|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
SKŁADNIKI: mąka pszenna [1.5 szklanki] soda oczyszczona [1 łyżeczka] proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki] cukier [1 szklanka] kakao [3 łyżki] sól [1 szczypta] banan [2 szt.] olej [1 szklanka] jajka [1 szt.] czekolada mleczna [100 g] Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy składniki suche, czyli mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier, kakao i sól (naprawdę ciut), a na koniec drobno pokruszoną/startą czekoladę (mleczną lub gorzką, jak kto woli, choć lepiej smakuje tu mleczna). Dokładnie wszystko mieszamy. W drugiej misce gnieciemy dokładnie (lub miksujemy, choć wtedy smak bananów jest mniej wyczuwalny) 2 banany. Do gotowej masy wbijamy jajko i wlewamy szklankę oleju. I znowu dokładnie mieszamy i całość dodajemy do suchych składników. Wymieszać trzeba naprawdę dokładnie. Ciasto wyłożyć do foremek i piec w temperaturze 180* przez około 20 minut. W necie znalazłam, robiłam kilka razy, super ![]() Dziękujemy w imieniu Agatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Szaja dziękuję
![]() ![]()
#4503 |
Rozeznanie
|
to może i ja się skuszę na tego mopa parowego... muszę zacząć urabiać tż-ta
![]() edzia super, że wszystko się udało! pokaż prezenty ![]() szaja solenizantka jakoś wydoroślała od ostatniego zdjęcia ![]() ![]() curly Ala świetnie wygląda jak tak biega z rączkami w górze, no i słychać, że mała gaduła ![]() silpe ja też nie wiem jak to będzie z rozmiarówką ![]() ja to nie nie mam pojęcia jakie prezenty na roczek bo na chrzciny mimo że Wiktor dostał większość kasy to i tak kupę zabawek w tym bujak, bujako - jeździk itd ok zmykam bo mamy randkę z mężem ![]() ![]()
#4504 |
Zakorzenienie
|
szaja - agu swietna a jakie ma włosy
![]() ![]() ![]() laseczki nie zapomnijcie o mojej prosbie o tym mopie kurka obwód mierzyłam i zapomniałam ![]() 42 miała jak miała poł roku ![]() a miałam zapytac jak wzrastały wam wielkosci głowy i klatki piersiowej !! musze sama nadzorowac bo u mnie w poradni katastrofa jak nie upomnisz i nie powiesz to piecatke walna zdrowe i koniec zdiecia z roczku ma sis bo to ona latała z aparatem ![]() pojechałam do jysk dałam paragon przyszedł taki przystojniak i wreczył mi nowy blat ![]() ![]() ![]() Amelia dzis cały dzien taka nieznosna temp brak aptetyt dopisuje wiec stawiam na zeby nawet na stojaco ja kapałam i wiecie co mi zrobiła przegryzła smoka w butli i mleko piła z niekapka ale nie wiem czy ten niekapek to dobra sprawa on ma plastikowy ustnik ze słomki pije fakt ale nie wieczorne mleko musze cos wykombinowac poradzicie jakis kubol ? ale bez słomki aha dowiedziałam sie ze niby na kubkach pisze zeby nie podawac w nich mleka ( nie wiem dlaczego) i ze niekapki tak samo maja wpływ jak zwykle butelki na wady zgryzu a butla dodatkowo na próchnice czy wiadomo cos wam niby ze zawitkowski powiedział ze dzieci które pija z kubka podwijaja jezyk jak niemowlaki i ze wtedy powstaja wady zgryzu i zle wymawianie niektórych liter k r itp ?? Szaju a dlaczego 80 % prezentów no wiec tak Ami dostała pisakownice i basen w kształcie muszelki , zestaw sprzatajacy +pralke z zelazkiem 2xpo 100 zł z zcego najbardzioej sie ciesze dołoze i bedzie spacerówka ![]() ![]() http://boboraj.pl/product_info.php?products_id=2276 po 2 dziewczynki lubia wozki głebokie + spacerowe i w zyciu bym za te cene tego wózka nie kupiła ale tesciowa sknera po 3 mamy tej samej firmy wózek tylko niższy i bez tych plastików do karmienia dostałam za darmo tesciowa wiedziała o tym i nawet powiedziałam ze to za wczesnie i wózek postoi z pol roku na strychu i wogole sztywna atmosfera
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-05-15 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
No to faktycznie, chyba prezent na odwal się, nie lubię tak :/
U nas w sumie podarki trafione, ten kuń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() A my dzisiaj mieliśmy skromną imprezę urodzinową ALi dla znajomych,za tydzień robimy dużą imprezę urodzinową dla rodziny i tym razem będzie duży tort mam nadzieję,że nic mi nie stanie na porzeszkodzie i sama robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Curly fajne fotki. Też mamy skoczek zebrę po Michale
![]() Edzia fajnie, że udało wymienic się ten nieszczęsny blat ![]() Szaja tak jeszcze raz czytam ten przepis i fajny bo bezmleczny. Michał będzie mógł te muffiny jeść, tylko wersję bez kakao mu zrobię ![]()
#4508 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26921533]
A tu nasze foteczki: A teraz mąż składał jeszcze konika bujaczka dla małej. Agatka tak padnięta, że spała ładnie do 8 i po 10 znów padła ![]() ![]() dawalyscie-gdzies-link-na-torty?szaja-podzie-lsie-przepisem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za odp.na temat obwodu głowki..Moja ma 47cm i wydawało mi się,że to dużo... Mam do Was pytanie z innej beczki..czy kttóraś z Was malowała sciany w pokoju dziecka farbą fluorescencyjną?Chciałam namalowac małej na suficie drogę mleczną,która w nocy będzie ''świeciła''.Mam już na ścianie naklejki ale chciałam jeszcze cos sama domalować. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-05-16 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Hi po weekendzie!
![]() ![]() ![]() ![]() Edzia super, ze impreza sie udala! Prezenty tez fajne ![]() I z blatem od stolu sie udalo! Czyli mieliscie dobra passe ![]() Agu Szajowa ma swietne loczki ![]() Tort niesamowity ![]() Prezenty tez wspaniale. Fajny ten konik ![]() Curly, fajnie Ci mala zaczela chodzic. I zdjecia sliczne. Panna ma ladna sukienke i uroczo wyglada w tej urodzinowej czapecce. U nas na urodzinach tez takie czapki zaserwowalismy wszystkim gosciom ![]() Malvina dostala na urodziny slimaka na biegunach/lub kolkach. W sobote skumala co robic z pieskiem na sznurku, tzn. ze mozna go ciagnac, wiec chodzila i ciagnela tego pieska pol dnia. Wczoraj za to usiadla na slimaka, sznurek od pieska wziela do reki i kazala sie ciagnac na tym slimaku a piesek jechal za nia. Moja mama, ktora robila za woznice juz wysiadala ale trzeba bylo ciagnac bo piesek musial chodzic ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- I jeszcze: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla Ciebie i dla mamy Kropki ![]()
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
poczytałam, ale nie pozaznaczałam gdzie komu miałam coś napisać... ![]() No tak ogólnie : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cudne zdjęcia Waszych pociech: Curly - taka wesoła córeczka-super!, Szaja - ależ Agu ma włoski ![]() ![]() Edzia, no szkoda tej szyby, ale widzę te, ze wszystko się dobrze zakończyło ![]() Co do mopa to nawet nie wiedziałam, że takie cuda są ![]() ![]() Ale miałam niemiłą przygodę.... w piatek koleżanka przyjechała i zaprosiła mnie na wieczorne wyjście "w miasto" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ja nie Szaja ale pozwole sobie odpisać...w końcu niedawno sama o to samo pytałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26937462]No to faktycznie, chyba prezent na odwal się, nie lubię tak :/
U nas w sumie podarki trafione, ten kuń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chodz sie zamienimy ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja bratanica miała super głeboki ze spacerowym lekki cały wózek na psasch skórzanych jak kiedys były normalnie cud malina sie prowadziło wózek niestety przeszedł swoje i wyladował pare dni temu na smietniku Klaudia bawiła sie nim chyba 5 lat a drogi nie byl wystarczyło tylko przejsc sie po sklepach tesciowa moja zreszta jest zdania im f\drozszy prezent tym jej ego i uwielkbienie wieksze mimo ze to badziew itp a tak naprawde tov nikt nie wie ile ta rzecz kosztowała ona ma sie podobac a nie kosztować powiedz sama ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Danielku Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!! Wszystkiego Naj od Amelki i jej mamy
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
witam
![]() obudziłam się z potwornym bólem głowy ale to chyba ciśnienie, no i znowu te czarne chmury ![]() szaja prezenty fajne a takie rowerki to myślę, że większość z nas dostanie, poza tym zauważyłam, że jak nam się nie podoba jakaś zabawka to dzieciakom bardzo (u nas tak jest z bujakiem niby kubusia puchatka - niby bo ma wydłużony nos ![]() edzia ty to masz przeprawy z tą teściową ![]() ![]() curly ślicznie Ali w tej sukience ![]() yolanda to dobrze, że znalazł się taki uczciwy i młody ![]() ![]() aaa i przypomniało mi się, że miałąm powiedzieć, że Wiktor też tak śmiesznie robi noskiem dziewczyny ponawiam prośbę o pomoc w sprawie szparagów ![]() i chciałam się pochwalić, że już mam posprzątane i zaraz zabieram się za obiad ![]() ![]() Danielku, cudownego dzieciństwa i wszystkiego co najlepsze
#4514 |
Zakorzenienie
|
yolanda ale ci się trafił znalazca, oby jak najwięcej takich uczciwych ludzi
![]() edzia no to faktycznie, tez nie lubię takich zabawek na wyrost. Moi rodzice na roczek Michałowi kupili samochód zdalnie sterowany (taki od 4 lat), nie dość, że się dziecko na początku tego bało, to jeszcze na drugi dzień był już połamany. Tylko kupa kasy wydana a auto w śmieciach, przeciez takim małym dzieciakom nie kupuje się takich delikatnych zabawek:/Wystarczy zapytać mnie co jest potrzebne, a nie iść do zabawkowego i kupić byle co. panna migotka nie pomogę ze szparagami, nigdy nie gotowałam ![]()
#4515 |
Rozeznanie
|
dilayla
![]() po odstawieniu polecam herbatę z szałwii, ohydna ale działa, noi odciągać tylko do momentu ulgi i to nie za często
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie lubię takich zabawek.. Mi babcia tak kupowała. Na roczek dostałam płaczącą lalkę której się bałam i po kilku dniach wylądowała w koszu ![]() No a przecież 20 lat temu nie mało kosztowała. I tak było co roku. I jestem pewna że Blance tez kupi lalkę. A ona na lalkę to ma kompletną olewkę ![]() Taki prezent na odwalenie. Wole jak ktos się mnie pyta co kupić, albo po prostu daje kase a ja kupuje to co uważam za potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilka nowych fotek z maja ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Ona, Twoje zdjecia zawsze mnie stresuja...bo moje sa takie byle jakie
![]() PIEKNE! a na piewrszym zdjeciu przy tym pienku maly wyglada jak grzybek ![]() Migotka, jakie masz szparagi? Ja polecam zielone. Moze nie sa az tak smaczne jak biale ale latwiej sie gotuje i nie beda lykowate. Ja gotuje na parze okolo 30 min albo az zmiekna (musisz pomacac) a wczesniej odcinam troche koncowki, albo zanurzone w wodzie po prostu. Nie sole ale dodaje ciut mleka do wody. Po ugotowaniu polewam maslem albo zapiekam z boczkiem lub prosciutto di Parma ![]()
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() Ta kuchnia fajna ale ja o takiej pomyśle dopiero pod choinkę. Lala najbardziej mi się podoba ![]() Mysmy klupili Oli z pieniędzy z chrzcin ten domek Tomy http://www.zabawkiph.pl/tomy-domek-n...jny-delux.html i tą zebrę co Ala dostała.Fajna jest ale mogłaby się jeszcze bujać i byłoby super. Wczoraj się pozbyłam jumperoo i na jego miejsce wskoczyła zebra.Na razie Ola chodzi koło niej i siedzi ale nie umie sie obracać. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
ja znów wpadam jak po ogień.
Agu i Ala - ![]() Szaja - torcik pysznie wygląda ![]() Edzia - jak dobrze, że z tym blatem się udało Ona - muffiny polecam z bloga "majanowe pieczenie" czy jakoś tak... Dilayla - jednak są uczciwi na tym świecie ![]() co u nas? Ewa się rozkręca. gdy stoi i sama się czegoś trzyma, to chętnie się puszcza i przechodzi samodzielnie po kilka kroczków, gdy trzyma ją któreś z nas, nie chce się puszczać ![]() nocki coraz lepsze, przeważnie budzi się tylko raz i wcale dużo nie pije z cyca, więc myślę, że jesteśmy w dobrym momencie, żeby w końcu zacząć się z nim żegnać. nie wiem tylko, co zrobić, żeby ją do porannego mm przekonać. ten bebilon śmierdzi i jej nie smakuje, nawet jak próbowałam jej na nim kaszkę robić, to też jej nie jadła. polećcie coś lepszego w smaku i zapachu, plizzzzz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie szałwie zreszta kiedys piłam i ja i rumianek tylko miety niet... bleeeee a chciałam powiedziec ze chciałysmy sie pochwalic wózkiem bratanicy i odpadły kokardki a włozylismy tak tylko lale panno migotko Amelia ma pociagłą głowe i dlatego mamy 46/47 mysle ze jakby była okragła to by ze 3 miała mniej a pytałam o te proporcje amelia miała ....................głowa ............... klatka................... waga przy urodz 32 . ................. ---- .................... 3220(przy wyjsciu3010) 6 tyg .........37 ....................... 38....................... ... 4700 4 ms ..........41............. ........... 42 ......................... .6800 6ms ..........42,5........... ......... 43,5 ..................... 8200 12ms......... 46/47 ................ 46/47 ...................9500 co do wagi nie jestem pewna bo nie raz sie okazywało ze zle wazyła chodziło tylko o przyblizony przyrost masy zeby wiedziec jak dziecko sie rozwija ( tak mi powiedzieli) co do zrostu to Amba fatima ani razu mi jej nie mierzyli ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-05-16 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Wy o kroczkach a moja dopiero raczkować zaczyna ![]() Tort także robię, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
A czy któreś 11miesięczne dziecko na wątku ma obwod główki 43cm?
Bo moja to chyba najmniejszą ma głowe na wątku. Tak myślę,ze Agu od Szaji też nie ma za dużej ![]() Moja śpi od 2h-łazienka zrobiona na błysk.zupa wstawiona,sernik wstawiony. Pewnie zaraz się obudzi. Dziewczyny napiszcie jakich firm macie te mopy na pare.Ja widziałam jeden u mnie ale czy dobry to nie mama pojęcia.Był taki z nakąłdką do czyszczenia wykładziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
My już zdrowe, obyło się bez antybiotyku ![]() Niunia a Laura na co jest/była chora? Moja też na sam koniec miała sam kaszelek, ale osłuchowo było ok. Pani doktor zaleciła syrop Prospan, ale zapominam jej dawać ![]() Yola jednak są uczciwi ludzie na tym świecie ![]() Ona zdjęcia ![]() Kardashi super zaproszenia!!! Zaciekawiłyście mnie dziewczyny tym mopem parowym... muszę o tym poczytać. Szaja pięknie Agatka wyglądała ![]() Edzia no niektórzy nie mają wyobraźni ![]() ![]() Curly piękna Alunia ![]() Szaja co do roweru to powiem Ci, że Agatkowy jest super!! Karolisia dostała o taki: http://allegro.pl/rowerki-animals-ma...581448805.html niebieski ryś Jest okropny po prostu, do tego w kółkach ma chyba z milion kulek, które przy każdym ruchu hałasują a do tego na głowie ma przyciski od melodyjek, które dają tak po uszach, że aż bębenki bolą i nie można tego ściszyć. No nie znoszę go i nie wyobrażam sobie wyjść z nim do parku, bo tam mnóstwo dzieci w wózeczkach śpi a on tak ryczy, że niedobrze się robi. Ble... ![]() Zmykam na spacer, zajrzę później, pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Witam
Siedze w krzaczorach i cięzko mi wyjść ![]() Złoże tylko najlepsze życzenia urodzinowe dla solenizantów ![]() i napisze, że mop parowy tez bardzo mocno mnie zainteresował, tym bardziej , że moje dziecko w sobotę wstało o 4 (!!!!!!!!!) i jak włączyłam TV, to akurat leciały tele-zakupy i była reklama takiego właśnie mopa za jedyne 499zł (!!!!!!!!!!!) ![]() A te co co polecała kardashi sa na allegro za jakies 130zł ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A i nie wiem jeszcze co kupić Małej na prezent na roczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
curly, Alunia
![]() ![]() szaja, Agatka również ![]() ![]() ![]() ona, zdjęcia cudne jak zwykle ![]() Dilayla, gratki za odstawienie synka od piersi ![]() ![]() Bruno - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!!! ![]() U nas wszystko ok, spędzilismy świetny weekend na wyjazdach i odwiedzinach u znajomych i rodziny.
![]() |
#4528 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mały model ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Raczkowanie
|
Biri, no była chora- angina i ospamox który brała za krótko, wrócił kaszel wykrztuśny z flegmą i katar.. Kaszel taki duszący w nocy, aż płakała... teraz od piątku augumentin i jest jakas tam poprawa ale moim zdaniem powinna byc juz zdrowa
![]() cieszy mnie że u Was obyło się bez antybiotku ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dairanna moja ma 43/44 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Helou
![]() Pamiętacie mnie jeszcze?? ![]() Wyłażę z krzaków życzę wszystkiego najlepszego roczniaczkom, gratuluję kroczków Adriankowi ( przeczytałam na fejsie ![]() Jak mam coś mądrego do powiedzenia to piszę: 1. My mamy H2O mopa, ja wolę przelecieć viledą bo jest szybciej i dla mnie dokładniej ale moja teściowa uwielbia to ustrojstwo ( kupiliśmy jej na gwiazdkę ![]() Jakoś nie jestem przekonana, dla mnie to on nie myje tylko zbiera brud i roznosi z miejsca na miejsce, ewentualnie może po umyciu podłogi dobre do "wyparzenia"... ale wiem że dużo osób chwali, moja mama na przykład bardzo, ale ona z kolei myje codziennie to nie zdąży jej się pobrudzić ![]() 2.Przepraszam , ale rowerki koszmarne ![]() ![]() I dziwna rzecz - Jasio od przedwczoraj jakby dopiero odkrył rączki... zaczął je oglądać, skłądać jak do modlitwy i takie tam. Jest manualnie sprawny ale jak go uczyłam brawo albo kosi kosi to nie łapał, i miał zwinięte. Dzisiaj podczas układania kółeczek na patyk jak zawsze biłam mu brawo że ładnie, a on... jakby nigdy nic tez zaczął i normalnie nagle się nauczył... brawo brawo i kosi kosi łapci...a zaciesz przy tym ma że hej. wcześniej ni w ząb, szczerze mówiąc nawet go przestałam uczyć, stwierdziłam ze może musi sam do tego dojrzeć... rozumiecie coś z tego??????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.