Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 17:03   #4051
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kurczę a ja od października dopiero magisterkę zaczynam miałam w tamtym roku ale przez ciążę i moje wizyty w szpitalu zrezygnowałam.. w sumie teraz fajnie bo do pracy nie idę więc mogę tylko się uczyć ale kasa... budowa domu, studia moje i utrzymanie rodzinki wszystko tż musi... nie wiem jak poradzimy sobie dobrze że z rodzicami mieszkamy... a studia kurczę muszę zrobić bo jak nie zrobię teraz to już potem ciężko będzie się zabrać...
ja na szczescie mialam ciaze bez wiekszych problemow tylko jeden pobyt na patologii wiec chodzilam do konca na zajecia 5.03 mialam zjazd a 11,03 urodzilam i 2.04 juz polecialam na zajecia ale fakt trzeb spiąć pośladki i sie zawziąść bo inaczej moze byc ciezko ja juz na ostatnim roku wiec nie chcialam robic przerwy bo szkoda mi bylo tych 4lat zwlaszcza ze ja ostatni rocznik 5-letnich jednolitych magisterskich.Musialabym sie cofac na 3 rok robic tylko licencjat potem zaplacic za 4 rok i w sumie na niego nie chodzic bo wszytsko mialam zaliczone i dopiero robic mgr.wiec nie mialam wyjscia nie mogal przerwac tych studii na dodatek moj promotor jest na uczleni do konca wrzesnia potem bedzie nieosiaglany bo robi profesure wiec znow sila rzeczy musze sie obronic do konca wrzesnia co jest mi na reke bo od listopada wracam do pracy awtedy mgr,pracy i dziecka bym raczej nie ogranela

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:14   #4052
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ja na szczescie mialam ciaze bez wiekszych problemow tylko jeden pobyt na patologii wiec chodzilam do konca na zajecia 5.03 mialam zjazd a 11,03 urodzilam i 2.04 juz polecialam na zajecia ale fakt trzeb spiąć pośladki i sie zawziąść bo inaczej moze byc ciezko ja juz na ostatnim roku wiec nie chcialam robic przerwy bo szkoda mi bylo tych 4lat zwlaszcza ze ja ostatni rocznik 5-letnich jednolitych magisterskich.Musialabym sie cofac na 3 rok robic tylko licencjat potem zaplacic za 4 rok i w sumie na niego nie chodzic bo wszytsko mialam zaliczone i dopiero robic mgr.wiec nie mialam wyjscia nie mogal przerwac tych studii na dodatek moj promotor jest na uczleni do konca wrzesnia potem bedzie nieosiaglany bo robi profesure wiec znow sila rzeczy musze sie obronic do konca wrzesnia co jest mi na reke bo od listopada wracam do pracy awtedy mgr,pracy i dziecka bym raczej nie ogranela

eee no to w tej sytuacji też bym nie rezygnowała

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:20   #4053
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja właśnie kupiłam dywan do salonu,
z myślał o tym, żeby mała się na nim bawiła

i muszę przyznać, że nawet dobrze to zrobiło pokojowi, od razu jest przytulniej,
choć wcześniej nie chciałam, bo nie lubię wszelkich zbieraczy kurzu

a oczywiście w prezencie na urodzenie małej najwięcej ludzi przyniosło mi pluszowe pozytywki
hihi, tak to właśnie jest z tym prezentami

Cytat:
kurczę a ja od października dopiero magisterkę zaczynam miałam w tamtym roku ale przez ciążę i moje wizyty w szpitalu zrezygnowałam.. w sumie teraz fajnie bo do pracy nie idę więc mogę tylko się uczyć ale kasa... budowa domu, studia moje i utrzymanie rodzinki wszystko tż musi... nie wiem jak poradzimy sobie dobrze że z rodzicami mieszkamy... a studia kurczę muszę zrobić bo jak nie zrobię teraz to już potem ciężko będzie się zabrać...
lepiej zrób teraz, chociaż łatwo może nie być, ale przynajmniej małego byś mogła z rodzicami zostawić może? bo ja niestety nie mogę, wszyscy blisko są, ale pracują...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:36   #4054
Montii
Zakorzenienie

Ja mam lenia w doopie i po prostu w ogóle nie chce mi się uczyć, ZERO ZERO ZERO w ciazy mialam motywacje bo nie chcialam z porodówki gnac na egzamin a teraz? najwyżej we wrzesniu zdam wszystko i taka moja motywacja...eh

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:44   #4055
Ewelqa1985
Zadomowienie

EIRENE mysle ze dasz rade wrocic na uczelnie a rodzice w razie czego posiedza ci z Oliwierkiem??

Montii bidulko ja gdyby nie to co napisalam wyzej to tez bym stawiala na wrzesien w koncu "kampania wrzesniowa" to dobra rzecz

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 17:51   #4056
patrycja_22
Rozeznanie

Kurcze mnie też ta szkoła dobija do 19 czerwca muszę oddać pracę inżynierską a do tego jeszcze sesja w czerwcu Nie wiem jak to będzie. Pracę już prawie skończyłam pisać ale zostało i tak jeszcze dużo roboty :/

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:54   #4057
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kurcze mnie też ta szkoła dobija do 19 czerwca muszę oddać pracę inżynierską a do tego jeszcze sesja w czerwcu Nie wiem jak to będzie. Pracę już prawie skończyłam pisać ale zostało i tak jeszcze dużo roboty :/
mnie tak samo zwlaszcza ze terminy mnie gonia oszalec mozna a mojego tż nie ma do 30.05 wiec jestem sama z Emilka moze pojade na 2-3 dni do mojej babci z calym inwentarzem to sie poucze w koncu bo 24.05 za pasem

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 17:56   #4058
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

lepiej zrób teraz, chociaż łatwo może nie być, ale przynajmniej małego byś mogła z rodzicami zostawić może? bo ja niestety nie mogę, wszyscy blisko są, ale pracują...

Cytat:
EIRENE mysle ze dasz rade wrocic na uczelnie a rodzice w razie czego posiedza ci z Oliwierkiem??
tak tak a poza tym tż będzie z nim siedział jakoś musimy dac radę

Stary 2011-05-15, 18:01   #4059
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie

Nie wiem czy to możliwe ale chyba mamy skok 5 tygodnia w 3
W sumie wg om Franek jest przenoszony 10 dni i niby gdyby byl urodzony w terminie mialby skonczone 4 tygodnie a zaczalby 5 wczoraj no i od wczoraj mamy masakre. Spi po 30 minut ciagle na cycku by wisial - ale nie jest glodny - bo kryzys laktacyjny juz minal i z cyckow leci ladnie - a on wlozy do buzi i zasypia - ale jak odloze to 20 minut i placz. Na jego twarzy doslownie widac bol istnienia placze tak zalosnie - oczy zalane lzami. Dwa razy uratowalo nas dzis masurpi - no ale po odlozeniu do wozka znowu to samo. Ze spaceru uciekaliśmy do domu zeby przytulic sie do cycka na 5 minut. Wiec nasz spacer dzis trwalo dokladnie 5 minut od zamkniecia do otwarcia drzwi.

Jezeli to nie jest skok - to ja chyba umre
Krusiak Twój tez przenoszony - moze wiec nasze Janki Franki skaczą razem

Co do antykoncepcji - chyba zdecydujemy się na mirenę...
Pytałam moją gin o te zastrzyki raz na 3 ms i mówiła, że ona nawet mi czegoś takiego nie zrobi - bo wśród znajomych lekarzy panuje opinia że to jest jak dla zwierząt.
Tabletek się boję - bo ja ledwo pamiętam o swoim euthyroxie przy Franku - a zdarzylo mi sie juz przez te 2 tygodnie 2 razy zapomniec... A ja bym sie pochlastala jakby się okazalo ze jestem teraz w ciązy
Gumek nie lubię więc drogą eliminacji zostaje nam mirena. Choć przyznam że się boję.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

ja bralam cerezette przed ciaza i libido mi padlo i mialam plamienia. bralam tez microgynon i byla masakra, czulam sie jak w ciazy:/

teraz zdecyduje sie chyba na implant. w poniedzialek zadzwonie do kliniki.

Ja mam wizyte 27maja;/ powalilo ich

moj tez jeczy, a ja chce ale sie boje mielismy sprobowac w ten weekend, ale mala sie budzila hehe zreszta padnieci jestesmy. chociaz od 2-3 tygodnia troszke sie ''bawimy'' :P np wczoraj

mam stracha, ze w ciaze zajde, bo na razie nie ma zadnej antykoncepcji, a dzieciaczkow juz nie chce...

10 tygodni .... wow:P
Tajka a o jakim implancie myślisz ? o tym w rękę czy o mirenie? Ja chcialam poczatkowo ten w reke ale moja kolezanka ma i ma okresy po 3 tygodnie a potem tydzien przerwy

Co do seksu i gojenia Annessa - po tygodniu to ja tam mialam masakrę - jak w 7 dobie szlam na zdjecie szwow to tam bylo zywe mieso i tak do dwoch tygodni bolalo i szczypalo. A teraz moge smialo powiedziec ze zupelnie nic nie czuje. Blizna jest taka grubsza i czuc pod palcem ale nic nie boli i wygląda to dosc ladnie.
U nas we wtorek beda 3 tygodnie po porodzie - i ja bym byla gotowa nawet probowac - ale oczywiscie sie boje ze nie wszystko jest jeszcze ok i poczekam do wizyty u gin te kolejne 3 tyg - no i boje sie ze jestem niezabezpieczona. No i ciągle krwawię - od tygodnia jest to caly czas tak samo - nie duzo - ale jednak. a u mnie w rodzinie okres pierwszy byl 6 tyg po porodzie wiec - ryzyko pierwszej owulacji jest zbyt duze

Cytat:
Dziendoberek
U nas nocka ok, jak codzien. Lenka zaczyna znowu normalnie jesc 110-140 na karmienie i np wczoraj miala 6 karmien, a nie 10 jak pare dni temu.
Niunia obudzila sie o 7 i wysylala mase usmiechow do mamy i taty

Za niedlugo spadamy zrobic male zakupy jedzeniowe, bo w lodowce pustki. Popoludniu, jesli bedziemy miec sily i jesli pogoda dopisze, jedziemy sie troszke powspinac.

Wczoraj przyjaciel tzta mnie wkurzyl, bo mowi ze mala duza juz ponad 5kg i on z tekstem tak jak mama, bo mama pewnie 70kg wazy. Powiedzialam mu ze ciekawe ile bedzie wazyc jego zona jak urodzi... jesli urodzi, bo zaczeli starania przed nami, a nasza niunia ma juz 6 tygodni...
Wiesniak jeden....

Moja zabka zaczyna coraz wiecej ''gadac'' szczegolnie jak ja rozsmieszamy
Jaka ona jest bombowa
Ja mam już pierwsze łzy - więc teraz pierwszy uśmiech - cierpliwie czekamy

A takimi komentarzami się nie przejmuj w ogóle. zazdroszczą Ci bo mała jest na prawdę śliczna

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
pęknie jej doopa jak bedzie w ciazy ;-P
Dobrze powiedziane

Cytat:
Na razie sie staraja, a zaczeli z kilka dobrych miesiecy przed nami...
Pozniej jej pewnie peknie:P

Jak tesciowa byla w UK to do mojego TZta z tekstem, ze w Kolumbii nie gadaja po hiszpansku. TZ sie pyta czemu ona tak gada, przecziez hiszpanski to ich glowny jeyzk. Tesciowa sttwierdzila, ze jak jego przyjaciel przyjechal z zona(ona jest z kolumbii) to ona nic nie gadala...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Dziekujemy

Gratuluje zdooolniacha

Tak w ogole wkurza mnie jakas rywalizacja miedzy mamuskami. Ostatnio dodalam na fb filmik malej bawiacej sie na macie edukacyjnej, a moja znajoma napisala '' jeeee ona jeszcze sie bawi na macie??moj Kubus jak sie go polozy na macie to turla sie po calym pokoju...''
Fajnie, ze Kubus ma prawie pol roku a Lenka 6 tygodni :p
Ehh mnie też takie coś straszni irytuje. A wiem, że na pewno się z tym spotkam. Dla mnie Franek jest jednego dnia najpiękniejszy na świecie a czasem ma takie miny ze mowie mu ze jest brzydalem mamusi i i tak go kocham Ale nie wyobrażam sobie żeby się np. martwic ze czyjes dziecko jest ladniejsze czy umie wiecej - to chore takie wspolzawodnictwo.

Cytat:
iza podoba mi sie ta mata bo jest taka inna niz te tradycyjne

a ktoras tutaj szukala zabawek i wszytskiego co zwiazane z sowami prosze http://allegro.pl/lamaze-sowka-oliwi...607366795.html

Tak - dziękuję za pamięć. Czekam na dostawę takiej dziewczyny ze Szczecina - ma miec ptaka i sowę za parę dni, to mama mi odbierze i przywiezie - no i ceny ma nizsze kolo 30 paru zlotych jak monti pisala

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Koleżanka trzymała w kojcu, bo twierdziła, że dziecko zrobi sobie krzywdę jak zaczyna raczkować.
Moja potrafiła wsunąć się pod łóżeczko tyłem i drzeć się, bo do przodu jeszcze nie umiała wędrować, to usłyszałam, ze narażam dziecko na niebezpieczeństwo. :/

A moja teściowa latała za Kaśką z poduszką po podłodze, żeby sobie krzywdy nie zrobiła.
Z reguły kładła ją na wersalce robiła zapory z poduszek i niby tam miała się uczyć raczkowac.
Fajne takie życie w kojcu - duzo uczy np. ze moja mama jest pier****

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:06   #4060
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
tak tak a poza tym tż będzie z nim siedział jakoś musimy dac radę
to na pewno sie uda

marsylia a te zabawki mozna kupic na allegro od tej dziewczyny ze szczecina ?? bo fakt ceny sa wysokie

Eliza 14.05.2014

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-05-15 o 18:09
Stary 2011-05-15, 18:21   #4061
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
to na pewno sie uda

marsylia a te zabawki mozna kupic na allegro od tej dziewczyny ze szczecina ?? bo fakt ceny sa wysokie

dzięki kochana

Stary 2011-05-15, 18:36   #4062
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
niektórzy to się chyba dowartościowują takim dogadywaniem

w wawie tez pada i 14 stopni
chyba tak, ale wkurzają tym innych ludzi

Cytat:
oo kurcze nawet nie pomyślałam o tych czyhających niebezpieczeństwach ... i o kojcach zapomniałam ... brrr

moja mama jak przychodzi do niej mój 6 miesięczny siostrzeniec to właśnie kładzie mu koc na podłogę i rozrzuca różne bajery typu plastikowy talerz itp
bo zabawek nie ma

i śmiejemy się z niej że ona przewrażliwiona jest bo pod ten koc ona mu kołdrę kładzie żeby miał miękko jak się przewróci
on nie raczkuje, siedzi i to tak nie pewnie,
czasami głową w podłogę przyłoży
takie domowe bajery to dla dzieci czasem najlepsza zabawa
moj kuzyn jak miał chyba 2 czy 3 latka to najlepszą zabawką dla niego były patelnie

Cytat:
ja właśnie kupiłam dywan do salonu,
z myślał o tym, żeby mała się na nim bawiła

i muszę przyznać, że nawet dobrze to zrobiło pokojowi, od razu jest przytulniej,
choć wcześniej nie chciałam, bo nie lubię wszelkich zbieraczy kurzu

a oczywiście w prezencie na urodzenie małej najwięcej ludzi przyniosło mi pluszowe pozytywki
niektórzy zapytają o prezent co kupic, ale cała reszta kupuje to co sami chcą, a niekoniecznie nam się to podoba

Cytat:
ja juz zacyznam myslec o jakiejs podyplomowce tylko nie wiem co ??
Cytat:

Montii bidulko ja gdyby nie to co napisalam wyzej to tez bym stawiala na wrzesien w koncu "kampania wrzesniowa" to dobra rzecz
ja też w ciąży spięłam swe szanowne pośladki i napisałam prace mgr i obroniłam si ę, bo wiedziałam że pptem będzie gorzej....
ale teraz już mysle o podyplomowce
tylko jeszcze nie wiem kiedy: czy w tym roku czy w następnym....

dziewczyny, które miały cc
czy zaczełyscie juz jakieś cwiczenia????
ja bym chętnie pocwiczyła, bo został mi mały flaczek na brzuchu
i niekoniecznie to mi się podoba
ale nie wiem co mogę robić....

a i moje dziecie jest strasznie niespokojne ostatnio
każdy najmniejszy szmer a ona odrazu się wybudza i rączki w górze
tak jakby miała jakieś lęki
martwie się tym
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:46   #4063
traicionera
Zakorzenienie

iweczka, to jest odruch moro, zupełnie normalna rzecz u takich dzieciaczków
ja to nazywam wróżka, bo tak mi się kojarzy, ze Nadunia tymi łapkami jakby czarowała, jeszcze przy tym tak wzdycha śmiesznie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:55   #4064
Ewelqa1985
Zadomowienie

iweczka bylam na silowni popytac co i jak powiedzialy mi panie w recepcji ze tylko po uzgodnieniu z ginem moze zaczac cwiczyc i on ma powiedziec jakie moge cwiczenia wykonywac wybieram sie wiec do niego w tej sprawie od mojego cc minelo 9 tyg i 2 dni

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 18:59   #4065
diatoma
Zadomowienie

ło matko, w koncu was nadrobilam. jestem w ciaz u rodzicow.
tz dzis pojechal i jutro do nas wroci,bo bedzie w pokoju Tyma malowal szablon.kurcze ale zla jestem bo maly ma chrypke. w piatek po kapieli, siedzialam z malym w pokoju, a tż z moim tata stwierdzili ze w domu za goraco i otworzyli łaczni5 okien. w koncu wychodze i mowie co tak zimno. a wczoraj tz wyszedl z malym pochodzic przed domem bo slonko bylo, a ja z mama do sklepu skoczylysmy, wracamy, a Tymek w wozku lezy w najwikszym wy✂✂✂✂owie wietrznym przed domem a tatus z moim bratek grzebia przy motorze. szlag mnie trafil. i teraz jak maaly placze to skrzeczy jak zana.nie ma goraczki, ale ten plachcz jest taki jakby z chrypka. nie ma to jak byc odpowiedzialnym.

jej jak sie ciesze ze ja sie juz wyuczylam, bo mam wrazenie ze jestem odmozdzona po tej ciazy ii teraz jak z malym sama siedze. trzymam za was kciuki!!! glowa do gory. w sumie jestescie troszke mlodsze ode mnie,wiec powinno byc latwiej. apropo ja skoncyzlam wczraj 27 lat, a tymo dzis konczy 2 miesiaceale ten czas leci.

kupki od wczoraj nie bylowe wtorek mamy wizyte w sprawie przepukliny.

Montii jechalam z małym na przednim siedzeniu, bo mamy wersje dla dzeicka, w koncu sie przydala, bo nie ma poduszek z przodu od strony pasazera.

wiecie,co juz niezle w domu podlaowalam baterie,i jak jeszcze tydzien pobede u rodzicow to bedzie w sam raz, zanim wroce do chorej rodziny tz

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:59   #4066
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
iweczka, to jest odruch moro, zupełnie normalna rzecz u takich dzieciaczków
ja to nazywam wróżka, bo tak mi się kojarzy, ze Nadunia tymi łapkami jakby czarowała, jeszcze przy tym tak wzdycha śmiesznie
a wiesz czytałam o tym, ale nie skojarzyłam jakoś teraz
dzięki za informacje

Cytat:
iweczka bylam na silowni popytac co i jak powiedzialy mi panie w recepcji ze tylko po uzgodnieniu z ginem moze zaczac cwiczyc i on ma powiedziec jakie moge cwiczenia wykonywac wybieram sie wiec do niego w tej sprawie od mojego cc minelo 9 tyg i 2 dni
a ja gapa zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie
terz mam przjsć dopiero za 2,5 m-ca.....
bo tak iść i wywalic 150 zeta mi sie nie usmiecha...
ehhh ta moja skleroza
Stary 2011-05-15, 19:00   #4067
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
mam pytanie :

Macie może nawilżacze powietrze ? Jakiej firmy ? Zadowolone jesteście ?

Ja zamierzam kupić i nie wiem jaki ...
ja wlasnie kupilam wczoraj cos na bazie kropli olbas dla dzieci ulatwiajacy oddychanie...zwyky taki do gniazdka wkladany...ale faktycznie noca sie lepiej oddycha ale wklady drogie.... niczego innego nie mam
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:02   #4068
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
tz dzis pojechal i jutro do nas wroci,bo bedzie w pokoju Tyma malowal szablon.kurcze ale zla jestem bo maly ma chrypke. w piatek po kapieli, siedzialam z malym w pokoju, a tż z moim tata stwierdzili ze w domu za goraco i otworzyli łaczni5 okien. w koncu wychodze i mowie co tak zimno. a wczoraj tz wyszedl z malym pochodzic przed domem bo slonko bylo, a ja z mama do sklepu skoczylysmy, wracamy, a Tymek w wozku lezy w najwikszym wy✂✂✂✂owie wietrznym przed domem a tatus z moim bratek grzebia przy motorze. szlag mnie trafil. i teraz jak maaly placze to skrzeczy jak zana.nie ma goraczki, ale ten plachcz jest taki jakby z chrypka. nie ma to jak byc odpowiedzialnym.

jej jak sie ciesze ze ja sie juz wyuczylam, bo mam wrazenie ze jestem odmozdzona po tej ciazy ii teraz jak z malym sama siedze. trzymam za was kciuki!!! glowa do gory. w sumie jestescie troszke mlodsze ode mnie,wiec powinno byc latwiej. apropo ja skoncyzlam wczraj 27 lat, a tymo dzis konczy 2 miesiaceale ten czas leci.

Montii jechalam z małym na przednim siedzeniu, bo mamy wersje dla dzeicka, w koncu sie przydala, bo nie ma poduszek z przodu od strony pasazera.

wiecie,co juz niezle w domu podlaowalam baterie,i jak jeszcze tydzien pobede u rodzicow to bedzie w sam raz, zanim wroce do chorej rodziny tz

Diatoma, STO LAT!!!!!!!!
Stary 2011-05-15, 19:07   #4069
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja mam lenia w doopie i po prostu w ogóle nie chce mi się uczyć, ZERO ZERO ZERO w ciazy mialam motywacje bo nie chcialam z porodówki gnac na egzamin a teraz? najwyżej we wrzesniu zdam wszystko i taka moja motywacja...eh
Stary 2011-05-15, 19:11   #4070
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a wiesz czytałam o tym, ale nie skojarzyłam jakoś teraz
dzięki za informacje

a ja gapa zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie
terz mam przjsć dopiero za 2,5 m-ca.....
bo tak iść i wywalic 150 zeta mi sie nie usmiecha...
ehhh ta moja skleroza
mnie tez nie wiec zadzwonie zapytam go co i jak i polozna ktora u niego siedzi wystawi mi zaswiadczenie mam nadzieje

diatoma ja juz nie taka mloda w lutym 26 skonczylam

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 19:16   #4071
trzyrazyi
Zadomowienie

TRACIONERA w sumie moja płakała łzami już w pierwszym tygodniu życia, jakoś 4-5 dzień.

Z twojej cory to niezla zdolniacha,zacznie chodzic w wieku 5 miesiecy a zdania zacznie skladac jak skonczy 6

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-15 o 19:19
Stary 2011-05-15, 19:21   #4072
Ewelqa1985
Zadomowienie

diatoma sto lat za wizyte Tymka

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 19:30   #4073
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
to na pewno sie uda

ewelqa to ta dziewczyna
http://allegro.pl/show_user.php?uid=208246

ma miec dostawe za kilka dni ze stanow - a ceny ma jednak przystepniejsze

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:31   #4074
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

sto lat, sto lat

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
TRACIONERA w sumie moja płakała łzami już w pierwszym tygodniu życia, jakoś 4-5 dzień.

Z twojej cory to niezla zdolniacha,zacznie chodzic w wieku 5 miesiecy a zdania zacznie skladac jak skonczy 6
nie no, bez przesady
jeśli się do mnie wrodzi, to późno będzie chodzić
jedna rzecz robi szybciej, inna wolniej (trzymanie główki)
normy normami, a każde dziecko jest inne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-15, 19:37   #4075
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
ewelqa to ta dziewczyna
http://allegro.pl/show_user.php?uid=208246

ma miec dostawe za kilka dni ze stanow - a ceny ma jednak przystepniejsze
dzieki Ci dobra kobieto

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-05-15, 19:59   #4076
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

moja tez plakala jakos od poczatku pierwszy czy drugi tydzien

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:01   #4077
traicionera
Zakorzenienie

mój tata to się śmiał, ze po mnie taka płaksa jest, bo ja zawsze miałam oczy na mokrym miejscu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-15, 20:11   #4078
Krusiak
BAN stały

Dziewczyny co myslicie o tych klapeczkach emu bo chce zamowic a maz sie smieje ze to domowe ;-/ mnie sie podobaja co sadzicie??
http://www.ivillage.com/emu-australi...uIiI1MpfqYIg==

marsylia widze,ze mnie rozumiesz ;-) JANEK SZALEJE MAKSYMALNIE ;-// nA WSZYSTKO SIE PRZYGLADA MIALAM DZIS BLUZKE W ZEBRE TO AZ ZEZA ROBIL ;-))
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:16   #4079
traicionera
Zakorzenienie

Takie malutkie dzieci lubią bardzo czarno-białe kontrasty i wyraźne wzory

mi by było w takich kapciach za gorąco , ale są fajne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-15, 20:19   #4080
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Takie malutkie dzieci lubią bardzo czarno-białe kontrasty i wyraźne wzory

mi by było w takich kapciach za gorąco , ale są fajne
Zamorduje!!! TO NIE KAPCIE!! HE HE
to japonki takie do smigania na ulicy i w nich jest chlodno bo to merynoski ech dobilas mnie tymi kapciami to samo co moj maz...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości