|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
fotki na pewno pokaze naszej eleganckiej rodzinki ![]() Cytat:
cos ostatnio wspominalasze nidlugo chcesz ja odstawic-ile jeszcze chcesz karmic cyckiem ? Fajna marynarka !! Cytat:
jakie autko kupilscie ? Cytat:
A jakie sa twoje typy ?? bzyczko - ja cos czuje ze to bedzie jutro..... nie bedzie mnie od rana wiec jak tylko wroce po imprezie to pierwsze co to wlaczam neta i bede czytac co tam u Ciebie-trzymam kciuki!!
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-05-14 o 22:39 |
||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Katuniu fajni by było
tż dostałby l4 i urlop by mu się przesunął o ten czas więc byłby 2 tygodnie dłużej z nami w domku Mała napiera, glutek odchodzi no zobaczymy, zobaczymy
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasza rodzinka napewno bedzie sie swietnie prezentowac ![]() Cytat:
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka marka?Dostałam tą pracę na recepcji ale sama nie wiem czy się cieszyć.W poniedziałek zaczynam.
|
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba cos mi umknelo ale tak czy tak graaatulujeeee
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w międzyczasie starałam się o pracę w gabinecie stomatologicznym,bliżej domu i lepsze godziny pracy więc się cieszę
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka ooo - tylko u mnie w biedrze nie ma nigdy mojego rozmiaru bu
a jak widze laski w tych czerwonych trampkach to zal tylek mi sciska grrrrr najbardziej cos takiego by pasowalo ![]() A co do samochodu - yyyyyy zeby malo palil, nadawal sie dla 3osobowej rodziny - czyli na pewno 5 dzrwiowy - do jazdy po miescie i czasami na wypad nad morze albo w gory. DO tego el.zamek, szyby, klimatyzacja. No a rocznik nie musi byc najnowszy aha no i raczej hatchbackRozwazamy glownie te modele : [poki co - ale moze ham sie odwidziec] peugot 206 i 307 ford focus opel astra skoda fabia co do ceny czesci chyba do kazdego sa drogie czesci w razie co. katunia probowalam, jak wyczula smoka to wypluwala ![]() ja ja od jakiegos czasu oswajam z butelka, dajac ja jej 'do zabawy' i w niej wode albo herbatke i zcasami zassie ale glownie wszytsko bokiem wypluwa. jedyne co umie, to trzymac butle i trafic smokiem do buzi. |
|
|
|
#3009 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie!!!Cytat:
![]() tpsa? W dupsko powinni dostać..współczuje mamie przebojów.. Cytat:
Cytat:
![]() a marynarka super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzwoniłaś do sklepu zrezygnować? rewelacja, nie dość że bliżej to lepsze warunki!! nic tylko się cieszyć - a co będzie należeć do twoich obowiązków? zapisywanie ludzi telefony itd? czy cosik jeszcze?
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
dalej wyglądam jak apacz po wczorajszym opalaniu Gucia nie no, mogą być i jeansy ale węższe niz teraz Te co ma, to teraz na nam latają. Musi w ogóle sobie dziurki w pasku podorabiać ![]() Cori gratulacje Kliwia bardzo ładna marynarka Atomufka gratulacje Byliśmy wczoraj u tych naszych znajomych. I do dziś jesteśmy w szoku, ze dziecko (3 tygodniowe) może być takie grzeczne. Poszliśmy o 20.00 Przez godzinkę mała leżała mi na kolanach (matko, pierwszy raz miałam małe dziecko na kolanach, na rękach się bałam). Potem zasnęła i spała aż my wychodziliśmy (przed 24). Normalnie gadaliśmy, TV był włączony a ona spała w łóżeczku. szok. Koleżanka mówi, ze ona zawsze jest taka grzeczna. Spi do 24 potem się budzi, zmiana pieluszki, karmienie i znowu zasypia i tak śpi do 5 nad ranem. W ciągu dnia znajomi ze wszystkim się obrobią itp. Szok. |
|
|
|
#3011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
siedzialam w koszulce i krotkich spodenkach na krzesle i czytalam ksiazke ![]() ![]() wygladam boskooo ![]() Cytat:
wiedzialam ze tak bedzie praca od pon do piatku czy w soboty tez? wiecej zarobisz niz w sklepie??Mam pytanie do dziewczyn ktore juz cos budowaly jak zrobiliscie szalunki i zalaliscie lawy to potem robotnicy wyciagali te deski szalunkowe?? jak to robili?? kurde wczoraj tz przez pol dnia sie z tym mordowal... w koncu wyrwal moze z 2 te szalunki ale to tak mocno siedzi ze jakbysmy mieli wyrwac cale to z miesiac by to trwalo ;/ i tz mysli coby ich nie zostawic w ziemi... ale kurcze zdania co do tego sa podzielone...jedni mowia ze to moze spowodowac grzyby w przyszlosci, drudzy ze moze zostac, w necie probowalam cos znalezc na ten temat ale niewiele mi sie udalo... no i nie wiemy jak sie pozbyc cholerstwa!!
|
|||||
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka szkoda ze wszytskie dzieci nie sa takie, ze tylko spia i jedza
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdybym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła. My wychodziliśmy gdzieś o 23.50 to jeszcze spała
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
madzia no to maja fajnie, sa tymi wybrancami co maja superdziecko
nic tylko zazdroscic. i raczej sie nienastawiac ze nasze[wasze] wlasne tez takie bedzie, bo to szczescie niewielu dosiega
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żabciu gratuluję spadku wagi, idziesz jak burza ja niestety dalej nie poszłam, wręcz 1 kg podskoczył mi do góry, ale chodzę teraz na siłownię więc może z czasem jakieś efekty będąMam na dzisiaj kupę prasowania, bo tak od 2 tygodni odwlekam a już nie mam się w co ubrać szok jak mi się nie chceCiekawe co u naszej SRR, jak jej się chowa maleńka
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2011-05-15 o 10:27 |
||||||||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka wez moja mala na spacer ja CI chetnie poprasuje
![]()
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko nie zdążył wziąć. Najpierw ja wzięłam (ale tylko leżała mi na kolanach). A potem jak zasnęła , to znajomi włożyli ją do łóżeczka i już się nie obudziła jak byliśmy. Może następnym razem.
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia no ja mam nadzieję że ta 40 będzie na mnie dobra...trampki w zeszłym roku kupiłam właśnie 40. A wczoraj w deichmanie mierzyłam podobne za 49.90 i to 39 rozmiar ale stopa mi strasznie zjeżdżała w nich bo ta gumeczka z tyłu tak ściągała, a 40 była za duża
No dziewczyny...dziękuję za kciuki i za wszystko w ogóle u nas wszystkie rodziły przed czasem tak tydzień, dwa...ja nie mogę być jedyną która urodzi po terminie chociaż do terminu jeszcze 2 dni zostały
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka trzymam kciuki
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
Praca od pn do pt i co drugą sobotę.Na zmiany,ale nawet spoko ,bo ja lubię pospac czasami dluzej Praca po 7 h, kasa taka sama jak w sklepie plus premia czasami,ale trzeba sie starac szefowa wygląda na mega wymagającą co mnie trochę nie pokoi,ale kierowniczka wydaje się spoko.Ogólnie to i tak będę szukać dalej,bo za mało płacą...kliwia fajne buciory bzyczka a Ty jesczze z nami
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufko super że z tą pracą się udało
bliżej domu prawda? to i mniej kasy na paliwo pójdzie No ja jeszcze tu ale zaraz sobie idę pozamiatam podłogi bo wczoraj nie miałam humoru żeby to robić tż miał to zrobić ale pojechaliśmy po tych sklepach połazić i nic z tego nie wyszło a w ogóle to może w końcu się ubiorę bo dalej w piżamie siedzę i chociaż grzywkę umyję by wyglądać jak człowiek
|
|
#3023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam to samo napisać!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokaz, pokaż ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio kupiłam wysoookie buty (odkryty palec i pięta), trochę się nie martwię czy w nich długo wytrzymam, ale przekonali mnie, że są na platformie i cześć obcasa "odpada" i że są tak naprawdę niższe niż na takie jak wyglądają Cytat:
U nas to nie tylko dla tżta bo ja podobnie jak on macham łopatą, przebieram cegłę i wszystko inne, oprócz jeżdżenia koparą tyle, że on dłużej bo od rana, a ja dopiero koło 12 jeżdżę Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Magda Kliwia zgodzę się z wami ale tylko po części, owszem w ogromnym stopniu zależy to od dziecka i super że taki aniołek, ale myślę że w takim samym stopniu zależy to też od podejścia rodzica.. jeśli rodzice od poczatku słuchają normalnie muzyki głośno rozmawiają w domu tzn nie szepczą gdy dziecko zaśnie pralka normalnie chodzi gra telewizor przychodzą znajomi to dziecko śpi bez przeszkód- nie mówię tu o wierceniu czy odkurzaniu podczas spania, ale o normalnym funkcjonowaniu - u nas od początku było mnóstwo znajomych siedzi się z nimi do północy a czasem i dłużej leci normalnie muzyka ludzie gadają - owszem drzwi do nas i do Pata są zamknięte ale hałasy do niego do chodzą i on śpi - nie przeszkadza mu to czy jest cicho czy jest głośniej - i podkreślam że nie chodzi o robienie co wieczór imprez bo dziecko potrzebuje też ciszy żeby odpoczął układ nerwowy - ale o przyzwyczajenie do tego że czasem są ciężkie warunki a zasnąć trzeba - dzięki temu my nie mamy z tym kłopoty - w piątek byliśmy u znajomych i siedzieliśmy tak do 22 a Pat spał na rogówce między nami - wszyscy normalnie rozmawiali, wczoraj z kolei u nas byli znajomi i posiedzieliśmy do północy też mu to nie przeszkadzało...
aaa moja szwagierka dla porównania od samego początku miała powyłączane radia nie prała w czasie snu dziecka gasiłą wszyskie światłą zasłaniała rolety robiła sterylnie ciche warunki nikt nie mógł ich odwiedzić a jak już to na drzemki dziecka popołudniowe i nocne wychodził - do teraz dziecko zaśnie tylko gdy jest całkowicie ciemno i cicho... w moim odczuciu temperamet dziecka owszem, ale na równi z tym do czego zostanie przyzwyczajony w domu.. atomufka najważniejsze że nie będziesz siedzieć bezczynnie w domu.. trzymam kciuki żebyś szybko znalazła coś lepiej płatnego..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-05-15 o 11:18 |
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-05-15 o 11:23 |
||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
martus po nocnym karmieniu u nas tez moga byc znajomi i grala muzyka
- ale tamto dziecko nie ma kolki etc a takich dzieci jest malo ![]() w ciagu dnia jak do nas ktos przyjdzie to zuza nie jest marudna i nie placze ale nigdy nie spala i nie jadla tylko i wylacznie - bo przez pierwsze 6tyg nie spala prawie wcale, tylko w pionie
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i syn pierwszoklasista woził małego braciszka w wózku jak ten spał... tylko, że on go woził dosyć zrywnie i na pewno spokojnie to nie było... myślałam, że mały się obudzi, ale gdzie tam spał jak suseł pewnie nieraz był już tak wożony ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Ciekawe jak Scio... co trochę o Nich myślę... i martwię się. |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co śmieszne często rozdrażnienie i płacz powodują kropelki z witaminą k - bo mają jakiś tam śmieszny olej w swoim składzie - i dzieci płaczą po nich - a ze witaminę k podaje się od 3 tygodnia do 3 mce to rodzice kojarzą to z kolką - identycznie było u nas - nasza pediatra kazała odstawić wit k i minęło.. nie płakał -dokładnie mi wytłumaczyła właśnie czym są kolki a czym nie - powiedziałam to na forum u nas na odchowalni i kilka mam dla sprawdzenia ostawiło i co i dziecko cudem przestało mieć kolki (a co drugie podobno miało) my to sprawdziliśmy ponownie mu podając witaminę i ponownie wróciły rzekome "kolki" - płacz ma wiele przyczyn często gęsto ba odważę się powiedzieć że w zecydowanej większości to nie kolka
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Marta coś w tym jest, co napisałaś. Wiele zależy od podejścia rodziców. Najgorzej chyba, jak rodzice chodzą na paluszkach wszystko robią wg poradników, książek itp. Poza tym znajoma mi mówiła, ze wiele osób robi tak, ze jak dziecko tylko zaczyna marudzić, to już się do niego biegnie. A oni tak nie robią. Dziecko sobie pomarudzi, pomarudzi i za chwilę znowu zaśnie. Czesto marudzi jakby przez sen
Gorzej jak są babcie, które od razu jak usłyszą, biorą na ręcę, rozbudzą i koniec.
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tego problemu nie mieli pewnie w dużej części nasi rodzice
przynajmniej moi, a to dlatego że mieliśmy mieszkanie jednopokojowe przez długi długi czas, a przynajmniej jak ja byłam niemowlakiem i młodsza siostra przez jakiś rok, bo później przenieśliśmy się na dwupokojowe normalnie szał i normalnie grał tv i toczyło się życie Zresztą jak moja siostra starsza urodziła, to też długo z nami mieszkali i ja byłam z nimi w pokoju a mała spała i nic jej nie przeszkadzało A wiecie...mama mi niespodziankę zrobiła i uszyła pościel do kołyski i ochraniacz zrobiła jak już będę miała w domu kołyskę to wkleję zdjęcia (mam nadzieję że już z lokatorem ).
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

czekam na zdjecia 

ale warto było 

a jaka marka?
ale sama nie wiem czy się cieszyć.W poniedziałek zaczynam.

ale tak czy tak graaatulujeeee 

aha no i raczej hatchback