Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 16:31   #1351
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Marina super, że udało Ci się wygrać tą aukcję, jedna rzecz więcej do przodu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:36   #1352
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cześć,

U mnie wszystko ok. Mam zaległości na wizażu od piątku. Kiedy ja to nadrobię? Niestety popsuł mi się laptop...
Mój Tż wyjeżdża dzisiaj wieczorem do Anglii i zostaję sama, w dodatku chwilowo bez dostępu do wizażu... Pozdrawiam.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:43   #1353
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

u mnie pogoda "złagodniała" deszcz nie pada choc słonka tez nie ma.
Jakoś mi energii brak żeby robic cos w domu. A jutro znowu do pracy i czasu na obowiązki jeszcze mniej

chociaż ciacho mi pyszne wyszło

a co do mieszkania to my may dosc duze bo ok 90 m
ale rozbite jest na 2 pietra i generalnie urządziliśmy je nie pod wzgledem funkcjonalności tylko tak aby było przestrzennie i mamy teraz za swoje. Co prawda Jas bedzie miał pokoik i wszytko dla niego bedzie miało swoje miejsce w mieszkanku a le z 2 dzieciaków byłoby nam juz ciężko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rabarbaroweciacho2.jpg (171,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-05-15, 16:47   #1354
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Marina super, że udało Ci się wygrać tą aukcję, jedna rzecz więcej do przodu.
Fajnie, dokładnie tak jak piszesz, pomalutku, wolnymi kroczkami, ale do przodu

A Twój szlafroczek z uszami świetny jest. W ogóle to mnie rozczulają na całego, takie rzeczy np. z uszkami, ogonkami
Mojego małego to bym najchętniej za jakąś myszę czy innego renifera przebrała, ale już widzę Tż-ta
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:53   #1355
zanetaa88
Zakorzenienie

Oglądałam właśnie na TVN Style Trini i Susane.
Mam ochotę na zmianę fryzury!!

Telik ciasto z rabarbarem?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:58   #1356
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie, naprawdę super przewodnik i zaoszczędziłaś nam dużo czasy siedzenia na necie i szukania. na pewno skorzystamy z opcji zaproponowanych przez Ciebie. No to teraz już spokojnie w poniedziałek możemy wyruszać na nasz wyczekiwany odpoczynek.
A jeszcze mam pytanie co do hotelu Gołębiowskiego, jakie są opinie Wasze jako miejscowych o nim.
Wpadłąm tylko na chwilę, żeby odpowiedzieć:
niewątpliwie największy hotel w okolicy i co najbardziej w nim charakterystyczne to park wodny - ja wprawdzie dawno już nie byłąm, ale jeszcze przed rozbudową robił dobre wrażenie Teraz ponoć jest wypasiaście, tak więc na pewno musicie tyłki pomoczyć A tak to ponoć dużo Rosjan i Litwinów tam stacjonuje, no i po autach na parkingu widać, że raczej trzeba mieć trochę kasy, żeby tam zabawić. Mój tata bywa tam na jakichś szkoleniach i mówił, że żarcie dobre - o ile można wierzyć jego gustowi
Myślę, że będziecie się dobrze bawić! Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:29   #1357
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ha ha, to my dzisiaj świetowaliśmy przed obiadkiem bardzo intensywnie bo moje libido już osiągnęło poziom Mount Everestu

czyli było
bara bara
przydalo Ci sie takie wyluzowanie po ostatnich przejsciach

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja się zastanawiałam czy pojechałaś czy nerwicy dostałaś.
Gofry i grill lek na całe złoo
A ja siedzę z tłustymi włosami,
paznokcie sobie tylko pomalowałam.
no pojechalam ale avanti bylo
nie moglam sie powstrzymac
ja juz musialam dzis sie wypucowac
bo dzialka to jednak dzialka

DaKaro - z ta zoltaczka np. mojego brata maly
tez po 7 dniach wyszedł
bo dlugo sie utrzymywala
ale jak monia pisala
czasem jest mala i wypuszczaj po 3-4 dniach

telik - jak z rabarbarem to ja cala blaszke zabieram

ah zapomnialabym....
szlafroczek juz mam
n dzialce znalazlam
mama zawiozla nowy i nikt
go nie uzywal wiec zabralam
satynowy w 3/4 rekawkiem
bordowy

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:33
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 17:33   #1358
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet no kiedyś w końcu trzeba jakoś o siebie zadbać mam ochotę zmienić fryzurę...

Telik narobiłaś mi smaka na rabarbar i jutro coś wykombinuję !

Stary 2011-05-15, 17:34   #1359
DaKaro
Zadomowienie

Telik zainspirowałaś mnie ciachem, też wrzuciłam na blachę mój popisowy numer (najprostsze ciasto pod słońcem), zawsze wychodzi. Tfu tfu żebym nie zapeszyła.

A mnie od rana boli ucho. Włożyłam sobie watę nasączoną Amolem, powoli przechodzi.

Sweet no właśnie, oby nasze dzieciaczki to ominęło.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:35
Stary 2011-05-15, 17:40   #1360
patik87
Zakorzenienie

Cześc kochaniutkie moje. Nadrobiłam Was, przez 2 dni 7 stron to jeszcze nie tak źle. Poważne tematy poruszałyście.
Nie zdawałam sobie sprawy ze poronienia, niedonoszenie ciąży jest tak częstym "problemem" i wiele z Naszych znajomych, rodziny to przeżyło.

Zanka historia Twojej mam mnie wzruszyła, straszne przeżycie, wiele się wycierpiała, pewnie jestem oczkiem w głowie, ukochaną córeczką.

Beata swoje przeszłaś przez ten wypadek, ale szczęście w nieszczęściu że mogło być gorzej, teściowa z dnia na dzień wróci do formy, pozostaną problemy natury finansowej itp, ale i to pewnie się rozwiąże. Mam nadzieję ze przeprowadzka nastąpi tak jak planowałaś, ale jak teściowa jest słaba psychicznie to różnie może zareagować, nie znam kobietki, musisz sama wyczuć co ona na to, aby nie próbowała Was brać na litość i symulować.

eh nie pamiętam co komu miałam napisać.

Zanetaa serce pewnie dokucza od tych leków na tarczycę.Ja ta miałam, ale to się ustabilizuje po jakimś czasie.

Gratuluję kolejnych tygodni i studniówek

A jak u mnie po weselu? Niestety nie wytrzymałam długo tak jak aniaa, od piątku spuchłam, nogi, kostki nie do poznania, butów nie mam na to.. Siedzieliśmy tylko do północy, z tego względu że rano o 8 musiłam byc dzisiaj na uczelni, do tego bolał mnie kręgosłup, chciało się spać, nogi w pachwinach mnie bolały... ajj tam, ja się nie nadaję w takim stanie na imprezy, zatańczylismy z 5 piosenek.
Rano jak zadzwonił o 6 budzik to armagedon był... wytrzymałam na uczelni do 13, walnęłam się spać po powrocie od razu, 2 godz drzemki, wstałam jeść, a teraz siedzę jak mops. Deszcz pada. Jutro wstawię fotke jak wyglądałam, jak pulpet na pysku.

Mam tak jak Wy, męczy mnie chandra i niemoc przy prostych czynnościach, do tego dochodzi ta opuchLizna Myśałam że mnie to ominie... Teraz będzie jeszcze gorzej z dnia na dzień, ale wytrzymam, wyjścia nie ma, a potem będę się cieszyć kruszynką
Dziewczyny głowy do góry, razem damy radę

Apropos rodzeństwa, mam dwóch młodszych braci, jeden 23 l a drugi 11. I powiem Wam że 3 dzieci to potem na starość wydaje się mało.
My planujemy 3, ale drugie chciałabym tak za 3 lata, mót tzt mi podgaduje ze po porodzie się zagoję i mi drugie machnie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:41   #1361
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet no kiedyś w końcu trzeba jakoś o siebie zadbać mam ochotę zmienić fryzurę...

Telik narobiłaś mi smaka na rabarbar i jutro coś wykombinuję !
zanetka bo narobilas mi smaak na rabarbar ktory kocham

ja czekam az maz wezme kase w tym tygodniu za pierwsza robote skonczona i pojde do fryzjera....juz tyle czasu nie bylam ......

Cytat:
A mnie od rana boli ucho. Włożyłam sobie watę nasączoną Amolem, powoli przechodzi.

Sweet no właśnie, oby nasze dzieciaczki to ominęło.
gdzies Cię przewialo niedobrze.......

tez mam nadzieje ze nasze maluszki ominie

marina - fajny ten wózeczek
i ma bardzo fajne kolorki

ah..... moja siostra urodzila 12 maja
sliczna coreczke
zdrowiutka i pulchniutka
a waga 4 kg
kurcze jak ona sie tam zmiescila????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 17:52   #1362
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Mamy z doświadczeniem-czy Wasze pociechy miały żółtaczkę? I czy każde dziecko musi ją przejść?
Wydaje mi sie, ze kazde ma, ale nie kazde tak duze, ze trzeba np naswietlac. Wiem, ze moje byly lekko przyzolcone, ale nic z tym nie trzeba bylo robic.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć,

U mnie wszystko ok. Mam zaległości na wizażu od piątku. Kiedy ja to nadrobię? Niestety popsuł mi się laptop...
Mój Tż wyjeżdża dzisiaj wieczorem do Anglii i zostaję sama, w dodatku chwilowo bez dostępu do wizażu... Pozdrawiam.
Madziulka to trzymaj sie cieplutko bez meza i bez nas...

Ania super, ze sie fajnie wybawilas na weselu i pojadlas. Zapodaj jakies fotki z Wami w roli glownej.

Beatko ehh daj mi troche Twojej ochoty na sex, bo u mnie zerowa, a maz od kilku dni za mna chodzi...

To chyba moj ostatni post dzisiaj i przed wyjazdem. Zaraz pakuje towarzystwo do lozek, pobudka o 1, bo w planach mamy wyjazd o 2 w nocy.
Prawdopodobnie ma tam byc dostep do internetu, wiec jesli tak - to sie odezwe, do napisania!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:56   #1363
agni82
Zadomowienie

Dakaro u mnie to samo - następnego dnia, albo jeszcze tego samego wychodzisz ze szpitala.zależy o której godzinie rodziłaś.
Żółtaczką się nie przejmuję mocno, bo rok temu byłam szczepiona i rzekomo dziecko ma byc chronione również. Zobaczymy.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:58   #1364
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Pogoda nam się okropnie popsuła, ale miejmy nadzieję że nie na długo...

W nocy szalałam na allegro. 7 miesiąc się zaczyna w zasadzie, więc czas zacząć co nieco kupować Tym bardziej że u mnie długo to trwa, bo zanim kupię daną rzecz, to przez 3 dni szukam wszelkich możliwych opinii: na portalach, forach, ceneo i u znajomych

No i na razie kupiłam:
http://allegro.pl/termometr-douszno-...614538303.html
http://allegro.pl/baby-ono-bezpieczn...603838085.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-szcz...605425796.html
http://allegro.pl/baby-ono-duzy-recz...html?source=oo
http://allegro.pl/tommee-tippee-wkla...605425798.html
http://allegro.pl/matocomp-jalowe-ga...611081136.html

Taaak!!!
Brawo!
fajne te zakupy Filip ma identyczny ręcznik (żółty) i używamy (na zmianę z kilkoma innymi) od roku i dalej jest w dobrym stanie

sygine gratki za 8 miesiąc

Cytat:
Mamy z doświadczeniem-czy Wasze pociechy miały żółtaczkę? I czy każde dziecko musi ją przejść?
Filip miał żółtaczkę , naświetlania niewiele pomagały, wyszliśmy ze szpitala po 10 dniach mimo że bilirubina była jeszcze wysoka, po dwóch dniach musieliśmy się stawić w przyszpitalnej poradni neonatologicznej na kontrolę i wyszło ze mu bilirubina wzrosła bardzo wysoko - był taki żółty jak Chińczyk po wakacjach

Mieli nas znowu w szpitalu zostawiać ale pielęgniary poradziły odstawić od piersi na dwa dni i dopiero wtedy znacząco spadło - w moim pokarmie były jakieś enzymy które blokowały wypłukiwanie się żółtaczki..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-15 o 18:10
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:59   #1365
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze kazde ma, ale nie kazde tak duze, ze trzeba np naswietlac. Wiem, ze moje byly lekko przyzolcone, ale nic z tym nie trzeba bylo robic.

Madziulka to trzymaj sie cieplutko bez meza i bez nas...

Ania super, ze sie fajnie wybawilas na weselu i pojadlas. Zapodaj jakies fotki z Wami w roli glownej.

Beatko ehh daj mi troche Twojej ochoty na sex, bo u mnie zerowa, a maz od kilku dni za mna chodzi...

To chyba moj ostatni post dzisiaj i przed wyjazdem. Zaraz pakuje towarzystwo do lozek, pobudka o 1, bo w planach mamy wyjazd o 2 w nocy.
Prawdopodobnie ma tam byc dostep do internetu, wiec jesli tak - to sie odezwe, do napisania!

Zyczę miłego odpoczynku i regeneracji sił przed porodem

Beatka Ty seksoholiczko daj trochę tej swojej ochoty.

Ktoś wie co tam u Scio? Miała wychodzić ze szpitala i nie ma jej...

Madziulka bierzesz tą insulinę?
Stary 2011-05-15, 18:02   #1366
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Życzę ślicznej pogody i dużo odpoczynku

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ktoś wie co tam u Scio? Miała wychodzić ze szpitala i nie ma jej...
Już do niej piszę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:04   #1367
agni82
Zadomowienie

dziewczyny,
po wczorajszym leżeniu (biegunka), dziś czuję się słaba, bolą mnie troche ramiona i plecy i łydki. czy wy też miewacie takie bóle?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:06   #1368
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Oglądałam właśnie na TVN Style Trini i Susane.
Mam ochotę na zmianę fryzury!!

Telik ciasto z rabarbarem?
Pewnie ze z rabarbarem

kurcze na tyle smaczne ze załuje ze upiekłam, bo 3 kawałki zjadłam

szukam na allegro koszuli do szpitala, takiej do karmienia
Stary 2011-05-15, 18:08   #1369
youyou
Zakorzenienie

AgaGuernsey spokojnej podróży, szerokiej drogi i udanych wakacji! Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Żółtaczką się nie przejmuję mocno, bo rok temu byłam szczepiona i rzekomo dziecko ma byc chronione również. Zobaczymy.
ale to nie ma nic wspólnego z taką żółtaczką niemowlęcą, ...

"Przechodzi ją ponad 60 procent dzieci urodzonych o czasie oraz ok. 90 procent wcześniaków. Nie jest to choroba a jedynie przejściowa niedojrzałość wątroby. We krwi noworodka znajduje się duża ilość czerwonych krwinek – w trakcie gdy maluch mieszkał w Twoim brzuchu, były mu one potrzebne do przenoszenia tlenu. Teraz szkrab oddycha samodzielnie, a więc maleńki organizm musi się ich pozbyć. W trakcie procesu rozpadu erytrocytów uwalniana jest hemoglobina, która stopniowo przekształca się w birulbinę. Wątroba noworodka nie jest często w stanie przetworzyć tak dużej ilości birulbiny, dlatego jej część trafia z powrotem do krwiobiegu, zabarwiając skórę i błony śluzowe maleństwa. Żółtawy kolor najpierw pojawia się na gałkach ocznych, potem na skórze buzi, tułowiu, rączkach i nóżkach a często także w jamie ustnej."
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:15   #1370
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zanetaa serce pewnie dokucza od tych leków na tarczycę.Ja ta miałam, ale to się ustabilizuje po jakimś czasie.
Też właśnie tak myślałam, na szczęście szybko przechodzi. Choć nie powiem, kiedyś bardzo często mnie kuło serce - może to już był objaw tarczycy

Jak tak piszesz o tej opuchliźnie to aż zastanawiam się czy na 100% pójdziemy do mojego kuzyna na wesele (ma miesiąc prze moim porodem) mnie już nogi puchną, pierścionków już nie nosze i czuję się fatalnie...poszłabym chyba tylko się najeść zobaczę co mi powie gin.

Sweet Ja jutro coś wykombinuję, mam ochotę na zrobienie czegoś fajnego i dobrego Ja się boję że nasza mała księżniczka będzie taka kluska 4kg Ja do fryzjera bardzooooooooo rzadko chodzę, co miesiąc mówię sobie, że pójdę i mi coś zmieni, ale jak zawsze potem szkoda mi pieniędzy i sama sobie kombinuję z włosami...

Mąż za nie długo wróci

Stary 2011-05-15, 18:15   #1371
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja jak się urodziłam to miałam taką żółtaczkę, że leżałam ponad 2 tygodnie Mama mi opowiadała, że po 3 dniach musiała mnie tam zostawić i sama wróciła do domu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:51   #1372
SweetAngel1984
Zadomowienie

zanetka - ja mam dlugie wlosy wiec niestety sama sobie nie pofarbuj ebo odrazu łąty wyjda

jej moj maz juz spi.........
ja tez jakas zmeczoan jestem
zjedlismy kolacje i jakos na spanie wykreca
chyba ide spac nie bede sie meczyc
do jutra lobuziarki
Stary 2011-05-15, 19:11   #1373
Stapelka
Rozeznanie

http://allegro.pl/hm-zestaw-paka-chl...615570672.html

fajne ciuszki wydaje mi się, jakby któraś chciała
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:11   #1374
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatka, Marina czytałyście to
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ELEC/254668139

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:16   #1375
DaKaro
Zadomowienie

Sloneczko to straszne, tragedia dla całej rodziny. Jak mogli do tego dopuścić? Przecież na USG widzieli ile dziecko waży i chcieli żeby kobieta urodziła naturalnie??

Malwinka
Stary 2011-05-15, 19:34   #1376
Kajool
Zadomowienie

83monia pytalas o proszki eco, to z tego co sie orientuje chyba najbardziej eco jest jelp gdyz nie zawiera fosoranow, inne proszki zawieraja juz te zwiazki a z tego co mi sie o uszy obilo to juz nie jest dobre dla srodowiska.
moj goly brzucholek

Uploaded with ImageShack.us
Stary 2011-05-15, 19:36   #1377
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Tak sobie właśnie pomyślałam, że chyba bym się trochę przestraszyła, gdyby mi przynieśli dzidzię z takim żółtym odcieniem skóry...Ja nie wiem jak wypuszczają wszystkie matki z dziećmi ze szpitali w Irlandii Północnej na dzień następny po porodzie.
ja bym wolala byc wypisana dzien po porodzie - co to za radocha lezec na oddziale... w domu kazdy czuje sie lepiej, a moge i codziennie jezdzic na pobranie krwii zeby oznaczyc poziom bilirubiny, ew jakby za wysoki byl to by zalecili lampy - i wtedy zalecili szpital albo nawet zwykla przychodnia.

moje wygladalo nie na zółte ale na śniade

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:39   #1378
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Przecież na USG widzieli ile dziecko waży i chcieli żeby kobieta urodziła naturalnie??
Myślę, że to nie waga była kluczowa. Rodzi się 5 kg dzieci siłami natury, szczególnie jeśli to nie pierwszy poród, moja koleżanka tak miała i sprawnie to jej poszło. Choć ja sama bym tak nie chciała... Wydaje mi się, że to niekompetencja lekarzy, że pozwolili na takie przenoszenie ciąży, że nie zareagowali na nieudane próby wywołania porodu. Jak wody są zielone to trzeba ciąć natychmiast, a nie czekać na pozwolenie ordynatora. Tego boję się najbardziej, że trafię na jakiś popaprańców i coś zrobią mojej małej zdrowej córeczce... Jak się czyta coś takiego, to jak to mówią "nóż w kieszeni się otwiera".
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:47   #1379
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dakaro u mnie to samo - następnego dnia, albo jeszcze tego samego wychodzisz ze szpitala.zależy o której godzinie rodziłaś.
hmm, ja dawno szczepiona a żółtaczka że hoho!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:47   #1380
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Co to za lekarze? to się w głowie nie mieści, że dochodzi do takich zaniechań. Nie wyobrażam sobie takiej tragedii...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości