Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 12:35   #391
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Pomysłowe są te spinki, tylko czy mój Tż zgodziłby się takie założyć na swój ślub
pokaż mu i się zapytaj czy mu się podobają. Mój TŻ wie że je dostanie i mu się podobają w ciemno bym nie kupiła

mieliśmy jeszcze możliwość pożyczenia od mojego taty pięknych złotych spinek ale pomyślałam że takie trochę z jajem będą lepsze i nie będzie strachu jakby coś się z nimi stało
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:49   #392
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Dzień dobry!
TŻ poszedł do pracy, ja sama z kociakiem w domku - poświęcę ten dzień na zaległe porządki, odpoczynek i kombinowanie ślubne - mmm...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Tak, zamówiliśmy, bo jesteśmy za granicą, więc skorzystaliśmy z urlopu i to załatwiliśmy. Teraz nowe pomysły przesyłamy jej na maila i tak się dogadujemy My Kościół też będziemy dekorować sami, bardzo skromnie. Korzystamy z tego, że mam dwie ciotki krawcowe i uszyją mi taki materiał na klęczniki, jakoś to ładnie zrobią i kokardy tylko jeszcze nie wiem z jakiego materiału na co drugą ławkę, do tego jakiś kwiatuszek. I kwiaty na ołtarz. To wszystko
My na Nasz stół i tło za Nami wymysliliśmy coś takiego :
Tylko stół nie będzie podświetlany
Prześliczna dekoracja za Młodymi! My mamy w sali biały ekran materiału (4m x 4m) i tak sobie myślę, żeby wziąć 2 fioletowe tiule (albo organzy) i uformować taki kształt jak tu pokazałaś Miodzio - elegancko i z klasą Bo nad sercami to ja się jeszcze zastanowię

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Ja mysle zeby sciany w ogole nie ruszac tej ozdobionej malowidłąmi a raczej zmienic miejsce PM ...ta sciana moglaby zostac pusta ...
krzesła nie bardzo mi sie podobaja w tych pokrowcach ale wszystko sie okaze jak zobaczymy ta sale i bedziemy wiedziec jak ja chcemy udekorowac...
Chcemy dekoratornie zarezerwowac dopiero w grudniu moze listopadzie...
Też mam takiego "pomysła", żeby zostawić tę ścianę wolną zupełnie Bardzo mi się podoba - jest dekoracją samą w sobie - więc skoro i Tobie się podoba to sądzę, że fajnie będzie faktycznie posadzić Was po prostu gdzie indziej O ile jest taka możliwość oczywiście No ale generalnie nie pasują mi do tej sali balony i te dziwne kwiatki na pokrowcach - trochę styl sali nie jest utrzymany... Uważam, że lepszy byłby sam luźny materiał - zerknij na moje propozycje (z sali nad którą się zastanawiałam) Oczywiście to moja wizja, może będziesz miała lepszy pomysł

Cytat:
Kochane PMki, dziś 14, do slubu zostało mi równo 11 miesięcy !!!!! Jak ten czas szybko leci, nawet nie zauważyłam że jestem już ponad 4 miesiące narzeczoną

Co do slubów rodzeństwa czy tez jakiś osób z rodziny w zbliżonych terminach to jestem za dziewczynami które nie są z tego faktu zbyt zadowolone. Szczególnie jak ktoś planuje ślub z dużym wyprzedzeniem i nagle słyszy od rodzeństwa że oni tez ślubują tego a tego roku i w tym samym miesiącu.
Ale biorę pod uwagę tez to że każde wesele jest w pewnym sensie inne. Może niektórzy goście się powtarzają ale nie ma tak że są wszyscy ci sami. Inny zespoł, dom weselny czy tez kamerzysta robi swoje.

4 miesiące po naszym ślubie ślubuje brat rodzony mojego Tż, dom weselny maja inny, goście tez w pewnym sensie różni choć i tacy co będą u nas ale orkiestra i kamerzysta ten sam co nasz. Jak się o tym dowiedziałam to sie nie wkurzyłam ale stwierdziałm że skoro chcą w pewnym sensie plagiat muzyki i filmu z naszego wesela to ich sprawa.

Wydaje mi się że żadna z nas nie może powiedzieć "moje wesele będzie najlepsze" bo tak naprawdę to zależy od tego jak goście będą się na nim bawić. Owszem możemy zamówić jak najlepszą tylko orkiestrę czy dj, wystawne menu itp ale na weselu i tak się znajdą takie osoby którym coś zawsze się nie spodoba. Trudno jest wszystkim dogodzić naraz. Możemy jedynie starać sie ze wszystkich sił aby wesele była jak najlepiej udane.
Gratulacje - już tak niewiele czasu Ci zostało
Ano - jeszcze a propos tych ślubów, to myślę że co innego jak rodzeństwo brat - siostra mają w tym samym roku ślub, albo brat - brat Bo jak siostra - siostra to jednak wiecie, że kobiety bardziej przywiązują do tego faktu uwagę... U mnie i tak nie byłoby hałasu to wystrój sali czy o to jaki w ogóle wesele będzie miało kształt... Siostra z chłopakiem mówią prędzej o obiedzie, a nawet niewiadomo czy zdecydują się na ślub kościelny, więc jak możecie się domyślić ja nie mam na myśli żadnej "rywalizacji o lepsze fajerwerki". Dla mnie ogólnie ślub, sama uroczystość (czy to w kościele czy w USC) jest na tyle emocjonalna i przejmująca, że nie chciałabym żeby moi rodzice byli tacy rozdarci, że 2 śluby ich córek w tak krótkim odstępie. Wolałabym, żeby stopniowo to przeżywali - najpierw ślub jednej (jej święto, jej czas) a później drugiej - bo zarówno siostra jak i ja na taką celebrację zasługujemy Rozumie mnie ktoś ?

