|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Fotki super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyjmij bakterie ![]() Dziękujemy w imieniu Agatki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Araczki, Lea, Birichina,Bydgoszczanka, Curly, Szaja dzięki
![]() Spradka też uważam, że te rowerki sa beznadziejne. Mam po Michale, ale chyba jeden z gorszych zakupów. Źle się to pcha, zdecydowanie wolę wyjść z wózkiem. Ale wizualnie nie jest taki zły ten nasz (kwestia gustu), melodyjek też całe szczęście nie ma. Za rok sprzedaję go i mam nadzieję, że Szymon przesiądzie się na rowerek biegowy na którym teraz Michał pomyka. Szaja zrobiłam muffiny i wyszły pyszne ![]() dilayla gratki za kroczki ![]() Curly wszystko zalezy od ustawień aparatu, można zrobić też, że wszytsko ostre, zależy jaki efekt chce się uzyskać ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-05-16 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Konto usunięte
|
Nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26954368]Nie ma za co
![]() Pewnie, że tak. Najlepiej na oleju, ale niekoniecznie ![]()
#4536 |
Raczkowanie
|
Dziękuję w imieniu Bruna za życzenia
![]() W sobotę o godzinie 9.00(o tej się urodził) normalnie poryczałam się jak bóbr!Nie podejrzewałam siebie o to ![]() Agatka i Ala cudne ![]() A tort szajowy to mlachnęłabym chyba cały. ![]() Ah,tak mi się marzy dziewczynka jako drugie.Te sukienusie itp. dilayla, ![]() ona,zgadzam się z dziewczynami.Zdjęcia zawsze super.Zazdraszczam i aparatu i zdolności. Co do rowerków,to u mnie też aż dwie osoby chciały takie kupić.Ale zaproponowałam coś innego,a rowerek sama kupiłam z uzbieranej kasy. O taki: http://allegro.pl/super-rowerek-smar...594384178.html Jak dla mnie całkiem ok,a Bruno jest w nim zakochany. A jeszcze bardziej zakochany jest w jeździe na rowerze moim.Aż piszczy z zachwytu jak jedziemy.A na mecie buczy,gdy go wyciągam. ![]() Tylko,że wkłada mi łapki w spodnie,chce zajrzeć w gatki i bije po plecach. ![]() Życzenia również dla Daniela kropkowego, Wszystkiego Najlepszego Danielku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26921533] A tu nasze foteczki: A teraz mąż składał jeszcze konika bujaczka dla małej. Agatka tak padnięta, że spała ładnie do 8 i po 10 znów padła ![]() ![]() Ugryzłabym kawałek tortu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Czy na drugim zdjęciu jest któryś z rowerków Smart Trike? Jesli tak to napisz jaki i czy jest fajny. Ja mam ST ZOO czerwony ale chcialabym kupic w prezencie chrześniakowi i wiem, że Jego Mama pokazywala mi podobny rowerek do Twojego właśnie Smart Trike. Chciałabym Wam wszystkim coś odpisać ale nie dam rady - ten weekend był koszmarny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2011-05-16 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zajrzyj tutaj ![]() http://majanaboxing.blox.pl/strony/muffiny01.html Luiza jak tylko widzi goły brzuch któregoś z nas, to robi pierdzioszki ![]()
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki. Nie było mnie całe wieki
![]() Najpierw chciałam wszystkim roczniaczkom złożyć życzenia urodzinowe- dużo szczęścia, uśmiechu na codzień i samych cudownych chwil ![]() A teraz się tłumaczę ![]() Wróciłam do pracy i jakoś tak się z czasem wyrobić nie mogę, bo zmieniamy się z M więc mało tego czasu już zostaje- i jest on tylko dla rodzinki ![]() W pracy na razie spoko- jednak moja obawa że nie wytrzymam z tęsknoty z małą była tylko obawą, jest ok- lepiej się czuję chodząc do pracy muszę to przyznać ale oczywiście za małą tęsknię i myślę o niej cały czas. Mimo to zdecydowanie dobrze zrobiłam wracając- wyszłam do ludzi, odżyłam, no i finansowo lepiej- poza tym M znów ma dużo pracy więc jakoś może ta budowa ruszy. Na razie czekamy na odpowiedź z gminy w prawie tej drogi ![]() Oczywiści ledwo wróciłam do pracy a Kori która nie chorowała do tej pory się rozłożyła i skończyło się na antybiotyku, mimo tygodniowej próby leczenia bez- plus dla lekarki że jest przeciw antybiotykom tak jak i ja ![]() Niestety w ten sposób opóźniło się nam szczepienie na pneumo i na razie nie szczepimy- bo doleczamy się. Oczywiście żeby było ciekawiej mnie też rozłożyło , a potem M. Ale już się wykaraskaliśmy. Coś jeszcze chciałam napisać ale mi z głowy wyleciało- postaram się w miarę możliwości nadrabiać w wolnym czasie - jeśli takowy się znajdzie ![]() A na koniec obiecane zdjęcia : 1. torcik który zrobiłam sama ![]() 2 i 3. dekoracja pokoju stołu 4. nasza trójeczka itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka dzięki. Jutro na spokojnie przejrze przepisy.
kaszpirek dziękuje ![]() julka my rowerek kupowaliśmy w Smyku i on był właśnie z tej smykowej firmy Smike (jakoś tak). Ale tak patrze na te smart trike i ten nasz jest prawie identyczny jak ten: http://allegro.pl/rowerek-smart-trik...600441494.html , tylko rączka do prowadzenia trochę inna i kolorki. No i nasz dużo tańszy, widac ta firma się ceni ![]() Olivka śliczne fotki, torcik boski i wystrój stroju też. Kornelcia to chyba do taty podobna co? ![]()
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() T. miała taką na chrzest ![]() a te rączki w górze są rozbrajające ![]() słodka gaduła Cytat:
![]() ja kupuję grube i krótkie,świeże,obieram,wr zucam do wody albo na parę i gotuję do miękkości,szamam z masełkiem.Mniam ![]() Julka-matko,ale miałaś weekend ![]() ja takowego rowerka nie kupuję ![]() Olivko-torcik przecudny! ![]() ![]() ![]() ![]() Edzia-teściowe...temat rzeka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spradka- ![]() ![]() ![]() Ona- ![]() ![]() ![]() ![]() Szaja-Agutek śliczny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() A kto? Agu Szajkowa i Ala ![]() ![]() Samych radosci dla Was dziewczynki! ![]() ![]() ![]() ![]() Olivka, ja tez jestem zdania, ze w powrot do pracy nie jest taki straszny. Sliczne zdjecia przeslalas. Tort rewelacyjny, az szkoda go kroic ![]() Ty wygladasz super a cora to caly Tata! ![]()
#4543 |
Zakorzenienie
|
Kaszpirku-Najlepsze życzenia dla Bruna!
![]() Kropko-dla Danielka ![]() Dilayla-ależ krzaczorami piszesz ![]() ![]() ![]() Niunia-przejdź się do lekarza jeszcze.A na noc polecam krople SInecod,żeby kaszel nie męczył ![]() ![]() Margo- ![]() ![]() A swoją drogą nie wiem jak u Was ,ale u mego małża najważniejszym tematem jest teraz :"czy Tośka przechodzi roczek sama"? ![]() ![]() czy chodzi już? czy przejdzie roczek? a ja mam to w nosie ![]() jak bym nie miała niczego innego do roboty tylko ją zmuszać do chodzenia i puszczania się ![]() będzie chciała to pójdzie czy za m-c czy dwa co za różnica ![]() będzie lepsza od innych ,jak prxzejdzie?bardziej normalna?czy o co kaman? ![]() to moje drugie dziecko,ale nadal nie rozumiem tej akcji ![]() ciśnienie mi tylko podnoszą i wcale tego nie ukrywam ![]() lecę,bo T.znowu w łazience buszuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() oraz szczęśliwej długiej przyszłości. Wszystko co piękne i wymarzone w dniu Twych urodzin niech będzie spełnione! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a zdjęcia cudne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super, że powrót do pracy się udał a co do choróbsk to panije chyba jakiś wirus bo wszyscy dookoła "dychrają" - jak mowi babcia tż-ta ![]() a u mnie od rana pada ![]() ![]()
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
Olivka, śliczne zdjęcia! Cudowny tort, piękna dekoracja i cudowna rodzinka
![]() Co do rowerków, to my już mamy, bo dostaliśmy w spadku po moim bratanku... szału nie ma, ale jeździmy od czasu do czasu ![]() annLee u nas nie ma parcia na chodzenie ![]() ![]() A my w końcu kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Toby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- a właśnie jeszcze o mleku miałam napisać... Margo, ja podobnie jak Panna Migotka kupuję gerbera (kupiłam już trójeczkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niunia pewnie macie teraz wizytę kontrolną po tym antybiotyku? a jak nie to ja bym się wybrała. i ![]() kochane Alu i Agatko w dniu waszych pierwszych urodzinek życzymy samych szczęśliwych dni, mnóstwa uśmiechu i radości, życzliwych i kochających ludzi wokół was oraz spełnienia wszystkich marzeń - Wiktorek z mamą
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Agatko wszytskiego najlepszego z okazji urodzinek i dużo uśmiechu każdego dnia
![]() ![]() ![]() Panna migotka dziękuję ![]() AnnLee przekażę mężowi ![]() ![]()
#4549 |
Zadomowienie
|
Najserdeczniejsze życzenia z okazji ukonczenia roczku dla Agatki , Ali i Bruna
![]() ![]() ![]() Dziewczyny piekne torciki zrobiłyście ![]() Dekoracje też śliczne ![]() Ona Twoje foty po nocach mi sie śnią ![]() ![]() Dilayla gratki za pierwsze samodzielne kroczki ![]() Julka współczuje przeżyc a tż-ta to bym ![]() panna migotka rozbroiłaś mnie ![]() ![]() choc osttanio mam lenia jesli chodzi o pożądek w domu - wole w ogrodzie buszowac ![]() reszty nie pamietam ,może nic nie pominełam ![]() U nas Gabi przeszła jakiś szybki skok rozwojowy ![]() Czytałam jej czesto takie krótkie rymowanki o klaskaniu , robieniu pa pa czy rączkach itp. I od paru dni jak jej powiem wierszyk ładnie pokazuje na czesci ciała w takt tego co mówie ![]() Pokazuje paluszkiem jak coś chce , jak i na zypytanie np. gdzie pieluszka , misiu , rybki czy oko - wszysstko wskazuje poprawnie. Mamy małą podusie w salonie na której spi i na pytanie co sie robi z podusią - przytula sie do niej ![]() Potrafi podac piłke , zabawke lub pieluszke w zależnosci o co zapytam.. No i coraz czesciej stoi sama bez trzymanki , i chodzi trzymana za rączki . I bez przerwy wskazuje paluszkiem na wszystko , co chce - a chce wszystko ![]() No i wreszcie załapała że nie wolno wchodzic na schody - nie mamy jeszcze na dole bramki i bez przerwy sie tam wspinała i uciekała , nie obyło sie bez małego klapsa i tłumaczenia ale teraz jak podejdzie do schodów wystarczy że powiem - nie wolno- natychmiast wraca i nie wchodzi. No pochwaliłam sie ![]() Dziś babcia nam wyjeżdża - przyjedzie w sobote do Gabi bo my idziemy na wesele ![]() ![]() ![]() Ja już sie obrobiłam i moge z malą siediec ![]() wczoraj jeszcze troche poszyłam i zrobiłam sobie galerie fotek na scianie - zbierałam sie do tego pare miesiecy ale mam- na całej scianie wiszą ramki ze zdjeciami zbieranymi od dawna - utrwalone na nich najfajniejsze momenty ostatnich lat ![]() ![]() Zaproszenia na chrzest i roczek wypisane ![]() Bedzie mała kameralna uroczystośc w gronie najbliższych 19 czerwca - impreza łączona .Mam gdzieś nie robie dwu . nie dam rady i tak bede musiała sama wszystko zorganizowac bo mąż przyjedzie na gotowe - nie da rady wczesniej , miała mi pomóc szwagierka -przyszła chrzestna Gabi ale jej dziecko złamało noge i jest cała zagipsowana na miesiąc. Może moja mama wpadnie ze dwa dni wczesniej pomóc troche ogarnąc sytuacje . Impreze planuje małą 13 osób z nami , po chrzcie obiad , potem kawa ciasto , torcik - jakieś przekąski a wieczorem może gril ![]() Gril łatwizna -miesko sie zamarynuje , ciasto zamówie u znajomej kucharki mineły te czasy kiedy piekłam sama na potege ![]() Torta zrobie sama tego truskawowego co szaja ![]() Obiad też juz mam wymyslony jeszcze pomysle nad przekąskami ![]() Wypatrzyłam na necie fajowe ozdoby na roczek to sobie zamówie kilka i bedzie imprezka ![]() mam tylko odwieczny problem - w co Ja mam sie ubrac ![]()
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tort przepiekny ![]() Cytat:
![]() ![]() Hehe, skąd ja to znam ![]() Agatko i Alu - STO LAT. Rośnijcie dziewczyny na piekne i mądre kobietki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Ali i Agatki ![]() ![]() ![]() Ja też nie mam ŻADNEGO parcia na chodzenie. Miałam tylko na raczkowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Velutto swiete słowa kumpla
![]() jak dzis zdążę pokaze wam moja rozbójniczke jak narazie to Alu i Agatko oto jest książeczka, a na jej karteczkach prześliczna bajeczka. Bardzo długo Elfy bajkę tę pisały i przy tym okropnie się napracowały. Napisały bajkę specjalnie dla Ciebie i Ciebie tyle w niej miłości ile gwiazd na niebie. Życzą Wam rzeki i piasku przy rzece na wspaniałe, piaskowe fortece. I poziomek w leśnych kotlinach, drzew, na które dobrze się wspinać. Wszystkiego najlepszego... Szczęścia i radości moc... Ciepłego słoneczka na dzień ... Kolorowych snów na noc ... od Amelki i jej Mamy
#4553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie!!! Ja rezygnuje z tortu z masy cukrowej ![]() Cytat:
Wkurzają mnie komentarze 'a ona jeszcze nie chodzi?! Przecież tak sie rwała do tego chodzenia?!' Tak samo z ząbkami 'tylko dwa ząbki ma?!' Co do główki, Blanka ma 45cm. Kupiłam jej wczoraj tunel na roczek, i już szalała w nim ![]() I buciki na lato jej kupiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---- Serdeczne życzenia urodzinowe dla Agu i Ali! Pięknego dzieciństwa i dużo zdrówka!życzą biankaaa i Witek! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Konto usunięte
|
Agatko,Alicjo, w Dniu Waszych Pierwszych Urodzinek zawsze uśmiechniętej minki, kolorowych snów, radosnego dzieciństwa, i mnóstwo zdrówka!! Buziaki od ciotki lei i chłopaków. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i młoda ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Tymek niestety zaczął odkrywać uroki wspinaczki... ![]() ![]() ![]() bianka, na naszym klubowym wątku dzieciaczków 2007 gadałyśmy ostatnio o rysowaniu/malowaniu naszych pociech. Kancia wychwalała dzieła Blanki. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Jak mam na to odpowiedziec
![]() ![]() Naprawde był to klaps w pampersa i nie taki z prawdziwego zdarzenia wiec winna sie nie czuje ![]() Nie bije dziecka ale i nie pozwole na samowolke dla jej własnego dobra ![]() Mysle . że sie wytłumaczyłam ![]()
#4557 |
Zakorzenienie
|
Witam,
olivka_7 tort cudny jak z cukierni. U nas wspinaczka po schodach zaczęla sie jakiś czas temu ale teraz to drzwi z kuchni musze zamykać bo Ola jak jest na podłodze to od razu na schody pedem czworakuje.Pierwszy raz jak wylazła sama na pierwsze piętro to myślałam,że zajęła się kapciami na przedpokoju.Serce mi staneło jak ją tam zobaczyłam.Od tej pory zamykam drzwi od kuchni. Zaczęłam dostawać caluski od córci ale tylko ja i tylko rano po przebudzeniu.W ciągu dnia nie chce dawać. Dziś podczas przygotowywania obiadu drapła mi żółtą paprykę i ugryzła kawałek.Myślałam,że wypluje ale zjadła. No i śle życzenia serdeczne dla naszych solenizantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bynajmniej nie płakała bo nie miała powodu ku temu ![]() ![]() ![]() To tak z woli uściślenia jeszcze dla Blanki ![]() Całuski też mamy i to od dawna tak jak przytulanie do mamy ![]() Najbardziej mnie rozczula jak sie przewróci lub uderzy i leci do mnie na rączki , łapie mnie za szyje i sie przytula - bo u mamy najlepiej i nie boli ![]() A teraz sie pochwale - Gabi przeszła dziś swoje pierwsze 3 kroczki bez trzymanki ![]()
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pospałam sobie godzinkę, bo padałam. Młoda dzisiaj maruuudna ![]()
![]() |
#4560 |
Konto usunięte
|
Dziękuję w imieniu Agatki
![]() ![]() Bebiko 3 pachnie pięknie, leciutko wanilią, super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.