Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 16:46   #3361
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Mis hot gratuluje udanej wizyty
Dziś miałam USG jamy brzusznej i próby wątrobowe - wyniki i tego i tego dobre, czekam jeszcze na powtórny wynik przeciwciał o/HCV

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ile na początek potrzeba kompletów pościeli i prześcieradeł?
Prześcieradeł przyda się koło 3-4 sztuk - najlepiej z gumką naciągane na materac, ja miałam i dalej mam 2 komplety pościeli na zmianę akurat, zresztą na początku używałam kocyków, bo ta kołdra duża mi się wydawała

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Rozejrzałam się bardziej po tych kompletach i powiem tak: łóżeczko klupś II już od 200zł, pościel na łóżeczko 170 i do wózka (ładna) za 50, rożek ok 30zł -> wychodzi 450 zł czyli tak sobie sie opłaca ten zestaw co wstawiła pattisia, tylko że w nim jest jeszcze przewijak (ja chce większy na komode więc ten mnie nie ratuje). Zatem ja kupuje wszytsko oddzielnie
Do wózka jak dla mnie pościel zbędna rzecz, ale co kto woli

Tak sobie pomyślałam niedawno, że czas szybko leci i nim się obejrzymy, a będzie nadchodził wrzesień - czyli dla niektórych czas porodów
W sumie to maja niedużo zostało, potem przeleci czerwiec,lipiec, sierpień i już.... muszę przejrzeć ubranka po Grzesiu, zobaczy co mam ewentualnie dokupić i spisa inne rzeczy, które trzeba uzupełnić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:54   #3362
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
ok - w zestawie z pościelą jest ochraniacz na szczebelki także + prześcieradełko. Ja chce przewijak oddzielnie (na komode) zatem ten w zestawie byłby dla mnie zbędny i niepotrzebny. I w tym wypadku dla mnie koszt przesyłki to żadna atrakcja dla mnie. No i musiałabym zrezygnować z funkcji kołyski -> przegadałam z mężolem i jednak ta kołyska to dodatkowy wydatek (łóżeczka cena to 400), ale myślę że sie przyda tym bardziej, ze to nasze pierwsze dzieciątko to i mam nadzieję, ze posłuży jeszcze jak się uda i przy drugim

luii - trzymam kciuki za wizyte
a ja jak zobaczę, że ktoś kołysze mi dziecko, to od razu kopa strzelę, żadnego kołysania. Tż jak robił oględziny wózka to próbował nim trzęść i się nie dało i był zdziwiony, czemu się nie da, i jak to on będzie dzidzię kołysał W ogóle jak to możliwe, żeby dziecko usnęło bez kołysania?

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Jak ja bym chciała już tą kruszynkę przytulić

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:56   #3363
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
a ja jak zobaczę, że ktoś kołysze mi dziecko, to od razu kopa strzelę, żadnego kołysania. Tż jak robił oględziny wózka to próbował nim trzęść i się nie dało i był zdziwiony, czemu się nie da, i jak to on będzie dzidzię kołysał W ogóle jak to możliwe, żeby dziecko usnęło bez kołysania?
a ja będe malucha kołysać, sostry kołysały i sobie chwaliły każdy robi jak uważa zresztą jak się małej nie spodoba to zawsze funkcję kołyski można zablokować.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:58   #3364
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Do wózka jak dla mnie pościel zbędna rzecz, ale co kto woli

Tak sobie pomyślałam niedawno, że czas szybko leci i nim się obejrzymy, a będzie nadchodził wrzesień - czyli dla niektórych czas porodów
W sumie to maja niedużo zostało, potem przeleci czerwiec,lipiec, sierpień i już.... muszę przejrzeć ubranka po Grzesiu, zobaczy co mam ewentualnie dokupić i spisa inne rzeczy, które trzeba uzupełnić
Do wózka to raczej kocyk chyba? Itak na początku w rożku czy spiworku będzie maleństwo?

Właśnie dlatego że czasu mało zostało ja zabieram się na poważnie za kolekcjonowanie. Niby tp mam na 1 października ale u mnie w rodzinie rodzi się wcześniej więc w razie czego chce być gotowa

Myślałyście może o pieluszkach wielorazowych?? Ktoś używał??

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:58   #3365
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
17??? i Ty sama? jesteś moja bohaterką
17 to stusunkowo mała grupa

Cytat:
Właśnie się męczę nad wyborem łóżeczka, powiedzcie dziewczyny kupujecie samo łóżeczko i dokompletowujecie reszte czy może warto gotowy zestaw??
musiałabyś porównać cene, czy osobno nie wyjdzie taniej ale wydaje mi się ze takie zestawy są korzystne tyle że nie rozpatrywałam tego szczegółowo

natka, co do baldachimów, to ja bym bardzo chciała taki do kołyski na początek, ot tak dla celów estetycznych i dla własnej radości ale na pewno pewnoe to zęsto prała-przpełukiwała bo rzeczywiście to istny łapacz kurzu.
co do lekarza to może cenowo na jedno wyjdzie czy zapłacisz tu prywatnie, czy dojedziesz do Zabrza

Cytat:
Ile na początek potrzeba kompletów pościeli i prześcieradeł?
Myśle że najlepiej 2 komplety pościeli, a prześcieradła też 2 Myśle też że w sumie z jednym kompletem pościeli też można dać rade

Ale mi mama lody dała lody śmietankowe z bitą śmietaną i wiśniami w syropie - odleciałam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:58   #3366
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja będe malucha kołysać, sostry kołysały i sobie chwaliły każdy robi jak uważa zresztą jak się małej nie spodoba to zawsze funkcję kołyski można zablokować.
Małej to siena pewno podoba, gorzej jak siędobie odpodoba ale wtedy jużraczej nie ma odwrotu Widziałam jak u tż nauczyli kołysania, co ja mówię, telepania! I na zmianę musiali telepać to dziecko bo inaczej nie usnęło a ręce wszystkich bolały

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:03   #3367
agnieszka 0605
Zakorzenienie

bianeczka - przyjdzie czas i każda z nas zobaczy co jest dobre dla dziecka. Wg mnie nie można z góry zakładać, że się dziecko na pewno bedzie kołysało albo nie.... Jak będzie płakało to sama będziesz bujać, że hohoo i Twoje deklaracje, ze jak"ktoś kołysze mi dziecko, to od razu kopa strzelę, żadnego kołysania" pójdą w diabły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 17:04   #3368
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Do wózka to raczej kocyk chyba? Itak na początku w rożku czy spiworku będzie maleństwo?

Właśnie dlatego że czasu mało zostało ja zabieram się na poważnie za kolekcjonowanie. Niby tp mam na 1 października ale u mnie w rodzinie rodzi się wcześniej więc w razie czego chce być gotowa

Myślałyście może o pieluszkach wielorazowych?? Ktoś używał??
ja sie zastanawiam ... ale nie wiem mam mieszane uczucia tak myślałam żeby kupić kilka sztuk, zawsze się przyda jak np. nie po drodze będzie nam po pampersy - wiadomo czasami w zimie nawet się nie chce z domu wyjść. A może mi sie spodoba używanie takich wielorazówek

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Małej to siena pewno podoba, gorzej jak siędobie odpodoba ale wtedy jużraczej nie ma odwrotu Widziałam jak u tż nauczyli kołysania, co ja mówię, telepania! I na zmianę musiali telepać to dziecko bo inaczej nie usnęło a ręce wszystkich bolały
bo to trzeba umieć tak zrobić żeby dziecko zasnęło bez kołysanie, ale też żeby nie rezygnować z tego, przecież dziecko tego potrzebuje, niekoniecznie do zaśnięcia
Stary 2011-05-16, 17:05   #3369
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No lepiej kocyk do wózka wg mnie
Ja będzie ładna pogoda to śpiworka nie trzeba, jakiś lekki kombinezon polarkowy jak już Albo rożek

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:09   #3370
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Jutro lece do pl na połówkowe.....prosze o kciukasy....no i ciekawe czy dziewczynka sie potwierdzi

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:11   #3371
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będzie ładna pogoda to śpiworka nie trzeba, jakiś lekki kombinezon polarkowy jak już Albo rożek
Ja rodzę w połowie października a więc muszę się przygotowywać na zimę i zimno, tym bardziej że u nas trwa ona ostatnio do marca..

Dziewczyny wyobraźcie sobie że w końcu się zebrałam do przygotowania lekcji z WOK-u, podam przez koleżankę dzisiaj notatki i nauczycielka dostanie je przed środą
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 17:15   #3372
pestka78
Rozeznanie

Jak Filip z konopii wyskakuje... Ale nie miałam czasu podczytac Was nawet....

A co myslicie o łózeczku drewnianym z kołyską ?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:16   #3373
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też myśle ze do wózka kocyk jest najlepszy nasza Niunia dostanie kocyk od babci na dzień dziecka

byłam dzisiaj w lumpku nie chciałam nic kupowac dla Niuni, ale nie wytrzymałam
kupiłam półśpiochy z Mamas&Papas - świetna bawełna, były też świetne kaftaniki z tej firmy ale malutkie, a takich malutkich nie chce no i kupiłam Niuni jeszcze sukienke jedną, taką bawełnianą super

Mierzyłam też dwie super sukienki na lato, były cudowne, ale oczywiście cycochy miałąm w nich na wierzchu

tak teraz patrze ze ta sukienka na fotkach wygląda przeokropnie, gdybym taką widziała np. na all to bym nie kupiła ale na żywo jest ładniejsza - uwieżcie i ma śliczny żółty kolorek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0220.jpg (102,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0221.jpg (89,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0222.jpg (95,4 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-16 o 17:17
Stary 2011-05-16, 17:17   #3374
Patiisia
Wtajemniczenie

Któraś z dziewczyn przedtem pisała o sprawie spadku, który należy podzielić, pozałatwiać rzecznika czy coś takiego, a więc jutro w gazecie wyborczej ma być podobno jakiś dodatek czy artykuł dotyczących spadków, może się przydać
Stary 2011-05-16, 17:17   #3375
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja nic nie mówiłam a byłam u lekarza u juz wiem ze będę tylko do niego łazic jest wszystko ok, mam jakis stan zapalny ale przepisła mi globulki i teraz sie zastanawiam czy dwóch pozostałych jest slepych i nei widziało czy po prostu ten zauwazył nadprogramowo he he , no ale postanowiłam łazic tak czy siak do niego bo wszystko tłumaczy i nawet jak nie robi usg to sprawdza tentno płodu dziś miał mi tak sparadzic ale nie umiał wychwycić to zrobił szybkie usg, nie mierzyłitd ale pokazał serduszko główkę ręke he he malutek do mnie pomachał, powiedział ze tak na jego oko bez mierzenia wszystko jest w porządku a 6 czerwca na prenatalnych pomierzymy wszystko dokładnie
to jest ten 3 nad którym myslałam i chyba najnormalniejszy
wiec połowa ciąży i decyzja podjęta
wyboru ginka i cieszę się że trafiłaś w końcu na odpowiedniego, ja też mam następną wizytę 6.06 z USG 3D i 4D - połówkowe (ale u mnie będzie to 24tydz)

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
poza tym trzymac kciuki proszę bo się dowiem dzis co to za heca z tymi skurczami, skoro szyja ok i krwiaka już nie ma

Cytat:

Gratuluję oczywiscie Jutro lece do pl na połówkowe.....prosze o kciukasy....no i ciekawe czy dziewczynka sie potwierdzi

