|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spodnie rurki :))
wg mnie do osob puszystych oraz tych, ktorzy maja duza pupe
najlepiej prezentuja [niestety!] na szczuplych dziewczynach
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(a 36 ciut za duze ).
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Dla kogo i do czego tzw. rurki
Ostatnio zauwazylam ze powracaja rurki. No a ja jakos tak mam ochote na kupno kolejnej pary dzinsow. Zawsze kupowalam dzwony (rozszeszane na dole) czasem trafily sie szwedy (cale szerokie), zawsze w ciemnym kolorze i zawsze z wsokim stanem! Nigdy biodrowki. Od kiedy zoabczylam rurki pomyslalam ze moze sie na takie skusci. Jednak nie wiem czy beda pasowaly do mojej figury, ktora wyglada mniej wiecej tak:
-wzrost 162 -ogolnie filigranowa -mam zgrabne nogi, chociaz nie lubie spodnic i prawie wogole ich nie nosze (wiem ze to glupie ale nie moge sie przekonac) -pomimo ogolnej drobnosci tendencja do wystajacego brzucha -nie posiadam bioder, sa waskie No i czy przy takiej "figurze" mozna nosic rureczki? A jesli tak to co do nich zakladc? Co pasuje? Jaka gora i jaki dol (buty)? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla kogo i do czego tzw. rurki
rurki na pewno dla wysokiej i bardzo szczuplej osoby, ja jestem wysoka i dosc szczupla ale bioderka mam ala shakira
no i niestety typowe rurki juz nie dla mnie. A jesli chodzi o buty to najbardziej podobaja mi sie do nich szpilki
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że niekoniecznie dla wysokiej osoby. W czasopismach podkreślają, że rurki wydłużają optycznie nogi, dlatego polecane są dla osób niskich. Oby nie podwinięte na zewnątrz - to skaraca nogę, oczywiście optycznie.
Poza tym najczęśniej poleca się buty na obcasie, osobiście noszę płaskie . Też ładnie to wygląda. Szczupła osoba chyba wskazana, biodra raczej nie szerokie. Sama nie wiem, czy mi pasują do końca, bo nie jestem przekonana co do swoich bioder (86 cm), ale i tak noszę rurki. Acz z tą szczupłą osobą, chyba niekoniecznie. W tym sezonie projektanci zachęcają, aby pokazywać swoje kobiece kształty, zwane krągłościami . Przykład: Scarlett Johansson. Kilka zdjęć
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Niestety "rurki" nie dla wszystkich! Na pewno nie powinna ich nosić kobitka o krągłych kształtach (biodra i krągłe uda). Wskazane dla pań o długich nogach- proporcjonalnie do całej figury, czyli niekoniecznie dla wysokich osób, ale najlepiej o figurze "chłopca". Wszelkie spodnie typu rurki czy marchewki (oby nigdy nie powróciły!!!)nie są wskazane dla "kobiecych" kobiet-podkreślają charakterystyczne zaokrąglenia. Buty najlepiej na obcasie, praktycznie dowolnym byle wysokim, a jak wyglądają do płaskich butków- najlepiej pooglądać się za dziewczynami ubierającymi się subkulturowo,np. "metal", "punkrock"- glany i wąskie spodenki- niewiele osób może sobie na coś takiego pozwolić.
Co na górę- zależy od wybrane go na dany dzień stylu, czyli zabawa na całego! |
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dziewczynki dziekuje
mam jeszcze jedno pytanko. Jak juz pisalam mam tendencje do wystajacego brzuszka(natomiast do reszty figury nie mam zbytnich zastrzezen). Czy rurki zaliczaja sie raczej do spodni-biodrowek czy tych z wysokim stanem? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Moim zadanie rurki można nosić biodrówki jak i z wysokim stanem ponieważ od dłuższego czasu modne są bluzki typu long więc sie to gubi czy biodrówki czy nie
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam napisac o jeszcze jednej zalecie rurek. Łatwo mieszczą się w kozaczkach więc już niedługo będzie to bardzo przydatna cecha. A jeżeli ktoś ma szerokie uda to właściwie nawet w klasycznym kroju jeansów będzie miał obciśnięte uda. Widuję coraz więcej rurek na ulicach i stwierdzam ,że nie tylko chudzielce wyglądają w nich dobrze.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
W rurkach mam dwa razy szerszą pupę
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś kupiłam sobie rurki z reserved z przeceny za 49 zł ze 149 .Maja obniżane kieszenie i są to typowe biodrówy
Fajne są.Myślałam,że będe w nich wygladac jak "karakan" hehe, bo chudzina to ja nie jestem, wysoka tez nie ( 1,67) ale wyglądam w nich cakiem o.k. Tylko skrócic chyba będę musiała..bo sa baardzo długie i sie za bardzo marszczą.Sądze więc,że nie tylko długonogie kościotrupy w nich wyglądają dobrze.Dziewczyny o normalnej "popularnej" budowie ciała( rozmiar 38) też mogą je sobe sprawić..ale konicznie trzeba je przymieryć, bo napewno to nie spodnie dla każdego, trzeba dobrać odpowiedni model.
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja noszę rurki i do płaskich balerinek i do szpilek. Mam i biodrowki i z wyższym stanem. |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) w tally weijl, rozm. w XXS zapiac sie nie moge a XS za duze, dziwne
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładam trochę zdjęć .
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąg dalszy zdjęć. Na pierwszym Jessica, chyba coś przytyła.
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
No rurki to raczej dla szczuplejszych dziewczyn,ale niekoniecznie "chudych" i bez bioder i pupy.Myślę,że wzrost też nie stanowi problemu-dla niższych rozwiązanie rurki+buty na obciasie,np szpilki.
Dziewczyny ja mam pytanko jakie buty do rurek?chyba tylko szpilki,kozaki,no i letnie-typu japonki,balerinki...sport owe buty raczej nie pasują? |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tripka, mukluki i emu też fajnie wyglądają z rurkami. Ale sportowe, dla kogoś kto lubi takie ciuchy- czemu nie? Myślę, że pasuje, no ale to moje zdanie
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja uważam, ze w rurkach najlepiej będzie osoba nosząca "większe 36" i o średnim wzroście. Ja się przymierzam do rurek, chociaż jestem chuda i mam wąskie biodra, więc troche boje się, ze jeszcze mnie wychudza.
Co do butów... Jak dla mnie koniecznie buty na wysokim obcasie: szpilki, słupki...
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiścnie nie przepadam za butami na obcasie, więc do rurek noszę balerinki, kozaki, baletki.
Oczywiście buty na obcasach, platformach itp jak najbardziej pasują i świetnie wyglądają. Co do butów sportowych - jakos nie jestem przekonana. Jeszcze zależy jakie te buty! Typowych adidasów w życiu bym nie ubrała, ale jakieś nowe modele Pum - czemu nie .
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie widzialam chyba nikogo w rurkach usiebie w miescie:/a wcale nie jest male chyba za rzadko chodze do centrum czy co:/
do mojej figury by pasowaly ale jakos nie mam odpowiednich butów |
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się podobają rurki w zestawieniu z kozakami(wsadzone do środka) lub z butami na obcasie
![]() Gdy już kupię rurki(narazie poluję na jakieś ) to na pewno będę je zakładać do bucików z obcasem
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ale narobiłaś smaku na rurki :P :P
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
a ja wszedzie szukam rurek i nie moge znalesc zamowilam ostatnio na allegro z villa teraz czekam na paczuszke, ciekawa jestem jak bede w nich wygladac za szczupla to nie jestem mam ,,pupe i uda" ale rozmiarek taki 36 wzrost 168, teraz bede musiala kupic jakies wyzsze buciki by wysmuklic nozki
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie uwazam ze rurki sa dla wysokich..sama jestem niziutka i wogole drobna i mam juz dwie pary rurek. uwielbiam je. w lecie nosze je do balerinek bo najwygodniej, ale jak sie ochlodzi to bede je nosic do kozaczkow..
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie w domu dawno temu kupione ale mysle ze wygladam w nich ,cytujac majewskiego jakbym miala nibynóżki
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Niedawno wróciłam z Paryża, byłam tam 1,5 miesiąca więc dość dobrze przyjrzałam się tamtejszej modzie. Otóż widziałam tam praiwe tylko rureczki w rozmiarze 36 jak i conajmniej 40. Z początku wydawało mi się to dziwne ponieważ w Polsce każdy bardzo się przejmuje wyglądem i ukrywaniem swojego ciałka.A tam zupełnie odwrotnie
Chodzi się w czym się chce i jak się chce i nikomu to nie przeszkadza. Fakt, że jednak jakaś moda jest czyli rurki, długie sweterki, a na to paski, chociaż w nowej kolekcji jest tego mniej.Ale do rzeczy.Jeżeli ktoś czuje się dobrze w rurkach to nie powinien się przejmować czy jest wysoki czy niski tylko nosić to co lubi I chyba ta cecha Francuzów (i nie tylko) podoba mi się najbardziej .Poz drawiam![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

najlepiej prezentuja [niestety!] na szczuplych dziewczynach

(a 36 ciut za duze
).
no i niestety typowe rurki juz nie dla mnie. A jesli chodzi o buty to najbardziej podobaja mi sie do nich szpilki

mam jeszcze jedno pytanko. Jak juz pisalam mam tendencje do wystajacego brzuszka(natomiast do reszty figury nie mam zbytnich zastrzezen). Czy rurki zaliczaja sie raczej do spodni-biodrowek czy tych z wysokim stanem? 

14. 07. 2012