EDIT: martuha24 - Dodaję w załączniku fotki tej materiałowej dekoracji, którą chciałam Ci zaproponować Wcześniej coś nie pykło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg materialowo1.jpg (45,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg materialowo2.jpg (63,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg materialowo3.jpg (38,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-05-15 o 12:54
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:49   #393
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Witajcie,
postanowiłam do Was dołączyć chodz dużo czasu na pisanie nie mam.
Nasz ślub odbędzie się 14.072012 r.

Co już mamy:
-sala
-zespół
-fotograf
-kamerzysta
-zaproszenia
-dekorację na samochód
-tablice rejestracyjną
-samochód
-dzień skupienia
-zawieszki na alkohol

Jeszcze mamy jedną naukę i spotkanie w poradni
Witaj Opowiadaj o Was wszystko, jak się poznaliście, kiedy zaręczyliście, pierścionka pokazuj Dużo macie już pozałatwiane Pochwal się nam też zaproszeniami, zawieszkami i tablicami rejestracyjnymi, my tu ciekawskie jesteśmy i jaramy się takimi drobiazgami

Cytat:
Napisane przez atopech Pokaż wiadomość
w sumie my nigdy nie chcieliśmy wesela a teraz jakoś nam się zmieniło i wcale nie czujemy się że ktoś nam coś narzucił, jednak głupio by było tak prawie nikogo nie zaprosic a znowu zaprosic wyrywkowo to też trochę chamsko by było, przez noc to damy radę a wszyscy którzy są już po ślubie to mówią jednogłośnie że czas na SWOIM weselu to mija jak z bata strzelił a wrażenia zostają na całe życie, napewno dam znac za 2 tygodnie co już załatwiliśmy bo za tydzień to pewnie jeszcze nie wrócę..
a mam pytanko odnośnie tej rewizyty- kupowac coś teściowej/Tż? no i co by to miało byc?
No i fajnie, że się jednak zdecydowaliście, myślę, że nie będziecie żałować, bo mi osobiście np. szkoda by było, żeby ten piękny dzień skończył się już w kilka godzin po ślubie...
Myślę, że na takie luźniejsze spotkanko, to jakieś ciacho (najlepiej przez siebie upieczone) A kwiatka dla Teściówki może przynieść Tata, jako chłop

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
a ja mam problem... chcieliśmy zamiast kwiatów dostać wino od gości.... tylko co potem z tymi butelkami?? szukam na necie skrzynek na wino ale jakoś nie mogę znaleźć jak myślicie w monopolowym takie mogą mieć do odsprzedania? Albo macie moze jakiś inny sposób jak zrobić by nei turlały sie luzem po bagażniku hmmm
Hm, myślę, że najlepiej właśnie pójść do jakiegoś monopolowego albo supermarketu - oni tam mają tych skrzynek mnóstwo i na pewno odstąpią Ci kilka, jak nie za darmo, to za jakieś grosze

Co do spinek, to ja mojemu TŻtowi już dawno szukałam jakichś o tematyce kosmitów (bo jest fanem zjawisk niewyjaśnionych itd.), no i nie bardzo mogłam znaleźć na polskich stronach, a dziś jak Mu pokazałam te Wasze, to zaczęliśmy razem szukać i takie znaleźliśmy i jeśli nie znajdziemy takich zielonych, to chyba takie właśnie będzie miał http://cgi.ebay.com/NEW-UFO-AREA-51-...66610&x=37&y=5

sztuczka, ja tam Cię rozumiem Chociaż nie mam rodzeństwa, które mogłoby mi "zagrozić" to w sumie też wolałabym w takiej sytuacji, żeby w jednym roku jedno z nas brało ślub, bo to jednak zarówno dla nas, jak i dla Rodziców bardzo duże emocje i dużo lepiej byłoby je dozować... Ale że nie zawsze się tak da, to cóż poradzić.

Niestety musimy też brać pod uwagę, że nie wszyscy są tacy, jak my tutaj, że planujemy wszystko na dłuuugo przed. Niektórzy po prostu się zaręczają i wg nich to oczywiste, że za rok ślub i dla Nich czekanie 2 lat nie wchodzi w grę (z powodu Rodziców, tradycji, przekonań, czy whatever). Każdy ma inne myślenie i w sumie dzięki temu ja i moja Przyjaciółka nie bierzemy ślubu w tym samym roku, a przecież mogłybyśmy, bo Chłopaki nam się oświadczyli tego samego dnia.
Ale Oni stwierdzili, że jak są zaręczyny, to ma być za rok ślub i już (wesele płacą Im Rodzice w całości), a my uznaliśmy, że wolimy poczekać i wszystko na spokojnie sobie przygotować, uzbierać ile damy radę pieniędzy i potrzebujemy na to więcej czasu. I w ten sposób na Ich weselu bawimy się w tym roku, a Oni na naszym w przyszłym, chociaż staże związku mamy podobne, a staże zaręczyn identyczne

