|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Ja się po prostu przyzwyczaiłam
![]() Gorzej, że Edzik się źle czuje... Spał łącznie godzinę dziś Teraz padł głodny, bo nie miał siły ssać. Nie mam już siły. Herbatki nie chce pić. Leki nie pomagają. Niech będzie jutro, może pediatra coś wymyśli
|
|
#572 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko sie ułoży. Moim zdaniem, jeśli po UU dałaś mm i Mały zwymiotował, to po prostu był najedzony mleczkiem z UU Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kupkiKwestia przyzwyczajenia Na początku jest cieżko, ale później organizm się przyzwyczaja do mniejszej ilosci snu (tak przynajmniej było u mnie Ale mając jednego Maluszka, można w trakcie jego/jej drzemek w dzień troszke sie przespać Oliwka już wykapana. Dzisiaj jakos wcześniej była kapiel, bo o 18.15 już ją do cyca przystawiłam. Troszkę pomarudziła, bo chyba brzuszek ja bolał, ale już śpi. ![]() A zaraz pierworodną idziemy kąpać |
||||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba o 23 będziemy dziś kąpać...
Mały dopiero zasnął wymęczony i nie mam serca go budzić. Potem jedzenie, odczekać po jedzeniu i dopiero... Kilka godzin się zejdzie... Ehh
|
|
#574 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja na razie stopniowo sie przyzwyczajam. tz wstaje co noc i w sumie prawie za kazdym razem, ja malucha wzielam raz nad ranem jak go brzuszek bolal. najlepsze jest to ze podswiadomie jak wiem ze moj tz spi obok to ani razu nie obudzialam sie na placz dziecka
![]() Cytat:
a u nas tak jak wyprognozowalam, 1,5h mlody nie spi i pewnie kolejne 1,5h nie bedzie spal . na razie taktyke obralismy taka ze kapiemy starszego,a jak jego mamy z glowy, to bierzemy sie za maluszka- ok 21-22kapanko, bo cudownie spi po (i dluuugo)
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bolą mnie sutki. Same z siebie ![]() Ależ mam dziś tragiczny dzień
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
podsłuchałam u was i kupiłam naszemu jeszcze nie narodzonemu smoczek TT pure...tz powiedział ze brzydszego smoka nie widział a teściowa popatrzyła na mnie jak na wyrodna matkę...mam taki sam jak matall
, taki co to buzie w środku widać ...kupie inny...
|
|
|
|
#577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
anulinka witamy Ciebie i Piotrusia
W 56 jeszcze się mieści? ![]() Cytat:
![]() Ja liczę na to, że Iga nam się jeszcze unormuje bo jej wszystkie marudzenia i płacze to dopominanie się o UU. Chwile kiedy ona jest najedzona i nie marudzi o "syska" są bardzo rzadkie ale może kiedyś dostrzeże jak wspaniały jest świat poza maminym wymionem i wszystko się wtedy naprostuje ![]() Cytat:
Ja go dziś kupiłam, to moje ostatnie podejście do smokowego tematu, nieważne jak wygląda chciałabym tylko aby podziałał
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-16 o 21:33 |
||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
(wklejam post z poczekalni bo nie wiem czy zaglądacie tam na bierząco)
cześć dziewczynki córeczki śpią więc trochę do Was zajrzałam najpierw dziękujemy za gratulacje i kciuki (pewnie dzięki nim dziś wyszłyśmy) ten tydzień był bardzo ciężki dla mnie, dlatego że od drogiej doby po porodzie codziennie czekałam na wypis i ciągle coś nie pozwalało nam wyjść z tego szpitala najpierw okazało się że bilirubina 11,9 (czyli graniczna) ale żebyśmy wyszły to Gabrynia dostała lampy i następnego dnia kontrola, bilitubina - 11,6 więc ok, ale okazało się że CRP- 12,6 (norma do 5) więc znów zostajemy, bo może zakażenie ... ale CRP samo ładnie spadało ... no ale bilirubina znów podskoczyła do 13,4 ! znów lampy ... kontrola na drugi dzień - zamiast spaść to urosła do 13,9 znów lampy .... no i dziś była kontrola - bilirubina niecałe 8 ale do tego delikatnie naderwał się Gabrysi pępuszek no i kolejne badania - układ krzepnięcia no ale tu już wyszło wszystko dobrze i trochę na wyrost (bo niby jeszcze doba obserwacji musi być czy ta bilirubina nie rośnie) wyszłyśmy ... no to taka nasza historia ... no ale teraz już jesteśmy w domku dziś pierwsza kąpiel dwóch bab była (logistycznie to ciężkie do rozgryzienia :brzydal) Gabrysia jest raczej grzeczna (no chyba że głodna ) karmię ją piersią, apetyt ma super, piersi już mnie prawie nie bolą, Zosia chodzi i głaszcze Gabrynię to narazie tyle, poczytam troszkę co u Was, ale raczej po łebkach TĘSKNIŁAM !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#579 |
|
Wtajemniczenie
|
My też
![]() No i najważniejsze,że po tych wszystkich przebojach w końcu jesteście w domu
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jak ja wykapiemy i sie naje to spi ok 6-7 godzin a ladnie przybiera ![]() najlepiej kapac na glodniaka w szkole rodzenia tez poolecali my kapiemy o roznych godzinch narazie jest za malutka by ustal jej rytm dnia jeszcze troszku
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl Ja z tego smoka jestem bardzo zadowolona. A smok ma nie wyglądać, tylko służyć. O.
I fajnie buzię w środku widać ![]() agus Bo kąpiel zaraz po jedzeniu może zaburzać trawienie, a my z trawieniem mamy wystarczające problemy... Edzik nie śpi nawet 3 godzin... Na głodniaka? Nie daje rady Mam dobrą wieść. Była żółtawa kupka - czyli zdrowsza Tż namówił małego na herbatkę, potem daliśmy jeszcze espumisan i na razie (odpukać) wygląda na to, że mały usnął, więc lecę pod prysznic i spać, żeby mieć siłę w nocy i jutro. Na szczęście tż nocuje z nami w pokoju, to coś pomoże
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
A my po pierwszej nocy w domu.
Bałam się, że będzie gorzej. Strzykawkę zmieniliśmy na butelkę z medeli, która daje szansę na powrót do cyca. Może dzisiaj spróbuję znowu dostawiać. Pepe poszedł spać przed 23, potem pobudka przed 2, potem przed 5 ( sam się budził ). Teraz moi faceci jeszcze śpią, a ja jem śniadanie, póki jest chwila. 2 razy w nocy dostał mm, bo wieczorem nie dałam rady więcej ściagnąć ( mleczarnia zastrajkowała ). Od 7 rano odciągałam, więc mam już prawie na 2 posiłki.Tej nocy zgrzeszyliśmy po raz pierwszy - daliśmy smoka TT. Ale nie żałuję i nie mam wyrzutów sumienia. moria, do 56 wchodzi tak na styk. |
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
My po przespanej nocy
Mały spał 5 godzin! (do 4:00) i 3,5 godziny! ![]() Chyba odsypiał wczorajszy dzień ![]() Kupka żółta ![]() Brzuszek nadal lekko wzdęty, ale Eda polubił herbatkę z kopru i wspomagamy się espumisanem i BioGaią i wszystko idzie w dobrym kierunku Na początki ciemieniuchu świetnie działa oliwka na głowę i leżenie w czapeczce. A pępuszek trzyma się na ostatniej niteczce!! Normalnie mam dziś dzień euforii
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
caffelate05 trzymam kciuki za morze mleczka
ooooooooo matko tyle tu informacji że nie mogę ogarnąć ... nie dam rady przeczytać wszystkiego .... :-( ale postaram się być już na bierząco i w miarę możliwości poczytam trochę wstecz ... nocka rewelacyjna karmienie - 23, 3, 6 ![]() śpi nadal Zosia męczy z babcią ciastolinę ![]() ale baba dziś wyjeżdża i zostajemy sami ... |
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wiecie? Jest mi jakoś ciężko się przyzwyczaić do tych wszystkich nowych sytuacji. Do tego, że dzieciątko jest to ok ale żeby ogarnąć dom, zrobić obiad, zająć się starszym i jeszcze doprowadzić siebie do ładu to bardzo ciężko. No i brakuje mi Was... bo jak już mam chwilkę jak już wszystko zrobię to staram się spędzać czas z Czarem bo niby nie jest zazdrosny (nie okazuje tego) ale widzę, że inaczej się zachowuje. U nas wczoraj była położna i od wczoraj śpimy na brzuszku ![]() I mały się już tak nie spina przy puszczaniu bąka ![]() To był nasz największy problem, bo z resztą dajemy sobie radę. Andziot tak jak obiecaliśmy zaczekaliśmy na Gabi ![]() Matall zazdroszczę pępka ![]() A właśnie, co do ubranek. Z tej całej sterty ciuchów jakie miałam dla małego tylko parę jest teraz na niego dobrych. Bo albo za duże albo za małe, w spore ilości się nie mieści bo ma długie stopy i jak je prostuje to lipa. Jutro chyba muszę skoczyć na zakupy. No i jeszcze jedno trochę boje się tego pierwszego spaceru... karmicie normalnie cycem na spacerze? Jak się to robi (żarcik)
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agus 6-7godzin pod rzad?? to ile ona ci wypija, moja jak spi 4 godz to jest mega sukces, i mega glod, i pampek full.. podziwiam taki sen w "tym"wieku... a my tez kapiemy przed karmieniem, mala poplakusia troche ,ale to u niej standard po przebudzeniu, ale za to potem szybko usypia |
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh wiem jak bardzo ze szpitala chce sie isc do domu, ale jak tak czytam o tej zoltaczce, to sobie mysle ze my mielismy wiecej szczescia niz rozumu ze nas wypuscili z 14,4 z krwii. co prawda za dwa dni kontrola i jakby nie spadala to oddzial dzieciecy by nas czekal, crp mial ujemne. moj mlody dzisiaj sie budzil co 2h!!!!! od 5tej najchetniej by nie spal ![]() siasku witaj rowniez mnie osobiscie przeraza fakt ze za tydzen zacznie sie wozenie starszego syna do przedszkola na 8ma i jakos bede musiala sie wyrobic z dwojka dzieci-bede chyba wstawac o 5tej .
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też nie umiem domu ogarnąć, też z Zosią staram się być sporo, no i też ciuszki małe niektóre ![]() Gabunia w albumie
|
|
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
byla polozna maly w czw wazyl 3050 a dzisiaj 3185
maly pokochal smoka, bez niego dzisiaj by nas zajechal w nocy. oczywiscie tylko nuby w uzytku, tt pluje, a nukiem sie krztusi
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
andziot dobrze, ze juz jesteście w domku
matallewar super, ze kupki Edzika pomalutku wracają do normy aga_pe za przyrost wagi synkaU nas noc taka jak zwykle, czyli pobudki co 3 godziny. Za to wieczorem Olinka dała niezły popis. Myślałam, ze po wczorajszej wcześniejszej kapieli zasneła na dobre przed 19, a tu niestety Wrzeszczała wniebogłosy, dopadła ją kolka oczywiscie W trakcie zrobiła 2 razy kupkę. Ale noc była juz spokojna |
|
|
|
#591 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kapiel o 19.30,potem amam o 20,potem o 23( jak tzreba to wybudzam) potem zwykle spi do ok 3-4 i pozniej do ok 7-8 i o 11,14,17 jedzonko,po karmieniu o 14 spacerek przynajmniej wiem jak sie zorganizowac i ogolnie jest lepiej .Z julia tak sie nauczylam,tez mialysmy wsio poukladane, to kwestia kilku dni i sie dziecie reguluje( szczegolnie na mm Siasiek,Andziot i wszystkie inne nowoprzybyle mamusie,ktore pominęłam Gabciowi pepek wczoraj odpadł,ale jeszcze ma w srodku i dookoła stupki i musze jeszcze spirtusem i fioletem troche potrzmac. no i znow z plesniawka walczymy( za szybko pzrestalam za I razem smarowac i znów wylazło poza tym ok,troche ciezko z dwojka w domciu,Gabcio juz mniej spi w dzien,dobrze,ze w nocy chociaz jes ok, i wczoraj musialam podac kropelki (Sub Simplex mamy) po 10 zasnał slicznie ,bo Go brzuszek boalał. A i zastanawiam sie na zmianą smoka,no mamy Nuka i jakos nie bardzo,szybko wypada,jakb mały zassac nie umial. mysle,zeby kupic Lovi takie jak mam butelki,tez tak dobieralyscie? a co do braku snu,to sie organizm pzryzwyczja po kilku tyg, ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
,no i potem czasem ok 7-8 rano.ciekawe czy to faktycznie te kolki,wczoraj krople pomogly,wiec moze i tak.
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
muszę wszystkie nowe maleństwa pooglądać,
bo sporo mnie ominęło ... |
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
My tez ladna nocka!
o 23 ciej poszlysmy spac potem pobudka p 2:30 i 5:30 oraz 8:30 ) i teraz dalej spi! normalnie sie martwie bo o tej porze juz rxadko spala i wydaje mi sie ze jest zolta znowu...wiec bede ja wybudzac na jedzenie, a potem spacerek![]() bo dzis u nas wieeelkie swieto narodowe i sloneczki oraz 17 stopni, a Zosia ma juz tydzien, myslicie ze mozna juzn wyjsc z nia?? i pepuszek odpadl!!!!! w nocy, wczoraj trzymal sie na ostatniej nitce i eweidentnie Zoska go troche naderwala i sie slimaczy ale mam nadzieje, z eto nic takiego (jak dlugo ma sie tak slimaczyc?? mialam odpisac ale mala juz kwili wiec karmionko ![]() kurcze a tyle mam wam do napisania... |
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Była położna.
Problemy brzuszkowe na 99% to żółty ser. Pępuszek oderwała (wisiał na 1 niteczce ) i już go nie ma! Przed karmieniem powinnam odciągać trochę, bo mam bardzo dużo pokarmu, no i pokazała jak lepiej przystawiać małego - faktycznie mniej boli Mały się jeszcze troszkę męczy, ale powinno niedługo przejść - a żółty ser wyłączam z diety ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Na drugi dzień w domu ![]() Więc spokojnie wychodźcie i cieszcie się ładną pogodą ![]() Przemywaj czymś odkażającym. U Edzika też się ślimaczy, ale on ma tam stan zapalny - pewnie dostaniemy od pediatry jakąś maść, bo jest czerwony i opuchnięty.
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do pępka to spróbujcie spirytus,moj Tz wczoraj kupił w sklepie czysty 96% i w kieliszku rozrabiam z wodą tak do ok 70% i przemywam-nic tak nie odkaza i osusza jak spirytus,potem jeszcze fioletem na spirytusie traktuje.
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
mazianka No nasz kikut już odpadł, przemywamy octeniseptem na zmianę ze spirytusem.
Zobaczymy, co pediatra powie... Edzik znów się męczy... Najgorsze jest to, że on nie płacze. Grzecznie leży w łóżeczku, ale słyszę, że się męczy. Na rączkach troszkę mu lepiej, więc chyba go jeszcze ponoszę. On się nawet tego nie domaga... Ale widzę, że mu lepiej u mamy...
|
|
#597 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Jak to położna powiedziała kiedyś używano nierozcieńczonego spirytusu i było dobrze, a teraz zaczęto kombinować i z gojeniem jest gorzej, dzieciaczki nic nie boli i nie piecze jak przemywamy takim spirytusem , a działa dużo lepiej. |
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej oli odpadl i jest ok, polozna kazala tylko 2-3 dni jeszcze octaniseptem psikac... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Eweska podziwiam ze dajesz rade z 2 bablami.. sama... |
|
|
|
|
#599 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Synus śpi - w końcu!!!!! Od 8.00 nie mógł zasnąć. Wystraszyłam się, że ma biegunkę - poleciała woda z grudkami , ale potem poleciała zwarta - pewnie po mm, więc będę go obserwowała. Zjadł po UU 30ml mm i znowu zwrócił - masakra.DZIECZYNY które karmią UU i mm - jakie mm podjaecie? Ja bebilon ha, nib pisze żeby nie podawać jak sie karmi piersią, ale pediatra polecał .u nas dziewczyny masakra - moja Mama w szpitalu ma tak silne zatrucie pokarmowe (albo cos w tym stylu, bo ciągle jej robia badania), że zostawili ją w szpitalu po wczorajszej wizycie porannej na IP i późniejszej wizycie pogotowia - jest w szpitalu. żeby jej się szybko poprawiło.TZ wyjeżdża w czwartek i wraca w sobote wieczorem - będę sama - teściowa boli gardło. mam mega stresa.ja od rana biegunka - podobno w szpitalu jak byłam z małym panowała (oprócz gronkowca .Cytat:
. może nauczył się jeść z cyca i mu wystarcza. wczoraj miałam na noc wagę z przychodni - zjadął mi z UU po 50ml, 70ml, może sie rozkręca .Cytat:
.ja sie łączę z Tobą kochana z tym stresem przed zostaniem samej. za nas.gratuluję po pierwsze ślicznego Pepe niech się zdrowo chowa!a co do snu... to......... ja sobie nie radzę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. staram się ich trzymać - najgorzej w nocy, jak wyłączam budzik i śpię dalej Cytat:
ja zauważyłam, że mój też się pręży i mruczy - nie wiem własciwie co mu jest, kupki są, siku jest . jutro wizyta u pediatry .andziotku - witaj z powrotem - ja staram się już tu pisać, wyrabiam sobie nawyk .łączę się w bólu Kochana z tym szpitalem - my też z dnia na dzień czekaliśmy na wyniki - bilirubina od niedzieli jestesmy znow w domku, mam mega stresa, ale mam nadzieje, że już będzie dobrze. to tak w wielkim skrócie - bo pisalaś, że nie jestes w stanie nadrobić .niedobrze mi. ych. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-05-17 o 13:05 |
||||||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Troszkę muszę Was nadrobić, bo zawsze odruchowo najpierw na Poczekalnię, a potem np. Hania już się budzi i nie mam czasu na Odchowalnię ![]() Powiem Wam, że wyobrażałam sobie gorszą rzeźnię, ale nie jest tak źle z dzidziusiem. Hania płacze tylko, kiedy jest głodna, a ja się opierniczam z przygotowaniem posiłku, albo za wolno wyciągam pierś. Wczoraj też popłakała się, bo chyba było Jej zimno po kąpieli, ogrzałam Ją i spokój. Śpi ładnie. Powoli ustalamy sobie nasz grafik. Jest ok, widzę, że Ona też się dostosowuje. Mamy kilka zasad, których przestrzegamy: - zawsze przewijamy przed jedzeniem - karmimy około 30 min, godzinę przed kąpielą, wtedy jest najedzona i spokojna w kąpieli - kąpiemy codziennie Skończył mi się nawał pokarmu. W nocy karmię piersią, ale rano już muszę podać Enfamil, bo mojego jakoś mało. Mam wrażenie, że Hania bardziej się denerwuje, niż najada ![]() Z leżaczkiem ciągle u nas dyskusja, musimy pewnego pięknego dnia podjechać do sklepu i obejrzeć wszystkie na żywo, potem zdecydujemy ![]() Matall, co Ty masz za smoczek? Jak to z dziurą? To tych TT Pure jest więcej? My mamy taki http://allegro.pl/smoczek-tommee-tip...615453783.html i bardzo fajny jest No i gratuluję ZDROWYCH KUPEK ![]() Moria, dzięki za radę odnośnie bekania, spróbujemy, bo czasami faktycznie długo to trwa ![]() Dorko, nie kupowałam żadnych do karmienia specjalnych. Wg mnie zbędny wydatek, kupiłam sobie dwa bezdrutowe, luźniejsze, bawełniane, oraz wyjęłam druty z jednego starego. Dobrze spisują się, karmi się łatwo ![]() Anula, Moria, Hania też podnosi główkę, przekręca sama, więc bez przesady z tymi napięciami, nie? Anula, co do pępka, to faktycznie przerzuć się na spirytus, nam po jednym dniu, kiedy zamieniliśmy Octenisept na spiryt, odpadł ![]() Słuchajcie, co myślicie o tym przepajaniu glukozą? Bo była dziś położna u nas i powiedziała, że mogę przepajać właśnie wodą z glukozą. Ja jestem przeciwna jednak tej glukozie, wolałabym samą wodą, albo jakąś zwykłą ziołową herbatką. No sama nie wiem... Moniqac, przykro mi z powodu kryzysu ( Anulinko, Pepuś uroczy Śpi się na raty. Przesypiam np. 4 h, przerwa i znowu 3- 4 h, jakoś daje radę ![]() Siasiu, welcome back! ![]() U nas mały problem z leżeniem na brzuszku. Hania tego nie lubi, poleży chwilę i denerwuje się. Jak Ją przekonać, że to SŁUSZNA SPRAWA? ![]() Co do spacerów, to nie uwierzycie, ale my jeszcze nie byliśmy. Najpierw ja się fatalnie czułam, zero wychodzenia [a chciałam być na pierwszym spacerze], bo ledwo chodziłam. A teraz się pogoda zrąbała i szkoda mi dzieciaka na taką pogodę wystawiać. Do tej pory zaliczała godzinne spanko na balkonie, czyli jak to się uroczo określa - WIETRZENIE
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

. Ale to chyba dlatego, że powiększaliśmy dziurkę w smoczkach TT (nota bene do niczego sa te wszystkie rzeczy z TT) i za szybko mu mleko leciało. Nie odciągam już mleka, mam nabrzmiałe piersi - mam nadzieje, że mały je. ale po 10 min zasypia przy cycu i jest akcja budzenia. Po UU czasem dojada mi 20ml mm
tego z jedzenia i teraz nie wiem czy może być przy małym. Ja oszaleje.
.
Na pewno wszystko sie ułoży. Moim zdaniem, jeśli po UU dałaś mm i Mały zwymiotował, to po prostu był najedzony mleczkiem z UU 
i mnie również ).
. na razie taktyke obralismy taka ze kapiemy starszego,a jak jego mamy z glowy, to bierzemy sie za maluszka- ok 21-22kapanko, bo cudownie spi po (i dluuugo)

chciałabym tylko aby podziałał 

.