Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 22:26   #3571
emillia006
Zadomowienie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Może być klasyczny biedermeier:
http://kwiaty-warszawa.pl/images/biedermejer.jpg

...albo coś mniej regularnego:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...A-w3z2OfSC&t=1

Bukiet kameliowy (uprzedzam, że będzie kosztował...):
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...Gpzd0a82y2&t=1

Ja bym poszła w któryś z tych kierunków kolory to już zależnie jaki preferujesz powiedz jaka paleta barw wchodzi w grę to Ci sypnę konkretnymi kwiatami

Bukiety można układać albo z samych kwiatów, albo na mikrofonie z gąbką florystyczną - te drugie są bezpieczniejsze o tyle, że na bank w nerwach nie zmiażdży się kwiatom łodyżek, no i mają one non stop dostęp do wody

Jak dobrze, ze Cie tu mam na wizazu
Bukiet chcialbym w kolorze rozowym,limonkowym i bialym. Bordowy jak dla mnie jest za "ciezki". Kiedys marzyly mi sie konwalie ale ze wzgledu na kolor odpadaja. Piekny jest ten bukiet kameliowy Moze doradzilabys mi cos konkretnego pod kroj i wyglad mojej sukni ?
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 22:57   #3572
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Bukiet chcialbym w kolorze rozowym,limonkowym i bialym. Bordowy jak dla mnie jest za "ciezki". Kiedys marzyly mi sie konwalie ale ze wzgledu na kolor odpadaja. Piekny jest ten bukiet kameliowy Moze doradzilabys mi cos konkretnego pod kroj i wyglad mojej sukni ?
Emilko moze tu cos znajdziesz dla siebie, bardzo fajna strona z bukietami, osobiscie bym dla ciebie widziała bukiet z tej strony
http://poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=80
4 w pierwszym poscie z ta biała wstążka, moze dlatego ze ja sama sie w nim zakochałam
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 09:49   #3573
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Do Twojej sukni moim zdaniem najlepiej by pasowały najbardziej klasyczne kwiaty
Może być biedermeier (tak się nazywa ta najbardziej zwarta, klasyczna "kulka") z różowych i białych róż, albo różowych i białych goździków, z akcentem z goździków żółtawo-zielonkawych.
Może być mniej zwarty nieduży bukiecik z różowych i białych róż, z zielonkawą eustomą, albo same różowe róże z białymi i zielonkawymi eustomami, ewentualnie różowe i zielonkawe goździki przewiązane dla akcentu białą szeroką wstążką
Na jasno-zielony, bliski limonce akcent nadaje się też molucella a raczej same kielichy, tylko nie wiem czy można ją kleić na zimno, a przydałoby się kleić O tak to wygląda: http://www.pnos.pl/images/of_nas_kw_gat/100_d.jpg
Limonkowym akcentem mogą być też mniejsze storczyki... generalnie ja bym wybrała hierarchię kolorów od najważniejszego, do najmniej ważnego: różowy ->biały->limonka

Bukiet kameliowy mógłby być z róż, albo z lilii, chociaż osobiście byłabym za różowymi różami - wszystko w białym przybraniu i może z paroma limonkowymi koralikami To byłaby najdroższa opcja i najmniej trwała, bo trzeba liczyć się z kosztem kilkudziesięciu róż, a taki bukiet raczej do sesji plenerowej nie przetrzyma no i potrzeba dobrej zaufanej florystki, żeby go zrobiła, bo to dość skomplikowane, czasochłonne no i raczej na bank trzeba go wykonać w dniu ślubu z rana
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 10:02   #3574
emillia006
Zadomowienie

Znalazlam bukiet na tej stronie , ktory wpadl mi w oko tylko, ze bym go troche zmienila, zamiast fioletowych kwiatkow dodalabym bialych aby byl rozowo-limonkowy-bialy
Zalaczam zdjatko o jaki mi chodzi i wizje fryzurki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_11_227.jpg (21,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k,NDk0NDEyNTEsNDUzMjAxNDU=,f,fryzura_ash_10.jpg (38,8 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2011-05-17 o 12:14
Stary 2011-05-17, 10:05   #3575
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Do Twojej sukni moim zdaniem najlepiej by pasowały najbardziej klasyczne kwiaty
Może być biedermeier (tak się nazywa ta najbardziej zwarta, klasyczna "kulka") z różowych i białych róż, albo różowych i białych goździków, z akcentem z goździków żółtawo-zielonkawych.
Może być mniej zwarty nieduży bukiecik z różowych i białych róż, z zielonkawą eustomą, albo same różowe róże z białymi i zielonkawymi eustomami, ewentualnie różowe i zielonkawe goździki przewiązane dla akcentu białą szeroką wstążką
Na jasno-zielony, bliski limonce akcent nadaje się też molucella a raczej same kielichy, tylko nie wiem czy można ją kleić na zimno, a przydałoby się kleić O tak to wygląda: http://www.pnos.pl/images/of_nas_kw_gat/100_d.jpg
Limonkowym akcentem mogą być też mniejsze storczyki... generalnie ja bym wybrała hierarchię kolorów od najważniejszego, do najmniej ważnego: różowy ->biały->limonka

Bukiet kameliowy mógłby być z róż, albo z lilii, chociaż osobiście byłabym za różowymi różami - wszystko w białym przybraniu i może z paroma limonkowymi koralikami To byłaby najdroższa opcja i najmniej trwała, bo trzeba liczyć się z kosztem kilkudziesięciu róż, a taki bukiet raczej do sesji plenerowej nie przetrzyma no i potrzeba dobrej zaufanej florystki, żeby go zrobiła, bo to dość skomplikowane, czasochłonne no i raczej na bank trzeba go wykonać w dniu ślubu z rana
musze to zanotowac i wybrac sie do mojej florystki w Polsce.
Stary 2011-05-17, 13:39   #3576
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę, że wszystkie sukcesywnie załatwiają weselne sprawy.
My byliśmy w hotelu i ustaliliśmy większość spraw, byliśmy tez u księdza i spisaliśmy protokół. Bardzo mnie pozytywnie zaskoczył nasz ksiądz, bo wyobraźcie sobie, że zaproponował, żebyśmy nie dekorowali kościoła, nie wydawali niepotrzebnie pieniędzy, bo i tak kościół będzie udekorowany na Boże Ciało. Zamierzamy coś dorzucić do tych dekoracji, ale fajnie, że jest takie podejście.
Jutro dostanę urodzinowy prezent - obrączki.
Oj tak. Maj widocznie sprzyja zalatwianiom slubno-weselnym
Fajnie, ze ksiadz tak zaproponowal...to cos nowego wsrod tylu ksiezy-zdziercow
Prezent urodzinowy???? Czyzbys miala dzis urodzinki???

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26951120]Zostały 2 miesiące
W sobotę mieliśmy spisać protokół, ale proboszcz zadzwonił i przełożył na środę. Planujemy też tego dnia pójść do USC i do restauracji, żeby ustalić co nieco.[/QUOTE]
2 mce Malutko. Ja bede niedlugo po Tobie, wiec tym bardziej sie ciesze

Cytat:
Znalazlam bukiet na tej stronie , ktory wpadl mi w oko tylko, ze bym go troche zmienila, zamiast fioletowych kwiatkow dodalabym bialych aby byl rozowo-limonkowy-bialy
Sliczny bukiet i fryzurka

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Dziewczynki, planujecie slubne kamizelki dla waszych Tztow??
My bysmy chcieli, biala, ale tutaj jesli juz sie takie trafiaja, to w odcieniu ecru Znacie moze jakis sklep, gdzie maja duzy wybor takich kamizelek?
Stary 2011-05-17, 15:02   #3577
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Prezent urodzinowy???? Czyzbys miala dzis urodzinki???

My bysmy chcieli, biala, ale tutaj jesli juz sie takie trafiaja, to w odcieniu ecru Znacie moze jakis sklep, gdzie maja duzy wybor takich kamizelek?

Też uważam, że nasz ksiądz jest naprawdę "ludzkim" człowiekiem. Jak wspomniałam, że po 24 maja dostarczymy kartki z naukami i poradnią, bo zaliczamy wtedy ostatnią i przy okazji opłacimy ślub, to powiedział, że absolutnie nie ma pośpiechu z tym. Sam z siebie zaproponował nam mini próbę, (mieliśmy coś takiego na naukach, ale takich rzeczy nigdy dość). )

Mam dziś urodziny, ale od TŻta dostałam jakiś czas temu bezprzewodową drukarkę i biorąc pod uwagę obecne wydatki moim prezentem będą odebrane dziś obrączki, wrzucę zdjecia. )

My kamizelki nie planujemy, bo od pani z "Bytomia" się dowiedziałam, że niemodne, a poza tym nie bardzo mi się podobają.
Stary 2011-05-17, 16:55   #3578
Roougee
Zadomowienie

Cytat:

Kupilismy garnitur - ten co byl mierzony. Kolor wlasciwie nazywa sie brazowy, ale wpada w czern, jakis taki trudny do opisania. Ale wyglada swietnie

No i zamowilam jeszcze dekoracje na samochod, o takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=159723 7909.
Kolejne sprawy z glowy

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26951120]Zostały 2 miesiące
W sobotę mieliśmy spisać protokół, ale proboszcz zadzwonił i przełożył na środę. Planujemy też tego dnia pójść do USC i do restauracji, żeby ustalić co nieco.[/QUOTE]
za ddś
Cytat:
Fryzurka ekstra, ale bukiet mi się nie podoba
Cytat:

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

U mnie też sie trafił ludzki ksiądz, powiedział co i jak, z dekoracją kościoła też powiedział, że nie ma co się przejmować, bo kościelny robi ładną.
Mój TŻ miał kamizelkę, bo chciał, ja nie chciałam
Cytat:
My kamizelki nie planujemy, bo od pani z "Bytomia" się dowiedziałam, że niemodne, a poza tym nie bardzo mi się podobają.
E tam :p modne czy nie modne muszą się podobać.
Wika82 wszystkiego najlepszego, dużo radości
i spełnienia marzeń!!!!!
Sto lat!!!
Za Twoje zdrowie

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 17:37   #3579
lil_
Raczkowanie

Cytat:
Ja się podpisuję pod opiniami dziewczyn, fryzurka bardzo ładna!!

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny, widzę, że wszystkie sukcesywnie załatwiają weselne sprawy.
My byliśmy w hotelu i ustaliliśmy większość spraw, byliśmy tez u księdza i spisaliśmy protokół. Bardzo mnie pozytywnie zaskoczył nasz ksiądz, bo wyobraźcie sobie, że zaproponował, żebyśmy nie dekorowali kościoła, nie wydawali niepotrzebnie pieniędzy, bo i tak kościół będzie udekorowany na Boże Ciało. Zamierzamy coś dorzucić do tych dekoracji, ale fajnie, że jest takie podejście.
Jutro dostanę urodzinowy prezent - obrączki.
A my właśnie dziś idziemy spisac protokół. Zobaczymy jak będzie u nas, mam nadzieję, że równie miło i przyjemnie
lil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 18:15   #3580
wika82
Zakorzenienie

Dziękuję kochana Roougee!!! )
Wrzucam zdjęcie naszych obrączek. Białe złoto na zewnątrz i różowe w środku.
To już 36 dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0813.jpg (77,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2011-05-17 o 18:16 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 18:58   #3581
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
To już 36 dni.
Też mam połączone te dwa rodzaje złota

A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 21:11   #3582
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
To już 36 dni.
Nie ma za co
za obrączki, bardzo ładne
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26976685]Też mam połączone te dwa rodzaje złota

A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało.[/QUOTE]
Uu to niedobrze... Ale jakie macie zastrzeżenia?? Odnośnie jedzenia? Obsługi??

Stary 2011-05-17, 21:15   #3583
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Uu to niedobrze... Ale jakie macie zastrzeżenia?? Odnośnie jedzenia? Obsługi??
Jedzenie smaczne, ale baaardzo mało, obsługa też nie najlepsza.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 21:22   #3584
Roougee
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980419]Jedzenie smaczne, ale baaardzo mało, obsługa też nie najlepsza.[/QUOTE]
Wiesz inaczej gotuje się na komunię a jeszcze inaczej na wesele... Generalnie w restauracji muszą na czymś zarobić i tną koszty na czym się da Przeważnie jest to jedzenie. Co do obsługi to już większy problem. Jak macie czas to poszukajcie innej restauracji z wolnym terminem.

Stary 2011-05-17, 21:26   #3585
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Wiesz inaczej gotuje się na komunię a jeszcze inaczej na wesele... Generalnie w restauracji muszą na czymś zarobić i tną koszty na czym się da Przeważnie jest to jedzenie. Co do obsługi to już większy problem. Jak macie czas to poszukajcie innej restauracji z wolnym terminem.
No właśnie nie inaczej, bo w obu przypadkach (tzn. na komunii i u nas po ślubie) miał to być obiad plus deser, nawet cena ta sama. Więc pewnie byłoby tak samo jak tutaj.
Stary 2011-05-17, 21:31   #3586
lil_
Raczkowanie

Cytat:
To już 36 dni.
Obrączki bardzo ładne! Też zwróciliśmy uwagę ostatnio na mieszane z różowym złotem... no ale zobaczymy.
lil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 23:12   #3587
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil_ Pokaż wiadomość
Obrączki bardzo ładne! Też zwróciliśmy uwagę ostatnio na mieszane z różowym złotem... no ale zobaczymy.
Dziękuję Wam za opinie, ale muszę przyznać, że na żywo wyglądają lepiej, no i światło było już kiepskie do robienia zdjęć. W każdym razie skorzystałam z polecenia Rain i stwierdzam, że w porównaniu do sieciówek jesteśmy jakieś 300 zł do przodu.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980713]No właśnie nie inaczej, bo w obu przypadkach (tzn. na komunii i u nas po ślubie) miał to być obiad plus deser, nawet cena ta sama. Więc pewnie byłoby tak samo jak tutaj.[/QUOTE]

Powiem tak.. Mnie by taka sytuacja mocno zmartwiła.
Masz na oku jakąś restaurację, o której wiesz, że spełniłaby Twoje oczekiwania?
Stary 2011-05-18, 00:14   #3588
Roougee
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980713]No właśnie nie inaczej, bo w obu przypadkach (tzn. na komunii i u nas po ślubie) miał to być obiad plus deser, nawet cena ta sama. Więc pewnie byłoby tak samo jak tutaj.[/QUOTE]
Aha, chyba że tak. Myślałam, że na różne okazje mają różne ceny, u mnie w mieście przynajmniej tak jest

Stary 2011-05-18, 09:53   #3589
emillia006
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny za opinie Musze jeszcze raz przemyslec kwestie bukietu, bo na 100% nie jestem przekonana co do tego na zdjeciu.
Wika piekne obraczki za to ja o swoje sie martwie- wyslalam w zeszla srode do Polski i jeszcze nie doszly do jubilera Jak do konca tygodnia nie dojada to pojde na poczte.
Mrowinka a kiedy dokladnie masz slub? Moze jeszcze znajdziesz cos innego albo po prostu porozmawiaj z wlascicielem tej restauracji o swoich obawach
Stary 2011-05-18, 12:40   #3590
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważam, że nasz ksiądz jest naprawdę "ludzkim" człowiekiem. Jak wspomniałam, że po 24 maja dostarczymy kartki z naukami i poradnią, bo zaliczamy wtedy ostatnią i przy okazji opłacimy ślub, to powiedział, że absolutnie nie ma pośpiechu z tym. Sam z siebie zaproponował nam mini próbę, (mieliśmy coś takiego na naukach, ale takich rzeczy nigdy dość). )

Mam dziś urodziny, ale od TŻta dostałam jakiś czas temu bezprzewodową drukarkę i biorąc pod uwagę obecne wydatki moim prezentem będą odebrane dziś obrączki, wrzucę zdjecia. )

W takim razie
Wszystkiego Najlepszego,
Duzo zdrowka, milosci i spelnienia wszystkich marzen

Cytat:
To już 36 dni.
Sliczne. I ten diamencik Zupelnie taki sam jak w mojej obraczce.Pieknie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26976685]Też mam połączone te dwa rodzaje złota

A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało.[/QUOTE]
Ojojoj. Niedobrze

A rozmawialas wogole z kierownikiem sali o swoich zastrzezeniach? Moze daloby sie jakos dogadac...

A inna restauracja? Masz wogole jakies opcje???

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za opinie Musze jeszcze raz przemyslec kwestie bukietu, bo na 100% nie jestem przekonana co do tego na zdjeciu.
Wika piekne obraczki za to ja o swoje sie martwie- wyslalam w zeszla srode do Polski i jeszcze nie doszly do jubilera Jak do konca tygodnia nie dojada to pojde na poczte.
Mrowinka a kiedy dokladnie masz slub? Moze jeszcze znajdziesz cos innego albo po prostu porozmawiaj z wlascicielem tej restauracji o swoich obawach
Trzymam kciuki zeby obraczki dotarly
Stary 2011-05-18, 18:49   #3591
Konto usunięte

Cytat:
Powiem tak.. Mnie by taka sytuacja mocno zmartwiła.
Masz na oku jakąś restaurację, o której wiesz, że spełniłaby Twoje oczekiwania?
Cytat:
Cytat:
Ojojoj. Niedobrze
A rozmawialas wogole z kierownikiem sali o swoich zastrzezeniach? Moze daloby sie jakos dogadac...
A inna restauracja? Masz wogole jakies opcje???
Dziś zarezerwowaliśmy inną restaurację Cena nieco wyższa, ale i więcej wchodzi w skład menu. Sala dużo ładniejsza, kolega z pracy miał tam przyjęcie weselne i był bardzo zadowolony.
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy
Stary 2011-05-18, 20:07   #3592
wika82
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia. )

Brawo Mrowinka za szybkie podjęcie słusznej decyzji.

Mam dylemat. Przy podpisywaniu protokołu ślubnego, ksiądz nie zapytał, czy mieszkamy razem, a teraz na kartce widzę dwie spowiedzi. Ale my mieszkamy razem. Z tego, co wiem pary, które razem mieszkają mają tylko jedną spowiedź przed samym ślubem, bo spowiedź zakłada postanowienie poprawy, więc ta pierwsza nie miałaby sensu, skoro dalej do ślubu będziemy razem mieszkać.
Ksiądz nie zapytał, ja nie pomyślałam o tym, bo się spieszyliśmy na spotkanie w hotelu.. Nie wiem, czy z góry nie iść tylko przed samym ślubem i potem księdzu zwyczajnie powiedzieć, że razem mieszkamy więc poszliśmy raz.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2011-05-18 o 20:07 Powód: szyk
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 20:18   #3593
Konto usunięte

Cytat:
Mam dylemat. Przy podpisywaniu protokołu ślubnego, ksiądz nie zapytał, czy mieszkamy razem, a teraz na kartce widzę dwie spowiedzi. Ale my mieszkamy razem. Z tego, co wiem pary, które razem mieszkają mają tylko jedną spowiedź przed samym ślubem, bo spowiedź zakłada postanowienie poprawy, więc ta pierwsza nie miałaby sensu, skoro dalej do ślubu będziemy razem mieszkać.
Ksiądz nie zapytał, ja nie pomyślałam o tym, bo się spieszyliśmy na spotkanie w hotelu.. Nie wiem, czy z góry nie iść tylko przed samym ślubem i potem księdzu zwyczajnie powiedzieć, że razem mieszkamy więc poszliśmy raz.
MY dzisiaj spisaliśmy protokół Mamy 2 spowiedzi, bo nie mieszkamy razem.
A nie możesz zadzwonić do księdza i spytać?
Stary 2011-05-18, 20:20   #3594
wika82
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26999101]MY dzisiaj spisaliśmy protokół Mamy 2 spowiedzi, bo nie mieszkamy razem.
A nie możesz zadzwonić do księdza i spytać?[/QUOTE]

Chyba będę musiała zadzwonić.
Rain, Ty miałaś tylko jedną spowiedź, prawda?
Stary 2011-05-18, 21:24   #3595
Roougee
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26996866]Dziś zarezerwowaliśmy inną restaurację Cena nieco wyższa, ale i więcej wchodzi w skład menu. Sala dużo ładniejsza, kolega z pracy miał tam przyjęcie weselne i był bardzo zadowolony.
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy [/QUOTE]
za szybką decyzję, super że macie nową restaurację
Cytat:
My też mieliśmy 1 spowiedź.

Stary 2011-05-18, 22:18   #3596
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dwie, my nie mieszkaliśmy razem przed ślubem Mąż miał karteczkę od spowiedzi, bo na tej samej były też nauki i poradnia, ale nie przystąpił do niej z wiadomych powodów
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 22:26   #3597
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny dwa tygodnie temu wyslalam zaproszenia i juz mam pierwsze potwierdzenia
Dzwonilam dzisiaj do mojego jubilera w sprawie obraczek i on mnie jakos uspokoil. Powiedzial, ze jezeli obraczki sa ubezpieczone na jakas kwote (ja je ubezpieczylam na 250 funtow) to na pewno dojda. Mowil, ze z doswiadczenia wie, ze takie przesylki ida troszke dluzej ale zawsze dochodza. Postanowilam wiec sie nie zadreczac tylko cierpliwie poczekac
Mrowinka gratuluje podjetej decyzji w sprawie restauracji.
Stary 2011-05-19, 12:42   #3598
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26996866]Dziś zarezerwowaliśmy inną restaurację Cena nieco wyższa, ale i więcej wchodzi w skład menu. Sala dużo ładniejsza, kolega z pracy miał tam przyjęcie weselne i był bardzo zadowolony.
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy [/QUOTE]
no to super wszystko wyszlo. Pewnie bedziesz bardziej zadowolona

Cytat:
Dziękuję za życzenia. )

Brawo Mrowinka za szybkie podjęcie słusznej decyzji.

Nas ksiadz zapytal, i powiedzial ze skoro mieszkamy razem to tylko jedna spowiedz.
Lepiej zadzwon, zebys sie nie zamartwiala pozniej, co ksiadz powie.
Cytat:
Dziewczyny dwa tygodnie temu wyslalam zaproszenia i juz mam pierwsze potwierdzenia
Dzwonilam dzisiaj do mojego jubilera w sprawie obraczek i on mnie jakos uspokoil. Powiedzial, ze jezeli obraczki sa ubezpieczone na jakas kwote (ja je ubezpieczylam na 250 funtow) to na pewno dojda. Mowil, ze z doswiadczenia wie, ze takie przesylki ida troszke dluzej ale zawsze dochodza. Postanowilam wiec sie nie zadreczac tylko cierpliwie poczekac
Mrowinka gratuluje podjetej decyzji w sprawie restauracji.
fajnie, ze goscie tacy chetni.

ehh ja sie znow wkurzylam na szanownego pana dyrektora
przyslal mi meila z zalaczonymi kopiami dokumentow, czyli umowy, dowodu wplaty i listu, ktory wyslal na adres rodzicow-ze umowa zostaje zerwana.
Tylko zapomnial, ze dzien pozniej wyslal meila do mnie-ze jak pieniazki nie wplyna do owego dnia, to wtedy umowa zostanie zerwana.
On po prostu udaje, ze tych naszych rozmow telefonicznych, z jego pokretnymi wypowiedziami, wogole nie bylo.
Pisalam do prawnika internetowego - fajnie wszystko wyjasnil, ze mam prawo ubiegac sie o zwrot tej zaliczki. Ale nie chce mi sie walesac po sadach......ehh.
Stary 2011-05-19, 13:17   #3599
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
no to super wszystko wyszlo. Pewnie bedziesz bardziej zadowolona

Nas ksiadz zapytal, i powiedzial ze skoro mieszkamy razem to tylko jedna spowiedz.
Lepiej zadzwon, zebys sie nie zamartwiala pozniej, co ksiadz powie.

fajnie, ze goscie tacy chetni.

ehh ja sie znow wkurzylam na szanownego pana dyrektora
przyslal mi meila z zalaczonymi kopiami dokumentow, czyli umowy, dowodu wplaty i listu, ktory wyslal na adres rodzicow-ze umowa zostaje zerwana.
Tylko zapomnial, ze dzien pozniej wyslal meila do mnie-ze jak pieniazki nie wplyna do owego dnia, to wtedy umowa zostanie zerwana.
On po prostu udaje, ze tych naszych rozmow telefonicznych, z jego pokretnymi wypowiedziami, wogole nie bylo.
Pisalam do prawnika internetowego - fajnie wszystko wyjasnil, ze mam prawo ubiegac sie o zwrot tej zaliczki. Ale nie chce mi sie walesac po sadach......ehh.

Ehhhto faktycznie przykra sytuacja
Kudre szczerze powiem, ze mi tez nie chcialoby sie chodzic po sadach zwlaszcza ze nie mieszkam w Polsce. Co za perfidny gosc
Obawiam sie, ze ciezko bedzie wyegzekwowac pieniadze od niego

Dziewczyny doszly juz obraczki wiec kamien z serca, dostalam rozwiez emaila, ze bransoletka zostala wyslana do moich rodzicow.
W ciagu 2 dni potwierdzilo nam juz 15 osob i to takich, ktorych myslalam, ze raczej nie przyjada
Jakos narazie wszystko sie uklada, oby tak dalej. Jedynie co mnie martwi to kwestie finansowe
Poza tym jestem szczesliwa i odliczam:
114 dni
Stary 2011-05-20, 13:43   #3600
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhhto faktycznie przykra sytuacja
Kudre szczerze powiem, ze mi tez nie chcialoby sie chodzic po sadach zwlaszcza ze nie mieszkam w Polsce. Co za perfidny gosc
Obawiam sie, ze ciezko bedzie wyegzekwowac pieniadze od niego

Dziewczyny doszly juz obraczki wiec kamien z serca, dostalam rozwiez emaila, ze bransoletka zostala wyslana do moich rodzicow.
W ciagu 2 dni potwierdzilo nam juz 15 osob i to takich, ktorych myslalam, ze raczej nie przyjada
Jakos narazie wszystko sie uklada, oby tak dalej. Jedynie co mnie martwi to kwestie finansowe
Poza tym jestem szczesliwa i odliczam:
114 dni

Super, ze obraczki doszly
No i fajnie z tymi potwierdzeniami.
Do nas tez wczoraj zadzwonil kuzyn z potwierdzeniem -bardzo milo
Emillia, za 2 tygodnie juz studniowka

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości