|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
No cóż, ja to określenie lubię przez to, ze jest dosłownie dowcipne
(określenie) no ale rozumiem Cię. Mnie też denerwują różne stwierdzenia, czy powiedzenia, ale chyba nie będziemy tworzyć listy słów zabronionych?
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-05-15 o 22:58 |
|
|
|
#3092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i my to wypijamy dlatego ta kwestia mnie zaintrygowała... szkoda, że mnie odrzuca od malin, bo prze d ciążą robiłam do dzbanka :rumianek+lipa+sok malinowy, i ta mieszanka była zdrowsza i żadnych interakcji nie była tam na bank![]() Cytat:
![]() Za oknem już nie pada, oby pogoda się poprawiała, bo wczoraj to był koszmar brrrrr Mi mam nadzieję, ze nie zaszkodzi bo wczoraj dwa razy płakałam, aż się "zanosiłam" ze tak powiem: raz kłótnia z tź a raz z szanownym papą , qrde nie chciałam płakaĆ, bo wiem że to może zaszkodziĆ... ale tak jakoś samo się to dzieje, ale byłam mega wqurzona![]() :pala :![]() ![]() ![]() niby się pogodziłam z nimi(tzn. z każdym osobno, bo jednym rano a z drugim po południu) ale niesmak pozostał................. ......................... ..p.s. pomidory królują w naszym wątku, pomidory rulez pewnie będą na forum albo same dziewczynki albo sami chłopcy Mnie nie irytuje słowo"dowcipne" na usg "do cipki" :P, btw znam gościa który do córci mówił "cipcia" to dopiero było wnerwiające...wrrrr.... p.s. od rodziców przywiozłam bez ,ale cudnie pachnie... chociaż robi się za słodkie powietrze i go przeniose do kuchni, bo wiecie.... te zapachy.... Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-16 o 07:06 |
||
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w weekend byłam na kursie -na który chodze już pół roku -powiem wam że jestem juz troche zmęczona bo od pn-piątku praca ,potem coś w domu ,a w weekendy kurs ,chyba pójde na l4 na pare dni ,bochodze nieprzytomna jakaś.muffinka90 -ja przed wizytą u gina i wogóle jak idę badanai robić to mam stesa,a jak mi bada ciśnienie -to normalnie mam górne 105 ,a wychodzi mi 130 ![]() Dziewczyny jakie bierzecie witaminy-ja teraz mam prenatal-ale chce zmienić jak skończe wkurzaja mnei te dwie tabletki dziennie .pozdrawiam
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
no i nie miałam spokojnego weekendu w niedziele pojechalismy z Tż'tem znowu do Ikea i kupiliśmy komodę z 6szufladami. Potem ją skręcaliśmy z 1,5godz. Tak się zmęczyłam, że chwilę potem leciałam pod prysznic i spać ![]() Wczoraj przyszłą do nas sąsiadka i stwierdziła, że już widać mi brzuszek Jutro czeka nas kolejna wyprawa tym razem po szafę zasuwaną. Tylko Tż musi na jutro większe auto załatwić bo inaczej tego nie przewieziemy. W sumie fajna zabawa takie skręcanie mebli najgorzej będzie wszysko układać i przekładać. Muffinka czekam na wieści od gina ![]() Co do szyjki to ja nie wiem ile ma w cm, ale gin ostatnio się nią zachwycał. Mówił, że jest bardzo długa i szczelnie zamknięta. Oglądał też pępowinę maluszka i mówił, że odchodzi od brzuszka pod idealnym kątem. za 2 tyg znowu mam wizytę
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Mi również weekend minął pracowicie. Nawet nie miałam czasu Was podczytywać ![]() W piątek przyjechała moja mamusia i została do soboty. Zakupy, pogaduchy i tak zleciało. W sobotę padłam jak małe dziecko. W niedzielę z kolei teściowej robiliśmy 60-te urodziny. Więc restauracja, tort, potem teatr komedii i wróciliśmy o 23. Masakra ... człowiek w weekend ma odpocząć, a ja już odliczam dni do piątku Wogóle ja nie wiem jak to możliwe... Zaczął mi się już 15 tc, a po mnie prawie nic nie widać. No Ci co wiedzą o ciąży to zauważą leciutko zaokrąglony brzuszek. A przecież tydzień temu maleństwo miało już 7 cm, więc nie wiem jak ono się mieści we mnie Chyba się chowa za jelitami
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie ja też jestem padnięta po weekendzie, dużo wyjeżdzałam, 2imprezy rodzinne a 1 w pracy... na dodatek się przeziębiłam, piję syrop w cebuli, prenalen(ale mnie od niego odrzuca bleh), piję miód, cytrynę, (herbatkę ale najpierw słodzę
) od malin mnie odrzuca... i płuczę solanką gardło zamiennie z azulanem. I głowa mnie boli już od wczoraj . Kaszlu i kataru nie mam- ale ja nigdy nie miałam gdy byłam chora. Musze się kopnąĆ po cytrynę i może truskawki na rynek, ale nie chce mi się, poleguję w łóżku i oglądam ddtvn a w piątek obca osoba mi powiedziała, ze jestem chyba w ciąży, bo ona po oczach widzi
|
|
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki.
Będę narzekać uwaga. ![]() Pisałam Wam w sobotę o jednorazowym plamieniu i bólu brzucha. Pojechaliśmy na grila, siedziałam grzecznie, nie bolało, po paru godzinach przyjechaliśmy do domku. Wczoraj cały dzień mnie bolał brzuch, nie jakoś bardzo, ale cały czas , tak dołem, trochę jak na @ a trochę kuło w pachwinach. Cały dzień przeleżałam.Po no-spie trochę przechodziło. Dziś od rana też mnie brzuch boli no i oczywiście wkręcam sobie najgorsze, wiem że nie powinnam stresować sie na zapas ale nie potrafię jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.Mam nadzieję, że tak jak muffinka pisze, będę się śmiać z tych obaw po wizycie, ale jak na razie przeżywam normalnie katusze
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie kobitki kciuki za nasmagolinko na pewno bedzie dobrze, czekam na wiesci Cytat:
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:48 |
||
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny!!!
Ja miałam trochę leniwy weekend, oczywiście zawsze sobie obiecuję ile to ja nie zrobię i ile się nie nauczę na zajęcia, a potem Golidka, jak tak lubisz skręcać meble to zaprasza do mnie właśnie wykańczamy własne M i kuchnia raczej będzie z Ikei i szfa w sypialni (taka narożnikowa), każda para rąk chętnych do skręcania mile widziana, a przy okazji możemy sobie powtórzyć co nieco ze statystyki, bo ja niedługo mam zaliczenie i egzamin, już sie boję.Zaraz będę sie dobierała do mojej kanapki! Z sałatką, serkiem, pomidorkiem i ogórkiem, mmmniammmm! |
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kkkasikkk ja zaczęłam dzis 15 tydzień a brzuszek też jest ledwo widoczny. Mieszczę sie we wszystkie spodnie sprzed ciąży. Jak na razie to tylko biust mi urósł z B do D
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Magolinko a kiedy masz wizytę u gina? Mnie wczoraj brzuch bolał ale to bardziej żołądek i jelita jeździły. Ja chyba mdłości nigdy się nie pozbędę. Zaczęłam 15tydzień, a nadal ściskam kibelek 1-2dziennie. No i wszędzie mi śmierdzi. To jest uciążliwe... przeszkadza mi nawet zapach znajomych. Muszę stać krok dalej od ludzi bo mi śmierdzą
chyba zapytam gina czy wszystko ze mną ok.Muffinko na którą lecisz do gina? ![]() Sozaa moje skręcanie polegało na... wkręcaniu śrubek Obecną dużą szafę mamy prawie na same półki, a ta nowa będzie miała tylko drążki na wieszaki. Półki są dla mnie złe bo zawsze mam na nich bałagan, a na wieszaczkach elegancko ciuszki wiszą ![]() ale mam smaka na jakąś dobrą kanapkę... a w domu nie mam ani kromki pieczywka musiałabym ruszyć tyłek i lecieć do sklepu ale nie chce mi się
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musi byĆ dobrze, brzuszek pobolewa... ale póki nie ma krwi nie martw się, najczęściej musi byĆ świeża krew- wtedy migusiem do szpitala... coś mi się kojarzy, ze teraz masz jakoś wizytę u gina? dużo leż, odpoczywaj, no-spa gdy zajdzie potrzeba Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-16 o 10:22 |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi ma na 12:00 musze w koncu ruszyc d... z przed tego neta i ogarnac siebie i mieszkanie, bo jeszcze kolezanke na kawie mam zaraz po wizycie.
A ty zaczelac 14tc czy 15tc? Bo zglupialam
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój gin mówił mi, że tak właśnie mam liczyć tygodnie. Nie który skończyłam tylko który rozpoczęłam.ruszaj się, ruszaj za dużo czasu Ci nie zostało
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj gin zawsze podaje np 14t6d i nie ma nieporozumienDobra, prosze kopa na rozped i spadam
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam w necie taką fajną rozpiskę podziału ciąży na tygodnie i trymestry
Ile trwa ciąża? Prawidłowa ciąża trwa 40 tygodni. Odpowiada to trzem trymestrom lub 9 miesiącom. Jak dokładnie wygląda podział czasowy? Podział ciąży na trymestry I trymestr – rozpoczyna się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki i trwa do 13 tygodnia ciąży. Na pierwszy trymestr składają się 1, 2 i 3 miesiąc ciąży. II trymestr – trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży. Składają się na niego kolejne trzy miesiące ciąży, czyli 4, 5 i 6 miesiąc. III trymestr – trwa od 27 do 40 tygodnia ciąży lub do czasu porodu (przyjmuje się za normę urodzenie 2 tygodnie przed jak i 2 tygodnie po terminie, czyli poród może odbyć się między 38 a 42 tygodniem). Podział ciąży na miesiące 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. może się Wam przyda
|
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Przez weekend mnie nie było i naskrobałyście 5 stron Kiedy ja to nadrobię? Wy niedobre
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinka trzymam kciuki za wizytę
czekam na dobre wieści pogoldika wizytę mam dziś o 15.30. Pocieszam się tylko tym, że nadal mnie piersi bolą i mam awersję do mięsa, czyli ,,moje" objawy nie uległy zmianie. Ja dziś jestem w 12t2d i też liczę tak, że rozpoczęłam 13 tydzień. nikaa dzięki |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też już cisną , albo mi zjeżdżaja z brzucha, ale z ciażowymi czekam na wizyte w poniedziałek za tydzien i wtedy wskocze w nie bo mam bardzo fajne Wogóle to Mnie dzis cyce nie bolą i sie wystraszyłam buuu. Byle do 23 na USG , jak ja wytrzymam tydzien .
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
magolinko i muffinko trzymam w takim razie mocno kcuki za Wasze dzisiejsze wizyty
![]() będzie dobrze! Musi być! Znalazłam w kuchni pomidora i jogurt grecki. Do tego ogóreczki kiszone i wyszła mi pyszna sałatka mniam...
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Lina84 ja dżinsów nie noszę chyba jakoś od 11tyg już. Po prostu było mi w nich niewygodnie, a obecnie... nie mogę się w nie wcisnąć
tzn jakoś by dało radę ale nie można uciskać brzuszka, a do tego brak wygody...W zeszłym tyg po raz pierwszy założyłam ciążowe dżinsy wygodne są ale jakoś dziwnie się czułam. Eksponują do tego jakby mocniej brzuszek. W H&M dałam za nie 79zł. Najwygodniej mi w legginsach (przed ciążą nigdy nie nosiłam legginsów) i koszulach lub tunikach.
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj na 17:00 wizyta
![]() Trzymam kciuki za pozostałe wizyty
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
My mamy na 18.20
Ostatnio codziennie wymiotuje. Dziś zaczeliśmy 2trymestr ))
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wizytę mam dopiero 10 czerwca
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Fotki na pewno będą
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki 3mamy
i mi najwygodniej w leginsach i tunikach, ewentualnie w sukienkach czy spódnicACH... jeans'om mówię NIE własnie właśnie, mam wesele i komunię w ten weekend..... qrcze trzeba szafe przejrzeĆ ale głowa mnie nadal boli... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

(określenie) no ale rozumiem Cię. Mnie też denerwują różne stwierdzenia, czy powiedzenia, ale chyba nie będziemy tworzyć listy słów zabronionych?

, qrde nie chciałam płakaĆ, bo wiem że to może zaszkodziĆ... ale tak jakoś samo się to dzieje, ale byłam mega wqurzona
Boje sie, czy wszystko ok... Ehhh, pocieszam sie, ze jutro bede sie z tego smiala...

jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.