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-05-15 o 13:00
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:49   #394
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
pokaż mu i się zapytaj czy mu się podobają. Mój TŻ wie że je dostanie i mu się podobają w ciemno bym nie kupiła

mieliśmy jeszcze możliwość pożyczenia od mojego taty pięknych złotych spinek ale pomyślałam że takie trochę z jajem będą lepsze i nie będzie strachu jakby coś się z nimi stało
Wspominałam mu o tym jak widział na zdjęciach u takiego jedego fotografa jak Pan Młody miała spinki w kształcie serca i były czerwone to się mój Tż uśmiechnął i tyle..
Ale zapytam go o te które wstawiłaś, może się skusi na takie
Fotograf to pewnie dostrzeże, goście wątpię, chyba żebym pokazała niektórym jak byk
Stary 2011-05-15, 12:51   #395
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
http://aniolyprzyjec.files.wordpress...04/pompony.jpg podobają Wam się ?? bo ja jestem zakochana
Przepiękne W mojej sali już by było za dużo dekoracji przy suficie gdybym dodała takie pomponiki (mam wiszące płaty materiału), ale nad puszczaniem lampioników się zastanowię
A i trzymam kciuki za Wasze samodzielne dekorowanie Ja też "biorę to na klatę" I choć u mnie już niewiele trzeba zrobić (dekoracje stołów - ale mam skomplikowane wizje, ekran za nami, może fioletowa kokarda na co drugim krześle - bo bieluśkie pokrowce i tak już będą) to jednak jestem za tym, że i taniej i ciekawiej mogą wyjść takie własnoręczne dekoracje No, a przede wszystkim będą jedyne w swoim rodzaju, takie TYLKO WASZE

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kurde, musze obcykać salę bo też chcę sama dekorować. Wkleję fote to może pdosuniecie jakies pomysły. Właściciele mają tandetną dekorację :P
Tutaj jest dużo inspiracji http://www.welonimuszka.pl/index.php...2-2/dekoracje/
Super stronka - dzięki

Cytat:
bardzo ładna ta sala taka hmm prosta( nie dosłownie, ale nie wiem jak to określic ) i elegancka A jeszcze mi sie przypomniało bo pisałaś że byłaś w Wenusie ale pewnie w tej małej sali, my robimy w tej nowej większej A kto będzie grał u was na weselu i poprawinach? Bo my mamy zespół na wesele, a na poprawiny chciałam dj miałam już nawet jednego upatrzonego tale ktoś mi go sprzątną z przed nosa i teraz szukam kogoś nowego
Spoko spoko - uważam, że określenie "prosta" doskonale do niej pasuje Właśnie to mnie w niej urzekło No wygląda na to, że byłam w tej starej sali Nowa pewnie jeszcze zacniejsza - ale zdjęć na stronce nie przyuważyłam (albo słabo szukałam ;p) - masz foty? U nas na weselu będzie ten: http://www.wodzirej.szczecin.pl/ - I love him normalnie Koleś jest niesamowity - samym swoim jestestwem powoduje u mnie uśmiech od ucha do ucha Jest gwarancją eleganckiej imprezy z humorem (ale nie tym niesmacznym :/) A poprawin nie robimy

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam naszym zakupem (oczywiście do ślubu)
1. spinki do mankietów
2. podwiązka
Super skompletowane zakupy! Tacy kibicie z Was ? Jeszcze powiedz, że granat to Wasz kolor przewodni a rozpłynę się z estetycznej rozkoszy
Stary 2011-05-15, 12:51   #396
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
Eh... Wiedziałam, że będę mieć problemy z nadążeniem za Wami, miniony tydzień szczególnie dał mi popalić... Do tego dzisiejszy dzień również zagoniony i dopiero teraz udało mi się usiąść z kubkiem herbaty na spokojnie...
Cieszę się, że udało się niektórym dziewczynom znaleźć swoją wymarzoną suknię... Ja wprawdzie znalazłam jeden model, który bardzo mi się podoba... Ale jakoś zostawiam to jeszcze przed sobą... Tak do lipca, sierpnia może...
Przykrym jest, że te garnitury za kupony, były tak niskiej jakości i kiepsko z rozmiarówką... Bo naprawdę cieszyło mnie, że uda się Wam znaleźć coś dla swoich Panów Ja "na szczęście" mieszkam zbyt daleko od Wawy żeby specjalnie po garnitur tam jechać, więc nawet nie spojrzałam na te kupony...
Restauracja "Kantyna Portowa" bardzo mi się podoba, naprawdę... Taka surowa i elegancka ale przytulna bardzo.... Świetna...
Mam nadzieję, że nadchodzący tydzień będzie mniej zakręcony
Udanego wieczorku Wam życzę
Oj biedactwo - tak, wystarczy chwila nieuwagi a tutaj już milion-pięćset-sto-dziewięćset stron Znam ten motyw z autopsji
Kantyna Portowa jest moja Miło mi, że przypadła Ci do gustu - ja za nią szaleję

Cytat:
a ja wróciłam od TŻ i czas się zabrać za sprawozdania z ćwiczeń

mój TŻ dostanie dość ostatnio popularne spinki już je kiedyś wstawiałam
Super te spineczki "I <3 my wife" - bardzo mi się podobają Wcześniej jakoś nie rozumiałam spinek do mankietów i nie czułam potrzeby, żeby takowe zakupić... ale natchnęłyście mnie więc pogadam dziś z TŻ co on na to

Cytat:
a dziś wkońcu mogę powiedzieć że do śluby mam [SIZE=5]1 rok 1 miesiąc [SIZE=1] i 29 dni :P
Oj Ty krejzolko Hehehe

Cytat:
Napisane przez martusia15cc Pokaż wiadomość
Super ta strona, piekne inspiracje!

Wogóle dziewczyny co myślicie o usadzaniu gości z winietkami?
Jak planujecie u siebie zrobić?
U mnie winietki będą na 1500% Porządek, elegancja, klasa a i dekoracja przy okazji No i taka personalizacja miejsca sprawia, że goście czują się ważni i mile widziani (a przynajmniej ja miewam takie wrażenie jak widzę swoje nazwisko przy talerzyku )

Cytat:
Napisane przez atopech Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym wątku wracam po 2 tygodniach tak jak obiecałam
o tej godzinie jestem już PO tym oficjalnym spotkaniu rodziców z teściową stresowałam się bo wiedziałam że różnica zdań będzie znaczna i że się na dzień dobry wszyscy pokłócimy
rozczarowałam się miło rodzice przypadli sobie do gustu, widzieli się pierwszy raz w życiu i było zero krępacji, mnóstwo śmiechu i co najważniejsze porozumienie
tak więc planujemy ślub na wrzesień 2012, robimy jednak wesele ale tylko przez noc, gości będzie sporo bo ok.150, jak będzie z kosztami to jeszcze ustalimy, szykuje się rewizyta (teściowa chciała już za tydzień) myślę że za 2-3 tyg. bo to zależy od grafiku pracy moich rodziców, a w ciągu najbliższych 2 tyg. chcemy zgrac już salę, kapelę, księdza i kucharkę bo jednak przy tej ilości gości catering wyniósł by nas fortunę
trzymajcie kciuki żeby dało się załatwic to wszystko na wrzesień bo jeśli się nie uda to wszystko się wydłuży o kolejny rok bo uparliśmy się na wrzesień i już
Cieszę się więc, że wszystko poszło sprawnie i miło Trzymam kciuki za Wa wrzesień 2012

gosza m - Przykro mi Kochana Pomodlę się tak jak prosiłaś - trzymaj się...

Oriflame_Rybnik - ...a więc witaj wśród nas droga PMko

A i dziewczynki wczoraj miałam to spotkanie z promotorką - oddałam pierwszą wersję planu pracy, wstęp i bibliografię No i ogólnie to czuję się super, bo tak sobie gadaliśmy (oprócz mnie jeszcze 3 magistrantek/magistrantów) wszyscy fajnie i babeczka bardzo mnie zmotywowała do pisania tej pracy I ogólnie powiedziała, że w tym roku spośród jej 12 magistrantek tylko 4 bronią się czerwiec-lipiec a reszta we wrześniu... i że nam nie popuści Do końca września mamy oddać rozdział teoretyczny żebyśmy mieli potem czas na badania i ich późniejsze opracowanie - podjarałam się Ach i na koniec jak wszyscy wyszli spytałam jej delikatnie co z ustalaniem terminów obrony, ona się produkuje to je wyznałam nieśmiało, że 21 lipca wychodzę za mąż, a ona taka cała w skowronkach i z uśmiechem na ustach: "aaa... to trzeba było tak od razu " Powiedziała, że mam jej szybciutko oddać pracę za rok (pod koniec kwietnia) i przypomnieć o kwestii mojego zamążpójścia, a załatwi mi najszybszy możliwy termin jeśli chodzi o obronę, żebym mogła mieć już spokój i czas na zajęcie się przygotowaniami do ślubu W tym roku byłby to 20 czerwca a w przyszłym 18 bądź 25 czerwca (zważywszy na fakt, że pewnie też zaczniemy się bronić w poniedziałek jak w tym roku to robią ;p) - ach uwielbiam moją promotorkę
Stary 2011-05-15, 12:54   #397
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Witajcie,

Co już mamy:
-sala
-zespół
-fotograf
-kamerzysta
-zaproszenia
-dekorację na samochód
-tablice rejestracyjną
-samochód
-dzień skupienia
-zawieszki na alkohol

co to jest ten dzień skupienia ? Bo nie słyszałam o tym ...

Cytat:
a ja mam problem... chcieliśmy zamiast kwiatów dostać wino od gości.... tylko co potem z tymi butelkami?? szukam na necie skrzynek na wino ale jakoś nie mogę znaleźć jak myślicie w monopolowym takie mogą mieć do odsprzedania? Albo macie moze jakiś inny sposób jak zrobić by nei turlały sie luzem po bagażniku hmmm
tylko wino teraz w kartonowych pudłach jest raczej... gorzej jak ludzie kupią butelki o różnej wielkości i skrzynka na jeden rozmiar się nie sprawdzi

ale też muszę o ty pomyślec..

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 12:57   #398
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Gratulacje - już tak niewiele czasu Ci zostało
Ano - jeszcze a propos tych ślubów, to myślę że co innego jak rodzeństwo brat - siostra mają w tym samym roku ślub, albo brat - brat Bo jak siostra - siostra to jednak wiecie, że kobiety bardziej przywiązują do tego faktu uwagę... U mnie i tak nie byłoby hałasu to wystrój sali czy o to jaki w ogóle wesele będzie miało kształt... Siostra z chłopakiem mówią prędzej o obiedzie, a nawet niewiadomo czy zdecydują się na ślub kościelny, więc jak możecie się domyślić ja nie mam na myśli żadnej "rywalizacji o lepsze fajerwerki". Dla mnie ogólnie ślub, sama uroczystość (czy to w kościele czy w USC) jest na tyle emocjonalna i przejmująca, że nie chciałabym żeby moi rodzice byli tacy rozdarci, że 2 śluby ich córek w tak krótkim odstępie. Wolałabym, żeby stopniowo to przeżywali - najpierw ślub jednej (jej święto, jej czas) a później drugiej - bo zarówno siostra jak i ja na taką celebrację zasługujemy Rozumie mnie ktoś ?
Czasu coraz mniej i coraz bardziej mnie to przeraża.
Rozumiem co masz na myśli. Rodzice są wtedy rozdarci na dwa fronty a Ty i tak myślisz najpierw o swoim ślubie, potem dopiero przejmujesz się w pewnym sensie ślubem siostry czy jakiejś bliskiej osoby a co innego gdy śluby są naprawdę w bliskich odstępach czasu. Ja mam ślub cywilny i jestem nim strasznie przejęta.
Stary 2011-05-15, 13:01   #399
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Prześliczna dekoracja za Młodymi! My mamy w sali biały ekran materiału (4m x 4m) i tak sobie myślę, żeby wziąć 2 fioletowe tiule (albo organzy) i uformować taki kształt jak tu pokazałaś Miodzio - elegancko i z klasą Bo nad sercami to ja się jeszcze zastanowię

A dziękuje bardzo Ja nie lubię jakiś udziwień, więc postawiliśmy na coś prostego, a że i mi i TŻ bardzo spodobał się ten sposób upięcia i dekoratorka powiedziała, że da radę nam tak upiąć, to przy tym zostaliśmy Proponowała nam na spotkaniu doczepienie serc czy jakiś gołąbków, ale zdecydowaliśmy, że nie będzie to fajnie wyglądało... Jakoś ta wizja do mnie nie przemawia.

Co do Twojej wypowiedzi na temat dwóch ślubów w rodzinie, to zgadzam się w 100 % i .

U nas w rodzinie kuzynka będzie miała slub we wrześniu, w tym roku, ale już wiem, że jej mamuśka nasze wesele będzie porównywała i komentowała. Od zawsze była taka, że jej dzieci mają wszystko najlepsze i w ogóle są najcudowniejsze Teraz jak byliśmy na urlopie w Polsce, to nawet podczas pogrzebu dziadka potrafiła wypytywać mnie za ile co mamy Zeby przypadkiem nie okazało się, ze jej córeczka ma coś tańszego od nas Miałam ochotę jej nagadać i gdyby nie ta sytuacja z pogrzebem, to pewnie bym tak zrobiła
Stary 2011-05-15, 13:03   #400
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dzień skupienia to jest msza u nas trwała godzinkę,u nas na śląsku to jest i musi to być tak samo jak nauki czy też poradnia.

Kiedy kupujecie obrączki i alkohol?

14.07.2012

Edytowane przez Oriflame_Rybnik
Czas edycji: 2011-05-15 o 13:05
Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:20   #401
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Babka z zespołu opowiadała o weselu rodzeństwa, mieli 3 tygodnie różnicy, nikomu to nie przeszkadzało
moja koleżanka bierze ślub w tym roku we wrześniu, 2 tygodnie po niej ślubuje jej brat bliźniak

Cytat:
Co sadzicie otym wystroju...mi sie wydaje ze troche za duzo tego wszystkiego chociaz sama nie wiem...
Cytat:
Średnio pasują pokrowce na wszystkich krzesłach do ogólnego wyglądu sali. I miejsce za Młodymi jest hmm dziwne. Bo zostawić tą ścianę odsłoniętą to raczej średnio z tymi malowidłami. Ja bym to zasłoniła, ale czymś delikatniejszym i szerszym
I chyba krzesła trochę dziwnie stoją,na przeciwko Młodych będzie ktoś siedział
wszystko co chcialam napisac na temat tego wystroju napisała moooniaaaa podpisuję się pod tym

Cytat:
Zamówiliście już dekoratorkę?
Ja myślałam,żeby się tym zająć jakieś pół roku przed ślubem. Kościół chce sama udekorować, przede wszystkim tiulem. I kwiatkami z hurtowni bo mamy możliwość zamówienia w hurtowych cenach.
ja zamawiałam swoją w lutym tego roku i powiedziała mi tak: dobrze, ze to czerwiec, bo sierpień i wrzesień to mam cały już zapełniony

