|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
Cytat:
Jak dobrze, ze Cie tu mam na wizazu Bukiet chcialbym w kolorze rozowym,limonkowym i bialym. Bordowy jak dla mnie jest za "ciezki". Kiedys marzyly mi sie konwalie ale ze wzgledu na kolor odpadaja. Piekny jest ten bukiet kameliowy
|
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=80 4 w pierwszym poscie z ta biała wstążka, moze dlatego ze ja sama sie w nim zakochałam
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być biedermeier (tak się nazywa ta najbardziej zwarta, klasyczna "kulka") z różowych i białych róż, albo różowych i białych goździków, z akcentem z goździków żółtawo-zielonkawych. Może być mniej zwarty nieduży bukiecik z różowych i białych róż, z zielonkawą eustomą, albo same różowe róże z białymi i zielonkawymi eustomami, ewentualnie różowe i zielonkawe goździki przewiązane dla akcentu białą szeroką wstążką Na jasno-zielony, bliski limonce akcent nadaje się też molucella a raczej same kielichy, tylko nie wiem czy można ją kleić na zimno, a przydałoby się kleić O tak to wygląda: http://www.pnos.pl/images/of_nas_kw_gat/100_d.jpgLimonkowym akcentem mogą być też mniejsze storczyki... generalnie ja bym wybrała hierarchię kolorów od najważniejszego, do najmniej ważnego: różowy ->biały->limonka Bukiet kameliowy mógłby być z róż, albo z lilii, chociaż osobiście byłabym za różowymi różami - wszystko w białym przybraniu i może z paroma limonkowymi koralikami To byłaby najdroższa opcja i najmniej trwała, bo trzeba liczyć się z kosztem kilkudziesięciu róż, a taki bukiet raczej do sesji plenerowej nie przetrzyma no i potrzeba dobrej zaufanej florystki, żeby go zrobiła, bo to dość skomplikowane, czasochłonne no i raczej na bank trzeba go wykonać w dniu ślubu z rana
|
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Znalazlam bukiet na tej stronie , ktory wpadl mi w oko tylko, ze bym go troche zmienila, zamiast fioletowych kwiatkow dodalabym bialych aby byl rozowo-limonkowy-bialy
![]() Zalaczam zdjatko o jaki mi chodzi i wizje fryzurki
Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2011-05-17 o 12:14 |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze ksiadz tak zaproponowal...to cos nowego wsrod tylu ksiezy-zdziercow ![]() Prezent urodzinowy???? Czyzbys miala dzis urodzinki??? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26951120]Zostały 2 miesiące ![]() W sobotę mieliśmy spisać protokół, ale proboszcz zadzwonił i przełożył na środę. Planujemy też tego dnia pójść do USC i do restauracji, żeby ustalić co nieco.[/QUOTE] 2 mce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Dziewczynki, planujecie slubne kamizelki dla waszych Tztow?? My bysmy chcieli, biala, ale tutaj jesli juz sie takie trafiaja, to w odcieniu ecru Znacie moze jakis sklep, gdzie maja duzy wybor takich kamizelek?
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że nasz ksiądz jest naprawdę "ludzkim" człowiekiem. Jak wspomniałam, że po 24 maja dostarczymy kartki z naukami i poradnią, bo zaliczamy wtedy ostatnią i przy okazji opłacimy ślub, to powiedział, że absolutnie nie ma pośpiechu z tym. Sam z siebie zaproponował nam mini próbę, (mieliśmy coś takiego na naukach, ale takich rzeczy nigdy dość). )Mam dziś urodziny, ale od TŻta dostałam jakiś czas temu bezprzewodową drukarkę i biorąc pod uwagę obecne wydatki moim prezentem będą odebrane dziś obrączki, wrzucę zdjecia. ) My kamizelki nie planujemy, bo od pani z "Bytomia" się dowiedziałam, że niemodne, a poza tym nie bardzo mi się podobają.
|
|
|
#3578 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26951120]Zostały 2 miesiące ![]() W sobotę mieliśmy spisać protokół, ale proboszcz zadzwonił i przełożył na środę. Planujemy też tego dnia pójść do USC i do restauracji, żeby ustalić co nieco.[/QUOTE] za ddśCytat:
Cytat:
Mój TŻ miał kamizelkę, bo chciał, ja nie chciałam ![]() Cytat:
Wika82 wszystkiego najlepszego, dużo radości
i spełnienia marzeń!!!!! Sto lat!!! Za Twoje zdrowie
|
|
|
#3579 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana Roougee!!!
)Wrzucam zdjęcie naszych obrączek. Białe złoto na zewnątrz i różowe w środku. To już 36 dni.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-05-17 o 18:16 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało. |
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za obrączki, bardzo ładne ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26976685]Też mam połączone te dwa rodzaje złota A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało.[/QUOTE] Uu to niedobrze... Ale jakie macie zastrzeżenia?? Odnośnie jedzenia? Obsługi??
|
|
|
#3583 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980419]Jedzenie smaczne, ale baaardzo mało, obsługa też nie najlepsza.[/QUOTE]
Wiesz inaczej gotuje się na komunię a jeszcze inaczej na wesele... Generalnie w restauracji muszą na czymś zarobić i tną koszty na czym się da Przeważnie jest to jedzenie. Co do obsługi to już większy problem. Jak macie czas to poszukajcie innej restauracji z wolnym terminem.
|
|
#3585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980713]No właśnie nie inaczej, bo w obu przypadkach (tzn. na komunii i u nas po ślubie) miał to być obiad plus deser, nawet cena ta sama. Więc pewnie byłoby tak samo jak tutaj.[/QUOTE] Powiem tak.. Mnie by taka sytuacja mocno zmartwiła. Masz na oku jakąś restaurację, o której wiesz, że spełniłaby Twoje oczekiwania?
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26980713]No właśnie nie inaczej, bo w obu przypadkach (tzn. na komunii i u nas po ślubie) miał to być obiad plus deser, nawet cena ta sama. Więc pewnie byłoby tak samo jak tutaj.[/QUOTE]
Aha, chyba że tak. Myślałam, że na różne okazje mają różne ceny, u mnie w mieście przynajmniej tak jest
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za opinie
Wika piekne obraczki Mrowinka a kiedy dokladnie masz slub? Moze jeszcze znajdziesz cos innego albo po prostu porozmawiaj z wlascicielem tej restauracji o swoich obawach |
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego, Duzo zdrowka, milosci i spelnienia wszystkich marzen Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26976685]Też mam połączone te dwa rodzaje złota A u nas pewien problem... Byłam w niedzielę na przyjęcie komunijnym w tej restauracji, w której mieliśmy mieć swoje. Co tu dużo mówić, nie jestem zadowolona. Mam sporo zastrzeżeń. Chyba trzeba szukać czegoś innego, ale bardzo mało czasu zostało.[/QUOTE] Ojojoj. Niedobrze ![]() A rozmawialas wogole z kierownikiem sali o swoich zastrzezeniach? Moze daloby sie jakos dogadac... A inna restauracja? Masz wogole jakies opcje??? Cytat:
|
|
|
|
#3591 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy
|
|||
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia.
)Brawo Mrowinka za szybkie podjęcie słusznej decyzji. Mam dylemat. Przy podpisywaniu protokołu ślubnego, ksiądz nie zapytał, czy mieszkamy razem, a teraz na kartce widzę dwie spowiedzi. Ale my mieszkamy razem. Z tego, co wiem pary, które razem mieszkają mają tylko jedną spowiedź przed samym ślubem, bo spowiedź zakłada postanowienie poprawy, więc ta pierwsza nie miałaby sensu, skoro dalej do ślubu będziemy razem mieszkać. Ksiądz nie zapytał, ja nie pomyślałam o tym, bo się spieszyliśmy na spotkanie w hotelu.. Nie wiem, czy z góry nie iść tylko przed samym ślubem i potem księdzu zwyczajnie powiedzieć, że razem mieszkamy więc poszliśmy raz.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-05-18 o 20:07 Powód: szyk |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie możesz zadzwonić do księdza i spytać? |
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26999101]MY dzisiaj spisaliśmy protokół
A nie możesz zadzwonić do księdza i spytać?[/QUOTE] Chyba będę musiała zadzwonić. Rain, Ty miałaś tylko jedną spowiedź, prawda?
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26996866]Dziś zarezerwowaliśmy inną restaurację
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy [/QUOTE] za szybką decyzję, super że macie nową restauracjęMy też mieliśmy 1 spowiedź.
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż miał karteczkę od spowiedzi, bo na tej samej były też nauki i poradnia, ale nie przystąpił do niej z wiadomych powodów
|
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dwa tygodnie temu wyslalam zaproszenia i juz mam pierwsze potwierdzenia
Dzwonilam dzisiaj do mojego jubilera w sprawie obraczek i on mnie jakos uspokoil. Powiedzial, ze jezeli obraczki sa ubezpieczone na jakas kwote (ja je ubezpieczylam na 250 funtow) to na pewno dojda. Mowil, ze z doswiadczenia wie, ze takie przesylki ida troszke dluzej ale zawsze dochodza. Postanowilam wiec sie nie zadreczac tylko cierpliwie poczekac ![]() Mrowinka gratuluje podjetej decyzji w sprawie restauracji.
|
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26996866]Dziś zarezerwowaliśmy inną restaurację
Pani z tamtej restauracji winę za kiepskie przyjęcie zrzuciła na pracowników Ale zaliczkę ma nam oddać, zobaczymy [/QUOTE] no to super wszystko wyszlo. Pewnie bedziesz bardziej zadowolona![]() Cytat:
Lepiej zadzwon, zebys sie nie zamartwiala pozniej, co ksiadz powie. Cytat:
ehh ja sie znow wkurzylam na szanownego pana dyrektora ![]() przyslal mi meila z zalaczonymi kopiami dokumentow, czyli umowy, dowodu wplaty i listu, ktory wyslal na adres rodzicow-ze umowa zostaje zerwana. Tylko zapomnial, ze dzien pozniej wyslal meila do mnie-ze jak pieniazki nie wplyna do owego dnia, to wtedy umowa zostanie zerwana. On po prostu udaje, ze tych naszych rozmow telefonicznych, z jego pokretnymi wypowiedziami, wogole nie bylo .Pisalam do prawnika internetowego - fajnie wszystko wyjasnil, ze mam prawo ubiegac sie o zwrot tej zaliczki. Ale nie chce mi sie walesac po sadach......ehh.
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhhto faktycznie przykra sytuacja ![]() Kudre szczerze powiem, ze mi tez nie chcialoby sie chodzic po sadach zwlaszcza ze nie mieszkam w Polsce. Co za perfidny gosc ![]() Obawiam sie, ze ciezko bedzie wyegzekwowac pieniadze od niego Dziewczyny doszly juz obraczki W ciagu 2 dni potwierdzilo nam juz 15 osob i to takich, ktorych myslalam, ze raczej nie przyjada ![]() Jakos narazie wszystko sie uklada, oby tak dalej. Jedynie co mnie martwi to kwestie finansowe ![]() Poza tym jestem szczesliwa i odliczam: 114 dni
|
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze obraczki doszly No i fajnie z tymi potwierdzeniami. Do nas tez wczoraj zadzwonil kuzyn z potwierdzeniem -bardzo milo ![]() Emillia, za 2 tygodnie juz studniowka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

kolory to już zależnie jaki preferujesz 

O tak to wygląda:
To byłaby najdroższa opcja i najmniej trwała, bo trzeba liczyć się z kosztem kilkudziesięciu róż, a taki bukiet raczej do sesji plenerowej nie przetrzyma

.