|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kazda mama panikuje bo tu chodzi o jej maluszka, to absolutnie normalne i ja korzystam z tego prawa ciężarnych![]() Cytat:
bardzo bym chciala sie naumiec zeby to zrobic, dlatego chyle czola MałgoniuCytat:
nie mam polowy tych wszystkich rzeczy ktore macie dla swoich maluszkow Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
1. Kobieta nie ćwiczyła wcześniej
Na pewno nie powinna rozpoczynać w pierwszym trymestrze, a moim zdaniem to w ogóle nie jest dobry pomysł zaczynać w trakcie ciąży (choć bardzo promowany przez kobiece media). 2. Kobieta ćwiczyła wcześniej Gdy praktyka jest odpowiednio zmodyfikowana - nie powinno być problemów. Co znaczy odpowiednio zmodyfikowana? Lois Steinberg mówi tak: "W ciąży nie praktykujesz dla siebie, tylko dla swojego dziecka, więc zostaw swoją ambicję". Teraz problem polega na tym, że kobieta musi czuć co dla niej dobre, a co nie. Jak nie czuje tego to lepiej nie praktykować jogi w ciąży, ew. robić rzeczy które na pewno nie zaszkodzą, ew. udać się do bardzo dobrego nauczyciela, który zna się na praktyce ciążowej. a poza tym uważam, że kobiety w ciąży jeśli ćwiczą to najlepiej na grupach tylko dla kobiet w ciąży źródło: wypowiedź specjalisty od terapii joga,nauczyciel,trener Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-05-16 o 21:12 |
|
|
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po tym, jak robiłam te ćwiczenia pod koniec których jest joga, na samym początku ciąży robiłam też inne ćwiczenia, typu callanetics, pojedyncze z jogi, często siadałam z ciszy, relaksowałam się na różne sposoby (właśnie robiłam te ćwiczenia z unoszeniem delikatnym! rąk do góry, i z tym siadem rozkrocznym), oglądałam jogę z yt i potem to co zapamiętałam wykonywałam. Wtedy efekty (na początku ciąży) były bardzo zadowalające, dlatego chcę spróbować teraz tych bardziej rozbudowanych, dla ciężarnych, bo na mnie osobiście takie rzeczy działają (jestem chyba typem człowieka którego pasjonuje spokój i takie rzeczy wykonywane na spokojnie ). Ja lubię po prostu się relaksować w ten sposób. A każdy lubi co innego Asiu, Tobie mogła np zwykła joga nie podpasować, a komuś innemu tak no i po prostu trzeba próbować nowych rzeczy. Przepraszam że tak chaotycznie to wszystko o jodze napisałam Za długo siedzę już dzisiaj przy komputerze, zaraz się idę położyć bo mnie nawet to krzesło przy biurku wkurza
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Mamiszcze, ja za niedlugo spadam, sprobuje sie zmusic do spania(matko, ale ja jestem juz monotematyczna, mam nadz ze was tym nie wnerwiam
), jeszcze chwilke posiedze, polukam co tam i jak tam, mam nadz ze niczego nie przeoczylam, jakos mi sie udalo nadrobic![]() Asik, wnikliwa jestes, ze normalnie hej
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam że kogoś ewentualnie mogłam zmylić, poszłam za tym co wyczytałam w książce i tym co pisze na necie. Na następnej wizycie w każdym razie zamierzam się dowiedzieć tego od lekarki, ona jednak wie więcej o ciąży, o moim stanie zdrowia, powiem jej o tym że już kiedyś wykonywałam takie ćwiczenia i zobaczymy czy dostanę zezwolenie czy nie.. Mam taką nadzieję że tak, bo inaczej oszaleję z nudów
|
|
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i jeszcze nie nadrobiłam dokładnie.Cytat:
Już sama nie wiem gdzie to trzymać a mam tylko 2 pajacyki i to na większy rozmiar niż początkowy W ogóle śniło mi się coś z archintą, nie wiem już o co chodziło , ale niesamowite, że wątek tak na mnie działa że aż mi się śnicie w trakcie drzemki
|
|||
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama dobrze wiem że to nie jest zbyt miłe, jak zdarzają mi się bezsenne noce no i przysypianie dopiero nad ranem
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-16 o 21:23 |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jestem wnikliwa-zawsze byłam a po drugi enamiętni ekiedyś chodziłam na różne formy cwiczeń i gadałam z instruktorkami itd wiec wiedza tylko wyczytana do mnie nie przemawaia, a juz polecanie czegos jesli ni ema sie pod tym konetm przeszkolenia to juz niedobrzez bo ktos moze sobie wyrządzić krzywde wiec lepiej pogadać ze spaecjalistą niz robic coś na swoją ręke
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie siedzimy z tż i kombinujemy co kupować
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiaj ze specjalista od jogi który zna sie na tematyce jogi dla kobiet w ciąży, bo lekarz prowadzi nasze ciąże ale o jodze zazwyczaj wie z kolorocwych czasopism i tak naprawde wiedzy specjalistycznej w tym temacie nie posiada, a jak chcesz sie tym faktycznie zająć pogadaj z kims kto ma o tym pojecia a na pewno lepiej sie do ćwiczeń przygotujesz |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Natka a ty pisałaś do mnie ( to ty?) że coś dla mnie masz? Bodziaczki pepkowe ?
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tematem to dawno Agnyski nie widziałam (chyba, ze przegapiłam, jeśli tak to sorki |
|
|
|
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też
zresztą wsyzscy mi mówią, że na chłopca wyglądam - mam nadzieje ze nie bedzie niespodziewanki przy porodzie ![]() wow tanizna - musze uderzyc do tesco Cytat:
ale ostatnio wymyśliłam imię Kinga - TZ się spodobało i jak na razie jest faworytem, ładnie brzmi z naszym nazwiskiem ![]() Cytat:
najważniejsze, że twoja szyjka trzyma a krwiak poszedł precz dbaj o siebie, leż i korzystaj z pomocy szwagierki ile wlezie oj to niedobrze...ale pewnie hepatolog coś poradzi kurcze musze sprawdzić czy ja miałam to badanie...chyba nie ![]() Cytat:
![]() Znam to dobrze, miałam taki okres, że przez 3 miesiące przepałam może z 5 nocy. Ojciec mnie wtedy do psychologa wykopał i baba stwierdziła, że mam depresje. Zapisała jakies drogie prochy, których nie brałam bo mi po nich słabo było - a bezsennośc sama przeszła. Także chyba nie mialam jedank depresji Archinto no to trzymam już od dziś za twoją Calzdedonie albo synusia (jak to było, księgowy?) żeby było dziecię duże i zdrowe
|
|||
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale i tak czy siak się zapytam lekarki, bo to jednak nigdy nie wiadomo co ona mi powie na ten temat, a jak wyrazi całkowity zakaz jogi itp. w ciąży, to co mi da ten specjalista, który mi opowie co i jak w tym temacie.. I jeszcze raz przepraszam za informacje z którymi się nie zapoznałam sama w 100%, więcej nie uwierzę w to co piszą w książeczkach, na necie, nikomu nic nie doradzę nawet jak sama spróbuję, dopóki nie zasięgnę porady jakiejś doświadczonej w temacie osoby. Mam nadzieję ze mi wybaczycie ? A tymczasem leżę do łóżeczka, bo miałam leżeć a ja tu siedzę i nabijam z Wami do rankingu Miłej nocki Wam ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- *lecę , rozkojarzyłam się już totalnie
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miss.hot- dobrze,ze chociaż te wszystkie wskaźniki wątrobowe wyszły dobrze
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie wróciłam z basenu
Wczoraj cały dzień (dosłownie bo od 8rano-1.30 w nocy) z małymi przerwami przed kompem. Dziś w pracy 8h. więc trochę zmęczona, a po basenie psychicznie zrelaksowana idę poczytać co skrobałyście, a potem znowu mam pracę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
lulla- kolorowych snów życzę Tobie i sobie
Jutro mam ciężki dzień w pracy i przydałoby się bym jarzyła co i jak ![]() Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczy się pilnie ![]() A nie, ja mówię o Anci
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-16 o 22:06 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A juz mam zapowiedziane, że wpadnie mi jakies tłumaczenie. Fajnie bo kaski trochę dorobię, ale z drugiej strony lenia mam
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wam wczoraj napisać, że wielkość szyjki lekarz powinien wpisywać w kartę ciąży - przynajmniej ja mam taka rubrykę i mi gin zawsze wpisuje.
Co do jogi to się kiedyś zastanawiałam, jak przypadkiem trafiłam w necie na zajęcia dla kobiet w ciąży w Warszawie i za free. Ale na razie mam basen i sporo pracy więc każde dodatkowe zajęcie odpada.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam już tak zdesperowana że pojechałam po Apap, mój pierwszy od początku ciąży... ale nie mogłam siedzieć, leżeć , spać a ból zaczął się koło południa, raz był wiekszy raz mniejszy, spacer też nie pomógł, może to ten księżyć tak na mnie działa , bo jakiś wybitnie duży dziś ![]() Ale nie wiecie jaka ulga po apapie, co prawda po pół godzinie dopiero przeszło, ale aż mi się uśmiechać chce Cytat:
Cytat:
codzień to ciężej nie długo będe budzić małża żeby mnie przekręcił ![]() Też poprawiam sobie brzuszek ![]() Cytat:
![]() Także joga jeśli ktoś nie ćwiczył nie jest dobrym pomysłem, a kobieta w ciąży jest szególnie wrażliwa na naciąganie mięśni.. Cytat:
![]() aaa zauważyłaś że to dziecko to zdenia takie za duże było ![]() Cytat:
także mogę kopsnąć przepis , jestem pewna że dasz radę, a kurczak świetnie wygląda! Miałam zrobić zdjęcie ale z małżem byliśmy tak zaaferowani że go odrazu nożyczkami potraktowaliśmy bo nie mogliśmy się doczekać ![]() Robiłam też Strogonowa też przez Geslerową i też bardzo dobry Cytat:
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska chyba nas podczytuje, bo widziałam, ze lista uzupełniona i w 1 poście jest podział na miesiace w ciaży, tylko coś się nie odzywa
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
o faktycznie
super pierwsza stronka Agnysko
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
mówie właśnei do brzuszka tzn do maleństwa zeby dało cos znać ze tam jest bo dzis nic nie czułam a odpowiada mój mąż: poniedziałek jest!!!!
he he tak jakby w poniedziałki dziecko mogło być leniwe bo jest poniedziałek he he
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopsa dziś cały dzień - moze w przeciwienstwie do mamusi będzie lubiła poniedziałki
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
idę do łóżeczka bo mężul szanowny mnie woła
dobranoc maminki
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska nas chyba podczytuje , ale moze nei ma weny do pisania? widziałam ją chyba dzisiaj ze była ale moge sie mylic
|
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale dzisiaj nie mam zupełnie na nic siły - to chyba przez tą pogodę. Wrzuciłam do klubu obiecanego brzuchola
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

kazda mama panikuje bo tu chodzi o jej maluszka, to absolutnie normalne i ja korzystam z tego prawa ciężarnych

dbaj o siebie, leż i korzystaj z pomocy szwagierki ile wlezie 
? A tymczasem leżę do łóżeczka, bo miałam leżeć a ja tu siedzę i nabijam z Wami do rankingu