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
evoonia ślicznie wyglądasz znam tą suknię i salon Diana też;-) A mówiłam ze na żywo wygląda ładniej niz w tym ich katalogu;-)
Nie pamiętam ale chyba ją mierzyłam, ale ja sroczka jestem i chciałam jakiś zdobiony gorset bo lubię wszystko co się świeci;-)
Witaj wśród "posiadaczek" sukien
dziękuję oj tam było pare takich święcących gorsetów, ale mi się za bardzo takie nie podobają. puszę tylko pasek takich aplikacji (z materialu w jakim będzie bolerko) nad tymi falbanami i na tym koniec świecenia

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o modlitwę. Wczoraj ok. godz. 16 tragicznie zmarł nasz przyjaciel Kamil, dlatego proszę o modlitwę za jego duszę. Wiem, że to nie wątek do tego i prośba dość nietypowa, ale bardzo proszę.
bardzo mi przykro współczuję kochana. trzymaj się dzielnie

Cytat:
Witajcie,

Co już mamy:
-sala
-zespół
-fotograf
-kamerzysta
-zaproszenia
-dekorację na samochód
-tablice rejestracyjną
-samochód
-dzień skupienia
-zawieszki na alkohol

witaj dużo macie już załatwione- tak trzymać pochwal się tylko pierścioneczkiem, bo my ciekawskie baby jesteśmy

byliśmy wczoraj w maximusie i tak: okazuje się, ze oni mają 2 hale, w tej pierwszej części maja te garnitury, które my wtedy w niedzielę oglądaliśmy a do tej drugiej wrzucili te kuponowe. i dlatego te, które my oglądaliśmy były ładne. zapytaliśmy babki, dlaczego nam powiedziała, ze te które wtedy wiedzieliśmy nie sa objęte wymianą kuponów, to zrobiło jej się głupio, coś tam zaczęła przepraszać i kręcić, że nie wiedziała wcześniej, ale ja olaliśmy. go sklepu weszliśmy bez problemu, ale fakt- ludzi było sporo. kupon wczoraj oddałam- tzn. napisałam maila zwrotnego, ale póki co żadnej odp. czy któraś z Was ją w ogóle dostała??

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Dzień skupienia to jest msza u nas trwała godzinkę,u nas na śląsku to jest i musi to być tak samo jak nauki czy też poradnia.

my też będziemy mieli taki dzień skupienia- na ostatnich naukach. my obraczki będziemy robić z własnego złota i zajmiemy się w tym w wakacje. pójdziemy do jubilera, pokażemy co i jak chcemy i niech robi alkohol kupują moi rodzice i zrobia to albo pod koniec tego roku jesienią jakoś albo zaraz na poczatku przyszłego.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

ach zapomniałam o spinkach- mój Tż chyba będzie miał złote. takie zwykłe, klasyczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 13:22   #402
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Chatka, malwus20, bluesky89 - Dzięki za wsparcie dziewczynki Cieszę się, że rozumiecie moje podejście – nie chciałam wyjść na jakąś materialistyczną kretynkę szukającą poklasku XD A i bluesky89 niezłą tą ciotkę masz :/ To takie zabawne, kiedy ludzie uważają, że jak coś jest droższe to ZAWSZE będzie lepsze i nie ma od tego reguły :p Ale spoko, jeszcze dasz jej popalić Waszym weselem

Dziewczątka - tak bardzo chciałam się wypowiedzieć/doradzić że aż nie zauważyłam która jest już godzina Ale nie żałuję, bo natchnęłyście mnie z tymi spinkami mankietowymi (fioletoooweee ) i wpadłam na jeszcze jeden pomysł, ale o nim napiszę Wam później Lecę ogarnąć szybko mieszkanko a później przygotowywać pyszny obiadek mojemu Skarbowi (roladki schabowe w sosie serowym, frytki i pyszną sałatkę ) - Jeeezuuu jak ja go kocham Muszę mu się odwdzięczyć za wczorajszy wieczór lśniący tuzinem świec w naszej sypialni ]:-> Hehe ciao laseczki, skrobcie owocnie
Stary 2011-05-15, 13:46   #403
atopech
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No i fajnie, że się jednak zdecydowaliście, myślę, że nie będziecie żałować, bo mi osobiście np. szkoda by było, żeby ten piękny dzień skończył się już w kilka godzin po ślubie...
Myślę, że na takie luźniejsze spotkanko, to jakieś ciacho (najlepiej przez siebie upieczone) A kwiatka dla Teściówki może przynieść Tata, jako chłop
oo dobry pomysł bo mój tato piecze pyszne ciasta które teściowa też zachwala od lat kiedy jeżdżę tam na święta z wałówką
Cytat:
Cieszę się więc, że wszystko poszło sprawnie i miło Trzymam kciuki za Wa wrzesień 2012
dzięki dziewczyny
ehh strasznie żałuję że nie mogę z Wami "pobyc" częściej niż raz na 1-2 tyg. trzymajcie się i owocnych przygotowań
Stary 2011-05-15, 13:54   #404
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!
TŻ poszedł do pracy, ja sama z kociakiem w domku - poświęcę ten dzień na zaległe porządki, odpoczynek i kombinowanie ślubne - mmm...
Też mam takiego "pomysła", żeby zostawić tę ścianę wolną zupełnie Bardzo mi się podoba - jest dekoracją samą w sobie - więc skoro i Tobie się podoba to sądzę, że fajnie będzie faktycznie posadzić Was po prostu gdzie indziej O ile jest taka możliwość oczywiście No ale generalnie nie pasują mi do tej sali balony i te dziwne kwiatki na pokrowcach - trochę styl sali nie jest utrzymany... Uważam, że lepszy byłby sam luźny materiał - zerknij na moje propozycje (z sali nad którą się zastanawiałam) Oczywiście to moja wizja, może będziesz miała lepszy pomysł

EDIT: martuha24 - Dodaję w załączniku fotki tej materiałowej pykło
Dziękuje Mi ta ścia na w ogóle nie przeszkadza i w sumie ne chciałabym jej zakrywac...ale zobaczymy jak to bedzie...nie chciałabym kwiaciastej sali .... wolałabym cos bardziej delikatnego...Twoja propozycja mi sie podoba jest prosto, estetycznie i na tym by mi zależało ... jak bedziemy w Pl pod koniec roku to dowiem sie wszystkiego porozmawiam z dekoratorka powiem co i jak i zobaczymy co mi zaproponuje do tego jest jeszcze troche czasu wiec napewno cos wymysle..
Stary 2011-05-15, 14:14   #405
martuha24
Rozeznanie

sztuczka_magiczka jesli chodzi o te krzesła to w sumie tez nie ma potrzeby ich zakrywac tymi pokrowcami bo one sa ładne ... mogłoby byc tylko cos takiego np. chodzi mi o zdjecie z prawej strony tylko oczywiscie było by to w innym kolorze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracje 2.jpg (45,4 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez martuha24
Czas edycji: 2011-05-15 o 14:20
martuha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:18   #406
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

byliśmy wczoraj w maximusie i tak: okazuje się, ze oni mają 2 hale, w tej pierwszej części maja te garnitury, które my wtedy w niedzielę oglądaliśmy a do tej drugiej wrzucili te kuponowe. i dlatego te, które my oglądaliśmy były ładne. zapytaliśmy babki, dlaczego nam powiedziała, ze te które wtedy wiedzieliśmy nie sa objęte wymianą kuponów, to zrobiło jej się głupio, coś tam zaczęła przepraszać i kręcić, że nie wiedziała wcześniej, ale ja olaliśmy. go sklepu weszliśmy bez problemu, ale fakt- ludzi było sporo. kupon wczoraj oddałam- tzn. napisałam maila zwrotnego, ale póki co żadnej odp. czy któraś z Was ją w ogóle dostała??[COLOR="Silver"]
ja właśnie nic nie dostałam :/ a jutro mija 10 dni niby liczy się dzień wysłania maila a nie dzień kiedy oni odpiszą. Pewnie większość widziała wcześniej te lepsze garnitury. Gruper powinien trochę lepiej sprawdzać oferty

Cytat:
alkohol w tym roku a obrączki to wtedy jak zbierzemy odpowiednią sumę. Bo TŻ niby zbierać ma na nie ale w praktyce to i tak składamy kasę na jedno konto więc po prostu jak zbierzemy to zamówimy ale pewnie gdzieś około kwietnia może wcześniej
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-05-15 o 14:19
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:22   #407
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
sztuczka_magiczka jesli chodzi o te krzesła to w sumie tez nie ma potrzeby ich zakrywac tymi pokrowcami bo one sa ładne ... mogłoby byc tylko cos takiego np. chodzi mi o dzjecie z prawej strony tylko oczywiscie było by to w innym kolorze...
Bardzo ładne obie propozycje - nawet chyba bardziej urzekła mnie ta propozycja z lewej, tylko nie każde krzesło ma takie szczebelki a na pewno by się taka ozdoba nie zsunęła z krzesła Ta z prawej oczywiście też fajna, choć ja postawiłabym na sam materiał bez kwiatów, ale to ja
Stary 2011-05-15, 14:25   #408
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładne obie propozycje - nawet chyba bardziej urzekła mnie ta propozycja z lewej, tylko nie każde krzesło ma takie szczebelki a na pewno by się taka ozdoba nie zsunęła z krzesła Ta z prawej oczywiście też fajna, choć ja postawiłabym na sam materiał bez kwiatów, ale to ja

sam materiał też ok...no nic wszystko okaze sie w grudniu jak bedziemy w PL. ale dziekuje za rady
Stary 2011-05-15, 14:30   #409
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś koło wakacji zaczniemy się rozglądać za obrączkami, a alkohol też jakoś wtedy będziemy porównywać ceny itd... jeszcze w tym roku w każdym razie chcielibyśmy kupić, a obrączki w tym, albo na początku 2012, ale przymierzać trzeba latem, jak będzie gorąco i wtedy palce są grubsze.

Cytat:
Dziękuje Mi ta ścia na w ogóle nie przeszkadza i w sumie ne chciałabym jej zakrywac...ale zobaczymy jak to bedzie...nie chciałabym kwiaciastej sali .... wolałabym cos bardziej delikatnego...Twoja propozycja mi sie podoba jest prosto, estetycznie i na tym by mi zależało ... jak bedziemy w Pl pod koniec roku to dowiem sie wszystkiego porozmawiam z dekoratorka powiem co i jak i zobaczymy co mi zaproponuje do tego jest jeszcze troche czasu wiec napewno cos wymysle..
Oj, wcześniej jakoś zapomniałam napisać o Twojej dekoracji, wiesz co, jak teraz spojrzałam na te fotki, co wkleiłaś, to ja bym chyba została na tych miejscach, ale pofantazjowała z samą ścianą - np. doczepiłabym tej lasce, która przytula faceta długi kawał materiału w kształcie welonu

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:38   #410
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

mój TŻ dostanie dość ostatnio popularne spinki już je kiedyś wstawiałam
TŻ stwierdził, że te spinki założy do kościoła a na sali przemieni na Chelsea

Cytat:
Super skompletowane zakupy! Tacy kibicie z Was ? Jeszcze powiedz, że granat to Wasz kolor przewodni a rozpłynę się z estetycznej rozkoszy
Ja jestem fanką Manchester United ale czego się nie robi dla ukochanego Niestety nie mamy granatu jako koloru przewodniego bo raczej nie pasowałby do wystroju sali (bordo i złoto)

Cytat:

Też jestem ze Śląska i my nie mamy dnia skupienia

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:48   #411
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie nic nie dostałam :/ a jutro mija 10 dni niby liczy się dzień wysłania maila a nie dzień kiedy oni odpiszą. Pewnie większość widziała wcześniej te lepsze garnitury. Gruper powinien trochę lepiej sprawdzać oferty
u mnie też minie jutro 10 dni. no cóż- pewnie mają dużo zwrotów, nowych ofert i nie ogarniaja wszystkiego. ważne, ze mail wysłany.

Cytat:
sztuczka_magiczka jesli chodzi o te krzesła to w sumie tez nie ma potrzeby ich zakrywac tymi pokrowcami bo one sa ładne ... mogłoby byc tylko cos takiego np. chodzi mi o zdjecie z prawej strony tylko oczywiscie było by to w innym kolorze...
pozwoliłam sobie zapisać te dekoracje, bo bardzo mi się spodobała
Stary 2011-05-15, 15:27   #412
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:

Też jestem ze Śląska i my nie mamy dnia skupienia
A to dziwne,bo u nas to jest konieczne,trzeba to mieć zaliczone.

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:06   #413
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o modlitwę. Wczoraj ok. godz. 16 tragicznie zmarł nasz przyjaciel Kamil, dlatego proszę o modlitwę za jego duszę. Wiem, że to nie wątek do tego i prośba dość nietypowa, ale bardzo proszę.

W najbliższym czasie za często udzielać się nie będę.

Miłej niedzieli!
trzymaj się kochana
Cytat:
Witajcie,

Co już mamy:
-sala
-zespół
-fotograf
-kamerzysta
-zaproszenia
-dekorację na samochód
-tablice rejestracyjną
-samochód
-dzień skupienia
-zawieszki na alkohol

Witaj
a ja jestem z lubelskiego i my też mamy dzień skupienia z tego co wiem to jest odgórne rozporządzenie chyba z Watykanu czy tam biskupa i to nie jest tylko na dane województwo tylko na cały nasz kraj no chyba że wasz ksiądz to luzak i odpuścił wam to skupienie.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:23   #414
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczynki, co myślicie o sesji slubnej tutaj : http://skansen.mblsanok.pl/a/strona....iefoto&id=lato ?
Stary 2011-05-15, 16:35   #415
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, co myślicie o sesji slubnej tutaj : http://skansen.mblsanok.pl/a/strona....iefoto&id=lato ?
Jak najbardziej tak moje klimaty i przypomniałaś mi, że niedaleko mnie też jest skansen muszę podrzucić pomysł fotografowi

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:45   #416
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej tak moje klimaty i przypomniałaś mi, że niedaleko mnie też jest skansen muszę podrzucić pomysł fotografowi
Bardzo się cieszę, że Ci się spodobało i cieszę się, że pomogłam

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2011-05-15 o 16:47
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:59   #417
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny niedługo ślub kolegi a nie mam w czym iść co powiecie o tej sukience?? tylko jest jedno małe ale ona jest w połowę uda ja w takich nie chodzę znaczy się nie chodziłam bo miałam 9kg więcej teraz jestem szczuplejsza ale nie na tyle chyba żeby się odważyć wyjść w takiej. A może ja tylko przesadzam kurcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1611969270.jpg (59,7 KB, 26 załadowań)
Lili & Gabryś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 17:10   #418
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli lubicie takie klimaty to miejsce jest jak najbardziej odpowiednie
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny niedługo ślub kolegi a nie mam w czym iść co powiecie o tej sukience?? tylko jest jedno małe ale ona jest w połowę uda ja w takich nie chodzę znaczy się nie chodziłam bo miałam 9kg więcej teraz jestem szczuplejsza ale nie na tyle chyba żeby się odważyć wyjść w takiej. A może ja tylko przesadzam kurcze
Sukienka bardzo ładna ale według mnie za krótka
Stary 2011-05-15, 17:13   #419
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Śliczna sukieneczka ale nie bałabyś się, że jak się nachylisz to, że wszystko będzie widać?
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:16   #420
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Śliczna sukieneczka ale nie bałabyś się, że jak się nachylisz to, że wszystko będzie widać?
Cytat:
Jeśli lubicie takie klimaty to miejsce jest jak najbardziej odpowiednie

Sukienka bardzo ładna ale według mnie za krótka
no właśnie bała bym się kurcze a tak mi wpadła w oko no nic szukam dalej przynajmniej wybiłyście mi ją z głowy dziękuję
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości