mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 22:55   #3091
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

No cóż, ja to określenie lubię przez to, ze jest dosłownie dowcipne (określenie) no ale rozumiem Cię. Mnie też denerwują różne stwierdzenia, czy powiedzenia, ale chyba nie będziemy tworzyć listy słów zabronionych?

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-05-15 o 22:58
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:58   #3092
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nikaa herbatę z cytryna mozna tylko ponoc nalezy najpierw trochę posłodzic i dopiero wtedy dodac cytrynę.wtedy coś tam sie nie wytrąca.ja często w ogóle nie słodze herbaty z cytryną.
dobrze wiedzieĆ, to tak będe robiła. Do obiado-kolacji zawsze robię z dzbanku 1,5l. właśnie herbate z cytryną i cukrem trzcinowym(lub pół na pół z miodem)
i my to wypijamy dlatego ta kwestia mnie zaintrygowała... szkoda, że mnie odrzuca od malin, bo prze d ciążą robiłam do dzbanka :rumianek+lipa+sok malinowy, i ta mieszanka była zdrowsza i żadnych interakcji nie była tam na bank

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
co do ricotty to mozna ja ewentualnie zastapic serkiem wiedenskim,
dzięki za inf... a do almy to nawet lubię sobie pijechaĆ, więc muszę zacząĆ czatowaĆ na promocję ricotty

Za oknem już nie pada, oby pogoda się poprawiała, bo wczoraj to był koszmar brrrrr
Mi mam nadzieję, ze nie zaszkodzi bo wczoraj dwa razy płakałam, aż się "zanosiłam" ze tak powiem: raz kłótnia z tź a raz z szanownym papą, qrde nie chciałam płakaĆ, bo wiem że to może zaszkodziĆ... ale tak jakoś samo się to dzieje, ale byłam mega wqurzona:pala : niby się pogodziłam z nimi(tzn. z każdym osobno, bo jednym rano a z drugim po południu) ale niesmak pozostał................. ......................... ..

p.s. pomidory królują w naszym wątku, pomidory rulez też uwielbiam, tez od mięsa mnie odrzuca
pewnie będą na forum albo same dziewczynki albo sami chłopcy

Mnie nie irytuje słowo"dowcipne" na usg "do cipki" :P, btw znam gościa który do córci mówił "cipcia" to dopiero było wnerwiające...wrrrr....

p.s. od rodziców przywiozłam bez ,ale cudnie pachnie... chociaż robi się za słodkie powietrze i go przeniose do kuchni, bo wiecie.... te zapachy....

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-16 o 07:06
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:23   #3093
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, jak minela niedziela? U mnie baaardzo leniwie.
Jutro usg, mialam sie nie denerwowac, a teraz nie moge wysiedziec Boje sie, czy wszystko ok... Ehhh, pocieszam sie, ze jutro bede sie z tego smiala...

Milej nocki zycze
witam mamusie Ja w weekend byłam na kursie -na który chodze już pół roku -powiem wam że jestem juz troche zmęczona bo od pn-piątku praca ,potem coś w domu ,a w weekendy kurs ,chyba pójde na l4 na pare dni ,bochodze nieprzytomna jakaś.
muffinka90 -ja przed wizytą u gina i wogóle jak idę badanai robić to mam stesa,a jak mi bada ciśnienie -to normalnie mam górne 105 ,a wychodzi mi 130
Dziewczyny jakie bierzecie witaminy-ja teraz mam prenatal-ale chce zmienić jak skończe wkurzaja mnei te dwie tabletki dziennie .pozdrawiam
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:36   #3094
goldika
Zakorzenienie

hej Dziewczyny
no i nie miałam spokojnego weekendu w niedziele pojechalismy z Tż'tem znowu do Ikea i kupiliśmy komodę z 6szufladami. Potem ją skręcaliśmy z 1,5godz. Tak się zmęczyłam, że chwilę potem leciałam pod prysznic i spać

Wczoraj przyszłą do nas sąsiadka i stwierdziła, że już widać mi brzuszek

Jutro czeka nas kolejna wyprawa tym razem po szafę zasuwaną. Tylko Tż musi na jutro większe auto załatwić bo inaczej tego nie przewieziemy. W sumie fajna zabawa takie skręcanie mebli najgorzej będzie wszysko układać i przekładać.

