|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
O, Shira_83
![]() Jak tam Twoje kwiatki? Bo ja dziś znowu 7 dalii dokupiłam ![]() ![]() ![]() ![]()
#1652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() wracaj szybko do sił Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym spotkanie się udało nie licząc tego, ze zgubiłam 100 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-16 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Brumek słońce do kolEkcji
![]() ![]() Mój brzucholek z porównaniem do Twojego to dużyyyyyyy balon ![]() ale oba są słodkie,prawda ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka GRATULACJE!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
mam opoznienie u lekarza o 19 wychodze z domu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Rozeznanie
|
brumek chcialabym pokokietowac ale jak od wszystkich slyszysz teksty typu"o ja to taki mialam do porodu wielki brzuch"albo"dopiero 6 miesiac a juz taki wielki oooo...."a i tak najlepsze sa plotkary z wioski o a ta to ma opone,co zrobisz na wsi ludzie zyja czyims zyciem a nie swoim
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
ooo to nie wiedziałam - no to dlaczego nazywa się "Dzidziuś" skoro jest od 3-go roku życia płyn do płukania? bez sensu...
Matko, Nerola rodzi ![]() !!! albo już urodziła bo dopiero teraz doczytałam ![]() :trzymam kciuki i czekam na wieści od niej ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
A czy proszek BOBAS jakiś jest dobry?
W każdym sklepie go widzę, a DZIDZIUSia nie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki udało mi sie wygrać...Jak myslicie- fajny? http://allegro.pl/4baby-fotelik-0-18...613627179.html
Kurde mam doła. ![]() Znów pokłóciłam się z mamą...Wcześniej mi się to nie zdarzało. A skończyło się na moim płaczu. I wyję ciągle. Boję się, że już nigdy nie będzie między nami jak kiedyś- fajna przyjacielska relacja, mama - przyjaciółka... Naprawdę mamy coraz gorszy kontakt. Z czego to wynika? Mama powiedziała, że odkąd jestem z Tż-tem bardzo się zmieniłam. Kiedyś powiedziałam jej, że nie musi przychodzić do nas na górę do pokoju,że potrzebujemy trochę prywatności, nie musi mi odkurzać czy sprzątać, zresztą mój młody tez ciągle przychodził do nas na górę np. grać na kompa. i zwróciłam jej uwagę. Teraz mogę nie dawać znaku życia przez cały dzień, a ona nie przyjdzie, nawet zobaczyć czy żyję... Strasznie strasznie strasznie mi smutno. Nie umiemy rozmawiać. I jeszcze ma mi za złe, że nie dogaduje się z ojcem...że jestem pamiętliwa ( a jak mam zapomnieć 20 lat znęcania fizycznego i psychicznego?) zarzuca mi, że mam jego charakter... pocieszcie dziewczyny ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Wtajemniczenie
|
witam z Wladyslawowa! Wlasnie zobaczylam, ze Nerolka urodzila. Gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zadomowienie
|
Nerolka WIELKIE GRATULACJE
![]() ![]() Ja teraz w domu jestem pomagam siostrze meza.chodze na 7 do dzieciakow i wybieram ich do szkoly i wyprowadzam na autobus. ten idiota siedzi ona sie zacharowuje chodzi do pracy itd blagam was o kciuki w czwartek bo jest rozprawa.
#1665 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja, wreszcie Was po całym dniu nadrobiłam
![]() inutil, witam i gratuluję! Trzymam kciuki! ![]() blondynka, pewnie już troszkę późno ale jak chodzi o pocztę - teoretycznie powinni wydać list komuś innemu, chyba że masz zastrzeżone że nie życzysz sobie żeby ktoś inny za Ciebie odbierał. brumek, jak dla mnie różnica między Dzidziusiem i resztą bierze się głównie z producenta... szafa świetna! a brzucha dalej Ci prawie nie widać ![]() GRATULACJE DLA NEROLKI!!! Babonik, jak joga? żałuję że nie dotarłam, przydało by mi się troszkę ćwiczeń. Ale wysiedziałam się u pani dr sporo, przede mną ludzie 40 minut siedzieli ![]() za to mam wreszcie zwolnienie ![]() ![]() jak tak o brzuszkach mówicie, to mnie wkurza jakby się ktoś obcy z łapami pchał, poza mężem pozwalam tylko przyjaciółkom. Jedna nie mogła z podziwu wyjśc że tam coś się rusza i kopie ![]() A na weselu było wielkie zdziwienie jak ktoś spytał i dowiadywał się że mam 6 tyg do końca. No bo bez pytań się nie obeszło, jako że sporo osób dawno nie widziałam. Większość oceniała na jakiś 4 miesiąc ![]() Ale zdjęcia z wesela nie wstawię bo po pierwsze mam może ze dwa, a o drugie wpadłam w dołek bo stwierdziłam że wyglądam jak wieloryb w namiocie... ![]()
![]() |
#1666 |
Zadomowienie
|
Nerolko, ogromne gratulacje dla Ciebie i tż !!!
![]() Witamy na świecie Izunię i czekamy na Wasze wspólne zdjęcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumku moje kwiatki kwitną ale każdy dzień gonie z wodą z nawozem i cieszą oczy ![]() ![]()
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kochana ![]() Myślę, że Twoja mama nie umie sobie poradzić z tym, no że w końcu odrywasz powoli pępowinę i przez to Ci zarzuca że jesteś podobna do taty. A to że nie przychodzi do góry to zwykły foch, powiedziałaś że chcesz mieć prywatność i ją masz...tylko że w taki sposób fochowsko-babski. Jedyne co Ci mogę doradzić to jak zawsze SZCZERA rozmowa,powiedzieć że to że mówisz że chcesz mieć prywatność to nie znaczy, że mama ma siedzieć na dole i się nie odzywać ani pokazywać, po prostu powiedzieć co leży na sercu i daje rękę uciąć że po rozmowie będzie Wam lżej !! i powiedzieć w końcu jasno, że Tobie też jest ciężko, kiedy nie rozmawiacie itd. itp ona pewnie o tym wie jak każda mama,ale jak każdy woli to usłyszeć ![]() Uff.. Nie zanudzam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=zanetaa88;26954508]Oj kochana
![]() oooo dokładnie zgadzam się ![]()
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje Shira Żanetka dziękuję Wam z całego serca za te odpowiedzi...Przeczytam je sobie jeszcze kilka razy.
Jak dobrze wiedzieć, że jesteście... Dziękuję.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
( aż mnie Sara skopała, bo chyba cisnienie mi skoczyło jak czytałam ta wiadomość) Cudnie wygladasz, a brzuszek naprawde spory jak na kolejna zgrabnisie z forum! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ślicznie, MIODZIO ![]() Kciuki zacisniete, leć i wracaj szybko z relacja! Cytat:
SMS od MILENY: MAŁA LEŻY I SIE GRZEJE NIE KARMIŁA NARAZIE BO IZA MIALA SPADEK CUKRU I DOSTAJE GLUKOZE. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Marina i nie dołuj się
![]() Każdy jest zniesmaczony kiedy coś idzie nie po jego myśli i przy tym mówi drugiej osobie same przykrości ![]() Głowa do góry i wyznacz sobie cel : rozmowa z mamą i samodzielność!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ NEROLKA!!!
IZUNIA WITAMY NA ŚWIECIE!! to się zastresowałam, teraz poleci nam momentalnie do naszych porodów. Muszę w tym tygodniu wkońcu torbę spakować i kupić resztę rzeczy zacząć prać...od kilku tygodni wszystko się zatrzymało i nic nie robię. Zanetaa byłam. Miło że pamiętasz. Ludzi dużo, ale weszłam bez kolejki, zresztą na 5 minut. Przepisała mi receptę, ale co się okazało? że ten lek jest bez recepty!!!! Tak się wkurzyłam na moją gin, że nie wie takich rzeczy!! Tzt by pojechał do apteki i po kłopocie. Wzięłam pierwszą dawkę leku, zaraz zmierzę temp czy gorączka po czopku spadła, ciekł ze mnie pot okropnie jak w łóżku leżałam. Nadal nic nie jem, i biegunka gania, może rzadziej, bo nie mam czym.Internista mnie przestraszyła że to może zatrucie ciążowe ![]() Aaa piękny brzuś z kwiatuszkiem, mam taką samą zieloną narzutę na łóżko, a śmierdziała jak wyjęłam z opakowania... Marina nie martw sie problemami z mamą, spróbujcie porozmawiać szczerze. Pieleszko espiro to jeden z lepszych wózków, jak kupowalismy swój tako to pan ze sklepu bardzo zachwalał espiro, ale cena była trochę wyższa, no ale i wyższa półka. Mi się podoba bardzo. Zmalowana ale masz ciężarek przed sobą, nie dziwne że bolą plecki i nogi, piękny tobołek. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-16 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Carmela jak kupowaliśmy te panele NIKOMU sie nie podobały,
każdy nas krytykował, bo wszyscy szli w tradycyjne jasno brązowe, które Nam się nie podobają i chcieliśmy coś innego. I wybraliśmy te, są cudowne. Teraz każdy mówi, że dobry wybór ![]() Ja chyba też zrobię tak z proszkiem, bo jak mam latać pół miasta za proszkiem to sram za przeproszeniem taki interes... |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Beatko sorry że tak późno ale afera z tą twoją teściową coś mi się wydaję że ona ma problemy z opanowaniem 4 kółek biedaku borze ze masz krzepę i nie miękniesz w takich sytuacjach ja mam tak samo potem na mnie mówią że zimna ryba jak mój siostrzeniec złamał rękę to jego matka na korytarzu leżała na leżance siniacząc wdech wydech a ja w zabiegowym pomagałam rozcinać kurtkę a krew małego mi się po palcach lała, jak tylko teściowa przyjdzie do siebie to znikajcie na swoje nie ma że boli!! ![]()
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Patik to dobrze
![]() Z Jyska wszystko śmierdzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Nerola mega gratulacje!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Zainspirowała mnie TELIK i dzisiaj też wykombinowałam ciachoo z rabarbarem
![]() ![]() Pyszności! www.i-like-to-cook.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
a teraz wieści ode mnie
Na wizycie super, usg udane ![]() Mała jest małą bez żadnych wątpliwości, po raz czwarty lekarz pokazywał dowód ![]() waży 1771 g i wg. usg jak i wg. OM to 31.t.c. wszystko w porządku, tylko mała ma nisko główkę ale taki już mój urok nie chciała buzi pokazać za to nogi rozkładała z chęcią ![]()
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.