|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Marina super, że udało Ci się wygrać tą aukcję, jedna rzecz więcej do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cześć,
U mnie wszystko ok. Mam zaległości na wizażu od piątku. Kiedy ja to nadrobię? Niestety popsuł mi się laptop... Mój Tż wyjeżdża dzisiaj wieczorem do Anglii i zostaję sama, w dodatku chwilowo bez dostępu do wizażu... Pozdrawiam.
#1353 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
u mnie pogoda "złagodniała" deszcz nie pada choc słonka tez nie ma. Jakoś mi energii brak żeby robic cos w domu. A jutro znowu do pracy i czasu na obowiązki jeszcze mniej chociaż ciacho mi pyszne wyszło ![]() ![]() a co do mieszkania to my may dosc duze bo ok 90 m ale rozbite jest na 2 pietra i generalnie urządziliśmy je nie pod wzgledem funkcjonalności tylko tak aby było przestrzennie i mamy teraz za swoje. Co prawda Jas bedzie miał pokoik i wszytko dla niego bedzie miało swoje miejsce w mieszkanku a le z 2 dzieciaków byłoby nam juz ciężko
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twój szlafroczek z uszami świetny jest. W ogóle to mnie rozczulają na całego, takie rzeczy np. z uszkami, ogonkami ![]() Mojego małego to bym najchętniej za jakąś myszę czy innego renifera przebrała, ale już widzę Tż-ta ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam właśnie na TVN Style Trini i Susane.
Mam ochotę na zmianę fryzury!! Telik ciasto z rabarbarem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niewątpliwie największy hotel w okolicy i co najbardziej w nim charakterystyczne to park wodny - ja wprawdzie dawno już nie byłąm, ale jeszcze przed rozbudową robił dobre wrażenie ![]() ![]() ![]() Myślę, że będziecie się dobrze bawić! Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
bara bara ![]() ![]() przydalo Ci sie takie wyluzowanie po ostatnich przejsciach ![]() Cytat:
![]() nie moglam sie powstrzymac ja juz musialam dzis sie wypucowac bo dzialka to jednak dzialka ![]() DaKaro - z ta zoltaczka np. mojego brata maly tez po 7 dniach wyszedł bo dlugo sie utrzymywala ale jak monia pisala czasem jest mala i wypuszczaj po 3-4 dniach ![]() telik - jak z rabarbarem to ![]() ah zapomnialabym.... szlafroczek juz mam n dzialce znalazlam mama zawiozla nowy i nikt go nie uzywal wiec zabralam satynowy w 3/4 rekawkiem bordowy ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-15 o 17:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Sweet no kiedyś w końcu trzeba jakoś o siebie zadbać
![]() Telik narobiłaś mi smaka na rabarbar i jutro coś wykombinuję ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
Telik zainspirowałaś mnie ciachem, też wrzuciłam na blachę mój popisowy numer (najprostsze ciasto pod słońcem), zawsze wychodzi. Tfu tfu żebym nie zapeszyła
![]() A mnie od rana boli ucho ![]() Sweet no właśnie, oby nasze dzieciaczki to ominęło. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-15 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Cześc kochaniutkie
![]() Nie zdawałam sobie sprawy ze poronienia, niedonoszenie ciąży jest tak częstym "problemem" i wiele z Naszych znajomych, rodziny to przeżyło. Zanka historia Twojej mam mnie wzruszyła, straszne przeżycie, wiele się wycierpiała, pewnie jestem oczkiem w głowie, ukochaną córeczką. ![]() Beata swoje przeszłaś przez ten wypadek, ale szczęście w nieszczęściu że mogło być gorzej, teściowa z dnia na dzień wróci do formy, pozostaną problemy natury finansowej itp, ale i to pewnie się rozwiąże. Mam nadzieję ze przeprowadzka nastąpi tak jak planowałaś, ale jak teściowa jest słaba psychicznie to różnie może zareagować, nie znam kobietki, musisz sama wyczuć co ona na to, aby nie próbowała Was brać na litość i symulować. eh nie pamiętam co komu miałam napisać. Zanetaa serce pewnie dokucza od tych leków na tarczycę.Ja ta miałam, ale to się ustabilizuje po jakimś czasie. Gratuluję kolejnych tygodni i studniówek ![]() A jak u mnie po weselu? Niestety nie wytrzymałam długo tak jak aniaa, od piątku spuchłam, nogi, kostki nie do poznania, butów nie mam na to.. Siedzieliśmy tylko do północy, z tego względu że rano o 8 musiłam byc dzisiaj na uczelni, do tego bolał mnie kręgosłup, chciało się spać, nogi w pachwinach mnie bolały... ajj tam, ja się nie nadaję w takim stanie na imprezy, zatańczylismy z 5 piosenek. Rano jak zadzwonił o 6 budzik to armagedon był... wytrzymałam na uczelni do 13, walnęłam się spać po powrocie od razu, 2 godz drzemki, wstałam jeść, a teraz siedzę jak mops. Deszcz pada. Jutro wstawię fotke jak wyglądałam, jak pulpet na pysku. Mam tak jak Wy, męczy mnie chandra i niemoc przy prostych czynnościach, do tego dochodzi ta opuchLizna ![]() ![]() Dziewczyny głowy do góry, razem damy radę ![]() Apropos rodzeństwa, mam dwóch młodszych braci, jeden 23 l a drugi 11. I powiem Wam że 3 dzieci to potem na starość wydaje się mało. My planujemy 3, ale drugie chciałabym tak za 3 lata, mót tzt mi podgaduje ze po porodzie się zagoję i mi drugie machnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czekam az maz wezme kase w tym tygodniu za pierwsza robote skonczona i pojde do fryzjera....juz tyle czasu nie bylam ...... ![]() Cytat:
tez mam nadzieje ze nasze maluszki ominie ![]() marina - fajny ten wózeczek ![]() i ma bardzo fajne kolorki ah..... moja siostra urodzila 12 maja sliczna coreczke zdrowiutka i pulchniutka a waga 4 kg ![]() kurcze jak ona sie tam zmiescila???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ania super, ze sie fajnie wybawilas na weselu i pojadlas. Zapodaj jakies fotki z Wami w roli glownej. Beatko ehh daj mi troche Twojej ochoty na sex, bo u mnie zerowa, a maz od kilku dni za mna chodzi... To chyba moj ostatni post dzisiaj i przed wyjazdem. Zaraz pakuje towarzystwo do lozek, pobudka o 1, bo w planach mamy wyjazd o 2 w nocy. Prawdopodobnie ma tam byc dostep do internetu, wiec jesli tak - to sie odezwe, do napisania! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Dakaro u mnie to samo - następnego dnia, albo jeszcze tego samego wychodzisz ze szpitala.zależy o której godzinie rodziłaś.
Żółtaczką się nie przejmuję mocno, bo rok temu byłam szczepiona i rzekomo dziecko ma byc chronione również. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sygine gratki za 8 miesiąc ![]() ![]() Cytat:
![]() Mieli nas znowu w szpitalu zostawiać ale pielęgniary poradziły odstawić od piersi na dwa dni i dopiero wtedy znacząco spadło - w moim pokarmie były jakieś enzymy które blokowały wypłukiwanie się żółtaczki..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-15 o 18:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zyczę miłego odpoczynku i regeneracji sił przed porodem ![]() Beatka Ty seksoholiczko ![]() ![]() Ktoś wie co tam u Scio? Miała wychodzić ze szpitala i nie ma jej... Madziulka bierzesz tą insulinę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Już do niej piszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zadomowienie
|
dziewczyny,
po wczorajszym leżeniu (biegunka), dziś czuję się słaba, bolą mnie troche ramiona i plecy i łydki. czy wy też miewacie takie bóle? |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze na tyle smaczne ze załuje ze upiekłam, bo 3 kawałki zjadłam ![]() szukam na allegro koszuli do szpitala, takiej do karmienia
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey spokojnej podróży, szerokiej drogi i udanych wakacji! Odpoczywaj
![]() Cytat:
"Przechodzi ją ponad 60 procent dzieci urodzonych o czasie oraz ok. 90 procent wcześniaków. Nie jest to choroba a jedynie przejściowa niedojrzałość wątroby. We krwi noworodka znajduje się duża ilość czerwonych krwinek – w trakcie gdy maluch mieszkał w Twoim brzuchu, były mu one potrzebne do przenoszenia tlenu. Teraz szkrab oddycha samodzielnie, a więc maleńki organizm musi się ich pozbyć. W trakcie procesu rozpadu erytrocytów uwalniana jest hemoglobina, która stopniowo przekształca się w birulbinę. Wątroba noworodka nie jest często w stanie przetworzyć tak dużej ilości birulbiny, dlatego jej część trafia z powrotem do krwiobiegu, zabarwiając skórę i błony śluzowe maleństwa. Żółtawy kolor najpierw pojawia się na gałkach ocznych, potem na skórze buzi, tułowiu, rączkach i nóżkach a często także w jamie ustnej."
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak piszesz o tej opuchliźnie to aż zastanawiam się czy na 100% pójdziemy do mojego kuzyna na wesele (ma miesiąc prze moim porodem) mnie już nogi puchną, pierścionków już nie nosze i czuję się fatalnie...poszłabym chyba tylko się najeść ![]() Sweet Ja jutro coś wykombinuję, mam ochotę na zrobienie czegoś fajnego i dobrego ![]() ![]() Mąż za nie długo wróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
Ja jak się urodziłam to miałam taką żółtaczkę, że leżałam ponad 2 tygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zadomowienie
|
zanetka - ja mam dlugie wlosy wiec niestety sama sobie nie pofarbuj ebo odrazu łąty wyjda
![]() jej moj maz juz spi......... ja tez jakas zmeczoan jestem zjedlismy kolacje i jakos na spanie wykreca chyba ide spac nie bede sie meczyc do jutra lobuziarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/hm-zestaw-paka-chl...615570672.html
fajne ciuszki wydaje mi się, jakby któraś chciała |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Beatka, Marina czytałyście to
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ELEC/254668139 |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
Sloneczko to straszne, tragedia dla całej rodziny. Jak mogli do tego dopuścić? Przecież na USG widzieli ile dziecko waży i chcieli żeby kobieta urodziła naturalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
83monia pytalas o proszki eco, to z tego co sie orientuje chyba najbardziej eco jest jelp gdyz nie zawiera fosoranow, inne proszki zawieraja juz te zwiazki a z tego co mi sie o uszy obilo to juz nie jest dobre dla srodowiska.
moj goly brzucholek ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje wygladalo nie na zółte ale na śniade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
Myślę, że to nie waga była kluczowa. Rodzi się 5 kg dzieci siłami natury, szczególnie jeśli to nie pierwszy poród, moja koleżanka tak miała i sprawnie to jej poszło. Choć ja sama bym tak nie chciała... Wydaje mi się, że to niekompetencja lekarzy, że pozwolili na takie przenoszenie ciąży, że nie zareagowali na nieudane próby wywołania porodu. Jak wody są zielone to trzeba ciąć natychmiast, a nie czekać na pozwolenie ordynatora. Tego boję się najbardziej, że trafię na jakiś popaprańców i coś zrobią mojej małej zdrowej córeczce... Jak się czyta coś takiego, to jak to mówią "nóż w kieszeni się otwiera".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
hmm, ja dawno szczepiona a żółtaczka że hoho!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za lekarze? to się w głowie nie mieści, że dochodzi do takich zaniechań. Nie wyobrażam sobie takiej tragedii... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.