|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
serdecznie dziekuje za życzenia
![]() dziś mój syn przechodzi sam siebie, od 7 nie spi. w ciagu dnia zlapal 3 drzemki na 15minut i koniec. wlasciwie nie placze, tylko sie usmiecha macha raczkami i nozkami i niemalze piszczy. jest 22 a on dalej nie spi... Izabella dobrze ze mowisz o tej pozycji po zakropleniu noska, bo ja z reguly na przewijaku mu psikam i od razu odciagam. kupilam pampki 3, i sa ok, nozki nie obcisniete, nie przesikuje, takze skoncze 2 i juz kupujemy 3 ![]() ![]() ja tez mam monotonnie dnia. jednak teraz zmiana jest to ze przyjechalam do rodzicow na poltora tyg, i do konca macierzynskiego zamierzam tak robic w kazdym miesiacu, to jest dobre rozwiazanie zeby nie zwariowac. skoczylam dzis do sklepu i optyka, i nie spieszylam sie nigdzie...bezcenne! Tymo calkiem ladnie trzyma glowke w pozycji pionowej, a na brzuszku go dawno nie kladlam bo sie darl. zobaczymy co jutro ten chirurg powie, to bede go kladla. w sumie dzis mamy skonczone 9 tyg, od jutra leci nam 10 ![]()
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przed pojawieniem się małej czas mi leciał na spotkaniach z ludźmi ![]() bardzo potrzebuję towarzystwa, i to różnorodnego
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze jesli bylabym taka osoba moja Lenka by mi za duzo w spotkaniach nie przeszkadzala;p... tyle ze wiekszosc osob pracuje. Ja niby moge napisac/zadzownic do kogos z dzieckiem i sie spotkac, ale jakos srednio mi sie chce;p
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez szaleje ![]() położyłam ją spać jak zwykle o do teraz nie śpi, nie wiem o co chodzi, czy to przez ten katar mam nadzieje, że teraz już zaśnie idę też spać, bo nie wiem co mnie w nocy czeka ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
ja niestety teraz mam zupełnie inny rytm dnia niż moi znajomi ![]() kiedy oni kończą pracę i robią wypad na piwo to ja już się zbieram do kąpania małej ![]()
![]() |
#4205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie na szczescie jakis wiekszych problemow z waga nie bylo i nie ma, na samym poczatku przybieral malo, tzn ok 100-120g na tydzien, ale wszyscy na okolo twierdzili ze to ok i nic sie nie dzieje, ze sam ruszy pozniej. rzeczywiscie potem juz troche lepiej, ale ciagle bez rewelacji. no i tak po 2 tyg sie zaczelo, tzn tak jakby sie nie najadal, wtedy jeszcze karmilam tylko z jednej piersi na karmienie, dopiero pozniej zmienilam system... u mnie to tak jakby maly potrzebowal zalozmy 100ml, a cycki(nawet pelne) byly w stanie wyprodukowac tylko polowe z tego ;/ i przez stres ciagly sie to pewnie poglebialo, nie wydaje mi sie zebym zle malego przystawiala, bo ssie pelna para, i nigdy nie mialam jakis problemow z brodawkami. ehhh, juz chyba wolalabym miec nawaly;/ (wiem wiem, to tez niedobre) a jak podawalas mu mm na poczatku(60ml) to wiedzialas ile zjada z piersi? bo ja mojemu teraz tez daje zazwyczaj po piersiach 60, dwa razy zdazylo sie 80 bo byl taki glodny, ale pewnie jakbym zrobila wiecej to by zjadl oczywiscie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
BAN stały
|
diatoma dobije Cie ;-) W realu sa za 43zl ;-)
A i dzis kupilam chusteczki huggis 6opakowan za 20zl ;-) Normalnie wzielam 2wielkie pudla ;-)) I jutro tez poskocze po jeszcze 2 ;-) Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-05-16 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
tak jak Monti ci wyslala kupilam na allegro ale nie powiem ci od kogo bo juz nie mam w archiwum
Cytat:
![]() http://allegro.pl/skarpetki-z-opaska...617730227.html ja mam takie skarpetki dzieki ![]() tez sie balam ale kuzyna zona mi pokazala na zywo i przelamalam sie no rosnie jak na drozdzach ![]() dokladnie w sobote bylismy na parapetowce u znajomych i jak wychodzilismy to sie towarzystwo dopiero schodzilo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |||
Zadomowienie
|
tajka słodko Lenka wygląda
kasia Rafcio rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() prunelle bardzo możliwe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-17 o 07:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dzisiaj zimnawo i deszczowo,ale za to jest tak zielonooo że oh i ah ![]()
![]() |
#4210 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my dziś mamy miesiąc ![]() z tej radości moje dziecko zaserwowało rano mega kupala ![]() Ja grila jak robię to na balkonie, bo mam elektryczny a nie mam ogródka. Niestety moi znajomi mają już wyrośnięte dzieci, bo ja młodziutka nie jestem ![]() tylko ta koleżanka z góry ma małe dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mala pospala od 20.20 do 2.40 i pozniej zasnela i zjadla w 15 min i pospala do 5.50.Byla swieza i gotowa na nowy dzien;p, ale jakos przelezalysmy do 7.30 ![]() Teraz zasnela na bujaczku wiec polozylam ja na sofie i usypia. Ja ide sie umyc i bedziemy chyba spadac na spacerek
![]() |
#4213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byś miała możliwość, to możesz kupić lub wypożyczyć wagę niemowlęcą (ja wypożyczyłam latator profesjonalny i w tej wypożyczalni były też wagi). Ja jestem z Łodzi, jeśli będąc w Polsce będziesz mieszkała w pobliżu, to podam Ci namiar na poradnię i wypożyczalnię. Będziesz wtedy spokojniejsza. Musiałabyś przed każdym karmieniem zważyć malucha w samej pieluszce i po jedzeniu zważyć w tej samej (nawet jeśli są w niej siuśki lub kupka). Wtedy mniej więcej będziesz wiedziała ile gram zjadł. Ja jak byłam z małym w szpitalu, to ważyłam i stąd wiem, że jadł za mało. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-17 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ale mamy trochę znajomych z małymi dziećmi, chociaż najmłodsze a tej grupy ma rok, więc od Krzyśka jednak starsze, a moja koleżanka z synkiem o tydzień tylko młodszym mieszka daleko, pociągiem trzeba się tarabanić... Cytat:
![]() ja chyba nie chcę wiedzieć, jak ten skok wygląda ![]() nocy natomiast za bardzo nie przespałam, wciąż chciał jeść a potem nie mógł usnąć... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze 2-3 tygodnie i mala bedzie sie nimi bawic ![]()
![]() |
#4217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
traicionera gdzie jestes:P??
odebrali dziecko tej babie co botoks wstrzykiwala ![]() http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-17 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
oł maj gad nie zaglądałam dwa dni i wczoraj cały wieczór musiałam nadrabiać, aż mi już brakło siły, żeby coś napisać
![]() my już w domku, u rodziców było fajnie, ale zapomniałam zabrać Anice zabawki i trzeba było inaczej zabawiać dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() muszę zaraz mykać na miasto załatwić parę spraw
#4220 |
BAN stały
|
Dziewczyny czy wasze dzieci tez musza raz dziennie zwymiotowac?? Moj mały standardowo tak/min raz dziennie maks 2/ i to jest tak pod cisnieniem ;-// Co to moze byc? To dlatego,ze sie przejada?? karmie tylko cyckiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do Łodzi troszke daleko, ja z okolic Krakowa, ale i tam napewno znajde odpowiednie placowki ![]() Wazylam malego wczoraj i tydzien temu w pon, od tamtej pory przybral 265g, wiec chyba nie tak zle, tyle ze w tym tyg dostawal dodatkowo butle, ok 110-140ml dziennie, wiec to moglo troche podciagnac wage. A i tak pomimo tego ciagle chodzil glodny i szukal ;/ ![]() Mowisz ze jak zmniejszalas ilosc mm to chodzilo o to zeby wiecej z piersi wyciagal-czyli wczesniej nie zjadal do konca?Czy doil na "pusto"?Mam na mysli to ze moj wyjada wszystko do zera, oba cycusie, tzn teoretycznie bo wiadomo ze zawsze cos tam jeszcze jest, ale pozniej to musi doic kilka razy zeby uzbierac jednego lyczka i moglby tak wisiec pol dnia(o ile sie nie zdenerwuje i nie zacznie wykrecac jak zmija) wiec ja od zawsze mam problem ile go powinnam trzymac na tym cycu zeby bylo ok ale bez przesady;/ Marzy mi sie ze pewnego dnia sam wypusci cyca i bedzie pojedzony i zadowolony... kasiapruszkow no wlasnie, polozne tez tak sobie wspominam, moj maly po urodzeniu chcial tylko spac,nie chcial zlapac piersi bo zwyczajnie nie byl glodny, a one potrafily tylko przychodzic i grozic ze jak nie nakarmie dziecka to dadza butle ![]() Edytowane przez paulac1 Czas edycji: 2011-05-17 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A waga - 265g w 6 dni to bardzo ładnie. Troszkę nawet ponad "normę". To może rób tak jeszcze przez ten tydzień i znowu sprawdź w poniedziałek. I cały czas pracuj laktatorem. Jeśli przyrost masy będzie się utrzymywał, lub wzrośnie, to zmniejsz ilość MM i dalej monitoruj. Mały teraz ładnie przybywa, a wraz z masą przybywa mu sił. Na pewno będzie efektywniej ciągnął z cycusia, a to bardzo pomaga. AAAA, przepraszam, źle przeczytałam: 110 - 140 ml dziennie dokarmiania to jest nie dużo. Naprawdę! I skoro przy tak niewielkim dokarmianiu tak ładnie przybywa, to myślę, że nie masz się czym martwić. To oznacza, że masz bardzo dużo mleczka. To u Ciebie bardzo szybko się wszysko wyreguluje. Zobaczysz, mały się wzmocni i będzie wszystko dobrze. Może mały za mało przybrał na wadze i nie miał siły i cierpliwości, żeby wyciągnąć końcowe mleczko, które jest bardziej gęste i treściwe niż to początkowe. A jak się wzmocni, to wyciagnie tyle ile potrzebuje. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-17 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() my juz po usg bioderek- wszystko dobrze ![]() ![]() ale nie obylo się bez nerw, zapisy co 5 min-a opóźnienie ponad 40 min ![]() teraz jeszcze musze skonsultować się z fizykoterapeutą, niech zobaczy małą i to jej wykręcanie główki ![]() Cytat:
jak jest pogoda to przejde się kawałek z małą i tyle, a potem na balkon wystawiam ale jak jest brzudko i zimno to dostaje hopla ![]() niestety ja nie mam za bardzo jak zostawić małej nawet na 30 min w ciągu dnia, żeby gdzies wyskoczyć, a to by mi się bardzo przydało czasami ![]() ![]() moje dziecie przysnęło w huśtawce, ale już widze, że filuje ![]() dziś tak mnie załatwiła, że ulała na calego bodziaka ![]() a w ogóle dziś kończymy 2 m-ce !!! ![]() ![]() ale to zleciało... ooooo już się obudziła..... całe 30 min spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() jestem daleko w tyle za wami ale nadrobię ![]() życzę zdróweczka naszym chorym iskierkom bo widzę że niektóre przychorowały troszkę ![]() my po chrzcinach ufffff ![]() ![]() no i mamy już z głowy. wczoraj jeszcze poprawialiśmy a dziś w domu jeden wielki burdel bo nazwoziliśmy jedzenia które zostało i nie mam gdzie tego trzymać. porozdawałam po rodzince a i tak 2 lodówki pękają w szwach ![]() Malwinka całą mszę i chrzest przespała ![]() ![]() ![]() fotkę wrzucę naszego Aniołka jak dostanę jakieś zdjęcia bo robiła je głównie moja siostra. a co tam u was zaraz doczytam jak mi pozwoli bo sprzątam w miedzy czasie i ją usypiam bo spi dzisiaj po 15 minut ![]() w weekend ponoć mega upały ciekawa jestem jak nasze dzieci się będą zachowywać. mnie samą męczą takie upały a o dizeciach nie wspomnę. najlepiej dla mnie jakby było tak z 25 stopni przez całe lato. wtedy czuję się najlepiej. co do imprez to nasze dziecię jest mega imprezowe ![]() ![]() iweczka gratulacje z okazji tych 2 miesięcy ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-17 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||||||
Zakorzenienie
|
u nas dziś nocka taka sobie mały wstał o 00.00 i nie spał do 2.30... potem o 4 się obudził i o 5 zasnął aby wstać o 6
![]() ![]() ![]() zauważyłam że mały się szarpie strasznie przy cycu tak po 5-7 minutach no masakra az mnie cycki bolą... i moze to dlatego - tak sobie pomyślałam że pod koniec zaczyna lecieć gęstsze mleczko... i ciężko mu ciągnąć? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratulacje 2 miesiaca ![]() ja dziś mam wizytkę u gina aż tak dziwnie się czuję że idą do niego już bez Oliwierka w środku ![]() ![]() ![]() Castia super że chrzciny się udały ![]() ![]() my za miesiąc nasz wielki dzień zaproszenia częśc już porozwoziliśmy wczoraj ![]()
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego To u nas równy miesiąc różnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
BAN stały
|
Eirene1987 ale dwa razy ogolnie tak wymiotował?? Bo my tak mamy dzien w dzien... Kurcze co to moze byc chyba do pediatry mykniemy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, co prawda nie mam czasu pisac ale regularnie Was podczytuję
![]() Ale o co chodzi. Krusiak moja Mała wymiotowała regularnie co dwa dni przez pierwsze półtorej miesiąca, podobno to po prostu nieprzyzwyczajony jeszcze przewód pokarmowy , dzieciaczek mojej szwagierki miał to samo. Ogólnie mija około 2 miesiąca.Lepiej jest karmić bardziej w pionie, odbijać dwa razy, powinno pomóc. Ale oczywiscie lepiej skonsultować czy to to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
Akurat Basia kończy miesiąc i przyszła mata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
a propo wczorajszych wypowiedzi, dobrze wiedzieć , ze nie tylko ja jestem znudzona życiem od karmienia do karmienia i od kąpieli do kąpieli ![]() to chyba jest normalne ![]() nie mogę się doczekać kiedy mała bezie miała z 2 latka ![]() Cytat:
a niech się inni też męczą ![]() ja do tej pory nie rozumiałam co znaczy być rodzicem, chociaż miałam bardzo dużo dzieci w rodzinie ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- super ![]() ja też chce mate ![]() ale siostra coś się ociąga z przywiezieniem, ale nie narzekam bo dzięki niej dużo zaoszczędzę na zabawkach ![]() moja siostrzenica miała pełno zabawek, drogich i tanich, bo była pierwszym dzieckiem w mojej rodzinie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.