Muffinka czekam na wieści od gina

Co do szyjki to ja nie wiem ile ma w cm, ale gin ostatnio się nią zachwycał. Mówił, że jest bardzo długa i szczelnie zamknięta. Oglądał też pępowinę maluszka i mówił, że odchodzi od brzuszka pod idealnym kątem. za 2 tyg znowu mam wizytę ale pewnie bez usg
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:50   #3095
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,
Mi również weekend minął pracowicie. Nawet nie miałam czasu Was podczytywać
W piątek przyjechała moja mamusia i została do soboty. Zakupy, pogaduchy i tak zleciało. W sobotę padłam jak małe dziecko. W niedzielę z kolei teściowej robiliśmy 60-te urodziny. Więc restauracja, tort, potem teatr komedii i wróciliśmy o 23. Masakra ... człowiek w weekend ma odpocząć, a ja już odliczam dni do piątku

Wogóle ja nie wiem jak to możliwe... Zaczął mi się już 15 tc, a po mnie prawie nic nie widać. No Ci co wiedzą o ciąży to zauważą leciutko zaokrąglony brzuszek. A przecież tydzień temu maleństwo miało już 7 cm, więc nie wiem jak ono się mieści we mnie Chyba się chowa za jelitami

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:21   #3096
nikaa2
Wtajemniczenie

w sumie ja też jestem padnięta po weekendzie, dużo wyjeżdzałam, 2imprezy rodzinne a 1 w pracy... na dodatek się przeziębiłam, piję syrop w cebuli, prenalen(ale mnie od niego odrzuca bleh), piję miód, cytrynę, (herbatkę ale najpierw słodzę ) od malin mnie odrzuca... i płuczę solanką gardło zamiennie z azulanem. I głowa mnie boli już od wczoraj. Kaszlu i kataru nie mam- ale ja nigdy nie miałam gdy byłam chora.
Musze się kopnąĆ po cytrynę i może truskawki na rynek, ale nie chce mi się, poleguję w łóżku i oglądam ddtvn

a w piątek obca osoba mi powiedziała, ze jestem chyba w ciąży, bo ona po oczach widzi kobitka ma oko
Stary 2011-05-16, 09:34   #3097
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Wogóle ja nie wiem jak to możliwe... Zaczął mi się już 15 tc, a po mnie prawie nic nie widać. No Ci co wiedzą o ciąży to zauważą leciutko zaokrąglony brzuszek. A przecież tydzień temu maleństwo miało już 7 cm, więc nie wiem jak ono się mieści we mnie Chyba się chowa za jelitami
Wydaje mi się ze u kazdej obitki inaczej,z kolei ja jestem 13 tygodniu i już widać w dzinsach nie chodze już bo mnie uciskają ,poszukuje właśnie ciążowych -ale drogie jak nie wiem... pozdrawiam
Stary 2011-05-16, 09:38   #3098
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki.
Będę narzekać uwaga.
Pisałam Wam w sobotę o jednorazowym plamieniu i bólu brzucha. Pojechaliśmy na grila, siedziałam grzecznie, nie bolało, po paru godzinach przyjechaliśmy do domku. Wczoraj cały dzień mnie bolał brzuch, nie jakoś bardzo, ale cały czas , tak dołem, trochę jak na @ a trochę kuło w pachwinach. Cały dzień przeleżałam.Po no-spie trochę przechodziło. Dziś od rana też mnie brzuch boli no i oczywiście wkręcam sobie najgorsze, wiem że nie powinnam stresować sie na zapas ale nie potrafię jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.
Mam nadzieję, że tak jak muffinka pisze, będę się śmiać z tych obaw po wizycie, ale jak na razie przeżywam normalnie katusze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:42   #3099
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
witam mamusie Ja w weekend byłam na kursie -na który chodze już pół roku -powiem wam że jestem juz troche zmęczona bo od pn-piątku praca ,potem coś w domu ,a w weekendy kurs ,chyba pójde na l4 na pare dni ,bochodze nieprzytomna jakaś.
muffinka90 -ja przed wizytą u gina i wogóle jak idę badanai robić to mam stesa,a jak mi bada ciśnienie -to normalnie mam górne 105 ,a wychodzi mi 130
Dziewczyny jakie bierzecie witaminy-ja teraz mam prenatal-ale chce zmienić jak skończe wkurzaja mnei te dwie tabletki dziennie .pozdrawiam
U mnie tez tak cisnienie skacze, tym bardziej, ze do przychodni ide piechota, wiec sie troche zziajam Trzymajcie kobitki kciuki za nas

magolinko na pewno bedzie dobrze, czekam na wiesci

Cytat:
Cześć mamusie,

Nie martw sie, ja jutro zaczynam 15tc, a absolutnie nikt, nawet jak wie o ciazy to nic nie widzi. Widac mamy takie sprytne dzieci, co sie zakamuflowac umieja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-16 o 09:48
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:45   #3100
sozaa
Rozeznanie

cześć Dziewczyny!!!

Ja miałam trochę leniwy weekend, oczywiście zawsze sobie obiecuję ile to ja nie zrobię i ile się nie nauczę na zajęcia, a potem Narazie to zwalam na to, że jestem zmęczona, bo to taki przywilej I trymestru, ale później to nie wiem na co będę zwalać...pewnie na pogodę!

Golidka, jak tak lubisz skręcać meble to zaprasza do mnie właśnie wykańczamy własne M i kuchnia raczej będzie z Ikei i szfa w sypialni (taka narożnikowa), każda para rąk chętnych do skręcania mile widziana, a przy okazji możemy sobie powtórzyć co nieco ze statystyki, bo ja niedługo mam zaliczenie i egzamin, już sie boję.

Zaraz będę sie dobierała do mojej kanapki! Z sałatką, serkiem, pomidorkiem i ogórkiem, mmmniammmm!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:08   #3101
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mamusie,
W piątek przyjechała moja mamusia i została do soboty. Zakupy, pogaduchy i tak zleciało. W sobotę padłam jak małe dziecko. W niedzielę z kolei teściowej robiliśmy 60-te urodziny. Więc restauracja, tort, potem teatr komedii i wróciliśmy o 23. Masakra ... człowiek w weekend ma odpocząć, a ja już odliczam dni do piątku

kkkasikkk ja zaczęłam dzis 15 tydzień a brzuszek też jest ledwo widoczny. Mieszczę sie we wszystkie spodnie sprzed ciąży. Jak na razie to tylko biust mi urósł z B do D
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:10   #3102
goldika
Zakorzenienie

Magolinko a kiedy masz wizytę u gina? Mnie wczoraj brzuch bolał ale to bardziej żołądek i jelita jeździły. Ja chyba mdłości nigdy się nie pozbędę. Zaczęłam 15tydzień, a nadal ściskam kibelek 1-2dziennie. No i wszędzie mi śmierdzi. To jest uciążliwe... przeszkadza mi nawet zapach znajomych. Muszę stać krok dalej od ludzi bo mi śmierdzą chyba zapytam gina czy wszystko ze mną ok.

Muffinko na którą lecisz do gina?

Sozaa moje skręcanie polegało na... wkręcaniu śrubek Tż posadził mnie na podłodze, dał śrubokręt, instrukcję i sobie wkręcałam, a on potem łączył Obecną dużą szafę mamy prawie na same półki, a ta nowa będzie miała tylko drążki na wieszaki. Półki są dla mnie złe bo zawsze mam na nich bałagan, a na wieszaczkach elegancko ciuszki wiszą
ale mam smaka na jakąś dobrą kanapkę... a w domu nie mam ani kromki pieczywka musiałabym ruszyć tyłek i lecieć do sklepu ale nie chce mi się
Stary 2011-05-16, 10:11   #3103
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
Będę narzekać uwaga.
Pisałam Wam w sobotę o jednorazowym plamieniu i bólu brzucha. Pojechaliśmy na grila, siedziałam grzecznie, nie bolało, po paru godzinach przyjechaliśmy do domku. Wczoraj cały dzień mnie bolał brzuch, nie jakoś bardzo, ale cały czas , tak dołem, trochę jak na @ a trochę kuło w pachwinach. Cały dzień przeleżałam.Po no-spie trochę przechodziło. Dziś od rana też mnie brzuch boli no i oczywiście wkręcam sobie najgorsze, wiem że nie powinnam stresować sie na zapas ale nie potrafię jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.
Mam nadzieję, że tak jak muffinka pisze, będę się śmiać z tych obaw po wizycie, ale jak na razie przeżywam normalnie katusze
3mam kciuki za brzuszek!
musi byĆ dobrze, brzuszek pobolewa... ale póki nie ma krwi nie martw się, najczęściej musi byĆ świeża krew- wtedy migusiem do szpitala... coś mi się kojarzy, ze teraz masz jakoś wizytę u gina?
dużo leż, odpoczywaj, no-spa gdy zajdzie potrzeba

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-16 o 10:22
Stary 2011-05-16, 10:20   #3104
muffinka90
Zakorzenienie

Goldi ma na 12:00 musze w koncu ruszyc d... z przed tego neta i ogarnac siebie i mieszkanie, bo jeszcze kolezanke na kawie mam zaraz po wizycie.
A ty zaczelac 14tc czy 15tc? Bo zglupialam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 10:24   #3105
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldi ma na 12:00 musze w koncu ruszyc d... z przed tego neta i ogarnac siebie i mieszkanie, bo jeszcze kolezanke na kawie mam zaraz po wizycie.
A ty zaczelac 14tc czy 15tc? Bo zglupialam
Zaczęłam 15 tydzień, a skończyłam 14. Na dziś mam 14t1d a mój gin mówił mi, że tak właśnie mam liczyć tygodnie. Nie który skończyłam tylko który rozpoczęłam.
ruszaj się, ruszaj za dużo czasu Ci nie zostało
Stary 2011-05-16, 10:29   #3106
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Zaczęłam 15 tydzień, a skończyłam 14. Na dziś mam 14t1d a mój gin mówił mi, że tak właśnie mam liczyć tygodnie. Nie który skończyłam tylko który rozpoczęłam.
ruszaj się, ruszaj za dużo czasu Ci nie zostało
Czyli w takim razie ja jutro zaczynam 16tc a koncze 15tc? Skomplikowane te liczenie Moj gin zawsze podaje np 14t6d i nie ma nieporozumien

Dobra, prosze kopa na rozped i spadam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 10:53   #3107
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli w takim razie ja jutro zaczynam 16tc a koncze 15tc? Skomplikowane te liczenie Moj gin zawsze podaje np 14t6d i nie ma nieporozumien

Dobra, prosze kopa na rozped i spadam
z tego wynika(chyba ) że dzisiaj jesteś w 15t.7d. ciąży... tak podejrzewam
Stary 2011-05-16, 11:05   #3108
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam w necie taką fajną rozpiskę podziału ciąży na tygodnie i trymestry
Ile trwa ciąża?

Prawidłowa ciąża trwa 40 tygodni. Odpowiada to trzem trymestrom lub 9 miesiącom. Jak dokładnie wygląda podział czasowy?

Podział ciąży na trymestry
I trymestr – rozpoczyna się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki i trwa do 13 tygodnia ciąży. Na pierwszy trymestr składają się 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr – trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży. Składają się na niego kolejne trzy miesiące ciąży, czyli 4, 5 i 6 miesiąc.
III trymestr – trwa od 27 do 40 tygodnia ciąży lub do czasu porodu (przyjmuje się za normę urodzenie 2 tygodnie przed jak i 2 tygodnie po terminie, czyli poród może odbyć się między 38 a 42 tygodniem).

Podział ciąży na miesiące
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży.

może się Wam przyda
Stary 2011-05-16, 11:06   #3109
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Dzień dobry
Przez weekend mnie nie było i naskrobałyście 5 stron Kiedy ja to nadrobię? Wy niedobre
Stary 2011-05-16, 11:06   #3110
magolina
Wtajemniczenie

muffinka trzymam kciuki za wizytę czekam na dobre wieści po

goldika wizytę mam dziś o 15.30. Pocieszam się tylko tym, że nadal mnie piersi bolą i mam awersję do mięsa, czyli ,,moje" objawy nie uległy zmianie.

Ja dziś jestem w 12t2d i też liczę tak, że rozpoczęłam 13 tydzień.

nikaa dzięki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:19   #3111
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze u kazdej obitki inaczej,z kolei ja jestem 13 tygodniu i już widać w dzinsach nie chodze już bo mnie uciskają ,poszukuje właśnie ciążowych -ale drogie jak nie wiem... pozdrawiam

Mnie też już cisną , albo mi zjeżdżaja z brzucha, ale z ciażowymi czekam na wizyte w poniedziałek za tydzien i wtedy wskocze w nie bo mam bardzo fajne Wogóle to Mnie dzis cyce nie bolą i sie wystraszyłam buuu. Byle do 23 na USG , jak ja wytrzymam tydzien .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:41   #3112
goldika
Zakorzenienie

magolinko i muffinko trzymam w takim razie mocno kcuki za Wasze dzisiejsze wizyty
będzie dobrze! Musi być!

Znalazłam w kuchni pomidora i jogurt grecki. Do tego ogóreczki kiszone i wyszła mi pyszna sałatka mniam...
Stary 2011-05-16, 11:57   #3113
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 12:01   #3114
goldika
Zakorzenienie

Lina84 ja dżinsów nie noszę chyba jakoś od 11tyg już. Po prostu było mi w nich niewygodnie, a obecnie... nie mogę się w nie wcisnąć tzn jakoś by dało radę ale nie można uciskać brzuszka, a do tego brak wygody...
W zeszłym tyg po raz pierwszy założyłam ciążowe dżinsy wygodne są ale jakoś dziwnie się czułam. Eksponują do tego jakby mocniej brzuszek. W H&M dałam za nie 79zł. Najwygodniej mi w legginsach (przed ciążą nigdy nie nosiłam legginsów) i koszulach lub tunikach.
Stary 2011-05-16, 12:02   #3115
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny dzisiaj na 17:00 wizyta już nie mogę się doczekać, pocichutku liczę na to, ze dzidzia się ujawni i pokaże kim jest
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:17   #3116
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

My mamy na 18.20 Ostatnio codziennie wymiotuje. Dziś zaczeliśmy 2trymestr ))

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:28   #3117
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Lina84 ja dżinsów nie noszę chyba jakoś od 11tyg już. Po prostu było mi w nich niewygodnie, a obecnie... nie mogę się w nie wcisnąć tzn jakoś by dało radę ale nie można uciskać brzuszka, a do tego brak wygody...
W zeszłym tyg po raz pierwszy założyłam ciążowe dżinsy wygodne są ale jakoś dziwnie się czułam. Eksponują do tego jakby mocniej brzuszek. W H&M dałam za nie 79zł. Najwygodniej mi w legginsach (przed ciążą nigdy nie nosiłam legginsów) i koszulach lub tunikach.
Ja też polubiłąm legginsy i tuniki,jestem w trakcie szukania sukienki jakieś bo zbliża się komunia chrześniaka i 2 wesela.
Ja wizytę mam dopiero 10 czerwca
Stary 2011-05-16, 12:34   #3118
Myszeczka86
Zakorzenienie

marejta i joamic1 trzymamy kciuki i czekamy na wiadomosci oraz fotki z USG

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 12:52   #3119
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Fotki na pewno będą

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:53   #3120
nikaa2
Wtajemniczenie

kciuki 3mamy

i mi najwygodniej w leginsach i tunikach, ewentualnie w sukienkach czy spódnicACH... jeans'om mówię NIE
własnie właśnie, mam wesele i komunię w ten weekend..... qrcze trzeba szafe przejrzeĆ ale głowa mnie nadal boli... i pewnie buty trza kupiĆ... ech
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości