Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 18:57   #3421
Patiisia
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja po wizycie - i znów wiadomości dobre i te gorsze wg usg szyjka jest okey i krwiak się wchłonął - no i lekarz to potwierdza. I mowi ze z tej strony zagrożenia nie ma, więc już jest lepiej niz było. Kamien z serca i bardzo dobra wiadomość Gorzej ze skurczami - jak znów mnie tak złapie na tyle godzin co ostatnio w nocy to mam od razu jechac do szpitala na obserwację (podał mi częstotliwość skurczy która może byc uznana jako te "treningowe" dla organizmu i kiedy uznac za niebezpieczne - ale juz mi się wszystko miesza) A jak trafię do szpitala to prawdopodobnie mnie tam przetrzymają kilka dni, więc mam jak najwięcej leżec i odpoczywac żeby nie było skurczy Czyli ta sama gadka co przedtem tylko zamiast słowa "krwiak" jest słowo "skurcze" Zakaz seksu, za to wskazana luteina w tej samej dawce, nospa forte i zwiększona ilość magnezu do dwóch trzy razy dziennie To już mam całą garść leków!!! I do kompletu zapalenie dróg moczowych A więc posiew, leki dopochwowe ( z luteina jest ich już razem 6 tabletek dziennie!!!), leki doustne, a jak wynik będzie kiepski to jeszcze jakies inne specyfiki
Więc jednym słowem nie mogę czuć się bezpieczna jeszcze Ale chociaż jedno zagrozenie zostało wyeliminowane, czegoś dobrego muszę się czepić, bo zwariuję - taka juz jestem
Bidulko Musimy chyba zacząć odprawiać jakieś czary żeby te paskudztwa się od Ciebie odczepiły.. Miejmy nadzieję że te skurcze to tylko trening organizmu, i potem już wszystko będzie dobrze

Swoją drogą Nie wiem czemu, ale w ciąży uwielbiam jeść taki ser smażony na patelni, i do tego ketchup i oczywiście musztardę I teraz niedawno zjadłam sobie sam chleb z musztardą, mam wrażenie że te zachcianki ciążowe mnie przerastają
Przypomniało mi się też co uwielbiałam jeść na początku ciąży na kolację.. a mianowicie taki sos do jajek z chlebem samym, bez jajka (bo za nimi nie przepadam) z majonezu, ogórka i przypraw. Na początku się śmiałam że to takie zachcianki ciążowe, myślałam że sobie sama wmawiam że mi to smakuje i lubię to jeść.. a potem wyszło na teście swoje

A więc może coś jest w tych zachciankach "typowych", bo teraz np mam ochotę na ogóreczka ale chyba nie mam na stanie w domu

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-16 o 19:01
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:07   #3422
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w markecie na zakupach i polazłam w alejkę z piwami, bo chciałam kupić sobie bavarię (nigdy o nim nie słyszałam, pierwszy raz od Was), a mężol na mnie oczy jak 5 zł -> to mu tłumacze, ze to takie "bez alkoholu" i ze mogę, popatrzył na mnie i stwierdził: no tak, wizaż.... hahah i miał rację
Mój mąż też się z tego śmieje, a to że tak drogo bo bez kitu jest drogie to mówi że raz na jakiś czas moge sobie pozwolić

Poszukuję, szukam .... jakiegoś skutecznego sposobu na ból głowy, no zwariuje chyba

Poszukuję poszukuję sukienki wkleje za chwilkę, powiedzcie co myślicie , plissssss
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14fadaa65667.jpg (31,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5936e55440ee5b33.jpg (62,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg su_falbana_roz_postac.jpg (40,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg su_bombka_komplet_2.jpg (77,0 KB, 28 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:09   #3423
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Moję dziecię mnie kopało
Jakie to wspaniałe uczucie, jak sobie pomyślę że ono jest takie maleńkie a już kopie to się wzruszam i taka radość mnie ogarnia.
Szkoda że nie reaguje na moje zaczepki, jak go zaczepiam to udaje że go nie ma, a teraz kopało bo burczy mi w brzuchu, bo czekam na męża aż przyjdzie z kopania piłki, miał po drodze mi kupić kotlety sojowe już się nie mogę doczekać
Moje kochane maleństwo
ojj a mój maluch reaguje dla odmiany na tż, wystarczy że on przyłoży na chwilę ucho albo rękę, a dzidzia chwilę po tym jak się odsunie zaczyna leciutko (przynajmniej na razie lekko) kopać i się ruszać
Stary 2011-05-16, 19:10   #3424
mucka21
Rozeznanie

ja bym chciala sobie na wesele kuzynki w sierpniu kupic taka jak ta ostatnia, no moze jak bym miala nadal zgrabne nogi to zeby te nogi bylo ladnie podkreslic
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:11   #3425
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Małgosiu - na ból głowy polecam nacieranie amolem
Mi się podoba ta 1 i 2 sukienka. A na jaką okazję? Na wesele?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:12   #3426
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu - na ból głowy polecam nacieranie amolem
Mi się podoba ta 1 i 2 sukienka. A na jaką okazję? Na wesele?
Na wesele
Szukam już dziś bo za nim mi przyjdzie to będzie akurat na wesele

25.08.2011

Stary 2011-05-16, 19:17   #3427
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dla mnie ta 1 i 2 - ale nie wiem którą bym wybrała, mężol mówi, że ta pierwsza ładniejsza

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 19:20   #3428
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ta 1 i 2 - ale nie wiem którą bym wybrała, mężol mówi, że ta pierwsza ładniejsza
Też moja faworytka

jeju ani Amolu ani Apapu, zdechnę chyba, no strrasznie mnie głowa nagina

25.08.2011

Stary 2011-05-16, 19:24   #3429
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Małgosia, Natka dzięki Uwielbiam Was

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój mąż też się z tego śmieje, a to że tak drogo bo bez kitu jest drogie to mówi że raz na jakiś czas moge sobie pozwolić

Poszukuję, szukam .... jakiegoś skutecznego sposobu na ból głowy, no zwariuje chyba

Poszukuję poszukuję sukienki wkleje za chwilkę, powiedzcie co myślicie , plissssss
A może zimy okład na głowę? Sukienka na wesele, dla mnie 1

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:25   #3430
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do sukienek to pierwsza mi się bardzo podoba Najbardziej ze wszystkich. A co do bólu głowy hmm.. spróbuj może posmarować górną część czoła i trochę skronie amolem, połóż się na chwilkę i wycisz tv, mi po tym przeszło, może Tobie też pomoże.
Stary 2011-05-16, 19:28   #3431
aa2
Zakorzenienie

Małgosiu jak dla mnie nr 1 ale ta kiecka juz od dawna mi sie podoba he he
a na główke ja knie masz nic w domku to może zimny okład sobie zrób? i polez chwile z zamkniętymi oczami moze pomoże
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 19:29   #3432
19natka88
Zakorzenienie

Popatrzcie co znalazłam KLIK Ciekawa sprawa, ale chyba bym się nie skusiła

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-16, 19:37   #3433
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
jeju ani Amolu ani Apapu, zdechnę chyba, no strrasznie mnie głowa nagina
To może poszukaj w googlach, tam będą jakieś pojedyncze ćwiczenia z jogi, osobiście mogę Cię zapewnić że relaksują i uspokajają na maksa

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Podsyłam linka, spróbować nie zaszkodzi, a pomóc może

KLIK

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

jakby co, to część druga KLIK sama chyba jutro spróbuję te ćwiczenia, bo tak czytam komentarze i dziewczyny piszą że im pomaga to w bólu i czują się lepiej podczas ciąży. ja robiłam co prawda inne, i to na początku ciąży gdy o niej nie wiedziałam, ale genialnie działały.

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-16 o 19:44
Stary 2011-05-16, 19:43   #3434
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
To może poszukaj w googlach, tam będą jakieś pojedyncze ćwiczenia z jogi, osobiście mogę Cię zapewnić że relaksują i uspokajają na maksa

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Podsyłam linka, spróbować nie zaszkodzi, a pomóc może

KLIK

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

jakby co, to część druga KLIK sama chyba spróbuję, bo tak czytam komentarze i dziewczyny piszą że im pomaga to w bólu i czują się lepiej podczas ciąży.
Słyszałam, ze lepiej nie brać się za jogę w ciąży jeśli nigdy się jej nie ćwiczyło

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-16, 19:47   #3435
Patiisia
Wtajemniczenie

Co do tego to nic nie słyszałam, ale nawet w książeczce którą mam o macierzyństwie (dostałam od położnych taki zestawik startowy) pisze że na bóle głowy najlepsza jest dla kobiet w ciąży joga, a więc proponuję to co tam wyczytałam. A te ćwiczenia na siedząco z unoszeniem rąk na pewno nie zaszkodzą, bo niby jak? Co do innych to robione delikatnie i na miarę swoich możliwości myślę że nie przyniosą szkód. No ale co osoba to inne zdanie
Stary 2011-05-16, 19:48   #3436
spa82
Raczkowanie

I'm back Prysznic jakoś tak zbawiennie na mnie podziałał No to odpisuję dalej.
Kurczę wykasowało mi się część postów. No nic poodpowiadam na piechotę i to co pamiętam.
MałgosiaM8- cieszę się że te mokrości to tylko takie standardowe nasze dolegliwości i aby tak zostało do terminu
Pytałaś o spanie wygodę itp. No więc ja akurat nie mam jakiś boleści kręgosłupa ale za to jak się przekręcam na bok to się rozbudzam bo to juz nie jest takie przez sen a wyczyn I mam takie dziwne uczucie ciągnięcia nie wiem jak to opisać ale musze brzuszek ręka poprawiać (tak jak hehe cyculki w biustonoszu) żeby dobrze go ulożyć I też mam problem ze spaniem na lewym boku-jak na złośc najwygodniej mi na plecach a na prawym boku to juz najlepiej i zauważyłam że mała tez się bardziej kręci z tej strony.
Małż mówi do mnie "mysza" jak jest na mnie zły a "myszko" w dni normalne Ogólnie moj mąz wogóle nie mówi do mnie po imieniu Jakoś tak już on ma. Ale za to jak jestem na niego zła zfoszona i się do niego nie odzywam to wystarczy że powie zalotnie "Gosiu, Małgosiu" i juz mnie rozwala hehe.

anciaahk- gratuluje udanej wizyty! No i tego olbrzyma w brzuszku Imponujący wynik

mucka21- mi się chiński sprawidził

Kellysss-gratuluje córci

aa2-cieszę się że w koncu trafiłas na tego lekarza i jesteś zadowolona. Bardzo dobrze ze próbowałaś i nie odpuściłaś od razu

lullaby_ml- bardzo mi Ciebie szkoda że masz takie dolegliwości bezsenne...a co do tej rączki na brzuszku że nie chcesz jej zabierac bo nie chcesz małego samego zostawiać to normalnie rozczuliłaś mnie na maxa hehe hormony

lui- za wizytę i zycze żeby dzidziolek si ujawnił

miss.hot-cieszę się że badania wychodzą korzystnie

caltea-miłej nockiapropo to dobrze że Leonka przyzwyczajasz juz że spać nalezy iść po dobranocce

archinta-dzieki za troskę. Juz mi znacznie lepiej niż np.popoludniu ale nadal cos tam na żołądku siedzi ale naszczęście "tył zwrot" odpuściło.

lausanne- kochana najwazniesze to się nie denerwować wypoczywać i pozwalać się rozpieszczać cieszę się że możesz na męża liczyć w tej kwestii będzie dobrze!-łatwo napisać ale wiadomo że tak bedzie bo jak nie jak tak!

Rozmawialyście o baldachimie w łóżeczku. Ja rezygnuję ale za to zakładamy moskitiery wszędzie w domu. Ja np.mam takie uczulenie na komary że jak mnie ugryzie to puchnę tak więc jakby moja Judytka odziedziczyła to ode mnie to już mnie trzęsie na samą myśl. Więc u nas moskitiery obowiązkowo!

Ide dalej Was czytac bo zanim to naskrobałam moim dzisieszym tempem to pewnie kolejne 2strony doszły
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:48   #3437
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wizycie - i znów wiadomości dobre i te gorsze wg usg szyjka jest okey i krwiak się wchłonął - no i lekarz to potwierdza. I mowi ze z tej strony zagrożenia nie ma, więc już jest lepiej niz było. Kamien z serca i bardzo dobra wiadomość Gorzej ze skurczami - jak znów mnie tak złapie na tyle godzin co ostatnio w nocy to mam od razu jechac do szpitala na obserwację (podał mi częstotliwość skurczy która może byc uznana jako te "treningowe" dla organizmu i kiedy uznac za niebezpieczne - ale juz mi się wszystko miesza) A jak trafię do szpitala to prawdopodobnie mnie tam przetrzymają kilka dni, więc mam jak najwięcej leżec i odpoczywac żeby nie było skurczy Czyli ta sama gadka co przedtem tylko zamiast słowa "krwiak" jest słowo "skurcze" Zakaz seksu, za to wskazana luteina w tej samej dawce, nospa forte i zwiększona ilość magnezu do dwóch trzy razy dziennie To już mam całą garść leków!!! I do kompletu zapalenie dróg moczowych A więc posiew, leki dopochwowe ( z luteina jest ich już razem 6 tabletek dziennie!!!), leki doustne, a jak wynik będzie kiepski to jeszcze jakies inne specyfiki
Więc jednym słowem nie mogę czuć się bezpieczna jeszcze Ale chociaż jedno zagrozenie zostało wyeliminowane, czegoś dobrego muszę się czepić, bo zwariuję - taka juz jestem

no a jak będzie miało kolke to juz zupełnie!
ja będę kołysać i już. Nie wyobrażam sobie inaczej

Lu oliwka Johnsona jest najczęściej uczulającą oliwką dla dzieci

Nie pamiętam kto pytał o komplet pościeli, chyba Irmith (?) - ja mam 3 prześcieradełka i 3 zmiany na kołderkę. Ale o ile prześcieradła mi sie przydały to jednej zmiany na kołdrę nawet nie użyłam, chyba swobodnie moga być dwie A do wózeczka miałam śpiworek w komplecie i mi sie przydawał często. A w cieplejsze dni wystarczał kocyk, nie kupowałam żadnych kołderek do wozka.
Dasz rade kochana co do oliwki-jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Moję dziecię mnie kopało
Jakie to wspaniałe uczucie, jak sobie pomyślę że ono jest takie maleńkie a już kopie to się wzruszam i taka radość mnie ogarnia.
Szkoda że nie reaguje na moje zaczepki, jak go zaczepiam to udaje że go nie ma, a teraz kopało bo burczy mi w brzuchu, bo czekam na męża aż przyjdzie z kopania piłki, miał po drodze mi kupić kotlety sojowe już się nie mogę doczekać
Moje kochane maleństwo
Gratuluje tego cudownego uczucia

Cytat:

Nr 1 zdecydowanie
Stary 2011-05-16, 19:49   #3438
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Słyszałam, ze lepiej nie brać się za jogę w ciąży jeśli nigdy się jej nie ćwiczyło
dokładnie i w dodatku czytałam ze powinno sie ćwiczyć pod okiem specjalisty, a po drugie juz to widze jak ogólnie sie nic nie chce to nagle wstępujace w Małgosie siły i ból głowy znikający jak ręką odjął
sorry ale nie wierze w ta magiczną moc, chodziłam kiedyś na joge i jest mocno przereklamowana , od czasu do czasu jako forma urozmaicenia ok , ale ni eliczyłabym na cud i zniknięcie dolegliwości ciązowych
Stary 2011-05-16, 19:50   #3439
Patiisia
Wtajemniczenie

Tutaj jest jakiś filmik mówiący o jodze w ciąży http://www.youtube.com/watch?v=eDakYas52SY a tu artykuł http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2098844.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 19:51   #3440
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie No1
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:52   #3441
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tego to nic nie słyszałam, ale nawet w książeczce którą mam o macierzyństwie (dostałam od położnych taki zestawik startowy) pisze że na bóle głowy najlepsza jest dla kobiet w ciąży joga, a więc proponuję to co tam wyczytałam. A te ćwiczenia na siedząco z unoszeniem rąk na pewno nie zaszkodzą, bo niby jak? Co do innych to robione delikatnie i na miarę swoich możliwości myślę że nie przyniosą szkód. No ale co osoba to inne zdanie
juz samo podnoszenie rak w ciązy jest bezsensu w tym cwiczeniu skoro lekarze każą sie pilnowac i nawet okien nie mys właśnie przez podnoszenie rąk, to tutaj nagla ze zdrowe-troche dziwne
Stary 2011-05-16, 19:54   #3442
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja rodzę w połowie października a więc muszę się przygotowywać na zimę i zimno, tym bardziej że u nas trwa ona ostatnio do marca..
Jeszcze nie wiadomo jaka będzie pogoda, ja pierwszego synka rodziła 11.10 i do końca listopada było bardzo przyjemnie, oprócz kilku dni akurat na wyjście ze szpitala, kiedy spadł śnieg

Cytat:
Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku?
Cytat:
miss.hot - no! dobrze że już po badaniach, wreszcie dobre wiadomosci
No niestety HCV drugi raz dodatnie.....
W piątek wizyta u hepatologa

Cytat:
Leż i odpoczywaj, zdrowie dzidzia najważniejsze
Współczuję tych garści tabletek

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:55   #3443
aa2
Zakorzenienie

juz nie wspone ze wszelkie ćwiczeni atrzeba najpierw skonsultowac z lekarzem i zapytac czy można, każda sznująca sie instytucja która prowadzi takie cwiczenia wymaga zaświadczenia lekarskiego , a do cwiczenia w domu to juz w ogóle najpier należało by skonsultować no a po drugie samemu bym nie ryzykowała, jednak po cos przestrogi o tym zeby samemu tego nie robić po coś są

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 19:57   #3444
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dokładnie i w dodatku czytałam ze powinno sie ćwiczyć pod okiem specjalisty, a po drugie juz to widze jak ogólnie sie nic nie chce to nagle wstępujace w Małgosie siły i ból głowy znikający jak ręką odjął
sorry ale nie wierze w ta magiczną moc, chodziłam kiedyś na joge i jest mocno przereklamowana , od czasu do czasu jako forma urozmaicenia ok , ale ni eliczyłabym na cud i zniknięcie dolegliwości ciązowych
Mi nie chodzi o to, że od razu wszystko zniknie, ale na pewno trochę lepiej się po tym poczuje, ze sobą, a robiona regularnie powinna w dobry sposób wpłynąć na ciążę. Z tego co widzę to na filmiku mówią że pod okiem specjalisty, a w tym artykule pisze że trzeba się o to spytać lekarza.. Ja jogę robiłam do innych ćwiczeń przed ciążą, i mnie uspokajała niesamowicie, czułam się po niej rozluźniona, i baaaardzo zrelaksowana. No ale jak już wyżej powiedziałam, co osoba to zdanie, ja mówię to co radzili w tej książeczce na bóle głowy w ciąży

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiadomo jaka będzie pogoda, ja pierwszego synka rodziła 11.10 i do końca listopada było bardzo przyjemnie, oprócz kilku dni akurat na wyjście ze szpitala, kiedy spadł śnieg
Ja myślę o tym co będzie później, bo coś nie chce mi się wierzyć że grudzień i styczeń nie będzie nic w ogóle padać, a teraz ta pogoda tak wariuje że nigdy nic nie wiadomo Zawsze lepiej być przygotowanym.
Stary 2011-05-16, 19:58   #3445
spa82
Raczkowanie

albo spicie albo tv oglądacie ale normalnie nadgoniłam Was w 3minutki
MałgosiaM8-zdecydowanie sukienka numero 1 (ale wogóle ta Pani bardzo dobrze ta sukienkę reprezentuje) no i mi się podoba tez krój nr4 ale niekoniecznie materiał (nie przepadam za takimi śliskimi błyszczącymi).
Oglądałyście "Na wspólnej"? Ta młodziutka urodziła synka i wlaśnie ma problem z karmieniem. Mam nadzieję że mnie to nie dopadnie. Boje sie tego ze nie będe miała wystarczająco dużo pokarmu zeby zapokoic moją córcię albo nie bedę wiedziała jak sie do tego zabrac-ale mam nadzieję że to wszystko przyjdzie intuicyjnie
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:01   #3446
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
juz samo podnoszenie rak w ciązy jest bezsensu w tym cwiczeniu skoro lekarze każą sie pilnowac i nawet okien nie mys właśnie przez podnoszenie rąk, to tutaj nagla ze zdrowe-troche dziwne
Bo przy np. myciu okien pracujemy nie tylko rękami, ale napinamy też różne mięśnie naszego ciała, a w jodze chodzi głównie o to aby rozluźnić wszystkie mięśnie ciała i ustabilizować oddech i robić wszystko na spokojnie, ze skupieniem, tak żeby sobie samemu nie zaszkodzić.. Uwierz mi że ćwiczenia z podnoszeniem rąk uspokajają, wiem bo robiłam takie, tylko że na stojąco i dodatkowo z lekkim wspinaniem się na palcach (ale to przed ciążą jeszcze). Ja wierzę w moc ćwiczeń, i mam zasadę że dopóki czegoś nie spróbuję/nie poznam, to tego nie oceniam
Stary 2011-05-16, 20:04   #3447
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Bo przy np. myciu okien pracujemy nie tylko rękami, ale napinamy też różne mięśnie naszego ciała, a w jodze chodzi głównie o to aby rozluźnić wszystkie mięśnie ciała i ustabilizować oddech i robić wszystko na spokojnie, ze skupieniem, tak żeby sobie samemu nie zaszkodzić.. Uwierz mi że ćwiczenia z podnoszeniem rąk uspokajają, wiem bo robiłam takie, tylko że na stojąco i dodatkowo z lekkim wspinaniem się na palcach (ale to przed ciążą jeszcze). Ja wierzę w moc ćwiczeń, i mam zasadę że dopóki czegoś nie spróbuję/nie poznam, to tego nie oceniam
no i tu sama sobie zaprzeczyłas bo wczesniej pisałaś ze w ciaży jeszcez tego nie cwiczyłas tylko czytałas a mimo to zachwalasz, to moze najpierw poćwicz, wypróbuj i zdaj nam relacje
Stary 2011-05-16, 20:04   #3448
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Oglądałyście "Na wspólnej"? Ta młodziutka urodziła synka i wlaśnie ma problem z karmieniem. Mam nadzieję że mnie to nie dopadnie. Boje sie tego ze nie będe miała wystarczająco dużo pokarmu zeby zapokoic moją córcię albo nie bedę wiedziała jak sie do tego zabrac-ale mam nadzieję że to wszystko przyjdzie intuicyjnie
Ja tylko słuchałam na wspólnej, bo siedziałam na forum zamiast oglądać Pamiętaj że zawsze możesz poprosić o pomoc położną, ja ją wyproszę żeby wszystko mi dokładnie pokazała, zresztą też podobno położna przychodzi kilka dni po tym jak z maleństwem udajecie się do domu, żeby sprawdzić jak sobie radzisz z dzieckiem, czy wszystko w porządku i ewentualnie pomaga. Staram się tym nie przejmować na razie, wierzę w położną że podzieli się ze mną tą wiedzą jaką posiada
Stary 2011-05-16, 20:04   #3449
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Tutaj jest jakiś filmik mówiący o jodze w ciąży http://www.youtube.com/watch?v=eDakYas52SY a tu artykuł http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2098844.html
A tu potwierdzenie moich słów, ze lepiej samemu w jogę się nie bawić
Cytat:
Przed rozpoczęciem ćwiczeń skonsultuj się ze swoim lekarzem.
Cytat:
Jednak najlepsza dla ciebie będzie joga, dzięki której twoje ciało się rozluźni. Głęboko oddychając, uwolnisz napięcie, a gimnastykując się, wzmocnisz mięśnie, uelastycznisz kręgosłup i rozciągniesz miednicę. Poprawisz funkcjonowanie całego organizmu. Nauczysz się właściwych ruchów, głębokiego oddychania i sposobów relaksowania się. Staniesz się także odporniejsza na zmęczenie i stres, nabierzesz siły i wiary w siebie.
Sorki ale to jest dla mnie śmieszne, bo żeby taki był efekt to jogę trzeba by ćwiczyć wiele lat

Miss.hot trzymam mocno kciuki żeby jednak poszło w dobrym kierunku

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:07
Stary 2011-05-16, 20:06   #3450
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A tu potwierdzenie moich słów, ze lepiej samemu w jogę się nie bawić

Sorki ale to jest dla mnie śmieszne, bo żeby taki był efekt to jogę trzeba by ćwiczyć wiele lat
własnie o to chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości