Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 15:04   #3061
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe że to właśnie ruchy maluchów ale najgorsze jest to że te "sensacje" zupełnie niczym nie różnią się od "odczuć jelitowych" więc pewności nie mogę na razie mieć. No cóż, czekam cierpliwie - prędzej czy później na pewno dostanę konkretnego kopa
ja mam dokładnie to samo, w któryś dzien ju zsie mega najadłam bo miałam uczucie ze to takie burczenie w brzuchu no to zeby nie bylo -objadłam sie a pomimo to pojawiło sie bulgotanie wiec obstawiam ze to jakies delikatne znaki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:07   #3062
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe że to właśnie ruchy maluchów ale najgorsze jest to że te "sensacje" zupełnie niczym nie różnią się od "odczuć jelitowych" więc pewności nie mogę na razie mieć. No cóż, czekam cierpliwie - prędzej czy później na pewno dostanę konkretnego kopa
Na pewno, trzymam kciuki żeby to było już niedługo ponieważ to cudowne uczucie a z 4 nóg i 2 głów to dopiero

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie to samo, w któryś dzien ju zsie mega najadłam bo miałam uczucie ze to takie burczenie w brzuchu no to zeby nie bylo -objadłam sie a pomimo to pojawiło sie bulgotanie wiec obstawiam ze to jakies delikatne znaki
Super ja pamiętam że na początku to były takie gilgotki , szmeranie i pukanie. Też miałam wrażenia że to jelita. I u mnie działo się to pomiędzy pępkiem a pisiurką.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:08   #3063
MalgosiaM8
Zakorzenienie

znalazłam coś takiego http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html zastanawiam się czy nie pojechać do apteki i nie poszukać, żeby czuć się spokojnym

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:09   #3064
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Smutno mi strasznie dzisiaj znalazłam ponad 20 siwych włosów na głowie, a mam dopiero 25 lat
a jak ty je policzyłaś? nie martw się, morze możliwości przed tobą- np co miesiąc inny kolor

Cytat:
Małgosiu a jak twój mąz to zauwazył? było widac? bo ja az tak to nie mam , ja tylko po bielixnie widze ze mam tam tak jakos mokrawo , ale jakos na spodnie czy coś to nie i mam troche białego slucu i troche jakby przeźroczyste coś ale hmmm zeby talk nagle to nie, dużo tego miałas?
no z tym mokrym tu i tam to porazka ja cienkie małe wkładki musiałam zamienić na jakieś "półpodpaski":brzydal : belli beznadzieja.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
gratuluje udanej wizytymoże uda Wam się podpatrzeć dzieciątko następnym razem
no mam nadzieję

uwaga!!!! kupiłam bodziaka, sztuk raz postaram się zdj zaraz dorzucić

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:10   #3065
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

o to pierwsze body mojego dzieciątka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15052011189.jpg (69,5 KB, 18 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-05-15, 15:12   #3066
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Jeśli się powtórzy pojadę, nie chce też panikować, bo może to zwykły upław , może wyciek z pęcherza, bo za dużo łyknełam , a miałam sporo w pęcherzu i się przelało.
Nie chcę już czytać tego w internecie ... W nocy się denerwowałam i słabo spałam bo o męża się martwiłam, może to objaw stresu :/
Małgosiu przepraszm, że Ci tego nawklejałam, ale się przestraszyłam Myślę że mimo wszystko powinnaś pojechać dla spokoju ducha. Ja pojechałam z krwawieniem po stosunku a nawet już nie krwawiłam i powiedzieli, że dobrze że przyjechałam, mimo, że nie było to w sumie nic jakoś mega groźnego. Masz prawo panikować i się upewniać. Ale rozumiem, że wolisz poczekać, pamiętaj tylko o nas bo pewnie jak byś znikła na dłuższą drzemkę to by była panika

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
znalazłam coś takiego http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html zastanawiam się czy nie pojechać do apteki i nie poszukać, żeby czuć się spokojnym
Tam gdzie wklejałam Ci link dziewczyny pisały że to się im nie sprawdzało często, ale jak masz być spokojniejsza i wolisz to niż IP to ja bym kupiła

Wymianka.
Stary 2011-05-15, 15:13   #3067
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kochana czytałam o tym tescie i on oszukuje, jak masz jakis odczyn czy cos to moze wyjśc ze to wody, lepiej nie kupuj bo ponoc drogie a nie dokładne, przebierz sie i obserwuj, wydaj mi sie ze to po prostu taka wydzielina co ma każda z nas -moze po prostu u Ciebie wyciekło wiecej-no ale obserwuj i jak co to działaj

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
gratuluje zakupu pasiaki-tez mam podobne
Stary 2011-05-15, 15:17   #3068
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
kochana czytałam o tym tescie i on oszukuje, jak masz jakis odczyn czy cos to moze wyjśc ze to wody, lepiej nie kupuj bo ponoc drogie a nie dokładne, przebierz sie i obserwuj, wydaj mi sie ze to po prostu taka wydzielina co ma każda z nas -moze po prostu u Ciebie wyciekło wiecej-no ale obserwuj i jak co to działaj
Poczekam, wolę poczekać sprawdzić, wiem ze jak pojadę na IP do mojego szpitala, to nawet jak się nic nie dzieje to mnie zatrzymają na kilka dni... a w domu też mogę leżeć, wolę do swojego gina podjechać dla pewności, kiedy będzie na dyżurze. Jak coś sie będzie działo, mam numer telefonu do was i nie zapomnę powiadomić
Myślę że to upław był, nigdy nie miałam i chyba to taki mój "pierwszy raz " , będzie dobrze napewno nie widzę innej opcji

Dobrze że napisałyście o tym teście, chociaż nie wywaliłam pieniędzy.
Narazie jest spokój, sucho

25.08.2011

Stary 2011-05-15, 15:17   #3069
aa2
Zakorzenienie

ide robić spaghetti , zjadałam arbuzika ale on to taki tylko na chwile
Stary 2011-05-15, 15:20   #3070
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Poobserwuje dziś, wrazie co jutro mój gin ma dyżur w szpitalu od 8 to pojadę.
No właśnie przeciekło mi przez dresy, ja tego nie czułam wogóle, uczucie że ma się mokro towarzyszy cały czas, ale upławów czy coś nie miałam. A tu dziś takie zaskoczenie. No jak była wielka plama jak bym się zsikała i przeciekła przez spodnie to trochę tego musiało być :/
Z tego co widziałam woda ze śluzem.
Nie długo po drzemce tak miałam, i napiłam sie na raz z pól litra napoju. Tylko że ja nic nie czułam.
Najlepiej skonsultuj to z lekarzem bo z takimi objawami to nigdy nie wiadomo. Najprawdopodobniej to nic poważnego ale nie można wykluczyć że to jakiś sygnał ostrzegawczy więc nie wolno go zlekceważyć.

Lausanne - dopiero się doczytałam - z całego serca gratuluję córci

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:25   #3071
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem zupkę chińską nie mam sił na nic ambitniejszego a głodna już jestem
Byłam na placu niby godzinę a zmachałam się jak po wędrówce w góry kupiłam chiński stanik ( hahaha proszę mnie nie jechać ! ) i jeszcze niedawno bym w takim utonęła a teraz wiele z nich nie mieści moich cycków. Ale dorwałam jakieś truskawki które były o niebo lepsze od tych z cerf, słodkie, już prawie zahaczające o te letnie

Wymianka.
Stary 2011-05-15, 15:27   #3072
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki o troskę

25.08.2011

Stary 2011-05-15, 15:29   #3073
cotynato
Zakorzenienie

W ogóle z tej fotografii mam temat porządanie. Jedyne co mi się kojarzy to gołe ciała w ciekawym ujęciu, ale nie mam komu takich zdjęć zrobić macie może pomysł jak można inaczej fajnie pokazać pożądanie ?

Wymianka.
Stary 2011-05-15, 15:49   #3074
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

oj niełatwy temat, ale mnie pożądanie właśnie z nagością się nie kojarzy, nagość to krok dalej ... a może cos na zasadzie jakichś dwuznacznych układów dłoni( dmaskiej i męskiej). albo takie krople potu spływające po damskim brzuszku? no nie wiem, to takie moje skojarzenia tylko

aha, znalazłam taką rozpiskę ciąży dokładną, jak sobie wzięłam kalendarz, policzyłam to wszystko co do dnia się zgadza, możne wam się przyda

"Prawidłowa ciąża trwa 40 tygodni. Odpowiada to trzem trymestrom lub 9 miesiącom. Jak dokładnie wygląda podział czasowy?
Podział ciąży na trymestry
  • I trymestr – rozpoczyna się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki i trwa do 13 tygodnia ciąży. Na pierwszy trymestr składają się 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
  • II trymestr – trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży. Składają się na niego kolejne trzy miesiące ciąży, czyli 4, 5 i 6 miesiąc.
  • III trymestr – trwa od 27 do 40 tygodnia ciąży lub do czasu porodu (przyjmuje się za normę urodzenie 2 tygodnie przed jak i 2 tygodnie po terminie, czyli poród może odbyć się między 38 a 42 tygodniem).
Podział ciąży na miesiące
  • 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
  • 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
  • 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
  • 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
  • 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
  • 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
  • 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
  • 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
  • 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. "

Stary 2011-05-15, 16:03   #3075
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja jem zupkę chińską nie mam sił na nic ambitniejszego a głodna już jestem
Byłam na placu niby godzinę a zmachałam się jak po wędrówce w góry kupiłam chiński stanik ( hahaha proszę mnie nie jechać ! ) i jeszcze niedawno bym w takim utonęła a teraz wiele z nich nie mieści moich cycków. Ale dorwałam jakieś truskawki które były o niebo lepsze od tych z cerf, słodkie, już prawie zahaczające o te letnie
ale mi zrobiłas smaka na zupke chińską mniam mniam, ale u mnie w domu brak męzul ni epozwolił kupic buuu, ale za to mam rosół w torebce z winiary wiec moze wieczorem niepostrzeżenie uda mi sie go zrobic
a truskawy tez mam w lodówce takei z targu wiec mam andzieje ze dobre bedą

Cytat:
W ogóle z tej fotografii mam temat porządanie. Jedyne co mi się kojarzy to gołe ciała w ciekawym ujęciu, ale nie mam komu takich zdjęć zrobić macie może pomysł jak można inaczej fajnie pokazać pożądanie ?
a mi si ekojarzy gfłupia mina na widok nie wiem na soczystego owoca który poządam o np cos takiego: wiem wiem nie pomogłam
Stary 2011-05-15, 16:07   #3076
mucka21
Rozeznanie

Małgosia mam nadzieję ze to nic złego i się nie powtórzy, ja jak przeczytałam Twój post to też się przestraszyłam bo miałam podobnie na początku i źle się dla mnie to skończyło (zresztą wiecie jak), z tą różnicą (chyba na szczęście dla Ciebie) że miałam mokry dres a jak wstałam to się "wylało" troszkę więcej a później zaczęła lecieć krew.
mam nadzieję że to nic takiego, trzymam kciuki oby nic się więcej nie działo

egwene6 a ja dziś o Tobie myślałam! pamiętałam że masz bliźniaki i się zastanawiałam co u Ciebie, mam takie "zboczenie" żeby wiedzieć co u Ciebie i jak to jest z bliźniakami, wtedy się zastanawiam czy u mnie jak by się wtedy dobrze potoczyło było tak samo i jak to jest. Ale już z postów dziewczyn wywnioskowałam że miałabym bliźniaki dwujajowe i nie chce myśleć co by było gdyby były jedno- pewnie oba dzieciaczki bym straciła

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
a truskawy tez mam w lodówce takei z targu wiec mam andzieje ze dobre bedą

kusisz mnie ciągle tymi truskawkami a ja mogę o nich pomarzyć

a mi si ekojarzy gfłupia mina na widok nie wiem na soczystego owoca który poządam o np cos takiego: wiem wiem nie pomogłam

mi oprócz pożądania seksualnego temat kojarzy mi się właśnie tak jak tobie, że pożądamy coś czego nie możemy np jakiś owoc tylko ja akurat myślę o tych truskawkach
tylko że nie z miną tylko może wyciągniętą ręką po owoc, albo taki sam soczysty owoc
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:39   #3077
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zapomniałam wcześniej się pochwalić klejnotami synka
No pikne klejnociki, jest czym się chwalić Gratuluję
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Śliczne, mam podobne tylko inne odcienie paseczków
Cytat:
Też dziś wpierdzieliłam talerz spaghetti, robione przez TŻ więc było przepyszne bo to jego konik
Cytat:
Poczekam, wolę poczekać sprawdzić, wiem ze jak pojadę na IP do mojego szpitala, to nawet jak się nic nie dzieje to mnie zatrzymają na kilka dni... a w domu też mogę leżeć, wolę do swojego gina podjechać dla pewności, kiedy będzie na dyżurze. Jak coś sie będzie działo, mam numer telefonu do was i nie zapomnę powiadomić
Myślę że to upław był, nigdy nie miałam i chyba to taki mój "pierwszy raz " , będzie dobrze napewno nie widzę innej opcji

Dobrze że napisałyście o tym teście, chociaż nie wywaliłam pieniędzy.
Narazie jest spokój, sucho
Oj Małgosiu trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A ja kochane wróciłam ze szkoły i znów jestem nie do życia Coś mnie chyba bierze, bo głowa mi pęka i gardziołko strasznie drapie i piecze Zaraz uciekam pod kołderkę, żeby mnie nie rozłożyło na amen Ostatnim razem męczyło mnie ponad miesiąc Pogoda paskudna, nic tylko leżeć w wyrku hehhe

No nic uciekam, może zajrze na chwilke wieczorkiem. Buźka
Stary 2011-05-15, 17:01   #3078
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

U nas pogoda coraz gorsza, niby się przejaśniała i miałam nadzieję na spacer z Grzesiem, ale znów leje i to porządnie
Wcześniej głowa mnie tak bolałam, że aż proszka przeciwbólowego musiałam wziąć, na szczęście przeszło po tym

Jutro czekają mnie badania związane z HCV i muszę być na czczo, potem jeszcze o 9:20 USG jamy brzusznej, chyba coś sobie w międzyczasie zjem, bo od 6:30 na nogach nie wytrzymam prawie do 10 bez jedzenia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:08   #3079
kellysss
Zakorzenienie

Witam niedzielnie !!!!!

Małgosiu
.....Mysle ze to jednak nic takiego ale jak jeszcze raz sie
powtórzy to radze z miejsca jechac do szpitala

Cotka........ Ja tez niewiem jak stoje z szyjka A najgorsze jest to
ze tu przez cała ciaze nie robia badania ginekologicznego
(no chyba ze cos sie dzieje nie tak) i nie bede znała długosci szyjki az
do porodu

miss.hot
.....Chłopak jak ta lala

indygo...Body super i fajna ta rozpiska ...
Mozna by ja na pierwsza strone wstawic

egwene... Czekamy z Toba na te powójne kopniaczki
Dobrze ze juz u Ciebie lepiej...

A ja sie objadłam plackiem po wegirsku a potem zjadła jeszcze
deserek z wczoraj i mi znowu nie dobrze....
Przesadzam z tym jedzeniem..........
Tz własnie mi przygotowuje Pepsi z lodem i cytrynka...
Ale mi sie zachcialo gazowanego.......:brzydal :

Stary 2011-05-15, 17:24   #3080
danika
Zakorzenienie

hej ale pogoda się spierniczyła. leje jak z cebra i 10 stopni jest.

musiałam zakupic sobie pizamke taką cienką bo juz mi gorąco było w długich rękawach, a wszystkie jakie mam z krótkimi spodenkami mnie gniotą w pasie ale udało mi sie złowić fajną w HM za 50 zeta z bardzo luzną gumką
I tak pewnie bedzie trzeba zakupic jakas koszule nocną pozniej (nie cierpie, fuj).

Cytat:
Jeśli się powtórzy pojadę, nie chce też panikować, bo może to zwykły upław , może wyciek z pęcherza, bo za dużo łyknełam , a miałam sporo w pęcherzu i się przelało.
Nie chcę już czytać tego w internecie ... W nocy się denerwowałam i słabo spałam bo o męża się martwiłam, może to objaw stresu :/
Cytat:
Małgosiu mam nadzieje, że to nic poważnego i samo minie. Ja też słyszałam, że te testy są na 2 razy bo jak masz infekcję i zmienia ci sie pH w pochwie to pokazują głupoty. Nie kupowałabym. Ale do lekarza koniecznie.

Cytat:
Byłam na placu niby godzinę a zmachałam się jak po wędrówce w góry kupiłam chiński stanik ( hahaha proszę mnie nie jechać ! ) i jeszcze niedawno bym w takim utonęła a teraz wiele z nich nie mieści moich cycków.
ja bym chciałą kupowac chinskie - przynajmniej tanie są

moje cyce znowu urosły - kupiłam dziś stanik normalnie 70 F na szczescie był w Esotiq taki rozmiar bo nie mam zamiaru za Triumfa czy angielskie marki przepłacać co miesiąc po 150 zł na wszelki wypadek przepytałam panią czy maja wieksze michy w tym rozmiarze i na szczescie są
wogóle laska mnie pozytywnie zaskoczyła - znała się na rozmiarach i nie patrzyła na mnie jak na kosmitkę jak powiedziałam, że chce 70 F albo 65 G
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:47   #3081
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas pogoda coraz gorsza, niby się przejaśniała i miałam nadzieję na spacer z Grzesiem, ale znów leje i to porządnie
Wcześniej głowa mnie tak bolałam, że aż proszka przeciwbólowego musiałam wziąć, na szczęście przeszło po tym

Jutro czekają mnie badania związane z HCV i muszę być na czczo, potem jeszcze o 9:20 USG jamy brzusznej, chyba coś sobie w międzyczasie zjem, bo od 6:30 na nogach nie wytrzymam prawie do 10 bez jedzenia
mogę się coś spytać?
Czemu będziesz miała badania na hcv i czy to lekarz ci zlecił czy idziesz sama robić i płacisz za to?
Mi lekarz kazał zrobić na przeciwciała na hcv i chyba hbs czy jakos tak wiem, ze na WZW c i WZW b bo mój tż ma WZW c, ale muszę je zrobić na własną rękę ;/

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej ale pogoda się spierniczyła. leje jak z cebra i 10 stopni jest.

musiałam zakupic sobie pizamke taką cienką bo juz mi gorąco było w długich rękawach, a wszystkie jakie mam z krótkimi spodenkami mnie gniotą w pasie ale udało mi sie złowić fajną w HM za 50 zeta z bardzo luzną gumką
I tak pewnie bedzie trzeba zakupic jakas koszule nocną pozniej (nie cierpie, fuj).

Małgosiu mam nadzieje, że to nic poważnego i samo minie. Ja też słyszałam, że te testy są na 2 razy bo jak masz infekcję i zmienia ci sie pH w pochwie to pokazują głupoty. Nie kupowałabym. Ale do lekarza koniecznie.

ja bym chciałą kupowac chinskie - przynajmniej tanie są

moje cyce znowu urosły - kupiłam dziś stanik normalnie 70 F na szczescie był w Esotiq taki rozmiar bo nie mam zamiaru za Triumfa czy angielskie marki przepłacać co miesiąc po 150 zł na wszelki wypadek przepytałam panią czy maja wieksze michy w tym rozmiarze i na szczescie są
wogóle laska mnie pozytywnie zaskoczyła - znała się na rozmiarach i nie patrzyła na mnie jak na kosmitkę jak powiedziałam, że chce 70 F albo 65 G
też bym chciała kupować chińskie, ale nie ma takich rozmiarów ja mam chyba 80E nie mialam wyboru co do rozmiarow stanika, bo tu nawet sklepow za bardzo nie ma a co dopiero takie rozmiary. chcialabym kiedys sie spotkac z ta specjalistka od rozmiarow zeby wiedziec jaki rozmiar powinnam miec, bo to nie jest proste zwlaszcza jak sie ma dziwna figure tak jak ja
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:19   #3082
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mogę się coś spytać?
Czemu będziesz miała badania na hcv i czy to lekarz ci zlecił czy idziesz sama robić i płacisz za to?
Mi lekarz kazał zrobić na przeciwciała na hcv i chyba hbs czy jakos tak wiem, ze na WZW c i WZW b bo mój tż ma WZW c, ale muszę je zrobić na własną rękę ;/
Ginka mi zleciła to badanie, potem po wynikach na wizycie spytałam się dlaczego, że w poprzedniej ciąży tego nie robiłam, a ona mi mówi, że to obowiązkowe badanie dla ciężarnych od kwietnia tego roku
Ja i tak nie płacę czy sama pójdę czy ginka mi zleca badania, bo mam abonament z pracy

W sumie to dobrze, że zrobiłam to badanie, bo tak to nie wiem kiedy bym się dowiedziała o chorobie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:27   #3083
eveline22
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,dostałam sierowanie na glukoze...będe musiała w tyg zrobic,bleee,u nas paskudna pogoda,deszcz
Stary 2011-05-15, 18:36   #3084
aa2
Zakorzenienie

kochane gdzie jestescie? ja sie nudzeeeeeeeeeee

he he pewnie jak bedzie juz dzidzia to juz nigdy tego ode mnie nie usłyszycie
Stary 2011-05-15, 19:05   #3085
danika
Zakorzenienie

ja jestem ale juz mysle ze mam isc jutro do pracy i zaczynam łapać w związku z tym lekkiego dołka

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

chyba zaraz coś szamnę na pocieszenie - ide robic wykopki w lodówce
Stary 2011-05-15, 19:13   #3086
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem ale juz mysle ze mam isc jutro do pracy i zaczynam łapać w związku z tym lekkiego dołka

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

chyba zaraz coś szamnę na pocieszenie - ide robic wykopki w lodówce
u mnie dziś brzydko i jak si enie wypogodzi to przynajmniej problemu nie bede miała bo założe jakąś bluzke i niezawodny swetr wiec ok, ale wolałabym meczyc sie w co sie ubrac ale zeby słoneczko było
Stary 2011-05-15, 19:15   #3087
danika
Zakorzenienie

u nas ma byc jutro nadal zimno...najgorsze, że u nas w pracy zimnica, a ja siedzę od północy i wogóle słonce mi tam nie dociera mam dyżurny sweter zostawiony i się otulam jak zimnica

własnie sobie zrobiłam tosty z żółtym serkiem, wędliną i pomidorem a na wierzch majonez no i wcinam
Stary 2011-05-15, 19:19   #3088
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
u nas ma byc jutro nadal zimno...najgorsze, że u nas w pracy zimnica, a ja siedzę od północy i wogóle słonce mi tam nie dociera mam dyżurny sweter zostawiony i się otulam jak zimnica

własnie sobie zrobiłam tosty z żółtym serkiem, wędliną i pomidorem a na wierzch majonez no i wcinam
nie no jak w takich warunkach pracowac? masakra, u mnie na szczescie ciepełko

tosty zjadłam wczoraj, ale chyba w końcu skusze sie na te pozostałe truskawy w lodówce ide sobie machnąć koktajl
Stary 2011-05-15, 19:26   #3089
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dlatego szukałam miękkiego stanika-zawsze trochę się rozejdzie i jak biust jeszcze urośnie to mam nadzieję,że jakoś się pomieści. Ale dostać stanik nie usztywniany graniczy z cudem

Cytat:
kochane gdzie jestescie? ja sie nudzeeeeeeeeeee

he he pewnie jak bedzie juz dzidzia to juz nigdy tego ode mnie nie usłyszycie
Na zakupach

Małgosia
- mam nadzieję, ze już nie przeciekasz
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:49   #3090
lausanne
Wtajemniczenie

Wróciłam z niedzielnego obiadu u teściow i padam ze zmęczenia - a zmęczyłam się siedzeniem na stołku Mam nadzieję, że to się nie skończy skurczami w nocy
jeszcze mnie moja mama zirytowała bo mi powiedziala ze skoro krwiak się wchłonął i szyjka okey to nie ma zagrożenia i mam (ton niemal nakazujący) wrócić do rzeczywistości bo mam mnóstwo obowiązków i bedę miała jeszcze więcej i trzeba się przyzwyczajać. I juz sobie odpoczęłam!!!! No bo przeciez te mega skurcze to nic
A ja się chwilami boję jak cholera i fakt że teraz bardziej jestem spokojna jak wiem że chociaz łożysko jest w porządku, ale czuję przecież że nie do konca jest dobrze, poprzednio w ogóle nie było skurczy a ja liczyłam bardzo w wakacje na pomoc przy K., ale teraz juz nie wiem jak będzie mój tż się wkurzył i miał nawet w tajemnicy przede mną pogadankę (wydobyłam to z niego silą bo widziałam ze jakis wkurzony jest) z mamą, powiedział że on woli żeby dzien w dzien nie było obiadu i woli sprzątać i wszystko robić w domu ale ja mam jak najwięcej leżeć bo on nie chce żeby mnie nie bolało i żeby te skurcze się powtarzały, bo nie wiadomo które zaczną skracać szyjkę.
ufff wygadałam się

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-05-15 o 20:44
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości