankietami w jasnym kolorze, boska, oczywiscie sie nie dopinam - ale jak obejrzalam kiedys jakkas stylistke, ktora mowila ze trzeba kupowac ciut mniejsz i sie nie dopinac bo to wyszczupla to wzielam
super bedzie wygladac z bialym t shirtem dzinsami i butami na koturnie.
musze sobie kupic na niewielkiem koturnie takie letnie butki z odkryta pieta najlepiej widzialyscie gdzies cos fajnego?

zuzanna juz lepiej. jednak ciagle czekaz az ja zacznie brzuch bolec - bo zrobilismy odstawienie lekarstwa aaaaaaaaaaaaaaaaaaajjj
dzis wciagnela 125gram jablka z lyzka kaszki ryzowej a i tak musialam jej dac cycka bo mialam takie twarde guzy ze nie szlo tego anir rozmasowac ani nic :/

najgorsze ze to co odciagnelam chcialam jej dac z butli, i wiecie co ? darla sie jak glupia, nie chciala z butli, mimo ze to moje mleko w niej bylo. zalamalam sie porostu - jak byla calkiem malutka to jak wyczula ze to moje mleko w butli to ciagnela. zaluje ze nie kupilam elektrycznego laktatora i nie odciagalam pokarmu do butli. bosh czlowiek jest madry po fakcie :/

buziolki zmykam
kliwia nie poddawaj sie i kombinuj,np. daj jej cycka i zaraz jak popije troche daj jej do buzi butle z twoim mlekiem
cos ostatnio wspominalasze nidlugo chcesz ja odstawic-ile jeszcze chcesz karmic cyckiem ?
Fajna marynarka !!

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Miałam się pochwalić, jak znajdę, to się chwalę -znalazłam i kupiłam wreszcie auto, 350 km w jedna stronę drałowaliśmy po nie ale warto było
fajnieze zakupsie udal
jakie autko kupilscie ?

Cytat:
corii pochwal sie co kupilista

zabcia cos w ten desen
http://stylistki.pl/zakiet-pretty-girl-i21796.png

a propo auta, to ktorej maz sie tu zna za czym warto sie rozejrzec? mam kilk atypow i nie wiem czy dobre trafy, a w przyszlym roku my chyba bedziemy cos kupowac
Kasiher maz jest mechanikem to moze ona cos podpowie po konsultacji z mezem
A jakie sa twoje typy ??

bzyczko - ja cos czuje ze to bedzie jutro..... nie bedzie mnie od rana wiec jak tylko wroce po imprezie to pierwsze co to wlaczam neta i bede czytac co tam u Ciebie-trzymam kciuki!!

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-05-14 o 22:39
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:06   #3002
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Katuniu fajni by było tż dostałby l4 i urlop by mu się przesunął o ten czas więc byłby 2 tygodnie dłużej z nami w domku Mała napiera, glutek odchodzi no zobaczymy, zobaczymy

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:30   #3003
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
znalazlam zabciu, wybralam jedna z bluzek kolezanki ktora mi calkiem cyckow nie splaszcza

fotki na pewno pokaze naszej eleganckiej rodzinki

super
wasza rodzinka napewno bedzie sie swietnie prezentowac

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Katuniu fajni by było tż dostałby l4 i urlop by mu się przesunął o ten czas więc byłby 2 tygodnie dłużej z nami w domku Mała napiera, glutek odchodzi no zobaczymy, zobaczymy
" no dzidzia wychodzimy , wychodzimy .. mamusia z tatusiem czekaja "

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:52   #3004
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
to ja zaciskam kciuki a Ty wiesz nie zaciskaj nog
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:42   #3005
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam się pochwalić, jak znajdę, to się chwalę -znalazłam i kupiłam wreszcie auto, 350 km w jedna stronę drałowaliśmy po nie ale warto było
o brawo a jaka marka?

Dostałam tą pracę na recepcjiale sama nie wiem czy się cieszyć.W poniedziałek zaczynam.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 02:49   #3006
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
o brawo a jaka marka?

Dostałam tą pracę na recepcjiale sama nie wiem czy się cieszyć.W poniedziałek zaczynam.
w to nie bedziesz pracowac w sklepie meblowym?
chyba cos mi umknelo ale tak czy tak graaatulujeeee

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:22   #3007
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
w to nie bedziesz pracowac w sklepie meblowym?
chyba cos mi umknelo ale tak czy tak graaatulujeeee
nie w międzyczasie starałam się o pracę w gabinecie stomatologicznym,bliżej domu i lepsze godziny pracy więc się cieszę

szafa

Stary 2011-05-15, 09:08   #3008
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka ooo - tylko u mnie w biedrze nie ma nigdy mojego rozmiaru bu
a jak widze laski w tych czerwonych trampkach to zal tylek mi sciska grrrrr

najbardziej cos takiego by pasowalo

A co do samochodu - yyyyyy zeby malo palil, nadawal sie dla 3osobowej rodziny - czyli na pewno 5 dzrwiowy - do jazdy po miescie i czasami na wypad nad morze albo w gory. DO tego el.zamek, szyby, klimatyzacja. No a rocznik nie musi byc najnowszy aha no i raczej hatchback
Rozwazamy glownie te modele : [poki co - ale moze ham sie odwidziec]
peugot 206 i 307
ford focus
opel astra
skoda fabia

co do ceny czesci chyba do kazdego sa drogie czesci w razie co.

katunia probowalam, jak wyczula smoka to wypluwala
ja ja od jakiegos czasu oswajam z butelka, dajac ja jej 'do zabawy' i w niej wode albo herbatke i zcasami zassie ale glownie wszytsko bokiem wypluwa. jedyne co umie, to trzymac butle i trafic smokiem do buzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 59103_Swobodne_ale_eleganckie_buty_na_koturnie_w_pieknej_czerwien.jpg (34,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1205772982.jpg (20,5 KB, 5 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:48   #3009
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

A później jeszcze połaziłam i o zgrozo weszłam do Reserved. I tu Martucha, powinnaś dostać po uszach Kupiłam sobie długą sukienkę w kwiaty niebiesko- zielono,-niebieską Niestety nie mam zdjęcia... Teraz czekam na mężula... co on na to...
ja dostać po uszach?? jestem z ciebie DUMNA!!! napisz jak mąż zareagował cudnie!!!

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Mieszka się super tylko ten brak Internetu mi dokucza.
na szczescie przyjezdzam do mamy
tęskno mi... buu kiedy będziesz miała neta!! ja apeluje do netowni tpsa? W dupsko powinni dostać..
współczuje mamie przebojów..

Cytat:
jestem...
byliśmy z tż po sklepach pochodzić...może się coś ruszy chciałam sobie kupić jakieś buty, sandały ale dajcie spokój, wszystko tylko takie paseczki cienkie a jak są takie lepsze mocniejsze to kosztują ponad 100zł dla mnie to za dużo na sandały
mocno trzymam kciuki!!!!

Cytat:
kupilsm sobie fsjna marynsrke na urodziny granatowa z wywinietymi mankietami w jasnym kolorze, boska, oczywiscie sie nie dopinam - ale jak obejrzalam kiedys jakkas stylistke, ktora mowila ze trzeba kupowac ciut mniejsz i sie nie dopinac bo to wyszczupla to wzielam
mocno cię przytulam
a marynarka super

Cytat:
gratuluje

Cytat:
o brawo a jaka marka?

Dostałam tą pracę na recepcjiale sama nie wiem czy się cieszyć.
BRAWOOOOOO jestem z ciebie dumna superrrr dzwoniłaś do sklepu zrezygnować?
rewelacja, nie dość że bliżej to lepsze warunki!! nic tylko się cieszyć - a co będzie należeć do twoich obowiązków? zapisywanie ludzi telefony itd? czy cosik jeszcze?
Stary 2011-05-15, 09:59   #3010
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć dalej wyglądam jak apacz po wczorajszym opalaniu

Gucia nie no, mogą być i jeansy ale węższe niz teraz Te co ma, to teraz na nam latają. Musi w ogóle sobie dziurki w pasku podorabiać

Cori gratulacje

Kliwia bardzo ładna marynarka

Atomufka gratulacje

Byliśmy wczoraj u tych naszych znajomych. I do dziś jesteśmy w szoku, ze dziecko (3 tygodniowe) może być takie grzeczne. Poszliśmy o 20.00 Przez godzinkę mała leżała mi na kolanach (matko, pierwszy raz miałam małe dziecko na kolanach, na rękach się bałam). Potem zasnęła i spała aż my wychodziliśmy (przed 24). Normalnie gadaliśmy, TV był włączony a ona spała w łóżeczku. szok. Koleżanka mówi, ze ona zawsze jest taka grzeczna. Spi do 24 potem się budzi, zmiana pieluszki, karmienie i znowu zasypia i tak śpi do 5 nad ranem. W ciągu dnia znajomi ze wszystkim się obrobią itp. Szok.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:07   #3011
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Samba te 3000 to laska na samo jedzenie wydawała. Cała reszta osobno.
Nie wiem jak ten kolega Tż za te pieniadze jest w stanie utrzymać rodzinę z 2 dzieci? Może mają swoje mieszkanie bez kredytu? albo mieszkają z rodzicami, bo gdzie czynsz, opłaty, jedzenie, rzeczy dla dzieci?
Jak mieszkaliśmy w Polsce, to co miesiąc prawie 1800 szło na wynajem mieszkania i rachunki, więc rozumiem jak może być ciężko, fajnie że chociaż pieniądze zamiast na wynajem możecie przeznaczyć na budowę. To była prawie moja całą pensja (budżetówka). Z Tż pensji kupowaliśmy jedzenie, wakacje, rozrywka, trochę odkładaliśmy. W życiu byśmy mieszkania bez kredytu nie kupili, chyba że na emeryturze.

Ehhh przykre to wszystko, a trzeba o fajnych rzeczach myśleć - w końcu weekendzik
no nie wiem szczerze mowiac jak oni daja rade wyzyc za 1500 zl... kredytu chyba nie maja, ale maja wlasne mieszkanko wiec czynsz na pewno placa...

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Samba siedzi na budowie, a w między czasie jak jest duży ruch to pracuje... nadal go nie ma... bidoka mojego...
oj ciezki to bedzie rok dla naszych tz...

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Odłożysz My z mężem we dwoje na chwilę obecną mamy mniej niż 3 tys (przez to, że jestem na l4 tracę sporo i jeszcze mam bardzo nieregularne wpływy) i udaje nam się opłacić rachunki, moją szkołę, lekarza i badania, kredyt, paliwo, jedzenie, starcza nam na przyjemności i jeszcze udaje się praktycznie co miesiąc parę złotych oszczędzić. Nie są to może duże kwoty, ale przynajmniej jakieś 200 zł zostaje. I nie jemy byle czego
no takie male kwoty to moze sie odlozy, ale zeby tak cala wyplate jak napisala Iwka, bez wiekszych wyrzeczen to nie ma szans...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć... ale upał. Zjarałam się na słonku. Całą twarz, dekolt, brzuch mam czerwony . Jeszcze na grillu z mężem byłam. ech.. super dzień .
Ja tez sie strasznie zjaralam wczoraj na dzialce... oczywiscie meza wysmarowalam a siebie juz nie i tak mam zjarane rece, nogi z przodu, i z 10 cm pasek na brzuchu siedzialam w koszulce i krotkich spodenkach na krzesle i czytalam ksiazke wygladam boskooo

Cytat:
o brawo a jaka marka?

super wiedzialam ze tak bedzie praca od pon do piatku czy w soboty tez? wiecej zarobisz niz w sklepie??

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz cos budowaly jak zrobiliscie szalunki i zalaliscie lawy to potem robotnicy wyciagali te deski szalunkowe?? jak to robili?? kurde wczoraj tz przez pol dnia sie z tym mordowal... w koncu wyrwal moze z 2 te szalunki ale to tak mocno siedzi ze jakbysmy mieli wyrwac cale to z miesiac by to trwalo ;/ i tz mysli coby ich nie zostawic w ziemi... ale kurcze zdania co do tego sa podzielone...jedni mowia ze to moze spowodowac grzyby w przyszlosci, drudzy ze moze zostac, w necie probowalam cos znalezc na ten temat ale niewiele mi sie udalo... no i nie wiemy jak sie pozbyc cholerstwa!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:08   #3012
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka szkoda ze wszytskie dzieci nie sa takie, ze tylko spia i jedza
Stary 2011-05-15, 10:17   #3013
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzialenka szkoda ze wszytskie dzieci nie sa takie, ze tylko spia i jedza
Kliwia no właśnie ja z waszych opisów byłam nastawiona, ze nawet sobie z nimi nie pogadamy, że dziecko będzie płakało albo marudziło a tu nic z tych rzeczy. Pierwszy raz o takim dziecku słyszę I gdybym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła. My wychodziliśmy gdzieś o 23.50 to jeszcze spała

Stary 2011-05-15, 10:20   #3014
kliwia
Zakorzenienie

madzia no to maja fajnie, sa tymi wybrancami co maja superdziecko nic tylko zazdroscic. i raczej sie nienastawiac ze nasze[wasze] wlasne tez takie bedzie, bo to szczescie niewielu dosiega
Stary 2011-05-15, 10:24   #3015
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia no to maja fajnie, sa tymi wybrancami co maja superdziecko nic tylko zazdroscic. i raczej sie nienastawiac ze nasze[wasze] wlasne tez takie bedzie, bo to szczescie niewielu dosiega
Tak właśnie myslałam

Stary 2011-05-15, 10:25   #3016
stokrotka24
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć dalej wyglądam jak apacz po wczorajszym opalaniu

Gucia nie no, mogą być i jeansy ale węższe niz teraz Te co ma, to teraz na nam latają. Musi w ogóle sobie dziurki w pasku podorabiać

Cori gratulacje

Kliwia bardzo ładna marynarka

Atomufka gratulacje

Byliśmy wczoraj u tych naszych znajomych. I do dziś jesteśmy w szoku, ze dziecko (3 tygodniowe) może być takie grzeczne. Poszliśmy o 20.00 Przez godzinkę mała leżała mi na kolanach (matko, pierwszy raz miałam małe dziecko na kolanach, na rękach się bałam). Potem zasnęła i spała aż my wychodziliśmy (przed 24). Normalnie gadaliśmy, TV był włączony a ona spała w łóżeczku. szok. Koleżanka mówi, ze ona zawsze jest taka grzeczna. Spi do 24 potem się budzi, zmiana pieluszki, karmienie i znowu zasypia i tak śpi do 5 nad ranem. W ciągu dnia znajomi ze wszystkim się obrobią itp. Szok.
to miałaś wczoraj przeżycia z dzidzią. A jak mąż, wziął na ręce mała? Moje koleżanki syn tez tam miał, ze najpierw spał jak grał telewizor i głośno było ale im starszy był tym szybciej się budził jak było głośno. Teraz najlepiej zamykają pokój jak on śpi a w drugim można sobie normalnie rozmawiać

Cytat:
nie w międzyczasie starałam się o pracę w gabinecie stomatologicznym,bliżej domu i lepsze godziny pracy więc się cieszę
gratuluje pracy

Cytat:
trzymam kciuki, może już tulisz małą w ramionach

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Mieszka się super tylko ten brak Internetu mi dokucza.
na szczescie przyjezdzam do mamy

dzis znowu byłam w pracy, ale dzieki temu uzbieram sobie nadgodziny i na studia nie bede musiala brac swojego urlopu.

Tak piszecie o tych zarobkach, ech naszymi tez moge sie załamac...
dochod miesieczny mamy lączny niewiele ponad 3 tys i juz wiem , ze w okresie zimowym bedzie cięzko tzn jestesmy przyzwyczajeni jeszcze do innych wydatkow, ale teraz gdy ma sie kredyt, swoj dom, swoje rachunki moze byc kiepsko.
u nas mialy yc podwyzki, moj TZ w tym roku awans, ale przez zagmatwana sytuacje w mojej firmie wszystko w zawieszeniu- wkurzyc sie mozna

a dzis dodatkowo mama miala nieciekawa sytuacje, okradli ja w sklepie- na szczescie miala przy sobie tylko 150zł (i dokumenty) ale i tak bidulka przezywa

Anika Natka naprawde fajnie wygląda , duza juz jest i te wloski
fajnie, ze się wam dobrze mieszka, bez internetu ciężko jest, ja też na początku nie miałam kilka miesięcy. Oby wam szybko założyli. A co do zarobków, to my mamy podobnie, tez by się jakaś podwyżka przydała

Cytat:
gratuluję zakupu autka i szerokiej drogi
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hehehe wczoraj robiłam,
co by nie było lezy u mezulka na brzuchu bo inaczej gdzie by tam lezała na brzuchu

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Scio kochanie a ty nie ma przypadkiem dzis urodzinek????

eh chyba mi sie cos porąbało
ale masz śliczny awatr, Natalka jest słodziutka
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że nie chcecie maksymalnie oszczędzać, bo to jest dobre, ale na krótką metę, na rok-dwa, żeby uzbierać potrzebną kasę i wracać, ale na kilka lat trzeba żyć w miarę normalnie. Tak jak mówiłam wcześniej, dużo zależy od tego w jakim mieście chce się kupić mieszkanie, czy budować i w jakim kraju się pracuje.

U nich na początku z praca nie było ciekawie, a poza tym zbierali na wesele. W sumie na dom zaczęli odkładać też jakieś 2,5 roku temu.

Odłożysz My z mężem we dwoje na chwilę obecną mamy mniej niż 3 tys (przez to, że jestem na l4 tracę sporo i jeszcze mam bardzo nieregularne wpływy) i udaje nam się opłacić rachunki, moją szkołę, lekarza i badania, kredyt, paliwo, jedzenie, starcza nam na przyjemności i jeszcze udaje się praktycznie co miesiąc parę złotych oszczędzić. Nie są to może duże kwoty, ale przynajmniej jakieś 200 zł zostaje. I nie jemy byle czego
widać, ze bardzo dobra z ciebie gospodyni, że na wszystko wam starcza. Wszystko właśnie zalezy od gospodarności. Mam znajomych którzy mają dochody ok 5 tyś i jeszcze na kartach kredytowych jada bo nigdy im nie starcza nie mówiąc juz o odłożeniu.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
aha... no to faktycznie el du.pa

no to czekamy dalej razem z Tobą!

Robotnicy dalej walczą w ogrodzie?

Dziewczyny, to zaszalałam. Sukienka z hm niestety nie była najlepsza. Nie mój krój... niestety, ale:
Kupiłam sobie buty w hm, te które Wam pokazywałam, tylko nie było złotych, były tylko czarne (a czarne były szkaradne) i już zupełnie zrezygnowana znalazłam dokładnie takie, tylko paseczki są materiałowe jasne w różyczki, listki itp (takie jak "wyściółka" w tamtych butkach) i są świetne!

A później jeszcze połaziłam i o zgrozo weszłam do Reserved. I tu Martucha, powinnaś dostać po uszach Kupiłam sobie długą sukienkę w kwiaty niebiesko- zielono,-niebieską Niestety nie mam zdjęcia... Teraz czekam na mężula... co on na to...
mi się też podobają takie długaśne sukienki ale na kimś, na mnie jakoś nie bardzo, źle się w takiej czuję

żabciu gratuluję spadku wagi, idziesz jak burza ja niestety dalej nie poszłam, wręcz 1 kg podskoczył mi do góry, ale chodzę teraz na siłownię więc może z czasem jakieś efekty będą

Mam na dzisiaj kupę prasowania, bo tak od 2 tygodni odwlekam a już nie mam się w co ubrać szok jak mi się nie chce

Ciekawe co u naszej SRR, jak jej się chowa maleńka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2011-05-15 o 10:27
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:27   #3017
kliwia
Zakorzenienie

stokrotka wez moja mala na spacer ja CI chetnie poprasuje
Stary 2011-05-15, 10:29   #3018
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko nie zdążył wziąć. Najpierw ja wzięłam (ale tylko leżała mi na kolanach). A potem jak zasnęła , to znajomi włożyli ją do łóżeczka i już się nie obudziła jak byliśmy. Może następnym razem.

Stary 2011-05-15, 10:32   #3019
bzyczka1
Zakorzenienie

Kliwia no ja mam nadzieję że ta 40 będzie na mnie dobra...trampki w zeszłym roku kupiłam właśnie 40. A wczoraj w deichmanie mierzyłam podobne za 49.90 i to 39 rozmiar ale stopa mi strasznie zjeżdżała w nich bo ta gumeczka z tyłu tak ściągała, a 40 była za duża

No dziewczyny...dziękuję za kciuki i za wszystko w ogóle mam nadzieję że podziałają i że dzisiaj coś ruszy u nas wszystkie rodziły przed czasem tak tydzień, dwa...ja nie mogę być jedyną która urodzi po terminie chociaż do terminu jeszcze 2 dni zostały

Nasz skarb
Stary 2011-05-15, 10:34   #3020
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczka trzymam kciuki

Stary 2011-05-15, 10:44   #3021
atomufka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
Praca od pn do pt i co drugą sobotę.Na zmiany,ale nawet spoko ,bo ja lubię pospac czasami dluzejPraca po 7 h, kasa taka sama jak w sklepie plus premia czasami,ale trzeba sie starac szefowa wygląda na mega wymagającą co mnie trochę nie pokoi,ale kierowniczka wydaje się spoko.Ogólnie to i tak będę szukać dalej,bo za mało płacą...

kliwia fajne buciory

bzyczka a Ty jesczze z nami

szafa

Stary 2011-05-15, 10:57   #3022
bzyczka1
Zakorzenienie

Atomufko super że z tą pracą się udało bliżej domu prawda? to i mniej kasy na paliwo pójdzie

No ja jeszcze tu ale zaraz sobie idę pozamiatam podłogi bo wczoraj nie miałam humoru żeby to robić tż miał to zrobić ale pojechaliśmy po tych sklepach połazić i nic z tego nie wyszło a w ogóle to może w końcu się ubiorę bo dalej w piżamie siedzę i chociaż grzywkę umyję by wyglądać jak człowiek

Nasz skarb
Stary 2011-05-15, 11:02   #3023
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
anika twoj avatar miażdży
Miałam to samo napisać!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
nono kochana super zakupy
a zrob foto jak bedziesz miec mozliwosc - jestem strasznie ciekawa tej sukienki!!

a ja sie zalamalam-pozyczylam od kolezanki trzy biale bluzki do mojej spodniczki i zadna nie pasuje sa za male w ......biuscie gryyyy w tym momencie nie ciesze sie z wiekszych piersi przy karmieniu. Kurcze z rozmiaru 75B normalnie w ciazy 75C teraz kupilam 75D stanik i jest za maly... i co ja mam teraz na siebie wlozyc

Zabieram sie za przeszywanie muszki dla Tomcia-bedzie elegant jutro
Oddaj trochę biustu

Cytat:
ooo super pokaz, pokaż

Cytat:

A co do samochodu - yyyyyy zeby malo palil, nadawal sie dla 3osobowej rodziny - czyli na pewno 5 dzrwiowy - do jazdy po miescie i czasami na wypad nad morze albo w gory. DO tego el.zamek, szyby, klimatyzacja. No a rocznik nie musi byc najnowszy aha no i raczej hatchback
peugot 206 i 307
ford focus
opel astra
skoda fabia

katunia probowalam, jak wyczula smoka to wypluwala
ja ja od jakiegos czasu oswajam z butelka, dajac ja jej 'do zabawy' i w niej wode albo herbatke i zcasami zassie ale glownie wszytsko bokiem wypluwa. jedyne co umie, to trzymac butle i trafic smokiem do buzi.
Fajne te czerwone
Ja ostatnio kupiłam wysoookie buty (odkryty palec i pięta), trochę się nie martwię czy w nich długo wytrzymam, ale przekonali mnie, że są na platformie i cześć obcasa "odpada" i że są tak naprawdę niższe niż na takie jak wyglądają

Cytat:
o brawo a jaka marka?

Gratkiii

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

oj ciezki to bedzie rok dla naszych tz...
U nas to nie tylko dla tżta bo ja podobnie jak on macham łopatą, przebieram cegłę i wszystko inne, oprócz jeżdżenia koparą tyle, że on dłużej bo od rana, a ja dopiero koło 12 jeżdżę

Cytat:
dzięki dziewczyny
Praca od pn do pt i co drugą sobotę.Na zmiany,ale nawet spoko ,bo ja lubię pospac czasami dluzejPraca po 7 h, kasa taka sama jak w sklepie plus premia czasami,ale trzeba sie starac szefowa wygląda na mega wymagającą co mnie trochę nie pokoi,ale kierowniczka wydaje się spoko.Ogólnie to i tak będę szukać dalej,bo za mało płacą...

kliwia fajne buciory

bzyczka a Ty jesczze z nami
A jaka kasa jeśli można spytać?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:17   #3024
martucha84
Zakorzenienie

Magda Kliwia zgodzę się z wami ale tylko po części, owszem w ogromnym stopniu zależy to od dziecka i super że taki aniołek, ale myślę że w takim samym stopniu zależy to też od podejścia rodzica.. jeśli rodzice od poczatku słuchają normalnie muzyki głośno rozmawiają w domu tzn nie szepczą gdy dziecko zaśnie pralka normalnie chodzi gra telewizor przychodzą znajomi to dziecko śpi bez przeszkód- nie mówię tu o wierceniu czy odkurzaniu podczas spania, ale o normalnym funkcjonowaniu - u nas od początku było mnóstwo znajomych siedzi się z nimi do północy a czasem i dłużej leci normalnie muzyka ludzie gadają - owszem drzwi do nas i do Pata są zamknięte ale hałasy do niego do chodzą i on śpi - nie przeszkadza mu to czy jest cicho czy jest głośniej - i podkreślam że nie chodzi o robienie co wieczór imprez bo dziecko potrzebuje też ciszy żeby odpoczął układ nerwowy - ale o przyzwyczajenie do tego że czasem są ciężkie warunki a zasnąć trzeba - dzięki temu my nie mamy z tym kłopoty - w piątek byliśmy u znajomych i siedzieliśmy tak do 22 a Pat spał na rogówce między nami - wszyscy normalnie rozmawiali, wczoraj z kolei u nas byli znajomi i posiedzieliśmy do północy też mu to nie przeszkadzało...
aaa moja szwagierka dla porównania od samego początku miała powyłączane radia nie prała w czasie snu dziecka gasiłą wszyskie światłą zasłaniała rolety robiła sterylnie ciche warunki nikt nie mógł ich odwiedzić a jak już to na drzemki dziecka popołudniowe i nocne wychodził - do teraz dziecko zaśnie tylko gdy jest całkowicie ciemno i cicho...
w moim odczuciu temperamet dziecka owszem, ale na równi z tym do czego zostanie przyzwyczajony w domu..

atomufka najważniejsze że nie będziesz siedzieć bezczynnie w domu.. trzymam kciuki żebyś szybko znalazła coś lepiej płatnego..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-05-15 o 11:18
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:22   #3025
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
o brawo a jaka marka?

super wiadomość

Cytat:

peugot 206 i 307
ford focus
opel astra
skoda fabia

my chcemy w następnym roku zmienić auto i mężowi podoba się właśnie fabia, ale zobaczymy jak będzie. Bo co jakiś czas zmieniają mu się typy.

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2011-05-15 o 11:23
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:23   #3026
kliwia
Zakorzenienie

martus po nocnym karmieniu u nas tez moga byc znajomi i grala muzyka - ale tamto dziecko nie ma kolki etc a takich dzieci jest malo
w ciagu dnia jak do nas ktos przyjdzie to zuza nie jest marudna i nie placze ale nigdy nie spala i nie jadla tylko i wylacznie - bo przez pierwsze 6tyg nie spala prawie wcale, tylko w pionie
Stary 2011-05-15, 11:40   #3027
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Magda Kliwia zgodzę się z wami ale tylko po części, owszem w ogromnym stopniu zależy to od dziecka i super że taki aniołek, ale myślę że w takim samym stopniu zależy to też od podejścia rodzica.. jeśli rodzice od poczatku słuchają normalnie muzyki głośno rozmawiają w domu tzn nie szepczą gdy dziecko zaśnie pralka normalnie chodzi gra telewizor przychodzą znajomi to dziecko śpi bez przeszkód- nie mówię tu o wierceniu czy odkurzaniu podczas spania, ale o normalnym funkcjonowaniu - u nas od początku było mnóstwo znajomych siedzi się z nimi do północy a czasem i dłużej leci normalnie muzyka ludzie gadają - owszem drzwi do nas i do Pata są zamknięte ale hałasy do niego do chodzą i on śpi - nie przeszkadza mu to czy jest cicho czy jest głośniej - i podkreślam że nie chodzi o robienie co wieczór imprez bo dziecko potrzebuje też ciszy żeby odpoczął układ nerwowy - ale o przyzwyczajenie do tego że czasem są ciężkie warunki a zasnąć trzeba - dzięki temu my nie mamy z tym kłopoty - w piątek byliśmy u znajomych i siedzieliśmy tak do 22 a Pat spał na rogówce między nami - wszyscy normalnie rozmawiali, wczoraj z kolei u nas byli znajomi i posiedzieliśmy do północy też mu to nie przeszkadzało...
aaa moja szwagierka dla porównania od samego początku miała powyłączane radia nie prała w czasie snu dziecka gasiłą wszyskie światłą zasłaniała rolety robiła sterylnie ciche warunki nikt nie mógł ich odwiedzić a jak już to na drzemki dziecka popołudniowe i nocne wychodził - do teraz dziecko zaśnie tylko gdy jest całkowicie ciemno i cicho...
w moim odczuciu temperamet dziecka owszem, ale na równi z tym do czego zostanie przyzwyczajony w domu..

atomufka najważniejsze że nie będziesz siedzieć bezczynnie w domu.. trzymam kciuki żebyś szybko znalazła coś lepiej płatnego..
ojjj tak... byliśmy wczoraj u sąsiadów co mają 3 dziecko i syn pierwszoklasista woził małego braciszka w wózku jak ten spał... tylko, że on go woził dosyć zrywnie i na pewno spokojnie to nie było... myślałam, że mały się obudzi, ale gdzie tam spał jak suseł pewnie nieraz był już tak wożony

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ciekawe jak Scio... co trochę o Nich myślę... i martwię się.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:53   #3028
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martus po nocnym karmieniu u nas tez moga byc znajomi i grala muzyka - ale tamto dziecko nie ma kolki etc a takich dzieci jest malo
w ciagu dnia jak do nas ktos przyjdzie to zuza nie jest marudna i nie placze ale nigdy nie spala i nie jadla tylko i wylacznie - bo przez pierwsze 6tyg nie spala prawie wcale, tylko w pionie
ooo własnie nie - moim zdaniem sporo dzieci nie ma kolek - nawet zdecydowana większość - a tylko rodzice wiele rzeczy mylą z kolkami - bo to taki nośny temat, mamy babcie ciotki wszyscy mówią ooo płacze pewnie ma kolki - a dziecko ma na początku nie przystosowany układ pokarmowy i może mieć kłopoty z trawieniem ale są kropleki na to i pomagają a kolki są tylko wtedy gdy przez minimum trzy tygodnie przez około 3 godziny dziennie W TYCH SAMYCH godzinach dziecko płacze bez przyczyny i tak jak się to zaczęło tak mu przechodzi i maluszek zasypia- i kolki zaczynają się dopiero po 3 tygodniu życia
co śmieszne często rozdrażnienie i płacz powodują kropelki z witaminą k - bo mają jakiś tam śmieszny olej w swoim składzie - i dzieci płaczą po nich - a ze witaminę k podaje się od 3 tygodnia do 3 mce to rodzice kojarzą to z kolką - identycznie było u nas - nasza pediatra kazała odstawić wit k i minęło.. nie płakał -dokładnie mi wytłumaczyła właśnie czym są kolki a czym nie - powiedziałam to na forum u nas na odchowalni i kilka mam dla sprawdzenia ostawiło i co i dziecko cudem przestało mieć kolki (a co drugie podobno miało) my to sprawdziliśmy ponownie mu podając witaminę i ponownie wróciły rzekome "kolki" - płacz ma wiele przyczyn często gęsto ba odważę się powiedzieć że w zecydowanej większości to nie kolka
Stary 2011-05-15, 12:47   #3029
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta coś w tym jest, co napisałaś. Wiele zależy od podejścia rodziców. Najgorzej chyba, jak rodzice chodzą na paluszkach wszystko robią wg poradników, książek itp. Poza tym znajoma mi mówiła, ze wiele osób robi tak, ze jak dziecko tylko zaczyna marudzić, to już się do niego biegnie. A oni tak nie robią. Dziecko sobie pomarudzi, pomarudzi i za chwilę znowu zaśnie. Czesto marudzi jakby przez sen Gorzej jak są babcie, które od razu jak usłyszą, biorą na ręcę, rozbudzą i koniec.

Stary 2011-05-15, 12:55   #3030
bzyczka1
Zakorzenienie

hehe tego problemu nie mieli pewnie w dużej części nasi rodzice przynajmniej moi, a to dlatego że mieliśmy mieszkanie jednopokojowe przez długi długi czas, a przynajmniej jak ja byłam niemowlakiem i młodsza siostra przez jakiś rok, bo później przenieśliśmy się na dwupokojowe normalnie szał i normalnie grał tv i toczyło się życie Zresztą jak moja siostra starsza urodziła, to też długo z nami mieszkali i ja byłam z nimi w pokoju a mała spała i nic jej nie przeszkadzało

A wiecie...mama mi niespodziankę zrobiła i uszyła pościel do kołyski i ochraniacz zrobiła jak już będę miała w domu kołyskę to wkleję zdjęcia (mam nadzieję że już z lokatorem ).

Nasz skarb
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości