|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
kasia1361
![]() Zytus miałam podobne odczucia jak odwiedziła nas córka kuzynki, mała miała tyle energii w sobie, że mi szczena opadała, ale myślę, że podejście do swojego dziecka ma się jednak inne, no i bardzo fajny masz brzucholek ![]() Lolka1212 za wizytkę Grazin o rany ale miałaś przeżycia gusiagatko Ty też masz dzisiaj wizytkę ? pytanie mam - jak długo czeka się na wyniki z paciorkowca ? dzisiaj się zaczął 39 tydzień, mężu zapowiedział mi wczoraj wieczorem inspekcję mojej torby szpitalnej więc muszę jeszcze raz ją przejrzeć czy wszystko jest i niech sobie stoi i czeka. dzisiaj nocka była prawie do przeżycia, spałam cały czas, ale taka jakaś niespokojna byłam, wierciłam się, jak obracałam się z boku na bok to mnie bardzo brzuch bolał, stopa dalej jest spuchnięta ale na szczęście mniej i czekam na wizytę żeby się dowiedzieć jak sprawa wygląda
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Grażyno kochana - musiałam przeczytać Twój post! Wiem co przeżyłaś! Zdarzyło mi sie to jakiś rok temu, też moge nazwać to jakimś lękiem paniki. Człowiek popada w taką paranoje że nerwy go kończą.
Mi też zdrętwiała prawa ręka, nogami mi trzęsło jak galaretą a jak kazałam mamie zadzwonić po pogotowie to nie wiedziałam jak sie "pogotowie" nazywa i wtedy już myślałam że umieram! Ale zwymiotowałam ze 3x, wypiłam rumianek i po 10 minutach przeszło - koszmar to mało powiedziane!
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja pisze sie przypomniec, ze ciagle chcialabym zagladac, ale nie mam czasu w ogole , problemy laktacyjne mnie wykanczaja, slimaczacy sie pepek itp ![]() mam gory i doliny ale obiecuje opisac wam porod w wolnej od zmartwien chwili, gdzie przespie wiecej niz 2,5 godizny pod rzad ![]() powodzenia w porodach mamuski
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wychodzę ![]() z okazji 39 tygodnia ![]() do później ![]() Rodzić laski, rodzić !! |
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
gusia to trzymam kciukaski
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia, Gusiagatko
za wizytki ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Anulka wybaczamy Widzisz my jeszcze mamy mnostwo czasu i czasem juz mam brak pomyslu jak go zabic Okna pomyte, pokoik gotowy, wszystko poprane i poprasowane... no juz nie wiem Mam nadzieje, ze problem laktacyjny i brzydki pepuszek pojda w cholerke
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, trzymaj się dzielnie
na pocieszenie powiem, że my niedługo też przez to będziemy przechodzić a wy już będziecie mieć wszystko obcykane.Zaczynam dzisiaj 40 tydzień, ciekawe czy coś się wykluje
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za koszmarny program leci na Polsat Cafe
MoniaK gratuluje 40 tygodnia no i oby sie cos zaczelo dziac nie? ![]()
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
paciorkowca hoduja 3 dni i po 3 dniach sa wyniki
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
noooo
oby u Ciebie również, bo przecież Ty też zaczynasz
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK ooo 40 zaczynasz, super
jestem, o tydzień za Tobą ![]() JanuszAgnieszka dzięki za odpowiedź, się tak zastanawiam czy nie zrobić sobie w labku koło mnie, zamiast czekać do wizyty a za tamto co kurier nawalił mi oddadzą pieniądze
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1633 |
|
Moderatoreska
|
Przyszłam się przywitać
![]() Dzień dobry ![]() U nas spokojnie, daję sobie radę sama z chłopcami Oby tak dalej było ![]() Dziś idziemy na spacerek w koncu pogoda się poprawiła, muszę do księgowej iść i do banku więc chłopcy będą mieli spacerek
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie rozpadłaś?
Przyszłam ogłosić, że trzymam kciuki. Ps. Mój syn ma dzisiaj rok. Mogłabyś się pospieszyć.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:47 |
|
|
|
#1635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześc kobietki
![]() Grazin współczuje wczorajszych przeżyć Dziewczonka nie martw się Będzie dobrze, napewno tylko kilka dni bedziesz w szpitalu. Nie smuć sięCytat:
szkoda ze ja tak nie mam...u mnie 16,5kg na plusie...będzie co zrzucać![]() Cytat:
U mnie cisza, nic się nie dzieje.... |
||
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wielkoludy
![]() U mnie noce kiepskie, biodra bolą, plecy bola. za każdym razem kiedy zmieniam bok musze targac ze soba na druga str fasolkę żeby ja pod brzuch wpakować, inaczej brzunio wisi i ciazy... eweska właśnie dzwoniła do mnie kolezanka z oddziału. Bedzie miała dzis harakiri...dwuch chłopaków ma. Najbardziej ja śmieszyło jak patrzyła na wózek dla swoich, wiadomo - szeeeroki i na pojedyncze - ze takie wąziutkie ![]() Grazin biedaczko |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, ale sie sie strachu najadłas!! Pierwsze co gdy zaczełam czytac Twoj post, przyszedł mi do głowy Siasiek, bo ona miała podobnie, ale później upewniłam sie, ze to po prostu był atak paniki.
Wiesz, w ciaży czegoś takiego nie przezywałam (i dzieki Bogu) ale przed ciążą, zdarzało sie... do tego stopnia, że np jechałam pociagiem miedzy domem a mężem i własnie tak mi się zaczynało robić - bałam się, że jak zasłabnę w polach to np nikt mi w pociagu pomocy nie udzieli i umre Analogicznie mi sie działo w samolocie, gdzie to juz w ogole dramat, bo pociag to choć co kilkadziesiąt minut sie zatrzymuje, a swiadomość zamknięcia w puszce na 11 km np na 5h to juz w ogole wariacja! Doszło do tego, ze przez jakiś czas jezdzilam pociagiem na odcinku 120 km z piwem babskim typu gingers czy redss bo to mnie rozluznialo ! Wspolczuje Ci Kochana i nie mysl juz o tym co bylo, bo tylko bedziesz sie nakrecala Kochane Dziewczynki, nie mam bujaczka !!!!! Który najcześciej kupowalyscie ??? Kurde na raty wszystko kupuje... Wazne, aby miał wibracje prawda ?? anulka, czesc Slonko!! Najlepszego dla Twojej Zosi, bo wczoraj chyba imieninki swietowała Masz córeczke dopiero tydzień, dajcie sobie czasu - pomału wszystko sie unormuje Trzymam kciuki, bedzie coraz lepiej ![]() MoniaK, juz 40 ?? kurde... tu same czterdziestki prawie na forum hihi Gratuluje Ci Niech to bedzie juz ostatni tydzien !! Gusiu i Lolus trzymam kciuki mocno za wizyty !!! My czerwcowe mamusie, musimy trzymac sie razem - nie mozecie rodzic przed czasem ![]() Klaterina, za 39 ![]() Aliczka88, współczuje analogicznego taku paniki Najgorsze jest, ze gdy człowiek coś takiego już raz przeżyje to potem ciągle drży aby się nie powtórzyło i sam siebie nakręca. Mam nadzieje, że to juz do Ciebie nie wróciło więcej i nie wróci?Ja sie boje, ze na porodówce wpadne w taką histerię i bede się bała, że umieram Teraz mnie to smieszy ale w chwili irracjonalnego strachu, cieżko przemówić sobie do rozsądku i znaleźć jakieś mądre wytłumaczenieMąz dzis zadzwonił (wczoraj jak mówiłam, dzownił raz, potem już nie zadzwonił a ja nie oddzwoniłam) Pytał kiedy przyjezdzam, ale powiedziałam, ze nie wiem i ze rozważam tez opcję porodu tutaj przynajmniej bede mogła liczyć na pomoc mamy, a tam.... Nawet nie mam gdzie jej położyc spac tzn hotel....Wiecie, jakie buraki te moje tescie - chociaż w nosie mam ich herbatke i wcale za nimi nie tesknie - ale jak pamietacie byłysmy z mamą w krk u lekarza w czwartek - to nie zadzwonili zaprosić np na kawe, herbate.. tylko cisza - jakby sie nic nie działo. Na pewno bysmy nie pojechały bo ja osobiście naprawde nie miałam ochoty, ale jak to o nich swiadczy... albo ja jestem jakas rąbnięta i przewrazliwiona, ale po prostu nie wyobrazam sobie sytuacji, gdzie tesciowa przyjedza do mojego miasta ze swoim synem a moim męzem do lekarza, a ja czy moi rodzice udajemy, że ich tu nie ma i sie po prostu nie odzywamy !! Co za wies !!
|
#1638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja sie kimnełam jeszcze dwie godzinki
takze juz sie lepiej czuje, tylko ta iopuchnieta twarz! conajmniej jakby mnie tż pobił... cała kuchnia garów na mnie czeka do umycia. masakra bo wczoraj nie tknelismy palcem.pije kawusie i jem ciasto. dziewczyny wiem ze wasze rady są idealne zeby zadzwonic do lekarza, ale ja sie bojeeeeeee. mam nadzieje ze to sie nie powtórzy. ale obeicuje ze jesli tylko jeden objaw powróci to od razu dzownie po pogotowie. oki??? ![]() Cytat:
mysle ze przenoszona ciąza to ogromne przeciążenie dla mojej psychiki. w sumie dobrze ze w czwartek pójde do szpitala jakby co bede przyjamniej pod opieką ... choc wolałabym urodzic szybko sprawnie i bez stresu... Cytat:
ale na rpawde obiecuje ze zadzwonie od razu jak sie cos zacznie dziac to dzownie Cytat:
chodzic w ciazy 42 tygodnie ja juiz mam masakre...Cytat:
![]() Cytat:
nie umialas xsobie przypomniec jak sie pogotowie nazywa.., dokładnie... a czesto Ci sie to powtarzało? znalazłas jakas przyczyne?? byłas u lekarza z tym?? wypije kawusie i musze sie brac za sprzatanie... bo masakra...
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
eweska no taki spacerek z dwójką musi być super, a jaki masz w końcu wózek ?
ja się zaraz biorę za ogólne porządki i prasowanie ciuszków, samo się nie zrobi
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daisy no nerwy są okropną chorobą... mnie juz wykanczas to ze mam przenoszoną ciaze, dzis 3 dzien po terminie, wiec ze to nie jakos mega długo, ale uwierzcie od 38 tyg jestem jak na szpilkach.... a jak mi juz gin powiedział o rozwarciu to myslaloam ze juz juz... a tu ciagle nic i takie napięcie... ojej ale mam roboty a checi brak
|
|
#1641 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko patrze ze Daisyy znowu problemy z mezem, tule kochana
![]() a my lecimy do helsestasjon zeby mala zwazyli i obejrzeli pepuszek. i czemu kupki nie robi, moze za malo je, nie wiem zobaczymy, trzymajcie kciuki ja wrzucilam kilka fotek do albumu ![]() caluski |
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Grazin u mnie tez wszystko stoi i czeka aż się za to wezmę więc dopije kawkę - ciasta u mnie brak niestety - i zmuszę się do roboty
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo Ci wspolczuje takich przejsc...ale wydaje mi sie ze powinnas jechac do szpitala...Takie dretwienie warg i jezyka miala dziewczyna, ktora lezala ze mna na patologii, okazalo sie ze miala niedotlenienie mozgu przez chwile, a to jest grozne dla dziecka...nie chce Cie straszyc, tylko wyrazam swoja troske
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin kochana wspolczuje ![]() ale nie lekcewaz tego cisnienie stanowczo za wysokie ![]() kiedy masz wizyte u gina? jak sie znowu takie cos powtorzy to albo wezwij pogotowie albo gnajcie do szpitala |
|
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy jak mi tylko zus kaske przeleje (cos zwlekaja w tym miesiacu
) to kupuje ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...604732490.html a ty masz biustonosz do karmienia? Ciągle nie wiem czy sie jeszcze wstrzymać czy kupić teraz. No bo jak mi jeszcze np urosną? Grazin u mnie w mieście po takiej akcji to na bank w szpitalu zatrzymali by cie już do rozwiązania...bo co innego by ci mogli zrobić niż obserwacja? No oprócz podstawowych badań...Sprawdzili by czy z dzieckiem ok, no i obserwacja... |
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sebek rusza sie normalnie. wczoraj po całej akcji jak sie połozyłam i juz normalnie czułam to fikał swoje harce. jeju mam nadziee ze to był ochwilowe...
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim koleżankom.
Grazin Gusia i Lolka trzymam kciuki za dobre wieści podczas wizyt. Daisy Miałam koszmarną noc i koszmarny wieczór bolało mnie : - kręgosłup - nogi - brzuch Objawy towarzyszące: - szał w brzuchu jakby mega disco - skurcze - twardnienie brzucha do granic możliwości - przerzucanie z boku na bok chyba ze sto razy - poduszka z między nóg wylądowała 15 razy na podłodze Można sobie w łeb strzelić ale czy to coś da?????????????
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiele zostało na pewno jak colkolwiek sie powtorzy to dzownie na pogotowie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Zosienka jest juz z nami
z okazji 39 tygodnia
Okna pomyte, pokoik gotowy, wszystko poprane i poprasowane... no juz nie wiem
na pocieszenie powiem, że my niedługo też przez to będziemy przechodzić a wy już będziecie mieć wszystko obcykane.

przynajmniej bede mogła liczyć na pomoc mamy, a tam.... Nawet nie mam gdzie jej położyc spac
do umycia. masakra bo wczoraj nie tknelismy palcem.