Cytat:
Ja oglądałam jakoś tak w grudniu program na tvn o tym, iż nie prawdą jest, że nie powinno się kołysać dziecka... Specjalistka wypowiadała się że przecież przez 9m-cy nasze szkrabki są w brzuszku kołysane i nagle przychodząc na świat wszystko im się odbiera - to ciepło, półmrok, ciszę i spokój oraz kołysanie...
Pamiętam jak moja mama kategorycznie zabraniała mi kołysania Filipa, mówiła - jak go przyzwyczaisz, to z nim nie zostanę, nie przypilnuję Ci go, bo ja go kołysać nie będę...
Ja zbyt intensywnie go nie bujałam, nie kołysałam, nie lulałam ale zgarzało się że będąc już naprawdę zmęczona, wsadzałam go do nosidełka i delikatnie kołysałam.
Mieliśmy ciężkie 2tyg. gdzie w nocy Filip się budził i chciał być lulany, mąż nakrążył się wtedy sporo po pokoju ale to już był okres pierwszych ząbków... i męczył się nasz maluszek.
Czasem to kołysanie pomaga, specjalistka stwierdziła, że dziecko tego potrzebuje ale tak jak pisałyście, to indywidualna sprawa...
Ja nie planuję tego, że za żadne skarby Amelii nie pokołyszę ani też nie uważam to za jedyny sposób na uspokojenie i uśpienie malucha

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 17:21   #3376
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn przedtem pisała o sprawie spadku, który należy podzielić, pozałatwiać rzecznika czy coś takiego, a więc jutro w gazecie wyborczej ma być podobno jakiś dodatek czy artykuł dotyczących spadków, może się przydać
Ja pisałam Dzięki Chociaż dużo już się na ten temat orientuję... gorzej w praktyce jak zgody nie ma... jak się z tymi wrednymi, uprzykrzającymi życie ludźmi - pozostałymi spadkobiercami... dogadać nie idzie... Nic to, kupię jutro gazetę, może czegoś nowego się dowiem

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-16, 17:21   #3377
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
ja myślę że fajna opcja
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość

Ja oglądałam jakoś tak w grudniu program na tvn o tym, iż nie prawdą jest, że nie powinno się kołysać dziecka... Specjalistka wypowiadała się że przecież przez 9m-cy nasze szkrabki są w brzuszku kołysane i nagle przychodząc na świat wszystko im się odbiera - to ciepło, półmrok, ciszę i spokój oraz kołysanie...

Czasem to kołysanie pomaga, specjalistka stwierdziła, że dziecko tego potrzebuje ale tak jak pisałyście, to indywidualna sprawa...
Ja nie planuję tego, że za żadne skarby Amelii nie pokołyszę ani też nie uważam to za jedyny sposób na uspokojenie i uśpienie malucha
Amen!
Stary 2011-05-16, 17:22   #3378
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:

Dość fajne, choć ja wolałabym takie jak pisała chyba agnieszka, tzn. z funkcją kołyski którą można zablokować Albo wgl bez takich bajerów, same łóżeczko drewniane
Stary 2011-05-16, 17:24   #3379
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też się boję tych głupich meszek, podobają mi się te baldachimy za rok pewnie w coś takiego zainwestuje na wsi to lata tego wszsytkiego mnóstwo więc wolę miec

Byłam u gina, badanko szybko zrobił, powiedział że stanu zapalnego nie ma, wody to nie były, profilaktycznie lactovaginal mam brać i tyle
uffff!
O to to, jak się ma za sąsiada gospodarstwo to much jest duuuzo
Dobrze, że to nie wody

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natka do bani z tym diabetologiem, ale faktycznie jak masz jechać taki kawał i jeszcze się denerowować to lepiej pójść prywatnie
Moja mama mi to od razu zasugerowała I chyba na tym zostanie.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
My nie mielismy i chyba nie bede kupowac dla małej...
Duzo mam mowi ze własnie sie kurz na tym zbiera ale z drugiej strony
ładnie wyglada i chroni przed mucholami...
U nas w kazdym badz razie raczej nie lataja zadne muchy itd wiec
nie jest to potrzebne.....jak cos to mozna pozniej dokupic
U nas much i komarów to sporo jest A wiem jak sama się męczę po ugryzieniu komara a co dopiero taki bobas. A no można dokupić - wiadomo

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Ja tak jak Aga, nie będę kupowała baldachimu.
Co mama to opinia właśnie Ale zorientować się warto.

Cytat:
Jutro lece do pl na połówkowe.....prosze o kciukasy....no i ciekawe czy dziewczynka sie potwierdzi

Cytat:
Dziś miałam USG jamy brzusznej i próby wątrobowe - wyniki i tego i tego dobre, czekam jeszcze na powtórny wynik przeciwciał o/HCV
Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku?

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka, co do baldachimów, to ja bym bardzo chciała taki do kołyski na początek, ot tak dla celów estetycznych i dla własnej radości ale na pewno pewnoe to zęsto prała-przpełukiwała bo rzeczywiście to istny łapacz kurzu.
co do lekarza to może cenowo na jedno wyjdzie czy zapłacisz tu prywatnie, czy dojedziesz do Zabrza
Też będę mieć kołyskę U mnie moskitiera narazie bardziej na tak, ale wszystko wyjdzie w praniu
Dowiem się jutro co mi się bardziej opłaca ale do Zabrza i tak mi się nie widzi jeździć

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:27   #3380
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
A miałaś się ze mna zamienić

Gratuluję oczywiscie wymarzonej dziewczynki

Cieżko was nadgonić laski tak pędzicie z postami, zwłaszcza jak się wraca po całym dniu spędzonym w pracy.....

Kciukasy za połowkowe..
A moze gdzies jakis frędzelek sie podwinąl i bedzie chłopczyk

Cytat:
Ja też myśle ze do wózka kocyk jest najlepszy nasza Niunia dostanie kocyk od babci na dzień dziecka

kupiłam półśpiochy z Mamas&Papas - świetna bawełna, były też świetne kaftaniki z tej firmy ale malutkie, a takich malutkich nie chce no i kupiłam Niuni jeszcze sukienke jedną, taką bawełnianą super

Mierzyłam też dwie super sukienki na lato, były cudowne, ale oczywiście cycochy miałąm w nich na wierzchu

tak teraz patrze ze ta sukienka na fotkach wygląda przeokropnie, gdybym taką widziała np. na all to bym nie kupiła ale na żywo jest ładniejsza - uwieżcie i ma śliczny żółty kolorek

Jaka sukienusia:lo ve: Chyba zaraz tz za uszy wyciagne zeby ze mna pojechal gdzies cos kupic dla małej..Chociaz jedna rózowa rzecz

Pisalyscie o kołysaniu...
Ja tez sie zapierałam rekami i nogami ze nie bede
ale jak dziec zabkowal i mial kolki i marudzil i mi go szkoda było
to odruchowo sie czlowiek bujał zeby mu jakos pomoc w tych bólach
No i powiem Wam ze przy tym płakaniu - zabkowaniu jak równiez przy kolkach przydala sie chusta wiazalam w nia małego i chodzac go bujalam..tzn. sam sie bujal i uspokajal bo
był do mnie przytulony, słyszal moje serce , było mu cieplutko i czul sie jakby był w brzuszku
i naprawde sie relaksowal

A i jeszcze pisalyscie o kalendarzu chinskim... To mi sie sprawdzil w obu przypadkach na odwrót...
Alan mial byc dziewczynka a to malenstwo chłopcem...

Natomiast sprawdzila mi sie numerologia ta co jest na wizazu

Wrozenie z obraczki nad reka (ciotka mi wywrozyla ze pierwszego bede miala chłopca a druga dziewczynke)

No i co do ksztaltów brzuszkow to tez sie własnie czesto sprawdza
(ze na chłopca jest zgrabniejszy. okraglutki i tak jakby idzie do przodu
a na dziewczynke bardziej taki rozlazly , chociaz zgrabny, mam na mysli ze
idzie bardziej w boczki niz do przodu)

Ale nie ma w tym wszystkiej zadnej reguly.....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-05-16 o 17:33
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:28   #3381
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam
zanim skoncze was nadrabiac (hoho, a duzo sie tego przez weekend nazbieralo!) pomecze was troche
Nie chce byc upierdliwa, wiem...wystarczy czasem poszperac w necie, ale moze miala ktoras podobnie na tym etapie ciazy (21 t 6 d)... caly dzien z przerwami kluje mnie na dole po lewej stronie (jajnik?). Czasem to az w pol zgina prawie...grzebalam troche w necie, ale znalazlam tylko Info, ze na poczatku ciazy moga takie dolegliwosci wystepowac, ze to ma zwiazek z rozciaganiem sie macicy itd itp. Ale to juz nie poczatek. Nie Che panikowac, ale wiadomo, skoro do teraz nie bylo problemow, a teraz cos takiego, to nie da sie nie martwic no nic...
Mam nadzieje, ze to nic niedobrego, mala dzis dokazuje
wiec jestem dobrej mysli...oby do wizyty (sroda).
A, wlasnie....ktores z was laseczki pisaly o ewentualnym powrocie mdlosci. Zauwazylam u mnie od ok 3 dni wieczorami mdlo- jak w 1szym trymestrze.
Oby to tylko przejsciowe bylo!

Gratuluje przyszlym mezatkom!
Ja jeszcze panna jestem, ale plany tez juz sa moze sierpien?? Bylaby tez od razu 10ta rocznica bycia razem. I miesiac do powitaniam dzidziola.
U nas to tak smiesznie...wlasciwie juz wszystko obgadane (
Wlacznie z tym kogo na swiadkow i ewentualna lista gosci), Ale oswiadczyn jeszcze nie bylo Tz twierdzi, ze koniecznie musi mnie jeszcze oficjalnie i romantycznie zapytac w sumie co racja to racja!

Milego wieczorku
gratulacje decyzji, fajnie tak sobie planować, ach chciałabym jeszccze razmiło wpominam czas przygotowańale wiadomo zaręczyny muszą być
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wiecie ze nie zasnęłam ani godziny? ani minuty? mecze sie caly czas i chodze jak ten cien po domu, zaczyna sie robic jasno, ludzie zaraz zaczna wstawac a ja bede sie słaniała znowu caly dzien, ehhhh a tak w ogole to dzien dobry mamusie
biedna Ty jesteś, kurcze współczuję tych bezsennych nocy, a może by ginka na wizycie zapytać, może być coś na to poradził
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram .
Miłego dnia, teraz spadam do książek a wieczorkiem będę nadrabiać.
super wieści, fajnie że Franuś zdrowo rośnie
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
ale miałam sen dzisiaj
Śniło mi się, że wiozłam w wózku moje małe. Pamiętam, że to była gondola, ale tył na przód i bardzo nisko była :P Ale za to w pięknym turkusowym kolorze. A że była tył an przód to musiałam obejść wózek żeby do niego zajrzeć. A jak zajrzałam to zobaczyłam dziecko(moje) ale już takie większe, bo siedziało i wyobraźcie sobie, że śpiewało "aa kotki dwa" Nawet takie malutkie ząbki było widać. I jasne włoski- czyli nie po mnie
słodkie są sny z dzieciaczkami
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:30   #3382
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne ciuszki, wcale nie wyglądają tak źle, wystarczy odrobina wyobraźni by zobaczyć ten kolor na żywo

A co do kołysania dziecka i nie kołysania.. ja nic nie powiem na ten temat, to wyjdzie w praktyce Można dziecko kołysać też przecież trzymając na rękach, albo w wózku, a więc łóżeczko z kołyską nie jest za specjalnie potrzebne. No ale to już kwestia indywidualna jak piszecie- każdy zrobi co uważa za słuszne, będzie kołysać, lub nie będzie, kupi łóżeczko takie lub inne, i tak każda z Nas będzie na pewno świetną mamą, a dla swojego malucha najlepszą na świecie
Stary 2011-05-16, 17:33   #3383
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Mężul przysłał mi linka http://www.youtube.com/watch?v=5VPdy9ycBEQ aż się poryczałam To nasz pierwszy kawałek, sprzed 4lat... Kiedy ja to słyszałam heh, wciąż pasuje

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-16, 17:35   #3384
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
O

U nas much i komarów to sporo jest A wiem jak sama się męczę po ugryzieniu komara a co dopiero taki bobas. A no można dokupić - wiadomo

No to sama widzisz ze w twoim wypatku to jednak sie przyda ta ochronka dla dzidziusia
Szkoda zeby go ciachały te łajzy komary

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Mężul przysłał mi linka http://www.youtube.com/watch?v=5VPdy9ycBEQ aż się poryczałam To nasz pierwszy kawałek, sprzed 4lat... Kiedy ja to słyszałam heh, wciąż pasuje
Jaki ten twoj mężu romantyczny

Stary 2011-05-16, 17:36   #3385
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka sukienusia:lo ve: Chyba zaraz tz za uszy wyciagne zeby ze mna pojechal gdzies cos kupic dla małej..Chociaz jedna rózowa rzecz

Pisalyscie o kołysaniu...
Ja tez sie zapierałam rekami i nogami ze nie bede
ale jak dziec zabkowal i mial kolki i marudzil i mi go szkoda było
to odruchowo sie czlowiek bujał zeby mu jakos pomoc w tych bólach
No i powiem Wam ze przy tym płakaniu - zabkowaniu jak równiez przy kolkach przydala sie chusta wiazalam w nia małego i chodzac go bujalam..tzn. sam sie bujal i uspokajal bo
był do mnie przytulony, słyszal moje serce , było mu cieplutko i czul sie jakby był w brzuszku
i naprawde sie relaksowal

No i co do ksztaltów brzuszkow to tez sie własnie czesto sprawdza
(ze na chłopca jest zgrabniejszy. okraglutki i tak jakby idzie do przodu
a na dziewczynke bardziej taki rozlazly , chociaz zgrabny, mam na mysli ze
idzie bardziej w boczki niz do przodu)

Ale nie ma w tym wszystkiej zadnej reguly.....
hehhe, a ja mam uprzedzenie do różowego mam tylko jedne różowe spodnie - takie jakby bojówki dla Niuni które są w kolorze mocnego różu a nie takie cukierkowe.

Co do brzuszka to mi mama dzisiaj powiedziała, że mam taki na chłopczyka - szpiczasty
Stary 2011-05-16, 17:37   #3386
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

A ja wczoraj w tesco weszłam na odzieżowy i było tyle fajnych sukienek na lato... Dziś cały dzień o nich myślę, aż jutro muszę jechać i jakąś sobie kupić!

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-16, 17:38   #3387
acelinka
Zakorzenienie

kuleczko, w tesco mówiasz, tak? to się chyab też wybiore przy okazji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 17:40   #3388
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

ja będe takie kupować, radek klupś II właśnie z funkcją kołyski

Stary 2011-05-16, 17:40   #3389
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Jaki ten twoj mężu romantyczny
Sama jestem w szoku... ma się ze mną ten mój chłop A mimo to wciąż ta jego kicia, obecnie pączuszek mu w głowie. Zdziwiona byłam, że w ogóle ta piosenka mu się wtedy (i do dziś) spodobała, bo nie słucha tego rodzaju muzyki, no ale te słowa (ja sama osobiście uwielbiam ten zespół)

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-16, 17:42   #3390
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hello!
Przywitam sie tylko z Wami i ide powoli nadrabiać (naszczęście ilość stron mieści się w tutejszej normie) Ja mam dzisiaj cały dzień w plecy. Na wczorajszej Komunii musialo mi coś zaszkodzić (stawiam na śledzie bo spalaszowałam prawie cały półmisek) no i dzisiaj mam rewolucję Tak więc na zmianę spię i odwiedzam kibelek. Apetytu nie mam tylko w muszam w siebie wodę. Oj benzadzieja. No nic odezwe się jak Was nadgonie

Cytat:
Ja też mam taki zamiar, wykołysać i wyprzytulać Leosia za wszystkie czasy
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości